מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכדור רפסרדל - הפסקת והחזרת שימושדניאלה12/02/2014
שלום רב. אבי נוטל רספרדל 3 שנים (אובחן בדמנציה, מרגיע אותו). הפסקנו בשבועיים האחרונים וחשנו הטבה (פחות אפטי, שרירים לא נוקשים, לא אוכל ומעשן באובססיביות כל הזמן). רציתי לדעת האם זה בסדר להחליט להפסיק לתת לו עקב ההטבה,
וכמו כן - במידה ונרצה להחזיר, תוך כמה זמן צפוי הכדור להשפיע?
(נוטל חצי כדור ליום' 1 MG)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לשוחח עם הרופא המטפל
שמוליק12/02/2014שלום דניאלה.
אני כידוע לא חסיד גדול של התרופות. הן נועדו כדי ליצור איזון כימי במוח. ריספרדל באופן ספציפי נועדה כדי לחסום קולטי דופאמין. חוסר איזון כימי במוח הוא רק מרכיב אחד של המחלה, ואין חולק על כך שצריך לטפל גם במרכיב הריגשי של הבעייה. טיפול טוב במרכיב הריגשי של הבעייה יכול לבטל את הצורך בתרופות.
כל התופעות שהזכרת יכולות להיות תופעות לוואי של התרופה, ובשל ההפסקה תופעות לוואי אלו נעלמו.
כדאי לדבר עם הרופא המטפל, אע"פ שרוב הסיכויים שהוא ימליץ שלא להפסיק את הטיפול.
גם אני החלטתי להפסיק טיפול תרופתי בגלל סבל מתופעות הלוואי בניגוד להמלצת הרופאה, ובדיעבד היא מודה שזה היה צעד נכון וטוב, ולכן אני מגלה פתיחות כלפי הפסקה של הטיפול התרופתי בניגוד להמלצת הרופא.
אם החלטתם להפסיק, אפשר להניח שהרופא יקבל בהבנה את ההחלטה, וכדאי להמשיך את הטיפול הריגשי, ומן הסתם אם חלילה תהיה החמרה במצב, אז הרופא המטפל ימליץ על חזרה לתרופה.
כיון שאינני רופא, אינני יודע לומר כמה זמן ייקח עד שהתרופה תשפיע אם יהיה בה צורך מחדש. אני חושש שהמידע הזה לא כל כך חשוב. במקרה חירום תמיד ניתן לתת זריקה שתשפיע מהר יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובותחזי11/02/2014
אני מטופל בציפרלקס 10 מ''ג מזה כשלושה חודשים. אני די מבסוט ממנה ולא ממש מעוניין להחליף אותה בתרופה אחרת רק אם אין ברירה. אחת מתופעות הלוואי של הציפרלקס אצלי היא גורמת להרבה יציאות ושלשולים(כשלוש פעמים ביום). האם הלכיה בתדירות גבוהה לשירותים עלולה להזיק לבריאות שלי? האם כדאי לי לנסות תרופה אחרת או שמותר להמשיך לחיות עם תופעה זו ללא כל חשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסה לעזור
שמוליק12/02/2014שלום חזי.
אינני רופא, אבל אנסה לעזור.
כלל ברזל בטיפול בתרופות פסיכיאטריות הוא להיות קשוב להרגשה האישית. התרופות אינן אמורות לטפל במשהו נסתר, אלא לשפר את ההרגשה. השאלה הגדולה היא תועלת מול נזק על פי ההרגשה האישית שלך.
מומלץ לשלב עם הטיפול התרופתי טיפול במרכיב הריגשי. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. התרופות נועדו רק ליצור איזון כימי במוח, ורק לצורך זה. הטיפול התרופתי אינו מתיימר לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה כלל. טיפול טוב במרכיב הריגשי יכול בכלל לבטל את הצורך בתרופות. לא כתבת שום דבר על הטיפול הריגשי...
מהכלל אל הפרט: אם אתה חושב שהתועלת של התרופה מרובה מהסבל מהיצאות המרובות לשירותים, אז כנראה שהתרופה מתאימה, אחרת אז צריך להתייעץ עם הרופא המטפל ולחשוב על האפשרות של החלפה תרופותית.
בכל אופן, ישנו גורם נוסף שצריך לקחת בחשבון ואני מניח שהוא העיקר בשאלתך, והוא האם עצם היציאות המרובות לשירותים פוגעות בבריאותך, ומעבר לתחושות הסבל. על שאלה זו רק רופא יכול לענות ואני בטוח שהרופאים בפורום ישמחו לענות לך, ותוכל לקחת את הגורם הזה בחשבון, ןלתת לו את המשקל הראוי בהחלטה שתיקח על עצמך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות מרובות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/02/2014באופן כללי לא אמור להיות בעיה גופנית, כל עוד אין איבוד נוזלים.
בכל מקרה מומלץ לערב את רופא המשפחה בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת השמונהאליאנה11/02/2014
בתי בת השמונה החלה למרוט את הגבות עם היד היא לא שמה לב ומבצעת את זה כשהיא במחשב.הערנו לה על כך וקנינו לה כדור גומי לחיץ על מנת לעזור לה לשנות התנהגות.היא הפסיקה בגבות ועברה לריסים. טוענת שהכדור לא ממש עוזר לה.
אנחנו עברנו לארה"ב לפני כששה חודשים וזו התנהגות חדשה.
יש לציין שאין במשפחתנו שום היסטוריה לזה כמו כן יש לציין שאני אמא שלה בעלת הפרעה סכיזואפקטיבית ומטופלת בטיפול תרופתי מוצלח נכון לשלוש וחצי השנים האחרונות.
האם י ש לי למי לפנות על מנת לגרום לשינוי ההתנהגות יש לציין שטיפול תרופתי הוא האופציה האחרונה שלי.
האם עליי להפנות אותה לטיפול קוגנטיבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסה לעזור
שמוליק11/02/2014שלום אליאנה.
אינני רופא, אבל אנסה לעזור.
הפרעה נפשית, על פי ההגדרה היא התנהגות החורגת מהנורמות החברתיות שגורמת לסבל לאדם עצמו או לסביבתו.
מריטת השערות של הגבות או הריסים היא בהחלט התנהגות שחורגת מהנורמות. התנהגות שכזו אינה אמורה, לפחות לפי מיטב הבנתי, לגרום לסבל לסביבה. השאלה היא האם ביתך סובלת ממריטת השערות הזו.
יכול להיות שזה מכער אותה, והחברות שלה לועגות לה על כך, וכאם מסורה את דואגת לה, אבל אם היא איננה סובלת מכך, אז זו איננה הפרעה נפשית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שמוליק
אליאנה12/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי טריכוטילומניה?
סוזי13/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סוזי , מזה אני בעצם מפחדת?!
אליאנה13/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמתין לתשובת הרופאים
סוזי13/02/2014היי,
לצערי אין לי נסיון אישי בעניין. קרובת משפחה שלי, אשה מבוגרת, סובלת שנים מהתופעה. זה גרם לה לבושה, אשמה וכמובן לדילול משמעותי של השיער. היום כאישה בוגרת היא יודעת יותר לשלוט בעצמה, כשעקרון חשוב הוא לא להתחיל עם השערה הראשונה. ברגע שהיא מתחילה יותר קשה לה לשלוט בעצמה.
יש הרבה מידע על טריכוטילומניה באינטרנט ובכל מקרה לגבי אופן ההתנהלות עם הילדה וטיפול רפואי אם נדרש, תמתיני לתשובת הרופאים בפורום.
בהצלחה,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצל האישה הנ"ל
סוזי13/02/2014התלישה מתחילה במצבי לחץ או מתח, גם בהיסח דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציהמ10/02/2014
בוקר טוב,
אמא שלי בת 70 ואנו בבדיקות עמה לבירור.
יש לה מזה כשנתיים הזיות היא חושבת שאבא שלי מביא נשים הבייתה...
השאלה בנתיים היא עברה מבחן קוגניטיבי בהצלחה האם עדיין החשד לדמנציה מתאימה..?
כמובן שאנו ממשיכים עם הבדיקות
תודה על תשובתכם
יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/02/2014במקרים רבים , דמנציה בגיל מבוגר , ייתכנו גם מצבים פסיכוטיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בין תרופותאלעד09/02/2014
לפני ארבעה ימים עברתי עברתי מאסטו 5 מ"ג לוולבוטרין 150 מ"ג לאחר שנה של שימוש באסטו.
1) אילו תופעות אני עלול לחוות כתוצאה מהפסקת הSSRI?
2)האם יש הבדל בין זיבן לוולבוטרין?
תודה
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר בין תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/02/2014תופעות לוואי - החמרה באי שקט וחרדה
זייבן קצר טווח ( עד 8 שעות זמן מחצי חיים)
וולבוטרין XR - ארוך טווח ( זמן מחצית חיים 24 שעות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוזברוך09/02/2014
שלום האם קיימת תרופה כמו הריטלין אבל היא לא ממשפחת הממריצים והיא נמצאת בסל הבריאות כאן בארץ?
תודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/02/2014אדרונקס
וולבוטרין - לפעמים גם יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך התרופה מאושרת?sus09/02/2014
בבדיקה קצרה שעשיתי באינטרנט מתברר שאדרונקס לדעת הרבה מומחים היא לא יותר יעילה מפלצבו. ומבחינה זו מסוכן לטפל בה. בנוסף היא גם לא מאושרת בארצות הברית. אז איך יכול להיות שבארץ ובארצות רבות היא כן מאושרת וכן מטפלים בה? כשבן אדם לוקח תרופה איך הוא יכול להיות רגוע שהיא אכן יעילה ובטיחותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתרופות פסיכיאטריות - על פי ההרגשה
שמוליק09/02/2014שלום לך.
התרופות הפסיכיאטריות נועדו כדי ליצור איזון כימי במוח. זהו רק אחד מהגורמים למחלה. יש גם מרכיב ריגשי; המחלה נגרמת גם מחוויה מסויימת, וחשוב לטפל בחוייה; חנתח אותה ולהבין מדוע היא גורמת למצבי רוח קיצוניים ולבדוק כיצד ניתן להתגבר על הקשיים הנןבעים ממנה.
המדד האמיתי ליעילות של התרופות הפסיכיאטריות הוא ההרגשה האישית המשתנה ממטופל למטופל. כל מטופל והתרופות שהן יעיול בשבילו ואלו שהנזק מתופעות הלוואי שלהן גדול מהתועלת שלהן.
כיון שתופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות הן קשות ושכיחות. אני הרבה פעמים ממליץ לבדוק האם הטיפול הריגשי הוא מספיק טוב. טיפול ריגשי מספיק טוב יכול לבטל את הצורך בתרופות.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה רופא??
יעלי10/02/2014מעניין אותי לדעת האם אתה רופא שאתה מרשה לעצמך לייעץ לכולם פה ולעשות נזק חלילה לאנשים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא!!
שמוליק10/02/2014שלום יעלי.
אני מודה על על ההערה שלך. צריך להתייחס בכבוד גם לדברי ביקורת.
אינני רופא, אבל מדובר בפורום פתוח, ולכן כל עוד אני שומר על תנאי השימוש באתר, מותר לי לכתוב תגובות ולייעץ על פי נסיוני והשקפתי שבאה מתוך התמודדות אישית עם מחלת נפש. בכל מקרה שבו דעתי שונה מהגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, אני מציין זאת במפורש, על מנת שהדברים יהיו ברורים.
אם יש לך טענות ומענות על עצה או המלצה ספיציפית שלי שהוא לא טובה או לא נכונה, אני אשמח להתייחס אליה באופן ענייני.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אתה לא רופא
שימי16/02/2014אז תסתום את הפה.
כי אין לך מומחיות אקדמאית בנושאים הללו.
ומה שאתה קורא בויקיפידיה ומסתכל סרטונים ביוטיוב לא יהפוך אותך למישהו שיש לו סמכות לייעץ אפילו.
תעוף כבר מהפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך התרופה מאושרת? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/02/2014במחקרים רבים כן הוכח יעילות
וכן, מיניסיון קליני שלי, מאוד יעיל במצבים מסויימים.
לפעמים, במחקרים יש תוצאה שלילית, ז''א פלסבו יעיל יותר מתרופה מסויימת,
כמובן שלא יפרסמו זאת, אך במחקרים אחרים מוכיחים אחרת וכן מצטבר ניסיון קליני למטפלים שלא פחות חשוב... לכן כל מטפל אמור להפעיל שיקול דעת וכן להתבסס על ניסיונו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאן 2 מגאורן כהן08/02/2014
שלום רב,רציתי לשאול בבקשה אם אני לוקח באופן קבוע פרפנאן 4 מג והמינון הזה חזק לי מאוד האם יש אפשרות לחצות את הכדור הזה לשתיים ולקחת 2 מ"ג ?,או אפילו לחלק את זה חצי בבוקר וחצי בערב ?,האם כשחוצים את הכדור הזה התרופה פועלת ?,והאם מותר לחצות את הכדור הזה ?,כי אם אני יחצה אותו עדיין אני יהיה מוגן נגד מחשבות שווא ?,וזה לא כמו שמפסיקים טיפול,נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ריגשי
שמוליק08/02/2014שלום אורן.
אני מניח ששאלתך באה מתוך סבל מתופעות הלוואי של התרופה. אכן מדובר בתרופה אנטי-פסיכוטית, וצרופות אנטי-פסיכוטיות ידועות בתופעות הלוואי הקשות שלהן שהן שכיחות מאוד בקרב המטופלים.
חשוב לי להגיד, שתרופות פסיכיאטריות נועדו כדי ליצור איזון כימי במוח. פרפנאן חוסמת קולטי דופאמין. בכל אופן, חוסר איזון כיצמי הוא רק אחד מהגורמים למחלה, ולכן טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. צריך לטפל גם במרכיב הריגשי של המחלה. המרכיב הריגשי הוא חוויה שעברת או שאתה עדיין חווה ובגללה המחלה התפרצה. טיפול במרכיב הזה הוא ממש לא על ידי תרופות.
טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בתרופות. לא כתבת שום דבר על הטיפול הריגשי שאתה מקבל.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנאן 2 מג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/02/2014ניתן לחצות כל עוד התרופה טבליה ולא קאפסולה
בתרופות ארוכות טווח ומושהות פעולה, לא מומלץ...
לגבי אופן נטילה
בגלל זמן מחצית החיים של פרפאנן, ניתן לקחת 2 - 3 פעמים ביום
אפילו מומלץ.
לגבי המינון, הייתי ממליץ להתייעץ עם רופא מטפל, בגלל הסכנה של יציאה מאיזון והחמרה קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר דוידאוריקיר07/02/2014
מדוע תרופות אנטי דכאוניות גורמות לעליה במשקל?
האם זה בגלל הסרוטונין שעולה במוח? או שיש השפעה הורמונלית משנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/02/2014ראשית, חלק מתסמונת דיכאון זה ירידה בתיאבון וירידה במשקל.
לכן, עליה במשקל , הרבה פעמים בגלל שיפור בתיאבון ושיפור קליני.
תרופות עם פרופיל הרגעתי, חוסמי קולטן היסטאמין, כמו סרוקסט, פעמים רבות יכולים לגרום לתיאבון מוגבר ואף מוגזם ועליה במשקל.
התרופות עם הכי פחות סיכוי לעליה במשקל מבין SSRI :
פרוזאק (פריזמה)
לוסטראל ( סרנדה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! האם ניתן להחליף מיידית לסרנדה
יקיר11/02/2014או לוסטראל מתרופת אפקסור או ויאפקס XR שגרמו השמנה?
או שיש לבצע הפסקה הדרגתית בתרופה ורק אז לעבור אליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך להתייעץ עם הרופא המטפל
שמוליק11/02/2014שלום יקיר.
אף על פי שאינני רופא, אני בטוח שזו התשובה שאתה צריך לקבל.
בכל מקרה, התרופות האלה דורשות מרשם רופא, כך שבין כה וכה תצטרך לדבר עם הרופא שמטפל בך על מנת לבצע את ההחלפה התרופתית, והעניין נתון לשיקול דעתו. יכול להיות שהתרופה החלופית תהיה פחות יעילה...
בכל אופן, חשוב מאוד לטפל במרכיב הריגשי. התרופות אינן מתיימרות לטפל במרכיב זה אלא רק במרכיב של חוסר האיזון הכימי המוח. מסיבה זו, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. מאידך, טיפול טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בתרופות.
לא כתבת האם אתה מקבל טיפול ריגשי והאם הוא מספיק טוב. אני מציע להשקיע את עיקר המאמצים בטיפול הריגשי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי לד"ר דודאור כי הוא מומחה
יקיר12/02/2014לפסיכופארמקולוגיה מה שרופא המשפחה שלי לא. :)
ולגבי טיפול רגשי אתה צודק, ניסיתי בעבר אבל זה לא עשה לי טוב אז הפסקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
שמוליק12/02/2014שלום יקיר.
זה בסדר גמור שביקשת את דעתו של ד"ר דוידאור.
בכל אופן, ההחלטה נתונה בידי הרופא שמטפל בך. הוא בסופו של דבר מי שכותב את המרשם לתרופות.
לגבי הטיפול הריגשי, אם זה לא עזר, אז רוב הסיכויים שלא הייתה התאמה בינך לבין המטפל, וכדאי לנסות מטפל אחר. אין באי ההתאמה כדי להעיד על חוסר מקצועיות של המטפל.
בכל אופן, שיהיה לך כל טוב והצלחה רבה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושבת שלום
יקיר14/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאטה במטבוליזם של הגוף
אביב11/02/2014לא ידוע איך הם בדיוק עושות את זה הטענה שהם לא פוגעות בבלוטת התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת תרופותדפנה07/02/2014
שלום
אני לוקחת 3 סוגי כדורים: בבוקר 150מ"ג וולבוטרין, בצהריים 150 מ"ג ויפאקס ובערב כעזרה לשינה xanagis 0.5 מ"ג כדור וחצי.
שאלתי היא אם אני רוצה להתחיל להוריד את כמות הכדורים, מה כדאי להוריד תחילה? את הוולבוטרין או הויפאקס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/02/2014השילוב של וולבוטרין _ אפקסור לא מומלץ ואף מסוכן.
ממליץ יעוץ רופא ושינוי תוכנית הטיפול.
חובה !
מעקב לחץ דם, דופק, אקג, זהירות מצריכת ממריצים ועודף מלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי פסיכוטיחנה06/02/2014
שלום רב
איזה תרופה אנטי פסיכוטית יעילה במקרה של סוכר גבולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטי פסיכוטי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/02/2014גאודון
אביליפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מות האםכוכבה05/02/2014
שלום
לפני שש שנים אבי נפטר בגיל 73 פטירתו גרמה לי לצער רב ובכיתי ללא הפסק
במשך שנה ויותר חשבתי כעליו המון ולא הפסקתי לדבר עליו בפני כל מי שרק רצה להקשיב.
אציין כי אבי נחשב לדמות כריזמטית חזק פיזית אך היה ריחוק בינינו והחיים במחיצתו לא היו קלים כלל בלשון המעטה[השרה אוירה אימתנית לעיתים]וממש פחדנו ממנו.מותו היה הפתעה גמורה.
אימי לעומת זאת נפטרה לפני כחודש אליה הייתי קשורה מאוד והיתה לי ממש כחברה.
לא בכיתי כשגססה ולא בלוויה או בשבעה ,עד היום אף לא דמעה אחת נשרה.
אני מרגישה לא טוב עם זה ושואלת
איך ייתכן שמותה של אימי לא גרם לי לבכות?האם ייתכן כי עוד לא עיכלתי את העובדה שאימי מתה?
אנא תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לחקור יותר לעומק
שמוליק05/02/2014שלום כוכבה.
תנחומיי על מות אימך. שלא תדעי עוד צער.
זה אכן נמשע מוזר, אבל יכולות להיות לכך הרבה מאוד סיבות, ולא בטוח שניתן לומר שזו הפרעה נפשית, רק אם זה גורם לך סבל, אז אולי ניתן לומר שזו הפרעה.
בכל אופן, בין כך ובין כך, צריך לחקור את העניין יותר לעומק כדי להגיע למסקנות ברורות, וקשה מאוד לתת תשובה על סמך התיאור הקצר.
אני מציע לנסות ללכת לטיפול בשיחות (אפשר ללכת לפסיכולוג או לפסיכיאטר), ולנסות לחקור את העניין יותר לעומק.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוכבה שלום,
סוזי05/02/2014כוכבה שלום,
תנחומיי על מות הורייך.
אני מסכימה עם שמוליק שצריך לחקור את העניין יותר לעומק. על כל פנים זו התרומה שלי:
קיימת האפשרות שמותה עוד לא הכה בך. עם זאת קיימים הרבה אופנים של התאבלות.
יכול להיות שלראות אדם קרוב, שהוא כה חזק ומשפיע כמו אביך, נפגע, השפיע עלייך עמוקות. יותר מכך, ציינת שמותו של אביך היה פתאומי, לכן לא הייתה לך הזדמנות להתכונן או להפרד ממנו כפי שהיה לך עם אימך.
עם זאת, לפי מה שאת מתארת, מקומו של אביך בחייך ידוע לך וכן טיב הקשר שלך ושל אמך ומקומה בחייך, וזה העיקר והם ימשיכו איתך בלבך.
אולי שווה להמשיך את הבירור בטיפול אישי, בקבוצת תמיכה או בפורום שנוגע באבלות, שם בוודאי תוכלי לשתף ולשמוע מבעלי ניסיון.
מאחלת לך רק טוב בהמשך,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמוטטות נפשיתטלי05/02/2014
אני מבקשת להתייעץ אתך בנושא התאמת תרופות.
לפני שנה וקצת עברתי התקף חרדה קיצוני על גבול התמוטטות נפשית.
בהתחלה נתנו לי assival ואחרי זה paxxet. ועד היום זה פאקסט.
ביום שלישי שבוע שעבר כנראה שתפסתי וירוס של הקאות ושלשולים והגוף התנהג בהתאם. אבל כמה ימים אחרי התחלתי להרגיש שוב לא יציבה רגשית ותחושות בגוף שתואמים למה שהיה בעבר.
וזה נרגע, אבל עכשיו שוב עולה בי תחושה של חוסר יציבות רגשית, של צורך לבכות מכל דבר, שיש חולשה בגוף ובראש והכל מרגיש רע וכבד.
האם אני צריכה להמשיך ליטול פאקסט ולתקופה מסוימת להוסיף כדור הרגעה או להתאים כדור אחר חזק יותר שימנע את התופעות הללו?
אנא ענה בכובד ראש וברצינות הנדרשת.
בתודה מראש טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עם טיפול ריגשי?
שמוליק05/02/2014שלום טלי.
כתבת הרבה מאוד על הטיפול התרופתי. בהרבה מקרים הטיפול התרופתי הוא טוב נכון ויעיל, אך טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
התרופות נועדו כדי לטפל בחוסר איזון כימי במוח, שזהו רק אחד מהגורמים לשינויים במצבי הרוח. צריך לטפל גם במרכיב הריגשי של הבעייה באמצעות שיחות (פסיכותרפיה) C.B.T. וכיו"ב.
אני מניח שאת לא מקבלת כלל טיפול ריגשי, או שניתן לשפר אותו. זה נראה לי הרבה יותר חשוב מהשאלה מה בדיוק התרופה המתאימה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמוטטות נפשית - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור09/02/2014שלום רב,
מהודעתך עולה כי התסמינים של חרדה והחמרה במצבך הנפשי הופיעו בעקבות מחלה גופנית. אכן, אנשים עם נטיה לחרדה עלולים לסבול מעליה ברמת החרדה בעת מצבי דחק שונים, כגון מחלה גופנית. מאחר ומדובר בתקופה קצרה יחסית של תסמינים, נראה לי סביר להמתין מאחר ועם חלוף המחלה הגופנית, צפוי גם שיפור במצבך הנפשי. יחד עם זאת, במידה והתסמינים של חרדה ימשיכו ולא יעלמו תוך שבוע-שבועיים, מומלץ לפנות ליעוץ פסיכיאטרי כדי לשקול שינויים בטיפול , כגון עליה במינון של פאקסט ו/או תוספת כדור הרגעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוזקרותי05/02/2014
יש לי או סי די כבר 20שנה התחלתי לקחת פרוזק וכדור למשך שלושה שבועות ואחרי שלושה שבועות עברתי ל2כדורים עבר שבוע מאז שהתחלתי 2כדורים ו4שבועות מאז שהתחלתי צאת הכדור זאת אומר חודש עבר רוצה לישאול מדוע אני מרגישה בשבוע האחרון אי שקט פחדים ועצבנות האם יש קשר לכדורים ומתי זה יתחיל להשפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/02/2014יש לזכור, השפעת תרופה, לפעמים דורשת מינון יעיל והמתנה של חודש - חודשייים.
לפעמים גורם פסיכולוגי או סביבתי, יכול לתרום להחמרה.
לא רק השפעת התרופה ( מרכיב ביולוגי ) חשוב לאיזון נפשי.
לידע כללי, במחקרים שונים, נשים שצורכות פחות בשר אדום, יש יותר מצבי דיכאון וחרדה ( סתם טיפ גם בריא גם טעים ...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקס150יעלי05/02/2014
שלום רב אני כבר שאלתי את השאלה הזו אבל אני אשאל שוב...אני נוטלת 2 כדורים של ויאפקס 75 בבוקר ואני רוצה להפסיק לגמרי עם הכדורים...אני רוצה להכנס להריון.האם זה ניתן????אין לי כרגע רופא עברתי מגורים,מה מומלץ???הכדור אכן שיפר לי את החיים אבל הוא מפחיד אותי מאוד כי ברגע שאני לא לוקחת אחד בשעה מסוימת ישר מתחילות תופעות לוואי נוראיות של בחילות וכאבי ראש...ממש נורא ..ממש כמו סם..מה עושים האם מישהו יכול להמליץ לי מה לעשות כי אני לא רוצה יותר את הכדור הזה בשום פנים ואופן...רוצה לנסות להפסיק...אשמח לתגובות או לתשובה מאחד הרופאים.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך להפסיק בהדרגה
שמוליק05/02/2014שלום יעלי.
נסי לרדת בקצב של חצי כדור של 75 מ"ג לשבוע.
בכל אופן, כדאי לפחות להמשיך את הטיפול בשיחות, ואם חלילה תהיה התדרדרות במצב כתוצאה מהפסקת הטיפול התרופתי, אז יהיה ניתן לחשוב ביחד מה לעשות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויאפקס150 - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור09/02/2014שלום רב,
כשמדברים על הפסקת תכשיר נוגד דיכאון, יש להתייחס ל-2 היבטים שונים: השלכות לטווח הקצר והשלכות לטווח הארוך.
בנוגע להשלכות לטווח הקצר - מדובר בתופעות לוואי שקשורות בהפסקת התרופה ואשר בדרך כלל חולפות תוך מספר ימים עד שבוע. מדובר בתופעות לא מסוכנות אם כי לפעמים מציקות, אשר ניתן למנוע אותן ע"י הפסקה הדרגתית ואיטית של התרופה (למשל במשך חודש).
לעומת זאת, השלכות לטווח הארוך כוללות חזרתם של תסמיני חרדה ודיכאון אצל חלק מהמטופלים . הסיכויים לחזרתם של התסמינים משתנים מאדם לאדם ותלויים במאפיינים של המחלה / הפרעה. התסמינים עלולים לחזור בעת מצבי דחק או ללא קשר להם. זאת הסיבה בגללה מומלץ להפסיק את הטיפול תחת השגחה של רופא פסיכיאטר ולאחר התייעצות אתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעלי10/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)