מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עבודה כבודק בטחוני לא חמוש וסכיזופריניב16/11/2013
שבת שלום וסופשבוע נעים דוקטור נכבד!
לפני כמעט 4 שנים אושפזתי בכפייה עקב אירוע פסיכוטי בעל גוון פרנואידי אשר התבטא בהלוצינציות אודיטוריות ומחשבות שווא,האשפוז נמשך כחודש וקצת ,מתוכו 7 ימים במחלקה סגורה והיתר במחלקה פתוחה. לאחר השחרור ,אני נוטל כדור ריספרידקס 1 מ"ג ונמצא ברמיסיה שלימה. אני עובד ומרוויח שכר מינימום מלא!
שנה לפני האשפוז,עסקתי באבטחה והייתי מאבטח חמוש
ברצוני לחזור לעבוד בשמירה ,אך הפעם ברצוני לעבוד כבודק בטחוני לא חמוש!. אני הבנתי שצריך לעבור קורס הכשרה בין 3 ימים ,וזאת בכפוף להנחיות משטרת ישראל.
כחלק מדרישות הקורס ,אני נדרש ,בין היתר, להמציא אישור מרופא המשפחה .מטבע הדברים,באישור תופיע האבחנה SCHIZOPHRENIA
האם,מנסיונך המקצועי ,ואולי נתקלת במקרים דומים,יאפשרו לי לעבור את ההכשרה ,במיוחד כשמדובר בתפקיד שאינו כרוך בנשיאת נשק?
אני פונה אליך,בין היתר ,מכיוון שאני לא הצלחתי למצוא תשובות חד משמעיות,ואין מידע נגיש ברשת בנושא זה אפילו לא אצל המשטרה (שהיא הגוף המנחה).
אודה לך מאוד על תשובתך !
כמו כן אודה על תשובות יתר הגולשים (במידה ויש להם נסיון בתחום)
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תפחד!!! נסה !!!
שמוליק16/11/2013שלום יניב.
עד כמה שידוע לי לפחות לגבי בקשת רשיון לנשיאת נשק, יש שם שאלה האם עברת אישפוז פסיכיאטרי. בעיניי, עצם זה שיש שאלה כזו, זה אומר שבעקרון יכול להיות מצב כזה שמישהו עבר אישפוז, ולמרות זאת, הוא יוכל לשאת נשק.
אם לא כתבו לך בסיכום מחלה של האישפוז שהועבר דיווח לגבי כשירותך לשאת נשק, אז בכלל אין לך מה לדאוג.
על כל פנים, אני חושב שכדאי שתנסה, מה כבר אפשר להפסיד?
לדעתי, הכי חושב זה שתבוא עם ביטחון עצמי, שלמרות כל מה שקרה, אתה עכשיו בסדר גמור.
יכול להיות שתצטרך חוות דעת עדכנית של פסיכיאטר.
בהצלחה רבה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי תרופות שמיועדות לטיפול.16/11/2013
שלום תרופות אחרות נוסו
כשמדובר בבעיה של דיכאון עמיד וחרדה בעיקר חברתית ,האם תרופה כמו סרוקוול יש את היכולת לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי תרופות שמיועדות לטיפול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/11/2013סרווקאל בהחלט מהווה אופציה מעולה בדיכאון עמיד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניר,16/11/2013
שלום רב
1 אם התרופה סרוקוול xr יכולה להילקח עם התרופה ריטלין (בשלל סוגיו)
2 אם לגבי דופמין הפעולה של התרופות סרוקוול וריטלין זהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/11/2013השילוב לא מומלץ ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ה,15/11/2013
שלום דוקטור
ניסיתי את התרופה ריספרידל שלא עזר לי אבל גם לא היו תופעות לוואי
בקרוב אני יקבל את התרופה סרוקוול xr
1 במה תרופת סרוקוול שונה מהתרופה ריספרידל ,מבחינה דרך פעולה ,או חומרים שונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/11/2013השוני המרכזי בחוזק חסימת קולטן דופאמין, רספירדל נחשב תרופה מאוד פוטנתית.
