מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה במינוןפוצי05/04/2014
שלום
שלום
סובל מאגורופוביה
נוטל 3.5 כדורים של קסנקס ביום במשך שנים (כמו כן אנפרניל 100 מ"ג)
מה הדרך המהירה/בטוחה ביותר להורדת המינון של הקסנקס ?
לא כדי להגמל !! רוצה להוריד במינון ...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במינון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/04/2014לנסות תוסף הרגעתי טבעי..
לנסות טיפול ממשפחת בנזודיאזפינים, במקום קלונקס, תרופה ארוכת טווח, שניתן לרדת ולהיגמל יותר בקלות.
טיפול התנהגותי, הרפיות נשימות, טכניקות שונות להשיג שליטה על חרדות ואי שקט.
ניתן לשקול תוסף קלונידין , תרופה נגד לחץ דם ישנה, שטובה לפעמים במצב הנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יום טוה לך
פוצי06/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לקבל קספליון 100מ"ג בכדוריבני04/04/2014
בכדורים במקום בזריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לקבל קספליון 100מ"ג בכדורי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/04/2014כן , השם : INVEGA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לקבל טיפול אבל מפחדאייל04/04/2014
שלום, אני בן 26. במהלך חיי עברתי כמה אירועים לא נעימים והם מצריכים טיפול של פסיכיאטר או פסיכולוג.
כבר הרבה שנים שאני רוצה ללכת, אבל די מתפחד, ומפחד ללכת.
איך עוזרים את האומץ?
אני כל הזמן מנסה להדחיק את זה אבל זה מופיע לי מדי יום ולא מרפא ממני לרגע.
ובוודאות פוגע לי בחיי היום יום.
אשמח לשמוע טיפים והאם טיפול מפסיכאטר/פסיכולגי יכול להיות דיסקרטי..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לקבל טיפול אבל מפחד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/04/2014אכן זה נשמע מפחיד, אך רבות בגלל דעות קדומות וסטיגמות..
בארה''ב - טיפול אצל " השרינק" נחשב פרסטיזה ומעמד, אנשים גאים בכך, הרעיון לטיפול לא רק במחלות נפש כמו בסרטים, אלה , לשפר איכות חיים, יכולת להתמודד עם כעסים, קונפליקטים ומשאלות, להתמודד עם תחושת אשמה, תוקפנות והשגת תובנה סביב: וויתור עצמי מול מימוש עצמי.
רוב הטיפולים שלי בקליניקה, זה שילוב של תרופות ושיחות טיפוליות, השיטה שלי ייחודית, ממוקדת מטרה ומשולבת, שילוב של מספר שיטות בהתאם לאישיות המטופל על מנת להשיג תוצאות.
טיפול אצל פסיכיאטר או פסיכולוג באופן פרטי, דיסקריטי ביסודו. רק במצבים של כוונה לפגיעה באדם אחר יש חובה לדווח להזהיר ולמנוע.
אנשים פונים אלי ומציינים שהרימו ידיים לכן הגיעו, אני מסביר שזה בדיוק הפוך, זה להילחם ולא להרים ידיים.
ניתן לשפר איכות חיים כיום, שימוש בתרופות מאפשר הקלה מהירה וטיפול בשיחות מהווה אופציה לטיפול"שורש", דבר שמאפשר בהמשך להפסיק את השיחות ואת התרופות.
אני יכול לציין שהפסקת טיפול בתרופות ושיחות לא דימיוני בקרב מטופלים שלי אשר התמידו והיו דבקים לטיפול ..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון לעזור
שמוליק06/04/2014שלום אייל.
הדברים שד"ר דוידאור כתב נכונים בהחלט. אינני בא לחלוק על דבריו, אלא להוסיף מנקודת המבט שלי.
לדעתי, רוב הסיבות השכיחות שבעטיין אנשים מפחדים ללכת לטיפול, הן חשש שבגלל זה לא יגייסו אותם לצבא, שלא יסכימו לתת רשיון נהיגה, או סתם שהחברה תתייחס אליהם שאל "דפוקים" כי הם הולכים לקבל טיפול.
ההיפך הוא הנכון. דווקא הטיפול הוא זה שיכול לעזור להתגייס לצבא; הטי]ול מצד עצמו יכול לעזור, וגם אם הבעייה לא תיפתר לגמרי - ע"י חוות הדעת של המטפל ניתן למצוא פתרון.
גם לגבי רשיון נהיגה - גם מי שמצד האמת ראוי שלא לתת לו - ע"י טיפול הוא יכול להגיע שמצב שהוא יוכל לקבל חוות דעת עדכנית על מצבו ולקבל.
גם לגבי הסטיגמה החברתית; ההתנהגות המוזרה הנובעת מהסבל - היא זו שמרחיקה מהחברה.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה אוטרקסשני04/04/2014
שלום
קבלתי את התרופה הנ"ל כאנטי היסטמין (עקב גרד קשה בגוף)
קראתי על התרופה וגם מצויין בעלון שהיא גם תרופת הרגעה לחרדה
(אציין שהיא גורמת לי לעייפות עד כדי הרדמות ולכן אשתמש בה רק בלילה
לפני השינה)
רציתי לשאול
האם העובדה שהיא גם אנטי חרדתית אמורה לגרום לי להיות רגועה יותר??
האם לתרופה יש תופעות לוואי כגון פתיחת תאבון-אכילת יתר???(כמו שיש
לתרופות נגד חרדה ודיכאון)
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה אוטרקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/04/2014ישנוניות .. רגיעה.
תיאורתית יכול לעורר תיאבון גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותאתי03/04/2014
סובלת מחרדות קשות כבר למעלה משבע שנים בהם נטלתי ציפרלקס כמה פעמים והפסקתי לאחר משהו כמו שנה שנה וחצי כל פעם.
לפני כחודש נפלתי שוב להתקף חרדה קשה והתחלתי שוב את הציפרלקס אך לאחר חודש במינון של 15 אין הטבה אין לי לא יום ולא ליל בינתיים נעזרת בקסנאגס כל יום .
האם ייתכן שהציפרלקס כבר לא עוזר לי ?האם עליי לחכות עוד?להחליף כדור? והאם חודש עם קסאנאגס יכול לגרום לי להתמכר אליו ? מה עושים ? זקוקה לעזרה!!!
לציין שהציפרלקס בעבר כן עזר לי אך לא זכור לי לאחר כמה זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/04/2014יש צורך לחכות , כן קסאנגיס יכול לגרום להתמכרות.
יש צורך להפחית קפב, סוכר, קולה ולהימנע ממריצים למניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקאות אנרגיה ותרופות פסיכיאטריותקים03/04/2014
שלום. אני בת 13 ואני לוקחת פריזמה לדיכאון ומחשבות טורדניות ואני גם סובלת מהתקפי חרדה וחרדה חברתית.... בנוסף אני גם לוקחת ריספונד 1 מ"ג . מה שרציתי
לשאול הוא אם אני יכולה לשתות משקה אנרגיה לא XL אלא BLU, RED BULL וכו'.... אם זה לא משפיע על מהלך התרופות או משהו. רק פעם בשבוע שבועיים. אז זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקאות אנרגיה ותרופות פסיכיאטריות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/04/2014לא מומלץ , יכול להחמיר חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה נגד פחדברוך03/04/2014
שלום אני הייתי משתמש בקוקאין הרבה שנים ורוצה לציין שאני מכיר קבוצות תמיכה וכאלה דברים.
השאלה שלי אלייך האם יש תרופה נגד פחד לא חרדה כי נשארתי עם הרבה פחדים ?
תודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש טיפול לא בטוח שהוא תרופה
שמוליק03/04/2014שלום נאור.
עצם פנייתך לפורום מעידה על כך שאתה לוקח את עצמך בידיים, וזה טוב וחשוב מאוד.
יש דרכי טיפול בפחדים. לא בטוח שטיפול תרופתי הוא הטוב והנכון, יכול להיות שצריך טיפול ריגשי בלבד, ובכלל, גישתם של רופאי הפורום ידועה, והם אינם ממליצים על טיפול המבוסס רק על תרופות.
על פי גישתם הידועה של רופאי הפורום - צריך לעשות בדיקה מקיפה יותר על מנת להציע את דרך הטיפול הטובה ביותר לפחדים שתכלול מן הסתם גם טיפול ריגשי.
בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגיד שמוליקמשעמם לך שתהיה רופא תענה
ברוך03/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
שמוליק04/04/2014שלום נאור.
מצטער, לא שמתי לב שכבר כתבת לי בעבר שאתה מעדיף ש/לא אתערב, ואילו הייתי שם לב לכך, הייתי מכבד את רצונך ולא מגיב.
על כל פנים, מדובר בפורום פתוח, וכל אחד רשאי לכתוב תגובה - גם אם הוא אינו רופא.
אם אתה מעוניין לקבל תגובות רק מרופאים - ישנם פורמים סגורים, שבהם ניתן רק לשאול שאלות, והאפשרות לענות תשובה שמורה אך ורק בידי מנהלי הפורום.
לשיקולך.
קבל נא את התנצלותי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סבלנותחיים03/04/2014
איזו תרופה יש לפתור בעיה של חוסר סבלנות תמידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לכך תשובה חד משמעית
שמוליק03/04/2014שלום חיים.
גישתם של רופאי הפורום ידועה; כדי לתת מענה מהו הטיפול הטוב ביותר לכך (שלא בטוח שהוא תרופתי, וגם אם כן, אז בדרך כלל הם ממליצים גם על טיפול ריגשי), דרושה בדיקה יסודית יותר. מסיבה זו, נראה לי שלא ניתן לתת תשובה ברורה וחד משמעית דרך האינטרנט.
אם הרופאים סבורים שניתן לתת תשובה מפורטת יותר - הם יגידו אותה בשמחה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר סבלנות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור03/04/2014שלום רב,
חוסר סבלנות יכול להיות אחד המאפיינים של אישיות והן עלול להיות גם חלק מהפרעה נפשית. אין טיפול ספציפי המכוון לחוסר סבלנות ויש לברר מהי הסיבה לתופעה זו כדי לקבוע האם כלל יש צורך בטיפול ואם כן, הטיפול אמור להיות מכוון להפרעה בסיסית שחוסר סבלנות הוא חלק ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בין תרופותתמי03/04/2014
שלום, מטופלת כשנתיים באפקסור XR 75 בהצלחה, מעוניינת להפסיק בהדרגה ע'י שימוש ברמוטיב למשך כחצי שנה ואז להפסיק גם אותו.
מה הדרך הבטוחה לעשות את המעבר ובכלל?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא לשאול את הרופא המטפל?
שמוליק03/04/2014שלום תמי.
התרופות שציינת דורשות מרשם רופא, וממילא צריך לפנות לרופא ולו כדי לקבל מרשם, אז למה לא לסמוך עליו? במיוחד כשמדובר ברופא שמכיר אותך ואת מצבך ויכול לתת הנחיות המותאמות לך אישית.
הרופאים של הפורום ישמחו לתת לך תשובה, אולם אני מניח שתשובתם תתייחס למה שטוב ונכון בדרך כלל, ואני יכול להניח שהם יסכימו איתי בכך שכדאי לסמוך על שיקול דעתו של הרופא המטפל המכיר אותך טוב יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בין תרופות - תגובה
בדומה להתחלת הטיפול בנוגדי דיכאון, גם הפסקתם חשוב לבצע בהתייעצות עם הפסיכיאטר. הסיבה לכך היא שהפסקת הטיפול עלולה לעלות סיכוי לחזרתם של התסמינים של דיכאון וייעוץ מקדים עם פסיכיאטר יאפשר להעריך טוב יותר את סיכויים ולבחון דרכים להתמודד עם תסמינים / החמרה אפשרית במצב במידה ויהיה בכך צורך.
צורת הפסקת הטיפול (הדרגתית יותר, פחות או בבת אחת) לא משפיעה על הסיכויים להחמרה במצב הנפשי ובמקרה הספציפי שלך, מאחר ומדובר במינון המינימלי, ניתן להפסיק את התרופה בבת אחת. בדרך כלל אין המלצה להפסיק טיפול בנוגדי דיכאון ע"י מעבר לנוגד דיכאון אחר (חוץ מהמקרה של תרופה ספציפית שלא מדובר בה במקרה הזה).
השורה התחתונה היא - כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
תמי04/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי זיפרקסהאלה02/04/2014
שלום דוקטור,
שמעתי שכדור זיפרקסה גורם להשמנה.
רציתי לשאול האם הוא פשוט מעורר תאבון ואז משמינים רק אם אוכלים יותר מהרגיל או שגם אם אוכלים כרגיל הוא עדיין משמין.
כמו כן האם מינון לא גדול 5 מ"ג ליום גם גורמים להשמנה.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק02/04/2014שלום אלה.
שי לי ניסיון אישי של לקיחת תרופות נוגדות פסיכוזה. באותו זמן אכן הייתה לי כרס ענקית, שירדה אחרי שהפסקתי.
לדעתי, יש רצון לאכול הרבה, ולא ממש ברור האם התרופות מעוררות תיאבון או שעצם מצב הביש כורם לכך, ובאכילה מוצאים נחמה מהמצב הנפשי.
זו התחושה האישית שלי, ויכול להיות שהדברים שונים ממטופל למטופל. הרופאים של הפורום ישמחו לענות לך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואינטע02/04/2014
שלום
ביום ראשון שעבר התחלתי לקחת אסיציטאלופרם חצי כדור. ביום שלישי הופיעו לי סימני דימום. קראתי שדימום וגינלי יכולי להיות כאחת מתופעות לוואי. אבל האם זה יכול להיות אחרי יומיים שהתחלתי לקחת את הכדור? אני חייבת לציין שבערך לפני שנה כבר לקחתי כדור הזה ולא היה לי שום תופעות ליוואי. וגם בנוסף המחזור שלי הרגיל אמור להיות ביום חמישי הזה- אולי דימום קשור לזה. מה עלי לעשות עכשיו? האם להמשיך עם הכדור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
מאחר ותופעת הדימום היא לא אופיינית ונדירה ביותר כשמדובר בתופעות לוואי של התרופה, אין לייחס אותה באופן אוטומתי לטיפול האסציטאלופראם ויש לפנות בדחיפות לבדיקת רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנביסאיציק01/04/2014
שלום בן 59 מורכב מאוד מבחינה בריאותית אושר לי קנביס רפואי עקב מצבי הבריאותי אני סובל ממתח חרדה ודיכאון הרבה שנים לפני כ6 שנים טופלתי בסרוקסט שעזר לי ב80 אחוז לפני כשנתיים הפסקתי עם הסרוקסט עקב בעיות ביריאות כיום אני עדין סובל מחרדה מתח ודיכאון שאלה 1 ) אני אמור להתחיל בקנביס האם יש מצב שהקנביס יעצים לי את החרדות והדיכאון למרות שאני אצרוך במידה מועטה ומבוקרת או שיש מצב שהוא יקל עלי מחרדה ודיכאון תודה איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/04/2014בהחלט יכול להזיק, ראה מצגת ביוטיוב, מהשידור שלי ברשת א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקס ואלטרולרונן01/04/2014
האם הכדור ויפאקס xr פוגע בחשק המיני ? האם זה יחלוף במידה וכן? כמה זמן יחלוף עד להרגשה של שיפור בתסמינים של דיכאון מנדודי שינה? כמה זמן יחלפו תופעות הלוואי של הכדור עד שהגוף מסתגל אני מרגיש חולשה וסחרחורות לפמים? האם הכדור קשה לגמילה יותר מכדורים אחרים נגד דיכאון? אני יודע ששאלתי הרבה שאלות אבל כל אחד שלוקח את הכדור הזה ירצה לדעת את התשובות לשאלות ששאלתי אש בבקשה לא לכעוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף אחד אינו כועס
שמוליק01/04/2014שלום רונן.
אף אחד לא יכעס עליך. הרופאים של הפורום הם אנשים טובים וסבלניים והם ישמחו לעזור ולענות על השאלות שלך :-).
זה טוב מאוד שאתה לוקח את עצמך בידיים ומטפל בעצמך, ושואל שאלות.
אני רק רוצה להעיר שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ומומלץ לטפל גם במרכיב הריגשי. טיפול ריגשי מספיק טוב יכול לבטל את הצורך בטיפול התרופתי על כל תופעות הלוואי שלו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
רונן03/04/2014שמוליק אפשר לדבר איתך בדרכים אחרות פייסבוק אולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בבקשה
רונן06/04/2014למה לא עונים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה
רונן06/04/2014אני שואל שאלות ולא מגיבים מדוע? אחרים שאלו אחרי זכו לתשובה בבקשה תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס 75 xr ואלטרול
רונן06/04/2014האם שילוב של שני הכדורים ויפאקס 75 xr ואלטרול הוא שילוב נכון ולא מסוכן ?
אני צורך 3 כדורים של ויפאקס שני כדורים של אלטרול האם המינון בסדר זה מה שהפסיכיאטר שלי נתן לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויאפקס ואלטרול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2014יש סיכוי לתופעות לוואי מיניות
לעתים זה חולף לעתים לא..
בדר'כ ניתן להפסקה הדרגתית ללא בעיה מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס תופעות לוואיאיריס01/04/2014
שלום התחלתי ציפרלקס לפני כמה ימים עקב חרדות ממחול וכאבי גוף ,מאז מרגישה תחושה חזקה של שריפה בגב ואחורי הידים האם יש קשר לתרופה או אולי לחרדה?
אשמח לעזרה כי כבר בהלתי והתחלתי לחקור טרשת נפוצה..אוףףף נורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובתכם
מיקי04/04/2014תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס תופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2014בתחילת הטיפול ייתכנו תופעות לוואי והחמרה בתחושות.
מומלץ להמתין לפחות חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרנדהרומי01/04/2014
שלום.
בת 95.
ארוע מוחי לפני למעלה מעשר שנים.
למרות הגיל. למרות האירוע, מאד בריאה בנפשה,צלולה סקרנית דעתנית.
לאחרונה הצטננות שלא נראית חמורה ,מה שמדאיג העצבות והדיכאון בה היא שוקעת.
מאד לא אופייני לה.
חוסר רצון לחיות.
יתכן שקשור גם לבן שנפטר לפני כשנה.
מקבלת, מלבד כל התרופות הקשורות ללחץ דם ואסמה, גם וואבן בערב.
רופאת המשפחה הציעה להוסיף סרנדה.
בשל תרופות הלוואי ובשל אופיה הבסיסי מתלבטים.
מה דעתך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרנדה - תגובה
אכן, כדאי לבצע הערכת מצבה הנפשי של האישה לפני התחלת הטיפול כדי להעריך מה מידת התועלת של הטיפול אל מול תופעות לוואי האפשריות.
חשוב להבין האם מדובר בתגובה קצרת טווח למחלה גופנית / אובדן שלא בהכרח מחייבת טיפול תרופתי, או לסירוגין בהתפתחות של דיכאון מתמשך שהטיפול התרופתי במקרה עשוי להועיל.
כמו כן, יש לודא שלא מדובר בבעיה גופנית שמשפיעה גם על מצבה הנפשי ולצורך כך לפנות לבדיקת רופא משפחה.
כדי להתאים את הטיפול בצורה מיטבית, חשוב לפנות לבדיקה של איש מקצוע - פסיכיאטר שמתמחה בטיפול באנשים בגיל הזהב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)