מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאניה דיפרסיהמעיין01/09/2014
1. האם אפשר לקבל מפסיכאטר של הקופה אבילפיי ולא סרוקוול? למאניה דיפרסיה. (עד עתה נוטלת רק למיקטל).
2. מה העלות של אבילפיי דרך מכבי?
3. יש לי לחץ דם נמוך, האם זו סיבה מספקת לקבל אבילפיי במקום סרוקוול
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה דיפרסיה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק02/09/2014בהחלט ניתן לקבל אביליפי דרך מכבי-זה בסל התרופות ועלותו היא כמה עשרות שקלים, תלוי במינון שלוקחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולבוטרין לבי פולר
יצחק ג25/11/2014שלום רב
אני בת 58 וסובלת מספר שנים מבי פולר. אצלי יש יותר דיכאון מאשר מאניה והטיפול שאני קיבלתי עד לאחרונה 250 מ"ג למיקטל, 10 מ"ג ציפרלקס ובלילה לוריואן לשינה שכמעט לא עוזר. הרגשתי שהציפרלקס כבר לא משפיע ולפני יומיים הרופאה החליפה לי לוולבוטרין 150 מ"ג בבוקר יחד עם הלמיקטל ובצהריים שוב 150 מ"ג וולבוטרין.
שאלתי היא האם הוולבוטרין מתאים למצבי וכמה זמן צריך לעבור עד שמתחילים להרגיש הטבה? האם אפשרי לקחת בבוקר את המינון של 300 מ"ג וולבוטרין ולא לפצל יחד עם הלימיקטל. מה אפשרי לקחת בכדי לשפר את השינה ? מודה לך מאוד על תשובתך בברכה. גילי כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול אינו מתאים לדו-קוטבית
שמוליק25/11/2014שלום גילי.
אינני רופא.
הטיפול שכתבת שאת מקבלת, אינו מתאים להפרעה דו-קוטבית; הטיפול בהפרעה דו-קוטבית הוא מייצב מצב רוח. למיקטל הוא אכן מייצב מצח רוח.
וולבוטרין וציפרלקס הן תרופות אנטי-דיכאונית. לא נותנים תרופות אנטי-דיכאונית להפרעה דו-קוטבית כי הם עלולים להביא למצבים פסיכוטיים (בעוד שמקובל לתת תרופות אנטי-פסיכוטיות אם המייצב אינו מספיק יעיל לפאזה המאנית).
רק אם נותנים גם תרופה אנטי-פסיכוטית, שתהווה הגנה מפני פסיכוזות, אז יש מקום לתת תרופה אנטי-דיכאונית.
אני משער שהאיבחון שלך אינו דו-קוטבית, אלא איזה סוג של מסויים של דיכאון. אם אני טועה, אז כדאי לברר את העניין מול הרופא המטפל.
אם התרופות אינן עוזרות נגד הדיכאון, אז אולי כדאי לנסות לטפל במרכיב הפסיכולוגי. הרופאים של הפורום עיקביים בדעתם שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, והם ממליצים לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- frisiumנועה01/09/2014
מה ההבדל בין תרופה בשם פריזיום לורוון ,ואבן ,אסיבל , קלונקס, מעבר להיותם ממשפחת הבנזודיאזפינים לתגובתו של דר' דוד אור בלבד!!!! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר frisium - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/09/2014ההבדלים יותר במרכיב זמן מחצית החיים, הזמן אשר לוקח לסלק מהגוף חצי מריכוז החומר.
clobazam ( פריזיום) זמן מחצית החיים 18 שעות, פחות אפקטיבי ברפיית שריריים לעומת בנזודיאזפינים אחרים, בדר'כ שימוש כנוגד אפילפסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ נפשי כתוצאה מתחילת שנה אחרונהחנה31/08/2014
שלום לכם!
בתי, בת 21, לוקה ב-p.d.d בתפקוד גבוה ומקבלת כדור רסיטל 20 מ"ג אחד ביום+ כדור אריפליי 5מ"ג, אחד ביום.
בזמן האחרון היא חזרה להיות עצבנית מאד, ופוגעת בעצמה ע"י מכות חזקות על הרגל, עד כדי היווצרות סימנים כחולים, וכל זאת בגלל שהיא מתחילה עכשיו את השנה האחרונה בבית הספר, שהיא כל כך אוהבת, דבר שמלחיץ אותה בצורה קשה.
מה אתם ממליצים לי לעשות כדי להרגיעה, ולהחזיר לה את איכות החיים, שהלכה לה לאיבוד?
ניראה לי, שמצב זה עלול להמשך כל השנה, כיון שגם במעבר מבי"ס יסודי לתיכון, היא סבלה מאותו לחץ נפשי קיצוני, במשך שנה שלמה, דבר שאימלל אותה מאד.
אודה לכם, אם תענו לי בהקדם האפשרי, כיון שאני מאד מודאגת ממצבה, ורוצה לעזור לה. (כי היא עצמה חסרת אונים).
בתודה,
חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השערה
שמוליק01/09/2014שלום חנה.
אינני רופא.
זכור לי שגם אצלי המעבר מהיסודי לחטיבת הביניים וסיום התיכון היו קצת קשים, אם כי הדברים לא הגיעו לידי ביטויים קשים כפי שאת מתארת.
אני משער שביתך מרגישה בטוב במסגרת החברתית של בית הספר, והיא חוששת משינוי המסגרת החברתית. השערה זו יכולה להסביר את הקשיים במעברים המשנים את המסגרת החברתית באופן משמעותי.
המעבר מהיסודי לתיכון אמור להיות קצת יותר קל כי לפחות ברור מה המסגרת הבאה, בעוד שמהתיכון לא ניתן לקבוע חד משמעית מה המסגרת הבאה; כל אחד ורצונותיו ושאיפותיו.
יכול להיות שהתמודדות נכונה עם חשיבה על המסגרת הבאה (הרבה פעמים ישנה מתיחות הנובעת משאיפות שונות של ההורים ושל הנער) וההיערכות לקראתה יכולים לעזור.
בכל אופן, מדובר בהשערה בלבד, ורצוי לקבל הערכה מקיפה יותר מאיש מקצוע שיבדוק את העניין בצורה יותר יסודית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין ותרופות אחרותח31/08/2014
שלום רב. אני נוטל וולבוטרין מזה קרוב לשנה. עקב החמרה בדיכאון וקשיים בהרדמות המליצה לי פסיכיאטרית לקחת גם מירו במינון של 15 מ"ג לפני השינה. בנוסף, אני מעשן גראס (גוינט אחד בינוני) מדי יום לפני השינה.
פסיכיאטרית אחרת אמרה לי היום שמירו וולבוטרין לא הולכים יחד.
האם יש אינטראקציה שלילית בין התרופות הנ"ל ובין הגראס?
האם אכן מירו ווולבוטרין לא משתלבים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין ותרופות אחרות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק02/09/2014הבעיה היא לא בין המירו לולבוטרין-אפשר לשלבם יחד, הבעיה היא הגראס שפוגם בטיפול כולו. מומלץ להפסיק את השימוש בו מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וואבןחרדתית31/08/2014
שלום רב,
הנני מטופלת בציפרלקס ונוטלת כדור וחצי ביום. אני נוטלת את הכדור כבר קרוב לשנה כאשר בחצי השנה הראשונה לטיפול נטלתי רק כדור אחד ובהדרגה המינון הועלה ע"י הפסיכיאטר שלי בגלל החרדה ממנה אני סובלת.
בתחילת הטיפול קיבלתי גם וואבן, חצי כדור ביום ובערב. כעת נשארו לי כמה כדורים של וואבן ואני נמצאת בחרדה גדולה וחושבת ליטול חצי כדור על מנת להוריד אותה.
האם כדאי ותהיה השפעה לחצי כדור בלבד באופן חד פעמי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואבן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/09/2014תיאורתית כן.
בכל מקרה לא ליטול ללא אישור רופא מטפל.
( ייתכנו תופעות לוואי, דורש זהירות וכו..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדל לילד בן 8ויולטה31/08/2014
שלום רב , בני בן ה-8 מקבל מזה כשבועיים 0.25 (רבע כדור) ריספרדל. לפני קבלת הכדור היה מתעורר כל יום בשעה 06:00 וכעת אנו נאלצים להעיר אותו בשעה 10:00. האם תופעת לוואי זו אמורה לחלוף?!!! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יכול להיות
שמוליק01/09/2014שלום ויולטה.
קודם כל הפורום הזה הוא פורום של מבוגרים. ישנו פורום נוסף של BeOk המיועד לילדים ונוער ועדיף לשאול שם.
על כל פנים, עייפות היא תופעת לוואי מוכרת וידועה של תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל ושל ריספרדל בפרט.
הרבה פעמים נוטים לומר שהעייפות היא סימפטום שלילי של המחלה, אע"פ שזה לא ההסבר היחידי והרבה פעמים העייפות היא תופעת לוואי של התרופה.
אני באופן אישי סבלתי מעייפות קשה בזמן שלקחתי תרופות אנטי-פסיכוטיות. עשו לי הרבה פעמים החלפה תרופתית וכל התרופות מעייפות. עם זאת, כל מטופל מגיב באופן שונה לתרופות, ויש מטופלים שסובלים פחות מהתרופות.
אם התופעה לא תחלוף, אז יכול להיות שטיפול במרכיב הריגשי של הבעייה שבעטייה נתנו לבנך את התרופה, תביא אותו למצב שבו הוא לא יצטרך את התרופה כפי שקרה לי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדל לילד בן 8 - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק02/09/2014יתכן וזה יחלוף עם הזמן אך בכל מיקרה היתי מיתעצת עם הפסיכיאטר המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאן ועילפוןאורן משולם31/08/2014
שלום רב בהמשך לפניה שלי פניתי לרופא והוא המליץ לי לקחת פרפנאן 8 מ"ג
ואמר שזה יכול לעזור למחשבות,הפחד שלי שזה מינון גבוה שיכול לגרום לעלפון והפחד שלי זה להתעלף מהפרפנן הזה 8 מ"ג,האם פרפנאן 8 מ"ג יכול לגרום לעילפון ?
או יכול לגרם למצב פסיכוטי והזיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפנאן ועילפון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/09/2014התרופה נוגדת פסיכוזה.. לא יכולה לגרום מצב פסיכוטי.
כל עוד לחץ דם, דופק ואקג תקינים, הסיכוי להתעלף קלוש.
ד'ר יונתן דוידאור
פסיכיאטר פסיכותראפיה
פסיכיאטריה CBT פסיכותרפיסט
http://davidor.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת נטילת אנדרונקס עם גסטריטיסיוסי31/08/2014
שלום,
האם ניתן ליטול את תרופה במצב של גסטריטיס?
ומהוא אופן הנטילה המומלץ
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת נטילת אנדרונקס עם גסטריטיס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/09/2014כל עוד הגסטריטיס בטיפול ומאוזנת וכמובן לאחר התייעצות עם רופא משפחה.
נטילה בשעות הבוקר , כדור שני אחר הצהרים בסביבות 15 .
כמובן התחלה דורשת זהירות ומנונים קטנים.
בגלל תופעות לוואי אפשריות, בתחילת טיפול, יש צורך במעקב גופני רצוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת פרפנאןאורן משולם31/08/2014
שלום רב
ברצוני לשאול:
לפני כמה ימים הפסקתי טיפול בפרפנאן 4 מ"ג מפני כל התופעות לוואי של התרופה שהפריעו לי לנהל חיים סדירים,מאז הפסקת התרופה ניהיה לי ocd במחשבות בלבד,יש לציין שאין לי הזיות ולא היו לי הזיות מעולם והסיבה שלקחתי את הכדור הזה במשך שנה זה היה רק כדי למנוע חרדה ולמנוע מחשבות של ocd בראש,האם התרופה הזאת באמת מיועדת להשתיק את הocd המחשבתי הזה ?,והאם באמת הפסקת התרופה גורמת לocd מחשבתי ?,דרך אגב הרופא שלי אמר שבמינון 4 מ"ג זה מינון לא אנטיפסיכוטי וזה לא מסוכן להפסיק את הטיפול,כי הטיפול ב4 מ"ג נועד רק נגד חרדה והרגעה,האם זה נכון שזה לא מסוכן להפסיק את הטיפול הזה והאם הפסקת הטיפול יכולה לגרום לסכיזופרניה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת פרפנאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/08/2014פרפאנן תרופה נוגדת פסיכוזה , במינון נמוך השפעה מרגיעה..נדיר השפעה נוגדת פסיכוזה.
יש לברר מדוע קיבלתה טיפול נוגד פסיכוזה ולא נוגד חרדה ודיכאון מקבוצת SSRI , המקובלים כקו ראשון בהפרעות חרדה וכן OCD .
לא מומלץ להפסיק לבד ללא ידיעת רופא מטפל, יכול להוביל להחמרה קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיות ?שלום30/08/2014
אני בן 23 לפני חמש שנים עשנתי סמים קלים בהתחלה הכל היה בסדר עד שיום אחד כנראה עשנתי יותר מדי וחוויתי מן התקף חרדה עם איבוד תחושה באצבעות דופק מהיר ותחושה של כאילו אני בחלום זה הפסיק יום למחרת אך התחושה כאילו אני בחלום נשארה וגררה עוד התקפי חרדה שהיו בתדירות גבוהה יחסית לצורך העניין ביום שהתגייסתי היה לי התקף חרדה בלילה הראשון . בשלב מסוים הבנתי שאני מתנהג לא בצורה הגיונית ותמיד הכנסתי לעצמי לראש שאני עושה לעצמי פדיחות ואני חייב להפסיק עם זה , אז התחלתי להגיד לעצמי בראש כל פעם שהמחשבות מגיעות אני אומר לעצמי הכל בסדר והכל בסדר ,לפני כמה חודשים הכל היה בסדר אז גם עכשיו בסדר . וזה עזר ולאט לאט נעלם לגמרי ( ההיכרות עם בת זוגתי עזר מאוד ). לפני חודש לערך הרגשתי שהחלמתי לגמרי מההתקפים והמחשבות האלו ושאני יכול לשלוט בזה אז ניסיתי שוב לעשן סמים קלים , ופעם הרביעית שעשנתי בום זה קורה שוב , התחושה של החוסר ריכוז וכאילו אני בחלום . באותו רגע כל כך נבהלתי שהתחלתי לרוץ מהבית של חבר שלי לבית של אמא שלי .. בריצה ללא הפסקה עד שהגעתי אליה ולאט לאט החרדות ירדו . היום חודש אחרי התחושה של החלום וכאילו אני צריך לשכנע את עצמי שהכל קורה באמת עדיין קיים .. אני לא נותן לזה להיגרר להתקפי פאניקה / חרדה מכיוון שלמדתי להגיד לעצמי שהכל בסדר וזה יעבור . לא התייעצתי עד כה עם איש מקצוע , האם תוכלו להגיד לי שהתחושות האלה יעברו בקרוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי בבקשה ?
שלום30/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה יכול להיות ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/08/2014מומלץ בדיקה על ידי איש מקצוע, הערכה קלינית מסודרת ובניית תוכנית טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תרופתישלוה30/08/2014
בת 40. בריאה. לוקחת שנים רבות ציפרלקס 20 מג על רקע של דיכאון. סבלתי מעודף משקל ומאכילה כפייתית. לפני שנה עברתי ניתוח קיצור קיבה ונפטרתי מעודף המשקל ומהאכילה הכפייתית.
לאחרונה מרגישה אי שקט, קושי לשבת במנוחה, צורך בעשייה כל הזמן, סימטפטומים של התנהגות כפייתית לפעמים, קושי בשינה (נרדמת רק עם בונדורמין וגם אז איכות השינה ירודה).
חושבת לעשות שינוי תרופתי או להוסיף כדור שיעזור לתחושת שקט פנימי.
אשמח לכיוון חשיבה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תרופתי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/08/2014אכן אם יש החמרה בסימפטומים תחת 20 מ''ג ציפרלקס יש צורך לבדיקה עדכנית והערכה קלינית. פרט לתרופות יש מקום לישקול טיפול בשיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון סימבלטהאיילת30/08/2014
בעקבות דכאון וחרדה הרופא המליץ לי על סימבלטה 30 מג. (בעברי ניסיתי פרוזאק וולביוטרין-שלא עזרו באופן מלא). כרגע אני חשה אמנם טיפה הטבה אך עדיין החרדות והדכאון קיימים כמעט כל יום. הרופא המליץ לחכות חודש ולבדוק האם כדאי להעלות את המינון. אני לוקחת כבר שבועיים את הסימבלטה ונעזרת בקלונקס (3 כדורים ביום להרגעה) האם כדאי כבר לבקש להגדיל מינון או כפי שהרופא אמר- לחכות חודש? שהרי תמיד בתחילת כדור יש הרעה במצב... מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון סימבלטה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/08/2014להמתין ולשקול לעלות.
יש להיצמד להמלצת הרופא שמטפל.
התגובות לטיפול לעתים שונות ממטופל למטופל, יש רגישים יותר ויש פחות, דבר המהווה שיקול בתוכנית הטיפול.
מומלץ מעקב ל'ד , דופק ואקג, להפחית ממריצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פסיכוגריאטר מחוייב בכללי האתיקהברק29/08/2014
אם רופא (פסיכיאטר או פסיכו גריאטר) מתבקש על ידי אחות שעובדת איתו לערוך בדיקת כשרות לצוואה לאימא על מנת שאימא תוכל לערוך שינוי צוואה. יש לציין שאישור הכשרות גורם רווח לאחות. האם הרופא צריך לפסול את עצמו? האם הוא רשאי לבדוק ולציין את ההיכרות? האם דינו של הרופא בדיוק כמו של שופט והוא חייב לפסול את עצמו מלתת חוות דעת? יש לציין שחוות הדעת תוגש לבית המשפט בבוא היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פסיכוגריאטר מחוייב בכללי האתיקה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/08/2014כל מכתב וחוו"ד מומחה דורש יושרה מקצועית , אמינות ומקצועיות רפואית, כל איש מקצוע אשר לא מקפיד , מסתכן ואף עובר על החוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דכאון בקשישים פוגע בשיפוטברק29/08/2014
האם דיכאון בקשישים פוגע בכושר השיפוט? האם יתכן שקשיש בדיכאון יהיה עם כושר שיפוט לקוי? האם קשישים כאלו נתנים כחומר ביד היוצר ומהווים כקרקע פוריה לקבל תכתיבים מהאנשים הקרובים אליהם? האם קשישים בדיכאון קלי דעת וניתנים להשפעה?
האם בן משפחה יכול לסובב בעורמה קשיש שבדיכאון על פי צרכיו?
תודה על היחס מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אתה מתכנן?
נועם29/08/2014סתםםםםםם:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דכאון בקשישים פוגע בשיפוט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/08/2014שיפוט פגום , בדר'כ רק במצבים פסיכוטיים, פיגור קשה ואו שיטיון מתקדם וקשה.
בדיכאון - ייתכן חולשה נפשית, מרכיב תלותי ,מצב שהסביבה יכולה לנצל לרעה ( עושק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר יעקב חרמון..אבי28/08/2014
בפוסט הקודם שלי בכותרת "המלצה לטיפול" כתבת שיש לי כנראה שילוב של בעיות שצריך לפטור, אתה יכול לפרט? מה ראית בכתוב שהוביל אותך לתשובה הזאת:? זה פשוט מטריד אותי..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה קשה הבנה?
נועם30/08/2014זה אומר שיש לך כמה בעיות/הפרעות!
מה קשה להבין?
אחלה יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)