מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקסאליסה13/06/2014
אני בת 16 והפסיכיאטר אמר לי לקחת ציפרלקס ויש לי כמה שאלות.
לפני חודש או חודשיים היו לי חרדות ודיכאון, עכשיו החרדות קצת התגברו אבל אין לי דיכאון אפילו שהמצב דיי מוזר, אני יכולה ללכת לבית הספר ולהרגיש שהכול בסדר אצלי אבל אם פתאום קורה לי משהו שאני פוחדת ממנו אני רוצה להיות לבד, יורד לי מצב הרוח ולפעמים אני נהית עצבנית וכמעט בוכה.
גם אם יש ריבים במשפחה אני מתחילה לבכות ולהרגיש עצב ואשמה.
בשנה האחרונה קרו הרבה דברים שכאילו התווספו שכבה מעל שכבה.
האם כדאי לי באמת לקחת ציפרלקס או שזה לכאלה שיש להם דיכאון רציני?
אם כן אז יש לי כמה שאלות בנוגע לתרופה:
*אני צריכה לקחת אחד כל יום במשך חצי שנה. האם במינון הזה ובמצב שלי זה יכול לגרום לעודף סרטונין? עד כמה זה שכיח בכלל?
*שמעתי שכשעושים פעילות גופנית זה גם משחרר סרוטונין אז האם מותר לעסוק בספורט בזמן לקיחת התרופה? והאם מותר לעסוק בדברים שגורמים לי שמחה?
*מה אסור לאכול ולשתות בזמן לקיחת התרופה? מותר קפאין?
*האם אחרי הפסקת התרופה עדיין יש הרבה סרוטונין? כי אני יודעת שאסור לשתות אלכוהול עם נטילת התרופה ואני לא שותה אבל האם אחרי כמה שנים עדיין זה אסור? ואם לא אז איך זה שאחרי שגומרים לקחת את התרופה עדיין לא חוזרים להדיכאון?
*האם מותר לשמוע מוזיקה דיכאונית בזמן הטיפול התרופתי? או שכדאי להפסיק את כל הדברים שגורמים לעצב?
אני יודעת שאלה הרבה שאלות אבל אני אשמח לקבל תשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2014ממליץ להיצמד להמלצת רופא מטפל.
טיפול בציפרלקס ( לפעמים חצי כדור מספיק)
בהחלט יכול לעזור ולשנות את איכות החיים..
יש ליטול יומיום, בשעה קבועה , מומלץ לאחר אוכל.
אין ספק שהבעי האמיתית זה מרכיב נפשי פסיכולוגי, יש לישקול טיפול פסיכולוגי.
יש לברר מצב משפחתי , גורמי דחק, ממתל, משברים ועוד.
אם יש כאבי בטן, ברזל נמוך מאז הילדות = חובה לשלול ציליאק( רופא משפחה).
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקלונקס!! עזרה!!!שאול12/06/2014
שלום,
אני לוקח כמה חודשים קלונקס על מנת להקל על בעיית ורטיגו שאין לה טיפול.
הכדורים עוזרים אבל אני לוקח מינונים גבוהים (3-4 מ"ג ביום)...
אני לוקח כי אני מפחד שהורטיגו ישפיעו פתאום ואכנס להתקף פאניקה...
איך אני מוריד במינון מבלי חס וחלילה לקבל התקף אפילפטי או משהו?
(אין לי אפילפסיה פשוט קראית שאם מפסיקים מיידית זה יכול לקרות).
עזרה בבקשה!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל
שמוליק12/06/2014שלום שאול.
הכי טוב להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך ואת מצבך.
הרופאים ישמחו לתת תשובה, אבל אני מאמין שהם יסכימו איתי שזה הכי טוב. יכול להיות שישנן נסיבות שמאלצות תשובה מיידית (בדרך כלל הרופאים מתפנים לענות פעם ביום בימים א'-ה'), אבל ככלל, הדרכה של רופא שמכיר אותך עדיפה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מקלונקס!! עזרה!!! - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור12/06/2014שלום רב,
קודם כל חשוב להדגיש כי כל שינוי בטיפול התרופתי אמור להיות מנוהל ע"י הרופא המטפל ואין לבצע שינויים בטיפול (עליה או ירידה במינון) ללא התייעצות.
באופן כללי, כשמדובר בהפסקת הטיפול בתכשירי הרגעה מקבוצת בנזודיאזפינים, כגון קלונקס, קצב הירידה במינון המומלץ הוא רבע מהמינון הכללי פעם בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות וטרדות בלתי פוסקותעידן12/06/2014
אני שרוי כבר שנים במצב של מחשבות 24/7, לא מצליח למצוא מנוח אפילו לדקה, המחשבות רצות אחת אחרי השניה ברצף, לצערי לרוב הן מחשבות שליליות או דאגות
וטרדות על החיים, אני לא יודע אם זה אמור להיות ככה אבל כבר 5-6 שנים אני נון סטופ חווה את זה, האם לדעתך מדובר במחסור בניוירטרנסמיטר מסויים או שזאת בעיה של חוסר אימון ושליטה על מחשבות שאפשר לתרגל ולהעלים את זה בעזרת טיפול נכון ולא חייב להיות שמדובר במשהו כימי במוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק12/06/2014שלום רן.
אינני רופא.
על פי הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, בעיות נפשיות נגרמות מארבעה מרכיבים: ריגשי, סביבתי, רפואי-פיסי(מרכיב שהשפעתו גדולה יותר בקרב קשישים), וביולוגי (חוסר איזון כימי במוח).
חוסר איזון כימי במוח הוא רק אחד מהמרכיבים. לפי גישה זו, יכול להיות שהמרכיב הזה מאוד דומיננטי אצל אנשים מסויימים, ואז לכאורה הטיפול התרופתי אמור לעזור.
דעתי האישית, ובכך אני חולק על הגישה הרווחת, היא שהמרכיב של חוסר האיזון הכימי הוא אינו בעייה העומדת בפני עצמה אלא סימפטום של שאר המרכיבים. אין שום הוכחות לא לכאן ולא לכאן - וכל אחד (ובכלל זה גם פסיכיאטרים) יכולים להאמין במה שנראה לו נכון יותר.
רוב הפסיכיאטרים, ובכללם הרופאים של הפורום, דוגלים בגישה של שילוב טיפול ריגשי עם טיפול תרופתי. אבל יש גם פסיכיאטרים שרואים בטיפול הריגשי עיקר, ויש גם פסיכיאטרים שמטפלים רק בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות וטרדות בלתי פוסקות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2014מומלץ לפנות לעזרה מפסיכיאטר בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מקסימום של ריספרדלאלי11/06/2014
מהו המינון המקסימלי שניתן לתת ריספרדל בכלל?
לפסיכוזה מהו המקסימום?
האם נכון שלאוסידי נותנים לעיתים 16 מ"ג ?
שמעתי שנותנים לפעמים לאנשים עם אוסידי יחד עם SSRI או SNRI כמות קטנה של אנטי פסיכוטי כלומר 100 מ"ג סרוקוואל למשל או מיליגרם ריספרדל אבל 16 מ"ג ריספרדל רק בגלל אוסידי ללא פסיכוזה זה הגיוני?
שמוליק למרות שאתה לא רופא אתה יכול לענות אולי אם אתה יודע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטער, אינני יודע
שמוליק11/06/2014שלום אלי.
הדבר היחידי שאני יכול להגיד זה שאני קיבלתי בזמנו מינון של 4 מ"ג ריספרדל ליום, וזה גמר אותי. יכול להיות שיש מטופלים אחרים שפחות סובלים מתופעות הלוואי, ואפילו במינונים גבוהים יותר.
אני מניח שדעתי ידועה לך - עדיף להשקיע את המאמצים בטיפול במרכיב הריגשי ולשאוף להגיע למצב שלא יהיה צורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון מקסימום של ריספרדל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2014ל OCD , ממש לא מקובל לתת מינון גבוה.
מינון מקס מקובל בסכיזופרניה : 8 מ''ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן הגיוני
תמר15/11/2015לי ולאחי יש ocd ונתנו לנו ריספרדל 1.25 ולאחי העלו עד 2 ואז התחילו להוריד.המינון של ריספרדל לפסיכוזה נעה בין 3-8 מילגרם ביום.נותנים אנטי פסיכותי לocd על מנת להרגיע או נגד חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיבאפרת11/06/2014
שלום, בת 33 לוקחת רמוטיב 500 מ"ג כל יום תקופה ארוכה. ברצוני לנסות להפסיק בהדרגה את המינון. איך עדיף להתחיל להוריד את המינון? להוריד בבת אחת ל250 מ"ג ליום במקום 500 (כלומר כדור אחד במקום שניים) לתקופה או עדיף יותר להוריד בהתחלה ליום אחד 500 מ"ג ויום אחר 250 ורק אז להוריד ל250 כל יום, או שזה עלול "לבלבל" את הגוף?
שאלה שניה, כל זמן צריך לתת לכל שלב בתהליך ההורדה- כמה שבועות? נגיד ירדתי ל250, כמה זמן צריך לקחת עד ההורדה הסופית במידה ולא תהיה החמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל
שמוליק11/06/2014שלום אפרת.
הדבר הכי נבון לעשות הוא להתייעץ עם הרופא המטפל שנכיר אותך ולהוריד את המינון על פי המלצתו. הרופא המטפל גם יכול לצפות מראש טוב יותר תופעות של תסמיני גמילה ולהורות לך מה טוב ונכון לעשות במקרים כאלה.
רק במקרים שבהם נראה שהרופא המטפל אינו מספיק קשוב לתלונות על תופעות הלוואי של התרופות - רק אז יש מקום לחשוב על הורדה בניגוד להמלצתו.
עם זאת, הרופאים ישמחו לתת לך תשובה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה והתכווצויות שריריםדני10/06/2014
שלום רב
לפני חודש החלתי לקחת פרוזק 20 מ"ג עקב חרדה . הכדור עוזר.
הבעיה: בזמן מנוחה( שכיבה) יש לי התכווצויות שרירים לא רצוניות.
האם זה מסוכן? האם יש מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה והתכווצויות שרירים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/06/2014באם התופעה משנית לכדור, מדובר ברגישות יתר ותופעות לוואי, יש לפנות לרופא משפחה, לעדכן רופא מטפל ולשקול הפחתה ואף הפסקת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריזמה והתכווצויות שרירים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/06/2014באם התופעה משנית לכדור, מדובר ברגישות יתר ותופעות לוואי, יש לפנות לרופא משפחה, לעדכן רופא מטפל ולשקול הפחתה ואף הפסקת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן10/06/2014
שלום,זריקות טרוקטיל גורמות לתגובה מהירה יותר בהפחתת חרדה אקוטית עם מרכיב פסיכוטי?לרוב מתי צפויה תגובה אחרי שוט ראשון במינון מקסימלי האופייני לתרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2014מרכיב הרגעתי יותר מאשר נוגד פסיכוזה.
פחות בשימוש כיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיק רפואימוטי10/06/2014
שלום ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור,ראיתי באתר שלך בלמה אנשים מפחדים לפנות לפסיכיאטר? בחלק שכתבת שאנשים אומרים "פנייה לפסיכיאטר עלולה לסכן את מקום העבודה שלי",מה שכתבת על זה שטיפול אצל פסיכיאטר לא מהווה עילה לאי קבלה למקום עבודה כולל מערכות ביטחוניות.מה שקרה איתי זה שרציתי להתקבל למקום עבודה ביטחוני שבשביל להתחיל לעבוד שם צריך למלא טופס על ויתור סודיות רפואית,בשביל שאני אקבל אישור כניסה למקום,מלאתי את הטופס ואחרי כמה זמן הודיעו לי במקום העבודה שלא קיבלתי אישור כניסה,ובגלל אני לא יכול להתחיל לעבוד שם,כמובן שמייד ידעתי למה לא קיבלתי אישור כניסה,הסיבה היא שהיו 3 דברים בחיי,הראשון היה לפני בערך 20 שנה שהייתי בן 17,כשהלכתי לצו הראשון שזה היה 10 ימים בלבד אחרי שסבי נפטר באופן פתאומי כשאני ומשפחתי הוזמנו לסבי וסבתי לארוחת יום שישי,במהלך השהייה שם סבי לא הרגיש טוב ונפטר בביתו מאירוע לב,ואני הייתי עד לכל הדבר הזה,שכמובן לעבור דבר כזה הוא קשה ועוד יותר קשה לנער בן 17,אז כשהגעתי לצו הראשון 10 ימים אחרי שסבי נפטר החליטו במקום לשלוח אותי לקב"ן,כשהלכתי אליו אמרתי לו שאני רוצה להתגייס לצבא,וגייסו אותי וכמובן גם נתנו לי נשק,אם היו חושבים שאני מסוכן לא היו מגייסים אותי וכמובן לא היו נותנים לי נשק,הדבר השני היה לפני 15 שנה שהיו לי לתקופה קצרה התקפי חרדה,והלכתי לרופא משפחה ויכול להיות שהוא רשם את מה
שאמרתי לו על מה שעובר עליי, והדבר השלישי היה לפני 4 שנים שהיה לי לתקופה קצרה דיכאון,והלכתי לפסיכיאטר של קופת חולים. כל הדברים האלה היו רק
משברים,אני לא חולה נפש ולא הייתי אף פעם,וגם לא אושפזתי אף פעם
בבה"ח פסיכיאטרי.אני חושב שמדובר על סטיגמה שהם ראו את המידע הזה הם בטח אמרו "לא כדאי להסתכן אולי הוא משוגע",אז בגלל זה לא נתנו לי את האישור כניסה, אני חושב שבאמריקה זה לא היה קורה שם אין סטיגמה ושם אנשים שהולכים לפסיכיאטר גאים בזה(מה ששמעתי ברשת א בתוכנית שההתארח ד"ר יונתן דוידאור).אז מה שאני רוצה לשאול מה שכתבת שטיפול אצל פסיכיאטר לא מהווה עילה לאי קבלה למקום עבודה כולל מערכות ביטחוניות האם זה אומר שמקום העבודה הזה עבר על החוק שהוא לא נתן לי אישור כניסה? ואם אני אפנה לעורך דין יש סיכוי שהוא יוכל לעזור לי בעניין הזה?,אם זה ישאר רשום בתיק או מבחינת החוק יהיה אסור לא לקבל לעבודות מסויימות אם לא רשום בתיק הרפואי דברים ספציפיים שרק במקרים האלה יהיה מותר לא לקבל לעבודה כי קיים סיכוי שהבן אדם יהיה מסוכן,אז לשארית חיי אני אהיה חסום מלקבל עבודות מסויימות ולא בצדק, פשוט נעשה לי עוול.
כמובן שכל אחד מהדוקטורים יוכל לענות לי על התשובה.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
מוטי30/06/2014א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיק רפואי - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור30/06/2014שלום רב,
אכן , עצם העובדה שאדם מטופל או נמצא במעקב פסיכיאטרי לא מהווה עילה לאי קבלתו למקום עבודה או ארגון מסויים. אמנם יש חשיבות לסיבה בגללה האדם נמצא בטיפול (האבחנה שלו), מהו מצבו הנפשי הנוכחי ואיזה טיפול הוא מקבל. לכל אחד מהגורמים הנ"ל עלולה להיות השפעה על החלטתו של המעסיק אשר רשאי לקבוע תנאי קבלה לעבודה הספציפית ולכלול בתוכם דרישות למצבו הבריאותי של מועמד. אמחיש זאת ע"י דוגמא הבאה: אדם עם מחלת ריאה סביר להניח שלא יתקבל לתפקיד שמחייב עבודה במקומות עם רמת זיהום אוויר גבוהה (מפעלים מסויימים) וכך גם אדם שחווה משברים נפשיים בעקבות אירועי דחק, יתכן ולא יתקבל לתפקיד שבין היתר דורש התמודדות ועבודה בתנאי לחץ משמעותיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
מוטי21/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ועייפותלימי09/06/2014
שלום לכולם
לאחרונה (חודשיים בערך) מרגישה עייפות וחולשה קשים מאוד
רציתי לשאול האם זה יכול לקרות כתוצאה מלקיחת אביליפיי לאורך זמן רב?(כבר 3 שנים אני איתו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה ועייפות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2014תיאורתית ייתכן, תלוי במינון..
אך יש לשלול בעיות אחרות, כגון : שינה לא מספקת, חומרים מרדימים, ירידה בכושר גופני, מתח נפשי, חוסר נוזלים ועוד..
ניתן להתייעץ עם רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפונקסדורה09/06/2014
שלום ד"ר,
אני מטופל כיום בקספליון 150 מ"ג וזה גורם לי להפרעות תנועה ודיסטוניה.
עפ"י עצה של מומחה לנורולגיה יעצו לי לעבור ללפונקס.
המעבר ללפונקס מפחיד מאוד, מה הנסיון שיש לכם עם לפונקס?
האם יש דרך חזרה ברגע שמגלים ירידה בכדוריות דם לבנות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק10/06/2014שלום דורה.
אינני רופא, אני משיב על סמך ידיעה אישית.
אכן, אחת מתופעות הלוואי של הלפונקס היא פגיעה בכדוריות הדם הלבנות.
על מנת לוודא שאין פגיעה בכדוריות הדם הלבנות, מבצעים בדקת דם פעם בשבוע. לאחר זמן שמגלים שאכן אין פגיעה, מסתפקים בבדיקה של פעם בחודש. אם מגלים פגיעה בכדוריות הדם הלבנות - מפסיקים את התרופה, ואני מניח שבדרך כלל מפסיקים את התרופה לפני שנגרם איזה נזק, אבל יכול להיות שבגלל טעויות (למשל טעות בתוצאות הבדיקה) עלול להיגרם נזק, אבל דברים כאלה כמעט ולא קורים.
כמובן, שבהחלטה האם לעבור ללפונקס, צריך גם לקחת בחשבון חשש של המטופל מפני פגיעה אפשרית בכדוריות הדם הלבנות ובהתאם להגיע להחלטה הנכונה.
מעבר לזה, הטיפול בבעייה צריך לכלול גם טיפול ריגשי, ולא להתבסס רק על תרופות, וכאשר הטיפול הריגשי מספיק טוב, ניתן גם להגיע למצב שבו אין יותר צורך בטיפול התרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2014מעבר ללפונקס מהווה אופציה במקרים עמידים וקשים לטיפול
ובגלל הסיכון הגופני מהווה אופציה אחרונה.
יש לשקול טיפול בתופעות לוואי..
הפחתת מינון, תופעות נוגדות, מעבר לטיפול אחר, כגון סרדולקט , אביליפי, גאודון..
באם המצב הקליני עמיד, קיימת מסוכנות, לאחר מיצוי תרופות, יש צורך לעבור ללפונקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ocd מדבק?ליבנת09/06/2014
שלום, לא ארחיב כאן אשאל בקצרה: יצאתי עם בחור הסובל מ ocd, החזקנו ידיים והתנשקנו, ידיו תמיד היו קרות מאוד גם בקיץ. זה כבר כמה זמן שאני מרגישה קור עצום בידיים ובגוף - מעולם לא סבלתי מקור כזה, גם כשחם קר לי בכל הגוף. השאלה שלי: האם נדבקתי מימנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא!!!
שמוליק09/06/2014שלום ליבנת.
זו שאלה רפואית לחלוטין. אינני רופא, אבל בכל זאטת, ברור לי שהתשובה לשאלתך היא שלילית.
O.C.D. ושאר מחלות הנפש נגרמות מארבעה מרכיבים: ביולוגי (חוסר איזון כימי במוח) ריגשי סביבתי, ורפואי "רגיל".
המרכיב הרפואי ה"רגיל" בדרך כלל זניח, והוא משמעותי יותר כאשר מדובר באנשים זקנים.
זה ברור שלא ניתן להדביק במרכיבים הריגשיים והסביבתיים.
המרכיב היחידי שבו אולי ניתן להדביק הוא המרכיב הביולוגי (חוסר איזון כימי במוח).
אינני מבין מדוע לדעתך חוסר האיזון הכימי במוח עלול לעבור באמצעות נשיקה.
אגב, גם המרכיב הביולוגי - לא בטוח שזו אכן מחלה של המוח כפי שמקובל בפסיכיאטריה.
לדעתי האישית, המרכיב הביולוגי הוא תוצר של שאר המרכיבים ואינו בעייה העומדת בפני עצמה. אין שום הוכחות לכאן או לכאן.
תסלחי לי שאני מעיר לך, אבל נראה לי שעצם המחשבה הזו נובעת מצורך חברתי להוקיע ולבודד אנשים עם קשיים נפשיים. זה לכשעצמו משהו שמזיק לחברה ואולי הרבה יותר ממה שהוא מזיק למתמודדים עצמם.
חכי לתשובה הרישמית של הרופאים. אני בטוח שהיא תהיה שלילית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שמוליק
ליבנת09/06/2014תודה על תשובתך. לגבי הערתך - ההיפך הוא הנכון עובדה שיצאתי איתו והתנשקתי איתו, במודע. חס וחלילה אני לא מוקיאה שום בנאדם. כולם בעיני שווים, ואני לא מתייגת חס ושלום. כל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על טעות הכתיב. - לא מוקיעה.
ליבנת09/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצל
שמוליק10/06/2014שלום ליבנת.
אני מקבל את דברייך, ומבקש את סליחתך.
חשבתי בטעות שלא ידעת על כך, וכשהתנשקת איתו עדיין לא ידעת על כך, ורק אחרי זה הוא סיפר לך.
איך שלא יהיה, אני מאחל לך הצלחה עם בן זוג מתאים, בין אם זה יהיה הבחור ההוא ובין אם זה יהיה מישהו אחר.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסולחת.....
ליבנת10/06/2014שמוליק יש לך כל כך הרבה ידע, אני מבינה שמניסיון. מימה אתה סובל או סבלת? ( אתה לא חייב לענות - לשיקולך). סליחה מראש על הבוטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שמוליק10/06/2014שלום ליבנת.
לא כתבת שום דבר בוטה. זה בסדר גמור :-).
היו לי ארבעה אישפוזים. אובחנתי בסכיזו-אפקטיב.
עיקר הבעייה הייתה המרכיב הסביבתי. הסביבה ביזתה והשפילה אותי על כך שלא הייתי בצבא, וגם בקטע הזה הצבא לא היה בסדר.
אני מאמין שלו בשל כך צריך לתת תקווה לנפגעי נפש לחזור לעצמם. התקווה לכשעצמה יכולה לעזור להם להתמודד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי פסיכוטי דור ראשוןאודם06/06/2014
שלום רב,
הספסיכיאטר שלי נתן לי את התרופה T.orap אשר גורמת
לי לחוסר שקט משווע ולתזזיתיות. האמונה שלנו הוא שקיים אצלי עודף דופמין ולכן
התרופה נבחרה.
רציתי לדעת האם קיימת אפשרות של תרופות אחרות מאותו הדור שלא יוצרות
את תופעת הלוואי המתוארת, והאם כדאי בכלל לנסות תרופה מהדור השני שעובדת גם על הסרטונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטי פסיכוטי דור ראשון - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור09/06/2014שלום רב,
במקרה של תופעות לוואי כגון אלו שתיארת, ניתן לשקול הן שינוי במינון (ירידה) או לסירוגין, החלפת התכשיר. מומלץ להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל ובשיתוף איתו לשקול את השינויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפונקסאורית06/06/2014
שלום רציתי לדעת מה המינון המקסימלי שאפשר לתת לפונקס בכדורים?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפונקס - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור09/06/2014שלום רב,
המינון המקסימלי של לפונקס הוא 900 מ"ג ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החיים קשים לינאור06/06/2014
אני לא יודע מאיפה להתחיל ..אני יודע דבר אחד רק שהחיים שלי קשים אני בן אדם שאפילו לא יודי לבטא את עצמי לנסח לדבר כמו שצריך מילדות הכל היה לי קשה עד היום שהיום אני בן 23 כל הזמן בוכה לא עובד לא מסתדר אם כלום פשוט כלום לא מסתגל אני מהאנשים שתמיד היו לבד בצד וישתקו ..תמיד יש לי בראש את המחשבה שמעציבה אותי אני נזכר בצבא תמיד או באנשים שם שהינו לפעמים יושבים וחושב לעצמי איך הכל עובר ונגמר בחיים אפילו חברים טובים פתאום כל אחד הולך וזה מכניס אותי לדיכאון אני בוכה מזה ומרגיש שלא הגעתי לכלום שהחיים לא ממש בשבילי כי קשה לי הכל כל דבר מעציב אותי אני לא יודע מה לעשות לא יודע מי אני מה אני לאן אני פונה למה לא הולך לי כלום הכל גם כלכך משעמם ועלוב ממש חסר טעם אין כלום ..מרגיש בנאדם שהחיים שלו מיום ליום יותר מתרקבים ועלובים ..רציתי לדעת מה אני עושה בעולם הזה אם אני לא יכול חהתמודד אם כלום ..היתי אצל פסיכולוג פרטי כמה פעמים ולא עזר כלום וכאב לי על הכסף שההורים שילמו ..היתי אצל פסיכיאטר בגיל 17 ולקחתי כדורים שעשו אותי רובוט וגם לא עזרו ואני בן 23 לא יודע לאן לפנות בחיים מה איתי? קשה לי אפילו להסתכל לעולם בעינים ברחוב אני תמיד אם העינים למטה ..מתחנן לעזרה מה אני עושה..תודה:/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסתכל על חצי הכוס המלאה
אפרת09/06/2014היי.
תראה, יש לך הורים שאוהבים אותך ודואגים לך, והם מימנו לך את הטיפול אצל הפסיכולוג, אז תתעודד מזה שיש לך הורים טובים. יש כאלה שגם את זה אין להם.
אל תסתכל על מה שאין לך, תתסכל על מה שיש לך גם אם מדובר רק בדברים קטנים שאתה כן מצליח לעשות.
תעשה דברים קטנים שאתה יכול לעשות ותשמח בהם, ולאט לאט תצליח לעשות דברים גדולים יותר.
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש טיפולים לבעיה
אודם16/06/2014גש לטיפול. יש טיפולים מצוינים בעזרתם אנשים מחלימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיים קשים לי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2014אין מנוס, יש צורך לפנות לפסיכיאטר אחר, אשר מטפל בשילוב תרופות ושיחות.
מיניסיון, שילוב של תרופות ושיחות טיפוליות מהווה את הפיתרון הטוב והיעיל ביותר במרבית הבעיות הנפשיות הממושכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מידי הפרעותJULIYET06/06/2014
אני בת 41, גרושה (הגרוש נפטר לפני 5 שנים) + 3 ילדים בני עשרה. לא יודעת מאיפה להתחיל...אבל אני יודעת שאני צריכה עזרה אחרת כנראה לא אאריך ימים.
הייתי ילדה יפהפיה, נולדתי להורים מקסימים מלאי חיים, הוריי עברו טראומה שנה וחצי אחרי שנולדתי (מוות בעריסה של אחותי בגיל 3.5 חודשים),אח"כ נולדו לי עוד שתי אחיות.
משפחה מקסימה ומלאת חיים.
מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי מודעת ליופיי ובאותה מידה הייתי חסרת ביטחון. לא אהבתי את עצמי אף פעם, חשבתי שאני טיפשה, מאכזבת ותמיד חיפשתי לי מודל חיקויי מושלם. הייתה לי דודה מושלמת גדולה ממני ב 3 שנים, שתמיד רציתי להיות כמוה ואף פעם לא הצלחתי. מאז שאני זוכרת את עצמי אני פוגעת בעצמי חיצונית. הפגיעה מתבטאת בחיטוט אינסופי בפצעים, עקיצות, עד זוב דם, לא מרפה, לא נותנת לפצעים להגליד, אני מלאה בצלקות מכף רגל עד ראש. כמו כן כסיסת צפרניים עד כאב וכרסום העור שמסביב, לפעמים בעזרת סכינים ומכשירים נוספים. כל זה נמשך עד היום. אף פעם לא הייתי מאושרת וזה כל מה שאני בעצם רוצה, להיות מאושרת. התחלתי לעשן בגיל 17 ומאז לא הפסקתי.
בגיל 15 החלטתי שאני שמנה (לא הייתי בכלל) ונכנסתי למעגלים הרסניים של דיאטות שלא צלחו ואף עשו את ההיפך בגיל 17 כבר שקלתי 80 ק"ג. בסופו של דבר התחתנתי עם בחור שכולם אמרו שהוא לא בשבילי, מתחת לרמתי וכו'... בשנתיים נולדו לנו 3 ילדים (תאומים ומיד עוד אחד), מהר מאד הבנתי שכולם צדקו, הוא היה כל מה שלא הייתי צריכה. אלכוהול היתה אהבתו הגדולה. בגיל 32 עם שלושה ילדים קטנים, מצב כלכלי קשה ומירמור אינסופי, הוא הכניס סמים הביתה (בתחילה קלים ואח"כ קשים). זו היתה ההכירות הראשונה עם סמים. לא יכולתי להילחם בהם כמו שלא יכולתי להילחם באלכוהול אז... ניסיתי...והתמכרתי. במשך שנה וחצי צרכתי קוקאין מבוקר עד לילה, הגעתי למשקל 42 קילו ולמצב נפשי מעורער ביותר. הכל התפוצץ כשהוריי גילו, נגמרו הסמים, התגרשתי. חצי שנה לאחר הגירושין, הוא נפטר, דום לב מתוך שינה בגיל 37. אני הפסקתי עם הסמים, נשארתי עם כדורים פסיכאטריים, שלושה ילדים, שכ"ד, משכורת מינימום ושנאה עצמית הולכת וגוברת. לפני כמה שנים גיליתי את הריטלין, גיליתי שאני יכולה לפורר אותו ולהסניף וזה מה שאני עושה. ובשביל לישון, כדורי שינה. אני בחורה אינטילגנטית, אני מודעת להרס העצמי אך איני מסוגלת לשלוט בו. אני חרדה מהיום שלא אתעורר וילדיי יישארו לבדם.
איני יודעת אם כל זה נכלל בהפרעה אחת או בכמה, איני יודעת איך לטפל. ואם בכלל אפשר להפסיק את מעגל ההרס. ניסיתי שיחות עם פסיכולוג, אך אני חשה שזה לא מועיל לי ומפסיקה.
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית
שמוליק08/06/2014שלום ג'וליט.
אינני רופא. למרות זאת, אנסה לעודד.
לפי דעתי, אין מה לחשוש ממוות ושכתוצאה מכך הילדים שלך יצטרכו להסתדר בלעדייך. קודם כל, זה לא יעזור...
מה שניתן לעשות, לפי דעתי, זה לעודד אותם עד כמה שניתן להיות עצמאיים, ולאפשר להם לקחת אחריות על עצמם. בלי שום קשר, זו גישתי החינוכית.
אם הטיפול הפסיכולוגי לא עזר, יכול להיות שלא הייתה התאמה של מטפל-מטופל, ואין בכך כדי לערער על מקצועיותו של המטפל.
עברת דברים מאוד לא פשוטים, ובאמת מגיע לך כל הכבוד.
תהיי אופטימית, והאופטימיות לכשעצמה יכולה לעזור.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)