מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרמיל ומצב רוח ירודמורן06/06/2014
שלום רב,
אני נוטלת כדור.ציפרמיל במשך כ 3 חודשים נגד התקפי חרדה קשים שהיו..מטופלת דרך קופת חולים אצל פסיכולוג.סבלתי מהתקפי חרדה קשים מחשבות טורדניות על מוות פחד ממוות והמון ריצות לבתי חולים בשל.התקפי החרדה.מאז שאני לוקחת את הכדור בקושי יש התקפי חרדה רק מחשבות ופחדים מידי פעם יש שיפור משמעותי בחרדות.אבל משום מה אני מרגישה סוג של דיכאון או נגדיר את זה ככה:חוסר עניין בדברים שהיו ממלאים אותי ביום יום...אין אנרגיה אין מצב רוח לא בא לי לצייר לבשל לעשות דברים שביום יום הייתי עפה עליהם משמחה.מוסיקה שהיתה חלק מחיי נהפכה להפריע לי..בילויים חברים כבר איבדתי עניין וזה טורד את מנוחתי למה כבר לא בא לי כלום.השאלה
שלי היא האם יש סיכוי שהכדור משפיע עליי וממלא אותי בדיכאון?יש לי פגישה עם פסיכיאטר שבוע הבא אבל עדיין אשמח.לשמוע כמה תגובות מכמה אנשי מקצוע.אשמח לעזרה לטיפת תקווה שזה דבר שיחלוף לי ואכן יש.מצב שזה מהכדור.אני נוטלת ציפרמיל 20 מ"ג.בת 29.תודה רבה ושבת שלום :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
שמוליק06/06/2014שלום מורן.
לתרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי קשות שהן שכיחות מאוד בקרב המטופלים.
מטרת התרופות היא ליצור איזון כימי במוח שהוא אחד מהגורמים של הבעייה.
לדעתי האישית, ובכך אני חולק על הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, חוסר האיזון הכימי הוא תוצר של שאר המרכיבים ואינו בעייה העומדת בפני עצמה, ולכן טיפול טוב בשאר המרכיבים יכול לבטל את הצורך בתרופות.
אי אפשר לומר בוודאות שזו תופעת לוואי של הכדור, אבל אם זה מה שאת מרגישה - יש סיכוי טוב שזה נכון. הגוף אינו מרמה את עצמו...
כדאי להשקיע יותר בטיפול במרכיב הריגשי. כתבת שאת הולכת לטיפול פסיכולוגי וזה טוב מאוד, וזה באמת מה שעוזר.
צריך לראות את הטיפול כהכוונה להתמודדות טובה ללא המטפל. את צריכה להיות בהרגשה שאת מתמודדת נכון עם הקשיים כתוצאה מהטיפול.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחות עייפות ועלייה באנרגיה כתוצאהרונן06/06/2014
האם תהיה לי ,פחות עייפות ועלייה באנרגיה, כתוצאה מריצות של כמה קילומטרים 3-4 פעמים בשבוע? האם זה יהיה בצורה משמעותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחות עייפות ועלייה באנרגיה כתוצאה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור09/06/2014שלום רב,
באופן כללי, פעילות גופנית , במיוחד פעילות אארובית כגון ריצה, עשויה לשפר את ההרגשה הכללית וירידה ברמת העייפות. כמובן, הפעילות אמורה להיות מותאמת למצב הבריאותי של האדם ולא להוות עומס רב מידי. קשה להעריך באיזה מידה פעילות גופנית תשפר את ההרגשה, מאחר והרגשה של עייפות תלויה בגורמים רבים : גורמים גופניים, נפשיים וסביבתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות.איגור06/06/2014
1.לגביי סכיזופרנייה או כל הפרעה פסיכוטית.
*האם בן אדם שיש לו הפרעה פסיכוטית מוכרח לשמוע קולות ולדמיין דברים?
*האם אדם שיש לו דלוזיות בהפרעה פסיכוטית יכול להיות מודע לכך בלי כדורים?
*לגביי הסימפטומים השליליים..של חוסר מוטיבציה,חוסר רגשות וכו'.הריי זה יכול גם להתקיים בדיכאון חזק או אפילו דפרסונליזציה/דריאליזציה.
אז איך מבדילים בין אדם שיש לו סכיזורפניה אך ורק עם סימטומים שליילים לבין אדם עם דיכאון קליני?
2.שאלה לגביי BDD.
אם אדם רואה פגמים במראהו החיצנוי וכך גם אחרים רואים.אך האחרים אומרים שהפגמים מאוד מינוריים ולא מכערים את הבן אדם,אך האדם חושב שהם כן.
האם זה BDD?
אני פשוט לא מבין את ההגיון בBDD.מדוע שאדם יעשה רע לעצמו וייראה שהפגמים כן מכערים אותו אם אחרים אומרים שהם לא.נוסף על כך..איך בן אדם כזה יכול להיות בטוח בכל דבר אחר?איך הוא יכול להיות בטוח שהוא רואה פרצוף של אדם אחר בצורה נכונה ולא מכער גם אותו?
כאילו למה שאדם עם BDD ייבחר לכער דווקא את עצמו?הריי זה נוגד את כל ההיגיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס' שאלות. - תגובה
מצב פסיכוטי לא בהכרח כולל הזיות שמיעה (שמיעת קולות). מצב פסיכוטי יכול להיות חלק של דיכאון קשה. במקרים מסויימים, אדם במצב פסיכוטי , בדרך כלל כשמדובר באדם שסובל ממחלה זמן ממושח יחסית, יכול להיות מודע למצבו , לפחות באופן חלקי.
האבחנה של מחלה ספציפית נעשית ע"י פסיכיאטר ולעיתים יש קושי להגיע לאבחנה על סמך בדיקה אחד ויש צורך במעקב מתמשך.
בנוגע ל-BDD - body dysmorphic disorder: מדובר בהפרעה שמתאפיינת בתפיסה שגויה או מופרזת של פגמים גופניים או מאפיינים גופניים וזהו אחת התסמינים של הפרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילוהגר06/06/2014
שלום, אני בת 20.
בגיל 8 כתוצאה מסיוט שחלמתי, התחלתי לסבול ממחשבות טורדניות על מוות, ברמה ש-23 שעות ביממה הראש עסק רק בזה בלי שום יכולת לתפקד, הביטחון העצמי והערך העצמי ירדו ושקעתי בדיכאון מאוד עמוק. במהלך השנים נוספה לי היפוכונדריה ושטיפת ידיים וגוף ברמה אובססיבית. בגיל 14 קרה אירוע שהחזיר אותי למחשבות על מוות שהיו אפילו יותר גרועות מהתקופה של גיל 8. הופיעו מחשבות אובדניות ואובססיות וטקסים כמה פעמים ביום לבדוק שהדלת, הדוד, הגז סגורים וכו'. פניתי לעזרה מקצועית. בגיל 14 אבחנו אצלי OCD והתחלתי לקחת רסיטל. במהלך השנים הופיעו עוד דברים כמו קושי חזק מאוד בקבלת החלטות, פחד מזוגיות, פחד מיחסי מין, פחד מנהיגה, פחד ממחויבות והרשימה עוד ארוכה. בשלוש שנים האחרונות סובלת מהתקפי חרדה וחרדה ממשוכת (חודש ברצף חרדה כל הזמן). הייתי נוטלת לפי הצורך קסנאגיס וקלונקס. בחצי שנה האחרונה החלפתי את הרסיטל באיקסל, מה שגרם לי בהתחלה לתופעות לוואי מאוד קשות.
לאחרונה אני חשה שוב דיכאון מאוד כבד, הראש שלי מפוצץ במחשבות טורדניות בכל מיני סוגים- בעיקר על מוות, יש רשימה ארוכה של טקסים שאני עושה בשביל להקל על החרדה וזה מבזבז לי הרבה זמן ביום ומורט עצבים. אני בדיכאון מאוד עמוק, יש לי חרדות, אני לא מצליחה לתפקד ולא מצליחה להגיע להחלטות, אפילו הכי קטנות וזה תוקע אותי..אין לי ערך עצמי וביטחון עצמי.. אני מפחדת מקשרים מגברים.. ואני לבד. הייתי בטיפול תרופתי ופסיכולוגי 6 שנים ברצף וכלום לא עזר. החיים שלי הם לא חיים.. אני מעוניית להתחיל חיים חדשים. בלי כדורים ובלי דיכאון. נכון להיום אני נוטלת 25 מג איקסל ביום שזה נמוך יחסית. אני מבקשת שתמליצו לי על הטיפול היעיל ביותר ועל הדרך הנכונה ביותר להפסיק עם כדורים. אני רק מבקשת המלצה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההפרעות הללו פשוט לא מן העולם הזה
איגור06/06/2014כל ההפרעות הללו לא הגיוניות לי.
יש לי הפרעה שהרסה לי את החיים בספקטרום הזה של OCD.
יכולתי להיות כל כך אבל כל כך הרבה דברים ובסוף יצאתי אפס.
כל הטיפולים,ללכת לרבנים וכו' רק הורידו לי את התקווה מן העולם הזה.
ההשקפה שלי על העולם הייתה יפה.ועכשיו אני רואה עד כמה העולם הזה רע ולא הוגן.
OCD וכל שאר ההפרעות מוכיחות באופן חד משמעי שלבן אדם אין בחירה חופשית.
ואם לבן אדם אין בחירה חופשית מה החיים האלה שווים?
כל הטקסים הבלתי רצוניים ,המחשבות הלא רצונייות הרגשות הלא הרצונייות.
איפה ה"אני" בכל התמונה..איפה הבחירה שלי לא לעשות או לחשוב דברים בניגוד לרצוני.
פשוט חבל שאיי פעם נולדתי.אילו רק הייתי יודע שאעבור דברים כ"כ טראומתיים.הייתי מתאבד עוד מגיל קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק06/06/2014שלום שיש.
אכן, יש במה שקורה כאן איזו דחפיה חזקה שכולם יהיו אותו הדבר, ולהגביל את מרחב המחשבות, ומחשבות שיכולות טובות ונכונות - להוקיע אותן.
כדאי להמשיך ולהיאבק על ערכי החירות.
אני רואה שיש לך חירות מחשבתית, ואיתה תוכל בסופו של דבר למצוא את האושר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק06/06/2014שלום הגר.
עברת בחיים קשיים, וגם אם מדובר במחשבות שלכאורה אינן הגיוניות - אני בטוח שבהתבוננות מעמיקה יותר ניתן יהיה לגלות את ההגיון שבחוסר ההגיון.
אני מסכים איתך לגמרי בשאיפה להגיע למצב טוב ללא כדורים. בכדורים אמורים במוצהר לטפל רק בסימטומים ולא בשורש הבעייה.
יכול להיות שהטיפול הפסיכיולוגי לא הועיל כל כך כי לא ההתאמה בינך לבין המטפל לא הייתה כל כך טובה.
לדעתי, צריך שילוב של טיפול פסיכולוגי עם ייעוץ מקצועי בתחומים הספציפיים.
למשל: לגבי קשיים בקשר עם גברים, ישנם קשיים טכניים שבהם יועץ זוגי יכול לתת עצות טובות מאוד, אבל עם זאת, בגלל אירועי העבר יהיה לך קשה לעשות את הדברים הטובים והנכונים, וכדי לעשות את מה שנכון וטוב עבורך, תצטרכי תמיכה נפשית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה טיפול?
הגר06/06/2014אני מתלבטת בין CBT ל-NLP או שאולי ללכת למרכז אורה גולן... אני כבר לא יודעת מה לעשותת.. אני ממש בדיכאון וכל הזמן בחרדה.. אני פוגעת בעצמי וחותכת את עצמי.. אין לי כסף לטיפול יקר מידיי.. אני כל כך רוצה להיתקבל לאוניברסיטה ולחיות חיים נורמאליים אבל אני תקועה...אני לא מצליחה להיתרכז בכלום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנסות עד שמצליחים
שמוליק08/06/2014שלום הגר.
הדבר הכי חשוב הוא שתאמיני בכוחות שלך, שאת טובה שאת יכולה ואת מסוגלת.
אני מניח שלכל שיטה יש את היתרונות שלה ואת החסרונות שלה, ומסיבה זו כל אחד צריך למצוא את השיטה שמתאימה לו באופן אישי. הייתי מציע לנסות שיטות זולות יחסית, ולבדוק את יעילותן. המדד הטוב והנכון הוא שיפור בהרגשה שלך. אם למישהו אחר השיטה טובה ואפילו אם היא טובה להרבה מאוד אנשים, ועלייך זה לא עובד - זה אומר שמשהו דפוק אצלך, אלא שכנראה השיטה הספציפית ההיא איננה מתאימה לך.
באופן ספציפי לגבי השאיפה להתקבל לאוניברסיטה, צריך אולי לשפר בגרויות ופסיכומטרי.
אינני יודע כיצד הבחינות האלו נראות כיום; אני מניח שהן עברו קצת שינויים במשך 18 שנה, אבל בכל אופן, בזמני לשפר בגרויות זו משימה יחסית קלה יותר מאשר לשפר פסיכומטרי.
הרבה פעמים, חוסר ההצלחה נובע מחוסר ביטחון עצמי. אני זוכר שאישית הייתי בקורס הכמה לבחינת אמי"ר (החלק של האנגלית בפסיכומטרי), ואני חושב שמה שעשו בקורס הזה היה בעיקר עבודה פסיכולוגית על הביטחון העצמי, וזה מה שנתן דירבון חזק ללמוד ולתרגל.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמי החולהאנונימית05/06/2014
היי אמי חולה במאניה דפרסיה והיא לוקחת ריספונד ועוד כדור כבר במשך תקופה ארוכה..בזמן האחרון שמנו לב שהיא שונה קצת מהרגיל, מדברת יתר על המידה, מתעצבנת מאוד ואומרת דברים מעליבים לעיתים, בנוסף יש לי אחיינית שהיא שומרת עליה לעיתים ואני באופן אישי קצת דואגת כי גם עליה היא מוציאה עצבים לעיתים. לא משהו מוגזם מאוד אבל בכל זאת.
שאלתי אותה, בכדרך אגב אם היא לוקחת את התרופות היא אמרה לי שכן...
אבא שלי אדיש עקב בעיות אישיות איתה והוא בעצמו קשה לו נפשית...אחי ואחותי מעורבים אבל קצת..אני תוהה מה אפשר לעשות? איך ניתן לדעת כמה מצבה התדרדר?אם היא לוקחת תרופות?למי לפנות?
אני צעירה יחסית וגם לא עקבתי במהלך הזמן אחרי ההתנהלות שלה ושל אבא שלי מול המחלה.
אני חוששת מאוד שהמצב ייצא משליטה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איש מקצוע
שמוליק06/06/2014שלום לך.
צריך התערבות של איש מקצוע (פסיכולוג או פסיכיאטר), ואם יש צורך אז לערב את גורמי הרווחה. זו אמורה להיות פחות או יותר התגובה של הרופאים...
הבעייה היא שלא תמיד המטופל רואה את עצמו נזקק לטיפול, והרבה פעמים הוא מאשים את הסביבה. בדרך כלל, יש בכך מן האמת; יש למטופל שאיפות שאינן עולות בקנה אחד עם הנורמות החברתיות, והסביבה מתייחסת לשאיפות האלו בזלזול, ובשל כך עושים כל מיני פרובוקציות כדי למחות על כך.
במקרה שהמטופל אינו מוכן ללכת לטיפול, המצב ימשיך להתדרדר עד שיהיה צורך באישפוז כפוי...
מה שניתן לעשות במקרים כאלה, הוא להתייעץ עם מקצוע כדי להתמודד עם המצב הלא נעים הזה טוב יותר (ואולי הוא יכול לתת עצות שיכולות להביא את המטופל לטפל בעצמו).
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמי החולה - תגובה
מהודעתך עולה כי אמך מאובחנת עם מחלה נפשית ולאחרונה יש רושם להתדרדרות במצב. כדי להעריך מצבה הנפשי יש לפנות לבדיקה של פסיכיאטר מומחה, עדיף לפסיכיאטר שהייתה אצלו במעקב בעבר ואשר מכיר אותה ואת מהלך המחלה שלה.
כמו כן, מאחר ולעיתים בעיות גופניות עלולות גם הן לבוא לידי ביטוי בתסמינים נפשיים או לגרום להחמרה בתסמינים נפשיים הקיימים, מאוד חשוב שתעבור הערכה גופנית ע"י רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל ובעיות בטן?רחל05/06/2014
אחרי שנים יכול רסיטל לעשות בחילות ועוויתות בטן ? כל הבדיקות נמצאו בסדר. אני לא לוקחת אף תרופה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל ובעיות בטן? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/06/2014פחות סביר, יש לשלול בעיה בקיבה ורגישות ואו סיבה אחרת שלא קשורה לטיפול..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר דוידאורדידי05/06/2014
שלום דר דוידאור,
האם תוכל למנות בבקשה בעברית ובאנגלית את נוגדי הדיכאון ואולי גם החרדה החדשים שקיימים בעולם? ומתי צפויים להגיע לארץ אם יודע?
הבנתי שיש כדור חדש ששמו במספרים ואולי גם אותיות וכן סטבלון וולדוקסן.
בתודה מראש,
דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה
שמוליק05/06/2014שלום דידי.
אכן, שאלת שאלה טובה וחשובה.
ד"ר דוידאור ישמח לענות לך.
עם זאת, אני חושב שיש לך הנחת יסוד מוטעית.
בעיות נפשיות ובכללן דיכאון וחרדות נגרמות לא רק בגלל חוסר איזון כימי שאותו התרופות אמורות לפתור. ישנם גורמים נוספים: ריגשיים, סביבתיים, וגם בעיות רפואית "רגילות" יכולות להשפיע על המצב הנפשי.
הגישה הרווחת בפסיכיאיטריה רואה את חוסר האיזון הכימי במחלה העומדת בפני עצמה. לדעתי האישית, חוסר האיזון הכימי הוא תוצר של שאר המרכיבים של הבעייה. אין שום הוכחות לכאן או לכאן, ולכל אחד יש את הזכות להאמין במה שהוא חושב שנכון יותר.
בין כך ובין כך, ד:ר דוידאור עצמו דוגל בשילוב של טיפול ריגשי (בשיחות C.B.T. וכיו"ב) עם הטיפול התרופתי. ישנם רופאים שדוגלים בטיפול תרופתי בלבד, וד"ר דוידאור אמר על כך שהם מפספסים בגדול. אגב ישנם גם פסיכיאטרים שדוגלים בגישה שרואה את הטיפול הריגשי כעיקר, והם כמעט ולא מתעסקים עם תרופות...
אני מניח שהשאלה שלך באה ממקום של חוסר שביעות רצון מהתרופות הקיימות. לדעתי, יותר טוב להשקיע בטיפול בשאר המרכיבים של הבעייה, שיכולים להביא למצב שלא יהיה צורך בטיפול תרופתי.
בכל אופן, כשם שישנם רופאים שדוגלים בטיפול המבוסס רק על תרופות, כך ישנם מטופלים שמעדיפים טיפול המבוסס רק על תרופות, וצריך לכבד אותם ואת דעתם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/06/2014מצטער אין מספיק מידע לגבי צפי הגעה.
