פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה כפייתית של שיער הראש
    דיאנה
    11/12/2013

שלום רב,

אני כבר שנים רבות רבות סובלת מאכילת שיער כפייתית..
    הסבר: אני לוקחת את קצוות השיער (מה שנשאר ומגיע עדיין לפה) ולועסת לא בולעת (יכול להיות שמתפספסים הרבה בדרך וגולשים להם אחר כבוד אל הקיבה..) אני פשוט מיואשת מזה השיער שלי לא אורך בגלל זה הוא לא מסודר אף פעם, צד אחד (שמאל) קצר בהרבה מהצד השני המשרד שלי, הבגדים , הבית הכל הכל מלא חתיכות שיער זה פשוט ללא הפסקה גם אם אני מאוד עסוקה אני "מוצאת זמן" להכניס את השיער לפה, אני פשוט לא יודעת מה לעשות. אני לא יודעת מה הדרך לטפל בזה.
    אני חייבת לציין שאני גם נהנית מאוד מאכילת חול ים (ולא רק בהריון) אבל לא באופן כפייתי כמו השיער.
    אשמח לקבל כל עצה או הכוונה לטיפול .
    תודה ענקית,
    דיאנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    11/12/2013

שלום דיאנה.

את מתארת מצב מאוד לא נעים. את מרגישה צורך לאכול את שערות הראש שלך, זה מעשה שחורג מהנורמות, והמעשה הזה משאיר עקבות: הן בכך שהשיער שלך נראה לא מסודר בגלל זה, והן בכך שבכל מקום שאת מגיעה אליו רואים שרידים של השערות שלך.

לדעתי האישית, מדובר בהרגל לא טוב, מעין ההרגל לכסוס צפרניים. כל ההבדל בין כסיסת צפרניים לאכילת שיער הוא שכסיסת צפרניים היא הרגל לא טוב שנפוץ יותר, וכוססי הצפרניים מרגיש יותר נוח עם עצמם.

נראה לי שלפני שנכנסים לעצות מעשייות, אצת צריכה להאמין בעצמך. יש לך כרגע הרגל לא טוב, אבל יש לך את הרצון ואת הכוחות לשנות את ההרגל, ובעיקביות ועקשנות תצליחי.

יש לי אולי עצות מעשיות, אבל צריך לקחת אותן בעירבון מוגבל. לא בטוח שאלו העצות הכי טובות והכי חכמות. אני סומך על שיקול הדעת שלך, שבסופו של דבר מתצאי את הדרך הטובה והנכונה ביותר עבורך.

יכול להיות שניתן למרוח חומר בעל טעם מר על השערות כמו המרה שמורחים על הצפרניים, וכך כשתנסי לאכול את השערות תרגישי את הטעם המר.

אולי אפשר לגזור מעט מהשערות ולנסות לאכול את השערות הזגורות, ובכך לפחות השיער שלך ייראה מסודר.

בהצלחה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה חשובה מציאת המינון הנכון בתר
    .
    10/12/2013

שלום דוקטור

שנים רבות אני מקבל סרוקסט 20 מג

לדיכאון וחרדות קשים ואי שקט
    עד כמה מציאת מינון הנכון חשוב , והאם עליה במינון בתרופה סרוקסט לפי ניסיונך יכולה לפתור את הבעיה, כלומר האם היא יכולה להשפיע יותר טוב גם מעבר ל- 20 מג, ומה מינון מקסימום שעדיין התרופה הזאת יכולה לחולל שינויים .

למשל מאתמול התחלתי 60 מג

הוספת תגובה

• אני חושב שנקודת המוצא שלך לא נכונה

שמוליק
    11/12/2013

שלום.

התרופות נועדו כדי לטפל במרכיב הביולוגי של הבעייה, שהוא חוסר איזון כימי במוח. מדובר אך במרכיב אחד של הבעייה. יש לבעייה מרכיבים נוספים: מרכיב רגשי, מרכיב סביבתי ומרכיב גופני פיסיולוגי.

דעתי האישית היא שהמרכיב הביולוגי אינו עומד בפני עצמו, אלא הוא תוצר של שאר המרכיבים, אבל על כל פנים ישנם מרכיבים נוספים שגם בהם צריך לטפל, וטיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל.

לדעתי האישית, השאלה הנכונה שהייתה צריכה להישאל היא האם הטיפול בשאר המרכיבים של הבעייה מספיק טוב. אם הטיפול בשאר המרכיבים מספיק טוב, אז אין צורך בתרופות כלל.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה חשובה מציאת המינון הנכון בתר - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    12/12/2013

שלום לך
    אכן ניתן לשנות בהדרגה מינון של תרופה,אך קפיצה כזו עלולה לגרום לך לנזק.
    כדאי שתוועץ במומחה ולא תחליט על דעת עצמך.
    בהצלחה ותרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקסל לא יעיל?
    חזי
    10/12/2013

התחלתי לאחרונה טיפול בכדור איקסל. אך מצאתי באינטרנט הרבה מידע על כך שהכדור נחשב יחסית לא ממש יעיל ותופעות לוואי יחסית קשות. וגם בשיחה קלה על רגל אחת עם פסיכיאטר שהוא במקרה מכר שלי הוא אמר לי שהוא כבר הפסיק לתת מרשם לכדור הזה לפני שנים. השאלה שלי היא מה דעתכם בתור רופאים עם ניסיון וידע לגבי התרופה? האם היא באמת לא שווה הרבה או שסתם במקרה קיבלתי מידע מוטעה?

לקביעת תור
    סגירה
    איקסל לא יעיל?

הוספת תגובה

• איקסל לא יעיל? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/12/2013

מהניסיון שלי, בדיכאון עמיד, התרופה לפעמים מאוד יעילה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PDD קשים חמורים ויכולות הכיצד?
    PDD
    10/12/2013

שלום.
    שמי נתנאל אני עד היום איני היתי מאובחן כבעל תסמונת אספגר כלומר אוטאיזים בתפקוד גבוה אלה איבנו אותי בשלל אבחנות שונות החל מסכופרניה,( את אבחנת הסכיפורניה עשתה הפסכיטרית שלי ממכי שאני אצלה כבר מגיל 9 עקב מקרה טאגי שקרה במשפחה מוות אחותי לידי את הטיפולים עצמם התחלתי כבר מגיל 4 בטיפת חלב שם אובחנתי כלוקה בהפרעת קשב וריכוז, ולקוי למדיה)
    5י כרגע נמצא בטיפול בארבאנאל אצל פסיכלוכגית ומקבל תרפות פסכטריות קלפיקול שני שני כדורים לטיום 600 מלגרם הטטו כדשור וכדור שינה.אחד מן השאלות שלי האם התרפוות הללו מורידיות את יכולות היצרתיות והזכרון ובעצם עושות אותצך מקובע(" נורמאלי) ? כי אני מרגיש שאני לוקח את הכדירורים מין חוסר יצרתיות חשיבה פחות טובה זיכרון מתחלש כי הזיכרון שלי שהיה באמת פמונאלי מתחיל להדרדר לי שהיתי יותר קטן בילדות יכלתי לזכור עשרות עמודים של חומר נלמד ולא לשכוח גם אחרי כמה חודשים פשוט מילה במילה סיפורי התנך בשפה המקראית וכולי זכת את כול המתללוגיה היוונית ועכשיו לוקח לי ללמוד דף שלם ולזכור אותי כשנים וחצי שלוש דקות
    ואז הוא נעלם מראשי לאחר חודש חודש וחצי וזה מאוד מאוד מסתכל אותי. אני אוהב לדגור המון ידע יש לי הבה תחומי ענין שבנם אני מתעסק . כרגע אני מתעסק בספרות ובלשנות אבל התעסקתי גם הרפואה, ביולוגיה, ארכאולוגיה תרביות עתיקיות וביגריופות כול זה נתן לי צבירת דע גדול. הבעיה היא שאם הזמן אני לא מצליח לפולט את זה החוצה אני אומנם זוכר תרוב אבל אין לי יכלות הדשה והשאלה איך מפתחים את זה אני מאוד אוהב קרדלוגיה אפואות לב וכלי דם אבל אין לי תיכלות ללמוד הכול ולזכור לארוך זמן כמו פעם וזה מאוד מתסכל אותי. ואני מרגיש שאני בל הכדורים אני יותר יצריתי ויותר חכם אפילו אפשר לומר.
    2. השאלה השניה שמענענית אותי היא איך מצד אחד אני בעל לקוי תקשרותי נמוך מאוד בעל התפרציות זעם ומקרי אלימיות. אף התאשפזתי במחלקה 6 א באבארנל המחלקה הקרמנלוגית ויש לי קשים בלעשות פעלות יום יומיות להתלבש כמו שצריך לסים לב לסטאוצאיות שונות לקשר בין הומר לרציניות אבל מבחינה אחר אני כבר מגיל קטן ציירתי צייורים שביטאו רגשות ומשעיות רבות על הנפ של ועל השקפת העולם שלי בכלל הציורים התפרסו על ברסטולים של 2.5-3 מטר אורך ורחוב של 1.5-2 מטרנ לערך הצלחתי לייציר צורת ראש בצורה כמעת מושלמת בעל גווני צבעים וסגנון ציור שאפיין אתותי דאז ואץ רצו לשלוח את ציורי לתערכוה הארצית והמורה שלי א. אמרה שיש לי סכיו גדול לזכות ומשם לעבור לתערוכה הבלאומית בל סברתי בטיפושתי מפחד להכשל אני מחשיב עצמי לחדדם פרקפקטצינסט וחסד למשלות וחששתי שלא יזכה כרגע אני רוצה לפרסם את הציורים יש מספר לא מעוט של ציורים שדנמצאים בארכיןם והשאלה שלי היא איך הולך הפרצדורה ואחך אפשר לשלוח אותם לתערוכה כי אני לא הוללך לוותר.

הוספת תגובה

• המשך

PDD
    10/12/2013

אני ניסתי לכתוב עוד אבל ה מנראה שכמות התווים אינה מפסיקה אז המשכתי לכתוב פה עכשיו אלו השאלות שלי:

1. איך יכול להיות שמצד אחד יש לי בעיות כה רבות
    בעיות של התנהגות, בעיות של כפתי אבסיסיות רבות
    חוסר יכלות לעשות דברים בסיסים של שכל בן אדם בעל אנטגלנציה ממו7צעת יכול וזה להתלבש כמו שריך לא להתלכלך באוכל וכולי
    אבל מצד שני לאותו אדם נגדיר אותו בעלPDD אם יכלות רבות מצייור, זכרון,
    וקליטה מהירה חשיבה מהירה וכולי איך בן אדם כזה מוגדר כפי שהסברתי את עצמי בפוסט הקודם יש לציין שאני גם כותב שירה וגם כותב סיפורים ומנסה לכתוב ספרים
    בעל כשרון כתיבה בספרות ובעל חשיבה לא שגרתית בעל מב אחר על העולם
    2. מה הסיבה שאני מרגיש כול כך בודד אני לא מצליח לתקשר אם הסיביה כמעת וגם שאי עושה את זה אם הסביבה אפילו הכ קרובה שלי הם לא רוןצים להקשיב לי אני יכול לפעמים לדבר שעה ברתץ ולהציף אותם מידע והם יגדו שאני מנפח להם תראש ושה לא מעניין אותם או שאחי מציין אתה מנסה " להראות חכם" אני מרגיש כאלו אני מין אדם יחד מסגו אני לא מוצא אם מי לדבר אין לאנשים נודא משותף איתי אני כולה רוצה לשבת ולספר למישהוא את מה שקראתי על הרעניות על השרים על כולמני דברם בעיקר לימודיפ האם יש פתרון לזה?

3. אני רוצה לדעת ה האם יש בארץ הוסטל מיוחד לאאוטאאסטים בעלי יכלות גבהות ואף גאונם בתחומים שאני יכול להשתלב בתכום הן בגין לימודים והרחבת ידע וגם בשבחל להצליח בחיים כיום אין פיתרון לא שולים אותי לאף הוסטל פםגישה ועוד פגישה ועוד ועדה כבר שנים וחצי שאני בלי תעסוקה כול היום בבית וה מאוד כוטאב לי אני רוצה להציח אני רוצב שיכירו בי שיעזרו לי מי אני יכול לפנות? כי הבטיחו לי בהתחלה שיכסו אותי להוסטל מיוחד לאטוטאטיסים בעלי אנטלגניצה גבוה ויכלות גבהות ועכשיו אומרים שצריך עוד אבחנות עוד ועדות אני כבר מיאוש

תודה על העזרה בברכה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליץ לך לפנות למחלקת השיקום בביטוח

אינטק
    10/12/2013

שלום אני ממליץ לך בחום לגשת למוסד לביטוח לאומי לאגף לשיקום מקצועי

שם תקבל שיחה עם עובדת סוציאלית מומחית ולשיקום איבחון וסל שיקום מקיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

שמוליק
    10/12/2013

שלום נתנאל.

1. אני חושב שאין סתירה בין השניים. יכול להיות שאתה מאוד מוכשר ויז לך קשיים גדולים. אין בכך סתירה. את הכישרונות אף אחד לא יכול לקחת מאיתך, אבל עם הקשיים ניתן להתמודד, ואין שום סיבה שלא תתמודד איתם בהצלחה.

2. אני חושב שאתה יכול לנסות לשפר את התקשורת שלך עם הסביבה. זה דורש אימון וסבלנות, נסה ואל תתייאש.

3. אני מסופק האם ישנה מסגרת מתאימה. לא משתלם למדינה לפתוח הוסטל מיוחד עבור מספר מועט של מועמדים. יכול להיות שאפשר להשתלב במסגרת קיימת שתחרוג מעט מהנורמות שבה ותתן מענה לצרכים המיוחדים שלך.

מאחל לך הצלחה רבה וכל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה גורמת לי מצוקה נפשית.יאוש
    ילנה
    09/12/2013

שלום,, אשמח מאוד לקבל התייעצות בנושא. אני בת 31, בריאה בדרך כלל,נשואה,עובדת,אם ל2. אני מיואשת עקב העובדה שאחרי כל לידה אני נכנסת למצוקה נפשית. כאשר אין לי שום עבר פסיכיאטרי. כל הריון היה מאוד רצוי. בהריון אין שום מצוקה,חרדה או דיכאון. הכול מתחיל ביום השלישי אחרי לידה. בלידה ראשונה במהלך היומיים הרגשתי טוב, אך כשחזרתי הבייתה הרגשתי קושי להרדם ומלאה אדרנליןן. הייתי עושה ניקיון בבית,מתעסקת עם התינוקת,אך עדיין ללא שינה בלילה. כך נמשך שבוע כאשר כבר התחלתי להרגיש רע, אי שקט ובעלי לקח אותי לפסיכיאטרית. היא רשמה מודאל, סטילנוקס לשבוע וציפרלקס. כעבור שבוע התחלתי להרגיש טוב,ישנתי,אך נשארתי מדוכאת עקב העובדה שכל זה קרה לי וחברות שלי ראו אותי כך,המון רגשות אשם. נטלתי ציפרלקס למשך 3 חודשים והנקתי שנה. הרגשתי אמא מאושרת והפסקתי לחשוב על ההתחלה המאוכזבת. כעבור 3.5 שנה נכנסתי חהריון שני. הרגשתי טוב בהריון. אמנם חששתי קצת מהתקופה שלאחר לידה,אך חשבתי שלי זה כבר לא יקרה,אך טעיתי. כבר ביום השני ביולדות התחלתי להרגיש עצבנות, חוסר שקט,קושי להרדם,הבנתי שזה שוב קורה לי,נכנסתי לפניקה. כשחזרתי הביתה לא הצלחתי להרדם ולמחרת הלכתי לאותה פסיכיאטרית. היא אמרה שהיא לא רואה כלום אצלי ונתנה לי זיפרקסה חד פעמי לקחת,אמרה שזה יעשה לי כמו ריסטרט במוח. ישר נרדמתי עם הכדור. אחרי נטילת כדור התחלתי לישון בלילות,הנקתי,תפקדתי,אך הרגשתי חוסר איזון, הרגשתי חרדות,לא קשור בכלל לטיפול בילוד. פשוט אני צפה בטלויזיה ולא טוב לי,מניקה ומרגישה שרגליים שלי רועדות ללא סיבה. לא ידעתי מה לעשות כדי שזה יעבור. אחרי חודש וחצי ללא טיפול התחלתי להרגיש שהורמונים מעט מתאזנים,אך פתאום גיליתי שיש לי בעיה פיזיולוגית,כמו בריחת שתן לאחר כל מתן שתן ואחרון הכניס אותי למצוקה נפשית קשה. ופניתי שוב לפסיכיאטרית. היא נתנה לי ציפרלקס 10 mg. עקב מצוקה נפשית הזו הייתי נכנסת לאי שקט,שוב הכנסתי את עצמי לבעיות שינה. נאלצתי לקחת וובן לפני שינה ואפילו לקחתי כמה פעמים זיפרקסה עקב אי שקט דמוי אקטיזיה. הייתה תקופה מאוד קשה עבורי. זה היה שונה מתקופה אחרי לידה ראשונה. הכול הלך במעגל. הרגשתי כבר יותר טוב,פתאום עוד פעם חרדות,קושי בהרדמות. לא הרגשתי הקלה ממשית מציפרלקס בכלל בשני ההריונות. הכול התאזן סופית רק כשהפסקתי להניק 4.5 חודשים לאחר לידה והתחלתי לקבל מחזור. הופסק טיפול בציפרלקס והכול מצויין אצלי. אך אני כבר לא יודעת איך להתייחס לכל זה. הייתי מאוד רוצה עוד ילד,אך אני כבר מפחדת לעבור שוב את הסבל הזה,לגרום סבל לקרוסים שלי. אני מבינה שכך הגורמונים משפיעים עלי אחרי לידה. פסיכיאטרית התייחסה לזה כאל דיכאון לאחר לידה, לא כל כך הרגשתי דיכאון. לא היה לי עצוב. אני מרגישה כאילו יש לי חוסר איזון ביוכימי במוח עקב השפעת הורמנים. אשמח לשמוע מכם. האם במקרה שלי לא כדאי לי ללדת עוד פעם? האם לא כדאי לי להניק?

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    09/12/2013

שלום ילנה.

את בהחלט מתארת התמודדות לא נעימה של הרגשות לא טובות שהיו לך אחרי לידה, וחזרו על עצמם אחרי לידה שנייה, אבל בסופו של דבר, התגברת וחזרת לתפקד כאילו לא קרה כלום, ולכן את צריכה להיות גאה ומאושרת שחזרת לעצמך. בהרבה מקרים, הדיכאון שאחרי הלידה לא מסתיים כל כך מהר...

בכל אופן, שמתי לב שאת מדברת הרבה מאוד על הטיפול התרופתי. לדעתי, העיקר הוא טיפול ריגשי, שלא הזכרת אותו כלל. האם היית בטיפול בשיחות (פסיכותרפיה)? או טיפולים רגשיים אלרים כגון פסיכודרמה?

ככלל, טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל.

יכול להיות שטיפולים רגשיים יוכלו לעזור לך, הן כדי לברר את הרגשות שהיית בהן, (ואז תוכלי לשקול טוב יותר את האפשרות של לידה נוספת), והן כדי להתגבר עליהן בלידה המתוכננת.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק

ילנה
    09/12/2013

תודה רבה על התגובה. כן,לא הייתי בטיפול פסיכותרפיה, רק תרופות, בעיקר ציפרלקס. וכן כשזה עובר זה חולף כאילו לא היה. רק שזה משאיר סימן, קשה לי מזה שזה קורה לי כל לידה. במקום תקופה הכי מאושרת התמודדות כזו. ואני חושבת שאתה צודק, אולי היה צריך לשלב עם טיפול פסיכותרפי. מבחינתי ככה מה שפחות תרופות,במיוחד בהנקה זה מאוד קשה, אם הייתי צריכה לקחת תרופה שאסורה בהנקה,הייתי צריכה לשאוב כמה ימים ולא להניק ולהמנע מגודש,זה התמודדות נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון נוסף

אליאנה
    10/12/2013

את נשמעת או יותר נכון נקראת כאמא אחראית ומסורה.
    למה לא להיכנס להריון שוב אבל במקביל למעקב ההריון תעשי מעקב פסיכיאטרי .
    אני עשיתי וזה הצליח לי מאד ויש לי ילדות נפלאות.
    יש נשים שזה מה שהן צריכות לעבור פשוט חלק מהתהליך הרפואי שמימלא עוברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

ילנה
    12/12/2013

תודה על התגובה. את גם סבלת מדכאונות אחרי לידה? אני גם חושבת שאולי כדאי להיות במעקב פסיכיאטרי או פסיכולוגי עוד בזמן ההריון. שאלה אם זה יעזור,הרי בהריון אני מרגישה מצויין, הכול מתחיל אחרי שינויים הורמונאלים דראסטיים לאחר לידה. למה לא להכנס להריון שוב? לא רוצה שבעלי יסבול,קשה לו לראות אותי כך. את יכולה לספר עח מקרה שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתנו

אליאנה
    14/12/2013

אני אובחנתי כסובלת מדלוזיון דיסאורדר ורציתי מאד ילדה נוספת הייתה לי רק ילדה אחת .
    אז בעזרת הפסיכיאטר ירדתי מהתרופות נכנסתי להריון הגעתי אליו כל שבועיים למעקב ורק אירי הלידה חזרתי לטיפול תרופתי במהלך ההריון היו לי סכרת הריונית ו מחשבות שווא קלות שאותן הפסיכיאטר ואני התמודדנו באמצעות פסיכוטראפיה.
    בעזרתו שמו צ,רנס יעקוב ישלי ילדה בריאה ומקסימה בת שמונה כיום.
    במשך הזמן אובחנתי כבעלת הפרעה סכיזואפקטיבית מטופלת על ידי דר פורטוגזי מתל השומר ומצבי יציב וטוב כבר שנים ואני מאושרת.
    בהריון הייתי במעקב פסיכיאטרי גניקולוגי וסוכרתי וכולם עזרו לי מאד לסיים הריון זה בהצלחה ואני מודה להם כל יום על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתינו

ילנה
    15/12/2013

אני מאוד שמחה שבעזרת הפסיכיאטר טוב השגת את מה שכל כך רצית. כנראה שבאמת צריך למצוא פסיכיאטר טוב, תומך שיכיר אותך עוד לפני.דה"ג האם היית במעקב פסיכיאטרי דרך הקופה או באופן פרטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתנו

אליאנה
    15/12/2013

לפני ואחרי ההריון הייתי במעקב דרך הממשלתי.
    בהריון עצמו הוצאנו סכום לא מבוטל והלכתי לטיפול באופן פרטי. זה יקר נכון אבל היה שווה את המאמץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתינו

ילנה
    15/12/2013

מה שמעצבן כשאת הולכת דרך הקופה לפסיכיאטר, זה שקודם כל הוא ממהר לתת לך טיפול תרופתי כי יש לו זמן מוקצב ואין לו זמן לפסיכותרפיה. דבר שני, מה שמעצבן שאם את מקבלת טיפול תרופתי הוא מופיע כתרופה קבועה אצל כל רופא אחר שירצה לתת לך הפנייה, לדעתי זה גם יכול להשפיע על היחס שלו כלפייך. אותי זה היה מרגיז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממליצה על דר פורטוגזי דרך הכללי

אליאנה
    09/01/2014

היא רופאה מעולה בתל השומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לרישום הקבוע של התרופה

אני
    19/02/2014

את יכולה לבקש מרופאת המשפחה למחוק אותו.
    אין סיבה שלא תסכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא קיבלתי מענה ממומחה בפורום

ילנה
    08/01/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם על השאלה שלי. תשובתכם חשובה

ילנה
    02/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקה חודשים לתשובה של מומחה

ילנה
    18/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה גורמת לי מצוקה נפשית.יאוש - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/02/2014

ממולץ טיפול בשיחות לפני מחשבה על הריון או תרופה.
    אין בעיה בהריון נוסף, אך הפעם מומלץ להיות במעקב פסיכיאטרי ואף לישקול להתחיל טיפול לפני הלידה ומיד לאחר הלידה לעלות מינון.
    אני אישית לא ממליץ להניק בזמן נטילת תרופות פסיכיאטרית, מה שהאם נוטלת מגיע גם לילוד דרך החלב ויכול להשפיע.

יש צורך בבדיקת פסיכיאטר, תכנון מסודר לאחר בירור גופני - בדיקות דם, בירור גורמי דחק סביבתיים וכן מרכיב פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דביר
    .
    08/12/2013

שלום דוקטור

אני לוקח ריטלין , איזה סוג תרופות לטיפול בדיכאון וחרדה שאפשר לקחת עם ריטלין

למשל סוג לסיזופרניה כמו רספרידל קראתי שהוא מדכאות סרטונין-דופאמין
    בניגוד לריטלין , האם זה אומר שיש ניגוד בין ריטלין ו -רספרידל?????????????

ומהסוגים והתרופות ,איזה מהם ניתן השילוב עם ריטלין או אדרל , מ-

תרופות אטיפיות

תרופות מייצבות

SSRI

תרופות אנזימטיות

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דביר

הוספת תגובה

• דביר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/12/2013

שאלה מורכבת ....
    אסור לתת בו בזמן ממריצים ונוגדי פסיכוזה.. ( בחולים פסיכוטיים, מאניים וכו..)
    כמו כן יש להיזהר בשילוב ממריצים וכל תרופה אחרת אשר יכולה לעלות לחץ דם..
    שילוב ממריצים ו SSRI , דורש זהירות, קיים סיכון לעליה בריכוז SSRI בשיוב עם ריטאלין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בטיפול
    אנונימי
    08/12/2013

שלום רב,

אשמח באם המשיבים ישקיעו תשומת לב בפרטי ההודעה שכן מדובר במקרה לא פשוט (אני מניח בדומה למקרים פסיכיאטריים נוספים).

קרוב שלי סובל מבעיות (לא מאובחנות) של חוסר חשק, עצלות, התקפי זעם ובכי, מגלומניה ומודה כי משקיע את מירב האנרגיות שלו בניסיונות להדחיק, ככל הנראה מחשבות יתר על העולם או מבעיות של חוסר ביטחון. הבעיה העיקרית היא שהוא לא מביע נכונות שהמצב הקיים ישתנה. הוא רוצה להוכיח לכולם ש"הוא צודק" ו"הם טועים". כך שלטיפול הוא לא ממש מעוניין ללכת.

לאחר אחד ההתקפים, שכנעתי אותו ללכת לטיפול והוא אכן הלך מרצונו לפסיכיאטר מטפל שהרשת נושאת את שמו, והשתתף במספר תכניות טלוויזיה. הוא רשם כדורים אותם המטופל נוטל כבר קרוב לחצי שנה אך בתקופה זו חווה התקפים לא פחות חמורים. בנוסף, הרושם שהפסיכיאטר המטפל השאיר הוא של "חפיפניק" שלא ממש מעוניין להשקיע ולהבין מה הבעיות האמיתיות של המטופל. כל אלה הביאו אותו להגיד "אתם רואים? אמרתם לכם שהטיפול לא שווה כלום".

בתור מי שאוהב אותו מאוד, אני נמצא בסוג של בעיה. מרגיש שאני יכול לשכנע אותו ללכת מרצונו לקבל טיפול תרופתי אך אני חייב להבטיח שזה יהיה טיפול מתאים או לפחות ע"י מטפל שיהיה נכון להקשיב להבין באמת מה הבעיה וכיצד ניתן לפתור אותה, ולא באמצעות תשובות צפויות.

אשמח אם אתם מכירים מטפל בעל סבלנות ורצון לפתור מקרים של אנשים קצת יותר קשים ושליליים.

אודה לסיוע, בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בטיפול

הוספת תגובה

• שמוליק מי אתה?

שי
    09/12/2013

אתה עונה פה על הרבה שאלות וזה ראוי להערכה, אבל אולי כדאי שבסוף כל תגובה תציין מי אתה ומה ההכשרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בעצמי מטופל

שמוליק
    09/12/2013

שלום שי.

תודה רבה על הערכתך.

אני עברתי בחיים שלי ארבעה אישפוזים פסיכיאטריים. השלושה הראשונים היו כפויים. בלי צל של ספק, אני נמצא היום במקום טוב מאוד.

לדעתי, ישנם אי אילו דרכים וגישות שטעונים שיפור כדי להיטיב את מצבם של המטופלים, ואני מוצא בפורום הזה במה טובה לשטוח בה את משנתי.

מעבר להתמודדות האישית שלי - אין לי שום הכשרה מקצועית פורמלית.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרנטיבה לציפרלקס?
    שי
    08/12/2013

שלום, לפני 3.5 חודשים התחלתי להיות מטופל בציפרלקס (10 מ"ג). לפני כחודש בערך התחילו לי תופעות של עור יבש ובעקבותיו אטופיק דרמטיטיס (מסוג נומולר) בכל הגוף. אני משער שזה בעקבות הציפרלקס אבל לא יכול להיות בטוח ב-100%.

הייתי רוצה להפסיק עם הציפרלקס לתקופה כדי לראות אם זה קשור לאקזמה, אך אני מפחד לעשות זאת בלי תרופה חלופית כי הציפרלקס מאד מאד עוזרת לי.

האם תוכל לומר לי איזו תרופה הכי דומה לה מבחינת תכונות (טיפול בחרדה ובדכאון קל-בינוני) אך שיש בה פחות סיכוי לתופעת לוואי של יובש בעור ואקזמה?

תודה מראש, שי.

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרנטיבה לציפרלקס?

הוספת תגובה

• אלטרנטיבה לציפרלקס? - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    10/12/2013

שלום רב,
    באופן כללי, ציפרלקס לא אמורה לגרום לאקזמה ולא ליובש בעור. יתכן ומדובר בתגובה אלרגית לתרופה הספציפית ולכן לחשוב לעבור הערכה אצל רופא המתמחה ברפואת עור או אימונולוג. ציפרלקס משתייכת לקבוצת נוגדי דיכאון המוכנה SSRI כך שבמידה ויתגלה שאכן מדובר בתגובה אלרגית לתרופה זו, ניתן לשקול מעבר לתרופה אחרת מאותה הקבוצה (כגון סרקוסט, לוסטרל, פרוזאק וכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ברשותך שאלה נוספת

שי
    10/12/2013

קבעתי תור אצל רופא אלרגיה כמו שהצעת.
    אני רוצה לשאול, האם לדעתך כדאי לנסות במקום הציפרלקס את התרופה הג'נרית המקבילה ESTO? האם יש סיכוי ששם לא תופענה תופעות הלוואי של היובש בעור?
    אני שואל כי ניסיתי בעבר תרופות אחרות וציפרלקס היחידה שבאמת עזרה בלי (יחסית) תופעות לוואי בלתי נסבלות.
    (אגב, בעלון של הציפרלקס כן מצויין שאקזמה זו תופעת לוואי אפשרית, לפחות באתרים באינטרנט).
    תודה שוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• bbb
    .
    08/12/2013

שלום דוקטור

אני לוקח ריטלין , איזה סוג תרופות לטיפול בדיכאון וחרדה שאפשר לקחת עם ריטלין

למשל סוג לסיזופרניה כמו רספרידל קראתי שהוא מדכאות סרטונין-דופאמין
    כך שהוא לא מתאים לקחת עם ריטלין

סוגים , כולל תרופה לסיזופרניה שלא נוגדות ריטלין

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    bbb

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    08/12/2013

שלום.

ישנם הרבה תרופות, וצריך להתאים את התרופה באופן אינדבידואלי. לצורך זה, יש לפנות לרופא המטפל שמכיר אותך אישית, ולא נראה לי שתקבל תשובה חד משמעית בפורום.

כמו כן, צריך בנוסף לטיפול התרופתי טיפול רגשי, בעייני, הטיפול הרגשי חשוב יותר מהטיפול התרופתי. חוסר האיזון הכימי שאותו התרופות באות לפתור, הוא לדעתי תוצר של שאר הגורמים המרכיבים את הבעייה. ולכן, אני מציע שתשאל את עצמך, האם הטיפול הרגשי שאתה מקבל הוא מספיק טוב.

כמו לכל תרופה, יש לתרופות האלה תופעות לוואי, והרבה פעמים, הנזק עולה על התועלת.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באופן תאורתי
    אבג
    08/12/2013

הי.
    באופן תאורתי, האם יכול להתקיים מצב בו אדם סובל גם מהפרעת אישיות סכיזואידית וגם ממאניה-דפרסיה המלווה בקטטוניה ודלוזיה?
    אם כן, איזה סוג טיפול היית ממליץ לאדם זה?
    האם הוא יוכל לנהל סגנון חיים נורמטבי? משפחה? זוגיות וכו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    באופן תאורתי

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    08/12/2013

שלום.

כל האיבחונים שהזכרת הן איבחונים קליניים, ולכן נראה לי שיכול להיות דבר כזה. השאלה היא רק האם באופן רשמי השילוב של האיבחונחים האלה נמצא ב D.S.M. או לא. לדעתי, זה ממש לא משנה האם יש איבחון כזה באופן רשמי או לא.

הטיפול המוצע, על פי גישתם הידועה של רופאי הפורום, הוא בדיקה מקיפה שתכלול את כל הגורמים: רגשיים, סביבתיים, גופניים-פסיים, וביולגיים (חוסר איזון כימי במוח).

לדעתי האישית, הגורם של חוסר איזון כימי, שאותו התרופות אמורות לפתור, הוא אינו בעייה העומדת בפני עצמה, והיא תוצר של שאר המרכיבים של הבעייה.

על כל פנים, השאלה היא שאלה מעשית של נזק מול תועלת. כל עוד התרופות מועילות יותר מאשר מזיקות, זה טוב וכדאי לקחת אותם, אבל ברגע שהתרופות מזיקות יותר, ובמיוחד אם שאר המרכיבים של הבעייה מטופלים טוב, אז זה טוב ונכון לחשוב על הפסקת הטיפול התרופתי.

מי שסובל מבעייה כזו, בהחלט יכול להצליח בכל תחומי החיים שהזכרת. יתר על כן, ההתמודדות עם הבעייה תבנה אותו ותעניק לו יכולות שאינן מצוייות אצל מי שלא התמודד.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלות על אדרונקס
    עמית
    07/12/2013

באלו מקרים מומלץ לעלות מינון באדרונקס? האם המינונים הגבוהים יותר של התרופה כגון 8-10 מ''ג נלקחים רק כאשר התרופה נלקחת לבד ללא שילוב של תרופה אחרת. או שמקובל לקחת את המינון הגבוה גם כאשר מטופלים בו זמנית גם בתרופה אחרת? כלומר לעבור מ4 מ''ג ל8 גם אם בו זמנית אני כבר נוטל ציפרלקס במינון 20 מ''ג

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלות על אדרונקס

הוספת תגובה

• עוד שאלות על אדרונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/12/2013

התשובה: על פי הקליניקה והצורך לשפר סימנים שליליים( בחולים כרוניים), מוטיבציה, ריכוז רצייה, הנאה וכו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופה
    חנה
    07/12/2013

שלום רב
    מזה שמונה שנים הוכרתי כחולה בסכיזואפקטיב לוקחת מאז תרופות אנטי פסיכוטיות
    מזה כ3 שנים אולנזפין 10 מ"ג .
    אני מאוזנת ומרגישה טוב.
    שאלתי האם כדאי לנסות להפסיק לקחת את התרופה? האם יש סיכוי שהמחלה תחזור
    אני בת 54.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תרופה

הוספת תגובה

• אפשר, צריך לדעת שיש סיכון

שמוליק
    07/12/2013

שלום חנה.

אני מניח שהרצון שלך להפסיק את הטיפול התרופתי נובע מסבל מתופעות הלוואי של התרופות. הרבה מטופלים הנוטלים תרופות אנטי-פסיכוטיות מתלוננים על עייפות חזקה וקשיים תפקודיים שהם תופעות לוואי של התרופות מהסוג הזה.

סבל מתופעות הלוואי של התרופות בהחלט יכול להצדיק את הפסקת הטיפול התרופתי אף בניגוד להמלצת הרופא. צריך להבין, שהרופא כפוף להנחיות של משרד הבריאות, ואם הוא יפעל בניגוד להן, הוא מסכן את עצמו, ולכן הוא לא ימליץ להפסיק בניגוד להנחיות, גם אם באמת ההפסקה היא לטובת המטופל.

צריך לקחת בחשבון שהפסקת הטיפול התרופתי עלולה לגרום להחמרת המצב, ואם חלילה תהיה החמרה במצב, אז אני מניח שתהיי מוכנה לחזור ליטול תרופות. התדרדרות במצב איננה קורה בפתאומיות, אלא מדובר בתהליך, ואם את נמצאת במעקב או שאת ממשיכה את הטיפול הרגשי, או שאת סומכת על שיקול הדעת של סביבתך, אז הגורמים האלה בוודאי יעירו לך במקרה של הדרדרות.

בעיקרון, הפרשה מוגברת של דופאמין, היא אחד מהגורמים למחלה. ומסיבה זו ישנה תמימות דעים בכך שטיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו יעיל מספיק. טיפול טוב ונכון בשאר הגורמים, יכול לבטל את הצורך בתרופות. דעתי האישית היא שחוסר האיזון הכימי במוח הוא בעצמו תוצר של שאר הגורמים של המחלה, ואינו בעייה העומדת בפני עצמה.

חשוב להפסיק את התאופות בהדרגה, ולא במכה אחת; זה עלול לגרום לתחושות לא טובות בראש, מעין סחרחורת. משהו שקצת קשה לי לתאר אותו מנסיון אישי שלי להפסיק במכה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופה - תגובה

08/12/2013

שלום רב,
    מאחר והפרעה סכיזואפקטיבית היא מחלה כרונית שהמלך שלה מתאפיין בהישנויות והפוגות של תסמינים, ההמלצה היא להמשיך טיפול תרופתי גם בעת תקופות של שקט (הפוגה), מאחר והפסקת הטיפול עלולה לעלות סיכוי להשנות המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב
    רונית
    06/12/2013

שלום, האם נטילת ציפרלקס מחייבת הפסקת תרופה הומיאופטית, שנתנה לטיפול במגוון תסמינים או שניתן לשלב במקביל?

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב

הוספת תגובה

• שילוב - תגובה

08/12/2013

שלום רב,
    השאלה החשובה היא באיזה תרופה הומיאופטית מדובר והאם קיים סיכוי לאינטראקציה בינה לבין ציפרלקס. חשוב להפנות את השאלה לפרקמקולוג / רוחק ולהתייעץ עם הרופא המטפל שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון ריטלין
    עמבה
    06/12/2013

שלום,
    המטופל בן 27, שוקל 72 ק"ג, בריא בד"כ. מאובחן כבעל הפרעת קשב, ללא הפרעות נלוות.
    בהתאם להמלצה, בחודש וחצי האחרונים המינון של ריטלין היה 5mg.
    הנטילה בפועל התבצעה לפי הצורך. ללא תופעות לוואי ככל הנראה.
    אני זקוק לעצה בנוגע לעלייה במינון.
    לצורך כך, בשבועיים האחרונים אני מנסה ליצור קשר עם הפסיכיאטר שנתן את הריטלין, עד כה ללא הצלחה (כנראה בעקבות נסיבות אישיות שלו).
    כיצד ובאיזה אופן מעלים את המינון? אשמח לשמוע על שיטת העבודה המומלצת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מינון ריטלין

הוספת תגובה

• מינון ריטלין - תגובה

08/12/2013

שלום רב,
    חשוב להדגיש כי אין לשנות מינון ללא התייעצות עם הרופא. במידה והרופא המטפל שלך אינו זמין, יש לפנות למחליף/רופא אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Best practices לעלייה במינון

עמבה
    10/12/2013

זו איננה תשובה... אולי לא הייתי ברור בשאלה לכן אנסה לנסח את השאלה מחדש: מה ה-Best practices הנהוגים כאשר מעלים את המינון? אם לא ניתן לספק תשובה למקרה שתואר, אז השאלה היא כללית. בכל מקרה, למותר לציין שמלוא האחריות לשימוש במידע היא עלי. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Best practices לעלייה במינון - תגובה

10/12/2013

שלום רב,
    העליה במינון מתבצעת בהתאם לתגובה לטיפול במינון הנמוך יותר ותוך התייחסות לתופעות לוואי, בדרך כלל לא מומלץ לעלות במינון בתדירות גבוהה יותר מפעם בשבוע.
    כאמור, אין עלות / לשנות מינון ללא התייעצות עם הרופא המטפל או מחליף שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה ממריצה לחוסר אנרגיה
    דן23
    06/12/2013

אני סובל קשות מחוסר אנרגיה בלתי נסבל שנובע ממצב הרוח
    אני סוג של בנאדאם שתמיד בדכאון (לא ממש דכאון יותר חוסר מצברוח) ותמיד לא מרוצה וההשפעה הישירה של זה היא חוסר אנרגיה ומוטיבציה עד רמה כזאת של לשבת 10 שעות על הספה ואין כח וחשק לצאת אפילו למכולת למטה (שלא לדבר חס וחלילה על ללכת לעבודה או לצאת לבלות)

אני חייב איזה כדור\תוסף מזון\זריקה משהו שיתן לי עכשיו קוצים בתחת לצאת מהבית ב6 בבוקר ולא להצליח להוריד את האנרגייה עד 12 בלילה

הוספת תגובה

• נ.ב

דן23
    06/12/2013

אני רק מציין שכל הילדות שלי עד גיל 18 19 הייתי מסוג האנשים שלא נגמר הכח שכל היום זז ממקום למקום הולך רץ לא מפסיק לדבר יוזם יוצר בונה עושה וזה גם היה אורח חיים שהייה גורם לי לאושר מאז עברתי כמה דברים קשים בחיים וזה אבד

אני פשוט רוצה את זה בחזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה ממריצה לחוסר אנרגיה - תגובה

08/12/2013

שלום רב,
    חוסר אנרגיה ועייפות כרונית יכולים להיות חלק ממספר מחלות / הפרעות, הן גופניות והן נפשיות. הטיפול כדי שיהיה יעיל, חייב להיות ממוקד להפרעה הספציפית והשלב הראשון והחשוב הוא אבחון.
    קודם כל מומלץ להבדק ע"י רופא משפחה ולבצע בדיקות כלליות, כדי לודא שלא מדובר במחלה גופנית שגורמת לעייפות. במידה והבירור לא יעלה ממצא כלשהו שמסביר את התסמינים המתוארים, יש לפנות לבדיקת פסיכיאטר ובהתאם לממצאי הבדיקה והאבחנה, לבחור בטיפול המתאים (תרופתי, פסיכולוגי או טיפול משולב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך קופת החולים ?

דן23
    08/12/2013

יש לי בעיה חמורה של כל מיני פוביות למינהם בצורה מוגזמת ככה שאין סיכוי בעולם שאני עושה בדיקות דם וכאלה אני צריך רק טיפול פסיכאטרי על הנושא הזה שאני מפחד לבדוק את עצמי

ואם אני רוצה לגשת ישר לפסיכאטר ? לצערי אין לי את הכסף כדי לעשות את זה באופן פרטי מה האפשרויות שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך קופת החולים ? - תגובה

10/12/2013

שלום רב,
    ניתן לפנות לפסיכיאטר במסגרת מרפאה ציבורית באיזור מגוריך (את המיקומה ניתן לברר דרך מודיעין של עירייה או קופ"ח). כמו כן, חלק מקופות חולים מספקות שירותים פסיכיאטריים הן בתוך הסניפים והן אצל פסיכיאטרים עצמאיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה