מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- Sibo יכול לגרום לרפלוקס וכאבי בטן?מרדכי02/08/2020
שאלה לד"ר, האם sibo יכול לגרום לרפלוקס עקשן? וכאבי בטן?
כל הבדיקות תקינות וכעת עולה השארה שצריך לבדוק sibo.
מה הטיפול היעיל ל-sibo?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
SIBO
ד"ר אחיה אמיר03/08/2020הי מרדכי
SIBO- שגשוג יתר של חיידקים במעי הדק, עלול לעיתים לגרום לתסמינים לא ספציפיים של כאבי בטן, תחושת נפיחות בטנית, ריבוי גזים וכד'.
קיימות מס' טכניקות לבדיקת כמות החיידקים- אך מכיוון שהמעי מראש אינו איבר סטרילי, הבדיקות בעלות רגישות וספציפיות נמוכות. לרוב עושים תבחין נשיפה על מנת לאבחן SIBO, אך יש גם אפשרות לשאוב (בגסטרוסקופיה) נוזל מהמעי ולמדוד את ריכוז החיידקים.
בכל אופן- במידה ואבחנת העבודה היא של SIBO- הטיפול הוא אנטיביוטי- לרוב אנטיביוטיקה בשם פלאג'יל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לשאלה
מרדכי03/08/2020דר קראתי שאנטיביוטיקה בשם לורמיקס היא היעילה ביותר עבור הsibo
בהמשך לגישת הפלאג׳יל לכמה זמן לוקחים את זה וכמה מג יעיל עבור הסיבו האם זה כרוני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
SIBO המשך
ד"ר אחיה אמיר04/08/2020שלום מרדכי
אפשר גם לורמיקס, אפשר גם ריפקסימין ויש גם אנטיביוטיקות נוספות.
הטיפול (לא משנה באיזה אנטיביוטיקה), ניתן במשך כ- 10 ימים.
מינון מקובל בפלאג'יל, לדוגמא- 500 מ"ג, 3 פעמים ביום למשך 10 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום mri בבטן - ועזרה בפענוח עד שאפגוש רופאטלי02/08/2020
שלום רב, לפני כחודש עברת mri בבטן לאחר שנמצא אצלי פוליפ בקולונוסקופיה ואני משלשלת 3 פעמים ביום.
קיבלתי תוצאות צילום. אודה לכל מי שיענה, עד שאראה רופא בהמשך.
כליות תקינות בגודל ובמיקום מרכזות סימטרית ללא הידרונפרוזיס, ללא ממצא מוקדי.
מוקדים ציסטים זעירים דו"צ.
ובנוסף...המנגיומה בחוליה L3.
בקע היאטלי גולש קטן.
תודה והמשך ערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח MRI
ד"ר אחיה אמיר03/08/2020הי טלי
לא נשמע שיש משהו דחוף.
מציע שתחכי בסבלנות לפגישה עם הרופא שהפנה אותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי פיסורה, כאבים בשל גזים ועצירות קשהדנה01/08/2020
שלום.
יש לי צריבה קשה בפי הטבעת בשל פיסורה, והיא לא יכולה להתרפא כי כל הזמן יש לי גזים לא נעימים. אחרי כל שתיית מים או אכילה יש לי עצירות קשה, לוקחת נורמלקס שלא תמיד עוזר וגורם ליציאה שלשולית. מה עליי לעשות נגד הגזים הרבים? כמו כן יש לי רעשים חזקים של מים מהבטן, אולי זה קשור לגזים, איך להתגבר עליהם? זה שורף לי גם בוולווה לקחתי פרוביוטיקה, לא עוזרת, עושה עצירות. לקחתי זים קל אנזימי עיכול, לא עוזרים, לקחתי גזים x שמכיל סימטיקון, גרם לי לשלשולים... מה לעשות? הסבל קשה מנשוא, מהצרבת, מהגזים, יש לי גם לחץ לסוגר הוושטי העליון, רזה מאד, מיובשת מאד. בבקשה עזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיסורה, כאבי בטן, גזים
ד"ר אחיה אמיר06/08/2020היי דנה
נשמע שאת סובלת.
את מתארת שלל תופעות שאיני בטוח איך לקשור אותן ביחד.
טיפול בפיסורה זה עניין אחד, ריבוי גזים עניין אחר.
בד"כ במצבים שכאלה- אין פתרון קסם או תרופת פלא. צריך להתקדם בטיפול ובבירור באופן שיטתי עד לפתרון.
ממליץ שתתיעצי על כך עם גסטרואנטרולוג מסור.
אני משוכנע שתקבלי מענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליטוזיס עם טעם מר בפה וחשש לבעיה של גסטרוהדר30/07/2020
ד"ר אמיר שלום רב,
שאלה - מעל לחצי שנה יש לי הליטוזיס המלווה בטעם מר בפה. רופא שיניים שלל שהבעיה מקורה מנפה עצמו. אף אוזן גרון - נתן אנטיביוטיקה לנזלת הכרונית שהייתה, ובדיקת חיידק הליקובקטור יצאה שלילי. שום דבר לא עזר. תחילה, הלכתי לרופא גסטרו ששלל שהבעיה מגיע מהגסטרו מאחר שאין לי צרבות כלל.
רציתי לשאול אותך - האם ייתכן שהבעיה כן נובעת מהגסטרו? למרות שאין לי צרבות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הליטוזיס
ד"ר אחיה אמיר03/08/2020הי הדר
הליטוזיס (ריח רע מהפה) היא בעיה קשה.
ראשית, מציע לוודא כי הבעיה אכן קיימת באופן אובייקטיבי- האם קיבלת פידבק שלילי מאנשים קרובים לך?
הריח הרע, מקורו לרוב בחיידקים שמשגשגים יותר מהרצוי. הבעיה היא שהחיידקים לרוב נמצאים מ"חוץ" לגוף, כך שהם לא נגישים למערכת החיסון.
- ראשית, טוב עשית שנבדקת ע"י רופא שיניים- מזון רקוב שמתחבא בחלל נסתר עלול להוות מקור.
- שנית, הייתי מציע לצחצח שיניים בתדירות גבוהה מהרגיל- כולל צחצוח הלשון.
- בנוסף - מציע לשנות דיאטה, ייתכן והחיידקים משגשגים בגלל תכולת סוכר גבוהה בדיאטה שלך, או משהו דומה.
- ניתן לנסות פרו-ביוטיקה.
- בסוף-בסוף, אם כלום לא עזר- הייתי ממליץ לנסות טיפול אנטיביוטי- פלאג'יל לדוגמא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל בן 4 חודשיםליטל29/07/2020
בני בן 4 חודשים, נמצא באחוזון 2.9 כבר שלושה חודשים.
עד כה עלה כ150 גרם בשבוע.
השבוע בשקילה עלה 100 גרם בשבוע (שמר על העקומה שהמציא). האם זו עליה תקינה בגילו? לכמה גרם עליה שבועחת נצפה בגילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלייה במשקל בבן 4 חודשים
ד"ר אחיה אמיר29/07/2020הי ליטל
בגיל הינקות מצופה מהתינוקות שיעלו במשקל לפי צורת עקומות הגדילה הסטנדרטית.
כמובן שיש תינוקות גדולים יותר או פחות, אך כולם גדלים באותו דפוס- לאורך עקומת גדילה שאמורה לשמר את הצורה של שאר העקומות.
העובדה שבנך על אחוזון נמוך- אינה בהכרח פתולוגית. זה עשוי להיות קשור למטען הגנטי אותו הוא ירש (מה הגודל של אמא ואבא), זה יכול להיות קשור למשקל לידה נמוך מכל סיבה שהיא ועוד. רק במקרים חריגים זה עלול לנבוע ממצב רפואי כלשהוא.
בכל אופן, תשומת הלב צריכה להיות מרוכזת בכך שהוא ממשיך לעלות לפי העקומה "שלו" ולא שובר עקומות כלפי מטה- כלומר יורד באחוזון יחסית לשאר בני גילו.
בגיל הזה- בערך- אמורים לעלות- כ- 300-400 גרם לחודש לצורך שמירה על האחוזון.
מקווה שהייתי ברור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות
ליטל29/07/2020תודה על התשובה המפורטת!
בעלי ואני רזים, אני רוב חיי הייתי תת משקל.
בהמשך לתשובה שלך, אני קצת נרגעתי כי אם בחודש עולים כ400 גרם אז הוא עלה יחסית בסדר. אבל עדיין מטרידה אותי שאלה קטנה, יתכן שהעליה האיטית היא בגלל רגישות לחלב בכלל? יכול להיות שהחלב לא נספג כמו שצריך ולכן העליה היא כזו?
אגב, בגובה הוא אחוזון 50 ושומר על זה כבר המון זמן.
כיום ניזון מנוטרילון אר עקב רפלוקס סמוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עליית משקל בפעוטות
ד"ר אחיה אמיר30/07/2020מקווה שהבנתי את השאלה-
אלרגיה לחלבון חלב פרה- אינה מתבטאית בחוסר ספיגה וכתוצאה מכך חוסר עלייה מספקת במשקל, אלא בהתפתחות דלקת (פריחה, שלשול, הקאות וכו').
רק במקרים "מוזנחים" של דלקת מפושטת במעי- עלולה להתפתח, בשלב מאוחר, תת-ספיגה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני קולונסקופיה ניתן לקבל פגלקס במקום נורמלקס?רות28/07/2020
בהמשך לשאלתי על מה שקרה לי כשהתכוננתי לקולונסקופיה.
רציתי לשאול אם אפשר לקבל פגלקס במקום נורמלקס?
כי רשמת נורמלקס...
בעבר לקחתי אותו כשהיה לי עצירות והגבתי אליו טוב.
הוא משלשל הרבה פחות מלקסדין אבל לא עשה לי תופעות לוואי.
קראתי על המורקן - רשום שהוא משלשל מאוד מאוד חזק!
וקראתי על הפיקו סאלס - ויש הרבה קונטראינדקציות עבורי לקחת אותו (תרופות ומחלות שרשום שמתנגשות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכנה לקולונוסקופיה
ד"ר אחיה אמיר29/07/2020הי רות
נורמולקס ופגלקס הם שמות מסחריים שונים לאותו חומר- פוליאתילן גליקול 3500 אין הבדל ביניהם.
את מעלה הרבה אפשרויות להכנה, שכולן יכולות להיות מוצלחות.
אני ממליץ לך בחום לשוחח על כך עם הגסטרואנטרולוג שלך ולדון איתו מה הכי יתאים לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשיים עם כאבים עזים והתקפים קשיםיפעת26/07/2020
היי,
תינוק שבוע הבא בן חודשיים.
בגיל שבועיים התחילו התקפים שנראו כמו גזים. היינו עם סימילאק אדוונס ועברנו בשל כך לסימילאק קומפורט. לאט לאט איפשהו בדרך ההתקפים החריפו. הם מתרחשים ב75% מהיום שלו. הוא מתחיל להיות אדום, לכווץ את המצח ולהיות באי שקט ולבכות כאילו שוחטים אותו, ממש יבבות שרואים שהוא סובל. עברנו למטרנה אקסטרא קר קומפורט ובנוסף ניסינו סימיקול שהחריף לו, ליקציק שעשה לו שלשולים כנראה בשל הגליצרין והיום הדבר היחידי שעוזר לו זה קפיצות על כדור פיזיו.
לפעמים כשכואב לו הוא גם עושה פרצוף כאילו רוצה להקיא ומסובב את הראש לאחור בחצי סיבוב.
לפעמים גם יש רעשים של בליעה שלא קרובים לאוכל, אבל אני כבר לא יודעת מה זה יכול להיות. נראה לי מוגזם מידיי התקפים וכאבים כאלה לכל אורך היום בשביל להיות גזים.
מה אני מפספסת?
כשנוסעים ברכב וזה מתחיל, הנסיעה מרגיעה את זה, אבל שוב, אין דרך לעצור את זה.
כואב לי ממש לראות אותו סובל.
מה זה יכול להיות? עולה יפה במשקל. נולד 3510 ובגיל חודש שקל 4160 ומאז נראה שעלה עוד, אך טרם היינו בחיסון חודשיים או בבדיקה כדי לדעת.
אשמח ממש לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה שאין פליטות או הקאות
יפעת26/07/2020בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תינוק באי-שקט
ד"ר אחיה אמיר26/07/2020הי יפעת.
לא בטוח שזה ינחם אותך, אך הבעיה מוכרת ונפוצה.
האבחנה המבדלת נעה בין בכי "רגיל" של תינוק והורים חדשים, בכי חריג על רקע גזים, כאבים על רקע אלרגיה לחלבון חלב פרה, מחלת ריפלוקס (גם אם אין פליטות בהכרח) או מחלות אחרות.
אתם צריכים לראות רופא!
מציע להתחיל עם רופא הילדים שלכם. אם לא מסתדר- גסטרואנטרולוג-ילדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף חומציות בקיבה יכול להיגרם במצב של סטרס?מוטי26/07/2020
שלום ברצוני לברר סוגייה
האם עודף חומציות בקיבה יכולה להיות מושפעת עכב מצב עקה וסטרס?
האם הסטרס יכול לגרום לעודף חומציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עודף חומצה בקיבה?
ד"ר אחיה אמיר26/07/2020הי מוטי
הקיבה באופן טבעי מיצרת כמויות רבות של חומצה לאורך כל שעות היממה. מצבים בהם יש "יותר מדי" חומצה הם נדירים- ולרוב נובעים ממצבים פתולוגיים ספציפיים.
באופן הרבה יותר שכיח- נוצר חוזר איזון בין הפרשת החומצה בקיבה ובין מנגנוני ההגנה הטבעיים שנועדו להגן על הקיבה והתריסריון בפני נזקים מהחומצה עצמה.
כאשר מופר האיזון- אזי עלולה להתפתח דלקת מקומית.
מצבי סטרס למיניהם יכולים להשפיע על הרבה מאוד תהליכים בגוף- גם אם איננו יודעים בדיוק את המנגנון.
עובדה זו נכונה גם לגבי האיזון העדין הנשמר במערכת העיכול העליונה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עומדת בהכנות לקולונסקופיהרות21/07/2020
שלום דוקטור.
אני לא עומדת בהכנות הן קשות לי מידי - כאבי בטן וראש קשים, חוסר שינה, חולשה ואפתיות כאבים בפי הטבעת מרוב שלשולים וכו'...
מה עושים?
שמעתי על קולנוסקופיה ללא הכנה מוקדמת של דוקטור איתן סקפה - האם זה מוכר בקהילה הרפואית??
קראתי גם על קולונוסקופיה וירטואלית - מה ההבדל בינה לבין הרגילה?
וגם על מעין ניקוי רעלים לפני הבדיקה - במקום לקחת תרופות וכו'..
מה יכול להיות תחליף טוב לבדיקה המסורתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קולונוסקופיה- חלופות
ד"ר אחיה אמיר21/07/2020הי רות
אתחיל מהסוף- "ניקוי רעלים" אינו מושג רפואי, אינו פעולה רפואית, ולמעשה פתוח לפרשנויות רבות (לרוב על גבול השרלטנות).
שאלת השאלות היא- מה מטרת הקולונוסקופיה אצלך?
אם מטרת הבדיקה היא כבדיקת סקר לסרטן מעי גס זה עניין אחד, ואם יש חשד גבוה לפוליפ שצריך לכרות- זה עניין אחר.
בכל מקרה- קולונוסקופיה וירטואלית זו למעשה בדיקת CT בפרוטוקול ייחודי, אך גם כן מלווה באי-נוחות בטנית לא מבוטלת- יש שאפילו יאמרו- רבה יותר מההכנה הקלאסית לקולונוסקופיה רגילה.
אני לא מכיר מה דר' סקפה מציע- אני מניח שאת יכולה להתקשר למרפאה שלו ולקבל אינפורמציה.
עצתי- לנשוך שפתיים.
איני מתיימר להגיד שמדובר בהכנה קלה או בבדיקה סימפטית, אבל בסופו של דבר- אלו 12 שעות לא נעימות- אך בכך זה מסתיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור,
רות22/07/2020לקחו אותי למיון בגלל כול מה שנגרם לי מההכנות-כאבים חולשה קיצונית בלבול ועוד...
מה אני עושה אבל ??
הרופאה ביקשה קולונוסקופיה.
מה אני יעשה??
הסיבות לבדיקה היו-
שינוים ביציאות,אנמיה בלתי מוסברת ועוד..
היא חושדת שאולי יש לי סרטן מעי גס אפילו שאני יחסית צעירה.
זה לפחות מה שהבנתי.
לציין שאני חולה במחלות כרוניות כולל פיברומילגיה קשה.
ובשנים האחרונות אני מאוד חלשה וכאובה באופן כללי.
אני מניחה שלכן הגבתי בצורה כזאת חזקה ללקסדין(צמרמורת חוסר שינה זיעה מיגרנה ועוד).
אבל מה אני עושה עכשיו??
אין בדיקה שמחליפה את הקולונוסקופיה או דומה לה??
אשמח לכול עצה ורעיון שיש לך דוקטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קולונוסקופיה- חלופות
ד"ר אחיה אמיר22/07/2020שלום שוב רות
לפי מה שאת מספרת, יש אינדיקציה ברורה לביצוע הקולונוסקופיה.
חוששתני, שאני לא איש בשורות.
ממליץ לדיין עם הגסטרואנטרולוג שמטפל בך לגבי פרוטוקול "עדין" יחסית של הכנה.
ייתכן והגבת לא טוב ללקסעדין- אך אין הכרח בשימוש דווקא בו, יש אלטרנטיבות. ניתן לדון על הכנה עם "מרוקן", פיקו-סאלאקס או אף נורמולקס, או שילוב של הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אפשר
רות24/07/2020פגלקס במקום נורמלקס?
בעבר לקחתי אותו כשהיה לי עצירות.
והגבתי אליו טוב.
הוא משלשל הרבה פחות מלקסדין אבל לכ עשה לי תופעות לוואי.
קראתי על המורקן-רשום שהוא משלשל מאוד מאוד חזק!
וקראתי על הפיקו סאלס -ויש הרבה קונטראינדקציות עבורי לקחת אותו(תרופות ומחלות שרשום שמתנגשות).
תודה רבה רבה😄😄😄* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי לך ד"ר.תודה
רות23/07/2020עניתי לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין פורמולות איי אר לרפלוקסאמא של גל20/07/2020
שלום ד"ר,
שאלה לגבי פורמולות תמל לרפלוקס: יש כאלו שעל המדף ליד הרגילות (מטרנה, נוטרילון, סימילאק) ואינפמיל שקונים בבית המרקחת.
האם זו שבבית מרקחת נחשבת יותר תרופה?
יש הבדל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פורמולות AR
ד"ר אחיה אמיר21/07/2020הי אמא של גל
בסופו של דבר- זה אוכל.
הפורמולות אינן תרופות אלא מזון בלבד.
מבחינת המימון זו שאלה אחרת- חלק מהפורמולות AR עולות יותר מפורמולות "רגילות" וככאלה- חלק מקופות החולים מוכנות להשתתף במימון שלהן רק אם רופא המליץ עליהן.
כפי שכבר כתבתי בפורום זה מס' רב של פעמים- יש להבין כי הפורמולות AR מפחיתות ארועי פליטה הנראים לעין, אך אין להן שום השפעה על ריפלוקס תוך-ושטי (מה שלעיתים נקרא בשפת העם- ריפלוקס סמוי).
המשמעות היא- פחות פליטות, פחות כביסות, פחות ריח-חמוץ בבית אבל זהו פחות או יותר. לתינוקות שלא עולים במשקל עקב פליטות מאסיביות- הן עשויות לעזור.
לתינוקות כאובים על רקע דלקת בושט- הן לא עוזרות.
יש לזכור כי רובן מקשיחות גם את היציאות ועלולות לגרום לעצירות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה. ברשותך, שאלה נוספת:
אמא של גל21/07/2020תודה רבה על ההסבר המפורט.
האם יש פורומלות שפחות מועדות לפורענות מבחינת העצירות?
שמעתי מאמהות שאינפמיל לא גרם לבעיות כאלו אבל אשמח עצה מהנסיון שלך.
האם יש יתרון לפורומלות שמסמיכות בקיבה ולא בבטן?
ברור לי שהעצות וההסברים שלך כאן לא חלופה למענה פרטני אבל זה עוזר לי להבין מי נגד מי ומה...
מתנצלת על מתקפת השאלות ומעריכה את המענה הסבלני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פורמולות AR- המשך
ד"ר אחיה אמיר21/07/2020הי שוב,
ת'כלס, אין הבדל בין הפורמולות.
התגובה של התינוקות לא תמיד צפויה (לא כולם יפתחו עצירות).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות קטונות פנים פי הטבעת אצל ילדיםמיכל19/07/2020
שלום. בתי בת 4, אתמול בלילה כשבדקתי את הטוסיק אחרי תולעים, כשיצא גז ופי הטבעת נפתח ראיתי בפנים גולות קטנות. היום כשבקשתי ממנה ללחוץ ופי הטבעת נפתח רואים כשהיא לוחצת כמה בליטות כמו גולות האם זה נשמע כמו פוליפים? האם יכול להיות שזה משהו מבני? קראתי שיש קריפטות אנאליות, יתכן שאצל ילדים אפשר לראות אותן כמו גושי בלוטות?
