מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרופיל צבאי נפשי ומגזר ציבורירררר20/06/2014
האם מי שיש לו פרופיל צבאי נפשי 45, על אישיות מופנמת (ועשה שירות צבאי מלא) יכול להיתקל בבעיה בעת נסיון קבלה לעבודה במגזר הציבורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל צבאי נפשי ומגזר ציבורי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/07/2014כל עוד ששירות צבאי ומלא, פחות סביר לבעיות באזרחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מוחי מחומרים פסיכואקטיבייםמשה20/06/2014
שלום ד"ר,
לאחרונה עיינתי במאמר מידעי בנושא התמכרות וגמילה מסיגריות, והמאמר טען כי הקולטנים במוח המושפעים מהניקוטין (החומר הממריץ והממכר בסיגריות) זוכרים את ההתמכרות לנצח.
זאת אומרת, גם אם אדם כלשהו יפסיק לעשן לכמה שנים, ברגע שהוא יעשן סיגריה אחת בלבד לאחר כמה שנים שהוא לא עישן, המוח ייזכר בהתמכרות והבן אדם יהפוך להיות מכור שוב לעישון, רק מסיגריה אחת (כי הקולטנים האצטילכולניים "זוכרים" את הניקוטין).
האם זה נכון באופן כללי, בלי קשר לסיגריות? האם לאחר צריכה ממושכת של חומר פסיכואקטיבי כלשהו (מקפאין עד אלכוהול וחומרים לא חוקיים), המוח זוכר את החומר לנצח, וההתמכרות יכולה לחזור מצריכה אחת בלבד לאחר שנים של הימנעות מאותו חומר?
האם המוח באמת "זוכר" ולא שוכח את החומר שגרם להתמכרות? אם כן, זה אומר שלמוח יש סוג של שינוי בלתי הפיך?
תודה רבה,
-משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מוחי מחומרים פסיכואקטיביים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/07/2014זה לא עובד באופן חד משמעי ...
יש רגישות להתמכרות בעתיד , יותר מאחרים שלא היו מכורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד'ר דווידדני19/06/2014
שאלה לכל הפסיכיאטרים. ואודה לתשובה כנה. היני נירולוג מניו ג'רזי. והשאלה שלי היא כמה מטופלים הצלחתם לרפא מן המחלה שלהם. לא כולל חרדה ודיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לניורולוג
רונן20/06/2014מדוע לא כולל דיכאון וחרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד'ר דוויד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/06/2014ראשית יש להגדיר מחלה , על מה מדובר.
אני יודע להגיד שפסיכיאטריה מצילה חיי אדם רבים , מניעת אובדנות ותוקפנות , ובמיוחד מאוד יעילה להוריד סבל, לתרום לחזרה לתפקוד ולשפר איכות חיים.
להזכיר לך, ד'ר דויד, מרבית המטופלים שלנו סובלים מדיכאון וחרדה, ומספר לא מועט מהם מחלימים.
בניורולוגיה גם, לא כל המטופלים זה ALS , MS וכו.. יש גם TIA , פאציאליס שחולף ועוד מצבים רפואים שיש החלמה.
לא ברור לי מטרת השאלה , אך מקווה שהתשובה מספיק כנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניו זילנד
אליאנה29/06/2014מסתבר שהשיטה בה הפסיכיאטר , פסיכולוג, עובדת סוציאלית , בני משפחה, מכרים ביום יום והמטופל עובדים בצוותא זו השיטה עם אחוזי ההצלחה להחלמה מלאה הכי טובים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה19/06/2014
שלום וברכה
בן 26
מאובחן כסובל מהפרעת אישיות מעורבת מקלסטר B (ללא מחלת נפש), הייתי באשפוז כשבועיים וחצי.
מטופל ב250 מ"ג למיקטל, 4 מ"ג פרפנן ו20 מ"ג איטומין בשביל לישון.
אני הבנתי שתרופות אלה (או חלק מהם) מעלות במשקל. אני שוקל 100 קילו. התחלתי לעשות קצת ספורט.
רציתי לדעת מה הוא מנגנון הפעולה של העלייה במשקל, האם התרופות הללו "מנפחות" את הגוף, ובעצם הספורט שאני עושה הוא לשווא? או שמא הם מעלות במשקל כתוצאה מעלייה בתיאבון, או מחילוף החומרים בגוף?
שנית, קורה לפעמים שחצי כדור האיטומין שנתנו לי בשביל לישון - לא עוזר, במצבים כאלה אני ממש משתגע שאני לא נרדם וזה מאוד הרסני בשבילי, מה עליי לעשות בלילה כזה?
שלישית, מה היא הגישה המומלצת בפסיכולוגיה לטיפול בהפרעת אישיות מעורבת?
אשמח לעזרה, ולמענה על שאלותיי, זה חשוב
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/06/2014בדר'כ מנגנון העליה במשקל, תיאבון מוגבר ועייפות - ישנוניות ( ירידה בפעילות )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס IRמור19/06/2014
נוטלת ויפאקס 37.5 מ"ג. עד לפני כשנה נטלתי 75 מ"ג, וירדתי ל37.5 מ"ג.
עכשיו אני רוצה להפסיק לגמרי לקחת את הכדור.
ירדתי ל37.5 מ"ג בהוראת רופא פסיכיאטר (שגם הוא היה מופתע מהכמויות המזעריות שהגוף שלי מסתפק בהן).
עכשיו אני רוצה להפסיק לחלוטין לקחת כדורים, אני עוברת לדרך טבעית.
אבל גם לרדת מהכמות הקטנה הזו אני לא מצליחה.
תחילה חציתי את הכדור ל2 ולקחתי במשך שבוע, אבל אפילו שהפסקתי לקחת את החצי של ה37.5, סבלתי נורא מתופעות לוואי, לא הצלחתי לסבול אותן וחזרתי לקחת חצי כדור.
אני לא יכולה ללכת לפסיכיאטר, נגמרו לי הביקורים המוזלים דרך קופת החולים, ואין לי כסף מיותר.
איך מפסיקים??
אני לא מוכנה לסבול את התופעות האלה, אני לא מצליחה לעשות שום דבר!
האם שינה תרופה שאני יכולה להעזר בה בתקופה הזו? (אך כמובן תרופה שאני יכולה לקחת מרופא משפחה, שוב- אין לי כסף לביקור אצל פסיכיאטר).
האם יש תרופה טבעית שאני יכולה לרכוש בבית מרקחת/ פארמים?
מה לעשות כדי להצליח לעבור את תקופת הגמילה המרושעת הזאת??
אשמח מאוד לעזרה
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למור
רונן19/06/2014איך באים לידי ביטוי תופעות הלוואי שלך? כעקרון ירידה במינון בצורה מבוקרת והדרגתית צריכה להספיק . אני גם נוטל את הכדור הזה אשמח לשמוע ממך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רונן
מור19/06/2014תופעות לוואי- חולשה, כובד, קצרים במוח (מן תחושת סחרחורת בתוך המוח, משהו מטריד!!!), עייפות, חוסר חשק, תאבון מוגבר/ חוסר תאבון טוטאלי.
אני יכולה להגיד לך שהכדור סייע לי למשך שנים ארוכות, אבל עברתי דרך של הרבה עבודה והגיע הזמן למצוא דרכים פחות מזיקות.
אם יש לך עוד שאלות- אני אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לימור
רונן20/06/2014שמחתי שענית לי :-) אני סובל מהפרעות שינה, שגרמו לי לדיכאון וחרדות מצב ממש לא פשוט. הכדור הזה פחות או יותר מאזן אותי ,לאחר שכדורים אחרים לא עזרו . אני בטוח שאהיה יותר מאושר ויותר שלם עם עצמי, בעיות השינה יפתרו ואז אשקול להפסיק את הכדור.אני גם חושב שצריך להפסיק עם הרעל הזה ,ברגע שמרגישים טוב ויציבים תקופה ארוכה. כמובן שזה צריך להיות בהדרגה ובפיקוח רופא. אם יש לך פייסבוק אשמח אם נתחבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס 150.XRאיתי18/06/2014
אני נוטלת כבר מספר שנים ויפאקסXR.150 ..
אני שנה ושבע אחרילידת תאומות ..ובמספר החודשים האחרונים מרגישה המון עצבנות..והתפרצויות.
ונידודי שינה ממש קשים...יכול להיות שזה תופעת לוואי של הכדור...
ואוליי צריך להוריד מינון...לאט לאט,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאיתי
רונן19/06/2014מדוע מלכתחילה התחלת את הטיפול בכדור הזה? הכדור הזה מעורר לכן רצוי לקחת אותו בבוקר. אשמח לתגובה ממך היות וגם אני לוקח את אותו הכדור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס 150.XR - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/06/2014קשה לדעת באופן חד משמעי..
ממליץ בדיקה מסודרת, הערכה קלינית של המצב הנפשי:
ביולוגי
פסיכולוגי
סביבתי..
ותכנון טיפול על פי הממצאים.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלאת מינון ויפאקס XR
שיר02/10/2015שלום רב,
אני בגיל 50. ללא מחזור, נדודי שינה. לפני שנתיים התחלתי לקחת ויפאקס XR 150 מ"ג, וב3 חודשים האחרונים, אני מרגישה ירידה ושוב דיכאון, כמובן שנלווים לכך לחץ וחרדה קיומית אובייקטיביים. העליתי את המינון ל300 מ"ג על דעת עצמי. האם זה בסדר בבת אחת, היובש בפה קשה אמנם, אבל זה הסימפטום של תרופה זו.
אודה על תשובה.
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מרסיטלטל18/06/2014
שלום
אני בן 44, משקלי 80 ק"ג. מזה כ - 12 שנה נטלתי רסיטל 20 מ"ג. בשנתיים האחרונות נטלתי 10 מ"ג.
לפני כחודש, האמת בגלל שפספסתי קניה של התרופה + חשבתי שאולי הגיע הזמן, הפסקתי ליטול את התרופה.
לאחר כשבועיים התחלתי לחוש בתופעות של עפעף עליון בעין ימין מרצדת מדי פעם, עין בכלל עלצה ולפעמים קשה לה להפתח במהלך היום (אבל היא נפתחת - היא לא סתומה) ותחושת dizziness אבל לא בצורה של סחרחורת קלאסית, אלא קלה יותר.
האם יש קשר בין האירועים ולמה עלי לצפות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מרסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/06/2014לא שכיח ולא בצורה ישירה
יש לברר מול רופא מטפל, הערכה של מצב קליני, איזון, החמרה ??
לפעמים יש צורך בתוספת וויטאמין B12 לתלונות הנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי כמה זמן ניתן לעלות מינון?רונן18/06/2014
התחלתי לקחת סימבלטה 30 מ''ג לטיפול חרדה ודיכאון לפני כשבועיים. אחרי כמה זמן זמן ניתן לעלות ל60 מ''ג? האם אחרי שבועיים של טיפול נהוג כבר לנסות לעלות ל60 מ''ג או יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי כמה זמן ניתן לעלות מינון? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/06/2014מומלץ לחכות בסביבות חודש, תיאורתית אפשרי.
במיוחד כאשר יש כאבים חזקים ממקור ניורופטי.
בכל מקרה, רק אחרי בדיקת לחץ דם , דופק ואקג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה פעמים ביום לוקחים את התרופה?רונן18/06/2014
את הכדור סימבלטה לטיפול בחרדה ודיכאון כמה פעמים ביום נהוג לקחת את התרופה? האם במנה אחת או שצריך לחלק את זה לשני מנות אחת בבוקר ואחת בערב?
האם זה תלוי בגודל המינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן היקר
רונן18/06/2014מדוע לא שאלת את הרופא שנתן לך את הכדור? זאת הפעם הראשונה שאתה מטופל בתרופות נוגדי דיכאון? האם רופא משפחה רשם לך את הכדור או פסיכיאטר ? חשוב לדעת איך מתאפיינים אצלך הדיכאון והחרדה מה אתה מרגיש ומה מפריע לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונן היקר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/06/2014בדר'כ פעם 1 , לפני שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןהבובון18/06/2014
למה יש אנשים שהדיכאון והתסמינים של הדיכאון לא עוברים להם והם נאלצים לקחת טיפול תרופתי כל החיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונן18/06/2014אין דבר כזה שהדיכאון לא עובר...יש פשוט מצב שהאדם לא עושה כלום כדי לצאת מהדיכאון
כאשר האדם מאושר אין דיכאון והתסמינים נעלמים לכן צריך לייצר אנרגיות לייצר דברים שיעשו לנו טוב להכיר חברים להדק את הקשרים עם המשפחה להכיר בת זוג לגדל כלב ובכלל כל דבר שיעשה לנו טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן
נועה04/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/06/2014מרכיב גנטי - תורשתי, מבנה אישיותי, שינוי אורגני - אנטומי ועוד.
יש דיכאון תגובתי , משני לגורם דחק.
יש דיכאון , מלנכולי, אנדוגני (דיכאון קשה ללא סיבה חד משמעית חיצונית, כמו בדיכאון תגובתי.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת רסיטל והתחלת ציפרלקסמירב17/06/2014
הנני בת 40 סובלת מחרדות וכאבים שונים בגוף.הוחלט עם רופאת המשפחה להתחיל רסיטל חצי כדור שבועיים ולאחר כדור שלם).חזרתי אליה לאחר חודשים ומצבי פחות או יותר אותו דבר.המליצה לי לעלות את המינון לעוד חצי כדור (30 מ"ג) לשבוע וחצי ולחזור אליה,חזרתי עם אותם סיפטומים הרופאה החליפה לי לציפרלקס 20 מ"ג ייומים לקחת חצי כדור ולאחר יומים לקחת כדור שלם.
שאלתי אם עלי לקחת כדור שלם או להמשיך תקופת מה על חצי כדור 10 מ"ג?
20 מ"ג ציפרלקס = 40 מ"ג רסיטל. המינון לא גבוה מדי??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת רסיטל והתחלת ציפרלקס - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק17/06/2014ממליצה לך להתחיל את הציפרלקס בהדרגה.
קודם כל להתחיל מ5 מג' ציפרקלס (חצי כדור ציפרלקס 10 מג') במשך כ5 ימים ורק אז לעלות ל1 כדור שלם ציפרלקס 10 מג'- בבוקר אחרי ארוחת הבוקר-
מומלץ ליהיות במינון הזה לפחות כ3-4 שבועות ורק אז אם אין שיפור להמשיך ולהעלות.כמובן תידעי את הרופאה המטפלת על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה קסנזיןענת17/06/2014
שלום!
שמי ענת ואני בת 29 ,אובחנתי לפני איזה חודש בערך שיש לי תסמונת טורט. הנוירולוג הביא לי קסנזין ואמר לי לקחת רבע כדור פעם אחת ביום במשך שבוע ואם אני מרגישה איזה שהוא שינוי, אז לקחת רבע כדור פעמים ביום. לא הרגשתי שום שינוי בתנועות הלא רצוניות ובכל זאת הוא אמר לי לקחת פעמים ביום וגם זה לא עזר. לאחר מכןף הוא אמר לי לקחת רבע כדור עד 3 פעמים ביום ולא יותר עד שאגיע אליו בפעם הבאה שזה עוד שבועיים. האם אני צריכה להמשיך לקחת אף על פי שזה לא עוזר? מה עלי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה קסנזין - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק17/06/2014ענת שלום
תיתיעצי עם הנוירולוג המטפל. יתכן ויש צורך בשינוי מינונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור להקלה בחרדת קהלמני16/06/2014
האם ישנו כדור ממשפחת הבנזודיאזפינים אשר יעיל ספציפית למקרה של חרדת קהל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור להקלה בחרדת קהל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2014התרופות מהמשפחה יכולות לתרום להקלה.
חרדה ביצועית בפני קהל, מומלץ לנסות דרלין, תרופה גופנית, ביעוץ ומעקב של רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים נוגדי דיכאוןבני16/06/2014
שלום, אני בן 25. בעברי הייתי מטופל בכדורים כמו ציפרלקס, רמרון, ריספרדל. כדורים שבזמנו פגעו לי בזקפה, גרמו לאין אונות.אני כבר שנתיים ללא התרופות. אך סובל מבעיות בזקפה, האם יש סיכוי שהתרופות פגעו בדרך מסוימת בזקפה? (הבעיה שהיא לא חזקה ולא יציבה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים נוגדי דיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2014פחות סביר.
ממליץ לפנות לרופא משפחה, לבקש בדיקת דם- בירור מצב גופני בכלל ופרופיל הורמונלי בפרט ( טסטוסטרון FREE + TOTAL , וכן FSH LH ...)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת לקחת ונלפאקסין- מוחמור16/06/2014
אני יורדת בהדרגה מונלפאקסין ואין לי תופעות גמילה חוץ מצמרמורות מוח.זה נורא מפריע לי בתנועה ומכלל ורציתי לדעת כמה זמן לוקח לתופעה הזו להעלם.מחר אני אמורה להפסיק לגמרי את הלקיחה ואני נורא פוחדת.האם זה יכול להמשך ככה לעוד יותר משבוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
רונן16/06/2014כמה זמן את לוקחת את הטיפול הזה ובאיזה מינון ? בכל מקרה ההפסקה חייבת להיות הדרגתית ולאורך זמן אחרת יש סיכוי לחזרתם של התסמינים. הטיפול הזה משולב ועובד על שני מנגמונים במוח לכן חשוב שההפסקה תיהיה מבוקרת והדרגתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת לקחת ונלפאקסין- מוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2014ייתכן , לא חובה.
ניתן להשתמש בטיפול הרגעתי טבעי לתקופה קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)