מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתוסכלנאור08/05/2014
אני כבר לא יודע מה לעשות אני לא עובד מתי בחיים שלי עבדתי? אני בן 23! בלי בחורה בלי כלום כל הזמן מאז שזוכר את עצמי מדוכא בלי מצב רוח תמיד אם העינים למטה לא מצליח לתקשר אם אנשים לא מסתדר תמיד איכשהו יצחקו עלי כזה לא יודע מה אני רוצה אני תמיד עצבני משתגע כזה קשה ליי ואני רוצה לדעת מה הפתרון לכל זה מרגיש מועקה בפנים מבקש עזרה מה הפתרון לזה כבר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למצוא עבודה
שמוליק08/05/2014שלום לך.
זה ברור שאם תמצא עבודה ולו חלקית ולו בתנאים מתחשבים, אז עם הזמן הביטחון העצמי שלך יעלה ותוכל לעבוד עבודה טובה יותר ובהיקף סביר יותר.
אם אתה מרגיש שיש לך קושי נפשי לעשות את הצעד הזה, אז פסיכיאטר או פסיכולוג יכול לתת לך את התמיכה הנפשית הנדרשת על מנת שתעשה את הצעד הזה.
בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוסכל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/05/2014הפיתרון, לעשות החלטה ולקחת את החיים בידיים:
לפנות לאיש מקצוע
לישקול תרופות ושיחות.
יש הרבה מה לעשות וניתן לעזור ברוב המקרים באופן משמעותי.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש למה לחכות?אמא08/05/2014
הבת שלי בת 25 לפני חודש וחצי קיבלה לוסטרל להעלאת הסירטונין ( היא חסרת מוטיוציה לא עובדת לא מטפחת את עצמה חסרת ביטחון מתפרצת על בעלה ) הד"ר אמרה שאחרי חודש וחצי היא תשתנה פלאים והאמת בהתחלה נראה שיש קצת שיפור והאמנתי שאחרי חודש וחצי בכלל המצב ישתפר אבל כעת אחרי חודש וחצי לא ממש רואים את השינוי שציפיתי האם יש למה לצפות? או שאין סיכוי אם עד כה לא עזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי המינון נמוך מידי...
רונן08/05/2014השאלה גם מי נתן את הכדורים רופא משפחה או פסיכיאטר בדרך כלל רופא משפחה לא ממש יודע לתת את המינון הכון וגם לא את הכדור הנכון לכן רצוי לקבל טיפול תרופתי מפסיכיאטר שהוא מנוסה יותר ומכיר את הכדורים ואת המינונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטר נתן לה כדור 1 של 100 מ"ג
אמא08/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך גם טיפול ריגשי
שמוליק08/05/2014שלום לך.
טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ואין מה לצפות לשינוי מהפכני תוך חודש וחצי, בוודאי כאשר הטיפול מבוסס רק על תרופות. צריך לשלב גם טיפול ריגשי. הטיפול הריגשי אמור לתת תקווה לשיפור שאת התוצאות יהיה אפשר לראות אחרי זמן ממושך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש למה לחכות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/05/2014יש לישקול לעלולת מינון
יש לשקול להוסיף טיפול בשיחות
חובה דגש על נושא התזונה, שמש- פעילות גופנית ( בכל הזהירות כמובן)
תוספי תזונה
וכן גם בשר אדום ( לא שמן..) היכול לתרום לנשים במצב של חרדה ודיכאון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון עמוקרונית08/05/2014
אחי בן 20 די דכאוני כבר תקופה ארוכה הוא כל הזמן בחדרו ,מסתגר עם עצמו וגם כשהוא יוצא הוא לא מתקשר הרבה ,שותק ולפעמים גם מתרגז כשמדברים עמו. הוא טוען שהוא טרוד כל הזמן והוא לא מוצא את עצמו ומה הוא יעשה הלאה. כמו כן לפעמים הוא זורק הערוצ על התאבדות בצחוק,אנחנו לא נבהלים כי זו בדיחה די נפוצה אצלנו אבל מפיו זה קצת מדאיגג. אני חייבת לציין שהסיבה לדיכאון היא העובדה שהעבר שלו היה לא קל ,והוא איבד קשר עם חבריו הקודמים כדי להתנתק מעברו וכרגע הוא די בודד. אני מאוד דואגת לו.. אני יודעת שאין מה לדבר על טיפול פסיכולוגי כי הוא סתם יתעצבן.אשמח לייעוץ בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
שמוליק08/05/2014שלום רונית.
אכן, אחת מהבעיות הקשות היא שמישהו נמצא במצוקה, והוא מכחיש את העובדה הזו, ולא ניתן לעזור לו. אז המצב ממשיך להתדרדר עד שכבר אין ברירה וצריך לאשפז בכפייה.
לצערי הרב, הייתי בסיטואציה כזו. גם לי היה עבר קשה שלא היו לי את הכלים להתמודד איתו, ועזרה מקצועית הייתה יכולה לעזור, אבל ראיתי בעצם הפנייה לעזרה כהודאה בבעייה, שמצד האמת ניתן להאשים בה את החברה. עם זאת, גם כאשר החברה אשמה - צריך להתמודד, וניתן להתמודד. לדעתי, היה קשה מאוד למנוע את האישפוז הכפוי שלי...
לדעתי, יש סטיגמה על פסיכיאטרים ופסיכולוגים, שאומרת שמי שהולך לטיפול אז הוא "דפוק" ובכך הוא מתווה על מצחו אות קין שלא ניתן להיפטר ממנה. האמת היא הפוכה; הם יכולים לעזור...
לדעתי, יכול להיות שאת צריכה לפנות בעצמך לייעוץ עם איש מקצוע שיעזור לך להתמודד עם המצב הזה מתוך ידיעה שיהיה קשה מאוד לעזור לאחיך, אבל הוא יוכל בכל זאת לייעץ לך כיצד ניתן לעודד אותו.
מניסיוני האישי, כשהגעתי לאישפוז כפוי. כדי לדעת מה עובר עליי כדי לקבל קצה של חוט כיצד לטפל, פנו לאחותי כדי לדעת מהם הקשיים שעברו עליי. היא הייתה יכולה לדעת יותר טוב מהרופאים לספק הסברים.
לא בטוח שזה ימנע את ההתדרדרות, אבל זה יכול לתת לך כלים טובים יותר והכנה והכוונה כיצד להתמודד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון עמוק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/05/2014יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית מקיפה בהקדם..
יש לגייס משפחה , חברים ולנסות לשכנע אותו להגיע לבדיקה
של איש איש מקצוע בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני נטילת תרופותשאלה07/05/2014
שלום וברכה
מאובחן כסובל מהפרעה דו-קוטבית
מטופל בזיפרקסה 5 מ"ג ולמיקטל 200 מ"ג (שני כדורים של 100 מ"ג)
רציתי לדעת האם יש זמנים קבועים שכדאי ליטול את התרופות? אם כן מתי?
דוג' הזיפרקסה די מרדימה ואני הולך לישון ומתעורר בבוקר בשעות לא קבועות
אשמח לעזרה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון אישי - זה לא עוזר
שמוליק07/05/2014שלום יריב.
זיפרקסה ובכלל תרופות אנטי-פסיכוטיות מרדימות. זו תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות. אמנם על כל מטופל זה משפיע באופן שונה, אבל הרבה מאוד מטופלים מתלוננים על עייפות שבאה בגלל תרופות אנטי-פסיכוטיות.
עייפות יכולה גם להיות סימפטום שלילי של המחלה, ומהסיבה הזו, יש נטייה מאוד חזקה לתלות את העייפות כסימפטום גם כאשר העייפות היא תופעת לוואי של התרופה.
מנסיון אישי שכלל הרבה מאוד החלפות תרופתיות, זה ממש לא משנה מתי לוקחים את התרופה - היא תעייף.
לדעתי, צריך לטפל בשורש הבעייה. שורש הבעייה הוא במרכיבים הריגשיים והסביבתיים, וחוסר האיזון הכימי במוח, שאותו התרופות אמורות לפתור, הוא אינו בעייה העומדת בפני עצמה, אלא תוצר של שאר המרכיבים.
טיפול טוב במרכיבים האלה יכול להביא אותך עם הזמן למצב שבו לא תזדקק לתרופות על תופעות הלוואי שלהן.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמני נטילת תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/05/2014בהחלט זמנים קבועים מומלץ
זיפרקסה בשעות הערב.. באם מרדים.
מומלץ בכל מקרה להתייעץ עם רופא מטפל..
אולי יש שיקולים נוספים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסור xr ויפאקס xrרונן07/05/2014
הייתי משתמש 4 שבועות בויפאקס xr ללא שיפור במצב (בעיות שינה שגרמו לדיכאון) לאחר שהחלפתי רופא הוא קבע שאני צריך להפסיק אם הויפאקס ולהתחיל עם האפקסור הוא טוען שמשהו עם המטובוליזם של הויפאקס לא טוב ושאני ארגיש שיפור עם האפקסור תוך 3 שבועות . השאלה שלי האם באמת יש הבדל בין הכדור המקורי שזה האפקסור לבין התחליף הגנרי הויפאקס והאם באמת אפשר להרגיש שיפור עם האפקסור לאחר חוסר יעילות של הויפאקס אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור xr ויפאקס xr - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/05/2014החומר הפעיל זהה
לפעמים המעטפת השונה מובילה לשינוי בזמן ספיגה השפעה , מה שיכול
להיות מורגש בהשפעה קלינית ואף תופעות לוואי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדור בזמניםלירון06/05/2014
אם אני לוקח כדורא שלשושה פעמים ביום ,בוקר צהריים וערב,
אבל בבוקר ובצהריים אני לא מדייק כל יום באותם שעות לקחת את הכדורים ,כי אני לא מתעורר באותה שעה כל פעם ,אז יוצא שאם אני קם בבוקר אני לוקח את הכדור הראשון בבוקר ואם קמתי בצהריים אני לוקח את הכדור הראשון של היום בצהריים.
האם דבר כזה יכול לעשות שהכדור לא ישפיע על ההפרעה שלי?ויעזור לי?
ואם כן כדאי לקחת את כל הכדורים בלילה במצב כזה? בגלל שקשה לי להקפיד על אותם שעות על הכדור הראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת כדור בזמנים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/05/2014זה מאוד תלוי בסוג הכדור וזמן מחצית החיים שלו.
באם לא מקפידים על שעות הנטילה , ייתכן ושינויים בהשפעה במהלך היום ואף תופעות לוואי ( באם השינויים גדולים מדי)..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהנאור06/05/2014
שלום רציתי לשתף משו שאני חיב פיתרון לגביו מאז שאני זוכר את עצמי משאני קטן אני ילד שלא משחק אם אנשים תמיד לבד לא מדבר לא כלום תמיד מהילדות עד שגדלתי היו משפילים אותי בכל מקום היום אני בן 23 וקשה לי אני לא עובד כי קשה לי להסתגל אמרו שיש לי חרדה חברתית וגם סוג של רצץ של אוטיסט משו קשה לי להסתכל בעינים ..ועוד כשאני זוכר את עצמי ילד תמיד בכיתי בבית כל יום כשהיתי בן 15 16 17 18 ממש התפרצויות בכי על הרצפה ממש קשה לי הכל קשה לי היתי לוקח כדורים ולא יודע כמה זה עזר היום אני בלי ורציתי לדעת אם יש לזה פתרון יעיל תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש עוד הרבה דרכים מלבד תרופות
שמוליק06/05/2014שלום נאור.
אם אתה חושב שהתרופות לא עזרו לך, אז ישנן עוד הרבה דרכים לטפל מלבד תרופות. יתר על כן, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
גישתם של הרופאים בפורום ידועה; צריך לעשות בדיקה מקיפה יותר שתכלול גם בדיקה של בעיות רפואיות "רגילות" שיכולות להשפיע על המצב הנפשי, ובהתאם לכך להמליץ על טיפול ארוך טווח.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב נאור
נאור06/05/2014מה הכונה בדיקות רפואיות רגילות? איפה עושים אותה? וטיפול ארוך טווח של מה? תוכל לפרט לי יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
שמוליק06/05/2014שלום נאור.
לפעמים בעיות רפואיות רגילות כגון מחסור בויטמינים, לחץ דם גבוה, ועוד כל מיני דברים יכולים להשפיע על המצב הנפשי. פסיכיאטר רציני עושה בדרך כלל בדיקה מקיפה ובודק את כל הגורמים האפשריים לבעייה, וזה כולל גם בדיקה הגורמים הריגשיים, וגם של בעיות רפואיות כגון אלו שציינתי.
לגבי הגישות הטיפוליות: כל פסיכיאטר והגישה שלו. יש כאלה שמטפלים רק ע"י תרופות, יש כאלה שמשלבים טיפול תרופתי עם טיפול ריגשי, ויש כאלה שכמעט ולא מטפלים בתרופות אלא נותנים בעיקר טיפול ריגשי.
גישתם של הרופאים בפורום היא שצריך לשלב טיפול תרופתי עם טיפול ריגשי, אבל אני מאמין שגם מי שיש לו איזו התנגדות לטיפול תרופתי - בדרך כלל מכבדים את רצונו של המטופל.
טיפול בבעייה נפשית הוא בדרך כלל טיפול ארוך, ואין מה לצפות לתוצאות מיידיות. יש כאלה שמאמינים שתרופות אמורות לתת פתרונות קסם, אבל זה לא נכון.
בכלל, הגישה של הרפואה המודרנית היא לטפל בסימפטומים במקום לטפל בשורש הבעייה. די בדוגמא פשוטה: לחץ דם גבוה נגרם בגלל הרגלי אכילה לא טובים, חוסר פעילות גופנית וכיו"ב. במקום לתקן את הרגלי האכילה ופעילות גופנית, נותנים כדורים להורדת לחץ דם. בסופו של דבר - הגורמים האמיתיים שלא ישתנו, יביאו לתוצאות הרות אסון.
השורש של הבעיות הנפשיות הוא חוויות אישית וגורמים סביבתיים, וטיפול טוב ונכון בגורמים האלה אמור לפתור את הבעייה מהשורש.
מקווה שהדברים מובנים יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור06/05/2014שלום רב,
מלבד הטיפול התרופתי, הטיפול המוקבל בהפרעת חרדה חברתית הוא טיפול התנהגותי קוגניטיבי. במסגרת הטיפול מתבצעת חשיפה הדרגתית ולא מאיימת למצבים חברתייים ותוך כדי כך מתפתחת הסתגלות למצבים אלו והחרדה שהמצבים מעוררים הולכת ופוחתת.
כמו כן, הייתי ממליצה לשקול השתתפות בסדנא לפיתוח כישורים חברתיים או טיפול קבוצתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציעה כמה דברים מניסיוני האישי
דבורה06/05/2014קודם כל כמו שהרופאה הגיבה לך, קבוצות למיומנויות חברתיות מאוד עוזרות. יש קבוצה בפייסבוק שנקראית "חרדה חברתית". היא חסויה וסגורה (אני חברה שם) ונותנים שם גם תמיכה ומדי פעם עצות ודרכים להתמודדות... בכלל כשעושים דברים ביחד ואתה רואה שאתה לא היחידי שחווה את הדברים ככה, זה מקל קצת.
אני גם נוטלת לקטיום (של סופרהב) שהוא תוסף שמרגיע קצת את החרדה, לפחות אצלי העדפתי את זה על פני תרופות פסיכאטריות כי חששתי מלהתמכר לזה... ממה שהסבירו לי זה עובד דומה לתרופות, פשוט בלי החלק הממכר...
יש מכון בתל אביב שנקרא קוגנטיקה. עושים שם עבודה טובה של טיפול בחרדה. אם אתה מהמרכז אז בוודאי יוכלו לעזור לך.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לי עוד שאלה
נאור07/05/2014אני יודע שאני לא נסתכל בעינים והולך בראש גם אם העינים למטה וההליכה שלי לא יציבה מנודנדת או מהירה מוזרה כזה ואני מפחד בלילה איך אני יעבוד ככה ואצין שאני הרבה מעופף לא מרוכז כם בעבודה אמרו לי בצבא בכל מקום מרחף וגם מפחד יותר בלילה הכל נראה יותר מאיים אבל בגדול גם רציתי חדעת אם אפשרי וכדאי להוציא על זה קצבת נכות וכמה ניראלכם יתנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לנסות
שמוליק07/05/2014שלום נאור.
אפשר לנסות להגיש תביעה לקיצבת נכות. במקרה הכי גרוע ידחו אותה.
קשה להעריך דרך האינטרנט מה הסיכויים של התביעה, אבל אני אנסה לומר מה בגדול הקריטריונים.
השאלה המרכזית היא האם אתה יכול לעבוד במצבך הנוכחי. האם ישנה דרך לסייע לך להתמודד עם הקשיים וע"י זה להביא אותך למצב שבו תוכל לעבוד.
בדרך כלל, אם משתכנעים שצריך לתת נכות, נותנים נכות זמנית למשך שנתיים, ובשנה השלישית בדרך כלל נותנים נכות קבועה.
לדעתי, הרבה יותר חשוב הוא מה שאתה מרגיש כלפי עצמך. אם אתה מרגשי שאתה יכול ומסוגל למרות כל מה שאמרו עליך בצבא ובשאר המקומות, אז כדאי לנסות להתאמץ. בכל אופן, המהלך של הגשת תביעה לקיצבת נכות הוא הפיך. אם אחר כך תשתכנע שאתה יכול ומסוגל אף אחד לא יעמוד נגדך. מה שכן, הנכות איננה ניתנת לביטול, אבל אין לכך שום משמעות מעשית מעבר לסטיגמה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלמיה06/05/2014
שלום
אחרי שימוש של עשרה ימים בלוסטרל 50 מ"ג אני מרגישה יותר נינוחה, רגועה ואפילו אפאתית לדברים שהרגיזו אותי לפני השימוש.
אבל.... לדעתי לא עוזר לדיכאון.
לא רוצה להפסיק כי נחמד לי להיות פחות עצבנית אבל מתי יכול שינוי לגבי מצב הרוח?? אם בכלל..
יש לציין שחיי לא מלאים ומרגשים, אין זוגיות, אין ילדים (בת 40) ועוד כמה דברים..וגם לזה בטח יש השפעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2014החשוב שיש תגובה , המשמעות שהתרופה מתאימה.
כעת יש להמתין ולעלות מינון לפי שיקול קליני..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיה06/05/2014שלום
ניתן להישאר במינון זה ולחכות 3 שבועות להטבה כמו שרשום?
החשש שאם העלה במינון הרגיעה שאני חווה תיהפך לעצבנות או דיכאון יותר גרוע (ככה היה לי שהעליתי מינון של ציפרמיל בעבר).
דרך אגב הדיכאון שאני מכנה אותו לא כולל: חוסר תיאבון או תיאבון מוגבר, חוסר שינה או יקיצה מוקדמת, בכי וכו'... אלה יותר מצבי רוח קשים מידי פעם ורחמים עצמיים עקב מצבי שמובילים לעיתים לבדידות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/05/2014יש להמתין לפחות חודש - חודשיים לבדיקת תגובה מרבית.
השיקול לעלולת או לא , זה בידי רופא המטפל אשר מכיר את המטופל ולוקח בחשבון את הנתונים הקליניים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר דוידאורמיה06/05/2014
שלום
אתה עדיין מקבל בקופת חולים מאוחדת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2014לא.
בפרטי בלבד.
ברכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן06/05/2014
שלום,מה זו אומר בשפה פשוטה "חשיבה רפויה" כלומר מה הכוונה?בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2014ריפיון אסוציאטיבי או חשיבה בלתי מאורגנת
השיחה נוטה לשינוי הנושאים וכן איבוד קשר לוגי בן התכנים.
יש דרגות שונות , ייתכן והכוונה הנ''ל שיש לפעמים קפיצה מנושא לנושא ..
לא ניתן לקבוע במדויק מה הייתה הכוונה.
במקרה קיצוני של חשיבה והתנהגות בלתי מאורגנים - מדובר במצב פסיכוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3&05/05/2014
כל הפסיכיאטרים זונות הם
נותנים סמים ורק
מאשפזים מפגרים לכו
תיזדיינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הם עושים גם דברים טובים
שמוליק05/05/2014שלום.
אני בהחלט יכול להבין את הכאב.
אכן, המערכת כמערכת איננה מעוניינת להתמודד עם פגועי נפש. מעדיפים לסמם עם תרופות שמחלישות ועושות את הבן אדם זומבי, מאשר לתת טיפול ריגשי שאמור לעזור באמת.
הרבה פעמים בשיחות קבוצתיות שהייתי בהם כמטופל בשלוותה עלתה שאלה על הרופאים האם הם מאמינים באלוהים. התשובה הייתה שאין קשר בין הדברים.
אני חושב שישנו קשר: מה התפקיד של הפסיכיאטרים? האם להגן על החברה הנורמטיבית מפני המטופלים או לסייע למטופלים? שאלה זו היא שאלה של אמונה ואיננה שאלה רפואית כלל וכלל.
עם זאת, פסיכיאטרים גם מטפלים בשיחות וטיפולים כאלה עוזרים מאוד. ישנם פסיכיאטרים שאע"פ שהם מקבלים הכשרה לטפל בשיחות - הם מטפלים רק בתרופות. ד"ר דוידאור (אחד מרופאי הפורום) כתב על זה הרבה פעמים שזה פספוס גדול. רוב הפסיכיאטרים מאמינים בשילוב של תרופות עם טיפול ריגשי, אבל ישנם גם פסיכיאטרים שבפועל כמעט ואינם מטפלים בתרופות.
ניתן גם להיעזר בפסיכיאטרים למטרות טובות. למשל: אם מישהו אינו ראוי לקבל רשיון נהיגה בשל מצבו הנפשי, הוא יכול לקחת את עצמו בידיים, לטפל בבעייה, ולהשיג חוות דעת עדכנית עלך מצבו אחרי שהוא ישתפר, ולקבל רישיון נהיגה.
אבל עם זאת, אני ממש מסכים עם הביקורת שיש על המערכת הציבורים שדוחפת חזק את המטופלים לקחת תרופות על כל תופעות הלוואי הקשות שלהן (שהרבה פעמים מוסברות כסימפטומים של המחלה), במקום להשקיע יותר בטיפולים ריגשיים, שהם הפתרון הטוב והנכון לטווח הארוך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילתאאורן04/05/2014
שלום,ככלל,מהו הטיפול התרופתי במצבים חמורים של פוגה דסוציאטיבית ממקור פסיכוגני דהיינו שאיננו אורגני{בדיקות הדמייה תקינות},איננו תוצאה של שימוש בסמים או הרעלה,ללא שום תחלואה נלוות{דיכאון חרדה,הפרעות המרה} או סימפטומים פסיכוטיים.האם יתכן טיפול אמבולוטורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאילתא - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/05/2014טיפול הבחירה : שיחות טיפול - פסיכוטראפיה, בנוסף: היפנוזה, שיחה תחת טיפול הרגעתי דרך הווריד, לעתים תרופות בתלונות נלוות , נוגדי חרדה ודיכאון ואף נוגדי פסיכוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בוייפקס 37.5שחר04/05/2014
שלום,
אני בת 51 משתמשת בוויפקס מינון 37.5 כדור וחצי ליום 8 חוד'.
וזאת עקב עומס רגשי רב, סוג של דיכאון,בכי, ומעבר דירה באותה תקופה שזה השינוי הדראסטי שהוביל אותי לקחת תרופה.
אני עובדת ועבדתי כל אותה עת.
אני מרגישה טוב מתפקדת.
שאלתי עד מתי אני יכולה להשתמש בתרופה זו .
וכן אם אני ממשיכה להשתמש, האם יכול להיות תופעות לוואי גופניות עקב זמן ארוך בתרופה? או שאחרי זמן מסויים התרופה לא משפיעה כלל.
יש לציין שאני עושה בדיקות דם ומודדת לחץ דם כפי שאמרו לי.
יש לציין שמתחילת נטילת הכדורים בהדרגה לא היו לי תופעות לוואי מהותיות כלל למעט עייפות קלה. כך שתרופה זו מאוד מומלצת.
ועוד דבר, לפעמים קורה שאני מרגישה שאני לא מרוכזת כל כך וישנם מקרים שאני שוכחת מעין בליקאאוט שמות אנשים שאני מאמצת את המוח לזכור וכו. "איך קוראים לזה ש..."
יש לציין שגם לפני שנטלתי התרופה היתה לי בעיה של ריכוז.
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בוייפקס 37.5 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2014בדר'כ , במקרה ראשון, לאחר השגת הטבה ושיפור, יש להמשיך לפחות חצי שנה במינון שעזר.
בהמשך ניתן לשיקול להפסיק, זאת לאחר שיש שיפור במרכיב הסביבתי ופסיכולוגי.
מומלץ לברר את נושא התזונה, לשיקול וויטמינים וכו..
לזכור שדברים פשוטים לפעמים משפרים מצב רוח ומצב נפשי, שמש ( בזהירות כמובן), בשר אדום ( לא שמן ולפי יעוץ דיאטנית..) , הליכות , להפחית סמים ואלכוהול, תוספות וויטאמינים ותוספי מזון ( במיוחד : SAME , LMETHYLFOLATE וכו..)
לדבר ולפרוק - לא חובה פסיכולוג, לפעמים הליכות עם בן זוג, חבר וכו.. יכול לעזור מאוד, ( כמובן שאם מדובר בדיכאון קשה חובה איש מקצוע..)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Serqouel XRלירון04/05/2014
שלום לכם שמי לירון בן 19.5 סובל כשנתיים מבריאות הנפש.אני מקבל את התרופה Serqouel XR והייתי מעוניין לדעת אם התרופה משומשת גם לתסמינים הבאים שיש לי : דבר ראשון יש לי בעיה עם המעקב אחרי המחשבות ,נניח לפני 10 דקות חשבתי על משהו שנורא הטריד אותי ,ועכשיו אני מתקשה להתחבר לדבר הזה ,לפעמים אני מצליח להיזכר אבל לא יכול להתחבר,לפעמים אני גם לא יכול להיזכר בכלל אבל אני מודע מאוד לזה שהיה משהו שהטריד אותי.
דבר שני - פיוזים . אני מתחיל לעשות משהו שאני אוהב,למשל למידה ,ואז השתנתה איזה תחושה בלב,יכול להיות מגורם חיצוני,יכול להיות ממחשבה.ואז אני בפיוז.אני מוצא את עצמי מנותק מהצורך ללמוד את השפה.לא הרגשה של דיכאון ,אלה הרגשה של פיוז ונתק.קצר.
כל שאר התסמינים המלווים לכך,שאני מאבד את הקשר הרגשי עם המחשבות ,הפיוזים האלה מתבטאים בדברים כל כך מעצבנים ומתסכלים . ככה שקשה לי להיות עקבי עם עצמי ,אני רוצה ללמוד או רוצה לעשות לעצמי איזה תוכנית יום-יומית וכל הזמן יש נתקים/פיוזים ואז אני מוצא את עצמי אבוד.אני מאובחן כסובל מOCD קשה ,ולאחרונה התגברו התסמינים האלה שלדעת קצת מרחיקים לכת מOCD והולכים לכיוון הפסיכוטי או דיסוציאציבי ..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יא אלוהים איך אני תמיד עושה את הטקס
לירון04/05/2014הטקס הזה שכשאני מרגיש מנותק אני מתחיל לקרוא באינטרנט על מה שאני חושב שרלוונטי כלפי ,במקרה הזה על חשיבה פסיכוטית.
כאילו שזה באמת עוזר לי ? כל המידע על אלפי הסימפטומים אני בסך הכל רוצה להבין מה יש לי ...מלבד לOCD שלי אני סובל מעוד הפרעה ראשית שעדיין לא אובחנה סופית.אחד הדברים שהועלה בין היתר זה PTSD . הועלה גם אישיות בלתי בשלה ו"ילדותית" . אני משאר שקשה לבצע אבחנה שתגרום לי להבין מה יש לי ומה מפריע לי שאני לא יכול להגדיר ,כי אני לא מצביע על "דיכאון" או "חרדה" או "אובססיות" יש משהו אחר שקשה לי לתאר ולכן אני פונה אל האזור הדיסוציאציבי / פסיכוטי . בכדי שאוכל להבין .אבל תמיד המאמרים "מתפזרים" להם וכך גם אני מתפזר וכבר חסר תודעה אמיתית למה יש לי.
משגע אותי ,סליחה שאני בא עם הדיון הזה לפה אני יודע שזה לא המקום ,אבל מה סליחה על המילה לעזעזל התסמינים אומרים ש - אני לעיטים מרגיש נתק ממה שמפריע לי ואז אני בתת מודע יודע מה מפריע לי אבל לא מרגיש את החיבור לדברים שאני חווה ביום יום . או נניח אם אני ישב או ישכב במיטה ויחשוב ,המחשבות שלי לא "יתיישבו" לי כמו שצריך בראש .עד שאני ירגיש אחרי כמה דקות שאני חייב לעשות משהו אבל שאני בשעת הפרעה ,אבל ללא ברירה כי זה תחושת חוסר נוחות בראש...
אין לי בעיה כבר עם הפחד שאני פסיכוטי כי אני מקבל אנטי פסיכוטית ,אבל אני שנתיים סובל ולפעמים בודדות וקצרות היו קוראים דברים כאלה,עכשיו זה כבר דומיננטי מאוד . ואין לי מושג גם איך להבין את כל המושגים של האינטרנט באמת שלא אני לא מבין מה הם רושמים שם .. אני פשוט כל כך חסר אונים מהתסמינים האלה שיש לי . אני לא יודע איך לתת להם הגדרה ואז אני בחוסר וודאות ואז גם מן הסתם שיהיה מוטרד ולא שקט ,ואז עוד יותר ארגיש מת מבפנים ומשותק . זה מעין מערכה .
קשה לי פשוט לחכות ולא לעשות כלום ,וגם ככה כשאני עוד מאורגן איך שהוא בחשיבה אני מתחיל ללמוד שיש הפרעה בחשיבה אני ניסוג ,ואז מתחיל להרגיש מנותק,ואז חוסר נוחות עם הראש שלי אז זעקה לעזרה ביצוע טקס של קריאה באינטרנט . עד שמתישהוא אני יחזור להרגיש טוב,ואז אני דווקא רוצה להיגמל מהאינטרנט ומהפורומים למיניהם ולהפוך את הלימודים לעיסוק הראשי שלי ולא את הפסיכאטריה עד ששוב בא התסמין וחוזר חלילה.......מודה לכם מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSerqouel XR - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/05/2014לפי התיאור, בהחלט יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מעריך.
לירון05/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל והשמנהנעם04/05/2014
שלום
מזה כמעט שנתיים שאני מטופל בלוסטרל 100 מ"ג בגלל חרדה והתקפי פאניקה.
מבחינת התקפי פאניקה המצב בהחלט השתפר, אין כמעט, אך חרדה עדיין קיימת.
בתחילת הטיפול קיבלתי ריספונד לחיזוק הלוסטרל (בהמשך היה ניסיון גם למיקטל במקום הריספונד), אך הפסקתי את זה לאחר כמה חודשים (רציתי להימנע ככל האפשר מריבוי תרופות, וכן בגלל אסוסיאציות מריספרדל שקיבל בן משפחתי)
כמו כן בגלל בעיות שינה קיבלתי מירו במינון נמוך, אך הפסקתי אותו לפני כחודשיים.
מאז תחילת הטיפול (קרוב לשנתיים) עליתי במשקל בערך 10-15 קילו.
רציתי לשאול:
א. מה הסיבה שהלוסטרל גורם לעליה במשקל? האם זה פוגע בחילוף חומרים? משפיע על מערכת כלשהי בגוף? או שזה נטו בגלל תאבון היתר שבא עם התרופה?
ב. כנ"ל לגבי מירו.
ג. האם מעבר לעניין של עליה במשקל, יש משהו בתרופות הללו שגורם לקושי בירידה במשקל על אף הפחתה באוכל וביצוע פעילות גופנית? או שעדיין זה קשור אך ורק לכמות האכילה בגלל התאבון?
ד. שאלה זו כמובן לא במקום ייעוץ פרטני אצל רופא, האם כשלוסטרל 100 מ"ג לא פתר לגמרי את בעיות החרדה והמחשבות הטורדניות, אלו אופציות מומלצות יותר? העלאת מינון? (ניסיתי לתקופה קצרה, ללא השפעה ממשית), תרופה נוספת לחיזוק הלוסטרל? החלפה למשפחה אחרת (SNRI)? או טיפול מסוג אחר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל והשמנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/05/2014יחסית לוסטרל פחות משמין לעומת SSRI אחרים.
יש לברר פרופיל הורמונלי , טסטוסטרון חופשי + כללי, FSH LH ..
מירו וריספונד , משמינות, אך לדבריך הפסקתה..
יש לברר אצל רופא משפחה את נושא המרכיב הגופני - הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)