מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת ציפרלקס בבת אחתדואגים27/05/2014
המינון הרגיל 3 יח' - ברור לי שצריך בהדרגה.. אבל כשאי אפשר לנהל בחור גדול שלמרות גילו המתקדם האחריות ממנו והלאה - מה ההשלכות? כאב ראש כבר יש לו ..האם יש סיכונים שצריך לדעת עליהם נוספים? בבקשה ענו במהרה..:-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת ציפרלקס בבת אחת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2014תופעות לוואי
יציאה מאיזון, סיכון להחמרה קלינית בהמשך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס וחרדותמירי27/05/2014
שלום ד"ר
אני סובלת מחרדות.ברמה שלא מסוגלת ללכת ברחוב.פשוט מפחדת כל הזמן שיקרה לי משהו. גם בבית כל דבר נראה לי קשה.ככל הנראה זו תוצאה של תקופה קשה מאוד שעברתי בגלל אובדן וגם עזבתי עבודה.
כרגע אני מתפקדת איכשהו רק בבית. לאחר שאני לוקחת ציפרלקס 10 מג מידי בוקר כבר שבוע.האם יש לצפות שאצא מזה בעזרת הכדורים? כמה זמן זה צפוי לקחת?אני כ"כ רוצה לחזור לחיים רגילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס וחרדות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2014יש קושי לענות , זה מאוד אינדיבידואלי.
השפעה מיטבתית - מקס. של תרופה לאחר 4 - 8 שבועות.
לאחר מכן יש צורך לשקול לעלות מינון, להוסיף טיפול נוסף ( כגון נוגד פסיכוזה במינון קטן) ואו לשנות טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לימור04/06/2014תודה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קשהנאור27/05/2014
שלום אני צריך לדעת מה אני עושה כבר למה אי אפשר ככה אני סובל מחרדה חברתית שמקשה לי על החיים לדוגמא היתי אמור ללכת לראות עבודה לא הלכתי התחילו מחשבות קפאתי במקום וכן רציתי ללכת אני רוצה ולא מסוגל לאחר חצי שעה התחלתי לבכות קשה לי אני לא מסוגל לתפקד פשוט בכלום וגם יש לי פחד מהלילה או לעבוד בשעות האלה די איך פותרים את זה אני גמור לא מספיק בלי מישהי בת זוג ובלי כלום איך מטפלים בזה נמאס לי לבכות כל הזמן ולא להיות מסוגל לכלום:/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן בעייה קשה מאוד
שמוליק28/05/2014שלום מאור.
אכן מדובר בבעייה קשה מאוד.
אני בגישה שמי שבסופו של דבר עוזר לעצמו, זה המטופל עצמו. המטפלים הכי טובים אמורים באיזה שהוא שלב לתת עזרה מינימלית כדי שהמטופל יעזור לעצמו.
אני מאחל לך שתמצא את הדרך הייחודית המתאימה לך, ואם צריך עזרה מבחוץ - שתבוא העזרה המתאימה ביותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מוכללת
נועה28/05/2014אני חושבת שאכן הבעיה קשה לא נעימה ואף בלתי ניסבלת יחד עם זאת יש מה לעשות ואין טעם לחיות ליד החיים ולא את החיים יש כל מיני טיפולים ביניהם יקרים מאוד אבל עדיף זה על פני האוכל והביגוד יש מסגרות של רופא משפחה מירפאת בריאות הנפש פסיכולוג של קופח' בסיבסוד או אפילו פסיכיאטר שנותן יעוץ במאה שח אם יש לך מושלם בביטוח חבל עליך וחבל שלא תחייה חיים רגילים זה נתון לפתרון בהצלחה צריך לשלב טיפול תרופתי ואין ברירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה קשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2014הטיפול הטוב ביותר:
טיפול תרופתי , נוגד דיכאון וחרדה , SSRI +
שוב של CBT , טיפול בשיחות, התנהגותי קוגנטיבי..
ניתן לטפל כיום ולשפר באופן מהותי את איכות החיים, לא להרים ידיים.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפנוזה ומאניה דיפרסיהלימי27/05/2014
הילכו יחדיו?
אני רוצה להיפתר מדפוסים מסוימים בחשיבה והתנהגות ויודעת שזה ייקח בערך נצח בטיפול כמו גם העלות הכספית של זה..
מאוד מאוד סקרנית לגבי היפנוזה/שחזור גלגולים
מה דעת הרופאים בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפנוזה ומאניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2014סקפטי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוןרוית27/05/2014
האם מינון 20 סרוקסט יעיל לחרדה כללית וללחץ ?
האם לאחר שימו בשבוע ציפרלקס 10 מג ניתן לעבור מיד לסרוקסט או שצריך לעשות בהדרגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/201420 מ'ג בהחלט יעיל, במצבי OCD לעתים יש צורך לעלות עד 60 מ''ג.
מומלץ שינו הדרגתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ וחרדהרוית27/05/2014
שלום דוקטור
אני בת 30 , לפני 12 שנים סבלתי מחרדות וטופלתי בסרוקסט במשך שנה שעזר .
מאז לא היו חרדות . מלבד עצם היותי דאגנית ומתוחה מאוד.
לפני שנתיים ילדתי את ביתי ומאז הבחנתי שאני נמנעת לנהוג בכביש , אומנם נוהגת אך רק בכבישים עירוניים .
לפני 9 חודשים ילדתי ילדה נוספת ומאז החרדות התגברו . אך ללא דיכאון כלל .
בנוסף , בחצי שנה האחרונה אימי חלתה ואני מלווה אותה לאורך כל טיפול ובדיקה , הדבר הקשה עלי מאוד והרגשתי שאני לא עומדת בלחץ . בנוסף עזבתי מקום עבודה לאחר מספר שנים רב שעבדתי בו .
מאז המחלה של אימי נהייתי נורא פחדנית , וכל כאב קטן אני בטוחה שהוא סימן למחלה מסוכנת .
הלחץ מתבטא בעיקר בקשיי נשימה ובחרדות . גם לחץ הדם היה גבוה בחודשים האחרונים אך לאחר שאני נחה ונרגעת הוא יורד , לכן הרופאה החליטה שאין טעם לטפל בלחץ הדם אלא בחרדות . והתחלתי טיפול לפני שבוע ב 5 מג ציפרלקס . ישנן מעט תופעות לוואי כמו סחרחורות וכאבי ראש ותחושה של הגברת החרדה .
שאלתי היא האם לא כדאי לעבור לסרוקסט שהרי בעבר הטיב עימי ?
או שכן לתת הזדמנות לציפרלקס ולעלות מינון ?
קראתי על התרופה סורבון שמיועדת לטיפול בחרדות ללא דיכאון ? מה דעתך ?
מודה לך מאוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ וחרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/2014ציפרלקס יותר בטוח, פחות משמין ומרדים.
ממליץ לתת הזדמנות.
יש לזכור, הטיפול הכי יעיל בחרדה ( טיפול "שורש") זה תרופות + שיחות.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסור ומירורונן27/05/2014
אני לוקח אפקסור בבוקר וכדור מירו בלילה . הייתי סובל מנדודי שינה קשים שהכניסו אותי לחרדה ודיכאון כרגע אני דיי מאוזן והמצב השתפר . האם אפשר להפסיק עם המירו ולהמשיך עם הטיפול הבסיסי של האפקסור במידה והמצב יציב ומשתפר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור ומירו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/2014תיאורתת כן.
יש לזכור שהמירו תורם לרגיעה ושינה ואף מבטל חלק מתופעות הלוואי..
כך שצפוי תלונות גופניות ונפשיות לאחר הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה להתנהגות מוזרה במשך מספר חודשדנית26/05/2014
שלום,
אחותי בת 46, בחודשים האחרונים עצבנית מאוד, מרגישה נבגדת על ידי כולם, גם האנשים הקרובים אליה ביותר, כל משפט שנאמר מתפרש אצלה כתקיפה או זלזול בה, עד כדי כך שהסובבים אותה מפחדים לומר לה שמשהו לא כשורה. בתור אחותה וחברתה הטובה ביותר ניסיתי מספר פעמים לומר לה שההתנהגות שלה לא רציונלית אך היא לקחה את זה באופן אישי כאילו אני תוקפת אותה, ומאז היא מסרבת לדבר איתי.
האם עלי לדאוג וכיצד עלי לפעול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה להתנהגות מוזרה במשך מספר חודש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/2014מומלץ בדיקה על ידי איש מקצוע, פסיכולוג או פסיכיאטר.
כיום טיפולים יכולים לתרום רבות למצוקות נפשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם המטופל לא רוצה?
שמוליק27/05/2014שלום ד"ר דוידאור.
שאלות בסגנון הזה חוזרות על עצמן הרבה.
אני מסכים איתך שהפתרון הטוב והנכון הוא שמי שסובל ממצוקה שיפנה לאיש מקצוע.
הבעייה היא שמדובר במישהו שאינו מעוניין ללכת לטיפול ואולי גם מכחיש את הבעייה וטוען שהסביבה לא בסדר וצריך לתקן את הסביבה ולא אותו. לא ניתן לתת טיפול כפוי, אלא אם כן כבר נצמאים במצב פסיכוטי וישנה מסוכנות ואז צריך לאשפז בכפייה.
במאמר מוסגר אני רוצה להעיר שהרבה פעמים זה נכון, והמרכיב הסביבתי הוא המרכיב הדומיננטי של הבעייה, אבל גם במקרה כזה צריך לקבל כלים כדי להתמודד טוב ונכון עם המרכיב הזה.
במקרים כאלה, לקרוב משפחה או חבר יש יתרון בכל שהמטופל מוכן לפחות לדבר איתו, בעוד שהמטפל הטוב ביותר אינו יכול סייע ישירות למטופל בלי הסכמתו. האם במקרים כאלה לא עדיף שקרוב המשפחה או החבר ינסה לקבל סיוע מאיש מקצוע שיוכל אולי לתת כלים שיוכלו לסייע למטופל או לכל הפחות לתת לו כלים להתמודד עם המצב?
תודה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם המטופל לא רוצה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2014מסכים עם שמוליק.
לפעמים כאשר מטופל מסרב לעזרה וטיפול אין הרבה מה לעשות.
לצערי, במקרים מסויימים , הטיפול יתחיל רק אחרי אשפוז כפוי, זאת לאחר החמרה, מצב פסיכוטי ומסוכנות לעצמו או לסובבים...
מדובר בדבר מצער, כי אם הטיפול היה ניתן מוקדם, היה ניתן למנוע אשפוז והטיפול עצמו היה פשוט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להמלצהלימי26/05/2014
אהלן
בת 22 סובלת ממחלה דו קוטבית וקשר משפחתי בעייתי
מחפשת פסיכותרפיסט מומלץ שמקבל דרך מכבי
יש להם רשימה באתר אבל אני זקוקה לחוות דעת והמלצה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך התאמה אישית
שמוליק27/05/2014שלום לימי.
לצערי, אינני מכיר פסיכותרפיסט שאני יכול להמליץ עליו שעובד עם מכבי.
בכל אופן, אני רוצה לומר שצריכה להיות התאמה בין המטפל למטופל, ויכול להיות שמטפל שנחשב למטפל טוב לא יתאים לך, ולכן צריך פשוט לנסות, אבל בכל אופן, אם את תרגישי יותר בנוח ללכת למטפל שיש עליו המלצה - לכי זה.
יכול להיות שכדאי לנסות לבקש המלצה גם בפורום פסיכולוגיה.
כל טוב, ובהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה הפסיכיאטריםאליאנה26/05/2014
אני לא רואה בפורום מספיק תגובות מקצועיות!
יש אנשים בפורום שזקוקים לה חייה מול המערכת.
תעזרו להם!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלה
רונן26/05/2014הם עסוקים בלעשות כסף כל מפגש עולה 900 שקל אז את חושבת שיש להם זמן ורצון לענות פה על השאלות...יש לך פה בחור משעוצם בפורום בשם שמוליק שיענה לך אם תרצי למרות שהתשובה ידועה מראש והוא חוזר על עצמו שוב ושוב לא מספיק טיפול תרופתי וצריך טיפול רגשי בלה בלה בלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הביקורת
שמוליק26/05/2014שלום רונן.
תודה על דיברי הביקורת שלך.
הרופאים עונים בדרך כלל על השאלות, ואני חושב שהירידה עליהם ממש לא הוגנת.
למרבה הצער, ישנה שטיפת מוח מכוונת מצד משרד הבריאות שבאה לידי ביטוי חזק מאוד בבתי החולים שבה משכנעים את המטופלים שהבעייה העיקרית שלהם היא מחלה במוח שההפרשות הכימיות בו אינן מאוזנות, ולכן חייבים את הטיפול התרופתי, וזה באמת בלה בלה בלה.
בגלל זה צריך לעשות "ניקוי מוח" מהשטיפה הזו ולומר שחוסר האיזון הכימי הוא אינו בעייה העומדת בפני עצמה אלא תוצר של שאר המרכיבים של הבעייה, ולכן הטיפול התרופתי הוא הטפל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה!!!
רונן26/05/2014אתה שוכח להגיד שכאשר הבעיה חמורה ואין איזון החולה לא פתוח לטיפול רגשי ולא מסוגל לשתף פעולה בצורה שתביא לשיפור . רק אחרי הקלה בעזרת הטיפול התרופתי הטיפול הרגשי יכול לעזור וזאת עובדה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
שמוליק26/05/2014שלום רונן.
שוב פעם תודה על דבריך.
אכן, כשהמצב של המטופל חמור, אז לא ניתן לתת לו טיפול ריגשי, וצריך להביא אותו למצב שבו ניתן לדבר איתו לעניין. לפני כן - אין מה לעשות, והתרופות יכולות לעזור להביא את המטופל למצב כזה מהר יותר.
בכל אופן, המקרים החמורים הם מיעוט, ורוב המטופלים אינן נמצאים במצב כזה. בוודאי שמי שפונה לפורום ושואל עצה בשביל עצמו - זה בוודאי מעיד שהוא אינו נמצא במצב חמור שאינו מאפשר טיפול ריגשי.
גם במקרים החמורים, בדרך כלל כעבור שבוע עד חודש, המטופל "חוזר לעצמו" וניתן לדבר איתו בהיגיון, ולטפל בו גם ע"י שיחות.
הבעייה היא שמפעילים לחץ מאוד מסיבי על מנת להכניס למטופלים לראש שהתרופות - זה מה שעוזר להם, וזה הדבר היחידי שישאיר אותם ב"איזון".
למטופלים שחשים שהם סובלים מאוד מתופעות הלוואי של התרופות, ממהרים להסביר שמדובר בסימפטומים שליליים של המחלה. אמנם יש דבר כזה, וישנם מטופלים שאינם מקבלים תרופות ולמרות זאת הם זומבי, אבל בהרבה מקרים אכן מדובר בתופעות לוואי של התרופות.
במצבים שבהם המטופל "מאוזן" - צריך לומר את האמת, שיכול להיות שהוא זומבי בגלל התרופות, ולתת לו להחליט בעצמו על הטיפול הרצוי. אמנם במצב כזה ניתן להשתחרר מבית החולים, אבל למעשה, אין כמעט לאן ללכת. ברוב המקרים המשפחה קונה את ההסברים של הרופאים ומשדלת את המטופל להמשיך בטיפול התרופתי, וזה בתנאי שהמשפחה עדיין מוכנה לתת למטופל לחזור לחיקה. במקרים שהמטופל צריך ללכת למסגרת שיקומית - אין שום מסגרת שיקומית שדוגלת בטיפול המבוסס בעיקרו על טיפול ריגשי.
אמנם ניתן לנצל את המערכת כמות שהיא לצרכים טובים וחיוביים, למשל, מי שאינו יכול לקבל רישיון נהיגה בשל מצבו הנפשי, יכול לטפל בעצמו ולהשיג חוות דעת עדכנית שתאפשר לו להוציא רישיון. אבל צריך ורצוי גם לבקר את המערכת.
אגב, כל הרופאים של הפורום הם רופאים פרטיים ובשל כך, הם אינם צריכים להעסיק את עצמם למעשה בסוגיות מוסריות כמו אלו שהעליתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי מציקהרון25/05/2014
אני בחור צעיר ובריא בגופי אך התחלתי לפני כמה חודשים טיפול בדיכאון וחרדה. ניסיתי מספר תרופות: פריזמה, ציפרלקס ואיקסל. כל אלו גרמו לי ליציאות מרובות כלומר אני הולך לשירותים לעיתים מאוד קרובות וכבר ירדתי בגלל זה במשקל. השאלה שלי היא מה יש בתרופות שגורם לתופעה זו? האם זו תופעה שכיחה בטיפול בנוגדי דיכאון? ושאלה אחרונה מה לגבי התרופה סימבלטה כדאי לי לנסות אותה יכול להיות שלה אין תופעה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך גם טיפול ריגשי
שמוליק25/05/2014שלום רון.
קודם כל זה טוב וחשוב שאתה מודע לקשיים ואתה מתמודד איתם.
טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ולא כתבת האם אתה מקבל גם טיפול במרכיב הריגשי של הדיכאון והחרדות.
הטיפול הריגשי הוא הרבה יותר חשוב מהטיפול התרופתי שאמור אם בכלל לטפל רק בסימפטומים ויש לכך מחיר של תופעות לוואי קשות ושכיחות. טי]ול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול להביא אותך למצב שלא תצטרך טיפול תרופתי.
יש פסיכיאטרים שהגישה שלהם היא לתת רק תרופות, אבל הרופאים של הפורום תמימי דעים על כך שזה פיספוס גדול.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעת לוואי מציקה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/2014בתחילת הטיפול יש עליה בריכוז סרוטונין..
תופעת לוואי שכיחה , בדר'כ זמנית, פעילות מעיים ותלונות שונות.
בדר'כ מומלץ להתחיל מינון קטן ככל שניתן, לאחר אוכל.. בלבד.
בדר'כ , תופעוות הלוואי חולפות עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת תרופה לכאבים ועייפות כרוניתדור25/05/2014
שלום
50
מזה - למעלה משני עשורים - עם מעי רגיש ועיפות כרונית עם סטרס כרוני
לפני - למעלה מעשור - נמצא בקע סרgפתי ואבני כיס מרה - לשניהם ניטען לא מסבירים את הכאב ואין המלצה לנתח.
לפני 8 שנים ניסיתי ציפרלקס ללא כל תגובה
בשנתיים האחרונות המצב כבר מערב סוג של דיכאון ....וסטרס (בעיות זיכרון?)
1. היות ולא ניתן לבחון איזה נוירוטרנסמיטור פגוע - שקלתי סימבלטה הלקיחה קשה מזה מספר ימים
2. האם יש תרופות נוספות מסוג SNRI או אחרות - עם פחות תופעות לוואי !!
הגם שאצלי ישנה בעייה עם תיפקודי כבד עוד קודם...
3.מי הכתובת להתאמה גסטרו/נוירולוג/פסיכאטר
מקווה שתואילו לענות על השאלות על פי סדרן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת תרופה לכאבים ועייפות כרונית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/2014יחסית סימבאלטה בחירה מצויינת.
יש אופציה לאפקסור וכן איקסל, בספק אם יהיה פחות תופעות לואי..
ניתן לשקול ליריקה , לכאב וחרדה, אך לא דיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המיואשנאור24/05/2014
אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל קודם כל אני בן 23 תמיד החיים שלי היו קשים תמיד היתי בהתפרצויות בכי וכעס אני יודע עלי שקשה לי ליצור קשר עין ואני לא עובד כי קשה לי אני לא מסתגל לאנשים ואף פעם לא הצלחתי מאז שאני זוכר את עצמי היו משפילים לי ולועגים לי אפילו בחורות ..לא יודע איך לשנות את המצב הזה כל דבר קשה לי לא מסתדר אם כלום ובלילה הכל נראה לי יותר מפחיד מהרגיל איך יוצאים מזה מה עושים לא יכול להישאר ככה מה הטיפול לזה אוףף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמיואש
נועה25/05/2014אין סיבה שבחור ככ' צעיר יעבור ועובר את מה שאתה מתאר יש הרבה גופים שיכולים לסייע בין היתר ערן עזרה ראשונה נפשית וכן לגשת לקופח ולמרפאה לבריאות הנפש עפ' התייעצות עם רופא מטפל ועובדת סוציאלית , האם אתה אחרי וועדה של ביטוח לאומי גם שם יכולים לנסות לסייע ולכוון אותך וטוב שעה אחת קודם, תתייעץ עם קרוב נפש ממשפחתיך ואם אתה גר באזור המרכז יש סיכוי סביר שהעניין יטופל מהר יותר בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיואש
נאור25/05/2014נועה לגשת למרפאה לבריאות הנפש זה לא מפחיד? ומה וועדה לביטוח לאומי עוזרת? זה רק במקרה של נכות לא? כדאי ומומלץ להוציא לפי כל מה שכתבתי כאן? בחיים לא היתי בביטוח לאומי קשה לי להתנהל לבד כזה ומה ערן עושים? אני בעבר לקחתי כדורים זה עשה אותי רובוט כזה והפסקתי זהו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיואש לא מיואש
שמוליק25/05/2014שלום לך.
אם פנית לפורום זה סימן שלא התייאשת לגמרי...
לכל מטופל יש את הדרך המיוחדת שלו. אני מאחל לך שתמצא את הדרך המיוחדת שלך לצאת מהבוץ.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיואש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/2014עשיתה מעשה הכי חשוב, פניה לעזרה.
שנית, יש צורך לפנות לטיפול מקצועי.
היום על ידי שילוב של תרופות וטיפול בשיחות, ניתן להשיג שינוי משמעותי באיכות החיים, להשיג תובנות, לשפר את נושא הערך העצמי, חיפוש משמעות לחיים, התמודדות עם כעסים ואשמה.
שורה תחתונה , לא לוותר, טיפול יכול לשנות ולעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקס150יעל24/05/2014
אני נוטלת ויאפקס 150 ואני רוצה להפסיק לגמרי עם הכדורים...איך אני עושה את זה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליעל
רונן25/05/2014למה את לא מתייעצת עם הרופא שרשם לך את הויפאקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויאפקס150
יעל25/05/2014הייתי אצלו ממש מזמן ואני לא גרה כבר בעיר שגרתי בעבר עברתי דירה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יעל
רונן25/05/2014לדעתי את צריכה להתייעץ עם רופא ממוחה אני יודע שצריך להפסיק בהדרגה ובצורה מבוקרת. אני גם לוקח אפקסור שזה דומה לויפאקס במינון של 225 במינון שלך לא צריכה להיות לך בעיה כי זה עובד רק על הסרטונין אשמח לשוחח איתך אם תרצי:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי להתייעץ עם רופא
שמוליק25/05/2014שלום יעל.
כדאי להתייעץ עם רופא אחר שאינו מכיר אותך. זה עדיף מאשר לעשות את זה בלי להתייעץ.
אם כי אני בדעה שאם ההחלטה נובעת מסבל מתופעות הלוואי - אז אפשר לה פסיק בניגוד לדעתו של הרופא שאומר שלא להפסיק, אבל עדיף להתייעץ כדי להחליט על קצב ההורדה, ומה כדאי ורצוי לעשות במקרה של החמרה במצב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויאפקס150 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/2014ירידה ל 75 XR
לחודש + ( תלוי בקליניקה)
המשך לרדת ל 37.5 מ''ג
לחודש נוסף, ואז להפסיק.
לפעמים יש צורך למתן טיפול הרגעתי בנוסף.
מאוד חשוב מעקב רופא במהלך ההפסקה, מתן התייחסות
רפואית לתופעות לוואי וכן לשלול חזרה, REPLAPSE .
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לחצות כדור ויפאקס 75מ'ג ?
XR30/05/2014שלום ד"ר ותודה על התשובה. כתבת בחודש העוקב לקחת כדור 37.5 מ'ג
האם ניתן לחצות את הכדורים לשם כך? או שקיים שחרור מושהה גם במינון הנמוך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לחצות כדור ויפאקס 75מ'ג ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2014XR לא
יש צורך לקנות תרופה לשחרור מהיר ורגיל ולא XR.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון שגוי ציפרלקסשירה23/05/2014
שלום
אמא שלי קיבלה מהרופא שלה מרשם לציפרלקס. בטעות היא לקחה מינון שגוי. כאשר היתה צריכה לקחת 5 מג לקחה 10 מג בימים הראשונים ולאחר מכן ביום הרביעי כאשר היתה אמורה לקחת 10 מג לקחה 20מג. היום הוא היום החמישי לפי התוכנית היא צריכה לקחת 10 מג. כמה היא צריכה לקחת בפועל? בגלל הטעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון שגוי ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/20141. לעדכן את הרופא המטפל.
2. להוריד ל 10 מ''ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)