פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אפשר לצלול בזמן טיפול בסרנדה?
    מישל
    21/11/2013

שלום רב, קבלתי טיפול בסרנדה האם אני יכול לצלול? עדיין לא התחלתי לקחת את הכדורים.
    לפי תופעות לוואי לא נראה לי לא בטיחותי לצלול. ממתינה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם אפשר לצלול בזמן טיפול בסרנדה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/11/2013

לא ידוע על מניעה חד משמעית
    מומלץ להתיייעץ עם רופא בתחום הצלילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לO.C.D. +ADD +פניקה
    משה
    21/11/2013

לאחרונה קיבלתי טיפול תרופתי משולב של אפקסור XR ,טופמקס,וקונסרטה 36 מ"ג.
    כאשר בשיא אני אמור להגיע ל200 מ"ג טופמקס,אפקסור 225 מ"ג,קונסרטה 1 .
    במשך כל היום למשך חודש כאשר בהמשך אני אמור להעלות מינונים ואולי להוסיף כדורים.
    (עוד פרטים:עד לפני שנה לקחתי במשך 4 שנים טיפול משולב של 550 מ"ג טופמקס
    80 מ"ג פרוזק, קונסרטה 36 מ"ג ולפעמים גם וולבוטרין ונוקטורנו, במשך כל היום
    חשוב לציין שאני לא "קטן ממדים" כיום, אך לפני 4 שנים זה עזר לי להוריד את כל המשקל
    העודף עד לפני שנה שהפסקתי ומשקלי עלה חזרה)

שאלותי הן: 1.האם הטיפול הנוכחי הוא הכי טוב?
    2. האם יש לי ממה לחשוש או להיזהר?
    3.איך אני יכול לשפר את יעילות הטיפול?
    4.האם טיפול לדברים אלו הוא מוגבל בזמן או לכל\רוב חיי (אני צעיר +20 )
    5.האם יש בעיה לערבב\לשתות תרופות אלה עם אלכוהול\אשכוליות וכ'ו

בתודה מראש לכל הרופאים שעובדים קשה כדי לעזור!!!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לO.C.D. +ADD +פניקה

הוספת תגובה

• תשובות

שמוליק
    21/11/2013

שלום משה.

אינני רופא אבל אשתדל לענות לך על פי מיטב ידיעותיי:

1. כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ולכן אי אפשר לדעת. בוודאי שלא רק על סמך האיבחון. לכל מטופל צריך להתאים את הטיפול התרופתי באופן אישי. בעניין הזה אתה אמור לסמוך על הרופא המטפל.

2. לא יודע. לא נראה לי.

3. טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו יעיל. מומלץ לשלב גם טיפול ריגשי.

4. עיקר הבעייה היא רגשית. המרכיב הביולוגי (חוסר איזון כימי במוח) שאותו התרופות אמורות לפתור הוא רק מרכיב בודד בבעייה. טיפול טוב ונכון בשאר המרכיבים יכול להביא למצב שלא תצטרך יותר תרופות. דעתי האישית בעניין שחולקת על הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה שהמרכיב הביולוגי הוא עצמו סימפטום של שאר המרכיבים ואינו בעייה העומדת בפני עצמה.

5. בדרך כלל לא מומלץ לצרוך אלכוהול עם תרופות. עד כמה שידוע לי זה נכון לכל התרופות הפסיכיאטריות, ומן הסתם זה נכון עבור התרופות שאתה לוקח. לא סגור על זה במאת האחוזים.
    לגבי מיץ אשכוליות - קשה לי להאמין שיש עם זה בעייה. מעניין האם אני צודק.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה, אשמח לעוד תשובות

משה
    21/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזיות ראייה
    אמיר
    21/11/2013

אני סובל מהזיות ראייה (הנראות כצלליות שחורות).
    כיצד ניתן לדעת האם הן נובעות ממחלת הסכיזופרניה או מגידול במוח?

לקביעת תור
    סגירה
    הזיות ראייה

הוספת תגובה

• הזיות ראייה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/12/2013

אם מופיע באופן פתאומי, מלווה בכאב ראש, בעיות שיכחה.. חובה לשלול בעיה אורגנית.
    בסכיזופרניה, זה תיאור של שינוי ממושך, תקופה מקדימה של שינוי התנהגותי, שינוי מחשבתי, נסיגה חברתית ועוד..
    בכל מקרה יש צורך בבירור מסודר ותמיד חובה, ראשית לשלול בעיה גופנית - אורגנית.
    באם אתה מבין שזה לא אמיתי ורק דימיון, אז זה לא הזייה.
    יש צורך לברר את נושא הראייה , רופא עיניים.שימוש בטריפים בעבר , מהווה גורם לשינוי פרספטואלי ( ראייה הזייה ) - HPPD .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר דוידאור
    אורן
    20/11/2013

דר דוידאור,,,תור לרופא יש לי בעוד שבועיים.בינתיים אני להוט לדעת מה המקור של התלונה שאני חש.יש לי תחושות כאלו שהעולם הוא מקום רע ואכזר,אנשים אפלים ורוצחים בפוטנציה,חסר אמפתיה קר ומנוכר,העולם הוא ג'ונגל ושדה קרב,אנשים הם חיות שמסתירים
    נטיות אכזריות,ובאופן כללי ראיית עולם קודרת.מכל קשת ההפרעות למה זה מתאים באופן כללי מבלי להיתפס יותר מדי כאל תורה מסיני,פחות או יותר זה נשמע כמו מה לדעתך??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר דוידאור

הוספת תגובה

• שאלה לדר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/11/2013

היי , נשמע שסבלתה מאוד, נפגעתה והתאכזבתה מהסובבים..
    העולם באמת רע, אך הטוב קיים לא פחות , צריך להאמין ולחפש..
    יש צורך לבדיקה, לשלול בעיה אישיותית ולברר את פשר התלונות שלך..
    יש צורך לברר את המרכיב הנפשי פסיכיאטרי וכן לשלול גורמים אחרים.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים ממחלות
    אהרון כהן
    19/11/2013

שלום רב
    רציתי לשאול,יש לי בעיה שלפני חצי שנה קיבלתי מכה ביד מבלי להרגיש וקיבלתי חבורה צהובה בזרוע,החבורה עברה ואין שום סימן על הזרוע,אבל מאז נכנסתי לדמיונות שזה יכול להיות כתמים של מחלות ממאירות,למרות שהרופאים אמרו לי באותו זמן שזה רק שטף דם וזה יעבור,וזה באמת עבר עדיין יש לי את הפחדים שזה סרטן או מחלה אחרת,התחלתי טיפול בפרפנאן 8 מג",האם טיפול בפרפנאן בהתמדה אחרי חודש יכול להועיל להסיר ממני את הדמיון הזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים ממחלות

הוספת תגובה

• פחדים ממחלות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/11/2013

תיאורתית יכול להוביל לשיפור, לא מומלץ להתחיל בנוגד פסיכוזה ישן..
    תרופות חדשות הרבה יותר בטוחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לעזזל אתה לא עונה
    אהרון כהן
    19/11/2013

תענה כבר !!!

לקביעת תור
    סגירה
    למה לעזזל אתה לא עונה

הוספת תגובה

• חחח חזק

אבג
    19/11/2013

פסיכיאטריה במיטבה XD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין ולוסטרל
    רן
    19/11/2013

מומחית לפסיכיאטריה המליצה לאבי בן ה-78 ליטול לוסטרל 50 מ"ג.
    בעלון לצרכן נרשם כי אין ליטול את התרופה אם נוטלים אספירין. אבי נוטל אספירין, והיא התעלמה מעובדה זו. האם אכן אסור ליטול ליסטרול במקביל לאספירין?
    בנוסף אנו חוששים מאוד מאחת מתופעות הלוואי הפוטנציאליות של התרופה - נטייה לשברים בעצמות. תופעת לוואי מטרידה נוספת - קושי בזיכרון (הוא כרגע סובל מבעיות זיכרון קלות). עד כמה תופעות לוואי אלו אכן נפוצות?

תודה רבה,
    רן

לקביעת תור
    סגירה
    אספירין ולוסטרל

הוספת תגובה

• אספירין ולוסטרל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/11/2013

שילוב הנ''ל דורש זהירות, יכול להגביר סיכון לדימומים.
    תופעת לוואי ישל ירידת מלחים ובילבול בקרב קשישים דורשת זהירות נוספת.
    פרט לכך, תרופה יחסית בטוחה וכמובן יש צורך במעקב ושיקול דעת , תועלת מול סיכון בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעלפויות במצבי לחץ
    לי
    18/11/2013

שלום רב,

כבר מספר שנים שאני "מתעלפת" במצבי לחץ, במיוחד בוויכוחים עם בעלי.
    אני רושמת את המילה מתעלפת במירכאות מכוון שאני מתעלפת ממראה דם ומחטים וזו התעלפות שונה. בהתעלפות מהפוביה אני ממש מאבדת הכרה, לא רואה ולא שומעת כלום, אך ב"התעלפות" השנייה זה יותר כמו שיתוק שרירים, מין הקפאה כזאת שמפילה אותי על הרצפה בצורה שאני לא יכולה לזוז אך יכולה לשמוע וכמעט לראות מה קורה סביבי.
    אני הופכת מאוד נוקשה וכשאני מתעוררת אני פורצת בבכי היסטרי, מבוהלת מאוד ולוקח לי זמן להירגע... בפעם הראשונה זה קרה לי כשראיתי בבית חולים את הגופה של סבא שלי לפני בערך 8 שנים, ומאז זה קרה פעם אחת עם ויכוח עם אימי ומספר פעמים בוויכוחים עם בעלי. זה כל פעם משאיר לי את ההרגשה כאילו אני משוגעת וכאילו עשיתי את זה לעצמי בכוונה, אני מבטיחה לעצמי שזה לא יקרה שוב וזה כן קורה.
    הלכתי לפני מספר חודשים לרופאת משפחה וסיפרתי לה את זה והיא אמרה לי "את פשוט צריכה לא להתעצבן."
    אני לומדת פסיכולוגיה ולמדתי על הפרעת המרה (היסטריה) וזה מאוד הזכיר לי את מה שקורה לי... האם זה באמת כך? מה מומלץ לעשות במצב כזה?
    תודה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    התעלפויות במצבי לחץ

הוספת תגובה

• התעלפויות במצבי לחץ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/11/2013

שייך לקבוצת הפרעות חרדה .
    הטיפול:
    תרופתי ( נוגדי דיכאון וחרדה)
    דינאמי ( שיחות ) ואו :
    CBT ( התנהגותי קוגנטיבי)

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה- מינון
    שירי
    18/11/2013

שלום, רציתי לדעת מהו המינון המקסימלי המותר לפריזמה? הייתי על 60 מג מס חודשים עם שיפור חלקי, ולפני חודש וחצי החלפתי כדור (סרטרלין 175מג) ואני לא מרגישה הטבה ממנו... אולי ניתן לחזור לפריזמה ולהעלות את הכמות?

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה- מינון

הוספת תגובה

• פריזמה- מינון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/11/2013

מקס 60 מ''ג
    מעבר לכך חריג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר איזון כימי במוח?
    אבי
    18/11/2013

אם לפי התאוריה הרפואית רגשות שלילים כמו דיכאון חרדה מתח וכדומה. כל אלו נובעים בגלל חוסר איזון כימי במוח ותהליכים ביוכימים בגוף. אז מדוע לקיחת תרופות אינה מתקנת את הבעיה באופן טוטלי? ומעלימה אותם לגמרי הרי המוח מקבל את החומר הכימי שדרוש לו.
    והאם באופן תיאורטי יכול להיות שבעתיד ימציאו תרופה שלחלוטין מאזנת את המוח ואז כולנו לא נרגיש יותר רגשות אלו בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר איזון כימי במוח?

הוספת תגובה

• העניין עם חוסר האיזון

דבורה
    19/11/2013

התרופות כן עובדות על החוסר איזון הזה ומשפרות את המצב. לדיכאון יש לך SSRI שמאזנות את הסרטונין שבמוח וכך מפחיתות את תחושות הדיכאון. הבעיה היא שברגע שאתה נוגע במשהו אחד, אתה יכול לפגוע במשהו אחר. וזה העניין של תופעות הלוואי... אתה פתאום משמין, סובל מבעיות בזיכרון שלא היו קודם וכו' וכו' (מי שלוקח כבר יודע טוב טוב ומכיר את התופעות לוואי מקרוב).
    אבל עובדים על זה ומפתחים כל מיני שיטות שעובדות על החוסר איזון המוחי בלי תופעות לוואי. יש היום את שיטת הטיפול ב DTMS שזה משהו חדשני שבאמת פותר את הנושא הזה ואמור להחזיר לתפקוד מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ממש במקום

שמוליק
    19/11/2013

שלום אבי.

על פי התאוריה הפסיכיאטרית חוסר איזון כימי במוח הוא רק א-ח-ד מהגורמים לבעיות נפשיות, ולכן התרופה אמורה לתת מענה רק כנגד הגורם הזה, אבל לא על הבעייה כמכלול.

מהסיבה הזו יש תמימות דעים על כך שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו יעיל מספיק.

דעתי האישית היא שחוסר האיזון הכימי אינו בעייה העומדת בפני עצמה, ויתרה מזאת, חוסר האיזון הכימי הוא תוצר של שאר המרכיבים של הבעייה הנפשית. כאשר שאר הגורמים מטופלים היטב - אין יותר שום צורך בתרופות, וזה בדיוק מה שקרה לי אישית.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר איזון כימי במוח? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/11/2013

אכן יש קשר כימי , אך לא רק , זה מאוד תלוי במרכיב פסיכולוגי - ביטוי ביולוגי של קשרים בין אזורים במוח, רשתות וקישורים, ביטוי של קולטנים ועוד..
    הנושא מאוד מורכב, בעתיד הקרוב, עדין נזדקק לשלב תרופות +_ שיחות , להשגת השפעה נפשית יעילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע מתחילים דווקא בתרופות אלו?
    חיים
    18/11/2013

מדוע בטיפול לחרדה ודיכאון פסיכיאטרים בדרך כלל יציעו להתחיל עם תרופות ממשפחת ssri או snri? ולא למשל תרופות ממשפחת maoi או tca.
    באילו מקרים כן מומלץ להשתמש בתרופת ממשפחות אלו?

הוספת תגובה

• מדוע מתחילים דווקא בתרופות אלו? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/11/2013

נושא של בטיחות ויעילות.
    במקרים עמידים וחריגים ייתכן ניסיון בתרופות הנ''ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    שום
    17/11/2013

שלום אני בן 25 שותה רסיטל מדי בוקר רציתי לדעת אם אפשר לשתות בנוסף סווידש ביטר?

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• רסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/11/2013

עדיף להימנע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא SSRI
    יוסי
    17/11/2013

לילה טוב
    שאלתי היא האם תוספת של כדור SSRI ,כשאבחנה היא סכיזופרניה(מטופלת בכדורים אנטי פסיכוטיים), יכולה להזיק
    בתודה
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא SSRI

הוספת תגובה

• שאלה בנושא SSRI - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/11/2013

לעתים , במיוחד כאשר יש מרכיב של מצבים מאניפורמיים ( מצבי היי דמויי מאניה), יכול להוביל להחמרה, אך תיאורתית מהווה אפשרות טיפולית , במיוחד כאשר יש מרכיב אובססיבי.

תיאורתית , SSRI , מעלים סרוטונין, בריכוז גבוהה, יכול להוביל לירידת דופאמין נוספת ( מעבר להשפעת נוגד פסיכוזה) והחמרת תופעות לוואי...
    נוגדי פסיכוזה מדור חדש, מונעים תופעות לוואי, רבות על ידי חסימת קולטן לסרוטונין 2A1 , שינוי ריכוז סרוטונין באופן מהותי, ייבטל את ההשפעה החיובית של התרופה, והופעת תופעות לוואי.
    דורש זהירות ושיקול דעת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

יוסי
    24/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת NRI לSSRI
    עידן
    16/11/2013

רציתי לשאול האם הוספת NRI (אדרונקס) לתרופה ציפרלקס ממשפחת הSSRI יכולה לעזור להורדת תופעות הלוואי של הציפרלקס הכוללות : עייפות,השמנה,חוסר חשק מיני וחוסר ריכוז?
    ואם יש נטייה לחרדות (הציפרלקס נלקח לשם חרדה בעיקר המלווה בדכאון ומצבי רוח), האם זה יכול לגרום להחמרת חרדה? (גם אם זה במינון נמוך?)
    מה ההבדל העיקרי בהשפעה בין אדרונקס לוולבוטרין?
    והאם השילוב בין האדרונקס לציפרלקס בעצם נותן השפעה כמו של אפקסור ותרופות מסוג SNRI אחרות?

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת NRI לSSRI

הוספת תגובה

• הוספת NRI לSSRI - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/11/2013

תיאורתית הוספת NRI , מוסיף השפעה של נוראדרנלין, אכן מוביל להשפעה כמו SNRI .
    הוספת אדרונקס אכן יכול לתרום לשיפור בתלונות של עייפות, פגיעה בתפקוד המיני...
    וולבוטרין מוסיף השפעה על דופאמין פרט לנוראדרנלין.
    יש לזכור, השפעת התרופות שונה זו מזו בחוזק חסימת הקולטנים...
    הוספת מירו, יכול לבטל תופעות לוואי מיניות של SSRI אך בו בזמן מחמיר ישנוניות והשמנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקצת מידע על טיפול פסיכיאטרי
    מאור
    16/11/2013

שלום.
    אני בן 20, סובל כבר שנים מדיכאון עמוק ששיאו היה בין גיל 16 ל-19, שהוביל אותי בסופו של דבר להתמוטטות נפשית ואשפוז. אצל הפסיכיאטר בבית החולים הייתי בדיוק 10 דקות, ואובחנתי כבעל הפרעות אישיות מאשכול ב'.

זו הייתה הפעם הראשונה ששמעתי על המושג "הפרעות אישיות", ומיד אחרי זה הלכתי לקרוא ועולם שלם נגלה לפניי: כל מה שאי פעם עשיתי, כל תכונה בי, כל בעיה בי, הכל היה מתואר שם לפרטי פרטים. תמיד הייתי אדם קיצוני, מתבודד, דכאוני, חכם מדי לאחרים, קשה ועקשן, מאוהב בעצמי אך עם זאת שונא את עצמי ותמיד בטוח שכולם נגדי ושאני טוב מכולם, וזה מה שגרם לי להבין שיש לי הפרעות אישיות נרקסיסטית, גבולית והיסטריונית. באמת, כל מה שכתוב שם מילה במילה נכון לגביי, ולא סתם נכון, באמת ברמה כזו שזה הורס כל דבר בחיי, מהיחסים עם עצמי, ליחסים עם הוריי, ליחסים עם חבריי והסביבה ועד למערכות יחסים. אני יודע ששמעתם את זה מיליון פעם, יודע שכל אחד קורא קצת ובטוח שיש לו, אבל אני באמת בטוח ב-99% שיש לי את ההפרעות האלה. תמיד העירו לי על כל מה שכתוב שם, תמיד שנאו אותי בגלל זה. הפסיכיאטר נתן לי ציפרלקס, כעבור חודש של שימוש בכדור אחד לא הרגשתי כלום, הוא הכפיל את המינון, וכעבור עוד חודש של מינון כפול עדיין לא הרגשתי כלום, ופשוט הפסקתי במכה. לא הרגשתי שום דבר כי מלכתחילה לא היה כל שינוי.

לאחר מכן, נכנסתי למערכת יחסים שאורכה היה שנה והדיכאון עצמו נעלם לחלוטין, אך התכונות שמתוארות בהפרעות הללו רק החמירו והוקצנו, וזה גרם לאקסית שלי לשנוא אותי ולהעיר לי בלי סוף על כל דבר הכי קטן שעשיתי. עכשיו כשנפרדנו, לא רק שהדיכאון חזר והוא חזק פי שתיים, אלא גם שיש לי מחשבות קיצוניות מאוד ואני סובל סבל שקשה לתאר במילים, ונותרתי מצולק מההערות הבלתי פוסקות שלה, וכל צעד הכי קטן, כל דבר שאני מכניס לפה או כל דבר שאני רואה - אני שומע את הקול שלה בראשי אומר לי את הדברים שהיא הייתה אומרת, או יותר גרוע - קובע מה היא הייתה אומרת אילו הייתה פה.

היה חשוב לי לתת רקע, מן צורך בלתי מוסבר בי, שאכן לא קשור לשאלה עצמה, אבל הייתי חייב, אז בשורה התחתונה, זו השאלה:
    אני מחפש פסיכיאטר שבאמת ישב איתי לשיחה של שעתיים-שלוש, וישמע את כל מה שיש לי להגיד, החל מסיפור חיי המלא ועד לפרטים הקטנים ביותר שהיו לי במערכת היחסים, ובאמת ירשום כל דבר ויגיד לי אחת ולתמיד - ולא על הדף - אילו הפרעות אישיות יש לי והאם אני צודק, ובנוסף שירשום לי כדורים טובים שבאמת ישפיעו, שלא כמו הקודמים.

יש פסיכיאטר כזה? כי כל הפסיכיאטרים שיצא לי לשמוע עליהם [בתי חולים, קופות חולים] מקבלים אנשים ל-10 דקות ולא מקשיבים בכלל, וישר רושמים כדורים. אני באמת צריך פסיכיאטר שישפוך אור על הכל ויתן לי תשובה מדוייקת אחת ולתמיד.

תודה.

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה

שמוליק
    16/11/2013

שלום מאור.

בשביל לשפוך את כל מה שיש לך בלב, צריך טיפול בשיחות.

פסיכיאטרים חייבים לעבור הכשרה לטיפול בשיחות. האם בסופו של דבר הם בפועל יטפלו בשיחות או לא - זה כבר עניין אישי שלהם, אבל על כל פנים, ישנה תמימות דעים בין רופאי הפורום שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

אני מציע לך לחפש פסיכותרפיסט טוב. מה זה טוב? זה אומר שאתה מרגיש איתו בנוח. זה לא כל כך משנה אם זה פסיכולוג קליני או פסיכיאטר; יותר חשוב שתרגיש איתו בנוח.

שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנת את כוונתי

מאור
    16/11/2013

לא ביקשתי טיפול בשיחות; ביקשתי פסיכיאטר שישמע את כל מה שיש לי לומר ויגיד לי אחת ולתמיד אילו הפרעות אישיות יש לי, על סמך סיפור מפורט מאוד וניתוח ההתנהגות. זה אמור לקחת שעתיים-שלוש, לא יותר. אני לא מחפש מפגשים חוזרים, אלא מפגש חד פעמי. ובנוסף, חשוב לי שידע הכל לפני שיבחר אילו כדורים לתת לי. זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר אולי לנסות את ד"ר דוידאור

שמוליק
    16/11/2013

שלום מאור.

מצטער. לא נורא גם זה קורה...

על כל פנים, עד כמה שהבנתי ממנו, כך הוא עובד. הוא עושה בדיקה ראשונית שלוקחת הרבה זמן ובוחן את כל המרכיבים. את הרכיב הרגשי, הביולוגי, הסביבתי והרפואי פיסי. על סמך הבדיקות האלה הוא מאבחן ומחליט על הטיפול המומלץ. אני אישית אף פעם לא הייתי אצלו, אבל בכל אופן כך הוא אמר שהוא עובד, ותוכל לוודא את זה איתו.

בכל אופן, כדאי שתדע שהבעייה במוח שאותה התרופות אמרות לפתור היא רק חלק מהגורמים למחלה, ולכן לא כדאי לבסס את הטיפול רק על תרופות. יכול להיות שניסית טיפול בשיוחת אבל המטפל לא התאים לך, יכול להיות שבכלל טיפול בשיחות לא עושה לך מספיק טוב - זה בסדר גמור. יש טיפולים אחרים שאמורים לעזור רגשית. ממש לא חסר: C.B.T. פסיכודרנה, תרפיה באומנות, והרשימה עוד ארוכה.

ועוד משהו שאני חושב שכדאי לדעת: אין באמת דבר כזה תרופה אידאלית. כל מטופל והתרופה שמתאימה לו. הרבה פעמים קורה שמטופל מקבל תרופה מסויימת והוא לא מגיב לה טוב, או שהוא מגיב לה טוב, אבל סובל מתופעות הלוואי שלה, כך שצריך לנסות עד שמוצאים תרופה מתאימה...

בכל אופן, הדבר הכי חשוב הוא שתרגיש טוב עם עצמך. אם אתה חושב שזמה שצריך לעשות זה לקבל איבחון מדוייק ולמצוא את התרופה המתאימה ביותר - לך על זה, ושיהיה בהצלחה.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה