מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- במאניה דיפרסיהבועז01/02/2013
עד מתי צריך לקחת תרופות?????????
אני כבר 8 שנים פלוס על למיקטל ועד לפני שנה הייתי על ליתיום
עד מתי אני אחיה על כדורים ???
כל החיים שלי סטטים כאלו אין לי בחורות בגלל זה וגם לא חברים באלי למות
עזרה עזרה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במאניה דיפרסיה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור03/02/2013שלום מוטי,
ניתן להבין את התסכול שלך מהעובדה שיש צורך ליטול כדורים במשך זמן ממושך. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי הפסקה של הטיפול התרופתי ברוב המקרים כרוכה בחזרתם של התסמינים של מניה או דיכאון ולא תמיד ניתן לחזור לאיזון מחדש ולהשתלט מהר על התסמינים.
חשוב לציין כי לא בהכרח הטיפול התרופתי הוא זה שגורם לקשיים ביצירת הקשרים הזוגיים ולתפקוד הירוד, אלא דווקא יש סיכוי שהמצב הנפשי שלך לא מספיק מאוזן וזה מה שפוגע בתפקוד.
אני מציעה לך לפנות לבדיקה פסיכיאטרית, עדיף לפסיכיאטר שמכיר אותך ואת המחלה איתה אתה מתמודד, כדי לעבור הערכה ולבחון מחדש את הטיפול שאתה מקבל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה המצב, אז כנראה שכדאי להפסיק
שמוליק03/02/2013שלום מוטי.
זה נכון שתופעות הלוואי של התרופות מפריעות, ואם הן עד כדי כך בלתי נסבלות, אז כנראה שכדאי לך להפסיק אותם, אבל תעשה את זה בהדרגה.
זה נכון שהמצב עלול להתדרדר, אבל אם אתה רוצה למות, אז באמת שכבר אין לך מה להפסיד.
חוץ מזה, יכול להיות שהפסקת התרופות זה בדיוק מה שיעזור לך.
גם אני סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות, והאישפוז האחרון שלי היה שבגלל הסבל הזה נמאס לי מהחיים ורציתי למות.
בסוף הבנתי שהדרדרות במצב, ואפילו אם יהיה צורך באישפוז נוסף בכפייה - זה כבר לא ממש משנה לי יותר מדיי, והחלטתי לקחת סיכוי ולהפסיק.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שהכי מפריע לי פה
מוטי03/02/2013זה שאני כבר לוקח למיקטל יותר נכון מקפיד מאד לא לפספס
ועם כל זה אני כל הזמן במצב מאני
אני לא שפוי
צוחק כמו חולה נפש
עכשיו הרופא רשם לי איטומין הוא טוען שאני במאניה כרונית
ואני לא מסוגל לסבול תתופעות לואי הקשות מאד של הכדור הזה כמו למשל אי שקט
טישטוש ראיה
לאכול ללא הפסקה וכ׳ו
ועדיין לא עניתם לי על השאלה עד מתי אני אצטרך לקחת את כל הכימיקלים האלו???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי
רות04/02/2013שלום מוטי
אין לי מושג אילו תרופות ניתנו לך בעבר מלבד הליתיום וכיום הלמיקטל שאתה לוקח.
מה שכן נשמע לי ברור זה שהטיפול הזה לא מצליח במיוחד.
הייתי מחליפה רופא קודם כל ושנית בהתאם לזה גם יוחלף הטיפול התרופתי שיעזור לך לצאת מהמאניה והתסמינים שלה.
מאניה דיפרסיה היא מחלה שנמשכת כל החיים,על כן גם הטיפול בה הוא לכל החיים.
הכדורים שניתנים לחולי מאניה דיפרסיה אינם מרפאים את המחלה,הם עוזרים להתמודד עם התופעות שלה שמפריעות לחולה לנהל חיים תקינים עם עצמו ועם העולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לשמוליק ולרופאיםגבי01/02/2013
אני הבנתי שיש לי בעיות נפשיות התחמקתי מזה למרות שיש לי מחלה נפשית , כל כך הרבה שנים היו " תקלים " עם אנשים תגובות משונות ופשוט אנשים לא אוהבים אותי אפילו בתוך החברה שלי ואני לא צעיר אני בן 32 אני לוקח אנווגה ורספרדל .
כשיצאתי עם בחורה לפני שנה כשהיא קבעה את המקומות היה בסדר אבל כשאני קבעתי הייתי שקט מכווץ והיא ראתה את זה ואמרה לי שיש לי איזשהו משהו שאני מסתיר " לא מחלה אבל משהו " כדבריה . ומשם בסוף הפגישה היא לא הרגישה בשינוי אצלי ואמרה אחרכך נפרדנו מוזר ואני כאילו כבר נסגרתי ומה שאמרתי זה אני לא רוצה להפגש סגרתי את הפינה . ( וזה היה דייטים ששנים לא היו לי התנשקתי איתה אחרי שבמשך 7-8 שנים לא היה לי קירבה לבחורה ככה ) .
בתוך החברה שלי יש חברי ילדות שמכירים אותי ואת הבעיה שלי ומקבלים אותי ויש חברים חברות שקצת רחוקים . אני לא אותא בחור לפני 10 שנים מצחיק החלטי נחוש ו ג'דה ואני רואה את עצמי ככה מה שגורם לי לריחוק מהמציאות .
אני רוצה לשבור את המעגל הזה הסמסרה הסבל של החיים .
אם אני ידע את זה האם יש סיכוי לצאת מזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק03/02/2013שלום גבי.
אינני סגור עד הסוף אם אתה מתלוננן על מצבך שבגללו לא הלך לך עם הבחורה ההיא, או שאתה מתלונן על קשיים במציאת בת זוג.
בכל אופן, אחת מהדילמות שעומדות בחיפוש בת זוג היא מתי לספר על ההתמודדות הנפשית. אינני חושב שיש מישהו שחושב שלא צריך לספר על זה לפני שמחליטים להתחתן.
ישנה גישה שאומרת לספר רק כאשר נראה שזה רציני, וישנה גישה שאומרת לספר על ההתמודדות בשלבים מוקדמים.
היתרון של הגישה הראשונה ברור, אבל עם זאת הדרך הזו פתוחה רק אם ניתן באמת להסתיר את ההתמודדות. לא כל אחד נמצא באמת במקום כזה.
הגישה השניהה מצמצמת מאוד את מבחר הבחורות, והיא אולי גם לא כל כך הוגנת, מצד זה שהרבה פעמים הסטיגמה מגדילה את הבעייה ממה שהיא באמת, אבל יש בה יתרון שאחר כך לא צריך לפחד מזה שמסתירים משהו.
יכול להיות שמצבך כרגע אינו מאפשר להסתיר את ההתמודדות, אבל זה ממש לא אומר שכך זה יהיה לנצח, ולא רק זה, בעיניי, מי שמתמודד עם בעיות נפשיות ראוי להערכת יתר.
אני חושב שאתה צריך להיות מודע למצבך. ולדעתי, אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך: להכיר בת זוג עכשיו, גם אם צריך לשים את הדברים על השולחן, או שיותר חשוב לך ללכת עם הצדק עד הסוף, גם אם בשל כך הדברים יידחו.
אני יכול לומר על עצמי, שכחודשיים לפני שעזבתי את הדיור המוגן, לא האמנתי שאצליח לקום על הרגליים, והייתי מוכן לנסות להיכר בחורות ולהניח את הכל על השולחן, אבל לא קיבלתי שום הצעה, עד שבסוף עזבתי את המסגרת, וראיתי שחזרתי לעצמי, ואז היה לי ברור שאני הולך עם הצדק עד הסוף.
כרגע, כפי שכבר כתבתי פעם, מישהי שלא יהיה איכפת לה שהאשפזתי - זה ממש לא מספק אותי, חשוב לי מאוד שהיא תהיה גאה בי בכך שהתמודדתי עם הבעייה.
מה שלא תחליט, אני מאחל לך שגם אתה תגיע למצב כזה שתוכל לומר בגאווה "התמודדתי והצלחתי".
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לשמוליק ולרופאים - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי04/02/2013שלום גבי.
עליך להיות סבלני ולהשתלב בתוכנית שיקומית. יש תוכניות שיקום המעודדות פעילות חברתית שיכולה לעזור לך למצוא את מקומך בחברה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מדיקוליגלית-פעם שנייהשאלה31/01/2013
אני מפרסמת פעם שנייה פוסט זה.אני חושבת שדילגו עליי.
אבקש התייחסות טכנית יבשה לסוגיה שאציג.
בתי בת ה20 סיימה שירות צבאי ומיד לאחר השחרור טסה עם קבוצת חברים לטיול בקוסטה ריקה.כחודש לאחר חזרתה פתאום התחילה להתלונן על שהיא מרגישה "משהו מוזר".יומיים סחבה עם "הרגשה מוזרה" עד שבבוקר אחד פתאום "התחילה להשתולל" ולהתנהג כמו חולת נפש מופרעת.חייבים להזמין פסיכיאטר והגעתי לרופא יוצא חבר העמים שלפי פנקס הרופאים גם מומחה בניתוחי לב.שהגיע מיד אבחן שהיא סובלת מסוג "של התקף נוירו אמיגדלי"שביקשתי הסבר בעברית אמר שזה חרדה,לא משהו רציני,.הגיע ל"אבחנה" הזאת מבלי שהחליף איתה מילה,ולמעשה שהה פחות מ30 שניות בבית לפני שהגיע "למלוא התמונה הקלינית"ובעודה מפגינה "אי שקט פראי" התקרב אליה נגע בנקודה בראשה וכמו שרואים בסרטים בתוך שלוש שניות פשוט התמוטטה כמו שקיבלה זריקת הרדמה בשנייה הפכה להיות חפץ.הסביר לי שהיא "בטראנס היפנוטי"'כחלק "מהטיפול להרגעת הפעילות החשמלית הפרועה""ולהשתלט על הטירוף הפסיכו פתולוגי".במקביל הוציא בקבוקון מהמזוודה והזריק לה לווריד.בזמן הזה הייתה רדומה והוכיח לי שהיא "מועמדת טבעית לניתוח מוח"פשוט שלף מצית וקירב את זה לידה ופשוט לא הגיבה ואפילו כוויה לא התפתחה.בימים הבאים באמת חזרה לעצמה ונראה שהסיפור הזה מאחורינו
לעניינו,שבוע אחרי הגיע למיון בגלל חולשת שרירים ואובחנה כסובלת מתגובה אלרגית חריפה ביותר ממקור לא ידוע.היא ביטאה קושי בנשימה וחנק,הרחבת כלי דם עד כדי הלם
אנפילקטי,.במיון לא הצליחו לזהות את הגורם ושום טיפול אנטי היסטמיני,,ונוגדי לויקוטריאנים לא הרגיעו .בזמן כל הדרמה שהתרחשה נפל לי האסימון שאולי הזריקה שהרופא הסלאבי נתן אולי קשורה.דיווחתי מיד לפנימאי שדרש ב מידיי לדעת את זהות החומר.קיבלתי תשובה בטלפון מהרופא הרוסי ודיווחתי לפנימאי שחשב שלא הבנתי טוב ופשוט רץ ריצת אמוק כמו שבדיעבד הבנתי להביא נוגדן מתאים מהכספת.ובהמשך פשוט יוצבה.מהנקודה הזאת הובהר לי מפורשות שמה שהוזרק לה זה "חומר הרגעה לחיות בר שמשתוללות"עם התוויות משנות ה80 לשימושים אנושיים במקרים מסוימים על פי הוראות מפורשות של ראש מינהל רפואה צבאית מחוזית בussr.זכרונה עדן.בשום מקום אסור לעשות שימוש בשום אנלוג של החומר גם במקרים הפסיכיאטרים הקשים ביותר.ולמעשה מנהל הפנימית באותו ביה"ח במרכז עודד אותי לא לעבור .לסדר היום,ולהעמיד את הרופא
במקומו בגלל חוסר אחריותו .שכן מדובר במקרה חמור מאוד שכמותו אינו זכור לו לפחות 18 שנה.האם עלי להתלונן במשרד הבריאות?או לסירוגין באגף ברה"ן?יש מקום לבירור משפטי.סליחה על אריכות דברי,פשוט עדיין בתחושה קשה.רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מדיקוליגלית-פעם שנייה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור05/02/2013שלום רינה,
קודם כל אני מקווה שביתך בריאה ושלמה ומצבה גופני והנפשי התאזן בעקבות כל התהפוכות שתיארת. מאחר ומדובר בשימוש בחומר רפואי "לא שגרתי" הייתי ממליצה לברר ולודא עם כל הגורמים הרפואיים המעורבים כי בתך יצאה מכלל סכנה ולבדוק אם יש צורך שתהיה במעקב רפואי כלשהו ותעבור בדיקות נוספות. כמו כן, מאחר והתסמינים שמלכתחילה הביאו לפנייתכם לרופא היו תסמינים נפשיים, כדאי שתהיה במעקב פסיכיאטרי כדי להיות עם יד על הדופק ולנסות למנוע מצבים דומים בעתיד.
בנוגע להגשת תלונה ו/או תביעה ההחלטה היא בראש ובראשונה שלך. במידה וברצונך לתבוע את אותו הרופא, כדאי להתייעץ עם עו"ד המומחה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 15 עם חרדותאמא מודאגת31/01/2013
שלום רב
אני כותבת כי אני ממש חוסרת אונים. יש לי בן בן 15 האחרון מבין 3 ילדים. הוא מסרב לכל מיני פעילויות שקשורות בחיי החברה שפוגעים באיכות חייו. לדוגמה הוא מפחד לנסוע באוטובוס הוא מפחד ללכת לסרט ,למופעים .כל הזמן הוא מתלונן על כאבי ראש בטן וכו. הוא לא הולך באופן רצוף לבית ספר. יש לו חברה הרבה זמן עם החברים הוא ניתק את הקשר. הוא לא יוצא מהבית לכלום חוץ מבית ספר. ניסיתי לדבר איתו הוא לא משתף פעולה גם אצל פסיכולוגית הוא לא שיתף פעולה. האם כדי לגשת איתו לאיבחון בירור אצל פסיכאטר וכיצד עושים זאת האם יש בקופת חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 15 עם חרדות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור05/02/2013שלום רב,
ללא ספק בנך זקוק להערכה פסיכיאטרית מאחר והקשיים המתוארים גורמים לפגיעה תפקודית משמעותית ועלולים לפגוע בהתפתחות שלו.
בחלק מקופות חולים מועסקים פסיכיאטרים של ילדים. בנוסף לכך, ניתן לפנות להערכת פסיכיאטרית במסגרת מרפאה לבריאות הנפש באיזור מגורך, ניתן לברר את מיקומה בקופ"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית רגיזה ונוגד דכאוןדוגמנית31/01/2013
כרופא משפחה מחפש לתת תרופה נוגדת חרדה ודכאון למטופלת שסובלת גם משלפוחית רגיזה.
מהן התרופות נוגדות הדכאון הנחשבות כהכי יעילות במקרה זה?
תודה רבה על הסיוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית רגיזה ונוגד דכאון - תגובה
נוגדי דיכאון המקובלים לטיפול באפיזודה ראשונה של דיכאון כגון ציפרלקס, לוסטרל פרוזק וכד', לא מחמירים בעיית השלפוחית, כך שניתן להשתמש בכל אחד מהם בהתאם להמלצת הרופא. כמובן, כדי להתאים את הטיפול בצורה מיטבית ולהגיע לתוצאות טובות, מומלץ וכדאי לעבור הערכה של פסיכיאטר מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלפוחית רגיזה
אבי05/02/2013לשלפוחית רגיזה סיבות אורגניות אך גם נפשיות.
האם יש נוגדי חרדה/דכאון הנחשבים כיעילים במיוחד להפחתת "רוגזנותה" של השלפוחית הרגיזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלפוחית רגיזה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור05/02/2013שלום שוב,
אין נוגדי דיכאון שמשפיעים באופן ספציפי על התסמין הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעסוקה נתמכת בסופר פארםלימי30/01/2013
מישהו שמע? איך הבוסים? אני מתעניינת לגבי עבודה שם
הבעיה היא שיש לי רגישות יתר ומפחדת שיעליבו אותי באם לא אבצע כראוי את העבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעסוקה נתמכת בסופר פארם - תגובה
במקומות שהוגדרו כ"תעסוקה נתמכת" קיימת רגישות מיוחדת מצד הצוות והמנהלים לאנשים שמתמודדים עם בעיות נפשיות, ומה שמוערך בראש ובראשונה זאת הנכונות שלך ורצון לתרום ולא דווקא הביצועים עצמם, בטח לא בשלבים התחלתיים. החרדה לפני התחלת העבודה היא מובנת וטבעית . אני מאחלת לך המון הצלחה ומקווה שתהני מהעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרתכםחליל30/01/2013
שלום רב
אני אח מוסמך במקצועי במאי שנה שעברה עברתי ניתוח בעמוד שדרה צווארי אך לצערי הניתוח לא עשה לי כלום ציפיתי שיהיה לי יותר טוב ופחות כאבים אך להפך הענין נעשה בלתי נסבל למרות התרופות הנוירופטיות נכנסתי לדכאון עמוק שהצריך טיפול פסיכיאטרי בvipax 225mg בנוסף cymbalta30mgb שניהם פעם ביום
הבעיה שלי שאני לא מצליח להתגבר על החוסר אונים ןהרגשת האפס שלי אני פשוט לא בא לי לעשות כלום לא יושן בלילה בשל התרופות נראה לי שנעשה תיאבון מוגבר שגורם לי לאכול בטירוף למרות שבהתחלה שקלתי 49 קג היום 62 מדובר בשנה
החשק המיני ירד בכלל אני חודשים לא קיימתי יחסי מין יש לי התפרצויות בכי כעס לסירוגין החברים מהעבודה בכלל לא מתייחסים אלי לא שואלים לא מצליח לחזור לעבודה כבר מ3/11 אני בקושי מתקלח מתגלח אני פשוט לא מרגיש שאני שייך לשום מקום גם משפחתי לא מתייחסת ברצינות למה שאני אומר אלא בזלזול לציין שבגיל 16היה נסיון התאבדות שגרם לאישפוז בטיפול נמרץ אנא מה עצתכם אליי מה אני צריך עוד לעשות אני מרגיש שהזמן עומד לרעתי וכל יום אני מאבד עוד אור ועוד תקווה המעסיקים לא נותנים לי מכתב פיטורים כדי שאוכל אוליי לעזוב את הכל ולהגר למקום אחר אולי מקום חדש תקווה חדשה הכאב הכרוני של הצוואר גרם לי להיות תלוי בתרופות נגד כאבים אני פשוט חסר אונים אז באמת מה אני שווה
אם אני לא לוקח את הvipax אם אני זה שוכח יש תופעות לוואי נוראיות של הרגשת מין זרמים בכל הגוף ופחד נוראי
אני מפחד לצאת מפחד לעמוד מול סמכול יכול לכתוב ספר ולהתבטא בצורה טובה מאד אך כשאני מול אנשים אני לא מצליח להתרכז לא מצליח ליצור קשר תקין שוכח המון דברים ולפעמים אני מפסיק את השיחה ובורח
אנא עזרתכם ועצתכם בכבוד רב
חליל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובי
קובי01/02/2013מה הפסיכיאטר אמר לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון
חליל01/02/2013הפסיכיאטר שלי מסביר לי שהוא לא יכול לשנות את הכדורים אפילו ביקש ממני לגשת לנוירולוג כדי שאולי יעלה לי את המינון של הסימבלטה אני לא יודע מה להגיד עליו אני זה שמתקשר לבקש תור אצלו בהתחלה הוא היה נותן לי תור בפגישה האחרונה אבל בשתי הפגישות האחרונות אני זה שביקש תור זה לא פרטי זה במסגרת בית חולים ממשלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר ראשון
גבי01/02/2013לך לטיםול דרך הקופת חולים בבתי החולים הממשלתיים אתה לא יודע על מי אתה נופל ולא לדבר על היחס הגרוע
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא עזרתכם - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור03/02/2013שלום רב,
אתה מתאר מצוקה הולכת וגוברת עקב מצבך הנפשי הלא משפתר והירידה התפקודית. המצב ככל הנראה נמשך לא מעט זמן ויש התדרדרות לרעה.
ללא ספק, אין פתרונות פלא והדרך לשינוי היא באמצעות טיפול עקבי, המערב מספר אנשי מקצוע, רצוי פסיכיאטרי - לצורך ניסיון איזון תרופתי, פסיכולוגי - שיתן לך תמיכה בתהליך ועו"ס - שתעזור לבחור במסגרת שיקומית המתאימה. מאוד חשוב שהטיפול יהיה רב תחומי ואין לסמוך רק על טיפול תרופתי . יש חשיבות גדולה מאוד לניסיונות שיקומיים, מאחר וההנחה שניתן לחזור לתפקוד רק כשהמצב הנפשי ישתפר, היא הנחה מטעה : דווקא חזרה לתפקוד, על אף המצב הנפשי הלא מאוזן, עשויה לשפר את מצבך הנפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלטת שידור רדיו : אלימות והפרעותד``ר יונתן דוידאור30/01/2013
שלום
ברצוני להזמינכם לישמוע את שידור הרדיו ברשת א , ביום א האחרון,
יום א - 27.1.2013 ( אלימות והפרעות נפשיות , היבטים, תרבותיים, ביולוגים, פסיכיאטרים ופסיכולוגים )
להאזנה , באתר שלי, תפריט רדיו, בחלק התחתון מופיע קישור לקובץ MP3 .
בברכה
ד'ר יונתן דוידאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלטת שידור רדיו : אלימות והפרעות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/01/2013בקרוב מצגת ההרצאה ב YOUTUBE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרואקסטעודד30/01/2013
שלום אני שותה 20מילגרם סראוקסט שבוע מתי ירגיש פחות לחץ ומתח האם הכדור בהתחלה מגביר חרדה והאם מינון 20מילגרם יעזור ללחץ ומתח תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרואקסט - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור05/02/2013שלום עודד,
השפעתו של סרוקסט על תסמינים של חרדה מתחילה כעבור 4 - 6 שבועות מתחילת הטיפול. התחלת הטיפול עלולה להיות מלווה בעליה קלה ברמת החרדה, בדרך כלל בימים הראשונים לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בקשהאורית29/01/2013
אני בת 29 חיה באיזור המרכז לבד , מאז ילדותי היתה לי בעיית קשב וריכוז ,
קצת התקפות זעם אבל לא רציני , אמא היתה לוקחת אותי לאיבחונים וכו ,
קיבלתי ריטלין אבל לא עזר לי כי זה עשה אותי אדישה , והפסיקו לי את הטיפול ,
במשך הזמן עברתי כל מיני שינויים וטראומות שהתבטאו בעיקר בגירושים של הוריי
תקיפה מינית בתיכון , המון בעיות חברתיות וכו , לא התמדתי בלימודים בגלל חלק מהבעיות
טופלתי אצל פסיכולוגים וזה גם לא תמיד עזר , המראה שלי בתור נערה היה לא משהו פצעים והיתי ילדה שמנמנה האוכל היה הדבר היחידי שניחם אותי ועדיין מנחם,תמיד היתה לי אמונה שיש לי כוח נפשי חזק אחרי שיחות עם כל מיני סוגים של אנשים , לא התייאשתי , ואפילו שיניתי כמה הרגלים , היו לי תקופות מעולות בחיים אבל היו גם תקופות לא קלות אם היתי יכולה למדוד את כמות האכזבות לצד ההצלחות
הכישלון תמיד כיכב . עד היום למעשה אני מתמודדת ללא טיפול תרופתי , החיים לצד אמא שלי ובעלה שלא תמיד חיבבתי אותו והיה לי קשה מאוד , החברה שלא תמיד היתה בשבילי
האחים , חוסר הפרגון בבית חוסר התמדה בעבודות וכו ' , היו דיכאונות וחוסר לחיות , היו מכתבים אבל תמיד הרמתי את עצמי וניסיתי להתחיל מחדש - היום אני כבר גרה לבד , לא עובדת כבר שנה וחצי , מנסה להתמודד , האמנתי שמשנה מקום משנה מזל ואני מאמינה שהכל לטובה , עברתי לבד לעיר אחרת לצערי בגלל שאמא חלתה במחלה והיה צריך להשאיר אותה בסביבה סטרילית ..גרתי אצל אחותי וילדיה חצי שנה שבכלל לא היה לי איתה , מאז ומתמיד , אני כל הזמן אוכלת כל הזמןןןן רק ג'אנק אני רוב הזמן בוכה גם כי אני מאוד רגישה , אני כל הזמן עייפה מאוד לפעמים גם לא נרדמת בלילה , וגם אם אני נרדמת וישנה טוב מרגיש לי שהגוף שלי לא סוחב ורוצה לישון , מה עושים ? למי לפנות ? עם מי להתייעץ ? אמרו לי כמה וכמה פעמים להתחיל תרופות והיתי מזמן אצל פסיכיאטר שהמליץ לי בהתחלה ואז אמר לי שאני בכלל לא צריכה , אין לי מושג מאיפה ממשיכים אנא עזרה בבקשה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבין אותך לחלוטין
קובי01/02/2013את לא לבד במצב הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בקשה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור05/02/2013שלום אורית,
התסמינים שאת מתארת אכן עלולים להעיד על דיכאון ומאחר ובמשך תקופה ארוכה תפקודך נפגע ואת מאוד סובלת, סביר ונכון להתחיל טיפול. העובדה שבעבר הצלחת להתמודד עם מצבים דומים מעידה על כך שיש לך כוחות, אך לפעמים זה לא מספיק ויש צורך בעזרה מקצועית. חשוב שתעברי הערכה פסיכיאטרית בהקדם האפשרי כדי לאבחן את הבעיה ולהתאים לה טיפול. בנוסף, יש חשיבות רבה גם לטיפול פסיכולוגי שיתן לך תמיכה ויאפשר להבין את עצמך טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה וגנטיקהטלי29/01/2013
שלום רב,
אני ובן זוגי מספר רב של שנים ביחד וחושבים על עתיד משותף. בשנה האחרונה משפחתו של בן זוגי נקלעה למשבר שבעקבותיו אימו החלה לפתח חרדות ומחשבות פרנואידיות ולבסוף פיתחה פסיכוזה (כרגע היא מטופלת באנטי פסיכוזה במשך כמעט חודשיים כשעדיין קיימות דלוזיות). אני לא יודעת מה האבחנה הספציפית שלה כרגע כי ידוע שסכיזופרניה לא מתפתחת בדרך כלל בגיל הזה (שנות ה50) אך במידה וזה סכיזופרניה האם זה גנטי? האם סכיזופרניה שמתפתחת בגיל מאוחר עלולה להיות גנטית? מה הסיכוי שילדינו המשותפים יפתחו ססכיזופרניה או בכלל מחלות נפשיות? אני פשוט בנקודת משבר ביחסינו ושוקלת את טיבם לאור הסיכון הגנטי לסכיזופרניה ואני רוצה לקבל כמה שיותר מידע על מנת להעריך את המצב בצורה הטובה ביותר. מה הסיכוי של בן זוגי לפתח סכיזופרניה ? הוא בשנות ה20 המאוחרות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לדר יונתן דודאורגבי28/01/2013
שלום דר אני מקבל אינווגה שבוע וחצי עכשיו מתחיל 6 מג והשאלה שלי זה על אלכוהול . בסופש האחרון שתיתי בירה חזקה ( כוס אחת ) והרגשתי את האלכוהול זה הייתה הרגשה ששנים לא חוויתי וגרמה לי להתרגשות .
לפני האינווגה קיבלתי רספונד אולי זו הסיבה להשפעה כעת ?
ומה המנגנון של השפעת התרופה ושל ההשפעה של בירה או אלכוהול ?
תודה רבה דר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול ותרופות - מה שאני זוכר...
שמוליק28/01/2013שלום גבי.
אני מניח שכבר הבנת שאני לא רופא...
עד כמה שידוע לי, על פי מה שאני זוכר שהסבירו בקבוצת תרופות, התרופות מתפרקות בכבד, וגם אלכוהול מתפרק בכבד, ואלכוהול גורם ל"תחרות" על ההתפרקות בכבד, ואז זה מעכב את ההשפעה של התרופות.
בכל אופן, זו תגובה זמנית, ואני בטוח שד"ר דוידאור ישמח לתת לך תשובה מדוייקת ומפורטת יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול ותרופות - מה שאני זוכר... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/02/2013מצטער על איחור בתשובה , פיספוס...
אינווגה - נוגד פסיכוזה , דור חדש, מטבולית של ריספונד, לא דורש פירוק בכבד ליצירת החומר הפעיל ( כמו ריספונד, רספירדל), לכן ניתן להתחיל במינון גבוהה יותר.
הבעיה באלכוהול:
פגיעה במסננת המוח ( BBB ) - חושף את המוח ליותר רעלנים
פגיעה בכבד
דיכוי פעילות מוחית
ועוד בעיות גופניות רבות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אתה אומר שזה מסוכן לשתות
גבי09/02/2013אלכוהול עם אינווגה ?
אפילו שזה כוס בירה בשבוע ?
אתה מדבר על אלכוהול באופן כללי כי עם זה אני יכול לחיות או שהשילוב הוא גורם סיכון .
תודה דר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אתה אומר שזה מסוכן לשתות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/02/2013ההמלצה הכללית להימנע מאלכוהול.
דווקא אינווגה יותר בטוח מריספונד כאשר משתמשים באלכוהול בו בזמן,
כי אינווגה לא מת פ ר ק בכבד לחומר הפעיל כמו ריספונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבין אנשיםגבי28/01/2013
שלום אני בן 32 ואני לא מבין אנשים את החברים שלי , היה בעבר שהתרחקנו וכמה שנים לא היה קשר או כמעט ולא ( עקב מצב פסיכוטי , אשפוזים הוסטל והרבה חרא ) עכשיו אני רוצה להזמין חבר לסרט והוא עושה לי קטע של כסף , פשוט מתקמצן .
ואני לא יודע אם זנ בגלל שהוא חוסך או שהוא היה עם החבר השלישי שהסתובבו הרבה בהעדרי וממנו הוא קיבל את המחלה הזו ( הקמצנות ) . יש לי תור לפסיכאטר ואני מתכוון לדבר איתו על זה ואם יש לכם עצות או דברים להגיד לי שמעבר להבנתי אשמח לשמוע .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שהוא פשוט לא רוצה אותך
שמוליק28/01/2013שלום גבי.
יכול להיות שאותו חבר אינו מעוניין להמשיך להיות חבר שלך, והקמצנות זה תירוץ...
למרבה הצער, זו תופעה חברתית ידועה שבאמת קשה להתמודד איתה.
אני ממש שמקווה שאני טועה בהערכתי.
בכל אופן, תחזיק חזק, הדרך לשבירת הסטיגמה עדיין ארוכה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק
גבי29/01/2013אתה מדבר שטויות אנחנו כבר חברים המון שנים זה שאני הייתי באשפוז זה לא אומר כלום ,זה רק כתבתי את זה כי בכל זאת זה פורופ פסיכאטריה
אם זה קרה לך זה לא אומר שאצל אחרים זה ככה .
אתה מרגיז לפעמים עם הכנות הנאיבית שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמח שטעיתי בהערכתי
שמוליק29/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסdns5028/01/2013
שלום
נוטל ציפרלקס מזה מספר שנים עם השפעה מצוינת על בעיית חרדה חברתית
לפני מספר חודשים הורדתי מינון מ10 ל5מג ללא שינוי בהשפעה הטובה
נותרתי עם בעית ירידה די קשה בחשק המיני
1 – האם מינון של 5מג לאורך זמן יכול לגרום לבעיה כזאת?
2 – האם יש תחליף שישאיר את ההשפעה המצוינת אבל יפתור את בעית החשק המיני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/01/2013קשה לנבא את התגובה באופן חד משמעי, אך סיכוי לשיפור בוודאי קיים.
שינוי טיפול למירו, יכול לפתור, אך בו בזמן מוביל להשמנה וישנוניות.
יש אופציה להוסיף וולבוטרין.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל הרופאיםאלי28/01/2013
אתם שותים קצת אלכוהול מידי פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה יכול להניח שכן
שמוליק28/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)