תרופות חדשות חייבות להוכיח את עצמם
בשימוש קליני ממושך..
כך, שכרגע אין ממש מה לציין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסרקוולעופר04/06/2014
שלום
אני מאובחן מזה כ20 שנה כחולה במאניה דיפרסיה מטופל אצל מיטב הרופאים
אני מטופל בליטיום טגרטול סרוקסאט ,ולפעמים יוצא מאיזון
החלפתי רופא והוא המליץ על שימוש בסרקוול 25לפני השנה כי אני עובד משמרת
האים זה נראה לכם ומה תופאות הלוואי
בדרך כלל אני עייף האים זה יגרום לעיפות יתר
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסרקוול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/06/2014סרווקאל בהחלט אופציה טובה.
ממליץ לחשוב שוב על השילוב ומינונים.
השילוב הנ'ל בעייתי בסיכון לתופעות לואי של ישנוניות, השמנה, ומחלות מטאבוליות לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות לגבי גאודוןיואב04/06/2014
שלום,
כמה המינון המינימלי של גאודון בתוספת ל7.5 אביליפיי לטיפול בסכיזופרניה?
האם יש ירידיה משמעותית ביעילות התרופה גאודון, במעבר מ-120 ל-100?
אפשר להשוות את זה לירידה מ-140 ל-120 או שמתחת ל-120 זה כבר לא יעיל בצורה משמעותית?
מה לגבי תופעות לוואי? איזה תופעות צפוי שהיו בעוצמה גבוה יותר אחרי סיום מעבר מ-120 ל-100?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות לגבי גאודון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/06/2014לא מומלץ שילוב של גאודון ואביליפי
סיכון מוגזם לאי שקט ורגזנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינה מתמשכיםאלי04/06/2014
שלום רב,
אני בן 31, סובל מנדודי שינה מזה כ-7 שנים, ככל הנראה על רקע של מתח כרוני. עד לפני כחודשיים וחצי הייתי מכור לבונדורמין, במינונים של 2-3 כדורים. לשמחתי נגמלתי מהרעל הזה, אך השינה שלי עוד רחוקה מלהיות משביעת רצון. במהלך השנים ניסית כדורים שונים שלא הועילו כלל, או הועילו לזמן מוגבל בלבד כגון מירו, ציפרלקס, טרזודיל, ריספרדל, פנרגן וליריקה.
לפני כ-3-4 חודשים התחלתי ליטול ואייפקס במינון של 225 מ"ג (בעלייה הדרגתית). כמו כן, לפני חודשיים וחצי קיבלתי החלטה להפסיק את הבונדורמין, וגם התחלתי לעשות יוגה מדי יום. בתקופת ההתמכרות שלי לא הייתי מצליח להירדם ללא כדורים אפילו לא לרגע. היום אני מצליח להירדם, ומרגיש באמת הרבה יותר רגוע לעומת איך שהייתי פעם, אך אינני מצליח לישון יותר מ-4 שעות. לעיתים אני נוטל 2 בונסרין לפני השינה ואז ישן כ-5 וחצי - 6 שעות, אך הכדור עושה אותי תשוש, כך שלמעשה אני מחליף סוג אחד של עייפות בסוג אחר.אני מוכרח להגיע איכשהו ל-6 שעות של שינה על מנת לתפקד.
כמה זמן בד"כ לוקח לשקם את השינה הטבעית אחרי שימוש ממושך בכדורי שינה? האם אני עוד צפוי לראות שיפור או שהמצב בלתי הפיך?והאם ניתן לזרז את התהליך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה מתמשכים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/06/2014יש צורך:
בבירור גופני - רופא משפחה.
בדיקה במעבדת שינה.
שיפור הייגינה של השינה Sleep Hygiene
איזון תרופתי :
לישקול סירקאדין ואו סרווקאל לפני השינה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה
רונן06/06/2014מצאתי הרבה מהמשותף בינינו ...גם אני לוקח אפקסור 25 מ"ג שזה אותו דבר כמו הויפאקס .גם אני סובל מנדודי שינה וניסיתי המון כדורים וגם נגמלתי מכדורי שינה. יש לך פייסבוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי היקר
רונן23/07/2014מסתבר שיש לנו בעיה דומה וגם אני לוקח אפקסור 225 מ"ג שזה דומה לויפאקס. אשמח לשוחח איתך ולשתף אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיבשני04/06/2014
שלום רב,
רופא המשפחה רשם לי רמוטיב 250 פעמיים ביום, בבוקר ובערב. נדמה לי כי הכדור בערב מקשה עליי לנרדם, האם ניתן לקחת את שני הכדורים יחד בבוקר? כלומר 500 בבת אחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/06/2014בהחלט כן, לאחר התייעצות עם רופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייghi02/06/2014
אני מתעצבן כשאני מנסה לעשות משהו חדש , אני חוזר על השאלה בראש שלי בריא לא בריא , אם אני עושה משהו שדורש עיקביות ממני ולא ממישהו שדוחף .
ההרגשה הזו של " אישפיות " והיגיון אינטלגנטי שאומר די נמאס לי אני רוצה לדפוק ת'ראש בקיר או לחתוך ת'צמי .
ככה זה כבר שנים אמנם ירד הרבה הרבה , אבל מידי פעם עולה השאלה אני בריא ?
האם רופא יגיד לי את זה ? וזה מין כמו לופ שחוזר על עצמו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה
ghi02/06/2014האם יש קבוצת תמיכה לנפגעי נפש שעובדים מתפקדים ומנהלים אורח חיים נורמלי ולא במרכאות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2014הפתרון היחיד, לפנות לאיש מקצוע, לשתף ולהיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטה ופעילות מקסימליתנוני02/06/2014
שלום, אני כרגע על 120 מ"ג סימבלטה כבר שלושה שבועות. העלייה במינון הייתה הדרגתית וכן יש שיפור מסויים, החרדות נעלמו אבל הדיכאון עדיין נשאר. האם יש סיכוי שהוא עוד יתפוגג עם הסימבלטה? מתי הכדור מגיע לפעילות מקסימלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה ופעילות מקסימלית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2014יש להמתין כ 4 עד 8 שבועות להשפעה מקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי אביליפיירינה02/06/2014
שלום ,
אני בת 26 ,
סובלת מהפרעת התנהגות - דכאון וחרדה במשך 10 שנים לפחות
במשך השנים ניסיתי לא מעט תרופות עד שב3 שנים האחרונות הייתה רמיסיה ,
ונעצרתי רק על 20 מ"ג ציפרלקס
בחודש האחרון חלה החמרה במצב נפשי
ולאחר פגישה עם פסיכיטאר הומלץ לי על תרופה בשם אבילפיי - פעמיים בשבוע בלבד - על מנת שלא תהיה בעית תופעות לוואי
היתי רוצה לשמוע ממכם איך התרופה הזו ? האם יש בדרכ תוצאות איתה?
היא מקלה על חרדה, דכאון ?..מפקסת את המחשבות ?
אודה לתגובתכם
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לגבי אביליפיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2014תרופה מעניינת במצבי דיכאון עמידים.
יש תופעות לוואי בתחילת הטיפול ולא תמיד מינון גבוה יותר יעיל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת אי כשירות לצורך ניתוח סרטןדקל01/06/2014
שלום, לאמא שלי התגלה גוש סרטני בשד והיא מסרבת לעבור ניתוח להסרתו למרות שהוסבר לה היטב ע"י כירורגים מה צפוי לקרות אם היא לא תסיר את הגוש. מאחר וההתנהגות שלה אינה הגיונית, יש חשש לבעיה נפשית והכירורג המטפל אמר לי לנסות להיעזר בפסיכיאטר לצורך אבחון אי כשירות לחתום על ביצוע הניתוח (מצד האמא), ועל-ידי כך (אם אני מבינה נכון) ניתן למעשה לכפות עליה לעבור את הניתוח. תוכלו בבקשה להתייחס לעניין? האם זה נכון ואם כן, איך מתבצע התהליך ואיך ניתן להכריח אותה בפועל? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קביעת אי כשירות לצורך ניתוח סרטן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2014פסיכיאטרית - בירור כשרות נפשית , מחלת נפש, מצב בילבולי. בדיקת צורך באפוטרופס לגוף ואו רכוש.
באם מצב נפשי תקין, לפעמים ניתן להעזר בוועדת אתיקה של המוסד הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובות! עדיין לא ברור לי..
דקל04/06/2014כיצד אוכל לבצע זאת בפועל. אמא שלי לא תסכים בשום מקרה ללכת לפסיכיאטר (היא אפילו לא הסכימה לחזור לכירורג עם תוצאות הבדיקות, הלכתי במקומה...). כיצד ניתן להתקדם עם אבחנה כזאת בלי שיתוף פעולה שלה? האם ניתן לקבוע אי כשירות משפטית ללא נוכחותה? אולי רק על סמך תיאור המקרה וסירובה לטיפול? אשמח לתשובה, תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לפנות לפסיכיאטר שמתעסק עם זה
שמוליק04/06/2014שלום דקל.
לדעתי הכי טוב שתפני לפסיכיאטר שמתעסק עם מתן איבחונים לאי כשירות משפטית, והוא יוכל לתת לך תשובות ברורות יותר. אינני בטוח שהרופאים של הפורום מתעסקים עם זה.
ניתן לעשות את הבדיקה גם בלי הסכמה. זו הרי מטרת הבדיקה...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה לעזור
שמוליק03/06/2014שלום דקל.
אינני רופא, ולכן קחי את דבריי בעירבון מוגבל.
קודם כל, צריך להעריך את דאגתך הכנה לאימא שלך.
ככלל, מכח חוק יסוד כבוד האדם וחירותו - לא ניתן לכפות על אף אדם טיפול רפואי בניגוד לרצונו. גם כאשר הימנעות מהטיפול המוצע עלולה לסכן אותו.
ישנם מקרים שבהם ניתן לכפות על אדם טיפול בניגוד לרצונו:
המקרה הראשון הוא שהאדם נמצא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו. במקרה כזה - ניתן לאשפז אותו בכפייה, אך עד כמה שידוע לי ניתן לכפות עליו רק טיפול פסיכיאטרי, אך לא ניתן במקרה שכזה לכפות עליו טיפול רפואי אחר.
ישנו מקרה שדי דומה למקרה הקודם, והוא לגבי אדם שעבר עבירה פלילית, ובית המשפט השתכנע שהאדם סובל מבעייה נפשית ובשל כך בית המשפט נותן צו לאישפוז, אך גם במקרה כזה ניתן לכפות טיפול פסיכיאטרי ולא טיפול רפואי אחר.
מה שהרופאים התכוונו כנראה הוא אי כשירות משפטית. מקרה כזה הוא אדם שהשתבשה עליו דעתו, ובשל כך אין לו כשירות משפטית. רוב מהמטופלים שמאושפזים בכפייה בדוגמאות הקודמות שהזכרתי הם כשירים משפטית. מי שנמצא במצב של אי כשירות משפטית ("חסוי")- ממנים אפוטרופוס שידאג לעניניו, והאפוטרופוס יכול לתת הוראות לבצע טיפול רפואי בחסוי.
מבחינה פורמלית ההליך הוא כזה: אמורים להזמין פסיכיאטר שייתן חוות דעת על האימא שהיא בלתי כשירה משפטית, ועל סמך חוות דעת זו צריך לפנות לבית המשפט ולבקש צו אפוטרופסות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס...
שמוליק03/06/2014מצטער. לא שמתי לב שיש כבר תשובה של ד"ר דוידאור :-) ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)