פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוגדי דיכאון לטיפול בחרדה?
    עמית
    18/12/2013

ידוע שנוגדי דיכאון הם לפעמים בעצם גם אנטי חרדתים ומשמשים לפעמים לטיפול בחרדה. אך האם כל נוגדי הדיכאון יעלים לטיפול גם בחרדה? אז למה למשל באלון לצרכן של ציפרקלס רשום:''לטיפול בדיכאון, חרדה חברתית,חרדה כללית, פניקה,טורדנות כפייתית''. בעוד בתרופות כמו וולבוטרין או אדרונקס רשום רק: ''לטיפול בדיכאון'' ולא רשום כלום על טיפול בחרדה. האם לא כל האנטי דיכאונים מיועדים גם לטיפול בחרדה?

הרופא שלי רשם לי אדרונקס ואמר שהיא תטפל גם בחרדה וגם בדיכאון שלי. האם יכול להיות שהוא טועה והאדרונקס לא יטפל לי בחרדה?

וגם קראתי באינטרנט שתרופה זו נחשבת באופן כללי לא יעילה ובעצם היא לא תעזור אפילו נגד דיכאון האם נכון מה שכתוב באינטרנט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• באופן כללי על תרופות פסיכיאטריות

שמוליק
    18/12/2013

שלום עמית.

באופן מאוד כללי על תרופות פסיכיאטריות - הן נועדו אך ורק כדי לפתור את המרכיב הביולוגי (חוסר איזון כימי במוח).

חוסר איזון כימי במוח הוא רק אחד מהגורמים לדיכאון וחרדות. ישנם גורמים נוספים שהם הרבה יותר משמעותיים כגון המרכיב הרגשי והמרכיב הסביבתי.

הטיפול בהם הוא הרבה יותר חשוב, והוא ממש לא מכוסה ע"י התרופות.

לדעתי, המרכיב של חוסר איזון כימי הוא תוצר של שאר המרכיבים של הבעייה.

אם האנדרונקס עוזר לך, מצויין. אם לא, אז חשוב על כיוונים אחרים, ובאופן כללי, הדבר הראשון שצריך לשאול זה האם הטיפול בשאר המרכיבים המשמעותיים יותר הוא טוב ונכון.

שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא שלי טועה?

עמית
    19/12/2013

הוא אומר שכל האנטי דיכאוניים הם גם אנטי חרדתיים. ולכן גם האדרונקס אותו אני לוקח. אבל יש רופאים שטוענים הפוך וסותרים אותו ולכן אני מבולבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על פי ההרגשה שלך

שמוליק
    20/12/2013

שלום עמית.

אינני חושב שהרופא שלך טועה. יכול שגם אם בעיקרון אנדרונקס איננה אנורה לטפל בחרדות, ייתכן שבמקרים מסויימים התרופה הזו יכולה לטפל בחרדות, ולכן, אני לא אטיל דופי ברופא שלך סתם כך. האם באמת אנדרונקס יכולה לעזור נגד חרדות - זו באמת שאלה לרופאי הפורום, ואני בטוח שהם ישמחו לענות לך.

על כל פנים, המדד הטוב ביותר הוא ההרגשה האישית שלך; אם אתה רואה שהאנדרונקס עוזרת לך - סימן שזו תרופה טובה. אם היא מזיקה יותר מאשר מועילה - אז זו לא תרופה מתאימה.

התרופות אמורות לשפר את ההרגשה שלך, ולא לפתור איזו בעייה עלומה.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולמיה ולוסטרל
    רעות
    16/12/2013

שלום,
    אני אחות גדולה לאחות קטנה ומדהימה שסובלת מבולמיה.. (היא בת 22)
    כידוע ישנן הפרעות פסיכיאטריות כמו דיכאון וחרדה שנלוות לחולות בבולמיה בפרט ולהפרעות אכילה בכלל.. אחותי מטופלת בטיפול פסיכולוגי (כמספר חודשים) ולאחרונה החלה גם טיפול פסיכיאטרי תרופתי.. בהתחלה ניתן לה ציפרלקס 10 מ"ג .. היא נטלה אותו שלושה חודשים וחצי, אך מכיוון שהייתה סוג של החמרה בסימפטומים של הבולמיה.. (התקפי בולמוסים תכופים יותר..השמנה אמנם לא משמעותית.. אבל היה לה מאוד קשה לקבל את זה) הפסיכיאטר החליף לה ללוסטרל 50 מ"ג.. עשיתי מעין בירור קצר באינטרנט.. והבנתי שבעצם מדובר באותה המשפחה.. כלומר כמעט אותה התרופה.. אני לא מתיימרת ואני מצטערת אם זה נשמע ככה.. אני בטח שלא מבינה הרבה.. אבל יצא לי לתהות האם יהיה שינוי כלשהו בכלל מאותה תקופת נטילה של הציפרלקס? אחותי לא בתת משקל.. אלא במשקל ממוצע.. אך היא נורא נורא סובלת.. אני רוצה בשבילה ובשביל המשפחה שלנו שתהיה איזושהי הטבה.. נכון שעל פניו היא נראית יותר שמחה, אך לטענתה יש מגמת החמרה של ההפרעה.. מה דעתכם המקצועית בעניין? תרופות אלו מתאימות לחולות בולמיה? זה לגיטימי שתהיה החמרה בגלל תרופות אנטי-דכאוניות? האם יש בכלל תרופות ספציפיות להפרעות אכילה? מצטערת על ריבוי השאלות.. אודה מאוד לתשובותיכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בולמיה ולוסטרל

הוספת תגובה

• טיפול בבעייה הריגשית

שמוליק
    17/12/2013

שלום רעות.

אינני רופא.

למיטב הבנתי, בולמיה יכולה לנבוע מדיכאון אבל גם יכולה לנבוע ממאניה, או אולי גם משילוב של שניהם (מאניה-דיפרסיה), ובכל אחד מהמקרים טיפול תרופתי אחר.

טיפול באמצעות תרופות נוגדות דיכאון מעיד שהבולמיה נובעת מדיכאון.

על כל פנים, ישנם עוד מרכיבים מלבד חוסר האיזון הכימי: ריגשי, סביבתי וגופני-פיסיולוגי.

לדעתי האישית, המרכיב של חוסר איזון כימי במוח הוא תוצר של שאר המרכיבים ואינו בעייה העומדת בפני עצמה.

האם אחותך מקבלת גם טיפול ריגשי המנסה להבין מאין בא הדחף לאכול יתר על המידה? אם כן האם הטיפול הזה מספיק טוב?

לדעתי זהו הטיפול העיקרי בבעייה. כשהטיפול הריגשי הוא מספיק טוב, אז אפשר לוותר על התרופות...

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי !

רעות
    19/12/2013

שלום שמוליק, תודה על ההתייחסות..
    אחותי מגיעה אל פסיכולוג אחת לשבוע, היא מתארת שהם כן מנסים יחד להגיע אל שורש הבעיה.. הבולמיה של אחותי היא המחלה העיקרית והדיכאון הוא המחלה המשנית שלה, הדיכאון נובע לטענתה כתוצאה מאכילת היתר, מחוסר השליטה ומחוסר שביעות הרצון מאיך שהיא נראית, כלומר הבולמיה מכילה בתוכה את כל החבילה - דיכאון, חרדה ושאר התחושות והמחלות הנלוות. ז"א שרק על ידי ההתגברות על הבולמיה כל שאר הסימפטומים ייחלשו. כרגע היא הפסיקה ליטול את התרופות, היא לא מוכנה לקחת כלום.. והאמת שאני לא יוצאת נגד ההחלטה הזו, כי באמת לא היה שום שיפור משמעותי... זה לא עוזר לי שאחותי מצליחה לחייך בעזרת כדורים, אבל ממשיכה להקיא ולבלוס ולגרום הרס פיזי עצום.. אני רק מקווה ורוצה להאמין שיהיה בסדר. שתהיה לכולנו בריאות פיזית ונפשית, זה הכי חשוב! תודה על התייחסותך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכיוון נכון

שמוליק
    20/12/2013

שלום רעות.

אני מניח שבדרך הזו בסופו של דבר תכיעו לשורש הבעייה ותוכלו לטפל בה בצורה היעילה ביותר, וצריך לאזור סבלנות.

באמת שיהיה בהצלחה רבה.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס במקום רסיטל זמנית
    דינה
    14/12/2013

אני נצורה בצפון . לוקחת רסיטל 20 מג בקביעות אך כבר יומיים לא נטלתי. הצפי להגיע הביתה הוא יום יומיים. האם לחכות או לקחת ציפרלקס מחברה?

הוספת תגובה

• נראה לי שעדיף שלא לקחת

שמוליק
    14/12/2013

שלום דינה.

מכיון שמדובר בשאלה שהיא לגמרי רפואית, אז אני מציין מראש שאינני רופא, ואני עונה על סמך מה שידוע לי.

על פי מה שידוע לי, אם מחליטים על החלפה תרופתית, אז בהדרגה מורידים את המינון של התרופה הישנה ומעלים את המינון של התרופה החדשה, ועד כמה שזכור לי לוקח לפחות שבוע עד שמפסיקים לגמרי עם התרופה הישנה.

על סמך זה, נראה לי שלא תהיה יותר מדיי תועלת בלקיחת תרופה אחרת במקום.

יכול להיות שיהיו לך אי אילו תחושות לא טובות מכך שהגוף רגיל לקבל את התרופה במינון הרגיל,ופתאום הגוך אינו מקבל כלום. הייתי ממליץ לחלק את מה שיש לך באופן כזה שהירידה והעלייה במינון יהיו מתונים יותר מאשר הפסקה ואחר כך לקיחה.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור השינה ''לונסטה''

שלום,
    מה ההבדל בין כדורי השינה לונסטה ונוקטורנו ?
    ולמה רק לונסטה מאושרת לשימוש ארוך יחסית של עד ששה חודשים ?

לקביעת תור
    סגירה
    כדור השינה ''לונסטה''

הוספת תגובה

• כדור השינה ''לונסטה'' - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/12/2013

שייכים לאותה משפחה
    ההבדל במבנה הכימי והמשך ההשפעה
    6 חודשים מוכח במחקרים כתרופה יעילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין תרופה לסם
    עידן
    14/12/2013

רציתי להבין משהו פשוט: תרופות פסיכיאטריות משפיעות על נוירוטרנסמיטורים במוח, למשל ריטלין עובד על מנגנון דופאמין,קוקאין גם כן בעל השפעה על אותו נוירוטרנסמיטר דופאמין, מדוע הקוקאין נחשב לסם כ"כ מסוכן ואסור וריטלין מחולק לכל ילד? הרי ההשפעה שלהם דומה אחרי הכל..., חשיש עובד על קולטני גאבה ובעלי השפעה מרגיעה,כדורי הרגעה גם כן עובדים על אותו נוירוטרנסמיטורים, אז למה בעצם אחד נחשב לתרופה והשני לסם מסוכן? אני חייב להבין את ההגיון פה.... בסופו של דבר הפעולות של הסמים דומים לפעולות של הכדורים הפסיכיאטריים, אז למה אחד נחשב לדבר הכי מסוכן והתרופות משווקות במסווה של כדור שעוזר ותמים?

לקביעת תור
    סגירה
    ההבדל בין תרופה לסם

הוספת תגובה

• השערה

שמוליק
    14/12/2013

שלום בן.

לדעתי, ההבדל הוא בחוזק של ההשפעה. ההשפעה של התרופות היא מדודה, אך ההשפעה של הסם היא הרבה יותר חזקה, ולכן הסם מסוכן.

בכל אופן, לתרופות ובמיוחד לתרופות האנטי-פסיכוטיות יש תופעות לוואי קשות, שהרבה מהמטופלים מקבלים נכות ואף נכות יציבה בגלל קשיי תיפקוד הנובעים מתופעות הלוואי של התרופות.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין תרופה לסם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/12/2013

סם - ההשפעה הרבה יותר מהירה, השינוי בריכוז דופאמין מאוד מהיר, מה שמוביל לסיכון לתופעות לוואי.
    סם - ההכנה לא על ידי חב תרופות, אין מינון מדויק, לא יודעים את איכות החומר הפעיל והסיכון לתופעות לוואי מסוכנות מאוד גדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוזאק למתבגרת
    שירה
    14/12/2013

בתי בת 13 אובחנה עם ocd.נימצאת שלושה חודשים בטיפול בגישת סי.בי.טי שאינו מניב פרי עקב מוטיבציה ומודעות נמוכה.הומלץ לנו על פרוזאק.האם זו אכן תרופה מומלצת כקו ראשון לילדים בגילה? האם האספקט של נסיונות אובדניים מהווה תופעת לוואי-ואם כן,כמה זמן היא מצויה "באיזור הסכנה" בשבועות שלאחר תחילת הטיפול.ושאלה האחרונה האם התרופות להדן יכולות להשפיע כאשר אין שיתוף פעולה בטיפול הנפשי.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרוזאק למתבגרת

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    14/12/2013

שלום שירה.

יכול להיות שכדאי לך לנסות לשאול את השאלה בפרום פסיכיאטריה של ילדים ונוער.

על כל פנים, אי ההצלחה בטיפול C.B.T. איננה מעידה בהכרה על "דפקט" אצל הילדה או על חוסר מקצועיות של המטפל. רוב הסיכויים שמדובר באי-התאמה. זה לא פשוט למצוא מטפל מתאים. יכול להיות שכדאי לנסות מטפלים.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה
    שרית
    13/12/2013

שלום התחלתי לקחת פריזמה לפני כשבועיים בגלל התקף חרדה.. השאלה היא כמה זמן עד שהכדור משפיע? אני עדיין עם כאבים בחזה וקוצר נשימה.. והאם תופעות הלוואי של הכדור כמו כאבי בטן ראש בחילות עוברות עם הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה

הוספת תגובה

• פריזמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/12/2013

תופעות לוואי בדר'כ זמניות וחולפות
    השפעה מיטבית תלויה במינון התרופה , ולפחות חודש ימים תחת מינון זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לואי
    רמי
    12/12/2013

שלום אני סובל מדיכאון לוקח כדורים שנתיים ציפרמיל 20 מיליגרם ביום לפני שבוע קיבלתי תרופה חדשה מחליפה בשם אדרונקס ואני קיבלתי תופעת לואי חמורה של חוסר שינה וגם אין אונות שזה אומר אין לי זיקפה ושפיחה מוקדמת מאוד לא היו לי בעיות .. לפני זה בזמן הציפרמיל בזמן הציפרמיל היה לי בדי פעם קיצור בזמן אבל בחיים לא קרה לי מה שקורה לי היום אני מאוד מודאג כי גם קראתי שיש אנשים שנשארים היפוטנטים גם אחרי הטיפול בבקשה עזרה מה לעשות....

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לואי

הוספת תגובה

• טיפול בשאר המרכיבים

שמוליק
    14/12/2013

שלום רמי.

כידוע, דיכאון ושאר הבעיות הנפשיות מורכבות מארבעה גורמים: ביולוגיים (חוסר איזון כימי), פיסיולוגיים, רגשיים, וסביבתיים.

התרופות אמורות לטפל רק במרכיב של חוסר איזון כימי.

טיפול טוב ונכון בשאר המרכיבים, יכול לבטל את הצורך בתרופות בכלל.

לדעתי האישית, חוסר האיזון הכימי הוא בכלל תוצר של שאר הגורמים ואיננו בעייה העומדת בפני עצמה.

אני מציע לך לבדוק עם עצמך האם הטיפול הרגשי ש/אתה מקבל מספיק טוב.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/12/2013

אדרונקס בדר'כ משפר תיפקוד מיני.
    יש לברר את נושא תופעות הלוואי וכן לישקול להפסיק ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנגדה בין תרופות
    איה
    12/12/2013

האם ישנה הנגדה בין צריכת ריטלין בשל הפרעות קשב וריכוז לבין סימבלטה בשל כאבים?

לקביעת תור
    סגירה
    הנגדה בין תרופות

הוספת תגובה

• הנגדה בין תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/12/2013

שילוב לא מומלץ ואף מסוכן.
    חובה מעקב לחץ דם ודופק, אקג לניטור
    להימנע משימוש בממריצים אחרים.
    יש להיוועץ עם רופא מטפל בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס או אסטו?
    שי
    12/12/2013

שלום רב, אני כותב שוב למקרה שההודעה שלי נשכחה. עקב חשד לתגובה אלרגית לציפרלקס (הופעת אקזמה מסוג נומולר דרמטיטיס בעור הגוף) אני מעוניין לעבור לתרופה מקבילה. האם כדאי לנסות להחליף ל"אסטו" לתקופה מסויימת ? האם יש סיכוי שלאסטו לא תהיה לי את אותה תגובה אלרגית? האם יש סיכון שאסטו תעזור לי פחות מציפרלקס או שלא אמור להיות הבדל בהשפעה על החרדה/דכאון?
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס או אסטו?

הוספת תגובה

• ציפרלקס או אסטו? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/12/2013

עדיף לנסות תרופה שונה ממשפחת SSRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    אלה
    12/12/2013

הייתי נוטלת שנתיים 60מג פקסט ללא הטבה מלבד השמנה משמעותית מאז הריונית השני סבלתי מחרדות ודיכאון שנמשך לצערי עד היום לפני כשלושה חודשים בערך הרופאה העבירה אותי לכדור סימבלטה 60מג וכדור וחצי פקסט הייתה לי הטבה משמעותית במצב הרוח רק שבתקופה שלפני מחזור אני הופכת לדכאונית מאוד עם בכי בלתי נשלט אך לעיתים רבות זה מתבטא במחיר כמעין גולה בגרון ובכי שלא משתחרר ואני עמידה בפני כל כדורי ההרגעה לכן אני נוטלת כדור פרקוסט שמרגיע אותי מעט התלוי אותו מעל חודש ההטבה מהסימבלטה נעצרה חזרתי למצבי הקודם הרע לפני כשלושה שבועות הרופאה העלתה לי את מינון הסימבלתה בעוד 30מג כיום אני נמצאת עם 90 מג סימבלתה וכדור וחצי פקסט. אך מצבי בכי רע ואני שואלת האם יש להפקשר ישיר בין נטילת הפרקוסט. להוווופסקת ההטבה במצבי ואם לא מה יכול להיות הגורם להתדרדרות במצבי ועצירת הטיפול בסימבלטה והאם יכול להיות שהגדלת מינון יכולה להרע את מצבי הנפשי בתודה אלה זקוקה לעזרה דחוף

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• סימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/12/2013

לא מומלץ לשלב סימבאלטה ופקסט.
    עדיף לא ליטול פרקוסט.

יש לשקול להפסיק בהדרגה פקסט
    לא ליטול פרקוסט ולישקול תוספת מירו
    במינון קטן ולפי הצורך במקום.
    כמובן תחת מעקב רופא מטפל בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה
    לירון
    12/12/2013

היי, אני בת 25 ואשמח להתייעץ עם פסכיאטר/ית
    אני נוטלת את התרופה פריזמה בערך כ10 שנים , אולי אף יותר
    אני לוקחת כ3 כדורים ביום (60 מ"ג) מידי פעם אני עושה הפסקות, יש למשל גם שבוע שלם שאני לא לוקחת ברציפות, אבל חוזרת לקחת, פעם הייתי לוקחת באופן תמידי, היום לא כל יום (אני יודעת שצריך להקפיד) אבל אני לא מפסיקה לחודש שלם או משהו, אני עושה הפסקות קצרות

על אף זה,

אני חשה כי אין לי ממש חשק מיני/ אני לא יוזמת או נענית ליוזמה למגע מיני
    מרגיש לי כאילו אני לא זקוקה לזה,
    כמו כן אין לי מחשבות או פנטזיות תכופות בנוגע למין
    בעבר היו לי יותר למרות שלקחתי את הפריזמה
    האם זה קשור לבן זוגי? או שמא זה אופייני לתרופה זו בקרב נשים צעירות?

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה

הוספת תגובה

• פריזמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/12/2013

ייתכן סיבות רבות, לא תמיד התרופה ..
    מומלץ לברר זאת עם רופא מטפל, לישקול שינוי תרופה, הוספה וכו..
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    רוני
    11/12/2013

שלום, אני בת 20 נוטלת ציפרלקס 20 מ"ג כבר כשנתיים בשל ocd ודכאון. במקביל אני כבר שנה בטיפול פסיכולוגי.
    לפני כשבועיים הורדתי במינון מ-20 ל15 באישור הפסיכאטרית. אלא שעכשיו היא בחו"ל לחודש ואין לי דרך ליצור איתה קשר.
    כבר שבוע שלא ממש יש לי כוח לכלום,ואני פשוט חסרת מצב רוח. האם זה יכול להיות קשור לשינוי במינון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    12/12/2013

שלום לך רוני
    יתכן,אך סיכוי קטן לכך שכן השינוי הינו מינימלי ובכל מקרה את תחת 15 מג.
    הייתי ממתין עדין לבואה של הרופאה.
    יתכן גם שמדובר בתגובה נפשית להורדה ולהעדרה של הרופאה.
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפניקה
    משה
    11/12/2013

אובחנתי כסובל מ OCD ופאניקה קיבלתי טיפול תרופתי
    של אפיקסורXR , קונסרטה , וטופמקס אני לא יודע מה לעשות האם לקחת
    או שיש טיפול יותר טוב? אם לחשוש מתופעות לוואי?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפניקה

הוספת תגובה

• לא רק טיפול תרופתי

שמוליק
    11/12/2013

שלום משה.

לבעייה הנפשית ישנם מספר מרכיבים: גופני, ריגשי, סביבתי, וביולוגי (חוסר איזון כימי).

התרופות אמורות לתת מענה רק למרכיב הביולוגי. טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל. צריך לטפל גם בשאר המרכיבים.

הטיפול בשאר המרכיבים חשוב יותר. אם הטיפול מספיק טוב בשאר המרכיבים, ניתן לחשוב על הפסקת הטיפול התרופתי.

הטיפול התרופתי אמור לתת מענה רק לחלק מהבעייה, שדלעתי הוא בכלל תוצר של שאר המרכיבים של הבעייה.

החשש לתופעות לוואי הןא חשש אמיתי. לתרופות פסיכיאטריות יש תופעות לוואי. צריך לעשות את השיכלול של נזק מול תועלת.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפניקה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    12/12/2013

שלום משה
    שמוליק צודק בהערותיו
    יחד עם זאת כדאי לשלב תרופות אך בצורה הדרגתית ואיטית בכדי לבחון תגובה ותופעות לואי!
    טיפול משולב הוא המומלץ!
    תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזיות שמיעה
    דניאל
    11/12/2013

אני סובל מהזיות שמיעה שמדברות ומשוחחות איתי כמו בן אדם אמיתי
    האם כל מי שיש לו הזיות הן כל כך. רהוטות ומדברות ברור?
    כיצד ניתן להתמודד איתן?

לקביעת תור
    סגירה
    הזיות שמיעה

הוספת תגובה

• מצבך טוב

שמוליק
    11/12/2013

שלום דניאל.

עצם זה שאתה מודע לכך שיש לך הזיות שמיעה ואתה לא חושב שאלוהים מדבר איתך או משהו כזה, זה כבר אומר שמצבך טוב. עיקר הבעייה היא שכתוצאה מהזיות שמיעה מאבדים את בוחן המציאות.

יכול להיות שהזיות השמיעה נובעות מבעייה כלשי באוזן או מבעייה רפואית פיסית ולא מדובר בעעיה נפשית.

לצערי, אינני יודע כיצד ניתן להתמודד עם הזיות שמיעה, אבל היה לי חשוב להגיד לך שמצבך טוב, ואתה לא צריך לפחד יותר מדיי מההזיות האלה שאתה מודע לכך שהן הזיות.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזיות שמיעה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    12/12/2013

שלום לך
    אכן יש הבדל בכך שאתה מבין שלא מדובר בקולות אמיתים.
    כדאי לפנות למטפל..ישנן דרכים טובות לטפל בכך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה