מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשוב תשובתך.01/12/2013
שלום דוקטור ותודה על האתר
שנים רבות אני קבלתי סוגים ומינונים שונים של תרופות
אתמול הרופא אמר שיש תרופה שנכנסה שיכולה לעזור בסבירות מאוד גבוה שנקראת
,וולבוטרין 150 xr
לציין אני לוקח מעט טרגין לכאב ,וריטלין ל-
adhd אני מקווה שתרופות אלו לא מפריעים אחד לשני ? ,
אתמול לקחתי כדור אחת וולבוטרין 150XR ,והרגשתי המון מחשבות איומות ללא שליטה ,כולל הגברת עצבות,
היום לא לקחתי את התרופה,בגלל הפחד ממה שהיה לי אתמול ,ואני כרגע ללא טיפול ,
ד"ר מאוד חשוב לי היתיחסותך ותשובתך
אני בסבל ודילמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב תשובתך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2013וולבוטרין תרופה מעולה..
ומתאימה לתיאור הנ''ל
אסור לקחת בו בזמן עם ריטאלין או ממריצים
יש להפחית קפה
יש להימנע ממשקאות אנרגטיים
יש להפחית ריכוז נוגדי חרדה ודיכאון אחרים
עלול להוביל לפרכוסים ברגישים
חובה מעקב לחץ דם , דופק ואקג לביקורת..
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד טיסהסנדרה כהן01/12/2013
האם תרופה לוריון תעזור לי לטיסה שנימשכת 18 שעות. יש לי חרדה טיסה נוראית. ואם לא איזה תרופה אתה ממליץ לי. בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד טיסה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2013לוריוואן - שייכת למשפחת בנזודיאזפינים, נוגדי חרדה, אשר משפיעים באופן מהיר ויעיל, אך בו בזמן יש סכנה לתופעות לוואי חמורות כאשר מערבבים עם אלכהול או כאשר יש בעיה נשימתית.
ממליץ להתייעץ עם רופא משפחה בנדון, חצי כדור לוריוואן בהחלט אופציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באדרנליןגכ01/12/2013
ידוע שאדרנלין יכול לגרום לעליה במוטיבציה, שמחה, השתוקקת, רצון להיות אקטיבי, והבעת עניין. השאלה שלי היא מדוע בתרופות אנטי דיכאוניות או אפילו חרדיות לא משתמשים באדרנלין? הרי זה חומר קלאסי שיכול לגרום לבן אדם דיכאוני לצאת מהמיטה ולרצות להיות פעיל ולהביע עניין בדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באדרנלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2013נוגדי דיכאון וחרדה מקבוצת SNRI , פועלים על סרוטונין ונוראדרנלין.
כמו כן גם וולבוטרין.
יש לזכור שעליה באדרנלין יכול להוביל להחמרה בחרדות ותופעות לוואי לא רצויות.
מידע זמין רב לגבי תרופות, מינונים ועוד, זמין באפליקציות שלי , הכל בראש הפרעות חרדה, הכל בראש הפרעות פסיכוטיות, הכל בראש הפרעת במצב הרוח, זמין חינם במרקט של גוגל ( עבור אנדרואיד, בקרוב תמיכה גם לטאבלטים)
ניתן לחפש במרקט : "דוידאור"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלתהאלה01/12/2013
אני סובלת מדיכאון וחרדות מזה כ 5 שנים בשנתיים אחרונות אני נטלתי לטקסט אך בגלל חוסר שיפור במצבי הוחלט לתת לי כדור בשם סימבלתה במינון 60 מג ובנוסף כדור וחצי לטקסט לאחר שבועיים של שימוש בסימבלתה חשתי שיפור משמעותי ביותר אשר החזיק מעמד לשבוע בלבד והמצב חזר לסורו כרגע העלתי מינון ל 90 מג סימבלתה ועדיין אין שיפור ואף החמרה האם יכול להיות שהעלית המינון תחמיר את המצב?( בנוסף למצבי הנפשי אני סובלת מכאבי גב גרועים ונוטלת פרקוסט נגד הכאב) האם יכול להיות שגם כדור זה משפיע על מצבי הנפשי? בתודה מראש אלה נ ב מהעלאת המינון עברו שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלתה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2013התיאור לא מאפיין את סימבאלטה..
יש לברר את הנושא הגופני
לשלול בעיות גופניות נלוות או תופעות לוואי
כמו כן, יש להתייחס לגורמי דחק סביבתיים ומרכיב פסיכולוגי.
יש קושי לענות ללא מידע ובדיקה, באיזה קצב בוצע שינוי תרופתי ?
מינון התרופות האחרות ? מצב הגופני במהלך השינוי ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אקבל טיפול.. יקחו לי את הרישיון?בן2430/11/2013
שלום אני כיום בן 24 אני כבר 5 6 שנים סובל מכל מיני הפרעות נפשיות שהולכות ומחמירות ואני היום כבר במצב בלתי נסבל.. אני סוחב סיפור חיים לא קל איתי ואני סובל כל יום וכל לילה ואני מפחד לגשת לבדיקה כי שמעתי שהדבר ירום לי לאבד את הרישיון נהיגה ועוד המון השלכות כבדות אחרות
בין היתר דכאונות קשים חרדות קשות
תגובות פיזיות כמו רעידות התקפי עצבים בכי לא מוסבר
שינויים חדים במצבי הרוח נדודי שינה עד כדי חוסר שינה מחשבות קשות אלימות (אני מפחד להגיד אבל לעיתים גם אובדניות)
מדבר לעצמי בלי לשים לב שוקע במחשבות דמיונות מחסומים רגשיים מנותק מרגש כלפי ההורים והמשפחה סחרחורות כאבים בגוף לעיתים רחוקות וצערי עוד ועוד
מה אפשר לעשות ? וכמו מה זה נשמע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפל בעצמך
שמולי'ק01/12/2013שלום.
החחש שלך שמא יקחו לך את הרשיון הוא למעשה די רחוק.
לי לא לקחו את הרשיון אחרי שהייתי באישפוז כפוי, קל וחומר שאם תלך לטיפול, אז לא כל כך מהר יקחו לך את הרשיון.
יתר על כן, אם לא תטפל בבעייה, היא עלולה להחמיר, ואז באמת עלולים לקחת לך את הרשיון...
אין לך ממה לפחד מללכת לטיפול!!!
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אקבל טיפול.. יקחו לי את הרישיון? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2013אין פה שאלה.. למה לסבול ולסכן חיים ?
נהיגה במצב נפשי ללא טיפול מהווה סכנה עצמית ולסובבים..
תחת טיפול, איזון ומעקב , אין בעיה להמשיך לנהוג בדר'כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר דוידאוראורן30/11/2013
דר דוידאור,כמה תרופות נוגדות דיכאון רשומות בישראל?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2013הרבה ...
יש הרבה משפחות , גנריקה ועד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין 150Daniel30/11/2013
אני כבר 27 ימים על הוולבוטרין 150 כשלפני 20 יום הפסקתי לגמרי עם הציפרלקס 20 מ"ג (שעזר לדיכאון וחרדות אך הופסק עקב ירידה בחשק המיני)
בימים האחרונים (כולל היום) אני מרגיש חזרה של תסמינים רעים שהיו אצלי עוד לפני הנוגדי דיכאון, כנראה שהם חוזרים.
1.עולות לי לראש מחשבות שלילות מדי פעם בין אם זה מחשבות מן העבר כמו דברים שהיו או שאני מוטרד מדברים שיהיו .
2.אני פחות סבלני לאנשים ופחות חברותי.
3.מתרחק קצת מלדבר עם אנשים, או מוצא את עצמי מתווכח יותר איתם.
אשמח לדעת מה מעידים התסמינים האלה, הם תסמינים דיכאוניים או חרדתיים או אובססיבים? במיוחד לגבי סעיף 1
האם זה אומר שכדאי לשקול העלאת המינון של הוולבוטרין?
אציין שוב שאלה תסמינים שלא היו כשטופלתי בציפרלקס 20* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין 150 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2013וולבוטרין פחות יעיל לסימני חרדה , אובססיה ואימפולסיביות, בגלל חוסר השפעה על סרוטונין.
יש לשקול להוסיף תרופה מממשפחת SSRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לאבארחל ר30/11/2013
אבי בן 87 לפני כשנה סרטן שלפןחית שתן עד לפני כן עבד בעסק שלו, היה די חזק פיזית פעיל מאוד,,בחצי שנה האחרונה אחרי 15 הקרנות וסיבוכים ירד כ20 קג אבד את מצב הרוח,ואת הכוחות אבד תיאבון,ורק מבקש למות,מוחו צלול,והוא כל היום שוכב לא רוצה לעשות דבר,מאוד מריר,קבל בחודש האחרון כדור מירו 30 מ"ג, הכדור הרגיע אותו וגורם לו לישון רוב היום,אבל עדיין הוא מר נפש כועס על כל דבר,מנסה להעניש את הקרובים לו בטענות בלי סוף למרות שדואגים לו מעל ומעבר,גם מטפלים יש לו בבוקר ואחר הצהריים,אבל אין שינוי במצב הרוח,הזמנתי תור לפסיכיאטר אך קבעו לי לתחילת ינואר,אבקש עצתכם,אולי לכדורים אחרים שישנו את מצב רוחו,בעיקרון אינו סובל ממחלות משקלו כיום סביב 50 קג,ואנו מאוד מודאגים,
אודה לכל הנחיה או עצה
הבת רחל ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לאבא - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2013יש קושי לייעץ ללא בדיקה.
אך על פי התיאור, הייתי שוקל נוגד פסיכוזה ( סרווקאל) + סימבאלטה...
יש צורך בבדיקה מסודרת והערכה קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קסנקסאורית29/11/2013
אחותי החלה לקבל קסנקס במינון של 0.5. קיבלה את התרופה ע"י רופא משפחה ולא נאמר לה מהו המינון המקסימלי ליום. רציתי לברר מהו המינון המקסימלי שמותר ליום. היא קיבלה בנוסף גם אסיבל ללילה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון קסנקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2013מומלץ כמה שפחות , התרופה מלווה תופעות לוואי .. סכנה להתמכרות, דיכוי נשימה, סיבוך קטלני עם אלכוהול ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?שירי29/11/2013
שלום... במשך שנה אני לוקחת טיפול תרופתי עקב חרדות קשות מאוד ו OCD.
לקחתי במשך 11 חודשים פריזמה 60מג+זאפה 5מג, הייה שיפור קל אך בהחלט לא משמעותי. לפני חודשיים וחצי החלפתי את הזאפה בסרוקוול 125מג (בגלל שהזאפה מאוד השמין אותי), ואז היתי עם הפריזמה 60מג+סרוקוול 125מג, והרגשתי הכי טוב מכל השנה האחרונה. לא אידאלי או בסדר לגמריי, אבל היו לי שבועיים רצופים של הרגשה יותר "נורמלית", יותר שקט נפשי, ובכללית יותר טוב. מה גם שה"טוב" התמשך שבועיים שלש רצוף מה שלא קרה לי לפני הסרקוול, מקסימום היה לי יום יומיים יותר קלים ושוב החמיר.
הוחלט עם הרופא להחליף גם את הפריזמה, (בגלל שכמו שאמרתי שנה וההטבה לא היתה מספקת כלל, ובנוסף קראתי שאי אפשר לעלות בפריזמה מעל 60מג) החלפתי לסרטרלין 175מג, אז כרגע אני על סרטרלין 175מג+סרקוול 125מג כבר חודשיים.
מאז החלפת הפריזמה המצב הידרדר, (לא הכי גרוע שאי פעעם היה אבל ממש לא כמו שהרגשתי עם הפריזמה+סרוקוול), החרדות התחזקו, ופיזית יש בחילות כל הזמן ומדי פעם שילשולים. בנוסף מאז החלפת הפריזמה והזאפה יש לי דפיקות לב גבוהות (עד 125) אז התחלתי לקחת דרלין להנמכת הדופק.
אני לא יודעת מה כדאי לעשות? הרופא ממליץ להמשיך לתת צאנס לסרטרלין... האם אם אחריי חודשיים על 175מג לא חל שיפור יש טעם? האם עשיתי טעות שלא נשארתי על פריזמה+סרקוול שאז הרגשתי הכי טוב (ואולי יתכן שהסרקוול הייה ממשיך לחזק את פעילות הפריזמה אם היתי נותנת לזה צאנס?) האם במצב כמתואר הייה ניתן פשוט להגביר את כמות הפריזמה מעל 60מג? או שבשום אופן אסור...
המון תודה על הקריאה ואודה לדעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2013יש למצות סרטלין, לשקול לעלות.
יש צורך לברר גורמים פסיכולוגיים, סביבתיים וכן בדיקות דם ובירור מצב גופני.
בהמשך יש צורך לעשות הערכה ולנסות לבנות תוכנית טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהאריאלה29/11/2013
בני נוטל פבוקסיל-150מ"ג, סרוקוול-400 מ"ג,. (הוא סובל מסכיזופרניה).הוא לא מצליח לישון בלילה, וניסו עליו את כל כדורי השינה, גם פנרגן וגם אסיוול-וכלום לא עוזר. אין לו תסמינים אחרים, חוץ מהאינסומניה. מה עושים? איך אפשר לתפקד ללא שנת לילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בונדורמין ניסיתם?
אליאנה30/11/2013סרקוול מרדים ועם בונדורמין יכול להיות שהוא יישן.
מאד חשוב לגרום לו לישון ללא שינה הוא לא יתייצב.
ניתן להוסיף מירו.
בכל מקרה לא להתעכב ולשוב לפסיכיאטר כדיי שהשינה תשתפר.
אני חולה בעצמי וזה מנסיון.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטריןDaniel28/11/2013
האם מינון של 150 מ"ג וולבוטרין זה מינון יעיל לדיכאון בינוני-קשה ? האם יש יעילות טובה במינון הזה או שיש נטייה ל 300 מ"ג ?
מדובר על טיפול יחיד ללא תרופות נוספות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2013בהחלט 150 מ''ג יכול לעזור ואף להיות מספיק
אין חוקים, זה מאוד אינבידואלי..
הממוצע האפקטיבי - 300 מ''ג..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריות בסלהילה שוורץ28/11/2013
שלום רב,
מישהו יודע מהן התרופות הפסיכיאטריות לבריאות הנפש הנמצאות בסל משרד הבריאות?
ובנוסף לכך, מישהו יודע אילו תרופות עתידות להיכנס לסל עם כניסת הרפורמה לבריאות הנפש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תרופת שינה ללא מרשםיקי27/11/2013
שלום וברכה
אני בן 25 בן אדם בריא
אני כרגע התחלתי לעבוד במשמרות
כשאני עובד בוקר אז יום לפני קשה לי מאוד להירדם. אני צריך לקום ב5 בבוקר וגם אם אני נכנס למיטה ב10 בלילה אני מתהפך עד 3 לפנות בוקר ואפילו לפעמים לא ישן בכלל!
הנה עכשיו לדוגמא אני לא נרדם ובעוד כשעה אני צריך כבר להתארגן לעבודה וזה מתסכל
אני לא מצליח להירדם ואז אני מסתכל על השעון שדופק ואז אני נהיה מתוסכל ועצבני וזה גורם לי עוד יותר להיות בלחץ ולא להרדם
השינה שלי בדרך כלל היא טובה ועמוקה ואין לי נדודי שינה
רק הקטע הזה של המשמרות כשאני עובד בבוקר אז קשה לי ללכת לישון מוקדם,
רציתי לדעת אם ישנה תרופה טובה ללא מרשם שיכולה לתת לי מענה בימים שאני צריך ללכת לישון מוקדם, אני צריך משהו די חזק שאגיב אליו כי אני באמת נכנס ללחץ ועצבים כשאני לא נרדם וזה משפיע עליי
ראיתי שיש המון תרופות כמו רסקיו מלטונין ועוד הרבה סוגים
רציתי לדעת מה הכי טוב כמה מיליגרם והכי משפיע?
אשמח לתשובות
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת שינה ללא מרשם - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/11/2013ללכת לישון מוקדם - לדעתי , כדור שינה "רגיל" מרופא משפחה יהיה הפיתרון הטוב ביותר..
כל עוד שאתה תיקח לא יומיום, אין בעיה בדר'כ..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פבוקסילsport26/11/2013
שלום רב
חזרתי לטיפול תרופתי לאחר שנתיים ללא כדורים. אני נוטלת כיום 250 מ"ג פבוקסיל ליום.
לצערי הרב זה פגע לי במידה מסוימת בחשק המיני ואף באורגזמה.
מה ניתן לעשות? הרופא אינו רוצה להחליף את הכדורים כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פבוקסיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/11/2013לשנות טיפול .. SSRI אחר..
ואו
להוסיף מירו או וולבוטרין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת תרופה
sport05/12/2013תודה על התשובה.
אכן הלכתי לקבל חוות דעת שניה ואילו אותו פסיכיאטר טען שכדאי להחליף תרופה לציפרלקס. הוא לא יכל לתת לי מרשם ופשוט כתב מכתב לפסיכאטר המטפל. הפסיכאטר המטפל טען שציפרלקס ופבוקסיל זה אותו משפחה וזה יגרום לאותן תופעות. במקום רשם לי איקסל. שתי דעות מנוגדות ואני לא בטוחה למי להקשיב.
שכתי לציין שאני נוטלת פבוקסיל לאוסידי (לא בטוחה אם זה משנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקסל לא יעיל לאוסידי
דני24/12/2014רק כדורים שפועלים על סרוטנין בלבד יעילים לאוסידי
איקסל פועל 50 אחוז על הנוראדרנלין ככה שהוא הכי פחות מתאים לאוסידי אלא יותר לדכאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)