מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה בדימוי גוףאודם16/04/2014
שלום רב,
רציתי לדעת מהי התרופה המקובלת להפרעה זו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בדימוי גוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2014יש לברר לאחר בדיקה מסודרת, האם פסיכוטי או לא ?
באם לא פסיכוטי ( מחשבת שווא סומטית )
הטיפול שיחות פסיכוטראפיה וטיפול SSRI לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם לקחתי ציפרלקס במשך שנתיים.ארי15/04/2014
לפני חודשיים עברתי לוולבוטרין 150 ולאחרונה העליתי ל300.
התרופה ממריצה והופכת אותי אמביציוזי ומתפקד אך מאידך
גם הופכת אותי למעט עצבני ואולי גם חרדתי.
האם אוכל להוסיף ציפרלקס למנה היומית?
כמה מיליגרם מומלץ ומתי ליטול את הכדור ?
תודה לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם לקחתי ציפרלקס במשך שנתיים. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2014תיאורתית ניתן להוסיף SSRI
עדיף להישאר במינון נמוך
יש לנטר ולעקוב תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי איקסלאליהו15/04/2014
שלום רציתי לדעת מה המינון ההתחלתי של התרופה איקסל והעם בתוך 6 ימים אפשר להגיע ל100 מיליגרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי איקסל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/201425 מ''ג בבוקר.
100 מ''ג ב 6 ימים, ממש לא מומלץ..
מומלץ מעקב לחץ דם, אקג, הפחתה של ממריצים ומעקב סדיר של רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אליהו17/04/2014לא ידעתי איקסל שייך לממריצים ולפי מה שהבנתי באינטרנט כתוב איקסל בתוך 4 ימים אפשר להגי על 100 מיליגרם אשמח לקבל תשובה על מינון מקסימום של תרופה זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים פסיכיאטרייםיצחק14/04/2014
קודן כל שיהיה חג שמח לכולם
ומצות טעימות לאכילה לכלולם.
אני שותה קלונקס וזיפרקסה, סובל מסזכיזופרניה זה כמה שנים כבר
וקראתי בעלון המצורף לתרופות ששתיית משקאות חריפים מסוכנת בעת לקיחת התרופות
ואני אוהב מדי פעם לשתות בקבוק בירה או כוס יין, לללא הפרזה
ורציתי לדעת האם אני יכול להמשיך במנהגי השתייה שלי או להימנע קליל משום סיבה הגיונית שנראית לעין רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים פסיכיאטריים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2014אסור בשום אופן לשתות אלכוהול בזמן נטילת קלונקס ותרופות דומות,
סכנה להרעלה ואף מוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי מעיקע.14/04/2014
שלום רב,
הנני נוטל את הטיפול הבא: SEROQUEL 200 מ"ג ו- MIRO 30 מ"ג לטיפול בהפרעת אישיות גבולית,OCD,חרדה חברתית ודיכאון. הטיפול ניתן לאחר שלפני כשנתיים עברתי ניסיון אובדני קשה. מאז, אין ספר שהטיפול עוזר במישור של ייצוב מצב הרוח ,אך יש לו תופעות לוואי לא קלות כמו העליה המטורפת במישקל (עליתי קרוב ל-10 ק"ג יותר מהמשקל הכי יציב שלי) שהתרחשה אצלי ועייפות (בעיקר בבקרים).העליה במישקל מלווה שתיאבון מוגבר ובמיוחד בחשק למתוקים המתגבר בלילה.אני מנסה לעשות פעילות גופנית אך מרגיש שזה לא "מזיז" למישקל,מה גם שאני חושב שהתרופה מאיטה את קצב המטבוליזם (האם אני צודק?).בנוסף,אני סטודנט ואני חש שיכולותיי הקוגנטיביות לא כשהיו בעבר(קשיים בריכוז וחוסר מוטיבציה "לשבת על התחת וללמוד").מה ניתן לעשות? כי הרופאה המטפלת שלי מסרבת להזיז ולשנות דבר בטענה שהיא מאוד מרוצה ממני ומהטיפול.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שצריך להחליף רופא
שמוליק14/04/2014שלום לך.
התופעות שאתה מתאר: עייפות ועלייה במשקל, הן תופעות לוואי ידועות של התרופה סרוקוול.
על כל פנים, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. חשוב לתת מענה גם למרכיב הריגשי. טיפול ריגשי מספיק טוב יכול לבטל את הצורך בטיפול התרופתי.
אם אינך מקבל טיפול ריגשי - אז זה הזמן.
אם כן, אז אני מציע לך לשאול את דעתו של המטפל (אם הטיפול הריגשי לא ניתן ע"י הרופאה) האם לדעתו ניתן להוריד מינונים. על כל פנים, זו החלטה שלך, ואם אתה מרגיש שהסבל מתופעות הלוואי של התרופות עולה על התועלת - זכותך - כמובן תוך מודעות לסיכונים - להוריד מינונים ואף להפסיק.
אני רק יכול להגיד שאני קיבלתי הרבה תרופות לאחר אישפוזים כפויים, והגעתי לסבל נוראי מתופעות הלוואי של התרופות עד כדי רצון לסיים את החיים, ולכן החלטתי להפסיק את התרופות על דעת עצמי. מה שאני חושב שהיה נכון, וכדאי שכל מי שמחליט החלטה כזו יעשה - זה להמשיך את הטיפול הריגשי, ולהיות ער למצב גם על פי ראייתו של המטפל, ואם יהיה צורך בכך - ליטול תרופות שוב.
אצלי, גם הטיפול התרופתי וגם הטיפול הריגשי היו ע"י אותה פסיכיאטרית, ועמדתי על זכותי להפסיק את התרופות, ולהמשיך רק את הטיפול הריגשי.
אם הרופאה שלך מסרבת להוריד מינונים - זכותך להחליף רופא.
חג חירות שמח.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ע.14/04/2014תודה רבה, אני מקבל טיפול רגשי שנמשך כבר כמה שנים טובות.הרופאה הפסיכיאטרית גם היא מכירה אותי תקופת זמן של שנים רבות כך שלהחליף אותה זה לא כ"כ נראה לי חכם. בכל אופן,לדעת הפסיכולוג לא רצוי להפסיק את התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי מעיק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2014אכן שילוב מאוד מעייף ומשמין.
יש קושי לייעץ ללא בירור קליני וכן
מטרות הטיפול ?
באם מטרה להשיג נוגד דיכאון וחרדה
ניתן לשקול :
במקום מירו,
איקסל או סימבאלטה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ע.17/04/2014תודה רבה,ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות לתרופה השנייה
ע.19/04/2014ומה לגבי הסרוקוול? מה החלק שלו שתרומה לעלייה במישקל ועייפות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות לתרופה השנייה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2014תורמת מאוד לעליה במשקל ועייפות, אך יותר במינונים גבוהים ופחות חמור בדר'כ מממירו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ע.22/04/2014תודה רבה על התשובה המיקצועית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות מאדרונקסברוך13/04/2014
שלום איזה פתרון יש לעצירות קטלנית כחלק מתופעת לואי מאדרונקס מה אתם מצעים לעשות אולי שם של כדור נגד עצירות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים תזונתיים והרבה מים
מאי14/04/2014שלום
1. פחמימות מורכבות (שיבולת שועל וקינוא הכי טוב ליציאות)
2. קטניות
3. ירקות ופירות טריים
וירקות מבושלים בכלל...וזה באמת הכי טוב זה אפילו נהיה ההיפך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות מאדרונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2014להפחית מינון של אדרונקס
סיבים תזונתיים ושתייה מרובה.
ירקות שזיפים וכו...
במקרה קיצוני יש לשקול הפסקה של אדרונקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות לא ברורותאלון13/04/2014
שלום, שמי אלון ואני בן 25. במהלך שנתיים האחרונות החלו להופיע לי חרדות לא מובנות ומחשבות מטרידות (יש לציין שמעולם לא פניתי לטיפול). למשל, לעיתים אני חושב שחשיפה מזערית לקרני השמש (גם הלא ישירים) יכולה לפגוע באיכות העור שלי - לגרום לסרטן עור ואפילו לדנטורציה של החלבון המצוי בו. אני חושש לגעת במאכלים צבעוניים כגון, סלק חתוך או פפריקה אדומה לכה מהחשש שהצבע יספג בעורי ולא "ירד" אחרי ניקוי. לעיתים אני משוכנע שאם אוכל צנצנת שלמה של ממרח קקאו אשנה את צבע עורי ואהפוך לכהה יותר. במהלך השנתיים המצב החמיר ואני מוצא את עצמי נמנע מדברים כאלו או אחרים. אני יודע שכנראה אצטרך לפנות לטיפול בשביל לקבל תשובה מעמיקה, אבל לפני שאעשה זאת אשמח אם תתנו חוות דעת על מצבי. מה זה יכול להיות?
תודה והמשך יום נעים,
אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
אורית14/04/2014שלום לך,
טוב תעשה אם תפנה לבירור מעמיק יותר לגבי מצבך.
רמת החרדה, הפגיעה באיכות החיים ומשתנים נוספים הם משהו שאיש מקצוע צריך להעריך ולהציע לו את הטיפול המתאים.
עם זאת, ניכר שאתה מבין שמחשבות מסויימות אצלך הן לא מבוססות ושאתה צריך סיוע חיצוני להתקדם לשלב הבא.
בהצלחה!
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות לא ברורות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2014השאלה המרכזית : האם אתה משוכנע שהמחשבות נכונות ? והאם אתה פועל בהשפעתם ?
באם התשובה : כן כן..
מומלץ לפנות לרופא פסיכיאטר בהקדם.
באם לא, אך המצב גורם לסבל ומצוקה נפשית, מומלץ לפנות לאיש מקצוע( פסיכולוג, עו'ס קליני, פסיכיאטר ועוד..)
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור הרגעהמאי12/04/2014
שלום
אני חייבת לקחת כדור הרגעה חזק המרפה שרירים!!!
מעונינת לקחת אותו 4-5 פעמים בחודש אם אפשרי ללא התמכרות.
איזה כדור מומלץ למטרה שרשמתי??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור הרגעה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2014באופן תאורטי כדור ממשפחת בנזודיאזפינים ( ואיום, לוריוואן, וואבן, קסאנקס ועוד..)
מומלץ לבדוק לפני עם רופא מטפל מה מטרת הטיפול.
יש לזכור שיש תופעות לווואי מסוכנות.
שימוש מספר פעמים בחודש לא אמור לגרום להתמכרות.
חובה מעקב רופא בכל מצב של נטילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כררררררררר.12/04/2014
שלום רב
אני מקב ל שנים תרופות לדיכאון וחרדה ומתח
בחמש שנים האחרונות קיבלתי גם טרגין מינון גבוה בעקבות כאבי תופת
1 למרות הכאב אני מנסה להוריד מינון בצורה איטית וחלק מתופעות הלוואי דפיקות לב
תוך כמה זמן בדרך כלל הדפיקות לב מסתדרות ואם כדאי להעזר בדרלין
2 חוץ מקלונקס ולוריון ותרופות בתחום הזה
איזה תרופה שלוקחים קבועה כמו ssri או סוג אחר שיכול להוריד מתח קשה ולמשך כל היום .ואם אפשר מבלי שיעשה תשישות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כררררררררר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2014משפחה שונה מ SSRI
SNRI : סימבאלטה , איקסל, אפקסור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ציפרלקס גורם עליה במשקללינדה11/04/2014
ורציתי לשאול אם בארץ יש את התרופה ברינטליקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ציפרלקס גורם עליה במשקל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2014לעתים כן, לא באופן ישיר.
לצערי עדין לא ניתו להשיג
Brintellix (vortioxetine
אכן ניראת תרופה מאוד מעניינת עם פוטנציאל גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Brintellix מה שם התרופה בישראללינדה10/04/2014
מעוניינת לדעת מה שמה של התרופה בארץ, ? והאם מומלצת
בארהב מאד מומלצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Brintellix מה שם התרופה בישראל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2014ככל הידוע לי עדין לא זמין בארץ.
אכן נשמעת תרופה מאוד מעניינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מצב של אישתיdad10/04/2014
שלום , יש לי שאלה לגבי אשתי.לפני כי שנתיים היא בא ואמרה שחלמה חלום והיא חייבת לצאת לחו"ל אחרת תאבד הכל בחיים.לא הצליחה לצאת וכבר שנתיים היא בדיכאון .לא עושה כלום , איבדה עבודה , כל הזמן מדברת על העבר , מאשימה את כולם , כל הזמן מדברת רק על זה, לא ישנה טוב , סיימה את כל המלאי אלכוהול בבית.
פעמיים הצלחתי לשכנע אותה ללכת לרופא, אבל מסרבת לקחת תרופות.
בתקופה אחרונה כל הזמן מול הטלוויזיה, לא מתייחסת לילדים
אני לא יודע מה לעשות איך לעזור? מה עושים שבן אדם מסרב לקבל טיפול? האם יש סיכוי לשינוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך הערכה יותר רצינית
שמוליק10/04/2014שלום לך.
לא ניתן לכפות על אף אחד טיפול בניגוד לרצונו. רק אם מדובר באדם שנמצא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו - רק אז ניתן לתת טיפול כפוי.
כמי שהיה בעצמו במצב כזה, אני יכול להגיד שזה ממש לא פשוט, והרבה פעמים אין מה לעשות, רואים איך המצב מתדרדר, ובאמת שאין מה לעשות...
בסופו של דבר כשהמצב מגיע לאיזו נקודת שפל, שמכריחה את הבן אדם לקחת את עצמו בידיים - אז מתחילים לטפל ולעלות, וכל מה שצריך לעשות זה לדאוג שלא יהיו נזקים בלתי הפיכים עד לאותה נקודת שפל.
יכול מאוד להיות שאתה זה שזקוק לייעוץ כיצד לקחת אחריות ולהתמודד עם המצב הזה טוב יותר, וזה אולי הדבר היחידי שיכול להועיל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
dad12/04/2014תודה על תשובתך.אני מעוניין להגיע ליעוץ.איך אפשר לארגן את זה?למי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצתי
אורית14/04/2014שלום לך,
אני מבינה את מצוקתך ועם זאת חסרים פרטים רבים שמהם אפשר ללמוד על מצבה של אשתך.
אני יכולה להציע לך להמשיך להיות קשוב, סבלני ורגיש. לדבר איתה על מה היא רוצה, מרגישה וחושבת ובאופן כללי לשאול הרבה לדעתה בשביל לקבל מושג יותר טוב בעצמך ובשביל להפוך אותה לחלק פעיל מהשיקום שלה.
אתה מכיר יותר טוב מכולם את אשתך. יכול להיות שלשים לה אולטימטום יגרום לה להתעורר, יכול להיות שהוא יגרום לתוצאה ההפוכה והיא תמשיך להדרדר.
להיות תקוע בעבר ולהאשים אחרים (בצורה לא לגיטימית) זה ההפך מלקחת אחריות, להבין שהעבר בעבר, ושרצוי להסיק ממנו מסקנות ולשאוף לשפר את הקיים.
מצבים מסויימים דורשים לרוב טיפול ארוך טווח ולפעמים יותר קל לדבר עם מישהו מבחוץ שסומכים עליו, או עם מטפל מקצועי.
אני בטוחה שבעזרת המטפל הנכון היא תוכל להגיע להבנות ולהתחיל שינוי בחייה, עבור עצמה קודם כל. כל זה יקרה אם יהיה לה את התמיכה של המשפחה. אהבה, הכלה, סובלנות וסבלנות ועוד. ביחד עם המטפל תוכלו להבין את ההתנגדות שלה לנסות טיפול תרופתי ולהתייחס בהתאם.
אם אין בידכם לשלם על טיפול פסיכולוגי, אפשר לנסות להתקבל לשיחות מוזלות דרך קופ''ח או השירות הפסיכולוגי בעירכם. יש רשימת המתנה ויש לזה חסרונות אבל יכול להיות שזה יהיה מה שאתם צריכים.
בהצלחה,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יצחק14/04/2014תתפלל עליה ותבקש מרבב שיתפלל עליה להחלמה אתה לא יודע כמה השפעה יש לתפילהץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי מצב של אישתי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2014אכן מצב מורכב ולא פשוט.
יש צורך בביקור בית של איש מקצוע
במקרה וממשיכה להתנגד לטיפול
ויש עדות להחמרה ועדות למסוכנות מסויימת כלפי עצמה או הסביבה
לא יהיה מנוס, אלה לפנות לרווחה או לרופא לשם הוצאת "בדיקה כפויה".
יש צורך לנסות לגבש עמדה אחידה בן בני המשפחה חברים ולנסות לשכנע להגיע לטיפול בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטודהגיל10/04/2014
האם יש כבר תאריך שבו התרופה תגיע לישראל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטודה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2014לצערי לא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגד חרדה ניתן לכתישהשירה09/04/2014
שלום,
יש לי בעיה לבלוע כדורים. האם יש כדור נוגד חרדה מקבוצת ה- SSRI שניתן לכתוש לאבקה? או לחילופין תרופה כזו שמגיעה בנוזל ולא בכדור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגד חרדה ניתן לכתישה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2014כל כדור שהוא לא קאפסולה ולא ארוך טווח תיאורתית ניתן, למרות שפחות מומלץ לעומת נטילה פומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאןרחל09/04/2014
שלום רב
בתי לוקחת פרפנאן כבר תקופה במינון של 20 מ"ג.
נוצרו אצלה תופעות לוואי של פתיחת פה בלתי רצונות ומעיין "טיקים" או תנועות של הלשון וחוסר שקט כזה.
זה מפריע לה מאוד ועל כן רשמו לה דקינט. בהתחלה במינון של 2 מ"ג ואח"כ במינון של 4 מ"ג.
הטיקים פחתו אך עדיין קיימים.
הפרפנאן עוזר לה למצבה הנפשי מאוד אך הטיקים עדיין קיימים.
האם הטיקים או התנועות הם בלתי רצוניות או מעידים על מצב נפשי שהחמיר?
דבר שני ושאלה נוספת, הפרפנאן גורם לעייפות אצלה וניכר שהיא לא ממש מרוכזת בבית הספר (מאובחנת בין היתר עם ADHD).
האם יש פתרונות כיום לקשב והריכוז - ריטלין בעבר לא עזר - למרות הפרפנאן?
האם הירידה בלמידה במצב כזה יכול להיות מהפרפנאן שגורם לעייפות בשילוב עם הקשב והריכוז ? שכן מבחינה נפשית היא מתקדמת ובמצב שמח ונעים.
תודה רבה על תשובתכם
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין רק שהיא בת 14
רחל09/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שמדובר בתופעות לוואי
שמוליק09/04/2014שלום רחל.
למען ההגינות, הפורום הזה מיועד למבוגרים. ישנו פורום נוסף של BeOk המיועד לילדים ונוער.
על כל פנים, עייפות שמקשה לתפקד היא תופעת לוואי ידועה של תרופות אנטי-פסיכוטיות. אמנם ישנם מקרים שבהם מדובר בסימפטומים שליליים של המחלה, אך אין וודאות מוחלטת, ויכול להיות שאלו תופעות לוואי. מנסיון אישי מר, הדקינט אינו מועיל לתופעות לוואי של עייפות וקשיים תיפקודיים.
טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל; חשוב מאוד לטפל במרכיב הריגשי. טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול להוביל למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2014מדובר בתופעות לוואי של פרפאנן.
יש צורך לישקול שינוי טיפול בהקדם, לתרופה דור חדש..
בגלל נושא העייפות, מומלץ לנסות אביליפי ( דור 3 )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)