מה רואים בדרך כלל אצל ילדים בגיל הזה כשמסתכלים פנימה והילד מפעיל קצת לחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מראות חריגים בפי הטבעת?!
ד"ר אחיה אמיר20/07/2020הי מיכל
אין כמראה עיניים.....
מכיוון שלא ראיתי- אוכל רק לשער.
להערכתי, מה שראית אלה קפלי רירית (הציפוי הפנימי של החלחולת- החלק הסופי של המעי הגס) ותו לא.
הסיכוי כי לבתך, הבריאה בד"כ, יהיו פוליפים (ברבים!) הוא קלוש- אלא אם כן יש איזה סיפור משפחתי חריג.
(קריפטות אנאליות- נמצאות אצל כולנו- ומהוות את החלק הסופי של הרירית בואכה פי הטבעת).
המלצתי- לעזוב את זה.
אם את מאוד לחוצה- צריך להשלים בדיקה רקטלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות אכילה ושתיה לפני ביצוע קולונסקופיהאנתוני18/07/2020
1.האם מותר לאכול ב-3 ימים שלפני הבדיקה את המוצרים הבאים -
קפה שחור/ נמס, טפיוקה, טחינה, שקדים וסויה ומוצריו- מעדנים.
2.האם חובה לעשות את בדיקות הספירת דם והקרישה אם אין לי בעיות בקרישת הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנחיות לקראת קולונוסקופיה
ד"ר אחיה אמיר19/07/2020הי אנתוני
לרוב- לכל מכון גסטרו יש את הרוטינה שלו ואת דף ההנחיות שלו.
באופן כללי, המוטו הוא שלא מומלץ לאכול מאכלים עם שארית- דהיינו- רכיבים שאינם מתאכלים היטב ונשארים כפסולת במעי ויוצאים כצואה.
עם קפה שחור אין בעיה.
טפיוקה, טחינה, שקדים, מעדני חלב- מכילים גם תאית ורכיבים אחרים שאינם נספגים באופן מלא ולפיכך פחות מומלצים.
עם סויה (טופו)- לא אמורה להיות בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתטדה ד"ר אבל
אנתוני20/07/2020דווקא דברי חלב הם רשמו שמותר לאכול
וסויה רשום שלא.
טפיוקה בטוח אסור??
ןמה לגבי ד"ר מה ששאלתי על בדיקות הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הנגיות לקראת קולונוסקופיה
ד"ר אחיה אמיר20/07/2020לגבי טפיוקה- לעניות דעתי אין שאלה- זה סוג של עמילן עשיר בתאית שאינה נספקת.
מעדני חלב- בטח כאלה המכילים פרי או דברים נוספים- אסור.
לגבי מוצרי חלב ללא תופסות- הדעות קצת חלוקות- מציע שתפעל לפי ההנחיות שהנחו אותך.
לגבי בדיקות דם- זה תלוי בסיבה בגללה אתה עובר את הבדיקה.
אם מראש יש לך המוגלובין נמוך, או הפרעה בתפקודי קרישה- צריך.
אם מתכוננים לבצע כריתת פוליפים- כדאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי כבד גבוהים מנורמה והפסקת הורמון גדילהרוני16/07/2020
שלום, בני בן 12.5, לפני כחודש התחיל לקבל הורמון גדילה בשל קומה נמוכה אדיוטופית. נעשו ביוני (לפני תחילת טיפול) כל בדיקות הדם הנדרשות והכל היה תקין, כולל alt.
בעקבות בעיית שתן רב הרופא ביקש להפסיק טיפול ולעשות שוב בדיקות דם, חשש שהסוכר עלה.. קיבלנו תוצאות שהסוכר ברמה תקינה אך מדדי הכבד alt 68 ו-ast 56
השאר תקין. רמה קודמת של alt לפני חודש היתה 20.. טוען שלא קשור להורמון גדילה.. אז מה יכול להיות תוך חודש? לא היתה מחלה ויראלית. אלו בדיקות המשך ומתי אנו צריכים לעשות..? בינתיים הפסקנו טיפול בהורמון. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלייה באנזימי כבד
ד"ר אחיה אמיר19/07/2020הי רוני
את מתארת בעיה שכיחה.
עלייה באנזימי כבד אינה ספציפית ויכולה לנבוע ממספר רב מאוד של גורמים.
הסיבה השכיחה ביותר היא זיהום ויראלי- גם אם אינו מזוהה. עשרות וירוסים שונים (גם מחלת הנשיקה, גם קורונה ועוד רבים אחרים) יודעים לגרום לדלקת קלה בכבד המתבטאית בעלייה באנזימי כבד, לעיתים עם תסמינים נלווים קלים- כגון נזלת, שיעול, הרגשה כללית ירודה, ולעיתים ללא תסמינים נלווים כלל.
כמובן, שבסיטואציה שלכם, בה בנך נוטל GH, יש לנקוט משנה זהירות. קיימים דיווחים בעולם על עליית אנזימי כבד משנית לטיפול ב- GH, אך אלו דיווחים בודדים- ולרוב אין הדברים קשורים זה לזה.
לצערי, זה לא יהיה אחראי מצידי לתת לכם המלצה ספציפית דרך פורום זה על סמך המידע החלקי שמסרת.
יש לדון עם הרופאים (הרופא המטפל והאנדוקרינולוג המטפל)- האם באמת חייבים להפסיק את הטיפול לפי שעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהים וביופסיה לכבד אצל ילד בן 11תמר16/07/2020
בני בן 11 בעלייה מתמדת של תפקודי כבד (בעודף משקל גדול עקב אכילה בררנית, על הספקטרום האוטיסטי) תוצאות בדיקה אחרונות ast 114, alt 190
אולטרסאונד כבד שומני דרגה 2
הומלץ בשניידר על ביופסיה לכבד
השאלה שלי כיוון שזו בדיקה בהרדמה פולשנית כמה היא הכרחית לתוצאות שדי ברור שהן בגלל משקל נכבד שומני. מה המטרה בבדיקה זו והאם היא יכולה להועיל או לגלות משהו נוסף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השמנה ועלייה באנזימי הכבד
ד"ר אחיה אמיר16/07/2020הי תמר
מחלת הכבד השומני היא אכן אחת הסיבות השכיחות ביותר לעלייה באנזימי כבד באוכלוסייה בכלל, ובשמנים בפרט.
אך יש לזכור, כי זו לא הסיבה היחידה.
יתרה מזו, קיימות מספר מחלות ידועות המתבטאות באגירת שומנים בכבד- לדוגמא הפטיטיס C, חסר אלפא-1-אנטי-טריפסינוגן, מחלת כבד אוטו-אימונית ומחלת ווילסון בין השאר.
כלומר, מראה כבד שומני ב- US בטן ועלייה באנזימי כבד, לא תמיד מצביעים באופן חד-משמעי על מחלת כבד שומני ויש לשקול אפשרויות נוספות- גם בילדים שמנים.
במידה והאנזימים לא יורדים ספונטנית, ו/או לא יורדים לאחר ירידה במשקל- יש בהחלט מקום לשקול ביופסיית כבד.
בסופו של דבר, יש לשקול באופן פרטני את התועלת שעשויה לצמוח מהבדיקה למטופל לעומת הסיכון הכרוך בהרדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות לפני ביצוע אולטרסאונד בטןדליה15/07/2020
למה חייבים לא לעשן, ללעוס מסטיקים, לאכול דברים שומניים ולהיות בצום 8 שעות לפני כן?
מה המטרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צום לפני US בטן
ד"ר אחיה אמיר16/07/2020הי דליה
המטרה בצום היא להפחית את כמות הגזים המצטברים בבטן. במידה ונצטברו גזים בבטן, בעת הבדיקה הם עלולים לחסום את ה- US מ"לראות" את איברי הבטן הפנימיים- בדגש על הלבלב.
ברור שאכילה מלאה גרועה מלעיסת מסטיק.
המצב הרצוי- זה צום מלא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך דורטור אבל
דליה17/07/2020איך עישון ואכילת מאכלים שומניים יום לפני כן קשורה לבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הכנה ל- us
ד"ר אחיה אמיר17/07/2020הי דליה,
איני מכיר הנחיות שכאלה ולא ברור לי מדוע נמסרו לך.
למיטב הכרותי- 8 שעות צום לפני הבדיקה מספקות.
בהחלט ייתכן שגם במהלך עישון נבלע אוויר.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר!
דליה18/07/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)