מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 1 מ"ג ריספרדל להפרעת אישיות גבוליתרוני02/11/2013
שלום,
קרוב לחודשיים אני נוטל ריספרדל 1 מ"ג, אני גבוהה 1.87. שוקל 94 ק"ג, מתעייף מהר מאד ממאמץ פיסי כגון:הליכה, או הרמת דברים כבדים,מרגיש סחרחורת ודפיקות לב.. פיסית הייתי בחור בריא, אולם לא בכושר בכלל. עבדתי כנהג. האם הסחרחורת ודפיקות לב בזמן המאמץ קשורות לתרופה ריספרדל? אגב: אני בן 28. התרופה ניתנה לי כאבחנה להפרעת אישיות גבולית. (כושר שיפוט לקוי)
תודה רבה לתשומת הלב
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שכן.
שמוליק03/11/2013תופעות הלוואי האלו זכורות לי היטב בזמן שאני לקחתי ריספרדל...
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לשמוליק
רוני03/11/2013ומה עשית? הפסקת? האם זה מסוכן מה שקורה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שמוליק04/11/2013שלום רוני.
אני הפסקתי את הטיפול התרופתי (כמובן בהדרגה), בגלל הסבל הנוראי מתופעות הלוואי, אבל התופעות הקשות היו עייפות חזקה וליקוי קשה בתיפקוד.
באופן עקרוני, על פי התיאוריה הרווחת של הפסיכיאטריה חוסר איזון כימי במוח שאותו התרופות אמורות לפתור הוא רק אחד מהמרכיבים של הבעייה. דעתי האישית היא שחוסר האיזון נובע מהמרכיבים האחרים של הבעייה, ולא מדובר בגורם שמהווה בעייה מצד עצמו.
מהסיבה הזו, למי שסובל מתוםעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות, אני בהחלט מעודד מחשבה של הפסקת הטיפול התרופתי אפילו בניגוד להמלצת הרופא המטפל. עם זאת, מי שאינו מרגיש סבל מתופעות הלוואי, אין לי שום עניין לעודד אותו להפסיק.
צריך לקחת בחשבון שהפסקת הטיפול התרופתי יכולה גם להחמיר את המצב, וצריך לנקוט אמצעי זהירות כדי שאם המצב יחמיר, אז יהיה ניתן לחזור לטיפול התרופתי לפני שיקרה משהו חמור.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1 מ"ג ריספרדל להפרעת אישיות גבולית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2013יש צורך בבדיקה גופניץ
לחץ דם ודופק ( עמידה , שכיבה , שלילת אורטוסטאטיזם)
אקג
פנה לרופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאתי02/11/2013
שלום רב אני דו קוטבית ואני לוקחת אולאנזפין 20מג ביום ואסטו 5מג ודפלפט כרונו 500 מג לאפילפסיה. יש לי בעיה שלפעמים אני מרגישה שהראש שלי מעורפל ולא צלול כאילו משהו לא בסדר בראש. השאלה שלי זה האם זה נקרא מחשבות לא מאורגנות ואם לא איך קוראים לזה ואיזה כדור יכול לעזור לזה. בכבוד רב ותודה מראש סיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2013מומלץ לבדוק ולשלול תופעות לוואי...
רמת דפאלפט בדם ?
ישנוניות ..
רק לאחר בדיקה מסודרת ניתן לקבוע, התיאור לא מתאים למחשבות בלתי מאורגנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב, מבחן טובה וריטליןליבי01/11/2013
ד"ר שלום. בני בן ה-8 אובחן ע"י נוירולוג כסובל מהפרעת קשב וריכוז. כשכלו כל הקיצים והמצב התדרדר מבחינה לימודית ומבחינת דימויו העצמי, הוחלט בעצה אחת עמו להתחיל ריטלין ולקבוע תור לפסיכיאטר עקב מצבו הרגשי של הילד.הריטלין שניתן במינון נמוך יחסית גרם לתופעות לוואי קשות כולל חרדה מוגברת בכי, צעקות וכו. הוחלט על הפסקת הטיפול. בינתיים נפגשנו עם הפסיכיאטר שאישר שקיימת הפרעת קשב וציין שייתכן שימליץ על טיפול תרופתי להרגעה. אמר שהילד מלא בחרדות בלי קשר להפרעת קשב. דיבר גם על אופציה של טיפול בתרופות לחרדה. בינתיים עד לקבלה החלטה על המשך טיפול, שלח למבחן טובה.לא ברור לי מה מבחן טובה יכול להועיל לילד? שני דברים ברורים:1. יש לו הפרעת קשב באופן וודאי.
2. הריטלין לא טוב עבורו.
יצאתי ממנו בהרגשה לא טובה ולא ברורה. מתכוונת ללכת לחוות דעת נוספת. אשמח לשמוע גם את דעתך לגבי הנחיצות במבחן טוב להמשך הערכה וטיפול בילד.
תודה,
ליבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב, מבחן טובה וריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/11/2013מבחן טובה וקונרס ועוד מבחנים עוזרים בהשגת אבחנה מדויקת יותר, בדיקה האם שילוב בעיית קשב והיפראקטיביות או בנפרד.
פרט לריטאלין יש עוד אופציות.
לפעמים יש תגובות שונות בין סוגי ריטאלין, רגיל , SR LA ואו קונצרטה..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ocd קשב וריכוז...אבי01/11/2013
שלום..
אני בן 31.אובחנתי לפני 7 שנים בocd ונרשם לי ציפרלקס 2 ביום.
בהתחלת הטיפול לקחתי את המינון הזה והיה לי טוב אבל גרם לי להרבה תופעות לוואי בלתי נסבלות כגון השמנה נוראית,איבוד זיכרון,בתפקוד המיני ועוד..התחלתי להוריד את המינון לאט לאט עד שהגעתי לחצי כדור ביום שהיה הכי נסבל משאר המינונים ונשארתי איתו רוב הזמן,אבל גם במינון הזה היו תופעות בלתי נסבלות וירדתי לרבע ובמקביל התחלתי לעשות ספורט כגון ריצה והליכה למשך שעה ביום כל יום..המצב רוח ישתפר פלאים אבל נאלצתי להפסיק לאחר שנתיים עקב כאבים בכפות הרגליים..הייתי אצל פסיכיאטר שרוצה שאני החליף את הכדור בסימבלטה בגלל התופעות שרשמתי עם הציפרלקס וגם בגלל שכנראה יש לי adhd..האם יכול להיות שהocd שלי נובע בכלל מקשב וריכוז?לפי מה שאני זוכר את עצמי תמיד היו לי הפרעות קשב וריכוז וזה היה ההפרעה הראשונית והאם כדאי לשלב לציפרלקס ריטלין או קונצרטה?אני מפחד לעבור לסימבלטה כי היו לי כבר נסיונות החלפת כדור שעלו לי בהרבה מצבים נפשיים לא טובים..ושאלה אחרונה: האם ידוע על תופעות של גרד וכאבים ממצב נפשי ואיך יודעים שזה מהמצב הזה?
תודה וסליחה על החפירה (-;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ocd קשב וריכוז... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2013קיים קשר ביולוגיה - ADHD - הפרעת טיקים - OCD
הרבה פעמים מופיע במקביל...
ריטאלין עלול לעלות ריכוז SSRI , דורש זהירות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסציטאלופרם ותשוקה מסוג אחרshay31/10/2013
היי, יש מצב שהתרופה אסציטאלופרם (התחליף של ציפרלקס בקופות החולים) גורמת לתשוקה למתוקים? לפחמימות.. לאכול בכלל? אני נוטלת את התרופה כבר חודשיים.. (אני בת 25) לפניה לא היו בעיות של תשוקה לא מוסברת כזו לאכול, ממש מעין בולמוסים כאלה.. גם בתקופת הדכדוך שהייתי שרויה בה לא היו שינויים בתזונה, לא ירדתי במשקל ולא עליתי.. וגם כשאני שמחה ומאושרת אני לא אוכלת ברמה כזו. האוכל לא היה סימפטום אצלי בכל הקשור לנפש.. לכן הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא התרופה הזו..
הייתכן? יש לכך הסבר? אודה לתשובה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט כן! אני עליתי 10 קילו תוך שנה
פיני03/11/2013החליפו לי לאפקסור וזה עבר...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסציטאלופרם ותשוקה מסוג אחר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2013יכול לגרום שינוי בתיאבון , אך לא חד משמעי אצל כולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מטגרטול CR לטגרטול רגילטל31/10/2013
שלום וברכה לד"ר,
אני נוטל מזה מספר שנים טגרטול CR ובפעם האחרונה הפסיכיאטר שלי רשם שלי [ככל הנראה בטעות] טגרטול רגיל, ומאז אני מרגיש הרבה פחות יציב. האם יש לזה קשר?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
טל31/10/2013אם זה משנה, שכחתי לציין שאני לוקח 400 מ"ג ביום.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מטגרטול CR לטגרטול רגיל - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור06/11/2013שלום רב,
זה בהחלט אפשרי וכדאי לפנות לרופא המטפל כדי לחדש מרשם לתכשיר הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנוגע לSSRIעידן31/10/2013
פני כשנה ומשהו התחלתי לקחת ציפרלקס עקב התקפי פאניקה וחרדה,
לאחרונה הרופא אמר לי שעקב תופעות לוואי שחוויתי עם הציפרלקס אפשר לנסות לעבור לרמוטיב במקום הציפרלקס,
עברו בערך שבועיים שאני על רמוטיב ואני מיום ליום מרגיש שהחרדה מציפה אותי שוב ,מרגיש חסר מוטיבציה ודיכאון, אני בקושי מצליח לישון ומרגיש זוועה, האם ייתכן שזה יעבור או שעליי לחזור בצורה מיידית לSSRI? איך עלי לעשות את המעבר חזרה אם כן?
אני צריך לדעת האם זה רק תקופת מעבר או שמצבי עלול להדרדר ולהגיע שוב למצבי החרדה שהיו לי לפני כן?
אודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בנוגע לSSRI - תגובה
ד``ר יעקב חרמון31/10/2013שלום לך
רמוטיב אינה צרופה המיועדת לחרדה אלא לדיכאון קל בלבד!
פנה למומחה להמשך הטיפול בך!
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון וחוסר אנרגיהצחי30/10/2013
שלום,
בשנה וחצי האחרונות אני מטופל אצל פסיכיאטר בעקבות תחושת חוסר אנרגיה, חולשה שנמשכים כבר זמן רב מאד.
עד כה לקחתי מספר תרופות בניהם צפרילקס, סרנדה, וולבוטרין, אדרונקס. חלקם אף במינונים גבוהים (וולבוטרין 450מג).
לצערי אני לא מרגיש תחושת שיפור בהיבט שהכי מפריע לי שזה החולשה וחוסר האנרגיה. אני כן מרגיש את השפעת התרופות שמעוררות אותי מנטלית אך הגוף עדיין תשוש, עייף,כבד ויש רצון כל הזמן לנוח במיטה - כל פעולה פיזית קשה אף על פי שיש רצון ומוטיבציה רק שהגוף "בוגד".
במימד הרפואי ביצעתי את כל הבדיקות האפשריות בכדי לשלול בעיה רפואית אחרת לבעייתי. אם כי תמיד ישנה את תסמונת התשישות הכרונית הבלתי מוסברת. אני מבצע ספורט באופן קבוע, שומר על אכילה נכונה.
בפגישה האחרונה עם הפסיכיאטר הוא אמר שאינו יודע לאן להמשיך וכי עלי להשלים עם המצב כפי שהוא (שאיני יכול! זה מתכון לחוסר הנאה מהחיים) או ללכת לפסיכיאטר נוסף.
אני די מיואש, על גבול החסר תקוה.
לא יודע לאן להתקדם, חשבתי לבקש פה עצה. ביקשתי מהפסיכאטר אולי לנסות טיפול ברטלין לדכאון (קראתי שלעיתים זה עוזר) או במודפיניל אך נתקלתי בסירוב שכן זה לא בהתוויה של התרופה.
אנא עזרו לי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון וחוסר אנרגיה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון31/10/2013שלום לך
מינון של 450 מג של וולבוטרין הינו מסוכן!
יחד עם זאת ישנן אופציות טיפוליות שטרם ניסית!
כמו נרדיל ואחרים!וגם ובמיוחד שילובי תרופות.
המשך בנסיונות האיזון והמתן עם הריטלין!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות בגידה טורדניותשי30/10/2013
שלום ד"ר, לאבי קיימות מחשבות טורדניות העוסקות בבגידת אמי בו עם גברים ספציפיים. פסיכאטר שטיפל בו נתן לו ריספרידל שהשפיע עליו רע מאוד. הוא הפסיק לקחת את הכדור ולא רוצה לשמוע על פסיכיאטר אחר. אמי סובלת מאוד מהתנהגותו והאשמותיו שאין בהם שחר.
האם תוכל לייעץ מה ניתן לעשות? והאם יש תרופה יעילה יותר ללא תופעות לוואי חמורות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות בגידה טורדניות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013יש צורך לטיפול פסיכיאטר ומציאת תרופה מתאימה לאחר בדיקה מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות גורמות לי לעייפותרונן30/10/2013
כל התרופות שניסיתי עד עכשיו גרמו לי לעייפות חזקה מאוד ולכך שאני מבלה הרבה שעות מהיממה בשינה. ניסיתי פבוקסיל פריזמה ציפרלקס ואפקסור.
כולם גרמו לי לעייפות וחולשה ונראה שאני די רגיש אליהם. האם יש טעם לנסות תרופה אחרת שלא תגרום לתופעות אלו? האם יכול להיות שאולי תרופה ממשפחה אחרת תהיה יותר קלה עבורי למרות שמשפחת ה ssri נחשבת יחסית לקלה מבחינת התופעות? אני לא רוצה לוותר על טיפול תרופתי אבל תופעות אלו מאוד מציקות לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות גורמות לי לעייפות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013באם מדובר בטיפול בדיכאון, וולבוטרין יהיה אידאלי
באם חרדה ודיכאון - מומלץ איקסל IXEL .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול בסרנדהגילי29/10/2013
שלום,
בשל חרדות וקשיי שינה, אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי מזה כשנה ואף מטופלת בסרנדה (50 מ"ג) במשך כ-8 חודשים, וחווה מזה תקופה ממושכת הטבה משמעותית במצבי הרגשי.
לפני ימים ספורים ,גיליתי לשמחתי, כי אני בהריון ולכן החלטתי להפסיק ליטול את הטיפול (התייעצתי לפני עם הפסיכיאטר המטפל והסכמנו על אפשרות של הפסקה בעת כניסה להריון)
מאז ההפסקה והגילוי על ההריון- קשה לי מאד למקד את המבט שלי , ואני חווה כאב ראש, סחרחורת וקושי בראייה כשאני מביטה על אובייקטים הנמצאים בתנועה.
האם הדבר עשוי להיות קשור להפסקת הטיפול בסרנדה?? להריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול בסרנדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013באם התלונות סביב השבוע שבועיים מאז ההפסקה, בהחלט יכול להיות קשור.
באם התלונות ממשיכות, מומלץ יעוץ רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ריספונדאלי29/10/2013
שלום שמי אלי ורציתי לדעת האם כאשר אני מפסיק ליטול לחלוטין ריספונד 3 מ"ג כמובן שזה בליווי רופא, האם תיתכן ירידה במשקל או שלא מחייב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספוד
נ.חן29/10/2013היי
זה מזכיר לי ליפני מסםר שנים לקחתי גם רספרידל ושקלתי 120 ק"ג
ובאמת אחרי שהפסקתי ירדתי ל 82ק"ג וזה בלי שום דיאטה או פעילות ספורטיבית
וואי אני מקנה בך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת ריספונד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013הגיוני וסביר שיהיה ירידה במשקל..
בתנאי שהתרופה הייתה הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשמוליקניב29/10/2013
כתבתי כאן לפני כמה ימים על הפסקת ציפרמיל וחזרת סימפטומי OCD.
אני מזדהה מאוד עם דרך החשיבה שלך וגם מסכים איתה.
לשאלתך אין לי עודף משקל (אני במשקל מתחת לממוצע). הייתי 3 וחצי שנים על ציפרמיל, ביולי האחרון הורדתי ל-1.5, באוגוסט ל-1, באמצע ספט' ל0.5 ואחרי כמה ימים הפסקתי. אני יודע שזה לא הדרגתי מספיק.
בכל מקרה החודש האחרון הוא מהקשים שידעתי - קצב מחשבות גבוה, חרדות קשות ואפילו בכיתי הרבה בסופ"ש האחרון (יש לי הרגשה שמצאתי את הגרעין הרגשי - בסוף השבוע שיתפתי את התחושות הקשות ובשלושת הימים האחרונים אני מרגיש שזה אמנם עדיין לא אידאלי אבל התחושה הרבה יותר טובה).
ברור לי שהתקופה האחרונה הייתה כמו מינון של מינוס 1/ מינוס 2.
לאחר 8 החודשים הראשונים של הטיפול התרופתי (בסוף קיץ - סתיו 2010) המצב הנפשי הגיע לשיא חיובי. לקראת החורף הייתה ירידה ומאז, אותה תקופה נהדרת שוחזרה פחות ופחות ואפשר לומר שמאמצע 2011 היא כבר לא שוחזרה יותר. מ-2012 ה-2 כדורים ביום כבר הרגישו לי באופן קבוע כמו 0.5. אין לי שום ספק שההשפעה רק הלכה וירדה. אז ברור שאם מפסיקים לגמרי את הכדורים (אני כבר חודש וחצי בלי) זה יהיה סיוט והנפילה אכן הייתה קשה מאוד.
אנשים צריכים להבין שהכדורים הם כלי להדחקה בלבד (וגם לא פועל באותה יעילות לאורך זמן. ההשפעה כן יורדת והמוח כן מתרגל אליהם בשימוש ממושך גם אם זה לא נוח לשמוע) ובטווח הארוך אנשים יהיו חייבים להתמודד *באמת* עם הפחדים שלהם. עלו לי מחשבות שאם המצב יתדרדר שוב לחזור למינון מאוד נמוך ולתקופה מאוד מוגבלת (לא פסלתי לגמרי) אבל בטח ובטח שלא להרגיל את המוח שלי מחדש כי ראיתי עד כמה קשה לצאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה:
ניב29/10/2013בסוף 2010 העלתי ל-1.5 ובסוף 2011 העלתי ל-2 (והשיא היה מינון של 2 כדורים ואיתו נשארתי עד הקיץ האחרון). אפילו במינונים כאלה, השיא החיובי המצב הנפשי לא היה שם אלא היה דווקא כשלקחתי רק כדור 1 אחרי שלושת-רבעי שנה של טיפול.
אם זה לא התרגלות/סבילות/התמכרות אז אני לא יודע מה כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא והמטפלתמישהי29/10/2013
שלום רב
אמי בת 67 קרוב לשנתיים היא עם מטפלת 24 שעות ביממה.
אני נשואה אמא ל3 ילדים מתרוצצת רוב הזמן בין העבודה לטיפול באמא (למרות המטפלת) לוקחת אותה לשבתות (מיותר לציין שזה מגביל מאוד) אני דואגת לה להכל קופח בדיקות תרופות עושה את הכי טוב קונה מביאה אך תמיד יש לה טענות היא רוצה שאקנה למטפלת דברים מיוחדים ויקרים ואני מסבירה שאם נרגיל אותה היא כל הזמן תרצה למשל דגים המטפלת אוכלת 2 דגים ביום למה אני צריכה לממן לה אמא לא מבינה שאם המטפלת רוצה אוכל מיוחד היא צריכה לקנות לעצמה אם אני לא קונה היא מיד כועסת טורקת את הטלפון בוכה לכולם שהבית ריק שאין מה לאכול וכך גם הרגילה את המטפלת אם אני לא קונה למטפלת דגים היא עושה ברוגז ולא אוכלת היות שאני עובדת שעות ארוכות אני נוהגת לבשל יום קודם אך המפונקות לא רוצות אוכל של יום לפניי למשל ביום ראשון הבאתי להם אוכל של שבת הם זרקו לפח אני פשוט משתגעת משתיהן כל מי שמתקשר או מבקר הן בוכות שאין אוכל עושות בושות החלטתי שמה שהמטפלת תכין לה לאכול היא תאכל גם אם זה לא טעים בעיה של שתיהן אבל למה הן מכפישות את שמי?אני פשוט מתביישת הן לוקחות לי את כל האנרגיה אני כבר שונאת שבתות שונאת חגים שונאת את החיים יש עוד אחים אבל היא לא רוצה אף אחד נמאססססססססססססססס לי מהכל ומכולם אנא עזרתכם הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא והמטפלת - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור29/10/2013שלום רב,
מהודעתך עולה כי קיים קושי בהתמודדות עם אימך והמטפלת בה, כאשר יתכן והקושי משני בעיה נפשית ו/או קוגניטיבית של אימך וכתוצאה ממנה היא מתנהגת באופן לא תואם שפוגע בך.
לא ניתן במסגרת הפורום לאבחן את הבעיה וחשוב לאימך תבדק ע"י פסיכיאטר מומחה שמתמחה בטיפול באנשים בגיל המבוגר. בנוסף, כדאי לזמן עו"ס לביקור בית כדי לבחון את ההתנהלות של המטפלת בבית, זאת במידה ויש ספק כי היא מנצלת לרעה את אימך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!!דנה27/10/2013
בעברי טופלתי רק במירו ובשל החמרה לאחר ניסיון להוריד במינון קיבלתי טיפול לפני כחודשיים תוספת זמנית של מודאל 50 מ"ג. ביום רביעי היה לי תור וקיבלתי במקום מודאל כדור וולבוטרין 150 מ"ג.. אתמול התחילו לי תופעות לוואי נוראיות של כאב בלב והיום נוסף לי מצב של קושי לנשום ודופק מואץ מאד עד כדי הפרעה לשינה ובאופן מטריד ממש. על כן החלטתי לא להמשיך לקחת, כי התופעות נחשבות לחמורות, הבעיה שאי אפשר להשיג היום את הפסיכיאטר אלא רק מחר. האם עשיתי טעות? האם עדיף להמשיך בטיפול על אף הסבל הנוראי ותחושה שממש הלב כאילו נתפס, דופק מהיר מאוד וקושי לנשום ולישון בגלל זה? זה נורמלי?
אני בת 21 בריאה בדרך כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המדד הנכון - ההרגשה שלך
שמוליק28/10/2013שלום דנה.
התרופות הפסיכיאטריות אינן אמורות לפתור איזו בעייה רפואית אמיתית; הן נועדו כדי להקל על סימפטומים, ולכן בכל מקרה שתופעות הלוואי עושות נזק יותר מאשר תועלת, זה נכון ומוצדק להפסיקן, ולכן טוב עשית.
ככלל, הבעייה הרגשית (שבה אמורים לטפל בדרכים אחרות), היא זו שגורמת לחוסר איזון כימי שבו התרופות אמורות לטפל, והמדד הטוב והנכון הוא ההרגשה שלך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגמרי!
ניב29/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!!!! - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור29/10/2013שלום רב,
אכן , יש סיכוי שמדובר בתופעות לוואי אך לא ניתן לקבוע זאת בודאות ללא בדיקת רופא.
מאחר והתופעות מתוארות על ידך כתופעות חמורות, חשוב להבדק ע"י רופא , עדיף הפסיכיאטר המטפל, אך בעדר אפשרות כזאת, רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)