מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכחהאושר18/02/2013
לפני כ 6 שנים חייתי תקופה עם בחורה שלימים התגלתה כחולת סכיזופרניה. במשך התקופה עברתי "חוויות" כגון איומים להתאבדויות מצידה מחשבות על רדיפה ועוד. לאחר מכן הייתה תקופה שבה צרכתי מידי יום אלכוהול.
חלקים רבים בגין אותם תקופות אינם זוכרים לי , כולל מעבר דירה !.
כיום אני מנסה להיזכר בעבר,
1. האם יש סיכוי להיזכר ו/או האם כדאי
2. האם עשוי להשפיע על מצבי רוח היום
כיום למעט מספר זיכרונות רע, וחוסר זכרון בכלל על תקופה לא סובל מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/02/2013באם יש לך צורך להיזכר והדבר מציק לך , לך על זה ..
באם זה לא מטריד, לא חובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלפלוני17/02/2013
אני נוטל 3 כדורים של לוסטרל, 50 מ"ג כל אחד מהם, אני לוקח 2 בבוקר ו1 בצהריים.
הכדורים מעוררים ומפריעים לשינה.
ביום שישי אני הולך לישון מוקדם מאוד בערב, והכדור של הצהריים מפריע לשינה, וכן בשבת בצהריים שאני הולך לישון- האם אני יכול לקחת את שלושת הכדורים ביחד או לוותר על אחד מהם ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/02/2013יש לקחת את כל המינון בבוקר , יכול לעזור ולא ליפגוע בשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשרירים ובעצמותלימי17/02/2013
בת 21
מאובחנת בדו קוטבי מזה 3 שנים
נוטלת אדרונקס אביליפיי ולאחרונה גם למיקטל
אני מרגישה לאחרונה כאבים בסחוס בברך, בעצמות ובשרירים
האם זה מהתרופה האחרונה, למיקטל?
יכול מאוד להיות שזה גם פסיכולוגי- אני יודעת שזה עושה בריחת סידן והאמת? לא מפסיקה לחשוב על זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשרירים ובעצמות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/02/2013מאוד תלוי כמה זמן תחת לאמיקטל ..
יש לעשות בדיקות דם, בירור גופני אצל רופא משפחה
לשלול בעיות אחרות ולאחר מכן לשלול תופעות לוואי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריות לאמאמירי17/02/2013
אימי בת 90 נוטלת מזה מספר שנים תרופות נגד חרדות ודכאונות,עצבנות וחוסר שינה מסוג: לוריון, אביאן,פרוטאזין,מירו וסטללנוקס. לפני שבוע ביקרנו אצל הפסיכיאטר המחוזי שלה. והחליט להוריד לה את כל הכדורים ונתן לה כדורי זאפה 5 וטרזודיל 100. לא רק שהכדורים לא עזרו, אמא הפכה להיות אלימה,צועקת וטוענת שיש אנשים במיטה ונוגעים בה כל הזמן. ולא מזהה אותי וחושבת שאנחנו חוטרים לעשות איתה משהו נגד רצונה ועוד. יש לי הצעה על כדור שעזר לקרובת משפחה לישון היטב בלילה בשם ריספרדל 3 אני אובדת עצות,מה עלי לעשות כדי להרגיע אותה ולעזור לה להרדם בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות לאמא - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור17/02/2013שלום מירי,
לעיתים קרובות, החלפת כדורים מלווה בתופעות לוואי ותופעות הסתגלות שונות. אני מאמינה שלפסיכיאטר המטפל הייתה סיבה להמליץ על שינוי בטיפול התרופתי, אך לא יכולה להתייחס לכך מאחר ולא ניתן באמצעות הפורום לאבחן את מצבה של אימך ולתת המלצות ספציפיות בנוגע לטיפול. בכל אופן, במידה ותוך שבוע-שבוע וחצי לא יחול שיפור במצבה, יש לפנות להערכה פסיכיאטרית חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת הגדרהיעל17/02/2013
אנחנו מתמודדים מזה כחצי שנה עם מנהלת משרד ששרויה במצבי רוח הפכפכים ובלתי צפויים ומנהלת אותנו תוך כדי השלטת בלבול ופחד. מידי פעם היא משתלחת באיש צוות זה או אחר ומאשימה אותו בהאשמות חסרות בסיס וחסרות חשיבות. אנחנו מגיעים לעבודה בפחד. אני מחפשת יעוץ מקצועי כדי לעזור לי ולחברי למשרד להגדיר את מצבה הנפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת הגדרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/02/2013קשה להגדיר ללא בדיקה
אולי מרכיב אישיותי
ייתכן ומשני לבעיות הורמונליות
ייתכן נורמלי, כך היא וכך תמיד הייתה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכי תחפשי בגוגל
גבי20/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפיזודה חפ של התקף פסיכוטיnoa17/02/2013
לפני 3 שנים היפומניה מלווה אחריחדשיים בהתנהגות מאניפורמית בוחן מציאות לקוי למשך 3 חודשים מאז איזון פחות או יותר למרות או אולי בגלל זיפרקסה 10 שהוחלפה בהאביליפיי 10 ואדרונקס 4 עכשיו למצב הרוח הלא יציב נוסף למיקטל 50 האם אפשר שבאפיזודה אחת של פסיכוטי להפסיק אטיפיים ולהמשיך רק עם למיקטל כבר עברו 3 שנים נקיות אבל עם דפרסיה עמידה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיזודה חפ של התקף פסיכוטי - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור17/02/2013שלום רב,
מאחר ומדובר במחלה נפשית כרונית, גם בתקופות בהן מרגישים טוב, מומלץ להמשיך טיפול תרופתי, זאת מאחר וללא הטיפול, עולה סיכוי לחזרתם של התסמינים של מחלה. הבחירה בתרופה הספציפית או שילוב היא ע"י רופא המטפל בהתאם לסוג המחלה והערכת תגובתך לתרופות הספציפיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרקס - העלאת המינון ושעה עדיפהאנונימי17/02/2013
שלום רב,
אני נוטל ציפרלקס בכדי להתמודד עם חרדת נטישה כבר 6-7 שבועות, לאחר 4 שבועות ללא הטבה העלתי את המינון מ-10 מ"ג ל-15 מ"ג, אני עדיין לא חש בשיפור רציני במצבי (שינה קלה, נכנס ללחץ מהר, אי שקט). ושוקל להעלות ל-20 מ"ג. מה דעתך? קיוויתי שהכדור יעזור לי עם השהיית הגמירה כתופעת לוואי חיובית עבורי אך אין שיפור גם בתחום הזה, אקווה ש-20 מ"ג ישפרו את המצב.
האם יש שעה עדיפה לנטילת הכדור? האם חובה לקחת עם / אחרי האוכל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרקס - העלאת המינון ושעה עדיפה - תגובה
במידה והטיפול לא מביא לשיפור כלשהו תוך 4-6 שבועות מתחילת הטיפול, מומלץ לשקול החלפת הכדור מאחר והסיכוי שעליה במינון תעזור הוא נמוך. את הכדור מומלץ לקחת אחרי אוכל כדי להפחית סיכוי לתופעות לווא במערכת העיכול. ניתן לקחת אותו גם בבוקר וגם בערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה נפש סכנהמיקי16/02/2013
בבניין בו אני גר יש דייר כבן 45 חולה נפש. טורק דלתות ומקלל כבר ב-5 לפנות בוקר. לא פעם שובר בכוונה את דלת הכניסה לבניין ומשתין ליד הכניסה דבר המעורר גואל ובחילה. מהווה סכנה לפוגשים אותו. האם מותר להחזיק אדם כזה בבית משותף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתלונן לפסיכיאטר המחוזי
שמוליק16/02/2013אל תצפה שמישהו אחר שמופקד על שמירת שלום הציבור יעשה את זה בשבילך.
קח אחריות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיש סטיגמתי סכנה
חולת נפש17/02/2013שים לב לצורה שבה אתה בוחר להתבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה נפש סכנה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור17/02/2013שלום מיקי,
במקרה זה יש לערב עו"ס שתשקול פניה לפסיכיאטרי מחוזי עם בקשה להוציא הוראה לבדיקה פסיכיאטרית. כמו כן, במקרים בהם מתעורר חחש להיפגע מאותו האדם, מומלץ ורצוי להזמין משטרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגה לאחר שפעתאנונימי_בן15/02/2013
שלום ד"ר,
אני בן 27, נוטל סרוקסט/פאקסט 30 מ"ג מזה 6-8 שנים עקב חרדות קשות ודיכאון. וסך הכל הכדור בהחלט עוזר למרות תופעות לוואי פה ושם.
לפני שבועיים הייתה לי שפעת.
משום מה, שהתחילה המחלה אז גם התחילה לי התדרדרות במצב נפשי/גופני.
חזרו לי כל מיני תופעות שהיו לי לפני הרבה שנים כמו גרעפסים רבים, חוסר תיאבון והרגשה שהאוכל נמצא בין בין הבטן לחזה וגם תחושת בחילה שלא עוברת. (עשיתי בעבר בדיקה עם צינור, גסטרוסקופיה, קבעו שיש לי בקע סרעפתי אבל אני לא לוקח משהו כי זה לא מפריע לי במיוחד)
אני מתחיל להלחץ שזה כבר שבוע ככה ולא עובר, רצות לי מחשבות אובססיביות בראש שאולי יש לי בעיה גופנית ואני מנסה כל הזמן לנתח את המצב בלי סוף.
האם יכול להיות שהכדור הפסיק לפתע להשפיע ביחד עם המחלה? האם המצב הזה מסוכן (כי אני גם ככה רזה) ויכול לעשות נזק? האם כדאי לקחת בנתיים וואבן או משהו אחר ולחכות שהמצב ישתפר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה לאחר שפעת - תגובה
סביר להניח שהמחלה הגופנית שימשה עבורך גורם דחק והובילה להחמרה בתסמיני החרדה. בשלב זה, להערכתי מוקדם מידי לקבוע כי הטיפול התרופתי הנוכחי הפסיק להשפיע, ומומלץ לשקול עליה במינון, זאת כמובן לאחר התייעצות עם הרופא המטפל. כמו כן, יש סיכוי לא מבוטל שגם ללא כל שינוי בטיפול, המצב ישתפר מעצמו בשבועות הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאקסט- האם מפריע לתהליך הדיאטה?דנה2215/02/2013
היי,
בשנה האחרונה אני נוטלת פאקסט (זאת לאחר שלקחתי לפני כן פריזמה, ולפני כן שנים של ציפרלקס). עליתי בסביבות 10 קילו, אך אני מניחה שזה בעיקר בולמוסי אכילה שליוו אותי בחודשים האחרונים. לפני מספר ימים הבנתי כי יש קשר ישיר בין תאווה למאכליפ מסויימים לבין פאקסט. אני חייבת להודות שזה עודד אותי מאוד, כי הבנתי שאני לא מדמיינת ומדובר במשהו כימי.
השאלה שלי היא כזו- האם אני יכולה לעשות דיאטה והיא תעבוד עם הפאקסט? או שמא השומנים "נאחזים" בתרופה? אני יודעת שזה אולי נשמע קצת מטופש, אך זה מטריד אותי מאוד ומפריע לי להתנהל בחיי היום יום. האם שווה לי להחליף כדור? האם אולי לחזור לתרופת הציפרלקס שלקחתי שנים והפסקתי- אולי עכשיו היא שוב תהיה לי טובה ואני ארד במשקל... בכל מקרה, ניכר שאני מבולבלת לאללה. אני פשוט רוצה לחזור לנורמל שלי.
אודה לתשובה,
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאקסט- האם מפריע לתהליך הדיאטה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/02/2013פאקסט , תרופה הכי מרגיעה והכי משמינה בקרב נוגדי חרדה ודיכאון מקבוצת SSRI .
עליה במשקל בגלל עליה בתיאבון והתקפי זלילה.
באם יהיה יכולת לאכול אוכל דל קאלוריות + שריפת קאלוריות , יהיה ניתן לשמור על משקל למרות פאקסט , לא קל, אך תיאורתי אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמינה עקב
אני28/05/2013שהיא מאטה מאוד את החילוף חומרים זו הסיבה היחידה שלא יספרו לך סיפורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלול
אני22/07/2013הוא מאט את פעילות בלוטת התריס ובכך פוגע בחילוף החומרים בגוף יש אנשים שהשמינו עשרות קילגורמים עם התרופה למרות שלא שינו את הרגלי התזונה שלהם ואז ניסו לשמור על דיאטה ופעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול ופריזמהשלי15/02/2013
הפסיכיאטר נתן לי מרשם לפריזמה (20 mg), אני לוקחת אותה כבר שבוע בערך והיא עדיין לא התחילה להשפיע. רציתי לשאול אם אני יכולה לשתות אלכוהול, ובאיזו כמות בערך?שוט אחד או שניים של משקה כמו וודקה יכול לגרום נזק?
ואם כן אז איזה תופעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול ופריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/02/2013השפעה לאחר חודש
לא מומלץ שימוש באלכוהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסאטעודד15/02/2013
שלום אני שותה סרוקסאט 20 שלוש שבעות השאלה יש תופעת לוואי של חרדה מתי יעבור תודה ומתי מרגשים שיפור בלחץ ומתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסאט - תגובה
השיפור צפוי תוך 4-6 שבועות מתחילת הטיפול. תופעות לוואי חולפות תוך שבוע - שבועיים. כעבור חודש מתחילת הטיפול מומלץ לעבור הערכה פסיכיאטרית חוזרת כדי לקבוע מידת השיפור ולשקול שינויים בטיפול במידת הצורך בהתאם לתגובה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל וציפראמילgf14/02/2013
אהלן,
שאלתי כאן בפורום אם רסיטל וציפראמיל זה אותם כדורים מכיוון שבאתי לבית מרקחת עם מרשם של רסיטל ובחודש הראשון הראשון הם הביאו לי ריסטל ובחודש השני הביאו לי ציפראמיל ואחד הד"ר כאן בפורום אמר לי שאין בעיה כי זה אותם כדורים.
השאלה אם אין בעיה לעבור כל פעם בין התרופות. זה החודש השני שאני לוקח וב2 החודשים באתי לבית מרקחת עם מרשם של רסיטל - בחודש ה1 הם הביאו לי רסיטל, בחודש ה2 ציפראמיל. אין בעיה עם זה שכל חודש אני משנה את הכדור? ברכיבים שלהם ראיתי שהרכיבים הלא פעילים שלהם מעט שונים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל וציפראמיל - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק15/02/2013הכדורים זהים-עם זאת כדאי לקחת סוג אחד ולא להחליף כל פעם מאחד לשני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lorivanנועם14/02/2013
שלום ד"ר.
בשבוע הבא אני מוזמן לצילומים בטלויזיה ..אמנם לא שידור חי אבל אני נרגש ודיי חרד.
(אין לי כל מחלת נפש או עבר בתחום).
אני לא מפסיק לחשוב לרגע על הרגע שבוא אפגש עם סוללת מצלמות ולשבת מול מנחה ולדבר...
מה שגורם לי לפעימות לב חזקות ואני מנייח שייקרו עוד כל מיני תופעות חדרה של התרגשות במעמד עצמו.
שאלתי היא האם רופאת משפחה יכולה לרשום לי לקבל את תרופת ה-לוריוון,האם מומלץ במצב כפי שתיארתי ומה המינון הנכון לי.
במידה וכן מתי לקחת?לילה לפני?שעה לפני הצילומים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lorivan - תגובה
במצבים בהם יש חשש מתגובות חרדה מופרזות הקשורות להופעה בפני קהל, התרופה המומלצת היא דרלין - התשיר שמפחית תסמינים גופניים של חרדה, כגון דופק מואץ, הזעה וכו'. מומלץ להתייעץ עם רופא משפחה בנוגע לתרופה זו. את התרופה לוקחים כחצי שעה לפני הופעה בפני קהל. מומלץ להתנסות בה לפני ההופעה כדי להכיר איך היא משפיעה עליך. לויריוון ותרופות הרגעה אחרות, פחות מומלצות ואחר והן פוגעות בערנות, מטשטשות ועלולות לפגוע ביכולת שלך להופיע ולתפקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מסוגל לקום בבוקררון14/02/2013
שלום רב,
יש לי בעיה אשר מלווה אותי כ15 שנה, החל מסביבות גיל 11, והיא חוסר משמעת עצמית משווע וחוסר יכולת ללכת לישון בזמן ולקום בבוקר.
פעם אחר פעם אני נוכח לדעת שנושא הקימה בבוקר כאילו לא בשליטתי, וכל פעם שאני חושב שהוא כן בשליטתי ומתחייב לעצמי לקום בשעה מסויימת אני מתבדה.
עוד מסיום הבית ספר יסודי הייתי מאחר כרוני יחיד במינו.
הייתי לעיתים מגיע לבית ספר באופן קבוע באיחור של שעה-שעתיים, עד שהושעתי על איחורים.
גם לאחר מכן... כיום אני סטודנט, ועל מנת לנצל את הזמן נכון אני נדרש לקום בבוקר מוקדם, אבל הבעיה היא שאני פשוט לא קם! גם בתקופת בחינות אני לא קם, ומתעורר במקרה הטוב ב9:00 במקום ב6-7... (9 זה מקרה טוב! יש מקרים שיותר)
הדבר פוגע בי בלימודים.
אציין שכשממש צריך לקום אני כן קם - אם יש לי מבחן בבוקר אני כן קם, וכן אם תהיה לי פגישה עם אדם חשוב שאסור בשום אופן לאחר אז אני אקום. וגם אם יתנו לי צ'ק של מיליון דולר אני אקום.
אבל כשזה נוגע למטלות החיים השוטפות - אני לא שולט בזה.
כל זה מבלי לפרט עוד על עצמי ושאר הקשיים.
השאלה היא מה עושים נגד זה? האם יש לזה טיפול תרופתי או פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
שמוליק15/02/2013שלום רון.
אינני רופא.
יכול להיות שאתה פשוט ציפור לילה.
אם מבחינת מספר שעות השינה, אתה ישן "נורמלי", אז יכול להיות שזו הסיבה.
בכל אופן, לא נראה לי שטיפול תרופתי הוא הפתרון. לדעתי, צריך לנסות לשנות את ההרגל בהדרגה, וכל עוד אתה יכול להסתדר, אז פשוט תזרום עם זה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי שטיפול תרופתי יעזור לך
בועז15/02/2013הכי טוב שתשנה את הרגלי השינה שלך
בוא נגיד אתה רגיל ללכת לישון ב10
תתחיל לנסות לכת לישון ב9
וזה יעבור לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסוגל לקום בבוקר - תגובה
הקושי שתיארת עלול להיות חלק מהפרעה במחזור שינה ואם זה המצב, סביר להניח שטיפול במלטונין (הורמון שינה) יעזור לך. כמו כן, יש סיכוי שהקושי הוא חלק מבעיה אחרת, למשל דיכאון או הפרעה נפשית אחרת שבאה לידי ביטוי במוטיבציה נמוכה , הפרעות שינה ופגיעה תפקודית. במקרים האלו הטיפול הוא קודם כל בבעיה הנפשית העיקרית. בכל מקרה, חשוב שתעבור הערכה מקיפה של איש מקצוע כדי לאבחן את הבעיה ולקבוע מהו הטיפול הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)