מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלאשבק ותרופות פסיכיאטריותאהרון כהן27/10/2013
שלום רב
רציתי לשאול אני לפני 16 שנה לקחתי lsd ואני אדם בריא לחלוטין,אם במקרה אני לוקח פרפנאן 8 מג לשם חרדה או זיפרקסיה זה יכול לעורר פלאשבק של lsd ?,עוד שאלה: האם משקה אנרגיה כמו בלו או אקסל יכולים לעורר פלאשבק ?,עוד שאלה: אם הייתי לוקח פרפנאן 4 מ"ג למצב נגד חרדות והרופא החליף את זה בקלונקס האם הפסקת הפרפנאן יכולה להגיב במחשבות דמיוניות או מחשבות שווא ?,עוד שאלה: פרפנאן 4 מ"ג לא משמש לטיפול אנטיפסיכוטי זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הפרפנאן
שמוליק28/10/2013שלום דוד.
הפרפנאן היא אכון תרופה אנטי-פסיכוטית, אבל יכול להיות שיש לה גם תגובות טובות למצבי רוח אחרים. זכור לי שפעם אחד הרופאים בפורום כתב שברוקוול היא גם כן תרופה אנטי-פסיכוטית שיש לה השפעות טובות גם לטיפול בדיכאון.
מעבר לזה, אני מניח שתקבל תשובה מהרופאים בפורום.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלאשבק ותרופות פסיכיאטריות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013פרפאנן תרופה נוגדת פסיכוזה , הפסקה , יכולה להוביל לחזרה של מצב פסיכוטי.
פלאשבק לאחר LSD , לא סביר שיחזור תחת טיפול בנוגדי פסיכוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כדורים, תופעות לוואי ועודורד27/10/2013
שלום,
אני בחורה בת 26, בריאה בדר"כ, שסובלת כבר בערך 7-8 שנים מלחץ נפשי, דאגות, מחשבות טורדניות ונטייה לעצבים.
לפני כשנה וחצי, בהמלצת רופאת המשפחה שלי, התחלתי לקחת ציפרלקס במינון הכי נמוך, פעם ביום. הכדורים עשו לי מאד טוב והחלישו באופן משמעותי את אותן תופעות שציינתי.
במהלך השנה האחרונה, נכנסתי לזוגיות רצינית ויציבה ונוכחתי לגלות שהחשק המיני שלי נחלש משמעותית - מה שלדעתי קרה בעקבות הציפרלקס.
הלכתי להתייעצות עם פסיכיאטרית שהחליפה לי את הכדורים ומעתה אני לוקחת ויפקס, במינון של 75 מ"ג לעשרה ימים הראשונים ולאחר מכן 150 מ"ג.
במהלך עשרה הימים הראשונים מצבי הנפשי הדרדר והרגשתי לא טוב, אך מאחר ואני מודעת לכך שעלולות להיות תופעות לוואי המתנתי בסבלנות והתמודדתי.
בנוסף לכך, יש לי גלים של כאבי ראש, שאני לא בטוחה אם הם חלק מתופעות הלוואי, או אולי סתם נובעים משינויי מזג אוויר וכדומה.
נכון להיום אני נוטלת ויפקס בר כמעט שבועיים. ניסיתי לתפו את הרופאה שהחליפה לי את הכדורים אך לצערי היא איננה עונה, ולכן אני כותבת כאן, עד שאצליח להשיג אותה.
האם לדעתכם התופעות שציינתי קשורות להחלפת הכדורים? במידה וכן, האם זה נורמלי ונפוץ? עד איזה פרק זמן זה סביר ומתי כאבי הראש והתחושות הנפשיות הלא טובות ייעלמו והגוף יתייצב מחדש?
אודה לתשובותיכם,
ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו שכדאי וחשוב לדעת
שמוליק28/10/2013שלום ורד.
ישנה נקודה חשובה שאני מבקש להעלות. התרופות אינן אמורות לפתןר איזו בעייה אמיתית. קשיים נפשיים גורמים לחוסר איזון כימי במוח, אך זו אינה בעייה שעומדת בפני עצמה.
מטרת התרופות היא לשפר את ההרגשה שלך. אם התרופות עושות את ההיפך הגמור, או שבגלל תופעות הלוואי שלהן הנזק מרובה על התועלת, אז אפשר לחשות על הפסקה הדרגתית של התרופות.
יכול להיות שתוך כדי לקיחת התרופות, היו גורמים נוספים שהיטיבו את מצבך, כך שיכול להיות שאת בכלל לא צריכה תרופות. על כל פנים, המדד האמיתי הוא ההרגשה שלך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק שלום
ורד28/10/2013תודה על תגובתך,
אך לא קיבלתי מענה רלוונטי על השאלה עצמה.
אם להמשיך או להפסיק עם הכדורים זו שאלה אחת, אבל האם תופעות הלוואי שפירטתי הגיוניות לסיטואציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת כדורים, תופעות לוואי ועוד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013בהחלט שכיח במהלך שינוי מינון ואו תרופות, בדר'כ חולף בין ימים ספורים למספר שבועות. בכל מקרה חשוב לעדכן את הרופא המטפל ולהתייעץ בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטו ולחץ דםענת27/10/2013
האם אסטו יכול לגרום לעלייה בלחץ הדם????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו ולחץ דם - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013לא סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפררקסהמנחם27/10/2013
בוקר טוב , בני נוטל ציפראלקס 30 ו-2.5 זיפרקסה לחיזוק במשך חודשים (רק הזיפרקסה ציפראלקס הוא נוטל כבר חצי שנה ) מאז נטילת הזיפרקסה הוא לא חל שינוי
והשמין כ- 4 ק"ג שאלתי אם הפסקת הזיפרקסה כמובן בעצת הרופא תיגרום לו לירידה במשקל למשקלו הרגיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שכן
שמוליק27/10/2013שלום מנחם.
אחת מתופעןת הלוואי של הזיפקרסה היא השמנה, ולכן מאוד ייתכן שבנך ירד במשקל, אבל יכול להיות שישנם גורמים אחרים להשמנה, והם לא יישתנו בעקבות הפסקת התרופה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפררקסה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק28/10/2013אם העליה במשקל היא בשל הטיפול בזיפרקסה אז ככל הנראה , שלאחר הפסקתה בנך יוכל לחזור למשקלו הקודם-
תיתעצי עם הפסיכיאטר כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטוניןעוז27/10/2013
שלום וברכה
בן 39
סובל מקשיי שינה - גם בהירדמות וגם באיכות השינה.
כמו כן הולך לישון מאוחר (בסביבות 3) ולעיתים נרדם רק בשעות הבוקר המוקדמות.
אני נוטל לוסטרל בגלל חרדה, במינון של 150-200 מ"ג.
וכן הומלץ לי ע"י הרופא להיעזר במירו רבע או חצי כדור של 30 מ"ג בכדי לשמור על אורך השינה.
לפעמים המירו עוזר, לפעמים לא, אך הוא לא עוזר לי להירדם מוקדם.
1. האם יש קשר בין הלוסטרל לבעיות השינה (אני לוקח את זה בבוקר) ?
2. האם אין בעיה בנטילת מירו על בסיס קבוע לבעיות שינה ?
3. האם מירו פוגע בשינה הטבעית והשלבים שלה ?
4. בימים האחרונים ניסיתי לקחת לפני השינה 2 כדורים מלטונין למציצה 3 מ"ג של חברת NOW, ולא הרגשתי שזה מסייע. הבעיה היא בכדורים ? או בשעות שאני לוקח את זה ? (אני לוקח את זה מאוחר)
אשמח מאוד למענה על השאלות הנ"ל
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטונין - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור29/10/2013שלום רב,
נוגדי דיכאון מקבוצת SSRI כגון לוסטרל, עלולות לפגוע בשינה כחלק מתופעות הלוואי שלהן. בדרך כלל מדובר בהשפעה לא משמעותית ובמקרים אלו מומלץ ליטול את התרופה בשעות הבוקר. מירו הוא נוגד דיכאון בעל השפעה מרדימה, הוא לא ממכר וניתן ליטול אותו לאורך זמן. כעיקרון הוא לא פוגע באיכות השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראזודילאיתמר26/10/2013
הפסיכיאטר רשם לי טראזודיל במינון של 25 מ"ג ליום.
אני חושש להתחיל בטיפול, עקב כך שקראתי שהכדור עלול לגרום לזיקפה קבועה של הפין.
1. האם במינון כזה יכול להיווצר מצב שנקרא זיקפה קבועה של הפין (פריאפיזם)?
2. האם התופעה הנ"ל היא תלויית מינון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ
איתמר30/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטראזודיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013בדר'כ תלוי מינון
לא שכיח במינון נמוך
טיפול יעיל בשינה , בין 25 - 50 מ''ג
במינונים הנ''ל מאוד בטוח, אך בדר'כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דריאליזציה והטיפול בהאיתן26/10/2013
שלום אני כיום בן 27 אני התחלתי לסבול מדריאליזציה החל מגיל 18 השתמשתי במגוןן תכשירים אנטיפסיכוטים שהקלו והפחיתו במעט את התופעה אך היא לא נעלמה לחלוטין מה ניתן לעשות בנדון יש לציין שהשנים שעברו גם עשו את שלהם והעוצמה של הדריאליזציה ירדה אני טיפוס רגוע ולא לחוץ אז מאיפה תופעה זו יכולה לצוץ וצצה ואיך ניתן להעלימה לחלוטין.
תודה איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דריאליזציה והטיפול בה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013מומלץ שילוב תרופתי וטיפול פסיכולוגי דינאמי ( פסיכואנליטי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיזיה וטיפול בהאיתן26/10/2013
ממה נגרמת תופעת אקטיזיה כתוצאה מטיפול ניורולפטי ומה סוגי הטיפול בה ומה מבניהם הטיפול הכי יעיל באקטיזיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיזיה וטיפול בה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013בדר'כ תופעת לוואי של נוגדי פסיכוזה
הטיפול:
הפחתת מינון נוגדי הפסיכוזה
נוגדי חרדה ( בנזו דיאזפינים)
אנטי כולינרגי לעתים ( דקינט, ארטן, ..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אנרגיה שלא עוברצחי26/10/2013
שלום ד"ר,
אני בחור צעיר בן 28,
כבר מספר שנים שאני חש תחושת חוסר אנרגיה, חולשה ועייפות.
התחושות הן בעיקר פיזיות ויש רצון להביא את הגוף למצב מנוחה כמו בשכיבה על המיטה וכל מצב אחר גורם לאיזשהי אי נוחות - תלוי במאמץ.
הדבר משפיע דרמטית על איכות חיי ועל פעילויות שגרתיות כמו בילוי עם חברים, שיחות עם אנשים ופעילויות אחרות.
מיציתי את כל הבדיקות הרפואיות במשך שנתיים שלמות, כל בדיקה וכל רופא ומומחה אבל נמצא שהכל "תקין".
בשנה האחרונה אני מנסה לברר עם הסיבה לכך היא אולי נפשית (אם כי הרגשתי היא שלא). אני כן מרגיש תסמינים של דכאון ומתח - אבל לדעתי זה נובע מהחוסר אנרגיה והחולשה ולא להפך. אבל שוב יכול להיות שזה רק נדמה לי.
אצל הפסיכיאטר טופלתי עד עכשיו בציפרילקס לאחר מכן סרנדה, וולבוטרין ואדרונקס. חלקם במינונים גבוהים (למשל וולבוטרין ב-450מג). היית השפעה של התרופות אך אני מרגיש שאני מאד ער נפשית אבל עדיין חווה חוסר אנרגיה ברמה הפיזית. אין לי רצון לישון - זאת לא עייפות.
אני מבצע ספורט באופן קבוע, אפשר להגיד שאני בכושר מצויין.
אוכל בריא, לא מעשן וכמעט ולא שותה. בחיי הפרטים הכל נהדר, ממשפחה ועד תפקיד מכובד בעבודה. אני לא מוצא משהו שמפריע לי.
שאלתי היא כזאת.
1. האם יש תרופות שיכולות לעזור למצב שלי? האם כדאי להמשיך לנסות תרופות דומות ממשפחת ה-SNRI SSRI? או לעבור לסוג אחר? אם כן מה האופציות שעומדות במקרה שלי? קראתי על קונצרטה או מודיפינל שלעיתים עושים בהם שימוש.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אנרגיה שלא עובר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013אכן אתה מתאר מצב לא פשוט.
יש לנסות לשלול בעיה הורמונלית ( אולי עשיתה זאת , טסטוסטרון, GH , LH FSH )
מעבדת שינה - לישקול מודאפניל.
אפשרות לזיהומים CMV EBV
אפשרות ל CFS
מרכיב פסיכולוגי - מצב חרדתי , ברמה גבוהה ומתישה..
גופני אחר ( ברזל, דם סמוי בצואה ועוד.. )
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופאמין ומחלת הסכיזופרניהאיתן26/10/2013
יש לי שאלה למה אי אפשר פשוט לפתח תרופה אנטי פסיכוטי שתוריד את רמת הדופאמין במצב פסיכוטי במחלת הסכיזופרניה פשוט ע"י ספיגה במקום חסימה של הקולטנים לדופאמין פשוט לייצר מעין אנטגוניסט שיספוג את הדופאמין ובכך יפחית את הרמה של העודף דופאמין .
שאלה שנייה באיזה מסילה יש עודף דופאמין פעילות דואפימרגנית במוזלימבית או במסילה המזוקורטיקלית אשמח אם תענו בהסבר מפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופאמין ומחלת הסכיזופרניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013קיימת תרופה שמורידה ייצור דופאמין וריכוזו, קסאנזין, טיפול בתופעות לוואי דיסקינזיות קשות.
הפעילות העודפת קשורה לפעילות בגרעין האקומבנס, באזור מזולימבי.
הדופאמין חשוב לתפקוד מנטלי תקין.
תרופות נוגדות פסיכוזה דור 2 , חוסמות קולטן דופאמין וכן קולטן לסרוטונין 2A .
למזלנו , באזור מיזולימבי אין הרבה קולטנים לסרוטונין 2A , יש יותר באזור מוטורי ואזור פרונטלי, באופן זה , התרופות החדשות מורידות פעילות באזור מזולימבי, ושומרות על דופאמין גבוה יותר באזור מוטורי ופרנטלי ( קורטקלי)- ובעך מונעות תופעות לואי מוטוריות והקשורות למוטיבציה, הנאה וחשיבה...
באפליקציות שלי לאנדוראיד אני נותן הסברים חלקיים, בהפרעות חרדה, דיכאון ופסיכוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול בסרוקוואל בהפרעת אישיות bpdאיתן26/10/2013
שלום ד"ר רציתי לדעת למה מבחינה קלינית סרוקוואל מתאים יותר להפרעת אישיות גבולית מאשר האטיפים האחרים כלומר הקו הראשון הכי מומלץ לטיפול בבי פי די הוא סרוקוואל למה דווקא המנגנון הביוכימי ביולגי שלו מתאים דווקא הכי הרבה לטיפול בהפרעת אישיות זו בתודה לירון.
איזה טווח מינונים של תרופה זו מתאים לטיפול בהפרעה זו ,ומה ההבדל בין הxr לסרוקוואל הרגיל.
עוד שאלה חשובה לי מאוד מדוע שקיבלתי סרוקוואל רגיל במינון 100 מג כשהפסקתי אותו היו לי כאבי ראש נוראיים ורק לאחר שלקחתי את המינון המינמאלי של 25 מג שוב בחזרה לאחר ההפסקה כאילו המערכת נרגעה והכאבי ראש חלפו בהדרגה .
מה עושים במצב כזה כשרוצים להפסיק סרוקוואל אשמח אם תענו בהרחבה . בתודה רבה לירון, רק שתדעו שזה נורא נחמד שיש פורם כזה הנותן מענה לשאלות המטופלים הגולשים באינטרנט זה עוזר המון יישר כח הרבה בריאות אתם עושים כאן עבודת קודש ומקדישים מזמנכם וזה יאמר לזכותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול בסרוקוואל בהפרעת אישיות bpd - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013ממחקרים ראשונים, סרווקאל XR 300 יעיל מאוד בהפרעת אישיות גבולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המרכזחאג יחיא24/10/2013
אני מטופל אצל פסיכיאטרית עקב פגיעה קשה שגרמה לי לחיות עמ מגבלה בתפקוד הפיזי ואף הפרעות נפשיימ בביקור האחרון הרופאה כתבה תכניימ דכאונימ על רקע גורמי דחק משמעותימ ומתמשכימ מצב לאחר תאונה אף ברקע קווימ נרקיסיסטימ והמליצה על המשך טיפול תרופתי וליווי פסיכולוגי מה זה אומר אף ברקע קווימ נרקיסיסטימ ואמ זה יעבור הרבה תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאמין שזה חעבור וזה באמת יעבור
שמוליק24/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרכז - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור28/10/2013שלום רב,
המונח "קווים נרקסיסטיים" מתיחס למאפיינים של אישיות ולא להפרעה. קווי אישיות הינם יציבים לאורך זמן ולא עוברים הרבה שינוי עם השנים. הנושא הינו מורכב ובדרך כלל התייחסות אליו אפשרית במסגרת טיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד''ראילן24/10/2013
אני בן 43 מטופל ברספידל 6 מ''ג ובאפקסור כדור 1 ליום ,סובל מחרדות קשות ביותר לא יכול לצאת מהבית בגלל החרדות ולתפקד וזה מצב שלא מפסיק זה כל היום מהבוקר עד הלילה הפכתי להיות כמו ילד קטן,ובלילה אני גם לא יושן טוב מתעורר מס' פעמים,לא יודע מה לעשות התרופות לא עוזרות וקשה לי להמשיך את חיי באופן הזה, פונה לעזרתכם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסות להתגבר לאט לאט על החרדות
שמוליק24/10/2013לאילן היקר שלום.
קודם כל, זה סופר לגיטימי להיות בחרדות. אני בטוח שיש לך סיבות טובות לכך, ואני גם בטוח שיש לך את הכוחות להתגבר על כל הקשיים.
על כל פנים, מדובר בבעייה רגשית, ונראה לי שהדרך הנכונה היא להתלוות למישהו שיסייע בהתגברות על החרדות כך שהחרדות האלו לא יתקעו אותך. בסופו של דבר, אתה תהיה מספיק חזק שתוכל להתגבר עליהן בכוחות עצמך בלבד!
הטיפול התרופתי לא אמור לעזור יותר מדיי. חוסר איזון כימי שאותו התרופות אמורות לפתור הוא לכל היותר רק אחד מהמרכיבים של הבעייה.
אני אישית, אינני מסכים עם ההנחה הזו, ולדעתי חוסר האיזון הכימי הוא תוצאה של הבעייה הרגשית וזו אינה בעייה העומדת בפני עצמה.
מינון של 6 מ"ג ריספרדל ליום הוא מאוד גבוה ומתאים לפסיכוזות קשות. אני לקחתי בזמנו רק 4 מ"ג ליום ולא יכולתי לפתפקד בגלל התרופה...
יכול להיות שחוסר היכולת לתפקד נובעת מתופעות הלוואי של התרופה הזו...
בכל אופן, מה שנראה לי שצריך לעשות זה להתחיל להתגבר. להתחיל ממשהו קטן ולהמשיך הלאה. תדע שגם אתה בן אדם טוב ומגיע לך שיהיו לך חיים טובים ומאושרים, וצריך להעריך את ההתמודדות שלך עם הקשיים, ולא ללעוג לך חלילה.
מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
שי27/10/2013שלום,
אתה לא לוקח שום תרופה נגד חרדות. התרופות נגד חרדות זה קבוצת SSRI.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד''ר - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק28/10/2013לאילן שלום- אני מבינה שאתה לא מאוזן למרות הטיפול התרופתי שאתה לוקח- אני ממליצה לך בחום לדבר על כך עם הפסיכיאטר שלך על מנת לאזן את הטיפול התרופתי-אולי יש צורך בשינויים תרופתיים על מנת שתוכל להתגבר על החרדה.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרגיש תסמיני גמילה אחרי הפסקת ציפרלקסעידן24/10/2013
לקחתי במשך שנה את תרופת הציפרלקס להפרעות חרדה והתקפי פאניקה שהיו לי בעבר, בהתייעצות עם רופא הוחלט להפסיק עם התרופה, לקחתי שבוע 5 מ"ג ואני כבר כמעט שבוע ללא התרופה, בינתיים לא מרגיש תסמיני גמילה מיוחדים או התגברות חרדה, האם ייתכן שזה יגיע בהמשך או שלרוב לאחר תקופה כזו כבר התרופה יצאה ממחזור הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת ציפרלקס - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור28/10/2013שלום רב,
הספקת הטיפול בנוגדי דיכאון מקבוצת SSRI (כגון ציפרלקס), עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי בימים הראשונים לאחר ההפסקה. התופעות בדרך כלל נמשכות יום ימיים וחולפות מעצמן. התופעות לא מופיעות כעבור שבוע לאחר הפסקת התרופה. יחד עם זאת, עם הפסקת הטיפול, יש סיכוי לחזרתם של תסמיני חרדה ודיכאון, במיוחד במקרים בהם הטיפול הופסק מוקדם מידי או במקרים של הפרעה כרונית ממושכת. במקרה זה, התסמינים בדרך כלל חוזרים כעבור חודש-חודשיים אחרי הפסקת הטיפול ולפעמים לאחר תקופות ממושכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת למדידת תיפקוד הקולטניםאיתן23/10/2013
שלום רב אני מטופל בכדורים נוגדי פסיכוזה מדי כמה שנים רציתי לדעת האם יש בדיקה כמו סי טי פט שמראה כמה אחוזים מהקולטנים לדופאמין עדיין בתיפקוד ואם כן איך היא נקראת רופא פסיכיאטר של ילדים ונוער המליץ לי לעשות את הבדיקה הזו לאחר שהתברר כי נתנו לי אבחנה שגויה של סכיזופרניה במקום או סי די איפה היא מבוצעת עלות שלה אם ידוע לכם ואם ניתן לעשות אותה באופן פרטי כי ידוע לי וגם בנוסף אותו פסיכיאטר בזמן שקיבלתי זיפרקסה 10 מג שהיא שוחקת את הקולטנים הוא גם אמר לי שזיפרקסה זה חומר חריף שנשאר במוח עד 3 שנים וזה עושה מעין לובוטמיה כמו ניתוחי הלובוטמיה שבוצעו בשנות ה50 רק באופן כימי.
עוד שאלה נוספת האם בטרדיב דיסקינזיה יש מתי שהיא קוראת יש שחיקה די ניכרת של הקולטנים במוח לדופאמין .
וכיצד בא לידי ביטוי השחיקה של הקולטנים לדופאמין אשמח אם תענו בהרחבה בתודה ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת למדידת תיפקוד הקולטנים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/10/2013בדיקה לפעילות קולטנים ספיציפיים, לא זמינה כחלר רוטיני..
משתמשים ב SPECT סמן רדיואקטיבי לקולטן דופאמין , DAT , לבדיקת תאי דופאמין בשאלה של מחלת פארקינסון, ראשוני, שניוני, מחלות תנועה אחרות, אך לא בסכיזופרניה.
זיפרקסה תרופה בטוחה ויעילה, הקשר לנזק מוחי 3 שנים והשוואה לובאקטומיה ממש רחוק מהמציאות.
טארדיב דיסקינזיה - רגישות יתר לדופאמין, HYPERSENSITIVITY , לאחר חסימה ממושכת על ידי תרופה נוגדת פסיכוזה פוטנטית.
הטיפול קסאנזין, טאטרהבנזין, אשר משתמשים בן למחלת טיקים ( טורט) וכן הפרעות ניורולוגיות אחרות הכוללות דיסקינזיה...
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)