מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכזבה לא קלה.25/02/2013
שלום דוקטור
על תרופה ציפרלקס קראתי המון , כולל העזרה שלה למליונים ,
אז מה יכול להיות הסיבה ,לכישלון הטוטלי של הציפרלקס בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכזבה לא קלה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור25/02/2013שלום רב,
על אף הציפרלקס היא תרופה יעילה לטיפול בדיכאון והפרעות חרדה, התגובה לטיפול אינה אחידה ולמרבה הצער יש אנשים שלא מגיבים לתרופה הספציפית הזאת. במקרים אלו מומלץ ורצוי לנסות תרופה אחרת וכמובן לא להתייאש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מצב מסוייםשרון24/02/2013
אין לי ספק שאני לוכה בדיכאון . לא יודעת מה הרמה שלו מבחינה מקצועת אבל אני חושבת שהוא די עמוק. אמא שלי כבר הרבה זמן רוצה אלך לפסיכולוג ואני מתנגדת משום שכבר ניסיתי טיפולים מהסוג הזה בעבר וזה לא עזר לי בכלל מכיוון שאני בן אדם מאוד מופנם ולא קל לי לשבת עם מישהו שאני לא מכירה ולספר לו מה עובר לי, במיוחד כשאני עצמי לא יודעת להגדיר מה לא טוב לי. אני אציין שאני נוטלת רטלין SR 20מג כבר במשך שנה באופן יום יומי. בדרך כדור אחד , לפעמים 2 או 3. זה עושה לי מצב רוח נוראיים אחרי שההשפעה יורדת. מצד שני, בימים שאני מחליטה לא לקחת ריטלין - אני מרגישה בן אדם כבוי, עייף , דיכאוני עוד יותר ממש שאני בלי קשר לריטלין. דבר נוסף שחשוב לי לציין - קשה לי להירדם בלילות כי יש לי מלא מחשבות מטרידות בראש שלא עוזבות אותי. אני נוטלת כדורי שינה ברוטיזולאם של טבע 0.25 מג, אולם אני לוקחת 3 כדורים בבת אחת על מנת שאצליח להירדם. תמיד היתי קיצונית מבחינת כדורים אני מתמכרת בקלות מאוד והיום אני לא יכולה להעבר יום בלי לקחת רטלין, על אף העובדה שבטווח הארוך הוא גורם לי לתחושות רעות ולדיכאונות.
ולעניינו .. האם יש סיבה שאלך לפסיכולוגית אם אני לא חושבת שאני אפתח איתה ואוכל לעזור לה לנסות לעזות לי ליישב את הדברים שמפריעים לי בחיים ? אני בעצמי אפילו לא יודעת מה מפריע לי . אני רק יודעת שאין לי סיבה לקום בבוקר ואין לי שום דבר מרגש או מעניין בחיים .. הכל משעמם אותי. והאם כדאי שאלך לפסיכיאטר ? אני מפחדת שיתנו לי שם עוד כדורים שאני אתמכר אליהם בין רגע ולא אוכל להפסיק אחכ.
אובדת עצות וחייבת עזרה, שמישהו ימליץ לי מה הכי ראוי לעשות במצב כזה .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מצב מסויים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2013הרושם שאת סובלת משילוב של מספר בעיות, ממליץ , פניה לפסיכיאטר, קבלת התרשמות אבחנתית, בניית תוכנית טיפול, סדר בתרופות ואיזון ולאחר מכן מומלץ טיפול פסיכולוגי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובת דיווחאלי24/02/2013
סיפרתי לפסיכיאטרית שלי שאני נוהג ומעשן חשיש אני סכיזופרן היא אמרה שלדעתה יש לה חובת דיווח והיא מתכוונת להתייעץ עם הפרופסור של המחלקה ואז היא תחליט אם ישללו לי את הרישיון אני נהג במקצועי סיפרתי לה מיוזמתי האם יש לה חובת דיווח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובת דיווח - תגובה
במקרים בהם רופא פסיכיאטר מתרשם כי מצבו הנפשי של המטופל עלול לפגוע בכושר הנהיגה שלו, עליו לדווח על כך למכון לבטיחות בדרכים. החלטה בנוגע לשלילת רישיון במתקבלת בהתאם לבדיקה שנערכת במסגרת המכון ולא ע"י הפסיכיאטר המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה מן בדיקה אני צפוי?
אלי26/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תפחד
שמוליק01/03/2013שלום אלי.
הבדיקה שיכולים לעשות לך היא לשלוח אותך לפסיכיאטר מטעם צשרד התחבורה כדי שיעריך האם מצבך הנפשי מאפשר לך לנהוג.
אני מציע לך שלא לפחד מזה. הפחד לכשעצמו יכול לגרום לכך שזו תהיה נבואה רעה שתגשים את עצמה. אם אתה בטוח בכך שמצבך הנפשי טוב, ואין סיבה לשלול ממך את רשיון הנהיגה, אז תמשיך להיות בטוח, ולך עם האמת שלך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העידוד אתה בנאדם מקסים
אלי01/03/2013הבטחתי לרופאה שאני מפסיק עם החשיש בזמן הנהיגה אני מאוזן לגמרי היא החליטה לא לדווח עליי
תודה על העידוד שמוליק הייתי במתח עתום בגלל העניין הזה ונגמר טוב בסוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחובת דיווח - תגובה
במקרים בהם רופא פסיכיאטר מתרשם כי מצבו הנפשי של המטופל עלול לפגוע בכושר הנהיגה שלו, עליו לדווח על כך למכון לבטיחות בדרכים. החלטה בנוגע שלילת רישיון במתקבלת בהתאם לבדיקה שנערכת במסגרת המכון ולא ע"י הפסיכיאטר המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס עם אנטיביוטיקה או הלידוקאיןדניאלה24/02/2013
היי
אני לוקחת ציפרלקס 10מג כבר שבוע וחצי בערך ואמורה לעבור עקירה בשן.
העקירה כרוכה בלקחת אנטיביוטיקה כמובן זריקת הרדמה אצל הרופא.
האם יש איזושהי התנגשות בין הציפרלקס לאינטיביוטיקה או לרדמה המקומית (לינדוקאין)?
תודה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו ??
דניאלה26/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ריטלין ופקסטעודד23/02/2013
שלום ,
אני סובל מ ocd וחרדה
נוטל פקסט 60 מ"ג באופן קבוע.
החלטתי לנסות ולבדוק את השפעתו של כדור ריטלין אחד עליי.
לקחתי ותוך כמה שעות פתאום עלתה החרדה ונהיו יותר מחשבות...
זה נמשך כבר 3 ימים וחצי והמצב לא חוזר לקדמותו.
אשמח לשמוע את דעתכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת ריטלין ופקסט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2013שילוב של ריטלין וכדור ממשפחת SSRI יכול להוביל לעליה בריכוז החומר הפעיל של SSRI ולהוביל לתופעות לואי, כולל החמרת חרדה , אי שקט, כאבי ראש , הפרעות שינה וכו.. יש להתייעץ עם רופא מטפל בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובאנונימית23/02/2013
שלום.
אני פונה לכאן בגלל חברתי, שאותה אני מכירה מגיל הינקות.
שנינו למדנו באותו הגן, באותו בית הספר, גרנו באותה השכונה, היינו הפכים גמורים אבל זה לא הפריע לחברות החזקה שצמחה בינינו.
היא באה ממשפחה גרוזינית, לאם מאד נוקשה עם סיפור חיים ובריאות קשים, וככל שגדלתי יכולתי להבחין כמה שאימא שלה מחזיקה אותה ואת אחיה הקטן ברצועה ושהביטחון העצמי הירוד שלהם, המופנמות, באים מהבית.
לשניהם לא היו חברים, שניהם היו ילדים שקטים בצורה מפחידה, דכאוניים.
באיזשהו שלב אימא שלה החליטה שאני משפיעה עליה לרעה וביקשה שלא נפגש יותר, ככה נותק הקשר להרבה שנים וחודש כשנפגשנו שוב בתיכון.
הקשר חזר לאט לאט, התחלנו לדבר, והסקרנות שלי, והלימודים בפסיכולוגיה עשו את שלהם. הבנתי שמשהו לא טוב קורה בבית שלהם, רק שמה? אין לי מושג מה לעשות ובגלל זה אני פונה לכאן, כי היא חשובה לי והמצב לא יכול להימשך ככה.
אני אסביר לכם מה.
הבחורה, כיום בת 20 (בגילי), בקושי יוצאת מהבית, בטענה שאימא שלה מאד חולה (סכרת) והיא חייבת להיות איתה. אחיה כיום השתקעה במחשבים, עזב את בית הספר, אובחן כסובל מפסיכוזה. לא יוצא מהחדר שלו!
בפעמים שיצאנו שמעתי שיחות אקראיות שלה עם אימא שלה בפלאפון, אימא שלה הייתה צורחת עליה דברים כמו "איפה את? את רוצה שאני אמות? יש לי סחרחורת ואין מי שיביא לי מים"
אימא שלה מרתקת אותה לבית, מסרבת לקבל עזרה, היא מקשה על בתה בצבא (יש לה את כל התנאים הכי קלים, ובכל זאת מידי פעם היא נאלצת לישון בבסיס ואז אימא שלה צועקת עליה באופן איום), אתמול בפעם הראשונה שכנעתי אותה לצאת בערב מהבית ולשבת איתנו ועם החברים שלנו, היא נהנתה בדרך השקטה שלה, אבל הפלאפון שלה לא הפסיק לצלצל, פעם אחרי פעם היא סיננה אבל הוא המשיך לצלצל, אימא שלה צרחה עליה שתחזור הביתה, צעקה שהיא בהתקף ואיימה.
כשניסיתי להעלות את הנושא הזה בעדינות היא אמרה שזאת אימא שלה, והיא גידלה אותה ואת אחיה בלי גבר, כשהיא סובלת מסכרת, שהיא עשתה בשבילם המון ועכשיו הם חייבים לה, ובגלל שאחיה לא עושה שום דבר אז הכל נופל עליה. הטענה שלה זה שיש לה את האימא הכי טובה בעולם והיא חייבת לה את זה. חס וחלילה שאני לא אסכים איתה אבל באיזשהו מקום אין לה חופש להתפתח, להנות מהחיים, היא כל הזמן בלחץ ובדיכאונות, רזה באופן קיצוני, אבל מסרבת לקבל את זה שמשהו כאן לא בסדר, שהדברים לא אמורים להתנהל בצורה כזאת.
ויש לי רק שאלה אחת.
האם אני צודקת שמשהו לא בסדר שם, אם כן, האם יש דרך כלשהי שאני יכולה לעזור להן? להסביר שהמצב לא יכול להיות כזה? מה קורה שם? ...
תודה מראש.
נ.ב, ממש לא נעים לי להתערב בעניינים שלהם אבל אין לה עוד חברים או קרובי משפחה שיעשו את זה. ואני מרגישה שמישהו צריך לעזור לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט סיפור מצער וכואב
שמוליק25/02/2013שלום.
הסיפור הזה בהחלט מצער וכואב.
מה שניתן לעשות, זה לנסות לשלוח את האמא של החברה שלך לבית אבות או מוסד סיעודי אחר, אם הטיפול בה קשה.
אבל בכל אופן, היוזמה הזו צריכה לבוא מצד החברה שלך, ועל פניו, נראה שזה יהיה מאוד קשה לשכנע אותה לעשות צעד כזה.
מה שאפשר אולי לעשות, זה לנסות להעביר את המסר הזה בהדרגה. צריך קודם כל לשכנע אותה שמשהו לא בסדר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2013יש קושי לקבוע על פי תיאור עד כמה המצב בעייתי, זה מאוד תלוי בחינוך, תרבות, הרגלים ועוד ואולי המשפחה לא מרגישה כמוך, זה מאוד אישי.
ממליץ לנסות לדבר ולברר, לשתף את הרגשתיך ולהציע בדיקה מקצועית באם יש ספק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 שאלות חשובות לד"ר יונתן דודיאורדנה23/02/2013
שלום רב ד"ר דודיאור
לא הבנתי מה שכתבת על הדופאמין
יש לי שאלות חשובות:
1) כשהרמה של הדופאמין עולה אז כתבת שיש הזיות
והכדורים האנטיפסיכוטים מורידים את הרמת דופאמין שגורמים להזיות
מצד שני :
לאנשים עם טיקים ורעידות בשרירים אין להם הזיות והם בריאים בנפשם -
אז איך זה יכול להיות שלאנשים שיש טיקים יש רמת דופאמין גבוהה שגורמת להפרעות תנועה אך אין להם הזיות ודימניונות שווא?
2) האם רמת הדופאמין של אנשים עם סכירפורזניה שונה מרמת הדופאמין של אנשים עם טיקים והפרעות תנועה?
3) אם רמת הדופאמין גבוהה של חולי סכירפורזניה - אז מדוע אין להם טיקים והפרעות תנועה?
איך זה יכול להיות שלאנשים עם רמת דופאמין גבוהה יש טיקים ולאנשים שיש הזיות סכירפורזניים אין להם טיקים?
הרי רמת הדופאמין שלהם גבוהה- לשניהם!
4) מדוע לאנשים עם טיקים רמת הדופאמין גבוהה והם בדיכאון ולא במצב רוח טוב?
הרי כתוב שדופאמין מתקשר להנאה ולמצב רוח טוב- איך זה יכול להיות? -
הרי זה סותר אחד את השני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 שאלות חשובות לד"ר יונתן דודיאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/02/2013הכל שאלה של תיפקוד הקוטן, רגישות לדופאמין וכן מיקום הקלטנים במוח.
סכיזופרניה זה מחלה של המוח
כנ''ל טיקים , קשורים לאזור גרעין קאודט במוח..
לכן השאלה זה לא ריכוז החומר אלה תיפקוד הקולטן ומיקומו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ציפרלקסלי23/02/2013
שלום רב,
אני בת 19 ולוקחת לסירוגין מגיל 12 SSRI (בהתחלה פריזמה וכרגע ציפרלקס)...
בהתחלה לקחתי את הכדור לטיפול בחרדות,בהמשך התגלו תסמינים של OCD.
עשיתי הפסקה במהלך השנים כמה וכמה פעמים,ובפעם האחרונה שהחלטתי לחזור לכדור(לפני כשנה וקצת) זה נבע בעיקר מדיכאון קל לכאורה,אך כזה ששיבש לי לחלוטין את המוטיבציה והיכולת להפיק הנאה מהחיים.
אני לא רוצה ליטול כדורים כל חיי,ושאלתי היא האם כדאי לי לנסות להפסיק שוב פעם את הכדור? (כרגע 20 מ"ג)
שמעתי שלכדורים מהמשפחה הזו יש השפעה שהולכת ופוחתת ככל שמפסיקים ונוטלים את הכדור מחדש שוב ושוב.
האם כך הדבר?
אני מוכרחה להודות שחוויתי זאת על בשרי שכן עד שהתחלתי עם הציפרלקס נטלתי כאמור פריזמה (הפסקתי ושבתי לכדור 3 פעמים) שהשפעתה נמוגה בכל פעם.
האם הסיכוי שווה את הסיכון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2013אכן ייתכן בעייתיות כאשר מפסיקים לתקופות ממושכות.
מומלץ להתיעץ עם רופא מטפל, לנסות להגיע לאיזון אשר יאפשר תיפקוד והנאה מהחיים.
לדעתי סיכון לא שווה, ייתכן ויהיה קושי לאזן לאחר הפסקה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יכולת לבכות או להתרגשגבי23/02/2013
שלום אני בן 32 אני לא מצליח לבכות אז אולי תגידו למה אתה צריך לבכות אבל אני אומר זה מה שעושה אותי אנושי , ולכן זה חשוב לי .
זה לא רק שרע לי אלא גם להתרגש בחיים .
אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול .
פעם אחרונה שבכיתי הרגשתי סכנה לחיים שלי ( לפני 5 שנים ) אני לא אפרט איך ולמה .
האם זה נגרם מהתרופות --אינוגה או שזה תופעה של דיכאון ?
אני לא באמת מאמין שאני יקח כדור אנטי דכאוני ואני יתחיל להתרגש מדברים ותחזור לי היכולת לבכות .
אני רוצה להתבדות , אז בבקשה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יכולת לבכות או להתרגש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2013ייתכן מאוד כתופעת לוואי או סימנים שליליים של המחלה ( במקרה של סכיזופרניה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר ויש לי עוד שאלה
גבי03/03/2013אז מה זה אומר ברמה הפיזית או המנטלית זה מעין שינוי במוח ?
מה ההסבר לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסהאנונימי22/02/2013
שלום יש אצלי תופעה מסויימת שקוראת והיא- אני לא מרגיש בנוח עם הראש שלי שחושב,מעין תחושה של חוסר ארגון בראש וחוסר איזון בהרגשה ובראש,חוסר חופשיות בראש,כאילו הראש שלי לא מרגיש נקי.כמו כן אני מרגיש לא טוב עם אני לא משמיע קול בראש כשיש לי את התחושה הזאת(ז"א לדבר לעצמי)
מצד שני,כשאני מרגיש טוב פעם ב...אני מרגיש תחושת ניקיון סדר וארגון בראש,ואני לא חייב להשמיע קול בראש(ז"א לדבר לעצמי)
הפסיכאטרית שלי רשמה לי זיפרקסה ,אבל לא אמרתי לה על התופעה הזאת אלה הצגתי תופעה נוספת.
השאלה שלי האם התרופה יכולה לעזור גם לתופעה הזאת?ועם כן ,יש מצב לראות שיפור כבר אחרי שבועיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
אנונימי22/02/2013אני לוקח חצי כדור בונסרין לשינה והוא עוזר אבל לא מספיק.האם זה מותר לקחת שלושתרבע כדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה אחרונה
אנונימי22/02/2013סליחה על החפירה כאן,אני מקווה שאני יקבל מענה לכל השאלות.
שאלה אחרונה-לקחתי לוריוון וריספרידל במשך שלושה חודשים והרופאה הפסיקה לי אותם במקום לזיפרקסה,ואני כבר שבוע בטיפול החדש ופתאום התחלתי להרגיש דהפרוסנזלציה(וכשאר לקחתי את הלוריוון לא הרגשתי ככה),האם ייתכן כי זה קורה בגלל העדר השימוש בלוריוון?או שאולי זו איזו תופעת לוואי כלשהיא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל עם חצי מ"ג ריספונדבני22/02/2013
שלום
זה יהיה קצת ארוך, אני מתנצל מראש. אבל זה חשוב להבנת התמונה, ואעריך את סבלנותך.
בן 38 מזה לא מעט שנים אני סובל מחרדה ברמה כזו או אחרת
לפעמים גם התקפי פאניקה.
לפני מספר חודשים החלטתי ללכת על טיפול תרופתי, ופניתי לרופא משפחה.
הוא נתן לי לוסטרל 100 מ"ג, עם חצי מ"ג ריספונד (הוא טען שזה מחזק את השפעת הלוסטרל)
כמו כן, קיבלתי מירו במינון של 15 מ"ג לפי הצורך, בגלל הפרעות שינה.
בהמשך, לאור העובדה שלא היה שינוי משמעותי במצב הרוח, הוסף לי למיטקטל בהדרגה, עד למינון של 150 200 מ"ג.
מאחר ולא ראיתי שינוי מהלמיטקל, בהסכמת הרופא הפסקתי (בהדרגה כמובן)
ובמקום זה הרופא המליץ להעלות את המינון של הלוסטרל ל 200.
בנתיים עליתי ל 150.
כמה שאלות יש לי, ואודה לך על המענה
א. האם מקובל לשלב ריספונד למטרת חיזוק ללוסטרל ?
ב. האם 200 מ"ג לוסטרל זה מומלץ ?
ג. אני לא בטוח שהמסקנה שלי אובייקטיבית, אבל הרגשתי שמאז שעליתי ל 150, גם לא ראיתי שינוי, אך בעיקר אני מרגיש הפרעות יותר בשינה.
האם העלאת מינון יכולה לגרום לזה ?
ד. מדי פעם יש לי התקפי רעד ודופק, אני שם לב לזה בעיקר כשאני במיטה. זה לא קשור למחשבות באותן רגעים. האם זה קשור לתרופות ? האם זה סימפטום של חרדה ? או יכול להיות בעיה רפואית ? (קראתי בעבר על מחלה ביותרת הכליה שיכולה לגרום לתופעות כאלו ולחרדה)
יש לציין שהחרדה עדיין מלווה אותי ברמה כזו או אחרת, ואתמול לראשונה אחרי הרבה זמן היה לי משהו שהזכיר קצת התקף פאניקה.
בין השאר אני מתלבט אם להעלות ל 200, או אולי כדאי לחשוב על תרופה אחרת ? (יש עוד תרופות מאותה קבוצה ssri למשל סרקוסט ואחרים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2013200 מ''ג זה המינון המקס שמקובל
שילוב עם ריספירדל אכן יעיל בהרבה מקרים עמידים.
בכל שינוי במינון ייתכו תופעות לוואי זמניות , משני לעליה בריכוז סרוטונין.
לפעמים יש צורך בתוספת נוגד חרדה , כגון קלונקס.
מומלץ לשלב טיפול בשיחות, במיוחד CBT .
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון, כדורים והיריוןשרון21/02/2013
שלום רב,
רציתי לברר האם קיימים כדורים נוגדי דיכאון שאפשר לקחת במהלך טיפולי פוריות ו/או במהלך היריון (בהתחשב בעובדה שבכל סבב טיפול יש שבועיים בהם קיים סיכוי להיריון).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון, כדורים והיריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2013בדר'כ תרופות ממשפחת SSRI נחשבות בטוחות.
המלצתי , בטרימסטר הראשון , 3 חודשים ראשונים לנסות להימנע או מינימום ככל שניתן של מינון התרופה, זה התקופה שהמוח נוצר ומתפתח בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה נמוכה דפלפטחסוי21/02/2013
עקב התקף מניה חולף נרשם לי טיפול של דפלפט 1000 מ"ג ביום.כדור בצהריים כדור בערב .פה ושם היו פיספוסים אבל בגדול לקחתי באופן שוטף ורצוף.בבדיקה האחרונה הרמה ירדה ל62 כנראה בגלל כמה ימים שפספסתי ברצף בערך שלושה ימים,ברצוני לחזור לרמה שהיתה לי 98.כמה זמן עליי ליטול מינון זה כדי שזה יקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה נמוכה דפלפט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/02/2013רמה קבועה לאחר כ 5 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כדורמאיה21/02/2013
שלום רב, לפני כ-6 שנים טופלתי בציפרלקס בשל חרדות ומועקה. הטיפול עזר למשך 6 שנים. בשל כניסה להריון החרדות חזרו בעוצמה גבוהה על אף שעדיין נטלתי ציפרלקס 10 מ״ג. לאורך כל ההריון סבלתי מחרדות ומועקה אך הצלחתי ללדת בשלום ולאחר הלידה העלתי את המינון ל-15 ולאחר מיכן ל-20. לצערי היו המון המון תנודות בחרדות (שבוע טוב ושבוע גרוע). הפסיכיאטר החליט שאיני מאוזנת ושהציפרלקס אינו משפיע עוד והחליף לי את הכדור ללוסטרל 100 מ״ג. לאחר כחודש ללא שינוי משמעותי העלתי ל-150 מ״ג. אני שבועיים אחרי ועדיין אין שיפור. (ישנם ימים טובים ואחריהם ימים קשים... אין רציפות. אני מאוד מתוסכלת מהמצב ואשמח לשמוע דעתך להמשך טיפול. האם יש מקום להחליף משפחת תרופות? איזו תרופה יכולה לעזור? חברה שלי מטופלת בסימבלטה, האם רלוונטית עבורי? כמובן שאיני מבצעת שום מהלך ללא הפסיכיאטר שלי אך חשוב לי לשמוע דעה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כדור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2013יש לחלק את הטיפול ל 3 :
ביולוגי - צורך באיזון הטיפול , לפי הצורך, עד 200 מ''ג , תוספי מזון ועוד...
פסיכולוגי - בירור תחושות אשמה, כעסים, משמעות לחיים, ריקנות, חרדה קיומית ועוד
סוציאלי - גורמי דחק סביבתיים , תמיכה , חוסר שינה , דחק כלכלי ועוד..
איזון נפשי אמיתי , רק כאשר משיגים מענה ( אפילו חלקי) ב 3 המרכיבים.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא שלי עיצבנה אותילימי20/02/2013
וזה נגרר אצלי כבר שעתיים..
הרבה זמן לא התעצבנתי ככה
ממה זה יכול לקרות?
(דו קוטבית עם רקע פסיכוטי בעבר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוב הסכויים שזה לא קשור למחלה
שמוליק20/02/2013שלום לימי.
זה מה שאני מאמין.
יש אולי נטייה חזקה לאנשים לחשוב שכל שטות הכי קטנה נובעת מאיזו בעייה פסיכיאטרית, וצריך עכשיו לשאול איזה כדור צריך לקחת.
יאללה חאלס עם זה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבוס שלי עיצבן אותי ויומיים הייתי ב
אלי21/02/2013בקריזות אני סכיזופרן ולקח לי יומיים להירגע מהמריבה איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)