פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נמאס לי מיואשת
    גואנה
    22/04/2014

בעלי קיבל מכה בראש ועכשיו מקבל הרבה תרופות זה לפי המלצת מומחים
    קלונקס 0.5 מ"ג 180 כדור
    קנאביס רפואי
    קלפקסול 25 מ"ג 60 כדור
    מירו 45 מ"ג 60כדור
    טריבימין 20 cf 60כדור
    לנטון 30מ"ג 60 כדור
    אגיסיריק 16מ"ג 90 כדור
    סימפיקורט
    סימפלטה 60מ"ג 56 כדור
    טרמדקס 100 מ"ג 30 כדור
    הרופאים הם ניורולוג-פסיכיאטר-א.א.ג-מרפאת כאב-אורטופד.
    כל היום הוא רדום ,האם באמת משפיעות כל כך ומרדימות כל הזמן?(קבל תרופת הקלונקס וקליפקסול בגלל התפרציות ואלימות )רופא המשפחה מבקר מדי פעם בגלל התפרצויות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי מיואשת

הוספת תגובה

• לא להתייאש - להיות אופטימית

שמוליק
    22/04/2014

שלום גואנה.

אני מזדהה לגמרי עם התחושות שלך.

בוודאי קשה לך - הן מצד זה שאת רואה את בעלך סובל, והן מצד זה שבגלל המכה שהוא קיבל, יש לו קשיי תיפקוד, וכל הנטל של הטיפול בבית נופל עלייך.

כדאי לך להיות אופטימית. כשחושבים טוב - זה באמת עוזר שיהיה טוב. אין שום סיבה שבעלך לא יחזור לתפקד ולהיות בעל טוב ותומך כפי שאני מניח שהוא היה לפני כן.

יכול להיות שבתקופה הקשה הזו, תמיכה נפשית תוכל לעזור לך לעבור את הקשיים טוב יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס לי מיואשת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/04/2014

אכן טיפול מאסיבי.
    ממליץ לפנות לחוות דעת נוספת ולברר האם הכל נחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכד בן 8
    אני
    22/04/2014

נכדי בן 8 מאובחן כילד רגיש וקושי לשלוט בכעסים. מה שמאוד מדאיג שלעיתים עושה את צרכיו במכנסיים זה יכול להיות בכל מקום בזמן טיול ובזמן כלשהו. הוא מתמם עד שמזהים זאת על פי הריח כמובן ואין לו הסבר לכך. הדבר מביך מאוד וכמובן לא נוח לכולם אנני חושבת שהוא מתרגש מכך. מה יכולה להיות הסיבה ולמי ליפנות. בחופש האחרון זה קרה מספר רב של תקריות ודוקא כשכולם סביבו ועודף תשומת לב מכל המשפחה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    נכד בן 8

הוספת תגובה

• צריך לעשות בדיקה יסודית

שמוליק
    22/04/2014

שלום לך.

קודם כל, הפורום הזה מיועד למבוגרים. עדיף היה לפנות לפורום פסיכיאטריה ילדים ונוער. למרות זאת, אם יש לרופאים של הפורום תשובה טובה לשאלתך - הם ישמחו לעזור.

יכולות להיות לכך הרבה סיבות, ויכול להיות שהסיבה לכך היא בכלל לא נפשית אלא מדובר באיזו בעייה רפואית-פיסיולוגית שאיננה נפשית. נראה לי שיהיה קשה מאוד לדעת. גישתם העיקבית של הרופאים של הפורום אומרת שצריך לעשות בדיקה מקיפה ויסודית ולבחון את כל האפשרויות.

אני משער, שתהיה המלצה לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער, על מנת שיעשה בדיקה מקיפה יותר, יזהה את המרכיבים של הבעייה, ובהתאם לכך ימליץ על טיפול. גם אם ישנו מרכיב רפואי-פסיולוגי - פסיכיאטר הוא רופא לכל דבר ועניין.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אני
    23/04/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטיה גנטית במחלות נפש
    ג.
    22/04/2014

שלום רב,
    לאחי התפרצה סכיזופניה באצמע שנות ה20 לחייו. אמי סבלה מדכאון קשה אחרי לידות וגם בעקבות מחלת אחי. יש לי בת-זוג שאיני יודע מה האבחנה שלה, אבל מאז גיל הנעורים היה לה רצון למות, ויש לה התקפי עצבנות שבאים משום מקום. תרופות שיפרו את מצבה אך הוא עדיין אינו מושלם. אני עצמי בריא.
    מסיבות ברורות אני רוצה להמנע ממצב שבו יהיה לי ילד עם בעיות נפשיות.
    שאלותיי הן:
    1) האם השילוב של שנינו יוצר סיכוי גבוה לילד חולה, ועד כמה? מן הסתם יש סיכון מוגבר, אבל יש הבדל בין 10% לבין 50%.
    2) האם יש בדיקות שניתן לערוך לפני נישואין לברר יותר במדויק את התשובה ל1, כפי שיש במחלות לא נפשיות?
    3) האם בזמן הריון יש בדיקות שניתן לעשות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נטיה גנטית במחלות נפש

הוספת תגובה

• נטיה גנטית במחלות נפש - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2014

לא ניתן להעריך סיכון ללא נתונים מדוייקים של אבחנות של 2 הצדדים.
    בבריאות הנפש, אין בדיקות זמינות לגילוי רגישות לפתח מחלות נפשיות כעת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות מלפונקס
    רונן
    21/04/2014

אני נמצא בחופש אצל הורי לקראת סיום אשפוז של כ-4 חודשים. ניסו לתת לי כמה סוגי שונים של תרופות ולבסוף החליטו לתת לי לפונקס.
    שכחתי לציין דבר חשוב-הייתי סובל מאוד! מעייפות לפני האשפוז וניסו לתת לי כדורים לא מעייפים ברובו.
    אמרתי ברובו כיוון, שכעת נותנים לי לפוקנס והוא מעייף אותי מאוד, נמאס לי מעייפות!
    אמרתי לפסיכיאטר שלי על זה והוא הציע לקחת את הלפונקס לפני השינה.השאלה שלי - עד כמה זה יעזור? אתמול ישנתי 10 שעות כאשר הלפונקס עדיין היה מחולק לערב ולבוקר(ולא הכל בערב).

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות מלפונקס

הוספת תגובה

• עייפות מלפונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2014

יש לנסות ליטול לפני השינה..
    אכן לפונקס מהווה את אחד התרופות הכי מעייפות והכי משמינות
    אך מנגד תרופה מאוד יעילה במצבים עמידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה יכול להימשך עוד הרבה זמן

שמוליק
    22/04/2014

שלום רונן.

זה טוב מאוד שאתה מודע לכך שהלפונקס מעייף אותך, ולא קנית את ההסבר שבוודאי ניסו לומר לך שמדובר בסימפטומים שליליים של המחלה. אמנם, יכול להיות שהעייפות היא אכן סימפטום שלילי של המחלה, אך יכול להיות שמדובר בתופעות לוואי של התרופה. אם אתה מרגיש שהעייפות היא בגלל הלפונקס - אז כנראה שאתה צודק.

אני יכול לומר מנסיון אישי של שנים שכל התרופות האנטי-פסיכוטיות שניסו לתת לי הרדימו אותי, ועשו לי הרבה מאוד החלפות תרופתיות.

אני מציע לבנות על שיפור המצב ע"י טיפול ריגשי. טיפול ריגשי מספיק טוב יכול להביא אותך למצב שלא תצטרך את הטיפול התרופתי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה דו-קוטבית
    שאלה
    21/04/2014

שלום וברכה,
    בן 26
    לפני כשנה, לאחר התקף מאני-פסיכוטי שנגרם כתוצאה מנטילת 60 מ"ג פאקסט, אובחנתי כסובל מהפרעה דו קוטבית בשילוב עם קווי אישיות גבוליים ומרכיבים טורדניים כפייתים.
    טיפול ראשוני ניתן לי סוליאן 400 אח"כ ירד ל200 מ"ג. תרופה זו ממש עייפה אותי ועשתה אותי זומבי, כמו כן גם הסרוקוואל שבמינון של 25 מ"ג "מפיל אותי". לבסוף טופלתי בלמיקטל 200 מ"ג ולאחר 4 חודשים הופסק הטיפול מצידי.

רציתי לשאול בעיקר בקשר לתנודות מצב הרוח ולאבחנה שלי.
    מי שסובל מהפרעה דו קוטבית, האם יתכן שביום אחד תנודות מצב הרוח שלו יתחלפו במהירות?
    לדוגמא, אני יכול לשבת בבית, אני ישר משתעמם, ואז יש לי ריקנות כרונית, מחשבות אובדניות, מרגיש שכל עולמי חרב עליי, ואז פתאום חבר מתקשר ומזמין אותי אליו או משהו בסגנון, ואז פתאום המצב רוח מתחלף לטוב, ויש תקווה, והכול די בסדר.. ואח"כ שוב חוזר הביתה, שוב שוקע, דיכאונות, אובדנות...
    האם זה סביר להפרעה דו קוטבית? או שמא קצב התחלפויות מצב הרוח בהפרעה דו קוטבית הוא עונתי, או חודשי?
    האם סביר שיהיו תנודות יומיות בתדירות כזאת?
    או שלדוגמא אני עם חברה שלי, הכול די בסדר ומצב רוח, ואיך שאני חוזר הביתה אל חדרי כל עולמי חרב עליי, שמגיע לנקודה שבה אפילו אני מתכנן מעשים אובדניים לפרטים(!).

ועוד דבר, בהפרעה דו קוטבית אומרים שהחולה סובל מתנודות קיצוניות במצבי הרוח ללא תלות הכרחית בנסיבות הסביבתיות, ואצלי בדוגמא שנתתי עם החבר שמזמין אותי, או החברה, אפשר לייחס זאת לסיבה סביבתית, אז מה זה אומר?
    והאם שווה לשקול טיפול בליתיום? (כי בהתחלה הרופא רצה לתת לי ליתיום אבל אני שכנעתי אותו לתת לי למיקטל בגלל פיחות תופעות הלוואי).

כרגע יש גם בעיות בשינה, לפעמים ישן עמוק לילה שלם, לפעמים לא נרדם בכלל, מכניס את עצמי ללחץ (אולי מנגנון לא מודע), אך לא שולט בזה וזה גורם לי סבל, יש לי בונדורמין אך פוחד ליצור תלות.
    סרוקוואל "מפיל" אותי ומעייף אותי מאוד (25 מ"ג) אך לא מצליח להרדים אותי מפני שהגוף נכנס ממש למלחמה נגד עצמו משום מה. בעקבות כך בבוקר סובל ולא מתפקד בעבודה. כבר שנים זה ככה מאז שאני ילד (גם היה כך בבית הספר)

תודה מראש וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה דו-קוטבית

הוספת תגובה

• להשקיע יותר בטיפול ריגשי

שמוליק
    22/04/2014

שלום ירין.

אע"פ שכתבת הרבה על הטיפול התרופתי ולא כתבת כלום על טיפול ריגשי, אני מניח שאתה מקבל. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

גם לי היה סבל נוראי מתופעות הלוואי של התרופות. הסבל היה כל כך נוראי עד כדי רצונות לסיים את החיים. בסוף החלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי, ולהמשיך רק עם טיפול ריגשי.

לדעתי, צריך להשקיע יותר בטיפול הריגשי. כאשר הטיפול הריגשי מספיק טוב - אז באמת ניתן לוותר על התרופות.

הטיפול הריגשי אינו מסתכם בפסיכותרפיה, השיחות אמורות לתת מוטיבציה שהמטופל יוכל להתמודד עם הקשיים גם כשהוא לא ליד המטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה דו-קוטבית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2014

הפרעה דו קוטבית - כולל קשת של מצבים ( ספקטרום דו קוטבי)..
    סוג 1 - הקשה , הקלאסי , מאני פסיכוטי..
    עד למצבים אשר נכללים בקשת, כגון הפרעת אישיות גבולית, תנודות יומיות, תנודות יותר במצב רוח דיכאוני ועוד..

יש צורך לאבחן, לשלול מצבים גופנים ( הורמונליים וכו..)
    ולהגדיר את מטרת הטיפול.

לפעמים נושא של עייפות מהווה מכשול ואתגר טיפולי לא פשוט..
    לכן חשוב להגדיר מטרות ולפעמים יש לעשות וויתורים קלים, TRADEOFF ..
    בעד השגת מטרה טיפולית ואיזון נפשי...

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה חוזרת

שאלה
    26/04/2014

היי, תודה על המענה.

ראשית כל עד לפני כמה זמן הייתי בטיפול פסיכו דינאמי אצל פסיכולוג קליני כשנה ושמונה חודשים. הטיפול הופסק מצד המטפל כי ביררתי עליו פרטים באופן לא חוקי ותקפתי אותו מילולית. הייתי שולח לו עשרות אס אמ אסים ביום.

קצת עליי
    בילדותי הייתי מוכרז כילד נטוש. אימי התדרדרה לסמים קשים, לפני כחצי שנה התאבדה.
    תקופת הילדות ובגרות כללה המון בילויים במוסדות גמילה של אימא. חוויתי ממנה המון התעללויות נפשיות (לא פיזיות). קשר מאוד סבוך. לא גדלתי איתה אלא בחיק המשפחה. עם אבא לא היה כלל קשר (הקים משפחה חדשה).

כל עניין הויסות רגשי מלווה אותי עוד מילדות, כנ״ל גם בעיות השינה.
    נער די מופרע אך לא נפתחו תיקים פליליים ב״ה ומעולם לא נגעתי בסמים ואפילו בסיגריות.

כיום יש המון מחשבות על אובדנות, אני די לבד, יש חברה אך סביר להניח שאם היא היתה איננה/נפרדת אז האובדנות היתה הופכת למעשית יותר, כמעט הייתי קרוב לפגיעה עצמית (לחתוך ידיים רגליים), אינטלקטואל מאוד, קורא המון על פסיכולוגיה, קבלה, תורה, מחלות נפש. מבין יותר מדיי אוליי.
    רוצים לשלוח אותי כרגע לשלוותה (מרצון ולא בכפייה) אך אני מאוד מהורהר בקשר לזה

כרגע ללא תרופות וללא שיחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתעודד

שמוליק
    27/04/2014

שלום ירין.

מה שכתבת זה תיאור שכבר הגיהנום נראה יותר טוב ממנו...

אני חושב שאתה בחור טוב, ופשוט צריך לפרוק את התחושות הקשות מהילדות ומההתבגרות.

אני מניח שאתה מבין שמה שהיה עם הפסיכולוג, היה טעות, שאני מניח שלא תחזור על עצמה שוב, אבל תסלח לעצמך, ותמשיך הלאה. יכול להיות שהוא לא היה מתאים, או שהיית זקוק לתמיכה יותר אינטנסיבית ממה שמקובל בדרך כלל - פעם בשבוע, ובגלל זה היית שולח אליו הרבה מיסרונים.

עכשיו, ללא טיפול ותמיכה, המצב עלול להתדרדר. צריך לפחות לנסות.

בכל אופן, מה שלא תחליט לעשות - תתעודד ושיהיה בהצלחה רבה. אין שום סיבה שלא תצליח לשקם את עצמך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי מינון תרופה
    עידן
    21/04/2014

אני נוטל מספר חודשים ציפרלקס 10 מ"ג בשל בעיות חרדה והפרעות פאניקה, יש לי מספר תופעות לוואי שמציקות לי כגון: השמנה, עייפות, אפאתיה ואדישות,זקפה חלשה ומיעוט זרע. אני כבר שבוע לוקח חצי כדור (5 מ"ג) כדי לראות אם הכדור יהיה אפקטיבי ויפחתו התופעות לוואי, התופעות לוואי בהחלט ירדו מאז שהורדתי את המינון, השאלה אם שבוע זה זמן מספיק בירידת המינון כדי לדעת אם הכדור משפיע עלי טוב גם בחצי מינון או שלוקח מספר שבועות עד שהתקופה שנטלתי 10 מ"ג תתנקה מהגוף?

נ.ב

ראיתי שרשמתם פה על מישהו שלוקח קלונקס שאסור בתכלית האיסור
    לשתות אלכוהול אפילו לא כוס עם סכנת מוות, האם גם על הציפרלקס
    יש איסור כזה גורף וסכנת מוות משתיה של כוס בירה או יין? ראיתי במספר מקורות
    שאפשרי לשתות כוס או שתיים פעם ב...

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי מינון תרופה

הוספת תגובה

• שינוי מינון תרופה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2014

אם יש הטבה לאחר שבוע הפחתה, אז סביר ביותר שזה משני לציפרלקס.
    לגבי אלכוהול וציפרלקס, לא , אין סכנה מיידית כמו עם קלונקס, אך באופן כללי עדיף להימנע מאלכוהול ככל שניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת רסיטל!
    ליהי
    20/04/2014

שלום
    אני בת 24 נוטלת רסיטל כשנתיים בערך,
    20 מ״ג.
    אני מעוניינת להפסיק ליטול אותה(מודעת לזה שהתופעות אמורות לחזור)
    אך בכל זאת החלטתי לנסות להיות בלי.
    השאלה שלי איך מפסיקים? לשתות חצי כדור במשך שבוע זה בסדר?
    כמובן שאתייעץ עם הרופא המטפל אך עד שאשיג אותו אשמח לתשובה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת רסיטל!

הוספת תגובה

• הפסקת רסיטל! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2014

ירידה לחצי כדור לחודש
    ירידה לרבע לעוד חודש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    מיה
    20/04/2014

שלום

אני מעונינת לקחת כל חודש עשרה ימים סימבלטה לפני ובמשך המחזור. זכורה לי בעבר השפעה חיובים אחרי 4 ימי שימוש בכאב כרוני בגב תחתון המלווה אותי שנים.
    האם זה מומלץ לקחת כך? כי כל החודש יהיה לי קשה לקחת מכל מיני סיבות וגם עיקר הסבל שלי הוא בימים של המחזור מבחינת כאב והשפעת הכאב על המצב רוח pms.

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• סימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2014

לא מומלץ..
    סיכוי לתופעות לוואי מיותרות.
    יש קלינאים הממליצים חצי כדור SSRI ( פריזמה)
    שבועיים בלבד סביב המחזור.
    אני אישית ממליץ על נטילה רציפה, פחות סיכוי תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות מסוג מינס ורמוטיב
    שני
    20/04/2014

שלום

אני בת 26, בריאה בדר"כ. במשך כשנה וחצי בערך אני לוקחת רמוטיב לטיפול בדיכאון קל וחרדות.

לאחרונה כאבי המחזור שלי התגברו מאוד ורופא הנשים המליץ לי לחזור לקחת גלולות (לקחתי במשך שנה, לפני כשנתיים-שלוש), ונתן לי מרשם לגלולות מינס.

בעלון התרופה של הרמוטיב נכתב שיכולה להיות פגיעה ביעילות גלולות למניעת היריון, אך הרופא אמר שלא צריכה להיות לכך משמעות. שבועיים לאחר שהתחלתי לקחת את הגלולות התחיל לי דימום, חלש יותר ממחזור, אך מלווה בכאבים דומים למחזור.

אני יודעת שדימום היא תופעת לוואי מוכרת לתחילת שימוש בגלולות, אך רציתי לדעת אם יכול להיות שהסיבה לכך היא הרמוטיב, ואם כך האם כדאי לי להפסיק את הטיפול ברמוטיב בכדי לא לפגום ביעילות הגלולות? (כמובן שלא ארצה לקחת סיכון לפגיעה ביעילות שלהם כאמצעי מניעה..)

אציין שבגלולות הקודמות שלקחתי - מסוג שלי - לא חוויתי דימומים.

תודה,
    שני.

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות מסוג מינס ורמוטיב

הוספת תגובה

• גלולות מסוג מינס ורמוטיב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2014

פחות סביר שמשני לרמוטיב.
    מומלץ יעוץ חוזר רופא נשים בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של תרופות
    מעיין
    19/04/2014

שלום רב,
    שמי מעיין ואני סובלת מזה כחודשיים מדיכאון שנוצר עקב חרדה שהיתה לי,
    החרדה יצרה לי הרגשה של מחנק בקיבה וזרמים בגוף. כתוצאה מכך נכנסתי לדיכאון.
    אני מטופלת עם כדורים פסיכיאטרים באופן הבא:
    סרקוול 150 מ"ג
    ויפאקס 225 מ"ג.
    לצערי הופיעו לי תופעות לוואי של התרופות.
    אם תופעות הלוואי ממשיכים של התרופות ממשיכים במשך חודש,
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של תרופות

הוספת תגובה

• טיפול ריגשי

שמוליק
    22/04/2014

שלום מעיין.

טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. צריך לטפל גם במרכיב הריגשי.

טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בתרופות על תופעות הלוואי שלהן.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2014

יש לברר את יעילות התרופות ואת תופעות הלוואי.
    יש לזכור שטיפול בתרופות בלבד לא תמיד מספיק.
    יש חשיבות לנושא התזונה, פסיכולוגיה, סביבה - עבודה - גורמי דחק ועוד..

בגלל המורכבות הנ''ל, חשוב לעשות בדיקה ראשונית יסודית ( אצלי בקליניקה הפרטית פגישה ראשונה כשעה וחצי) , להעריך את הגורמים באופן שלם ומקיף ולבנות תוכנית טיפול תוך התייחסות למרכיבים השונים.
    לידע כללי , בחרדה עמידה ,
    מומלץ להפחית : קפה, ממריצים, קולה, אלכוהול וסמים, שינה רציפה וטובה, פעילות גופנית מסודרת וכן גם מומלץ להוסיף בשר אדום. ( ממחקרים, נשים שאוכלות פחות בשר אדום יותר דיכאון וחרדה),
    כמובן תמיד למומלץ להתיעץ עם איש מקצוע... יש לשקול תוספי וויטאמינים לפעמים, במיוחד:
    SAME או LMETHYLFOLATE.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון זיפרקסה
    מירב
    19/04/2014

האם מינון של 20 מ"ג זיפרקסה ביום הוא מינון רגיל?
    תיאבון מאד מוגבר,כרס רצינית וזאת לאחר 4 חודשים בלבד..
    האם יש מקום לשקול הקטנת המינון?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון זיפרקסה

הוספת תגובה

• מינון זיפרקסה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2014

בהחלט מינון סביר.
    תמיד יש מקום לשקול הפחתה במינון.. לאחר איזון נפשי ממושך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני משתגעת?
    מישהי
    19/04/2014

היי, אני בת 22, מאובחנת כסובלת מOCD ונוטלת 20 מ"ג ציפרלקס.

קרה לי משהו מוזר בלילה, וחוויות דומות קורות לי מפעם לפעם. אני מפחדת שאני משתגעת:

דברתי עם חברות על כך שאני לא מאמינה בחלומות, שבעיניי אין להם יכולת לנבא את העתיד לטוב או לרע ושאני רק אומרת לאלוהים אחרי חלום רע שישמור עלי וממשיכה בשלי. הדבר לא מטריד אותי.
    לאחרונה אני בתקופה לחוצה ואני דואגת הרבה, הלילה היה לי לילה מלחיץ מאד (מציינת את זה במידה וזה חשוב).
    לקראת השינה שכבתי במיטה חשבתי כל מני מחשבות ופצאום הרגשתי שיש קול שכאילו מתערב לי במחשבה. אומר לי שפתחתי פה לשטן ועכשיו החלומות שלי יתגשמו לרעה. הרגשתי שכאילו הקול הזה זה השטן או איזה משהו רע.
    עכשיו אני יודעת מבחינה הגיונית שזה תוצר של המחשבה שלי!! שלא דברתי עם השטן ולא כלום. מצד שני, יש בי ספק קטן של - מה עם זה כן השטן?

אני מרגישה ממש מפגרת עכשיו שאני כותבת את זה, מפחיד אותי שאני משתגעת.
    מה דעתכם?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני משתגעת?

הוספת תגובה

• גברתי היקרה..

שאלה
    21/04/2014

קראתי את הודעתך ואני חייב להגיב כי קרה לי מקרה דומה לפני כשנה וחצי שנטלתי תרופה דומה מאותה הקבוצה SSRI (פאקסט 60 מ"ג) וחשבתי שאני נביא, לאחר מכן היה לי התקף מאניה והסתבר שהתרופה הזו אכן לא מתאימה לי.
    לדעתי האישית (אני לא רופא), מניסיון, כדאי לך להפסיק לאלתר את התרופה, כי כנראה היא לא מתאימה לך.

הרבה בריאות וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצירת קשר לאזרה

מיכאל
    28/04/2014

אח שלי היקר אני מזדהה איתך אני גר אם בחורה שאני אוהב ולא מוכן לוותר עליה עברנו שתי מאניות אישפוז בשלוותה מתופלים אצל רופא הכל קשורה.
    במכתב שלך סמתי לב לאמירה שלך מאודחשוב לי הדברים "הקדור פשוט לא התאים לי" * הכדור ניסינו הרבה רופאים פרטיים וגם לא והכל ללא שינוי יציב ועכשיו אני שומע ממך בפעם ראשונה על תרופה שכל כך פשוט לא מתאימה שאאלתי מומחה שהינו מטופלים אצלו וגם זה החשדות שלנו היו שאולי פשוט התרופה לא התאימה הרופא המוקר והמומחה סירב לתאנות שלנו ואחרי המשך של כמה חודשים בתרופה שצריך לתת לה זמן שתשפיע הינו ניכנסים למאניה חזקה יותר שתביין כל תיפול 200 דולר פעם בשבוע על מה??? איפו הבריאות שלנו אזבנו את הרופא הפרטי הזה אחרי 3 שנים של טיפול וללא "הכדור המתאים כואב

מיצתאר שחפרתי זה הכל מהלב רק אם אתה ל
    רק אם באמת יכול ואני מרגיש שזה יעזור לי לשמור על בן אדם חולה בריא שמח ואוהב תיצור איתי קשר בבקשה לשיחת תמי
    מOface mishacheb

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבדוק יותר לעומק

שמוליק
    22/04/2014

שלום לך.

אני מקווה שתגיעי די מהר למסקנה שלא היה לך שום דיבור עם השטן.

בכל אופן, לדעתי, צריך לברר את העניין יותר ביסודיות. אני מציע לך לפנות למטפל, לשוחח על זה, ולפעול על פי עצתו של המטפל. נראה לי שיהיה קשה לתת עצה דרך האינטרנט; צריך להבין את העניין יותר לעומק.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבדוק יותר לעומק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2014

מסכים עם שמוליק.
    יש צורך בפניה לרופא המטפל בהקדם ובירור הנושא באופן יסודי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר- תגובה

מישהי
    22/04/2014

שלום רב, תודה על המענה.
    קבעתי פגישה עם הפסיכיאטר אך היא תהיה רק בעוד שבוע וחצי.
    התשובה שלך הותירה אותי מאד מודאגת, האם נראה לך שאני מפתחת תסמינים של סכיזופרניה?
    למרות שהבנתי ביני לביני שהקולות האלו כנראה לא אמיתיים.

אני ממש מפחדת להשתגע ולא יודעת מה לעשות עד הפגישה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליריקה או סימבלתה
    מאי
    18/04/2014

שלום

מה עדיף לכאבי גב ודיכאון משני (עקב הכאב וההגבלות) ליריקה או סימבלתה?
    יש לציין שאני בקרוב אעבור צריבת דיסק אבל בינתיים אצטרך לקחת כדור.

לקביעת תור
    סגירה
    ליריקה או סימבלתה

הוספת תגובה

• ליריקה או סימבלתה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2014

חד משמעי סימבאלטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון , פגיעה מילולית במשפחה
    גרי זד
    16/04/2014

שלום ,אני פונה אליכם לעזרה בקשר לאמא שלי אשה בת 70, לפני שנתיים חלתה בסרטן הרחם עברה ניתוח להוצאת הרחם וקיבלה טיפולים כימותרפיים כיום מבחינת המחלה המצב שקט ונימצאת בביקורות תקופתיות. שנה וחצי אחרי שפרצה המחלה אבא שלי בעלה נפטר לאחר מחלת סכרת סבל רב והגעה למצב סיעודי עם מטפל בבית. מכאן לפי דעתנו החלה הדרדרות הנפשית של אימי התחילה לא לזכור דברים יומיומיים היכן דברים נמצאים או להניח חפץ ןלא לזכור היכן שמה אותו(אירועים לפני 40 שנה זכרה מצוין)דיברה כל הזמן על אבא ובכתה .לקחנו אותה לפסיכיאטר עירוני ההסכמתה ולאחר שיחה התחילו לה טיפול תרופתי של רסיטל בהתחלה כדור אחד ואז 2 כדורים במפגש הבא ,ניסנו להוציא אותה מהבית לחוגים בהתחלה הסכימה אותם נהיה קשה עם הזמן בחצי שנה האחרונה נראה שחלה ירידה נוספת בזכרון אולם כאשר היא לא מוצאת חפץ כלשהו בבית היא מאשימה אותנו הילדים שלה שאנחנו גונבים לה דברים בבית ומנסים לגרום לה לחיים קשים כדי שתמות ונוכל לזכות בירושה שלה .כול שיחה איתה כיום ניפתחת בהאשמות וקללות שאנחנו ממררים לה את החיים ומעלימים דברים מהבית ולוקחים אותם לעצמנו אנחנו שני בנים ובת מאשימה רק אותי ואת אחי אנחנו מנסים לשכנע אותה ללכת לפסכיאטר גם רופאת המשפחה שלה ניסתה ללא הצלחה לא מסכימה בשום אופן אומרת שזה תרגיל נוסף לפגוע בה אנחנו אובדי עצות מה ניתן לעשות מה קרה לאמא שלי ? יש טיפול למצבה איך ניתן לשכנע אותה לקבל טיפול
    תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון , פגיעה מילולית במשפחה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/04/2014

התמונה מתאימה לשיטיון ( דימנציה ) וכנראה מצב פסיכוטי ( מחשבת שווא).
    יש לשקול אפוטרופוס על גוף ורכוש
    יש לשקול אשפוז נגד הרצון במקרה והמצב מחמיר
    לצערי קשה מאוד לשנות דעה ולהשיג הסכמה של מטופל במצב דומה למצב הנ''ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנאן עם רמוטיב
    אלי לוי
    16/04/2014

שלום רב,רציתי לשאול האם מותר לשלב ולקחת פרפנאן יחד עם רמוטיב ?,אני לוקח פרפנאן בלילה וביום למחרת בבוקר אני לוקח רמוטיב,האם מותר לשלב בין שתי התרופות ביחד ?,כי פרפנאן ניתנת גם נגד טיפולים כימוטרפיים,ובעלון של הרמוטיב רשום שאסור לשלב את התרופה עם טיפול כימוטרפי,אז מותר לשלב בין שתי התרופות או לא ?

לקביעת תור
    סגירה
    פרפנאן עם רמוטיב

הוספת תגובה

• פרפנאן עם רמוטיב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/04/2014

באופן כללי ניתן לשלב, דורש זהירות.
    פרפאנן נוגד פסיכוזה, השפעה נוגדת בחילות והרגעה.
    זה לא כימוטראפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה