מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לוסטרלמיה03/05/2014
שלום
לקחתי שבוע וחצי 50 מ"ג לוסטרל לחרדות שיש לי בעיקר לפני מחזור ומצבי רוח.
קיבלתי מחזור אחרי שבוע, הכדור עזר לי להורדת הסטרס אבל לכאבים לא עזר והיה לי גם יותר דימום (יש לציין שאני משתמשת לכאבים בנרות נקסין ואולי השילוב גרם לכך).
האם כדאי להמשיך לקחת עוד זמן מה עד שאולי אחליף לסימבלתה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/05/2014מממליץ להתיעץ עם רופא מטפל לגבי המשך..
יש לברר את נושא של הגברה בדימומים..
קיים קשר אפשרי ביו תרופות SSRI ודימומים..
( למרות שלא תופעת לוואי שכיחה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותרויטל03/05/2014
שלום ד"ר
אני בת 44 סובלת מחרדה מהעבר עקב משבר. הרופאה הפסכיארית בזמנו נתנה לי 40 מ"ג אשר יצבו את מצבי וחזרתי לעצמי 8 שנים.
לפני כשלושה חודשים חליתי בשפעת ומיגרנות קשות וגם קצת שיחקתי עם הרסיטל פה ושם.
חזרתי לרופאה לאחר תקופה נפלאה שהרגשתי מצויין וזו העלתה לי את המינון ל- 50 מ"ג.
בשבועיים שלושה הראשונים הרגשתי רע מן נסיגה לאחור והיא נתנה לי חצי קלונקס ביום ושלם בלילה. לאחר מכן כשחזרתי אליה לביקורת היא העלתה לי שוב את המינון ל- 60 מ"ג כמובן שחששתי וידעתי שהתופעות יחזרו שוב. אני כבר כמעט שבועיים אחרי המינון החרדות התגברו כמו בתחילת ה- 50 מ"ג. אני שוב פעם קמה בבוקר עם קפיצה ושוב פעם חרדות. הכל מגעיל בגלל ההתקפים ואפילו האווירה. היא אמרה שאני לא בדיכאון. אין לי כל כך תיאבון אבל אוכלת בכח. אני לא רוצה להפסיק את הכדורים כי באמת הם היו נהדרים לי.
דרך אגב הא.ק.ג תקין.
לשאלתי מתי אני אמורה להרגיש שיפור? כמו בפעם הקודמת? אין לי מחלות נפשיות רק הפרעות חרדה ובערב אני מרגישה מצויין חוזרת לעצמי. בבוקר הכל מגעיל.
יש לי שאלה מאוד חשובה למה יש לי תנודות כל היום זו השאלה הכי נשאלת אנא ענו לי עליה? ב- מ"ג יכולתי לישון עד שבע רגיל עכשיו אני מתעוררת בחמש בבוקר. שוב פעם אני נעזרת בחצי קלונקס. בבקשה אני לא רוצה להחליף את הכדור.
האם התנודות הללו מעידות על דרך להחלמה? וסוף התסכול?
תודה רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2014יש קושי לנבא מתי יהיה שיפור..
באם יש מרכיב אובססיבי קומפולסובי.. ( OCD ) - יש צורך במינונים גבוהים מ 40 מ''ג.
באם לא.
מינון גבוהה יכול להחמיר חרדה ופגיעה בשינה ואף להוביל לאפאטיה וקושי בהנאה.
לכן יש צורך להעריך מצב קליני ( פסיכיאטרי, פסיכולוגי וגופני) לשיקול להוריד מינון ולהוסיף תרופה ( אוגמנטציה ) ואו לשנות טיפול , זאת על פי הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורם למוותלין02/05/2014
אני צריכה לדעת. האם בליעת כדורים , בערך כ-50-100 כדורים ,אקמול בעיקר טופטרים ,ואמביאן,הם ייגרמו למוות .
כאילו זה ממש דפוק .
ניסיתי שש פעמים ועם 150 כדורים ולא מתתי . אז מה הטעם ? ולמה ככ מפחידים אנשים שהתאבדות עי בליעת כדורים גורמת למוות. אני עוד לא שמעתי אפילו מקרה אחד של מוות מהתאבדות עי בליעת כדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושבת שאחרי המוות יהיה לך יותר טוב?
מיה03/05/2014רחמים על מי שהתאבד.
הנשמה שלך תסבול ואל תקשיבי לחילונים הם לא מבינים!
אסור כלל להתאבד! עדיף להתאשפז לכל החיים לחיות על נוגדי דיכאון ולא לעשות כזה מעשה חמור!
מישהוא מבטיח לך שיגמר לך הסבל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדתייה
לין03/05/2014אני מקשיבה לעצמי ולמה שאני הפנימי שלי אומר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקול דעתך מוטעה ומעוות.
מיה03/05/2014את לא באמת רוצה למות אחרת היית מנסה שיטה אחרת (חס ושלום)
את במצוקה וצריכה תשומת לב ואהבה ואיזה כדור טוב שיוציא לך את הצורך לחיות מתחת לאדמה ושיאכלו אותך תולעים.... חכי יש לך עוד זמן....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי
לין04/05/2014את אכן צודקת .
אך באמת שחשוב לי להבהיר שאין בכוונתי לנסות בזמן הקרוב (בשנתיים הקרובות לפחות)לנסות להתאבד.
עקב המחשבה שרק אני חושבת על זה זה מטריד זה ברור,וכמובן שאנשים יבהלו אבל אני באמת רק רוצה תשובה לשאלה ,האם באמת זה גורם ממשי למוות . התאבדות עי בליעת כדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאבדות
אליאנה04/05/2014צריך להמשיך ולטפל גם אני רציתי להתאבד עקב דיכאון עמוק.
עד שמצאתי את התרופה שמתאימה לי ואני חיה חיים מלאי תוכן ואוהבים כבר קרוב לארבע שנים.
אל תאבדי תקווה גם אני הייתי סמוכה למוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר שנתיים
לין04/05/2014אני כבר שנתיים עם כל זה . הפסיכיאטרית מחליפה לי כל פעם כדורים ושוב כדור לא עוזר . ניסיתי כבר שש פעמים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה7 שנים
אליאנה04/05/20147 שנים לקח לי למצוא תרופה שהשפיעה , תחזיקי מעמד יש רופאים טובים שלא יוותרו תצמדי לרופא כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל התאבדות
שמוליק04/05/2014שלום לין.
לא מזמן היה מישהו שהתאבד בגלל סבל ממחלה, והיה על זה תיעוד בתוכנית עובדה של אילנה דיין. מדובר במתי מילוא.
הוא אמנם התמודד עם מחלה פסיולוגית. היה על כך דיון (ראי קישור לסירטון ב youtube), שבו אמרו שהרבה אנשים שרוצים להתאבד, בעצם רוצים למצוא מזור למחלה, וכשנמצא מזור למחלה - הם רוצים לחיות.
אני יכול להגיד לך שגם אני סבלתי ממחלה נפשית, ורציתי לסיים את החיים (אם כי לא היו לי כוונות אובדניות), אבל הייתי שמח אם מישהו היה דופק לי בטעות כדור בראש וגמרנו.
אל תייאשי. אפשר לנצח מחלות נפש.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבבקשהיוצאת מדעתי .02/05/2014
אני בת 33 , מזה כחודש חווה עייפות קיצונית ולא אופיינית לי
מספר חודשים שאין לי כח/ חשק לצאת מהבית אם לא חייב ..( הולכת לעבודה ומייחלת כל יום לסיום היום ) , מזיעה בלילה , קמה בבוקר עיפה נורא , קשה לי להרים את עצמי מהמיטה , מרגישה חולה כל הזמן בלי יכולת להגיד מה לא תקין
כמעט ולא אוכלת וירדתי במשקל , סובלת מבחילות
יש לי כאב קבוע בצוואר רק בצד אחד .
יש לי מחשבות במשך כל היום על מחלת הסרטן ( אני בטוחה שאני חולה ..)
במספר ביקורים אצל הרופא ציינתי את ההרגשה הגופנית , עשו לי ספירת דם כללית - תקין , בנוסף בדקו לי את תפקודי בלוטת התריס - גם תקין
אין רקע או הסטוריה של דיכאון או הפרעות נפשיות
יש לי 2 שאלות :
1. האם כל זה יכול לנבוע מבעיה נפשית , או דיכאון ??
2. האם עליי להתעקש עם רופא המשפחה לבירור נוסף ( אני יודעת שבדיקות דם שיגרתיות לא מזהות בהכרח סרטן )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/05/20141. כן, בהחלט יכול להיות על רקע נפשי.
2. בירור עמילז, פרופיל הורמנלי ( מעבר לבלוטת התריס) , סרולוגיה EBV CMV וכו.., שלילת בעיות גופניות ( נשימה, לב אקג , למרות שאת צעירה ולא שכיח בגיל זה, אך יש לשלול בעיות גופניות ורק לאחר מכן לפנות לכיוון נפשי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ממירוירידה ממירו02/05/2014
שלום רב,
לקחתי מירו 15 מ"ג בחצי שנה האחרונה, ולפני כן 30 מ"ג בשמונה החודשים שלפני כן בעקבות חרדה קשה והתקפי פאניקה.
בעצת פסיכיאטר אני מנסה לרדת מהתרופה. לצערי מסתבר שאני סופר-רגיש, וכשניסיתי לרדת מ15 מ"ג לבערך 10 מ"ג, התחילו כאבי בטן חזקים (אחרי 4 ימים בערך מהורדת המינון).
כעבור יום-יומיים כאבי הבטן פחתו מעט, אבל בפירוש התחושה היא לא טובה.
היות שאני כרגע בחו"ל, רציתי לשאול
1. כמה זמן יימשכו התסמינים ומתי יתחילו לעבור?
2. האם כאבי הבטן האלה (מרגיש כאילו מישהו מכווץ לי את הבטן בכוח) הם סימפטום רגיל?
3. בהתחשב בעובדה שיש אנשים שפשוט מורידים את המינון ל15 מ"ג ואז מפסיקים לקחת את התרופה לגמרי - האם זה עדיף על הייסורים האיטיים האלה?
4.כמה זמן בערך רצוי לחכות במינון החדש לפני שממשיכים בירידה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה ממירו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/05/2014יש קושי לתת תשובה מדויקת ומקצועית, הנושא מאוד אינדבידואלי, באם יש החמרה במצב חרדה, יש ליטול זמני טיפול הרגעתי במהלך ההפסקה.
יש צורך להתיעץ עם רופא מטפל אשר מכיר אותך ויכול לעשות הערכה מסודרת על פי העבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למוג'יןלימור02/05/2014
שלום. לפני כמה שבעות התחלתי לקחת למוגין . וכל שבוע אני מעלה את המינון עד שאני אגיע ל125. בנתיים אני ב50 ויש לי תופעות לוואי כמו עייפות מאוד. ולפעמים סחרחורת. לפעמים אני מגיעה למצבים שמרוב שאני עייפה אני לא יכולה לתפקד וחייבת ללכת לישון. נתנו לי את הכדור הזה בגלל חשד לפירכוסים. (חשד כי אף אחד בעצם לא הצליח להסביר לרופאים בדיוק מה קרה ואני לא זוכרת כלום). האם התופעות לוואי האלו סבירות. והאם אני אמשיך לעלות במינון יתגברו לי תופעות הלוואי? זה פעם ראשונה בחיים שאני לוקחת כדורים ולכן אני לא יודעת אם זה בסדר ההרגשות האלה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוג'ין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/05/2014בהחלט יש סיכוי שתופעות לוואי חולפות
מה עושים:
נוטלים לפני שינה
ואו
מחלקים לפעמים ביום
ואו
מורידים מינון.
יש ליזכור דורש זהירות / מניעה באם נוטלים בו בזמן עם עם דפאלפט
( מעלה את ריכוז למוג'ין פי 2 .. יותר תופעות לוואי)
*** בכל פריחה חדשה, חום, כאב גרון ופצעים כואבים- יש לפנות מיד לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי שינהאלי01/05/2014
שלום,
רציתי לשאול האם תוכלו להמליץ על כדור שינה שאפשר לקחת כמו אקמול כלומר מדי פעם שאני מרגיש לחוץ מדי ויודע שלא אצליח לישון טוב-אוכל לקחת כדור? אני בחור בן 22 ולא רוצה להתחיל לקחת כדורים באופן קבוע אך כן מעוניין בפתרון מקומי מדי פעם. אציין שלפני כמה שנים נטלתי זופיקלון (קופסא אחת במשך כשבועיים רצופים וזהו) והוא השפיע על השינה שלי בצורה טובה מאוד.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מבינה
לין02/05/2014למה כדור שינה אם אתה לחוץ .
כדור שינה זה ללישון לא ללחץ.
ולרוב הכדורים האלה זה רק עם מרשם רופא.
בכל מקרה יש אמביאן הוא ממש טוב לי הוא עוזר לשינה אבל לא ללחץ .
קח וואבן או משהו אבל תתיעץ עם פסיכיאטר או משהו לפני.אולי אפילו טיפול פסיכולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקשר עם המציאותחרדה01/05/2014
אז ככה, אני בת 18 ויש לי בעיה, גיליתי שאני לא לגמרי מחוברת למציאות.
לעיתים קרובות אני מגלה שחשבתי שעשיתי מה שהוא אבל לא עשיתי אותו. לדוגמא לא ממזמן אמרתי לאחותי שהתקשרתי לסבתא שלי וסיפרתי לה על העבודה החדשה. מבירור התגלה שסבתא שלי ממש לא יודעת על העבודה, השיחה לא מופיעה לא בטלפון שלי ולא שלה. זה מגיע למצבים שאני לא בטוחה אם באמת עשיתי משהו או רק חשבתי עליו.
בנוסף, לפעמים אומרים לי שעשיתי דברים למרות שאני ממש לא זוכרת שעשיתי אותם. למשל דודה שלי ראתה אותי שוברת בקבוק בושם ביום רביעי שעבר, למרות שאלא ידעתי שהייתי אצלה בכלל ברביעי ולא ידעתי שהיה לה בושם כזה!
קורה לי לא מעט שאני בוהה באוויר ולא חושבת על כלום, לא מרגישה כלום. יכולות לעבור שעות ככה ואני לא אשתחרר. לא יעזור גם אם אנשים ינסו לנער אותי או לדבר אליי, אני כאילו לא נמצאת.
מה זה יכול להיות?
אני מציינת שבעבר פסיכיאטר איבחן אותי בתסמונת טורט, ADHD, הפרעת חרדה מסוג פוביה ודיסריאליזציה.
עבר זמן מאז ואני מטופלת בכדורים. השאלה היא, האם יכול להיות שהתופעות האלה הן חלק מההפרעות הקיימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית
שמוליק01/05/2014שלום לך.
לדעתי, צריך בדיקה מסודרת יותר כדי לקבוע בוודאות. לתופעות שאת מציינת יכולים להיות הרבה הסברים שאינם בהכרח מעידים על בעיות נפשיות. אני מניח שזו תהיה התשובה של הרופאים בפורום.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלתה 60 מ"ג לגבר בן 50.סמויה30/04/2014
בעלי נוטל את התרופה כבר 5 שנים.
בהתחלה, כאשר היה עדיין במעקב אצל הפסיכיאטר, הוא מאד התעניין אם יש לבעלי זיקפת בוקר. התשובה היתה שכן. לאחר זמן נפסק הקשר עם הפסיכיאטר ואת התרופה בעלי מקבל מרופא המשפחה.
ככל שעובר הזמן יש לבעלי יותר אימפוטנציה. בשלושה חודשים אחרונים לא קיימנו יחסים בכלל. הוא טוען שזה לא רק הפרעה בזיקפה אלא חוסר חשק.
האם זה העתיד שצפוי לנו, לותר על יחסי מין לגמרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא!
שמוליק01/05/2014שלום לך.
גישתם הכללית של רופאי הפורום ידועה. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וצריך לשלב טיפול ריגשי.
יתר על כן, אם הטיפול הריגשי הוא מספיק טוב, אז ניתן לוותר על הטיפול התרופתי, על כל תופעות הלוואי שלו.
צריך להשקיע יותר בטיפול הריגשי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימבלתה 60 מ"ג לגבר בן 50. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/05/2014ממש לא.
יש להעריך את הנושא מחדש.
יש לשלול בעיה בהורמונים, לשקול להוסיף מירו במינון קטן.. (חצי כדור30 = .15 מ'ג), מתח , מצב נפשי לא יציב וכן בעיות גופניות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
סמויה12/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליריום - איך לעזור?דניאל29/04/2014
לד'ר שלום רב!
בן דודי (בן 43) נטל כמות גדולה של דקינט (7 -8 טבליות) אתמול כדי להתמסטל (טוען שהתרופה גורמת למצב של אופריה (?) ). לאחר כמה שעות שמתי לב שהוא מאוד מבולבל ולא מבין לגמרי מה קורה סביבו, בשיחה קופץ מנושא לנושא, לא יודע האם זה בוקר או ערב ולדעתי גם הוזה. חיפשתי בגוגל תופעות לוואי של דקינט ומנת יתר וגיליתי שיתכן והוא סובל מדליריום.
שאלותי הן: האם לדעתך התיאור מתאים למצב של דליריום, לאחר כמה זמן בערך ניתן לצפות להקלה במצבו, איך אוכל לעזור לו ולהרגיעו, האם מצב זה מצריך פניה לבי"ח פסיכיאטרי או רגיל וממה צריך להמנע איתו (התנהגות סביבו, השגחה, תרופות)?
קראתי בכל מיני אתרים על טיפים וכו', אבל אינני יודע עד כמה המידע אמין ולכן מבקש עצה מפסיכיאטר.
תודה מראש, דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליריום - איך לעזור? - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק29/04/2014קח אותו באופן מידי !!! לבדיקת רופא-עכשיו !!
זהו מצב מסוכן ועליו להיבדק בדחיפות על ידי רופא, בקופה או בחדר המיון הקרוב אליו.
עכשיו !!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע תרופות אנטי דיכאוניות פוגעותאיציק29/04/2014
בתפקוד המיני?????????????????
הרי דיכאון מוריד מיניות וההיגיון אומר שהיה צריך להיות ההפך????
מה עושים? במקרה שלי מדובר בתרופה בשם אפקסור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד מיני ואפקסור
רונן29/04/2014איך בדיוק זה משפיע עליך ? בחשק המיני בזיקפה או בקושי להגיע לאורגזמה? באיזה מינון אתה לוקח? מה מקור הבעיה שלך שבגללה אתה לוקח את האפקסור? האם זה אפקסור xr או רגיל מפני שלאפקסור xr יש שחרור מבוקר וגורם לפחות תופעות לוואי...אני גם לוקח את הכדור הזה לכן אני מתעניין ומשתף אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור 150 XR
איציק30/04/2014החשק ישנו היכול להגיע לזקפה טובה וממושכת נפגעת. איך אצלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור 225
רונן30/04/2014אני לוקח מינון של 225 החשק המיני לא נפגע וגם היכולת להגיע לאורגזמה לא נפגע יכול להיות שהזיקפה קצת ירדה אבל זה עדיין אצלי בבדיקה ואני לא ממש סגור על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנ"ל
איציק01/05/2014הזקפה לא קשה כשהיתה לפני הטיפול בתרופה ונעלמת מייד לאחר השפיכה.
בניגוד לעבר שכן היתה אפשרות לחידושה המהיר ולסיבובים נוספים ללא מאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה עדיין בסדר
רונן01/05/2014תדאג שהפעם הראשונה תיהיה מושקעת ןמספקת לא חייבים סבב נוסף עם הסבב הראשון מושקע מספק וטוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע תרופות אנטי דיכאוניות פוגעות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק29/04/2014לא כל התרופות פוגעות בתיפקוד המיני.לפעמים ההפרעה חולפת אחרי תקופה מסוימת.הרבה פעמים מאשימים את התרופה אך לעיתים קרובות ההפרעה בעצם קשורה להפרעה הנפשית עצמה וזו בעצם תוצאה ממנה.
במידה וההפרעה נמשכת יש דרכים לטפל בזה.חלק מהפיתרון הוא החלפה לתכשיר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור XR לדיכאון
איציק30/04/2014התרופה טובה לי והוחלפה מציפרמיל שלא הועילה. האם לקחת כדורים כמו ויאגרה בגיל 35? לפני הדכאון הייתי יכול לייצר ויאגרות מרוב החשק והיום... :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי זה כדור פסיכיאטרי
ברלין30/04/2014וכדורים פסיכיאטרים זה התפקיד שלהם לסמם אותנו ולפגוע בכל יכולת אנושית וטבעית שעוד נשארה בנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהשקיע יותר בטיפול הריגשי
שמוליק01/05/2014שלום איציק.
אכן, התרופות הפסיכיאטריות (הן האנטי-דיכאוניות והן האנטי-פסיכוטיות) פוגעות בתיפקוד המיני, ואני מודה שמעולם לא ניסיתי להבין מדוע.
בכל אופן, ניתן לטפל בבעייה הנפשית גם בלי תרופות, ואדרבא, הטיפול העיקרי והחשוב הוא הטיפול הריגשי. כשהטיפול הריגשי מספיק טוב, ניתן לוותר על הטיפול התרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ריגשי במקום תרופתי
נועה01/05/2014שמוליק שלום לא בסדר מה שאתה עושה יש כאן הרבה בפורום שמחזיקים ממך ואסור לך בשום אופן ופנים לכתוב שטיפול ריגשי הוא במקום תרופתי אסור בתכלית האיסור ולו רק בגלל שאנחנו פה מאוד מחזיקים ממך וזה מאוד מסוכן שתאמר זאת נחרצות נכון טיפול תרופתי אינו מספיק וצריך ריגשי גם אבל מה יעשו אלו שאין ידם משגת ושנינו יודעים איך וכיצד הטיפול הציבורי הריגשי החובבני והמזלזל מה פתאום רק ריגשי מספיק הרי אתה בעצמך עברת מס של אישפוזים וסבל נוראי עם סטיגמה שניגררת עד היום אז נכון תרופות מדור קודם הם זבל שבזבל אבל הרפואה מתקדמת ויש עלות לכל תועלת אז אנא ממך הגב וברצינות ואל תטעה את האחרים השבויים אחריך מי יתן ויפסיקו עם עוד כמה זבלים שבתרופות ויתנו מענה הולם של שיחות בנוסף לכימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם
איציק02/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההערות
שמוליק04/05/2014שלום נועה.
תודה על הערותייך. כנראה שצריך להסביר את הדברים טוב יותר.
ישנה תגובה רישמית של ד"ר דוידאור שאומרת שמי שמעוניין בטיפול טוב ויסודי, אז זה הטיפול הריגשי. זה נכון שהיו לי מספר אישפוזים, אבל מה שבאמת הוציא אותי - זה היה טיפול ריגשי טוב, שלפחות בהתחלה היה ציבורי; הפסיכיאטרית שאני עדיין מטופל אצלה, בתחלית הדרך הייתה רופאה בשלוותה, ואחר כך, היא פתחה קליניקה פרטית.
אני ממש מסכים איתך שהטיפול הריגשי הציבורי אינו משתווה לטיפול הריגשי הפרטי, וישנו גורם שהוא לדעתי מאוד משמעותי; פסיכותרפיסט פרטי צריך לראות את טובת המטופל מול עיניו, כיון שאחרת, המטופל יברח ממנו למטפל אחר. בשעה שפסיכותרפיסט ציבורי, שמקבל את המשכורת שלא מהמטופל, ירצה באופן טבעי לרצות את הממונים עליו, והרבה פעמים האג'נדה של הממונים היא שצריך לדאוג להגן על החברה הנורמטיבית מפני המטופלים הרבה יותר מאשר לדאוג לטובתם של המטופלים.
הרבה פעמים מטופלים שאלו את הרופאים בשיחות קבוצתיות את השאלה האם הרופאים מאמינים באלוהים, והתשובה הייתה שאין קשר בין הדברים. אני חושב שיש איזה קשר; השאלה כיצד הם רואים את תפקידם - להגן על החברה הנורמטיבית או לעזור למטופלים - היא שאלה של אמונה, ואיננה שאלה רפואית כלל.
בכלל, הגישה של המערכת היא להפריז בחשיבות של הטיפול התרופתי, ולתת לו משקל הרבה יותר גדול, ולהזניח את המשקל של הטיפול הריגשי. הרבה מטופלים מבינים את הנקודה הזו, ובטוחים שחוסר איזון כימי במוח, הוא אינו הגורם המשמעותי של המחלה.
אכן, המצב הנוכחי שבו מעדיפים לתת תרופות כדי להגן על החברה הנורמטיבית במקום לטפל בשורש הבעייה, הוא מצב בלתי נסבל.
מנסיון אישי של סבל מתופעות הלוואי של התרופות עד כדי רצון לסיים את החיים, אני מאמין שמי שסובל מתופעות הלוואי של התרופות, צריך לנסות לשפר את הטיפול הריגשי. אני מאמין שהטיפול הריגשי אינו מסתיים בקליניקה; אלא הוא אמור להביא את המטופל למצב שבו הוא יכול להתמודד עם הקשיים עם עזרה מינימלית מהמטפל, ואולי אף בלעדיו.
אני מודה שלא התנסיתי בתרופות של הדור השלישי, אך ראיתי אי אילו תגובות של מטופלים שלוקחים אביליפיי וסובלים מתופעות לוואי של תרופות של דורות קודמים. בכל אופן, מי שאינו סובל מתופעות הלוואי של התרופות, או שסבור שהו מועילות יותר מאשר מזיקות - אין לי עניין לנסות לשכנע אותו להתמודד בדרך אחרת. וגם מי שחושב להפסיק את הטיפול התרופתי - תמיד כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לפני שמפסיקים.
מקווה שהבהרתי את דבריי יותר טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפומאניהענת29/04/2014
היי,
לאחרונה שמתי לב שבן-זוגי מתחיל להתנהג מוזר, הוא שמח תמיד, הוא מעמיס על עצמו המון פעילויות במהלך היום, ישן ממש מעט, יש לו התקפי זעם מוגזמים ולאחר קריאה באינטרנט קישרתי את התסמינים להיפומאניה.
הערתי לבן-זוגי בנושא וניסיתי לגרום להבין שהוא מעמיס על עצמו יותר מידי ומשהו לא בסדר אך הוא מציין שהוא שמח וטוב לו.
איך גורמים ללוקה בהיפומאניה להבין שיש בעיה?
הרי שמח וטוב לו תמיד, הוא לא חווה עצב. איך אני מצליחה לדבר מבלי שאני "אפריע"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפומאניה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק29/04/2014במיקרה הזה כדאי לשוחח איתו ולהסביר לו שאת מודאגת ממצבו ומהשינוי שחל בו- בד''כ המטופל עצמו הוא האחרון ששם לב שמשהו לא בסדר אצלו-
רצוי היה להגיד לו שאת מבקשת ממנו להתלוות אליך לבדיקת רופא על מנת שמישהו מקצועי יעריך מצבו-
מקווה שזה יעזור.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה
שמוליק01/05/2014שלום ענת.
כמי שעבר את החוויה הזו, התאשפז, והשתקם, אני יכול להגיד שלפעמים כל מה שמנסים - זה לא עוזר. אינני חושב שהייתה איזו דרך שמתנע את האישפוז שלי.
לדעתי, צריך לזהות את הגורמים הריגשיים והסביבתיים שגרמו לו להגיע למצב הזה, ואני בטוח שאת יכולה לדעת יותר טוב מכולם מהם הגורמים האלה אם תנסי לנתח את הגורמים האלה עם איש מקצוע - אולי תוכלי לקבל עצה ממוקדת יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ענת02/05/2014קודם כל תודה רבה שמוליק על התשובה.
אני אשמח מאוד לדבר איתך ולשמוע עוד מידע כאחד שחווה, כמובן אם תסכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזעי חשמל - האם מתאיםמעיין28/04/2014
שלום רב, בת 34 , בהריון חודש 6. מכיון שההריון הגיע לאחר טיפולים בחודש ההריון הראשון קיבלתי טראומה חזקה בעקבות דימום שהיה לי אך ברוך ה' ההריון ממשיך תקין. הבעיה שהטראומה והחרדה הייתה ככה חזקה בזמנו שהגוף "נתקע" עם תחושות נוראיות מאז שלא עוזבות אותי, תחושה של זרמים מוזרים בגוף ולחץ-מחנק באיזור הקיבה. כל הבדיקות הרפואיות תקינות. החלפתי כבר 3 סוגי תרופות וההרגשות לא עוזבות אותי אפילו שכבר אין לי חרדןת. אני מאובחנת כבעלת חרדה+דכאון שהגיע בעבקבות המצב של לא לתפקד, לא לעבוד, הסבל של התחושות וכו". האם למרות שההבחנה העיקרית שלי היא חרדה, האם יכול להיות שטיפול בנזעי חשמל יגאלו אותי מהתחושות הגופניות הנוראיות הללן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזעי חשמל - האם מתאים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/05/2014בספק, חרדה לא כהתוויה שכיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי אבחנה פסכיאטריתדניאל28/04/2014
שלום וצהריים טובים,
שמי דניאל בן 28
לפני כ6 שנים, במהלך לימודיי באוניברסיטת תל אביב ובעקבות מעבר לעיר, חוויתי עצב, בדידות ותחושות של לחץ מהלימודים והעבודה. פניתי לדיקאנט והתחלתי טיפול אצל פסיכולוגית מטעם האוניברסיטה.
לאחר כשתי פגישות הפסיכולוגית אמרה לי שהיא מציעה שאלך לחוות דעת של הפסכיאטרית באוניברסיטה, רק כחוות דעת נוספת כי היא מעדיפה לעבוד עם חוות דעת כזאת, הסכמתי ונפגשתי עם הפסכיאטרית. כמובן שהיא שאלה אותי מספר שאלות ובסוף הפגישה היא אמרה שהיא לא חושבת שיש לי הפרעה כלשהיא אבל היא מזהה קווים שדומים להפרעת אישיות גבולית ושהיא רושמת לי תרופות לאיזון במקרה וארגיש מאוד מעורער. באותו זמן סירבתי בתוקף לקחת את התרופות ואמרתי לה שאני לא מבין למה לקחת אם היא לא באמת מוצאת משהו, לא לקחתי את התרופות מן הסתם והטיפול הפסיכולוגי עזר והרגשות עברו והייתי בטוח ששם זה נגמר.
השבוע ניגשתי לקחת סיכום תיק רפואי בשביל לגשת לעבודה שביקשה זאת ממנה, והופתעתי לראות שרשום לי
BIPOLAR PERSONALITY DISORDER
כלומר, גם הפסכיאטרית רשמה אבחנה וגם אבחנה שונה ממה שהיא אמרה, ומדובר באבחנה נפשית למרות שמעולם לא לקחתי תרופות או אושפזתי ושאני מתפקד באופן מלא במסגרות שונות.
כרגע קבעתי תור לפסכיאטר כדי לנסות לשנות את זה, אבל השאלה שלי אם יש לי על מה להסתמך או כיצד אני יכול למחוק את הבחנה הזאת מהתיק הרפואי, אני לא יודע אם פסכיאטר יכול לעזור או שעלי לעשות צעדים אחרים ואשמח לעזרה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיזה צורך?
שמוליק28/04/2014שלום דניאל.
אני ממש מבין את התחושה הזו. היא מאוד לא נעימה.
בעיקרון איבחון כזה, של מחלה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה), איננה ניתנת לביטול. מבחינת הפסיכיאטריה, גם מי שמתפקד תיפקוד תקין לחלוטין, אז יש לו בעייה של חוסר איזון כימי במוח, וההסבר לכך שהתיפקוד תקין הוא יהיה בכך ששאר המרכיבים של המחלה (סביבתי, ריגשי ופיסיולוגי) אינם באים לידי ביטוי.
למעשה, אין לכך יותר מדיי משמעות. כל מטרה שתרצה להשיג (למשל רישיון נהיגה, ואפילו רשיון לנשיאת נשק), שלכאורה האיבחון הזה אמור להוות מכשול בדרך - תוכל להשיג ע"י חוות דעת עדכנית על מצבך כיום. חוות הדעת הזו לא תמחוק את האיבחון, מהסיבות שציינתי לעיל, אבל מה ההבדל הגדול???
אני אישית חולק על העמדה של הפסיכיאטריה בעניין; לדעתי, חוסר האיזון הכימי הוא אינו בעייה העומדת בפני עצמה, אלא תוצר של שאר הגורמים למחלה, ולכן ע"י טיפול טוב ונכון במרכיב הריגשי - אין יותר חוסר איזון כימי.
כדי להוכיח לכאן או לכאן - נדרש ניסוי שהוא לחלוטין אינו מעשי.
לא ברור לי מהשאלה איך בדיוק האיבחון הזה מפריע לך. אך אם אדע, אשמח לנסות לעזור, וגם הרופאים של הפורום ישמחו לעזור.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכיוון שאינו קשור למציאות
דניאל28/04/2014ישנה סיבה מעשית שמפריעה לי, לאחרונה הוצע לי להתנדב במשטרה ובבקשת תיק רפואי ראיתי את האבחון.
מעבר לכך מה שמפריע לי הוא עניין חוסר האמינות של האבחון המדובר, אני מבין את העמדה הפסכיאטרית, אבל אני טוען שמעולם לא היתה לי הפרעה כזאת ולא שהיא "השתפרה".
אני אשמח אם הדבר כמו שאתה תיארת שאתה יכול לקבל אישור שאינו תקף להיום, אבל אני מרגיש תחושת אי צדק ואפילו מרמה מזה שפסכיאטרית נותנת לעצמה להכניס אבחנה על סמך חצי שעה שיחה ללא התייעצות, מעקב וגם כשבמהלך הפגישה היא אומר דברים שונים לחלוטין, אבל אני לא יכול להתנער מהרגשה של אי צדק וחוסר אמינות באבחון המדובר, והשאלה אם חוות דעת של פסכיאטר אחר לא יכולה להסיר את זה לחלוטין, האם אין מקרים שבהם פסכיאטרים טועים או מאבחנים שלא כדין?
בנוסף לזה, מבדיקה שלי בתיק מתברר שהרופא שעדכן את האבחנה והפסכיאטרית שאיתה נפגשתי הן לא אותו אדם, אלה פסכיאטר אחר שעדכן בשמה בתיק שלי,ואולי הדבר גרם לטעות.
מה שאני מנסה לברר זה האם יש דרך לערער על אבחנה כזאת, על ידי רופא אחר, או משפטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה
שמוליק28/04/2014שלום דניאל.
זה בהחלט יכול לקרות. לי אישית קרה משהו שלדעתי הוא הרבה יותר חמור:
כשהייתי בן 18, אז אימא שלי לא רצתה שאני אהיה בצבא, ועל סמך מכתב שלה, וימים ספורים לפני שהייתי צריך להתגייס, החליטו שלא רוצים אותי וסתם ככה דפקו לי סעיף נפשי. הרופאים של הוועדה הרפואית בכלל לא בדקו אותי. הפתק שעליו היה כתוב שהם איבחנו אותי כבלתי כשיר כבר היה חתום עוד לפני שנכנסתי לחדר של הוועדה. הם אפילו לא ניסו להעמיד פנים כאילו בדקו אותי. אני בהחלט מבין את ההרגשה שלך.
אמנם לגבי החלטה על אי כשירות ניתן לערער תוך 30 יום, אבל הצרה הייתה שזה היה הטריגר לאישפוז הראשון שלי...
על כל פנים, אם מדובר בהתנדבות למשטרה, אז זה לא כל כך ברור איך המידע הזה הגיע אליהם, ומכל מקום, אם הם מחליטים שלא לקבל אותך, אז גם אם אין הליך ערעור, אז ניתן לעתור לבג"ץ או שקיים איזה הליך משפטי אחר (צריך לשאול עורך דין), שבו תוכל לטעון כי בלי שום קשר לשאלה מה היה מצבך אז - כיום אתה כשיר להתנדבות למשטרה.
אם העובדה הזו מרתיעה אותם, אז פשוט תגיד שמצבך הנפשי כיום הוא יציב, ושתוכל להביא חוות דעת עדכנית, ושיהיה המון המון הצלחה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי אבחנה פסכיאטרית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/05/2014האבחנה מן הסתם
:
BORDERLINE PERSONALITY DISORDER
יש צורך בבירור מעמיק
בכל מקרה , גם אם האבחנה הנ''ל נכונה
יש קשת של מצבים, בין קל עד קשה.
בדר'כ , אנשים מאוד אינטלגנטיים, חלקם מאוד מופרעים.
שכיח יותר אצל נשים.
ממליץ בדיקה יסודית נוספת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנון הריוןאיריס28/04/2014
אני נוטלת אסטו 10 כבר שנה ,במקביל אני מנסה להכנס להריון וזה לא קורה.
שאלתי האם שימוש בתרופה הנ"ל מונעת את כניסתי להריון ,למרות שרופא הנשים אמר לי שאין לי שום בעיה .
מצפה לתשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנון הריון - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק29/04/2014אין שום קשר בין נטילת התרופה לקושי להיכנס להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)