מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה לטיפול בחרדה בלבד?מוטי09/04/2014
אני מחפש תרופה שאינה נוגד דיכאון אך כן נוגדת חרדה. תרופה שהיא אנטי חרדתית בלבד.
משפחת הבנזודיאזפינים אינה טובה בשבילי כי היא מיועדת לטיפול קצר טווח והיא גם ממכרת. ואני מחפש משהו אחר: לטיפול ארוך טווח ללא סכנת התמכרות או פיתוח סבילות.
הקיימת משפחת תרופות כאלו לטיפול בחרדה? כזכור אני לא מחפש אנטי דיכאוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ריגשי
שמוליק09/04/2014שלום מוטי.
טיפול ארוך טווח בחרדות יסודי ושורשי יותר הוא הטיפול הריגשי. גישתם של רופאי הפורום בעניין ידועה. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ולכן גם אם ישנה תרופה כזו, זה ממש לא מומלץ להזניח את הטיפול הריגשי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה לטיפול בחרדה בלבד? - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור10/04/2014שלום רב,
תכשיר Sorbon הינו תכשיר שמוגדר כנוגד חרדה והוא לא משמש כנוגד דיכאון. יש לציין כי מידת היעילות שלו בטיפול בהפרעת חרדה היא נמוכה יחסית מזו של נוגדי חרדה ודיכאון מקבוצת SSRI (כגון ציפרלקס, לוסטרל, סרוקסט ואחרים). חשוב לציין כי נוגדי דיכאון חרדה מקבוצה זו לא ממכרים ולא נוצרת סבילות להשפעתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות חיים ירודה חייבת עצה דחוףברכה09/04/2014
שלום וברכה
לא מיזמן שאלתי אתכם לגבי היתמודדות עם לחצים ועייפות. ההצעה שנתתם לי היא טיפול קוגנטיבי שלא ניראה שאעשה (עקב בעיות פיננסיות) .
הבעיה שלי היא שאני יש לציין בת 37 נשואה + 3 ברוך השם הקטן עוד מעט צריך להיכנס לגן ואני אצטרך לעבוד מה שמטריד אותי שכבר אין לי כח עד ליפני 4 שנים עבדתי תמיד שאני הייתי עובדת היה לי סימפטומים של לחץ שזה היתבטא בקוצר נשימה אלרגיה רעד ברגליים והרגשת חנק מ שאני אין לי מיקצו והעבודות הן פיזיות והיו גם במיפעל אך המון שעות עד הערב זה שהייתי צעירה יותר. מאז שאני בבית 80% מסיפטומים אלו אינם קיימים פרט קושי רב לעמוד בלחץ ותחושת עייפות כבדות רק רוצה לנוח קש לתפקד פיזי חייבת עזרה מבעלי הוא עוזר ככל שאפשר רק מהמחשבה שאצטרך לעבוד יש לי לחץ יש לי חברה שסובלת מocd וחרדות מטופלת אצל פסיכיאטר היא גם נשואה עם ילדים ומאוד ממליצה לי ללכת גם ולטפל ואומרת לי שזה פוגע לי באיכות חיים ולא להזניח אך יש לי חששות כי אם ארצה להביא עוד ילד זה יהיה בעיה כי תרופות אסור. ומיצד שני אני אצטרך לעבוד וקשה לי אין לי כוחות אני מרגישה חלשה מאוד חוסר מרץ כל פעולה שאני עושה בבית חייבת לנוח בין לבין שאני עושה עבודות פיזיות בבית יש לי רעידות ברגליים שעבדתי הייתי מרגישה שאני כולי רועדת והתיישבתי לכמה דקות. מה אני אמורה לעשות במצבי? חייבת לעבוד כי המצב לא מאשר לי להיות בבית ואם אצא לעבוד כל הסימפטומים יחזרו גם אם אעבוד שעתיים שלוש וגם בעבודה לא פיזית אני קשה לי להיות תחת שליטה של בוס ולא חופשיה. אני כבר רוצה להיות חופשיה ולא להיות בלחץ. עכשיו שאני לא עובדת יש לי יותר את עיניין העייפות וקושי לעמוד בלחץ יש טיפול לבעיית העייפות וחוסר מרץ? יש לציין שכל הבדיקות טובות ברוך השם . מה אני אמורה לעשות במצב כזה?
סליחה על אורך המיכתב אך חשוב לי אשמח לקבל תשובה .תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני גדלתי בחינוך מיוחד
ברכה09/04/2014עקב ליקוי למידה ובמישפחה יש לי אח שסובל מסכיזופרניה פרנואידית ואמא שסובלת מהיתמוטטות עצבים ולה יש שתי אחיות ואחיין שהם בבעיות דומות ( דיכאון) אולי תורשתי.....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה
שמוליק09/04/2014שלום ברכה.
לדעתי, ישנו כיוון נוסף שיכול להיות אפשרי.
אם את סובלת מ O.C.D. ובגלל זה אינך יכולה לעבוד, אז זה אומר שמגיעה לך קיצבת נכות. אני מציע לך לבדוק מהן זכויותייך בנידון מול הביטוח הלאומי.
בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט שיש זכויות.
ספיר10/04/2014ביררתי את העניין (חשבתי שידעתי את התשובה אבל רציתי להיות בטוחה) עם חברה למימוש זכויות שעזרה לי בזמנו (החברה המרכזית למימוש זכויות) וממה שהבנתי חרדות לבד, ואפילו חרדות בצורה קשה, לא מזכות בקיצבת נכות. אבל הודגש לח שיש מושג שהחרדות גובלות בocd או שבלי קשר יש גם OCD אם העניין הכלכלי הוא זה שיכריע אם תלכי לעבוד או לא, אז בהחלט כדאי לבדוק לגבי קיצבת נכות.
בדיוק לזאת נועדה הקיצבה, למי שאינו מסוגל לעבוד בגלל מצבו הרפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לי יש OCD אלא לחברה שלי
ברכה10/04/2014לי יש את מה שכתבתי החולשה עייפות ותופעות בגוף שאני הייתי עובדת ובעבודות מאמץ.....
תודה בכל זאת על העצות לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובת הרופאים
ברכה11/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה תשובת הרופאים? ????????
ברכה17/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות חיים ירודה חייבת עצה דחוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2014בהחלט יש מקום לשקול טיפול SSRI , אשר יכול לשפר ללא ספק את איכות החיים.
לוסטראל ( סרנדה) מומלץ
פחות משמין ומעייף והכי בטוח במהלך ההריון.
מומלץ יעוץ רפואי מסודר, שלילת בעיות גופניות, בירור נושא תזונה ועוד..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה אני שייכת
ברכה08/05/2014לקופת חולים כללית האם יש פסיכיאטרים דרך כללית? ( אני מבת ים) אשמח לתשובה תודה רבה ערב טוב ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין לי תשובה מהרופאים??
ברכה05/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסבסטיאן08/04/2014
לכמה זמן משפיעה ההשפעה המרגיעה של קלונקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס - תגובה
משך ההשפעה של קלונקס משתנה מאדם לאדם ותלוי במספר גורמים, כולל הגיל ותפקוד הכבדי. השפעתו יכולה להיות קצרה כ-4 שעות אצל חלק מהמטופלים, וממושכת עד 12-18 שעות אצל מטופלים אחרים (בדרך כלל אנשים יותר מבוגרים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה מלמיקטל וחזרהלי07/04/2014
יכול להיות שאחרי תקופה בלי למיקטל יש בעייה לחזור לטיפול? יתכן שהתרופה לא עובדת או מלווה בתופעות לוואי שלא היום קודם?
זה קרה לי בעבר עם פרוזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה מלמיקטל וחזרה - תגובה
למיקטל הוא תכשיר נגד פרכוסים שמשמש כטיפול תומך בנוגדי דיכאון וגם כמייצב מצב רוח. הוא לא שייך לקבוצת הכדורים שאליה משתייך פרוזאק והשפעתו ותופעות לוואי הן שונות בשתי התרופות. מידת היעילות של למיקטל שנויה במחלוקת אך בכל מקרה ניתן לחזור לטיפול בו. תופעת הלוואי החשוב לשים לב אליה הינה פריחה, מדובר בתופעת לוואי נדירה שעלולה להופיע עם תחילת הטיפול. אין להתחיל את הטיפול ללא התייעצות עם הרופא וללא מעקב לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבילפייחנה07/04/2014
שלום רב
האם הכדור האנטי פסיכוטי אבילפיי משמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבילפיי - תגובה
אצל מרבית המטופלים, התכשיר לא גורם לעליה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדל וTDירדן07/04/2014
לאחרונה הומלץ לי על ידי פסיכיאטר ליטול את התרופה ריספרדל. היו לי חששות בנושא מכיוון ששמעתי שהיא עלולה לגרום לתסמונות בשם tardive dyskinesia. הפסיכיאטר הבטיח לי שזה אינו אפשרי בתרופות אנטי פסיכוטיות מהדור החדש, גם במינון שהמליץ לי עליו, 2 מ"ג
אשמח לשאול האם יש סיכוי לTD בנטילת תרופה זו.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל וTD - תגובה
הסיכוי להופעת תופעת TD אכן נמוך יותר כשמדובר בתכשירים נוגדי פסיכוזה מהדור החדש, כגון ריספרדל. הסיכוי עולה כשמדובר בטיפול ממושך (שנים רבות) ובמינונים גבוהים יחסית (המינון של 2 מ"ג נחשב למינון נמוך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץאלברטין07/04/2014
שלום רב.
החלטתי לפנות לפורום זה בעקבות חברה קרובה שמתנהגת בצורה מאוד מדאיגה.
מדובר בבחורה בת 24 שגדלה בבית הרוס עם אבא מכה ואמא שלא בדיוק מחוברת לעצמה. X בת ה24 נכנסה לקשר לא מחייב עם בחור לפני כשנתיים ,מאז היא כבר לא אותה אחת. בזמן שהם גרו ביחד הבחור ניצל אותה מינית והיא הייתה מודעת לכך אך בחרה להמשיך לתת יד לניצול, מכיוון שרצתה את הקרבה שלו בכל מחיר.
אחרי כחצי שנה הבחור עזב את הדירה בעקבות ריב , מאז המצב שלה החל להתדרדר היא ניסתה להתאבד מספר פעמים (גם בעבר היו לה נטיות אובדניות) וחזרה לחתוך את עצמה. היא שכרה חוקרים פרטיים בסכומים גדולים בכדי שיגלו איפה הבחור גר , פתחה פרופילים בדויים ברשת החברתית בשביל לנסות לגלות על הבחור כמה שיותר פרטים דרך חברים שלו. היא ירדה במשקל בצורה חולנית, כמעט ולא מסוגלת לדבר על דברים שלא קשורים לבחור. היא עזבה את הלימודים שלה ופוטרה פעמיים משני מקומות עבודה. מאז היא התחילה לנסות להתקבל למקום העבודה שבו עובד הבחור..והיא אכן התקבלה. מאז שהיא התחילה לעבוד שם הם חזרו לקשר , כמובן קשר שמתבסס אך ורק על קיום יחסי מין. לפני כמה ימים הבחור ביקש ממנה שתפסיק לשלוח לו הודעות מכיוון שהיא מציקה ומטרידה, והיא כתגובה החליטה שהיא בהריון וזה אף נמצא בגבול ההזיה... היום ניסיתי להסביר לה שהיא לא בהריון..והיא מאוד כעסה עלי ואמרה שהיא כן בהריון! למרות שביקשתי ממנה לא לומר לבחור שהיא בהריון היא כן אמרה לו .. והבחור לא התייחס אליה ברצינות אלא צחק עליה. אני יכולה להמשיך לכתוב ולכתוב.. אבל אני חייבת לומר ששום דבר לא עוזר לה. אני ניסיתי לעשות כל מה שביכולתי, להיות שם בשבילה ולתמוך בה אבל היא חוזרת בכל בוקר לאותה נקודה ומוצאת את עצמה כל 10 דקות בודקת בנייד מתי הבחור היה מחובר בפעם האחרונה בווצאפ..ביום שישי האחרון היא החלה להשתמש בסמים קשים (MD) בתירוץ שהיא רק מנסה. הסברתי לה שהמצב שלה לא נראה בריא ואני חושבת שהיא זקוקה לעזרה מקצועית..אבל היא לא מוכנה לפנות לפסיכולוג/פסיכיאטר בטענה שזה עולה לה הרבה מאוד כסף. החברות שלה התרחקו ממנה מכיוון שהן לא יכולות עוד לסבול את המצב שלה. X אמרה מספר פעמים שבלעדיו אין לה משמעות לחיים. אמא של X מעודדת אותה להמשיך להיפגש עם הבחור כך שעזרה מצד המשפחה לא תהיה. אני כבר לא יודעת מה אפשר לעשות יש לה מבט ריק בעיניים כאילו היא לא נמצאת שם. היא שולחת לנייד שלי כל יום 20 הודעות ואפילו יותר רק על איך שהבחור היה לבוש,מתי הוא התחבר , עם מי היא חושדת שהוא מדבר כרגע.. מחפשת ברחוב את הרכב שלו ואם במקרה עבר רכב דומה היא בטוחה שמדובר בו. כיום היא כבר יודעת איפה הוא גר ומדי ערב ובוקר היא יוצאת לעשות הליכה ליד הבית שלו בתקווה לראות אותו. אני מרגישה שהמצב שלה הגיע למדדים חולניים , אובססיה אני לא יודעת איך לקרוא לזה..
האם ל-X יש באמת הפרעה כלשהי?
מה אני יכולה לעשות בשביל לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה במצוקה
אורית14/04/2014שלום,
ממה שאת מתארת יכול להיות שלבחורה הזו יש ערך עצמי מאוד נמוך. אולי היא מקבלת או קיבלה מהבחור הזה משהו שהיא צריכה ומרגישה שלא תוכל לקבל במקום אחר, וכל זה במחיר של ביטול עצמי ואולי זה כל מה שהיא מכירה כל חייה.
יכול מאוד להיות שהיא מתמודדת עם קשיים רגשיים גדולים שמפנים אותה למקום הזה.
עם זאת, נשמע שלמרות הכל יש לבחורה הזו הרבה כוחות ומוטיבציה שהיה עדיף אם היו מוכוונים לדברים שיוכלו לבנות ולקדם אותה.
בשביל לעשות שינוי בחייה היא תצטרך הרבה מאוד אומץ לראות ולנסות משהו אחר.
לפי מה שאת מתארת אין ספק שהיא תוכל להתרם מאוד מטיפול. אם אין באפשרותה לממן טיפול, אפשר לנסות לפנות לטיפול (חינם) דרך השירות הפסיכולוגי בעיר או דרך קופ''ח (מוגבל ובעלות מוזלת). בשני המקרים למיטב ידיעתי יש רשימת המתנה ויש חסרונות, אבל מה יש לה להפסיד?
יכול להיות שזה מאוד לא מספק, אבל אולי אם חברתך תהיה מעורבת בפרוייקט שהיא אוהבת, בנושא שהיא מאמינה בו ושיהיה באחריותה, היא תמצא כוחות ותגלה את עצמה.
את כבר נמצאת שם עבורה, מייעצת וקשובה. הייתי מציעה לך לתת לה שיקוף נכון. אם יש דברים שאת מאמינה שפוגעים בה – להיות לא סבלנית כלפיהם. עם זאת כמובן שלא לעזוב אותה בגללם.
בהצלחה,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחברה הטובה
אורית16/04/2014לחברה הטובה!
יש מצב שחברה שלך רואה תמונה שונה של המצב בינה לבחור. יכול להיות שהוא מזין את המצב הזה ומשלה אותה, בורח ממנה אבל נהנה מהתשומת לב ומההרגשת אטרקטיביות. במצב כזה החשיבות שלה בחייו מסתכמת בזה.
תנסי מצידך להראות לה את התמונה האמיתית יותר.
צריך לנסות להסביר לה שאם הוא ניצל אותה מינית, לא אכפת לו ממנה בשום צורה שלא לדבר על זה שהוא אדם רע פשוט, שידע לנצל חולשה שלה או שהסכים לשתף איתה פעולה כשברור שהיא עושה לעצמה נזק. שלתת למישהו אחר להרגיש חזק, בשליטה, לתת לו את מה שהוא רוצה ולשכוח מעצמך לגמרי זה לא דרך ושהלוואי שהיא תכיר מציאות אחרת בו היא נותנת ומקבלת.
שזה שהוא שיתף איתה פעולה או שהוא הצליח לנצל אותה ושהיא מתמסרת לא יחזיק אותו איתה. ובטח ובטח שהוא לא אוהב אותה. תני לה קנה מידה של כמה היא משמעותית לו בחיים (ביחס לתחביבים, חברים אחרים) ואיפה היא בסדר עדיפויות שלה.
רוב האנשים רוצים יחסים הדדיים, שלצד השני יהיה כבוד עצמי, עצמאות, שהבחירה שלו בבן זוג תהיה מתוך בגלל האדם שהוא, ולא מתוך מצוקה נפשית, צורך נפשי קיצוני, הענשה עצמית וכו'.
יהיו אנשים שירצו אותה עם האופי שלה ויקבלו אותה איך שהיא, אבל העיקר שהיא תקבל את עצמה ובשביל זה כדאי לה ללכת לטיפולים.
שלא תשכח שהיא נתנה לזה יד, אבל שהיא לא אשמה, ושבחור טוב לא היה עושה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו...
אורית16/04/2014ושזה שהיא נתנה לו משהו לא חוקי ומאוד גדול מעצמה, שהיא בעצם ויתרה על עצמה עבורו, לא מקבל נקודות זכות ולא יגרום לו להקשר אליה, לאמץ אותה ולקחת עליה אחריות, ההפך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2014הפורום לא מקום לאבחנות מדויקות ללא בדיקה.
על פי התיאור , ייתכן ומדובר באובססיה ואפילו ספק לגבי בוחן המציאות , גבול פסיכוטי, שוב התרשמות ולא אבחנה.
מדובר בהתנהגות חולנית והרסנית , הגובלת בהטרדה וסיכון לתיק פלילי.
יש צורך לגייס איש מקצוע לבדיקה.
במקרה חירום יש לפנות לרווחה, פסיכיאטר מחוזי או משטרה - באם קיים סכנה ממשית כלפי הסובבים ( הבחור).
חובה טיפול פסיכיאטרי ובהקדם !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד דוידאורגאיה06/04/2014
היי,לדעתך,האם תפקודי כליות גבוהים ורמה גבוהה של ספירת כדוריות דם אדומות הם סיבה למצב של חוסר תגובה לתרופות???תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/04/2014תרופות בדר'כ מתפרקות בכבד, מסולקות מהגוף דרך הכליות.
ברגע שיש פגיעה כלייתית חובה להתחשב, להפחית מינון...
לא ניתן ליקבוע באופן חד משמעי על פי הנתונים הנ''ל.
יש מטופלים הנחשבים FAST METABOLIZ . מרכיב של פעילות הכבד, מפרקים ומסלקים מהר את התרופה, יזדקקו למינון גבוהה לשם הטבה.
( אותם מטופלים שיזדקקו 2 אקמול לשם השגת השפעה )
מנגד, SLOW METAB .. הפירוק והסילוק איטי.. לכן מינון נמוך יספיק, אותם מטופלים שתמיד חצי אקמול יעשה את העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה הנובעת מגורמים פיזייםאבי06/04/2014
הי,
הייתי מעוניין לקבל רשימה של כל הגורמים הפיזיים העשויים לגרום לחרדה. למשל, חוסר בויטמין כזה או אחר, בעיה הורמונלית וכו'.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שהעניין מורכב יותר
שמוליק07/04/2014שלום אבי.
לדעתי, העניין מורכב יותר. העיקרון של נפש בריאה בגוף בריא נכון, אבל נראה לי שבעייה פיסיולוגית גורמת גם לאפקטים פסיכולוגיים שיכולים להשתנות בין אדם לאדם.
ישנה דוגמא ידועה: חשיפה לאור השמש מעלה את רמת הסרטונין. בארצות הקרובות לקטבים, שבהם ישנה תקופה של חצי שנה שבה השמש איננה זורחת, התקופה הזו ידועה כתקופה שבה אנשים רבים סובלים מדיכאונות. ד"ר דוידאור דיבר על זה ברדיו. אני מסופק האם אור השמש עצמו מעלה את רמת הסרטונין, או שישנו בדרך אפקט פסיכולוגי והאפקט הפסיכולוגי הוא זה שמעלה את רמת הסרטונין.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה הנובעת מגורמים פיזיים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2014הסיבה המרכזית של חרדה: מרכיב פסיכולוגי נפשי.
הפחתת חרדה (גופני) : להפחית או להימנע ממריצים( קפה, קולה, משקאות אנרגטיים ועוד)
תוספי מזון : וויטאמין B קומפלקס , חומצה פולית או
SAME , L METHYLFOLATE
אצל נשים, פחות בשר אדום, יותר חרדה ודיכאון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס ואלטרולרונן06/04/2014
האם השילוב של שני הכדורים ויפאקס 75 xr ואלטרול זה שילוב נכון ולא מסוכן אני לוקח 3 כדורים ביום של ויפאקס ושני כדורים של אלטרול זה מה שהפסיכיאטר שלי נתן לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס ואלטרול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/04/2014לא מומלץ אפילו מסוכן..
סיכון מוגבר לתופעות לוואי לבביות ולחץ דם, כמו כן
סכנה לתסמונת סרוטונין..
חובה מעקב לחץ דם ודופק, אקג ובדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל ואביליפיי בהריוןאמא06/04/2014
הבת שלי בהריון שבוע 19 התחילה בהמלצת מומחה בלוסטרל בהמשך נוסיף אביליפיי השאלות שלי האם בסדר בהריון לתת תרופות? האם קיימת סכנה לעובר? האם כדאי לתת טיפול בהיפנוזה בהריון וזה עונה על הבעיה? ומה לגבי ביופידבק? אני בתור אמא מאוד פוחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לא יודעת עד כמה אני נורמליתעדי06/04/2014
שלום,
במהלך שנים ארוכות היו לי הרגלים שבאו בתקופות, חלק כבר נפסקו וכו'. מדובר בהרגלים כל כך מוזרים שלא סיפרתי לאף אחד וגם לא ראיתי צורך לספר. למשל, הייתי נוהגת לגרש את ראש ולאכול את העור שיוצא או למשל בעיקר כשהייתי קוראת ספרים או חומר של הלימודים הייתי מורחת את העור על הדפים. או מתעסקת עם השיניים ומורחת את מה שהיה יוצא מהן. בכלל, היתה לי נטייה להריח דברים (חלק עד עכשיו), למשל אוכל שהיה יוצא לי מהגרון או לכלוך שהייתי מוציאה מתחת לציפורניים ברגליים. בעבר היתה תקופה די קצרה לדעתי שהייתי עושה לעצמי דלקות בעיניים על ידי גירוד השיניים והכנסה של מה שיוצא לעין (כמו שאומרים תמיד בצבא לעשות כדי לקבל גימלים), פשוט ניסיתי את זה, דחפתי גם חתיכות של עור לעיניים, וכשהית לי דלקת הייתי מריחה את המוגלה שהיתה יוצאת. בכלל יש לי נטייה להריח את כל הדברים האלה (מורחת מתחת לאף ומריחה). פעם גם תשלתי שיער מאזור קטן בראש ופעמיים בחיי היו לי קרחות קטנות ונקודתיות בגלל זה. בנוסף כבר תקופה שיש לי התעסקות מוגזמת עם האזניים. זה התחיל בניקוי אזניים ובחינה של מה שיוצא אוחר כך עבר לדחיפת של צמר גפן והוצאתו. לאחר מכן התחלתי לדחוף לכלוכים שהיו יוצאים לי מהאף כי אהבתי את התחושה של הנפילה של זה בתוך האוזן וההתעסקות עם זה. וגם במשך שנים לא הקדפתי לצחצח שיניים.
זה נשמע מכל מה שאמרתי שאני משוגעת. אבל מבחוץ אני נראית רגילה לגמרי. אני לומדת כרגע תואר שני במקצוע שבקיץ האחרון סיימתי את התואר הראשון שלו וקיבלתי רשיון לעבוד בו. אני בקשר זוגי עם בחור מדהים כבר שנה וחצי ואתמול איכשהו הכל יצא ממני והעולם שלו התהפך. הוא לא יודע איך לעכל את כל זה ואני לא יודעת עד כמה אני לא נורמלית. אמרתי לו שזה לא שכל היום אני עושה את כל הדברים האלה, היו דברים בעבר, דברים שקרו לפעמים. העניין עם האזניים והשיניים נמשך עד אתמול וקיבלתי החלטה להפסיק. אני אציין שיש לי גם הרגלים קטנים של סידור דברים על השולחן בצורה ישרה, סידור של השמיכה על המיטה שתהיה ישרה, סידור של הכריות (לא דברים שמונעים ממני לתפקד, אלא כמו מן אובססיות קטנות). אני לא יודעת מה לעשות, שנינו בהלם ולא יודעים איך להתמודד עם המצב. לדבריו הוא לא מכיר אותי ואני מרגישה שאני מאוד נורמלית מצד אחד, אבל מצד שני היו לי את ההרגלים האלה עד אתמול ואני לא יכולה להתעלם מהם. בעיקר כשהכל יצא החוצה. אני לא יודעת עד כמה יש עוד אנשים עם הרגלים מוזרים כאלה ועד כמה המצב שלי חמור.
אני לא יודעת מה לעשות... ביניים אני אבודה והקשר שלי בסכנה נוראית כי אני לא יודעת איך להסביר לחבר שלי את זה והוא מצדו בהלם ולא יודע איך לעכל ולהתמודד עם זה.
בבקשה, אני חייבת שמישהו יגיד לי עד כמה אני לא נורמלית.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית
שמוליק06/04/2014שלום לך.
לדעתי, השאלה עד כמה הדברים שציינת הם "נורמליים" או לא, היא איננה השאלה העיקרית. לדעתי, השאלה העיקרית היא עד כמה ההתנהגויות החריגות האלו מפריעות לחבר שלך.
לדעתי, מה שצריך לעשות זה לפרט את כל הדברים האלה, ולבדוק על כל אחד מהם עד כמה הוא מפריע לו, ולבדוק עד כמה את יכולה לבוא לקראתו ולשנות את עצמך. אני מניח שיכולים להיות הרגלים שיהיה לך קל לשנות את עצמך, ויהיו כאלה קשים יותר. לבסוף, אתם צריכים לעשות הערכה כוללת יותר.
שיהיה בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור מה שכתבת את בהחלט לא נורמאלית!
חזי07/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה המייל שלהם תפני שאלה באנגלית הם
אליאנה07/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוזקרותי06/04/2014
יש לי או סי די מקבלת כדורי פרוזק במינון 80 ועדין לא מרגישה שום שינוי מדוע והאם כדאי להמשיך לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/04/2014יש צורך לבדיקה מסודרת, הערכה קלינית..
יש קושי לענות באופן חד משמעי ללא נתונים נוספים.
80 מ''ג אכן מינון מאוד גבוהה ואמור לעזור...
באם אין הטבה תחת מינון זה מעבר לחודש חודשיים
יש מקום לשקול שינוי טיפול ואו אוגמנטציה, הוספת טיפול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס תופעות גמילה?מתי05/04/2014
לאחר שימוש ממושך עד כמה זמן עשויות להימשך תופעות הגמילה של קלונקס?
האם שימוש מומשך בתרופה עשוי לגרום לנזק בלתי הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס תופעות גמילה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/04/2014הגמילה תלויה במשך הזמן, כמות יומית ואישיות האדם - מצב קליני ...
נזק בלתי הפיך, תלוי במצב הגופני הבסיסי, מצב נפשי, שיוב של חומרים ממכרים אלכוהול...
באופן כללי לא אמור לעשות נזק באופן ישיר, הנזקים יותר פסיכולוגים , אך תלוי מה מצב הכבד- מצב גופני וכו..
ניתן לפנו לרופא משפחה, לבקש בדיקות דם מקיפות, להתנקות מסמים, אלכוהול, תרופות ממכרות, שינוי תפריט, תוספי מזון וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות על לוריבן?דוד05/04/2014
כאשר אני משתמש בו שמתי לב שהלוריבן עוזר לי לא רק לחרדה אלא מצמצם מאוד גם את רמת הדיכאון. כיצד זה יכול להיות שהכדור מיועד להקלה על החרדה אבל הוא עוזר גם נגד דיכאון?
שאלה נוספת: אני מוצא שהכדור הזה עוזר ויעיל עבורי פי כמה וכמה בהשוואה לתרופות מקבוצת ssri!!!. החיסרון היחידי הוא שהכדור מיועד לתקופת טיפול קצרה לאומת הssri שמיועד לטיפול ארוך טווח. לכן אני שואל האם קיימת תרופה שפועלת באופן דומה ללוריבן אך ניתן להשתמש בה לטיפול יום יומי ולתקופה ארוכה? אם להשוות את יעילותו לאומת הssri אני יכול להגיד שעליי לפחות הוא משפיע הרבה יותר טוב. האם זה משהו אינדיבידואלי הוא שכולם מגיבים יותר טוב לקבוצה תרופות זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות על לוריבן? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/04/2014יש קשר ישיר בין דיכאון לחרדה.
לפי הנ'ל - הבעיה הבסיסית שלך חרדה ולא דיכאון.
יש צורך לשלב טיפול פסיכולוגי, CBT או דינאמי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)