סרווקאל מאופיין בהשפעה מרגיעה ומישננת, יותר בטוחה ונסבלת טוב יותר.
ממליץ מעקב לחץ דם ודופק וכן אקג לביקורת ..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בי פולאריתאבג15/11/2013
הי.
לא מזמן אובחנתי כבעל הפרעת קשב וריכוז. לאחרונה, ביקרתי אצל פסיכיאטרית בעקבות דכאון והתברר שאני "סובל" מהפרעה בי פולארית.
נרשמה לי התרופה valporal. נוסף על כך, נאמר שזו עשויה לייצב את מצב הרוח.
הואיל ונתבקשתי לרכוש התרופה,אשמח אם תוכלו לסייע לי במידע על השפעותיה המדויקות.
הרעיון היה ללכת במטרה לקבל דבר מה שיוכל לסייע לשמר\לשלוט ואף להגביר את פעילות החלק השני, ללא הדכאון. אך לאכזבתי, התוודע לי שהדבר בעייתי.
ברשותכם, אבקש את עזרתכם בנושא, כאשר תוכלו להפנות אותי לכל אדם\חוקר\רופא שיוכל לסייע לי בהגברת פעילות החלק השני ו\או לכל דבר אחר כגון ספרים, מחקרים, מאמרים אקדמיים, ניסויים שנערכים בבני אדם או כאלה שנערכו בעבר ותועדו, בהקשר הזה ובהקשר הגברת פעילות המוח.
תודה :)))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה דברים נוספים.
אבג17/11/2013נתקלתי במאמר בו נכתב על מייצבי מצב רוח ודפלפט\ואלפורל.
במאמר נרמז שהמוזכרים פוגעים בפעילות הקוגניטיבית בטווח המידי ובתפקוד המוח לטווח הרחוק. האם ניתן לשלול על הסף את הטענות הללו?
דבר נוסף, בעבר לפני שאובחנתי, ערכתי ניסוי באמצעות MDMA במינונים משתנים במטרה להפחית הדיכאון ולעורר פעילות החלק השני.
אולם חרף הנזקים הנגרמים למוח כתוצאה מהשימוש נאלצתי להפסיק לחלוטין. מה שמביא אותי לשאול על ריטלין.
כאשר הנני נוטל ריטלין כיום, השפעותיו זהות להשפעותיו של ה MDMA, רק העוצמות פחותות משמעותית. שאלתי היא, למרות השוני במבנה הכימי הקיים בין ה 2.
האם ניתן לשלול באופן גורף גרימת נזק למוח, בכל צורה שהיא, מידי ו\או לטווח הארוך, עקב שימוש במתילפנידאט בדומה ל MDMA?
ברשותכם, שאלה נוספת. התקשורת שלי עם אנשים לרוב לקויה, לאו דווקא באופן הדיבור. אינני מסוגל להתנהל במצבים חברתיים, כאשר במצבים אלה אני עשוי לחוות הזיה\רגש מוזר בו שריר הזייגומתיק בפני נמתח כפי שקורה בזמן חיוך,
אך הבטה במראה שוללת את הדבר. אין ביכולתי להחזיק מערכת יחסים תקינה עם בחורה למעלה ממספר שבועות בודדים ואם בכלל.
למרות הפרעת קשב, אני מוצא עצמי אובססיבי ומתמכר לתחומים הנתפסים בעיני כמאתגרים וזונח את הכל, כשלרוב הדבר מעורר אצלי תשוקה מסוימת, שאליה התייחסתי כ"חלק השני" בהפרעה הבי פולארית.
לא הצלחתי ללקט מידע לגבי התופעות הללו בהפרעת הבי פולאר, האם הואלפורל מהונדס לטפל גם בהפרעות מסוג זה?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה דברים נוספים. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/11/2013הטיפול נחשב כמייצב מצב רוח , מניעת מצב מאני , דיכאון ושמירת איזון.
וואלפורל ( דפאלפט) - משפיעה על ידי חסימת קולטני נתרן במוח, השפעה נוספת ברמה המולקולרית בתוך התא.
התרופה נחשבת כנוגדת פרכוסים, שכיחה בטיפול באפילפסיה.
פיתחתי אפליקציה חינם,, למכשירי אנדרואיד, הכל בראש - הפרעות במצב הרוח, הורדה מהמרקט של גוגל, יש מידע זמין אודות התרופות ...
נזק בלתי הפיך , כנ''ל, לא סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, האפליקציה נהדרת. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/11/2013אין מידע חד משמעי המוכיח נזק למוח מריטאלין..
התרופה בשימוש נרחב בעולם, נחשבת בטוחה גם בקרב ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה
אבג20/11/2013רק רציתי להשב את תשומת לבך, באפליקציה קיימת מן אנימצית לוגו מסתובב כאשר נכנסים לדף פנימי. האנימציה דיי מציקה בעין בזמן הקריאה, אבל אולי זה רק אני :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סרוקסט שפג תוקפומיקי15/11/2013
שלום, אחי לוקח סרוקסט כעשר שנים ולכן מרגיש טוב. בחודש האחרון אחי לקח סרוקסט שתוקפו פג מזה 3-4 חודשים. החרדה חזרה אליו. האם זה קשור לכך? אם לא, האם הוא יכול להמשיך לקחת סרוקסט שפג תוקפו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת סרוקסט שפג תוקפו - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור18/11/2013שלום רב,
אין לקחת תרופה שפג תוקפה. קיים סיכוי גבוה שיעילותה נפגעה ונטילתה אינה בטיחותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד במה ופרולול ודרליןמור15/11/2013
שלום,אני סובלת מבעיית פחד במה, ואני גם לא אדם כל כך לחוץ,ואין לי בעיה לדבר עם אנשים,ולהתחבר, אבל ברגע שיש לי 4 אנשים ומעלה שאני צריכה לדבר לפניהם, הקול שלי רועד ולא ברור..וזה עוד יותר גרוע שצריך לדבר בקבוצות יותר גדולות, כמו ישיבות בעבודה וכו... כיצד ניתן לפתור בעיה זו? שמעתי שיש כדור שנקרא פרולול ודרלין? קניתי את הפרולול 10 מ"ג מה המינון? לפי מה שקראתי באינטרנט הדרלין יותר עוזר.. האם יש הבדלים ביניהם האם אחד יותר טוב מהשני? האם ניתן לפתח תלות אם אקח כל יום במשך חודשיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד במה ופרולול ודרלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/11/2013אותה תרופה.. Propranolol
יש להתיעץ עם רופא משפחה
לעשות ניסיון נטילה במרפאה , תוך מעקב לחץ דם ודופק
על ידי הצוות ..
10 מ''ג , ייתכן ונמוך מידי , אך לא ניתן לקבוע ללא בדיקה מסודרת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פחד במה פרולול
מור22/11/2013תודה.. האם זה ממכר אם אקח חודשיים ברציפות 4 כדורים כל יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של ציפרולקסאמילי15/11/2013
אני בת 43, בריאה ונמצאת במשקל תקין, סובלת מתסמונת פיברומיאלגיה מזה 8 שנים. ב3 שנים אחרונות נטלתי משככי כאבים נרקוטיים (טרמדול, טרגין) וכעת אני נמצאת בתהליך גמילה מבוקר.
כחלק מתהליך הגמילה אני עושה מעבר הדרגתי מטקמדקס לציפרולקס.
עד לפני חודש נטלתי טרמדקס 300 OD על בסיס יומי, והתחלתי להוריד באופן הדרגתי, כ25% כל שבועיים. כעת הגעתי למינון של 200 מ"ג OD. במקביל לפני כי 10 ימים התחלתי ליטול ציפרולקס 10 מ"ג במטרה להגיע למינון של 20 מ"ג ביום לאחר שאפחית את הטרמדקס ל-100 מ"ג ואז להגמל מטרמדקס לחלוטין ולהשאר רק עם ציפרולקס.
בימים אחרונים אני חווה תשישות רבה עד כדי קושי מוחלט להחזיק את עצמי ערה, מפהקת המון, מרגישה כבדות כללית בגוף ומתעייפת מהר מאוד גם לאחר מאמץ מזערי. האם ניתן להניח שמדובר בתופעות לוואי של ציפרולקס, או תוצאת הגמילה והפחתה במינוני טרמדקס והאם יש צפי שתופעות יחלפו עם הזמן? אציין שאינני חווה תסמיני גמילה אופייניים כמו רעד, הזעה או מצבי רוח משתנים, אלה בעיקר עייפות ותשישות וחוסר יכולת לתפקד, במיוחד בשעות הבוקר. אני מתחילה להרגיש יותר טוב לקראת שעה 12:30 - 13:00. אני נוטלת את הציפרולקס לפני שנה - האם יש משמעות לשעת הנטילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של ציפרולקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/11/2013ציפראלקס לא יעיל לטיפול בכאבים,
ממליץ : סימבאלטה או איקסל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסר החלטיותnoa15/11/2013
ארבע שנים מאז פרץ משבר ספק סכיזו אפקטיב ספק בי פולאר עד עתה ובמהלך אותן שנים היה המשך התחזקות באמונה ומדי פעם התרופפןת. נימצאת בשנות העשרים המוקדמות לחייה ועל פניו עושה מתוך שיעמום פעולות שאינן הולמות את אורח חייה המוצהר . כל זה מתוך כוונה למצוא ריגושים ולהעביר את הזמן. שאלתי היא: האם זה מהמצב אותו היא חווה וחוותה, היא על אביליפי 10 האם זה מינון חלש, האם יעוץ מקצועי כגון מאמנת אישית יכול לעזור. האם זה ימשיך להיות שאנשים משעממים אותה ואין לדעתה בהם עניין ועומק, האם החרטות לאחר מעשה או החלטה ימשכו לעד עד כדי הלקאה עצמית. אודה על התייחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסר החלטיות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/11/2013אביליפי 10 מ'גג לעתים מהווה טיפול יעיל , לעתים באביליפי, פחות זה טוב יותר.
רושם שיש צורך לטיפול תמיכתי בשיחות ואף לישקול שיקום.
ממליץ לבדוק זכאות לסל שיקום ( מעל 40% נכות נפשית) , לברר מה מגיע..? קורסים, פעילות . מגורים ועוד..
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה הולטררוני14/11/2013
שלום
בן 39, עם עודף משקל, לא מעשן.
במדידות במרפאה יש לי לחצי דם גבוהים יחסית בסביבות 140-145/89-92 (לפעמים אף יותר מזה) על פי רוב במדידות חוזרות זה יורד קצת.
הרופא הפנה אותי לבצע מדידת לח"ד 24 שעות.
יש לציין שגם במדידות בבית במכשיר אוטומטי נמדדים לחצי דם גבוליים או מוגברים מעט, ובמדידות חוזרות חלה התמתנות יחסית (לעיתים זה יורד ללחץ דם תקין של 122-82).
כנראה הסטרס מהמדידה גם תורם את חלקו לתוצאות.
יש לציין שאני סובל מחרדה ומטופל בלוסטרל, אך כנראה זה לא מושלם.
בעבר ביצעתי הולטר לח"ד, ובכל ניפוח חשתי לחץ וסטרס, וזה הביא לתוצאות כמעט גבוליות, לכן החשש שלי שההולטר שאבצע כעת לא יהיה אובייקטיבי.
1.מה הפתרון לזה ?
2. והאם כדאי לקחת כדור הרגעה או שזה יגרום לכך שהתוצאות לא יהיו אובייקטיביות ? (הרי אני לא יודע אם הסיבה היחידה למדידות מוגברות וגבוליות זה רק בגלל החרדה, וגם אם זה מהחרדה, עדיין זה אומר שאני חי עם לחצי דם מוגברים)
3. אותה שאלה לגבי כדור שינה ללילה, שיעזור מעט לשינה עם ההולטר .
אשמח לקבל מענה על התהיות והשאלות הנ"ל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה הולטר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/11/2013יש צורך באיזון נפשי לפני הבדיקה הגופנית.
בהחלט ייתכן שינוי בתוצאות תחת השפעת נוגדי חרדה ( וואליום ...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת פרפנאן ותחושת חוסר איזוןד``ר יונתן דוידאור14/11/2013
שלום רב
אני לוקח באופן קבוע פרפנאן 8 מג,לפני 5 ימים הפסקתי לקחת את התרופה ומאז אני מרגיש לא מאוזן נפשית עם מלא דמיונות בראש כמו מחשבה שמישהו אחר חושב בקול שלי,הלכתי לרופא היום והוא אמר לי לקחת היום בערב בחזרה את הכדור על מנת שמצבי יתייצב,האם יש קשר בין הפסקת הפרפאן למצב נפשי לא מאוזן עם המחשבות האלה ?,וכמה זמן יקח עד שמצבי ישתפר בחזרה עם הכדור ?,
בתודה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת פרפנאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/11/2013בהחלט יש קשר , חזרה לאיזון נושא מאוד אינדיבידאולי ותלוי לא רק בתרופות,
מאוד מושפע אצל כולנו :
ממרכיב ביווגיה ( מוח , כימיה , איזון .. מזון ודיאטה , השפעת סמים ואלכוהול ..)
מרכיב פסיכולוגי ( ערך עצמי, אשמה, תוקפנות , ריצוי סובבים ועוד..)
מרכיב סביבתי ( גורם לחץ ודחק .. משפחה, עבודה , חבריים, כלכלי .. ועוד..)
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול ותרופותיהלי14/11/2013
שלום,
עקב חרדה לקחתי כדור אסיבל (5 מ''ג)לפני יומיים בלילה, ואתמול בלילה ואבן.
היום אני מעונינת להתחיל בטיפול בצמחי מרפא, שמבוסס על אלכוהול.
האם יש סיכון לתופעות לוואי עקב הצטברות של התרופות בגוף? וממתי אוכל להתחיל לקחת טיפול על בסיס אלכוהול בהתייחס לתרופות שלקחתי?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול ותרופות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/11/2013אין בעיה- את יכולה לקחת צמחי מרפא היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול
יהלי14/11/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניההדס13/11/2013
שלום רב,
אח של בן זוגי חולה בסכיזופרניה. רציתי לדעת מה הסיכויים של הילד שלנו לחלות במחלה זו, כיוון שאני יודעת כי זוהי מחלה תורשתית.
אודה על תשובה מפורטת, מפני שיש לי פחד עתיק וישן ממחלה זו..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/11/2013הסיכוי לכל הציבור לפתח במהלך החיים 1%
במקרה הנ''ל אולי מעט יותר , אך לא הרבה יותר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול ואסיולדוד13/11/2013
כמה זמן לאחר שתיית אלכוהול ניתן לקחת את הכדור במידה ואני לא לוקח את התרופה באופן קבוע אני יודע שלגוף לוקח לפרק מנת אלכןהול בערך בשעה וחצי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול ואסיול - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/11/2013לא כדאי לערבב בין אלכהל לאסיול-בכלל לא כדאי לשתות אלכהל-.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת תרופות למאניה דפסיהאנונימי12/11/2013
שלום. בשלוש השנים האחרונות אני סובלת מתנודות קשות במצב הרוח. עברתי שני התקפי מאניה חריפים שבגינם אישפזו אותי בכפייה. הדיכאון והחרדות לא איחרו לבוא ועוצמתם הייתה מזוויעה. היום אני סוף סוף בתהליכי השלמה עם המחלה וחלק נכבד מכך הוא בזכות התאמת כדור שמייצב את מצב הרוח-למיקטל. עברתי סדרה של ניסויים מיגעים בתהליך התאמת הכדור והמינון המתאימים. באמת ניסיתי "מכל טוב" הכדורים המגוונים והקוקטלים השונים עד שנמצא כדור שמחזיק אותי יציבה אבל עם קצוות של דיכאון וחרדות חברתיות קשות. אני במעקב פסיכיאטרי כפוי ואני מודה על כך ומעריכה את הרופאה שלי אך יש לי ספק לגבי המלצת המשך הטיפול במצבי וזאת מכיוון שאני מודעת למורכבותו של מצבי הנפשי והגישות השונות לטפל בו. ההמלצה של הרופאה היא שאוסיף ללמיקטל כדור אנטי דיכאוני וחרדתי על מנת להקל על הסבל שאני שרויה בו. אני חוששת מאוד מכיוון שכדורים אנטי דיכאונים עוררו אצלי התקפי מאניה בעבר אך כשהם הופיעו לא נטלתי מייצבים לכן הפסיכיאטרית מאמינה שהשילוב בין שני סוגי התרופות ישפר את מצבי. אני משערת שאומנם הכדור האנטי דיכאוני יכול להוסיף איכות נוספת ונשכחת לחיי ואולי אף להפיג לי את החרדה החברתית לגמרי אך מנגד אני לא אוכל לעמוד בהשלכות של התקף מאני נוסף ואני יודעת שכשהוא מתחיל להגיע כבר אין מי עם לדבר... אני בהתלבטות רצינית לגבי המשך הטיפול. את מייצב המצב רוח לעולם לא אפסיק לקחת בוודאות כמעט מוחלטת. איני יודעת אם כדאי לי לקחת את הכדור האנטי דיכאוני שעלול לעורר מאניה??? אני יודעת שניתן לשלב לשילוש האידאלי במצבי של מייצב אנטי פסיכוטי ואנטי דיכאוני אך הכדורים האנטי פסיכוטיים מנטרלים אותי לחלוטין ולכן לא אוכל לקחת אותם. ניסיתי כמעט את כל סוגי הכדורים האפשריים והאפקט שלהם היה רק שלילי לכן הוחלט להפסיק לי אותם. אשמח אם מומחה יציג לי את דעתו הכללית לגבי שילוב מייצב מצב רוח עם כדור אנטי דיכאוני. אציין שנית כשהאפיזודה המאנית מגיעה איני מודעת אלייה ואני מרחיקה ממני באופן לא מודע את כל מי שיכול לעזור לי לצאת ממנה כך שגם אם הסימפטומים המאנים יגיעו סביר להניח שכבר יהיה מאוחר מדי. מה עדיף להמשיך לסבול במצבים חברתיים שבהם אני מעבירה את רוב יומי בתחושת שיתוק וניתוק אך מנגד אני מתפקדת באופן סביר או לקחת סיכון ענקי בנטילת הכדור האנטי דיכאוני ואולי לשפר את חיי בצורה משמעותית? אני יכולה להישאר במצבי אבל לעולם לא אוכל להגשים את עצמי עם אינטראקציות חברתיות מינימליות ומאולצות אך אולי זה עדיף על פני גלים נוספים שהמחלה הארורה מביאה עימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת תרופות למאניה דפסיה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון13/11/2013שלום לך
ראשית,יפה שיש לך תובנה כל כך טובה באשר למצבך הנפשי והעירנות שלך למנוע מאניה בכל מחיר! כי גם אחריה מגיע תמיד הדיכאון...מי צריך את זה?
יחד עם זאת,ניתן לתת אנטידכאוני עם מייצב!
אל תוותרי! עוד תראי שתמצא דרך!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)