פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מאפקסור xr
    רונן
    11/05/2014

אני שומע וקורא שהגמילה מאפקסור xr ממש קשה . האם זה נכון ? האם אפשר להיגמל מאפקסור xr לאחר תקופה ארוכה של שיפור במצב . אשמח לתשובה כנה אמתית ומהירה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מאפקסור xr

הוספת תגובה

• גמילה מאפקסור xr - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2014

בהחלט ניתן.
    יש להוריד באופן מאוד איטי( על משך חודשים)
    באם צריך , טיפול נוגד חרדה זמני..
    בכל מקרה חובה תחת מעקב רופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רונן
    13/05/2014

עכשיו אני רגוע תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הם מחשבות טורדניות
    שיר
    11/05/2014

יצא לי להכיר בחור בשיחה בת שעתיים ולא נתקלתי בכל דבר חריג.
    התברר לי כי הוא סבל בעבר מהנ"ל ועל כן נוטל בצורה קבועה כדור קטן לשם איזון.

אשמח לקבל את מירב המידע בעניין ועד כמה זה עלול להפריע במערכת יחסים?
    זה גנטי?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    מה הם מחשבות טורדניות

הוספת תגובה

• מה הם מחשבות טורדניות - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    12/05/2014

שלום רב,
    הפרעה טורדנית כפייתית היא הפרעה די נפוצה באוכלוסיה, במיוחד בצורות הקלות שלה. היא מתאפיינת בקיום מחשבות חזרתיות לא הגיוניות שגורמות למצוקה ולפעמים גם מצריכות ביצוע פעולות כפייתיות (כמו למשל רצחת ידיים חוזרת).
    זוהי לא מחלה גנטית. התסמינים של המחלה עלולים להופיע או להחמיר בעת מצבי לחץ. בדומה למחלות אחרות רבות (לא רק פסיכיאטריות) גם להפרעה זו עלולה להיות השפעה על היחסים הזוגיים מאחר ובתקופות של החמרה, האדם הסובל ממנה זקוק לתמיכה וסיוע מצד האנשים הקרובים לו והתפקוד שלו בתקופות אלו עלול להפגע.
    יחד עם זאת, מרבית האנשים שסובלים מהמחלה ומטופלים , מצליחים לנהל אורח חיים נורמטיבי ולהנות מהחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! עוד הרחבה

שיר
    12/05/2014

האם יתכן ריפוי מהמחשבות וגמילה מהתרופה?

האם אין צורך לליווי פסיכולוגי/פסיכיאטרי במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוסטרל גורם לי לחוסר תיאבון
    שרון
    11/05/2014

הוספת תגובה

• המשך

שרון
    11/05/2014

איך אדע אם זה כי אני בדיכאון או שזה בגלל שיש פחות חרדות שגרמו לי בעבר לאכילה רגשית ללא שליטה לעיתים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    מני
    10/05/2014

שלום אני בן 33 מקקבל אינווגה 3 מג .
    עובד רגיל מרגיש מצויין , הרקע שלי זה תרמילאות לפני שנים .
    הבעיה היא מחסור בשינה שנובעת גם פיזי וגם נפשי
    אני שוקל117 גובה 186 עשיתי בדיקת שינה ויש לי תסמונת הפסקת שינה .
    ומבחינה נפשית אין לי הפסקות בין מחשבה למחשבה . למשל אם יש לי שיר בראש המנגינה חוזרת שעות על גבי שעות ואין לי יכולת לעצור אותה .
    אולי המינון נמוך אני יכול לנסות 6 מג ולראות מה יקרה .
    אבל הבעיה היא בשינה שמשפיעה עלי בריכוז בסובלנות וכו'
    אבקש את התיחסותכם

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• בעיות שינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2014

יש צורך לפנות לרופא פסיכיאטר לייעוץ לגבי שינוי המינון..
    וכן לברר את נושא השינה ( במקביל) עם רופא משפחה ואו רופא שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ושתקנות
    עדי א.
    10/05/2014

שלום,

אני נתונה בדיכאון גדוש בחרדות מזה שבעה שבועות ומטופלת באיקסל, כרגע ללא הצלחה, מזה חמישה. אחד התסמינים שמעבירים אותי על דעתי ומתסכלים כ״כ הוא
    שאני מרגישה, בכל סיטואציה חברתית שהיא, שפשוט אין לי מה להגיד. הפכתי מטיפוס
    סוציאלי וחברתי במיוחד לדג, ואכן, גם עם בת זוגי אני מבלה בשעות של שתיקה, ופוחדת לאבד אותה. חיפשתי אזכורים דומים לכך ברשת בעברית ובאנגלית ולא ממש מצאתי דוגמאות של אנשים שחוו תחושה דומה של ״אין לי מה להגיד״ ועל מה לדבר עם אנשים.

תהיתי האם זה מוכר לכם? כתוצאה מדיכאון. אני זוכרת את זה גם מאפיזודות קודמות שהיו לי וכואבת את זה מאד.

בנוסף, לאחר חמישה שבועות שבהם הכאב לא דועך והיכולות הקוגניטיביות לא משתפרות (זיכרון, ריכוז, ורבליות) אני מעוניינת לשוב לתרופה המקורית שסייעה לי, הפרוזק (כמובן בסיוע הפסיכאטר). הוא מתעקש על מעבר למינון נמוך (20 מ״ג) בעוד
    שאני זוכרת שפחות מ-40 מ״ג לא עזרו לי. תהיתי אם יש התנגשות בין האיקסל לפרוזק
    ומה היא הדרך המומלצת ביותר למעבר נכון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ושתקנות

הוספת תגובה

• הי

נאור
    10/05/2014

אני היתי חיב לרשום אני היתי מטופל בפרוזאק עקב חרדה חברתית את ההרגשה שאין מה להגיד ואני כמו דג בגלל זה לקחתי את הכדור הזה והפסקתי אותו עכשיו אני בלי כי הוא עשה אותי אבמ כזה עודיותר רציתי לדעת מה הכדור הזה גרם לך? אני סתם בחור שמעונין לדעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השערה

שמוליק
    11/05/2014

שלום עדי.

התופעה הזו מוכרת לי אישית מפגישות עם בחורות. הרבה פעמים הייתי נתקע במצב כזה שאין לי מה להגיד, והיו הרבה שתיקות ארוכות מאוד, ולא הייתי יודע כיצד לשבור את הקרח.

באותו זמן חשבתי שאני פשוט מופנם.

כיום אני חושב שזה נבע מחוסר ביטחון עצמי שנבע מהרגשת של חוסר שלימות עם עצמי; לא הרגשתי בנוח עם עצמי עם מה שאני ועם ההישגים שהשגתי (ארו יותר נכון עם הישגים שרציתי להשיג ולא השגתי).

יכול להיות שיש לכך סיבות נוספות. זו לא בהכרח הסיבה היחידה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ושתקנות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2014

לא מומלץ SSRI עם איקסל.
    יש למצות טיפול עם איקסל, על פי הקליניקה ואו :
    אוגמנטציה לדיכאון : מירו.
    לפי התיאור הנ''ל, יש לשקול נוגד פסיכוזה במינון קטן ( ריספונד 0.5 מ''ג)
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש מאוים מהעולם
    נאור
    10/05/2014

רציתי לדעת מה זה הטיפול הרגשי הזה מה עושים בעצם בטיפול הזה ? ולמי פונים לטיפול כזה מי עושה אותו םסיכיאטר?

לקביעת תור
    סגירה
    מרגיש מאוים מהעולם

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    11/05/2014

שלום.

נסיבה העיקרית לבעיות הנפשיות היא חוויות מהעבר שייתכן שעדיין קורות בהווה שבגללן סובלים. בטיפול אמורים לנתח את החוויות האלו, להבין את הרגשות שנגרמו בגלל אותן החוויות, ולהתמודד עם הקשיים בגלל החוויות האלו. במילים אחרות זה נקרא "פסיכותרפיה" או טיפול בשיחות והוא ניתן ע"י פסיכיאטר או פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני.

יש אמנם פסיכיאטרים שמטפלים רק בתרופות, ואע"פ שהם יכולים לטפל גם בשיחות, הם מאמינים יותר בטיפול התרופתי. כל הרופאים של הפורים מסכימים שהגישה הזו מוטעית.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש מאוים מהעולם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2014

יש לפנות לפסיכיאטר, במסגרת הקופה, משרד הבריאות - מרפאות אזוריות ואו פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל מינון
    מיה
    10/05/2014

שלום

אם לוסטרל 50 עוזר לי ובכל זאת ארצה או אצטרך בעתיד להעלות מינון ל100.

מה ההבדל בדיוק?

מבחינת השפעה, יעילות ותופעות לוואי??

יש לציין שה50 לא גורם לתופעות לוואי בכלל.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל מינון

הוספת תגובה

• לוסטרל מינון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2014

לא ניתן לדעת בוודאות.
    בטוח שיש סיכוי גדול יותר לתופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות עקב בעיות שינה חמורות
    יואב
    09/05/2014

לפני שבועיים בערך התחילו אצלי במקביל תופעה של פה יבש והפרעות שינה חמורות,הייתי יכול להעביר לילות שלמים ללא שינה בלי שהייתי ישן ביום.מיותר לציין שאיכות החיים שלי נפגעה בצורה קשה, פניתי לפסיכיאטר והוא הביא לי לקחת קלונקס וציפרלקס,הסברתי לו שאני לא בן אדם דיכאוני והחרדות היחידות שאני סובל מהם זה שאני לא אצליח לישון בלילה.כעת כמה ימים אני נוטל 2-3 כדורים של קלונקס בלילה ולפעמים אחד ביום וזה עוזר לי להירדם וכן רבע כדור של ציפרלקס ביום כאשר המינון עולה כל שבוע עד לכדור שלם בשבוע האחרון. משהתחלתי לקחת את הכדורים יש לי בעיה להגיע לזיקפה שלמה וכן להגיע לפורקן מיני, האם זוהי תופעה נפוצה? אציין עוד שאני בן 26 ועד לפני שבועיים בריא לגמרי לו נוטל תרופות ולא הייתי מודע ללחצים שפוקדים אותי. תודה

הוספת תגובה

• תרופות עקב בעיות שינה חמורות - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    12/05/2014

שלום רב,
    התסמינים שאתה מתאר אכן עלולים להיות תסמינים של חרדה וככל הנראה זאת הייתה גם התרשמותו של הפסיכיאטר שהמליץ על הטיפול בנוגד חרדה (ציפרלקס) ותכשיר הרגעה (קלונקס).
    אחת התופעות הנפוצות של ציפרלקס היא פגיעה בתפקוד המיני , בדרך כלל זה בא לידי ביטוי בירידה בחשק. התופעה משתנה ממטופל למטופל ויש מטופלים שמדווחים על שיפור עם זמן מבחינה זו. התופעה הפיכה עם הפסקת התרופה. במידה ולא יחול שיפור תוך מספר שבועות מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול החלפת התכשיר או הפסקתו , בהתאם למצבך הנפשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה
    אופיר
    09/05/2014

לכבוד המשיבים הנכבדים שלום רב,
    שמי אופיר בן 23 מתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם סכיזו-אפקטיביות.

רקע:
    לוקח:
    10 רסיטל
    1200 לתיום
    1500 דפלפט
    30 זיפרקסה
    גובה 172 משקל 78
    כיום אני ממעיט במוצרים מן החי מסיבות מוסריות, אם כי מטעמי בריאות אני צורך לעיתים דגים וחלב.
    לפני הטיפול התרופתי בתזונה כזו הייתי שוקל 52 באופן קבוע גם עם אכילת ג'נק פוד לעיתים קרובות (אך לא כל הזמן).

שאלתי היא:
    האם התרופות גורמות לי להיות יותר מושמן ככל שאוכל יותר ג'נק פוד (באופן "חד חד ערכי" "לינארי"), או שהן מעלות לי את המשקל בפעם אחת ומאז כשם שלא הייתי רגיש לג'נק פוד לפני התרופות כך לא אהיה רגיש לג'נק פוד אחרי התרופות?

בתודה רבה!
    אופיר

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    09/05/2014

שלום אופיר.

אינני רופא.

בלי שום קשר לשאלה האם התרופות גורמות להשמנת יתר, ואם ג'אנק-פוד יכול להעצים את האפקט, ג'אק-פוד אינו בריא וכדאי ורצוי בלי שום קשר לצרוך במתינות.

לדעתי, יש בג'אנק-פוד יתרון שהוא מהיר הכנה, ומי שאין לו סבלנות להשקיע בהכנת מאכלים בריאים יותר וגם טעמים ומזינים - זה פתרון טוב.

אני מציע לנסות בהדרגה להחליף את הג'אנק-פוד בפירות חיים, תוך כדי שימת לב שההחלפה הזו איננה גורמת להחמרה של המצב הנפשי. אם הדבר יגרום להחמרה של המצב הנפשי מוטב להמשיך עם ג'אנק-פוד.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין ספק

אופיר
    09/05/2014

אין ספק שג'אנק פוד לא בריא ואכן אני צורך אותו במתינות. אך אני מפחד שגם המתינות הזו (נגיד פעמים שלוש בשבוע) תביא להשמנה בלי עצירה וזו שאלתי. האם ההשמנה נעצרת איפושהו למרות אכילת הג'אנק פוד ובהתחשב בכך שלפני הטיפול התרופתע הייתי אוכל ג'אנק פוד במתינות ולא הייתי משמין כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על זה תקבל תשובה מהרופאים

שמוליק
    09/05/2014

שלום אופיר.

מעבר למה שכתבתי - אינני יודע לענות.

אני בטוח שהרופאים של הפורום ישמחו לתת תשובה מפורטת ומדוייקת.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקרים על טיפול נפשי טבעי
    עידן
    08/05/2014

הפסיכיאטריה לעולם לא חקרה את אפקט הטיפול הטבעי לנפש. אז באיזה זכות היא שוללת אותו בתוקף?? זאת הונאה!!

לקביעת תור
    סגירה
    מחקרים על טיפול נפשי טבעי

הוספת תגובה

• נא לדייק

שמוליק
    09/05/2014

שלום עידן.

אני בהחלט איתך בגישה שרואה את הטיפול הריגשי כטיפול העיקרי בבעיות נפשיות.

עם זאת, אני מבקש לעמוד על האמת: פסיכיאטרים חייבים לעבור הכשרה לטיפול בשיחות (פסיכותרפיה). מה הם עושים עם זה בסוף - כל אחד והגישה שלו. יש כאלה שרואים בטיפול הריגשי עיקר, וכמעט שלא מתעסקים תרופות, יש כאלה שנוטים לשלב ויש כאלה שמתעסקים עם תרופות ואינם מטפלים בשיחות.

ד"ר דוידאור (אחד מהרופאים של הפורום) אמר שלדעתו אלה שמטפלים רק בתרופות מפספסים ובגדול, אבל אין לנו עניין לכפות עליהם את מה שאנו מאמינים בו שיותר נכון לטפל בשיחות.

אני רוצה לציין שישנם הרבה מטופלים שמעוניינים בטיפול התרופתי ותולים את התקוות בתרופות, וצריך הרבה מאמצים כדי להסביר להם שהישועה לא תבוא משם. גם כאשר הם מתלוננים על סבל מתופעות הלוואי - גם אז קשה להסביר להם שעדיף להשקיע יותר בטיפול הריגשי.

הרופאים של הפורום דוגלים בשילוב של טיפול בשיחות עם טיפול תרופתי, וכולם מטפלים בפועל גם בשיחות, ולכן נראה לי שצריך להפנות את הביקורת למקום אחר, וכאן אולי צריך לעודד את הגישה הרואה בטיפול הריגשי עיקר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהריון
    דנית
    08/05/2014

אני בהריון והפסיכיאטרית נתנה לי 2 סוגים של כדורים לוסטרל ואביפליי התחלתי עם סוג אחד אני פוחדת להתחיל עם השני בגלל העובר האם אני צודקת?

לקביעת תור
    סגירה
    בהריון

הוספת תגובה

• הפסקה של לוסטרל
    דנית
    08/05/2014

אם אני לוקח לוסטרל ורוצה להפסיק זה גורם להתקף אפילטי? איך מפסיקים?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקה של לוסטרל

הוספת תגובה

• כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל

שמוליק
    09/05/2014

שלום דנית.

לא כדאי להפסיקק את הטיפול התרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל.

ממילא תוכלי לשאול אותו האם ההפסקה יכולה לגרום להתקפי אפילפסיה,. כמובן שתוכלי להחליט להפסיק בניגוד לדעתו, אבל כדאי לשמוע את דעתו לפני שמחליטים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי
    נאור
    08/05/2014

לא יודע מאיפה להתחיל אבל הכל קשה לי דוגמא אני רב אם אמא שלי צועק מקלל וכל זה למה כי היא ביקשה שאני ירד לקנות סיגריות סתם דוגמא וככה כמה שעות היא מתעצבנת עלי שעות ובוכה ואני כאילו כלום מרוב התסבוכים אם עצמי אני צועק די אני בבעיה מה לא מובן קשה לי להתמודד אם הכלל ואחרי זה אני בוכה אם הראש למטה בבקשה תעזרו לי לצאת מזה ולהבין מה זה ..אני יודע שמאז שאני ילד קשה לי ותמיד היתי בוכה ומוציא תסכולים ואני לא מסתדר אם כלום ואין לי חברה בחורה כאילו ולא היה לי בבקשה תעזרו לי לצאת מזה !

לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי

הוספת תגובה

• אנחנו איתך

שמוליק
    09/05/2014

שלום מאור.

אני מבין שקשה לך, אבל התיאור שלך אמור להיות מיועד כפלי מישהו שמכיר אותך. למי שאינו מכיר אותך יהיה קשה מאוד להבין למה בדיוק אתה מתכוון, וממילא יהיה קשה מאוד לתת איזו עצה והכוונה דרך האינטרנט.

אתה צריך לפנות לגורם שאתה בוטח בו שאתה יכול להרגיש יותר בנוח לחשוף יותר פרטים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאור

נאור
    09/05/2014

תראה אני עצבני אני בחרדות אני לא מבין הרבה דברים בחיים לא הולך לי כלום אני הרבה לא מרוכז בנאדם שלא מדבר כבר אחרי צבא ולא יוצא ממני כלום לא עובד לא כלום אין קשר זוגי ולא יודע אם היה לי מפחד לא להתחתן בסוף ולהיות תקוע כל החיים אני רק תקוע מרגיש בנאדם אם מחסומים הנה חשפתי פרטים פחות או יותר יש לך עזרה בשבילי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה

שמוליק
    09/05/2014

שלום מאור.

הדבר שלפי דעתי הוא החשוב ביותר הוא שאתה צריך להאמין בעצמך. אתה בחור טוב, וגם אם עכשיו ישנם קשיים - תאמין שאתה מסוגל להתגבר. זה ייקח זמן, ובסופו של דבר מי שמתמודד עם קשיים יוצא אדם חזק יותר. בעצם זה שפנית לפורום זה אומר שאתה לא מרוצה ממצבך, ואתה רוצה להתקדם בחיים, ואין שום דיבה שלא תצליח.

אני מבין שישנם קשיים במציאת עבודה ובקשר זוגי. יכול להיות שהחרדות נובעות מתחושות הכישלון, וכדי להתגבר על החרדות צריך עזרה מעשית בקטע של עבודה וזוגיות.

כדי למצות את היכולות שלך בעבודה, יכולות להיות מספר אופציות: האחת היא לנסות לחזור לצבא; למסגרת שכבר הוכחת את עצמך שם, אבל אינני יודע אם זה מה שאתה רוצה מעצמך. אפשרות אחרת היא לנסות לפנות ליועץ תעסוקתי שאיתו תוכל לנסות לנתח מהם הכישרונות שלך, איזה סוג של עבודות יכולות להתאים לך ועל פי זה להחליט מה לעשות.

בקטע הזוגי הכל יכול להיות; אם אתה לא מצליח זה אומר שאתה לא בסדר. יכול להיות שזה לא הולך כי אתה לא מגיע לבחורות מתאימות. צריך לברר את הנושא יותר לעומק, ויכול להיות שיועץ זוגיות יכול לעזור להבין את הקשיים טוב יותר ולכוון אותך.

הצלחה והתקדמות אם בעבודה ואם בקשר זוגי יעודדו אותך יחזקו את הביטחון העצמי וישפרו את היכולות גם בשאר התחומים של החיים.

יכול להיות שישנם אי אילו מחסומים ריגשיים שמונעים ממך לעשות את הצעדים הנכונים בעבודה ובזוגיות שכדי להתגבר עליהם צריך תמיכה נפשית.

בקיצור, צריך איזה שילוב של תמיכה נפשית עם עצות מעשיות למציאת עבודה וקשר זוגי, אבל הכי הכי חשוב - תאמין בעצמך. אתה יכול אתה מסוגל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת מטבולית ומוות
    מיה
    08/05/2014

שלום

השבוע שמעתי על חולה שטופל בכדורים לסכיזופרניה בן 46 שנפטר מדום לב.
    נכנס לי פחד שאולי הכדורים כמו ssri גם אולי גורמים לתסמונת מטבולית ומוות מוקדם בגלל העליה במשקל הבלתי נמנעת, עליה בסוכר ובכולסטרול וכו' .

האם זה נכון? אבקש תשובה כנה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת מטבולית ומוות

הוספת תגובה

• השערה

שמוליק
    08/05/2014

שלום מעיין.

יכול להיות שיש קשר בין הדברים. אבל עם זאת, צריך לקחת בחשבון שיכול להיות שבסופו של יום, היה עדיף לקחת את התרופות שעזרו לבעייה האחת גם אם נגרם נזק במקום אחר. צריך לעשות חשבון נכון של תועלת מול נזק.

לדעתי, הטיפול העיקרי צריך להיות טיפול ריגשי והוא צריך להיות מספיק טוב כך שהוא יביא את המטופל למצב שבו הוא לא יזדקק לטיפול תרופתי עם כל תופעות הלוואי הקשות של התרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת מטבולית ומוות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2014

תופעות לוואי קיימות.
    חובה מעקב גופני מסודר
    פעילות גופנית ודיאטה מסודרת
    מעקב רופא מטפל מסודר, מה שיכול
    לצמצם מאוד את הסיכון לסיבוך.
    ב SSRI די נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה קנאביס כבר
    לימי
    08/05/2014

די, נמאס לי.
    אני אומנם סטודנטית ולומדת, ורוב הפרטים היבשים מאשרים ש"הכל בסדר איתי"
    אומנם מי שיודע דבר יכול להבחין בסבלי והתפקוד הדפוק שלי
    לא בא לי לחיות יותר, אני לא שמחה (גיליתי רק כששותה אלכוהול, רק זה משחרר אותי אבל אני ממש לא מתכוונת להתמכר לחרא הזה)
    היו לי 2 אבחנות עד כה:
    1. רופא אחד: סכיזואפקטיב
    2.רופא אחר: מחלה דו קוטבית
    יכול להיות שזה 2 דברים שמשלימים אחד את השני, אני לא יודעת(זה גם לא ממש מעניין אותי למען האמת)
    אני רוצה כבר להרגיש שאני חיה, להרגיש שמחה ולהתחבר לאנשים..
    יצאתי בעצמאות האחרון לרקוד ואילולא האלכוהול ששתיתי הייתי מאובנת כמו סלע יציב וחזק
    לכששתיתי, הרגשתי (סוף סוף) הרבה יותר משוחררת
    מצד שני הרגשתי אשמה כי זה דופק את המערכת ובמיוחד עם התרופה שאני נוטלת (10 מ"ג אבילפיי)
    אני יודע שאין טעם לנסות אנטי דיכאוני או מייצב- זה פשוט ל-א ע-ו-ז-ר !!
    לכל הרופאים הנכבדים (והיותר מאושרים ממני, זה בטוח) : בבקשה מכם, תגאלו אותי מיסוריי, תאשרן לי קנאביס רפואי או המתת חסד! די! נמאס לי!
    ממני ,
    המיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    אני רוצה קנאביס כבר

הוספת תגובה

• אני איתך.

לירון
    08/05/2014

מתרוצץ בין רופאים ,כדורים,ואבחנות.
    איך אנחנו יכולים לחיות ככה?לקחו מאיתנו את הנשמה ואת האישיות שלנו,את החיבור לעצמנו,את החיות .מה אתם רוצים ,תנו לנו טיפול.אי אפשר לחיות ככה.
    אני כבר שנתיים מחפש את עצמי והאבחנות שקיבלת בין היתר גם התקבלו אצלי,רק שאני קיבלתי עוד 10 בערך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאור

נאור
    08/05/2014

לירון מה זתומרת קיבלת עוד 10? ויש בזה משו הכדורים לא עושים הכי פלאים וזה כמו סו אתה בהשפעה של משו ומאבד את האני שלך ואני בלי כדורים וקשה לי לחיות ככה אבל מה הכונה קיבלת עוד 10

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע

לימי
    08/05/2014

על המקרה שלך, אם רוצה לשתף..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ריגשי

שמוליק
    09/05/2014

שלום לימי.

הבעיות התיפקודיות יכולות להיות תופעות לוואי של התרופות ובמיוחד של התרופה האנטי-פסיכוטית (אביליפיי).

ישנה נטייה לומר כי מדובר בסימפטומים שליליים של המחלה, אע"פ שיכול מאוד להיות שהתרופות הן הגורמות לכך.

קאנביס רפואי לא יעזור, וגם לא יאשרו כל כך מהר...

מה שאפשר לעשות זה לשפר את הטיפול הריגשי שיביא אותך למצב שבו לא תצטרכי יותר טיפול תרופתי על תופעות הלוואי הגורמות לבעיות תיפקודיות, וזה יכול לעזור הרבה יותר מקנביס רפואי.

אגב, כדאי לראות את הסירטון שצרפתי שהיה בו דיון על מישהו שהתאבד שסבל ממחלה גופנית.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיתי חלק

לימי
    09/05/2014

אך לא מבינה איך זה קשור אליי
    לגבי אביליפיי- אני חייבת לקחת מינון תחזוקתי בכדי שלא יחזור ח"ו התקף פסיכוטי, לתקופה של 5 שנים מההתקף האחרון שזה אומר שנשארו לי עוד שנתיים
    אילולא יכולתי, מזמן הייתי מפסיקה לקחת את האביליפיי הנוכחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה קצת קשור

שמוליק
    09/05/2014

שלום לימי.

נראה לי שזה קצת קשור מצד זה שנאמר שם שמי שרוצה לסיים את החיים בגלל בעייה רפואית, הוא בדרך כלל באמת רוצה מזור למחלתו ואילו היה ניתן לרפא את המחלה או לטפל בה ביעילות - הוא לא היה חושב להתאבד.

אינני יודע מאיפה הבאת את זה שצריך לקחת את האביליפיי למשך חמש שנים. זה תלוי בכל מטופל באופן אינדבידואלי.

אני הפסקתי את הטיפול התרופתי אחרי רק שלוש שנים וזה היה אחרי אישפוז שלישי (וגם בניגוד להמלצת הרופאה המטפלת).

אם את סובלת כל כך מהתרופה, אז אפשר להפסיק למרות המלצת הרופא המטפל, אבל להמשיך עם הטיפול בשיחות, ואם המטפל יראה שהמצב מחמיר - לקחת שוב. בוודאי שאם זה מביא למחשבות אובדניות, אז עדיף לחיות עם סיכון לעוד אישפוז מאשר להתאבד.

בפעמים הקודמות שניסיתי להפסיק את הטיפול התרופתי - היו אחרי זה שוב פעם אישפוזים, אבל נראה לי שעיקר הבעייה היה בכך שלא ניתן מענה לשורש הבעייה שהוא ריגשי. יכול מאוד להיות שהטיפול הריגשי לא מספיק טוב וצריך לשפר אותו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה