מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תכנים פסיכוטייםאלי04/03/2013
עברתי התקף פסיכוטי שנמשך חצי שנה האם התכנים הפסיכוטיים עליהם חשבתי כשהייתי חולה ואותם אני זוכר היום יכולים לשמש אותי בטיפול פסיכולוגי?
אני יכול לספר לפסיכולוג קליני על מה חשבתי בזמן הפסיכוזה את הדפוס של הפסיכוזה
זה יסייע לי בטיפול פסיכולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנים פסיכוטיים - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק07/03/2013בודאי- כדאי מאוד לשתף את הפסיכולוג בזה ובכל מחשבה שמטרידה אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דכאון קשה.אייל04/03/2013
אני סובל הרבה שנים מהפרעות חרדה חמורות,ומטופל לכן בנרדיל (3*15 מ"ג). היו נסיונות רבים במשך השנים להחליף את הנרדיל בתרופות אחרות (ארורקס,אפקסור,ציפרלקס...ורבות אחרות),ושום דבר לא עזר. רק הנרדיל מוציא אותי כמעט לגמרי מההתקפים הקשים. בשנתיים האחרונות התחלתי לסבול מדכאון שמאפיניו אינם עצבות יתרה אלא תשישות ושינה רבה ביום. כדי לשלול בעיה פיסית עשיתי המון בדיקות,ופיסית הכל בסדר.
הבעיה-אי אפשר להפסיק לי את הנרדיל ואי אפשר להוסיף תרופות אחרות נוגדות דכאון כשלוקחים נרדיל. מה אפשר כן לעשות מבחינה פסיכיאטרית? הרופאה שלי לא חושבת שאני במצב לטיפול בנזעי חשמל,מה גם שזה מחייב הפסקה של הטיפול בנרדיל,מה שממש בלתי נסבל מבחינתי.
אודה על כל רעיון לטיפול אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אייל
פ.נ.07/03/2013סליחה על הפלצנות אם אשמע כך, אבל ניסית לעשות ספורט, ולטפל בעצמך באמצעות יציאות תכופות לטבע? כלומר- לטייל ביער, לרוץ, ללכת לשדה של פרחים, להתבונן בחיות. לקרוא ספר באמצע שומקום. זה נשמע מוזר או טפשי, אבל לעתים זה יכול ממש להזיז דברים אם נותנים לזה הזדמנות.
אני גם הייתי בדכאון.
אני מדברת ורק מנסיון אישי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן וזה לא עזר.
אייל07/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי דכאון קשה. - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור10/03/2013שלום אייל,
מאחר ומדובר בהפרעת חרדה ובייחוד לאור העובדה שהטיפול התרופתי לא מביא לתוצאות רצויות, מומלץ לשקול טיפול התנהגותי קוגניטיבי המכוון לטיפול בהפרעת חרדה. טיפול מסוג זה עשוי להיות מאוד יעיל ולתת לך כלים להתמודד עם חרדה גם בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ודה-פרסונליזציהאבנר04/03/2013
שלום רב,
עד כמה דה-פרסונליזציה ודה-ריאליזציה הן תופעות לוואי נפוצות של ריטלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ודה-פרסונליזציה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק07/03/2013ממש נדיר אך לעיתים יכולה ליהיות החמרה בחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבן וכאבים בקיבהמאיה.גו04/03/2013
לרופאים שלום
בעלי במהלך סדנא להפסקת עישון קיבל כדורי זיבן וכשהוא הפסיק לקחת אותם התחילו לו כאבים מאוד חזקים בקיבה,ואחרי בירורים באופציות שונות לא מצאו כלום,וכשהוא חזר ליטול שוב את הכדורי זיבן,הכאבים בקיבה נעלים כול עוד הוא נוטל אותם,אז מה זה יכול להראות?
וזה לא הגיוני שהוא יקח כל הזמן את הזיבן בשביל שלא יהיו לו כאבים.
אודה לכם מאוד על העזרה,כי אנחנו כבר מיואשים,מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיבן וכאבים בקיבה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור04/03/2013שלום רב,
במידה ולא נמצאה סיבה גופנית לכאב (וכאן חשוב להדגיש את החשיבות של הבירור הגופני המתאים והמקיף שעל בעלך לעבור), סביר להניח שמדובר בגורמים רגשיים. יתכן שלא מדובר בתופעת לוואי של התרופה אלא דווקא בהשפעתה המטיבה. יש לזכור כי תהליך גמילה מעישון אינו פשוט ועלול להיות מלווה בתסמינים נפשיים שונים כולל הכאבים. יתכן והתרופה מסייעת לבעלך בתקופה זו והפסקתה הייתה מוקדמת מידי. בכל מקרה, חשוב לעבור הערכה של פסיכיאטר ולהתייעץ איתו בנוגע להמשך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינווגה למה להמנע מאלכוהול ?גבי03/03/2013
אינווגה לא מתפרקת בכבד ובטוחה יותר בשימוש באלכוהול ככה הבנתי פה .
אז למה כתוב בעלון להמנע מאלכוהול ? אני לא מבין
אם יש הגבלות או סייגים אשמח לדעת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינווגה למה להמנע מאלכוהול ? - תגובה
מאחר וגם אלכוהול וגם אינווגה משפיעים על המערכת העצבים המרכזית, עלולות להיות תגובות בלתי צפויות ומזיקות כתוצאה מהשילוב בין שניהם. על כך מבוססת ההמלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקלונקס אחרי תקופה ממושכתגידי03/03/2013
אם מישהו לקח במשך תקופה ממושכת כדור נגד חרדה כמו קלונקס.
רציתי לשאול מהם הדרכים לגמילה מקלונקס ובמה זה כרוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מקלונקס - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור04/03/2013שלום גידי,
קלונקס הוא כדור הרגעה שהשפעתו המרגיעה מוגבלת למספר שעות. נטילה ממושכת של הכדור עלולה להביא עם הזמן לסבילות להשפעותיו. הפסקתו, במיוחד במקרים בהם נוטלים מינונים גבוהים, עלולה להיות מלווה בתסמיני גמילה ולכן, כשמחליטים להפסיקו, יש לעשות זאת באופן הדרגתי ובמסגרת מעקב צמוד של הרופא המטפל שינחה את המטופל באופן ספציפי בנוגע לקצב ירידה במינון ומשך הטיפול. באופן כללי, מומלץ לרדת ברבע מינון (של המינון היומי הכללי) פעם בשבוע, אך כאמור, אין לעשות זאת על דעת עצמך, אלא בהתייעצות עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LSDשיר03/03/2013
שלום,
לפני כ24 שעות לקחתי כמות מאוד קטנה של אסיד. (בן זוגי לקח חצי בול והתנשקנו כ5 דקות לאחר מכן) יש לציין לאחר שימוש במריחואנה בכמות גדולה.
כשעה וחצי לאחר מכן התחלתי לחוש לחץ אדיר באוזניים וטשטוש בין דמיון ומציאות, וכן סחרחורות והרגשה שאני "מסטולה".
המצב השתפר אך אני עדיין מרגישה את התופעות הנ"ל בעוצמה נמוכה יותר, בנוסף אני מאוד מבולבלת, מטושטשת וחיוורת.
האם יש צורך בפנייה לרופא? ומתי זה אמור לחלוף?
האם אני יכולה לנהוג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאני יודע
גבי03/03/2013מנסיוני זה חולף אם את ככה במצב הזה אז תנסי להמנע כמה ימים מלנהוג .
בכלל עדיף להמנע מזה הנה אני כותב לך , זה מה שהוביל למחלה שלי הסמים היו הטריגר לפסיכוזה מה שהתפתח למחלה נפשית .
סמים זה נגע . יש לי גם חברים שעד היום מעשנים לעיתים רחוקות ואני מתרחק מזה
אבל עקב הנסיון שלי עם סמים זה פשוט נגע בחברה ועצוב שהוא כל כך טבוע בחברה . שאנשים רק רוצים " להשתחרר " " לדפוק את הראש " .
תזהרי שהמשאלה הזו לא תגשים את עצמה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLSD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/03/2013מומלץ לפנות לרופא מטפל.
אסור לנהוג עד שהמצב הרפואי מתברר.
יש לשים לב שתופעות לאחר שימוש ב LSD , יכולות לחזור גם לאחר שימוש ,
Hallucinogen persisting perception disorder
(HPPD)
לבדוק בגוגל ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קלונקסמלי02/03/2013
עקב אי שקט בשעות הערב בעיקר -- התחלתי ליטול 1/4 כדור של 2 מ"ג קלונקס וגם לצורך הרגעה ושינה .
שאלתי היא : האם במינון זה יש סיכון להתמכרות לכדור ?
אם כן, תוך כמה זמן עלולה להיווצר תלות בכדור במידה שלוקחים את המינון הנמוך הזה ?תודה .
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון קלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/03/2013התמכרות שימוש בחומר מקבוצת בנזודיאזיפים , לאחר מספר חודשים.
המינון מאוד אינדבידואלי, התמכרות תיתכן בכל מינון, אין כלליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא כותרתגבי02/03/2013
קבעתי טיסה עם חבר לאירופה לא הייתי שנים בחול , הרגשתי שאני עושה משהו טוב . עד שסיפרתי לחברים ואז בהדרגה נכנסתי ללחץ נפשי . שהתבטא במחשבות אני לא יודע אם אני רוצה לטוס זאת ויש כבר כרטיסים . הסידורים לפני דרכון שצריך לעשות מתעכבים ואני חושב שאני לא רוצה לנסוע . אני מתוסכל חצוי בין מחשבות טובות לרעות . אני בדיכאון או בהכחשה . הכל לא מצליח המאמצים שלי להכיר מישהי עולעם לי בבריאות הנפשית . אני לא מצליח לזכור שום דבר מה 8 שנים האחרונות למעשה אין לי זכרונות . אני חי בצל של עצמי . זכרונות מלפני 10 שנים ויות רשרק גורמים לי לרצות למות . ואני לא מרגיש שזה שונה ממחלה סופנית שרוצה לסיים את החיים שלו . כמו שזה לא חריג . אז סכיזופרניה קוטעת את החיים , וזה לא שונה . יש לי את כל הזכות להרגיש רע מכיוון שאין לי בסיס יציב . אין לי זכרונות מהשנים האחרונות למרות שעשיתי והייתי בהרבה מקומות מכיוון שאני חושב שהרגש מנותק מהתודעה . ואני לא יכול לבכות או להרגיש התרגשות ופעם אחרונה שבכיתי הייתה לפני 5 שנים באשפוז .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבי, אתה חשוב!!!
שמוליק03/03/2013שלום גבי.
אני חושב שאחת מהטעויות הגדולות בחברה בכלל היא שמודדים בן-אדם על פי ההצלחה.
יש הצלחה ויש הצלחה:
יש הצלחה שרואים אותה מייד, ויש הצלחה שרואים אותה אחרי זמן רב מאוד (ואולי אפילו לא מצליחים לראות אותה...)
אומרים שצחקו על מי שחשב על הרעיון של תיבת הילוכים אוטמטית, ורק אחרי שהוא הלך לעולמו, הבינו שהרעיון שלו הוא רעיון טוב.
יש לך תחושה קשה של כישלון שנמשך עשר שנים, וזה מאוד מאוד מובן, אבל דווקא בגלל זה, כל הצלחה הכי קטנה שלך היא מאוד משמעותית.
אפשר להדגים את העיקרון הזה: בקרקס מראים כיצד דובים משחקים עם כדור. כשאנשים משחקים עם כדור, זה ממש לא מעניין. לדובים יש מגבלה ביחס לבני אדם, ולכן כשדובים משחקים בכדור, למרות המגבלה שלהם, זה שמהו אטרקטיבי שמראים אותו בקרקס.
לא התכוונתי להגיד שאתה מוגבל, אבל יש לך קשיים שלאחרים אין. התווית של הסכיזופרן מעצימה כל התקדמות ושיפור שלך, גם אם הם קטנים.
הבעייה היא שהרבה פעמים נכון יותר להעלים את את התווית הזו מחשש ליחס החברה, והרבה פעמים החברה לא מבינה את זה ודוחפת עוד יותר למטה, אבל את האמת על עצמך תדע. אתה ממש לא "דפוק", וגם אם ייקח לך הרבה זמן עד שתגשים את חלומיתיך, צריכים להעריך מאוד את ההתגברות שלך על הקשיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק
גבי03/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירורועי02/03/2013
שלום
בן 38, סובל מחרדה וכדו'.
מטופל בלוסטרל עם תוספת מינימלית של ריספונד (לדברי הרופא זה מחזק את השפעת הלוסטרל)
כמו כן בגלל הפרעות השינה, הרופא המליץ על מירו במינון לפי הצורך.
א. מאיזה מינון זה משפיע על כמיהה למתוקים, האם גם במינון של 7.5-15 ?
ב. איזה מינון נדרש לצורך השפעה על השינה, האם גם במינונים נמוכים ?
יש המלצה ברורה בעניין?
ג. האם מירו מעלה משפיע על רמות ההורמונים (פרולקטין וכו') ?
ד. האם בלקיחת התרופה קבוע, יש צורך במעקב של בדיקות דם כלשהן ?
ה. אם אני מחליט להפסיק, האם יש צורך להפסיק בהדרגה ? באיזה אופן ? או שבכלל אפשר לקחת פעם פעמיים בשבוע או לפי הצורך מבלי קביעות ?
ו. האם הפסקת שימוש במירו יוצרת תופעות לוואי של הפרעות שינה וחרדה ועוד ?
אשמח על מענה לשאלות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירו - תגובה
מירו הוא תכשיר נוגד דיכאון עם השפעה מרדימה. לפעמים, הוא ניתן כתחליף לכדור שינה אם כי זאת לא ההתוויה הרשמית שלו. הבחירה במינון הספציפי היא בהתאם לתגובת המטופל, ומומלץ להסתפק במינון הנמוך ביותר שעוזר (יש להתנסות קודם ברבע כדור ואם זה לא מספיק לעלות בהתאם לתגובה). ההשפעה על תאבון והמשקל משתנה מאדם לאדם וככל הנראה לא תלויה במינון. הכדור לא ממכר ואין צורך ב"גמילה" ממנו, ניתן להפסיקו בבת אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי שינהלילוש02/03/2013
שלום רב.
רציתי לשאול האם כדור שינה נוקטורנו בטוח לשימוש?
שמעתי על המחקר החדש שטוען שלאנשים שנוטלים כדורי שינה יש סיכוי גבוה פי 6 למות מאנשים שלא נוטלים אבל הבנתי שלא בדקו נוקטורנו אלא זודורם.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי שינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/03/2013נוקטורנו נחשב טיפול בטוח
פחות ממכר מכדורי שינה אחרים
נשמע לי נתון מופרך , סיכון פי 6 למות..
לא מאמין שמשרד הבריאות היה מאשר לטיפול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור סרוקסט וכדור ביו קאלםנטע01/03/2013
שלום.
אני לוקחת סרוקסט 20 מ"ג ,בעקבות חרדות.הכדור עוזר לי מאוד,אני לוקחת בערב,הבעיה שאני ישנה שעתיים שלוש ומתעוררת,ללא יכולת להירדם.האם מותר לקחת כדור על בסיס טבעי?כמו רגיעון,ביו קאלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור סרוקסט וכדור ביו קאלם - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/03/2013בהחלט ניתן להוסיף כדור טבעי
מומלץ להתייעץ לפני עם רופא משפחה ( לשלול החמרה, תופעות לוואי ועוד...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצול ציפרלקס לפעמיים ביוםמלי01/03/2013
בן 22 ,נוטל 20 מ"ג (2 כדורים של 10 מ"ג ) ציפרלקס ביום בבוקר מזה תקופה של 7 חודשים לטיפול בחרדה ואו-סי די . בהצלחה .
אבל בחודש האחרון יש תחושה של חרדה ו-או-סי-די מוגברים. שגורמים לאי שקט. בעיקר בשעות אחה"צ ובערבים.
הפסיכיאטר המליץ שבמקום להעלות מינון לנסות לפצל את המנות ל-10 מ"ג בבוקר ו-10 מ"ג בערב / אחה"צ .
לא כל כך הבנתי למה ,כי הרי התרופה כבר בדם למשךכל היממה גם ככה......
אשמח לקבל הסבר מהד"ר על ההמלצה שקיבלתי. ואם זה אמור לשפר את מצבי אחה"צ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצול ציפרלקס לפעמיים ביום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/03/2013אולי במחשבה לשלול תופעות לוואי של נטילה ביחד
לדעתי בספק, לציפראלקס - זמן מחצית החיים 24 שעות, כך שתיאורתית אין הגיון ליטול פעמים ביום.
הכי פשוט לישאול מה התכוון המטפל ישירות במקום ספקולציות...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מזיפרקסהגלעד01/03/2013
שלום רב,
אני בן 36 נוטל זיפרקסה 5 מ"ג עבור אבחנה להפרעה דו-קוטבית.
אני מעוניין להגמל מהכדור אחרי שקראתי שהכדור הוא הרסני לגוף מהרבה בחינות.
הכדור עזר לי מהבחינה של תאבון (עליתי במשקל מ52 קילו ל 63) ושינה .
ניסתי להפסיק עם הכדור בהדרגה יום כן ,יום לא ולאט לאט להרחיב את המרווחים בין הנטילה.
הבעיה שיש לי היא שאני לא מצליח להרדם.הפרעות שינה.
האם זה משהו שיחלוף עם הזמן בגלל ההתרגלות לסם הכדור?
מה הדרך הנכונה להגמל מהכדור?
אשמח אם תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מזיפרקסה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/03/2013גמילה :
תחת מעקב רופא ( לשלול החמרה וחזרה של ההפרעה)
הורדה הדרגתית
תוספת טיפול הרגעתי לפי הצורך
תוספת כדור שינה לפי הצורך
לאחר הפסקה - בדיקה קלינית והערכה חוזרת,
מעקב רפואי מסודר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטורת של בובספוגבועז01/03/2013
לקחתי ממנו 2 באנגים ויש לי עכשיו כבר יומיים זרימות חזקות בידיים כמין מכות חשמל כאלה מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תעשן את החרא הזה
אלי01/03/2013חכה כמה ימים תירגע זה יעבור לך אני מקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)