פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פנייה נוספת
    טליה
    01/06/2014

בסד
    דר שמוליק הנכבד, אני מודה על תגובתך אך לא קיבלתי תשובות לשאלותיי.איני מטופלת.במישור הרגשי אך עד עתה התמודדתי די טוב בהתקפי החרדה.אני שואלתהאם התופעות נוהיות.מעליית.מינון הכדור ואם כם מתי ארגיש את נהשפעה.רוב תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פנייה נוספת

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    01/06/2014

שלום טליה.

אינני רופא, ואני מתנצל אם הבנת אחרת :-)

תגובה של הרופאים של הפורום מסומנת עם תיק בצד, תוך ציון שמו המלא של הרופא. הפורום הזה הוא פורום פתוח, וכל אחד רשאי לכתוב תגובה ובלבד שיכבד את תנאי השימוש באתר.

כשם שישנם פסיכיאטרים שדוגלים בטיפול המבוסס רק על תרופות, ישנם שדוגלים בשילוב של טיפול תרופתי עם טיפול בשיחות, וישנם גם פסיכיאטרים שדוגלים בעיקר בטיפול ריגשי - כך ישנם סוגים שונים של מטופלים, וגם אם אין הסכמה על הדרך הנכונה - צריך לכבד כל מטופל וכל רופא, והגישה שלו.

אני בסך הכל הצגתי את גישתי שמעמידה את הטיפול הריגשי כעיקר, ובכך אמרתי שאינני מסכים עם הנחת היסוד שלך שצריך טיפול המבוסס רק על תרופות. אבל ברור שאם זו הגישה שלך, צריך לכבד אותה.

הרופאים של הפורום ישמחו לתת לך תשובה, אבל הם גם יסכימו איתי שכדאי לשלב טיפול בשיחות עם הטיפול התרופתי.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה
    טליה
    01/06/2014

בסד
    שלום וברכה,
    אני סובלת מהתקפי חרדה קשים מזה 11 שנים.
    לוקחת פקסט 20 מ" ג על בסיס יומי.
    לאחרונה החרדות גברו מאד, הסחרחורת וחוסר שיווי המשקל הופיעו,וכל בוקר ניפתח בדיכאון שנעלם במהלך היום.הרופאה המליצה להעלות המינון ל40 מ"ג.
    אני בתהליך עליית המינון מזה כשבועיים וחצי ולא מרגישה כל שיפור.לתופעות הוספוגם מין חוסר פוקוס בראייה, בילבול וריחוף.
    שאלתי היא -מה עליי לעשות?? האם התופעות שהחריפו מעידות על חוסר אפקטיביות של הכדור? האם עליי להחליפו לכדור אחר? האם עליי לחכות עוד מספר ימים על מנת ליראות את ההשפעה?
    אני סובלת.מאד ולא יוצאת מהבית עקב התופעות ההזויות.
    אציין שלפני כחודשיים ניסיתי להחליף לציפרלקס וחזרתי לפקסט אחרי חודש וחצי כיון שהכדור לא הועיל
    אנא תשובתכם במהרה.אני נואשת!!! תבורכו.

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2014

תופעות לוואי משניות לנוגדי דיכאון וחרדה , פעמים רבות חולפות במהלך הזמן.
    באם תופעות הלוואי קשות וממושכות יש צורך להתייעץ עם רופא מטפל, לישקול להוריד,להוסיף ואו לשנות טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה
    טליה
    01/06/2014

בסד
    שבוע טוב, אני מטופלת מזה 11 שנים בכדור פקסט 20 מ"ג.עקב התקפי חרדה קשים.
    האמת היא שהרופאה המליצה כבר מזמן לעלות מינון,אבל לא שמעתי בקולה מפאת חשש להשמין ולפתח תלות בכדור כימי.הפקסט עבד די יפה למרות התקפי חרדה שליוו אותי מדי פעם.חייתי בשלום איתו.
    לפני כשבועיים הגיעה הנחיתה.ההתקפים התגברו מאד ורופאת המשפחה המליצה לעלות ל40 מ"ג.כרגע אני שבועיים עם עלייה הדרגתית של הכגור ויש לי תופעות לואי לא קלים.מרגישה מרחפת משהו, כאילו מרכיבה משקפיים במספר לא מתאים, מין ריצוד בעניים,קמה עם צפרדע בגרון כל בוקר וחסרת שיווי משקל.
    רע לי מאד ואני פוחדת לצאת מהבית בעקבות התופעות.
    אצייןשלפני כחודשיים ניסיתי להחליף את הכדור לציפרלקס ולאחר חודש וחצי חזרתי לפקסט כי הכדור לא התאים לי.
    שאלתי היא האם התופעות הללו נורמאליות? האם עליי להמשיך במינון 40מ"ג על אף התופעות? או שמא הפקסט כבר לא עוזר וכדאי להחליפו בכדור אחר.? תודה על היעוץ ברוכים תהיו.

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• ומה עם טיפול ריגשי?

שמוליק
    01/06/2014

שלום טליה.

טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. זוהי גישתם העיקבית של הרופאים של הפורום. ישנם פסיכיאטרים שדוגלים בגישה של טיפול המבוסס רק על תרופות - אבל ד"ר דוידאור - אחד מהרופאים של הפורום - כתב כבר מספיק פעמים שהם מפספסים בגדול.

הטיפול התרופתי נועד כדי לטפל רק במרכיב של חוסר איזון כימי במוח, שזהו רק מרכיב בודד בבעייה.

דעתי האישית, ובכך אני חולק על הגישה הרווחת של הפסכיאטריה, היא שחוסר איזון כימי הוא תוצר של שאר המרכיבים של הבעייה, ואינו בעייה העומדת בפני עצמה, ולכן טיפול בשאר המרכיבים אמור לתת את האיזון הרצוי.

לא כתבת אף מילה על הטיפול הריגשי.

אני מציע לך להשקיע יותר בטיפול הריגשי, שיכול להביא אותך למצב שלא תצטרכי כלל תרופות על תופעות הלוואי שלהן.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ריספרדל יכול לגרום לסכרת
    שגית
    01/06/2014

בני בן 7 לוקח ריספרדל במינון של 1 מ"ג (דבר שמשפר משמעותית את התנהגותו ) האם התרופה עצמה מעלה את הסיכון לסכרת או עצם העובדה שהיא מעלה את התאבון מגדילה את הסיכון לסכרת (זאת אומרת האם הילד ישמור על תזונה נכונה ולא יפריז במתוק אין סיכון לסכרת )? 2. האם התרופה יכולה לגרום למצב של דם בשתן או בעייה בכליות ? (לבני התגלה דם בשתן והרופאים לא יודעים עם לקשר זאת לתרופה)? אשמח לתשובה בהקדם במידה ונוריד את המינון במעט ל 0.8 האם זה יוריד את רמת התופעות של התרופה כגון תאבון

הוספת תגובה

• כדאי לשאול בפורום של ילדים ונוער

שמוליק
    01/06/2014

שלום שגית.

ישנו פורום נוסף באתר המיועד לילדים ונוער. פורום זה מיועד למבוגרים. עדיף לשאול שם. אם ישנה תשובה ברורה, הרופאים ישמחו לענות למרות זאת.

על כל פנים, טיפול טוב בילדים חייב לכלול גם טיפול במרכיב הריגשי (שיחות וכיו"ב) ותמיכה של ההורים. כאשר הטיפול הריגשי והתמיכה מההורים מספיק טובה - ניתן, כמובן על פי המלצת הרופא המטפל, לוותר לגמרי על הטיפול התרופתי על תופעות הלוואי שלו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ריספרדל יכול לגרום לסכרת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2014

רספירדל שייך לנוגדי פסיכוזה דור 2 , פחות תופעות לוואי ניורולוגיות אך כן תופעות לוואי מטאבוליות, כולל שומנים וסוכרת.
    באם מקפידים על תזונה מסודרת ובריאה, פעילות גופנית ומעקב רפואי מסודר וניטור, לא אמור להיות בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מסימבלטה
    גומא
    31/05/2014

שלום, אחרי שימוש של כשנה בתרופה במינון של 120מג. החלטתי לרדת ל60מ"ג כי הייתי בחול ורציתי לשתות מדי פעם.
    לפני 4 ימים נגמר לי המרשם ובטעות לא חידשתי אותו.

אני אוכל לפנות לפסיכיאטרית שלי רק ביום שלישי ורציתי לדעת אם עדיף לחקות עד יום שלישי או לקבל את המרשם מרופא המשפחה והתחיל ליטול את התרופה כבר עכשיו ואם כן באיזה מינון, 30מג או 60מג.

כרגע אני מרגיש תסמיני גמילה מסויימים לדעתי יחסית קלים.

אני קצת אובד עצות ואשמח לדעה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מסימבלטה

הוספת תגובה

• גמילה מסימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2014

באם היה הפסקה של מעל 4 ימים, מומלץ להתחיל מ 30 מ''ג ולעלות בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה חדשה לדיכאון
    נועה
    31/05/2014

שאלה לדר דויד אור. דיברת בתכנית רדיו על תרופה חדשה לדיכאון מדוע אין לך תשובה עבורי מתי זה מגיע ארצה ואם אפשר שאזמין אותה דרך. מקום מגוריי בחול. באמריקה שם לשיטתך התרופה מאושרת כבר מסוף 2013 אבקש לא לדלג על פנייתי זו כפי שעשיתם לפני 10. י!מים

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה חדשה לדיכאון

הוספת תגובה

• תרופה חדשה לדיכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2014

לא ידוע מתי תגיע לארץ.
    מקווה שתכנס לסל הבריאות 2015 .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיגה חוזרת של גאבא
    אני
    30/05/2014

למה לא עושים תרופות שמעכבות ספיגה חוזרת של גאבא?

לקביעת תור
    סגירה
    ספיגה חוזרת של גאבא

הוספת תגובה

• ספיגה חוזרת של גאבא - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2014

השפעה על גאבא כיום דרך מנגנון NMDA .
    אנטאגוניסט ל NMDA כגון: קטאמין, מהווה מסלול טיפול עתידי בדיכאון.
    ( מחקרים , מתן דרך האף, תגובה מהירה..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון יחסי
    יקי
    29/05/2014

שלום וברכה, רציתי לדעת מה הוא המינון היחסי של 8 מ״ג פרפנאן לתרופה סוליאן?
    תודה מראש על המענה

לקביעת תור
    סגירה
    מינון יחסי

הוספת תגובה

• מינון יחסי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2014

לא ניתן לקבוע באופן מדויק.. זה מאוד אינדיבידאולי
    סוליאן עובד שונה, עד מינון 300 מ''ג יכול לתרום לפעילות דופאמין מעבר מתחיל לחסום ופעל כנוגד פסיכוזה.
    מינון נוגד פסיכוזה יעיל של סוליאן זה בין 600 מ''ג ל 1200 מ''ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל הפסיק להשפיע
    רחל
    29/05/2014

האם אחרי מספר שנים הרסיטל כבר לא משפיע? וצריך להחליף?

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל הפסיק להשפיע

הוספת תגובה

• רסיטל הפסיק להשפיע - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2014

לא תמיד, לפעמים כן ..
    יש לשלול החמרה בגורמי דחק סביבתיים, מצב גופני , צריכה של ממריצים ועוד..מומלץ בירור קליני מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי להתייעץ, תופעות לוואי.
    חסוי
    29/05/2014

שלום ראיתי היום כתבה בנוגע למחקר שנעשה להפחתת תופעות לוואי לתרופות אנטי פסיכותיות מדובר על תרופת מלטונין Melatonin.
    אני מקבל קספליון xeplion הזריקה הניתנת פעם בחודש במינון 75mg, המשקל שלי 120 קילו והגובה 1.92. ואני סובל מעליה במשקל ונדודי שינה, ההבחנה שלי סכיזואפקטיב השאלה שלי אם באמת תרופת מלטונין היא תעזור לי להפחתת תופעת לוואי למרות שמדובר בדור השני?

הוספת תגובה

• לא בטוח

שמוליק
    29/05/2014

שלום.

תופעות הלוואי המתוארות קיימות גם בתרופות של הדור השלישי.

יתר על כן, גם אילו היו מצליחים למצוא תרופות ללא תופעות לוואי כלל - התרופות מטפלות רק בסימטומים ולא בשורש הבעייה.

שורש הבעייה היא במרכיבים הריגשיים והסביבתיים, וחייבים לטפל בהם.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי להתייעץ, תופעות לוואי. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2014

מאוד בספק..
    אולי שיפור בשינה.
    יש לברר איזה תופעות לוואי ורק אז לתכנן טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אצלי?
    קרן
    29/05/2014

אני לומדת קורס בפסיכופתולוגיה ומנתחת את עצמי
    אני בטיפול פסיכולוגי אבל גם בפני המטפלת מתביישת להחשף ובטח ללכת לפסיכיאטר
    יש פעמים פעם ויותר בשבוע באופן לא רציף
    שאין לי כח לכלום מרגישה בודדה ולא חשובה
    אין לי כח וחשק לחיי היום יום
    מדוכדכת ומרגישה שגם ככה אני לא אצליח במקצוע
    ושאין לי חברים
    והחבר אני בלבטים אם מתאימים ואולי אני איתו
    כי אם לא אז אהיה לגמרי לבד
    זה בגדול. מה יש לי
    לפעמים נראה לי שיש לי דו קוטבית

לקביעת תור
    סגירה
    מה אצלי?

הוספת תגובה

• תזרמי עם החיים ותפסיקי לנתח את עצמך

חסוי
    29/05/2014

אני מכיר מישהי שניתחה את עצמה אישית היא פשוט נכנסה לדיכאון אין ממה להתבייש ללכת לפסיכולוג או לפסיכיאטר שיכוונו אותך בחיים, הכי חשוב לא להתייאש ולהרים תראש!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעזור לעצמך

שמוליק
    29/05/2014

שלום קרן.

זה בסדר שיש דברים שאינך מעוניינת לחשוף לפסיכולוג או פסיכיאטר.

לדעתי, גם על דברים כאלה, ניתן לקבל מהמטפל כלים כיצד להתמודד מבלי לחשוף.

ככלל, אני חושב שתפקידו של המטפל הוא לתת למטופל את הכלים להתמודד בכוחות עצמו עם מינימום עזרה מהמטפל, ורק כשאין בירה אחרת (או בתחילת הטיפול) לתת עזרה יותר גדולה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אצלי? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2014

קשה לאבחן על פי הנ''ל וללא בדיקה מסודרת.
    הרושם הראשוני בלבד, מרכיב נפשי אישיותי , טיפול פסיכולוגי.. יכול לתרום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל אחת ליומיים
    מיה
    28/05/2014

שלום

איזו השפעה יכולה להיות ללקיחת כדור לוסטרל 50 אחת ליומיים?

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל אחת ליומיים

הוספת תגובה

• לוסטרל אחת ליומיים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2014

חלקית , כולל שינויים לא צפויים..
    מומלץ לקחת יומיומי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה חדשה לדיכאוןדר' דוידאור
    נועה
    28/05/2014

בתכנית מעודדת ברדיו דיברת על תרופה חדשה לדכאון האם זה יגיע ארצה ומתי האם אפשר לקנות אותה בחול כי כל דבר אחר לא עזר ומקסמום הגענו לחצי רמסיה המתבטאת בדיסטימיה כבר 4 שנים האם יתכן שזו תופעה אשר נגרמה מהתערבות של תרופות שעובדות על הדופאמין אין הנאה ומוטיבציה לכלום

הוספת תגובה

• תרופה חדשה לדיכאוןדר' דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2014

התרופה זמינה בארה'ב , מאושרת מאז ספטמבר 2013, מקווה מאוד שתכנס לסל הבריאות 2015 ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות קשות מאי מציאת עבודה
    עידן
    27/05/2014

שלום,

אני בן 29, משכיל, אני כעת עובד בעבודה שלא הכי מעניינת אותי ועם שכר נמוך יחסית, אני מחפש כבר תקופה עבודה ולא מוצא שום דבר, אני נכנס לעמדת ייאוש ומרגיש חסר אונים, כאילו חיי תלויים במגייסות כ"א ובמעסיקים , אני מאוד מוכשר והמצב גורם לי לעמדת נחיתות קשה ולמחשבות טורדניות בלתי פוסקות על העתיד שלי. אני לוקח ציפרלקס, שאני לוקח מינון גבוה אני פחות טרוד מזה אך אינני מרוכז ואני עייף מאוד וקשה לי לתפקד, שאני מוריד מינון החרדה מתפשטת ואני טרוד עד חוסר יכולת להירדם מהמצב הזה.

מה אני יכול לעשות? למה הנושא מטריד אותי עד אין קץ? אני סה"כ רווק ללא ילדים וצורך לפרנס, וזה דבר שמטריד אותי ללא הפסקה ואין לי יכולת לשלוט על זה.

הוספת תגובה

• עצה

שמוליק
    28/05/2014

שלום רונן.

לדעתי, אע"פ שאתה רווק ללא ילדים ואתה יכול להסתדר עם המשכורת הנמוכה שאתה מקבל - עצם הפגיעה במעמד החברתי המתבטאת במשרה שאיננה הולמת את כישוריך יכולה להביא לתחושות קשות.

כדאי אולי לנסות לבדוק את העניין יותר לעומק עם יועץ תעסוקתי.

בכל אופן, אל יאוש. תאמין שבסוף תצליח למצוא מקום עבודה מכובד שיעריך את הכישורים שלך.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי מה הקשר ליעוץ תעסוקתי

עידן
    28/05/2014

אני יודע מה למדתי ומה אני רוצה לעשות, העניין הוא שיש תחרות קשה על כל משרה, וזה מתבטא במבחנים, מספר ראיונות כך שקשה מאוד להתקבל למשרה שאתה רוצה, וחוויות של אכזבה אחרי קבלת לא אחרי לא מדרדרת את הבטחון העצמי לתהום, לתחושה שאתה לא טוב, לא שווה, למה אתה לא מצליח להתקבל, זה פשוט מרסק את הבטחון העצמי, וקל מאוד להגיד תאמין שתמצא משרה שהולמת את כישורייך אבל אחרי חויות של דחייה קשה להאמין בזה ואתה לא רואה מצב אופטימי שכזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני עברתי את זה...

שמוליק
    29/05/2014

שלום רונן.

מה אני אגיד לך גם אני עברתי את זה...

אני סיימתי תואר ראשון במדעי המחשב בהצטיינות יתרה, וכמה שנים אחרי עדיין עבדתי בחלטורות בעוד שחברים שלי שסיימו עם ציונים הרבה יותר נמוכים - התקבלו לעבודה, אבל בסוף מצאתי עבודה...

אני הייתי נופל בדרך כלל בראיון במשאבי אנוש, ועל נפילות כאלה יועץ תעסוקתי יכול ואמור לעזור...

השאלה היא האם כל המבחנים בודקים את הכישורים המקצועיים או שקיימים גם ראיונות שבודקים את האישיות. השאלה היא איפה בדיוק אומרים לך לא.

גם כאן, אני חושב שצריך להבין קצת את הראש של המראיינים.

מנסיון אישי, הרבה פעמים מציבים שאלות קשות ומאתגרות ולא מצפים ממך שתגיע לתשובה מייד. הם מצפים שתתן תשובה "סבירה", ואחר כך הם נותנים לך רמזים. צריך לדעת לא להילחץ ממצבים כאלה.

איך שלא יהיה, אני בטוח שניתן לשפר את היכולות לעבור את המבחנים האלה, ואל תתייאש. נסה שוב ושוב עד שתצליח. אם בין כה וכה אין עליך עול לפרנס משפחה - אז לא צריך להילחץ...

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות קשות מאי מציאת עבודה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2014

1. להישאר מינון נמוך של ציפרלקס ולהוסיף נוגד חרדה.
    2. טיפול פסיכולוגי בשיחות.
    3. להבין מה אתה באמת שווה, לברר את העבר וההצלחות ולא לוותר.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש לא טוב.
    גדשגדש
    27/05/2014

שלום רב..
    אני מקבל פלוטין כחצי שנה כנגד דיכאון וחרדה. אחרי שוב אכזבות,מחשבות ושקרים אני שוב מרגיש מדוכא ושבא לי למות...ניסיתי לעזור לעצמי להתמודד טוב יותר בחיים אך לצערי רק שיקרו לי ועבדו עליי..לא יודע מה לעשות והמחשבות על החיים רק מתגברים מיום ליום
    אני ממש מרגיש שאני עומד על הסף..
    איזה עוד טיפול יכול לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    מרגיש לא טוב.

הוספת תגובה

• חסוי

נועה
    27/05/2014

בן כמה אתה ומי תומך בך במשפחה האם אתה מצליח לתפקד במינימום לפחות ומה בדיוק ההבחנה כדאי מאוד לגשת למירפאת בריאות הנפש ולבקש שיחות זה בטח יעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף אחד לא תומך.

חסוי
    28/05/2014

אף אחד לא תומך בי ואני לא מצליח לתפקד כבר שנים... ועד שסוף סוף רציתי לתפקד
    דפקו אותי ושיקרו לי בלי שום בושה ומאז המחשבות על החיים והמוות חזרו והחמירו.
    אני כל פעם הולך לישון ב-2 בבוקר וקם ב11-12 בבוקר ובגלל כאבים אני צריך להיות עוד שעתיים עד שהכאבים פוחתים ונמאס לי מזה כבר...
    לקחתי את עצמי בידיים לפני חצי שנה אחרי שאמרו והבטיחו לעזור לי
    אך הכל התבדה..אני מרגיש שאני ממש מתעייף מהחיים הקשים האלה..
    הייתי בשיחות בעבר וזה עזר לי קצת אך ברגע שקורה משהו המצב שוב פעם מידרדר והכדור המזדיין שאני מקבל בקושי עוזר לי במצבים האלה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שמוליק
    28/05/2014

שלום לך.

אשמח לנסות לעזור.

נראה לי שחסרים קצת פרטים. מה הגיל שלך, האם אתה מתגורר עם ההורים, האם כן, האם אתה מסתדר איתם.

לא ברור לי מי היו אלה שהבטיחו לעזור ולא עזרו.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרא..

חסוי
    28/05/2014

אני באמצע שנות ה-20 ומרגיש כמו בן 70...
    נמאס לי מהחיים כבר.. לא יכול יותר..
    הייתי בטוח שיהיו לי חיים טובים יותר בשנה האחרונה ולצערי זה לא קרה בגלל שפגעו בי ושיקרו לי לכל אורך הדרך עבדו עליי והמשיכו לעבוד עליי. הסכמתי להרבה מאוד דברים
    ,עשיתי כל מה שביקשו והרגשתי שאני חזק ומוכן ולצערי עבדו עליי!! יותר נכון העובדת סוציאלית וחבריה עבדו עליי ושיקרו לי חודשים על גבי חודשים בלי שום בושה..
    לא מתייחסים אליי בכלל! אין לי חברים! לא מקבלים אותי! המצב החברתי גרוע המצב הכלכלי גרוע המצב הלימודי גרוע--כל המצבים גרועים...
    אני ממש מרגיש חסר חשיבות ומיותר.. הפסדתי הרבה בחיים האלה וזה ממשיך וממשיך וממשיך יום אחרי יום,שעה אחרי שעה,דקה אחרי דקה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא פשוט...

שמוליק
    29/05/2014

שלום לך.

אכן, תיאור של מצב מאוד לא נעים. וגם מצב שלא ניתן לצאת ממנו כל כך בקלות.

הערכה חברתית היא צורך חשוב מאוד שבלעדיו באמת שאין טעם לחיים ושום דבר לא מצליח.

כאשר מי שממונה מטעם המדינה לטפל בעניין שלך משקר - זה חמור ומוריד את הביטחון העצמי...

יש משהו שבו לפחות אתה כן מוצלח. ההתנסחות שלך טובה :-).
    יש משתתפים בפורום שממש לא מגיעים לרמה שלך...

אל תמדוד את עצמך באיך שאתה נראה עכשיו. יש בך את הפוטנציאל להיות הרבה יותר מוצלח, ואם החברה לא תאפשר לך למצות את היכולות שלך היא פוגעת קודם כל - בעצמה.

אל תתייאש ותמשיך לנסות עד שתצליח.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה בכל מקרה...לא כל כך עזרת אבל

חסוי
    29/05/2014

תודה בכל מקרה...לא כל כך עזרת אבל לא חשוב..
    רק צריך לקנות ציאניד(שמעתי שזה הדבר הכי טוב והכי פחות כואב) או פשוט לחתוך את היד(משהו שקרה בעבר וחתכתי קצת)
    או ללכת לים כי במילא אני לא יודע לשחות
    זה הכל אני מחפש מוות קצר ולעניין.. אני מרגיש שאני לא מפחד מהמוות! גם ככה יש לי מחלות קשות! ומקבל טיפולים קשים מאוד! הכוללים: זריקות וכדורים עדיף לי כבר לעצור את הסבל הזה!והמראה החיצוני לא מדאיג אותי כרגע
    זה יותר קשור להיבטים האחרים:
    למצב הבריאותי למצב החברתי, התעסוקתי עובדה שלא קיבלו אותי לצבה ולא בגלל המצב הנפשי עובדה שלא קיבלו אותי לשום מקום אחר למרות שכן רציתי שיקבלו אותי ולמרות שכן הבטיחו לקבל אותי...
    אני מרגיש שאני סתם לוקח את הפלוטין הזה,זה לא עוזר לי בכלל ואני עדיין אני מרגיש מדוכא וחרד.. ב80% מהזמן אני מרגיש לא טוב זה עדיין ככה,פעם ב-אני מרגיש טוב..
    כולם אומרים לי יהיה בסדר כבר שנים ,איזה יהיה בסדר אף פעם לא יהיה בסדר
    תודה ולהתראות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל טוב

שמוליק
    29/05/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש לא טוב. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2014

הטיפול הכי טוב יקבע לאחר בירור יסודי

בדיקות דם , מצב גופני ( כולל פרופיל הורמונלי וויטאמינים)
    בירור גורמי דחק סביבתיים.
    לישקול טיפול פסיכולוגי.
    לישקול איזון תרופתי, שינוי ואו אוגמנטציה ( תוספת )

ליזכור:

שמש ( הגנה כמובן ולא בשיא החום) מעלה סרוטונין.
    בשר אדום ( לא להגזים עם שומן, יעוץ דיאטנית.. )
    פעילות גופנית סדירה.
    תזונה עשירה בירוקים ובריאה.

יכול מאוד לתרום

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקושי יש לי חשק לרדת ולעשות בדיקות!

גדשגדש
    05/06/2014

בקושי יש לי חשק לרדת ולעשות בדיקות-לקום ב8 בבוקר-אין לי כח לזה וגם לא כח פיזי!
    בעבר הייתי חזק והיום אני מרגיש זקן
    אני מרגיש שנהרסו לי החיים והרסו לי את החיים האלה...אין לי פשוט חשק ולאחרונה זה רק מתגבר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה