פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצה לגבי מרשם מפסיכיאטר
    רפי
    20/02/2013

שלום רב

לאחרונה אבי כבן 71 לקה בחרדה ודיכאון מדובר בתקופה של החודש האחרון אציין שאבי אדם בריא מאז ומעולם איש עבודה חרוץ עובד כחקלאי עצמאי במשך 44 שנה עובד שבעה ימים בשבוע כ 10-12 שעות ביום.
    אציין שאבי מעולם לא עבר שום חוויה דומה בעבר הוא טוען לפחות שאיננו יודע מה גרם לבעיה אותה חווה כעת, לא קרה שום דבר מיוחד הוא לא חווה שום אירוע טראומתי כלל והגורם איננו ידוע.

בכל אופן היינו אצל פסיכאטרית לפני יום והיא רשמה לו כדור מסוג " מירו " בנוסף לציפרלקס שהוא לוקח כעת מה שאני חושש ממנו זה תופעות לוואי ואחת מהן היא ש"מירו " גורם לחרדה כתופעת לוואי .
    השאלה שלי היא כזו .

1) כיצד ייתכן שרושמים כדור נגד חרדה ( שבה הוא לוקה לפי אבחנת הפסיכיאטרית) שתופעת הלוואי שלו היא חרדה ומתח ?

2) האם שילבו של מירו וציפרלקס הוא לא "אלים " מדי?

3)האם יכול להיגמל מהכדורים הללו מהר יחסית תוך כמה חודשים?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה לגבי מרשם מפסיכיאטר

הוספת תגובה

• עצה לגבי מרשם מפסיכיאטר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2013

עניתי על השאלה הזאת ...
    מירו - השפעה מרגיעה חזקה , יעיל בטיפול בחרדה.
    שילוב מהווה מרכיב טיפולי בעל פוטנטיות גבוהה ( מסלולי השפעה שונים במוח)
    ניתן להיגמל, זה לא סמים, הזמן מאוד אינדיבידואלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, לא ראיתי מענה לכן שאלתי שוב

רפי
    21/02/2013

אולי חשבת שענית או מחקת אבל אין שום תגובה/מענה לפני אחרת לא הייתי שואל שוב .

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    גבי
    20/02/2013

האם אפשר לקחת אינווגה 6 מג עם אסטו 10 ?
    פעם שעברה הקאתי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• בדקתי באינטרנט

גבי
    20/02/2013

תגובות בין תרופה מול משפחת תרופות אחרת
    בשילוב תרופות ממשפחת ה-SSRIs עם פאליפרידון גובר הסיכון לפרכוסים. יש להיזהר במתן משולב זה.
    היום ממש לא הצלחתי לקום מהמיטה ( לא בבוקר אלא אחרי הצהרים )
    האם דיכאון יכול לנבוע או להתחזק עקב ארועים כמו למשל מפגש חברתי שהיה אתמול ? זה פעם ראשונה שקורה לי משהו כזה

וזה ממש מבאס אותי אני בכלל רוצה להוריד את האינווגה ועכשיו אני לא יודע מה אני אמור לעשות ? אני מעולם לא טופלתי בדיכאון ? ואיזה כדורים עובדים בשילוב עם אינווגה ?
    יש לי תור עוד שבועיים האם כדי להקדים ?
    מה קורה לי . ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2013

תיאורתית כן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוחי
    20/02/2013

היי,
    בזמן האחרון אני רואה סביבי(איני יודע אם זה הפורום הנכון לשאול)כמה אנשים מבוגרים שמעשנים סמים(לא קלים)( , אחד מהם שלוקח את זה ומאפשר את זה גורר אחריו הרבה אחרים. ואף יש רופאבין האנשים האלה שטוען שהסמים אינם מזיקים כל עוד לוקחים אותם במינון נמוך ומבוקר. אין הבדל משמעותי בין הסמים לבין התרופות הפסיאטריות. עכשיו לדעתי, זה מזיק. אבל אני נוכח שכבר מזה מספר רב של שנים האנשים האלה משתמשים בהם ולא קורה להם שום נזק דבר שנראה לעין.ומקרוב אני רואה את זה...זה לא השערה.אלה אנשים שכניראה לא מאפשרים לזה לגרור אותם והם אלו שמחליטים מתי מתאים להם ומתי לא.מבחינתי זה לא משפיע עליי ולא מדבר אליי ולכן אני לא מושפע. אבל השאלה שלי היא כזאת, האם יש משהו שבעצם שגוי אצלנו בתפיסה על כל הנושא הזה ובעצם זה קשור לאדם שלוקח את זה ולא לסם עצמו. ברוב המיקרים שהוא לוקח באופן מבוקר ולא נגרר לזה. איני מדבר על מיקרים ספציפיים שבאמת הסם מעורבב או שזה לא מתאים לאדם בגלל כל מיני בעיות משלו.לאדם נורמלי ומבוגר.מאוד מסקרן אותי, כי למען האמת זה מפחיד אותי בכך שאני קרוב (מחוסר ברירה) לאותם אנשים ולא בגלל שאני מפחד להגרר כי אני כבר מכיר אותם זמן רב מאוד וזה לא השפיע עליי ארני אדם חזק. אבל באמת מפחיד אותי כניראה בגלל כל מה שאומרים על הדברים האלה. אשמח לדיעה ולעוד מידע בנושא אולי.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• סתם דעה

גבי
    20/02/2013

יש אנשים שיעשנו ידלקן הרבה בחיים שלהם גם בגיל מבוגר ןלא יקרה להם כלום .
    אבל אבל גדול יש אנשים כמוני שהסמים ואני לא מדבר על קלים יגרמו להתקפים פסיכוטים לתחלואה ולצורך הרופאים פסיכאטרים וכדורים לכל החיים אולי .

אני באופן אישי אף פעם לא ראיתי את עצמי מכור או משהו כזה כי אמרתי לעצמי שזה טריפים וגראס נו אז מה יכול לקרות . ! אז זהו שלא אני לא הגבלתי את עצמי בשונה מהאנשים שאתה מספר עליהם .
    ועברתי אשפוזים כדורים זריקות לא זיינתי 6 שנים וסבל נוראי לי ולמשפחתי , אתה כן בפורום הנכון . ועכשיו רופאים יגידו לך שסמים מעוררים תגובות פסיכוטיות אבל אני אומר לך תדע אם הייתי עושה במידה אם היה קורה משהו . עד היום אין לי תשובה לזה .
    כל עוד אתה יכול להסתכל מהצד ולצחוק על זה אז זה טוה אני כבר לר יכול לצחוק .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאחל לך הצלחה

שמוליק
    20/02/2013

שלום גבי.

גם אני כמו יוחי לא התנסיתי בסמים, ולכן אים לי משהו חכם להגיד.

בכל אופן, אני מעריך את ההתמודדות שלך. מי שמתמודד ולא מתייאש, בסוך ימצא את הדרך חזרה.

אני מאחל לך כל טוב, שתצליח לחזור לעצמך, ושבסוף תהיה גאה בהתמודדות שלך.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסה
    ירדנה
    20/02/2013

שלום, רציתי לדעת תוך כמה זמן מרגישים השפעה מזיפרקסה 5 מ"ג?

לקביעת תור
    סגירה
    זיפרקסה

הוספת תגובה

• זיפרקסה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2013

השפעה מרגיעה תוך שעה
    זה מאוד תלוי במינון ותגובה אישית של כל המשתמש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדם מכיר את עצמו הכי טוב
    חסוי
    20/02/2013

שלום רב,
    אני אשה בת 41 אמא לשישה ילדים.לפני שנתיים ילדתי בנות תאומות .מהריון לא מתוכנן ולא רצוי.בעלי רצה שאפיל וגם אני .אך התקשינו להחליט על הפלה ולכן בחרנו ללדת.לידת התאומות הכניסה אותנו למערבולת ולסחרור .כיון שבזמנו היו לנו שתי בנות בגיל שנה ושנתיים.נוצר מצב של ארבע בנות מתחת לגיל שנתיים.בדומה כמעט לרביעייה.ההתנהלות בבית הפכה לסיוט.קיבלנו עזרה מהרווחה בעירנו בטיפול בתאומות מה שעזר מאוד.קיבלנו עזרה רבה מהמון כיוונים והיינו אופטימיים מאוד.אני התחלתי להתאמן גם דיאטה וירדתי מהר במשקל.נראיתי מצויין.כל ארבעת הבנות היו במעון.הבוקר שלי היה פנוי ובילתי רוב הזמן במכון הספורט.בערבים גם יצאתי לריצות.דיי התמכרתי.התחלתי להתרכז בעצמי.ובמודע גם בחרתי לעשות זאת עד כדי חוסר אכפתיות מהילדים ברמה לא של הזנחה דאגתי לכל הצרכים הבסיסיים שלהם כגון אוכל אמבטיות משחק וכו',ברמה של מעבר לצרכים הבסיסיים אז זה היה קודם כל הצרכים שלי.אם זו שעת היציאה לריצה אז שום דבר לא עצר אותי.יצאתי בלי עיכובים.החלטתי שאני לא עוצרת את החיים שלי כי יש לי הרבה ילדים אלא אני דואגת למראה שלי להנאות שלי ולא מקריבה את עצמי.לפעמים הייתי כועסת עליהם אם היו מעכבים אותי.הם נורא נזקקו לתשומת הלב שלי .אך לא היה אכפת לי.הייתי שקועה בעצמי.בוקר אחד חזרתי מאימון,בעלי היה בבית.הייתי במצב רוח מאוד מרומם,רקדתי שרתי,בעלי דיבר איתי שאני צורחת על הילדים ושאני לא נורמלית והוא לא יודע מה קרה לי אז התחלתי לבכות כמו תינוקת.ואז הוא אמר שמשהו לא בסדר איתי,כל כך נעלבתי שאמרתי לו אני לא נורמלית?והיה בי כעס רב שבמקום שיפרגן שאני דואגת לעצמי זה מה שיש לו לאמר.בלי לחשוב הרבה התקשרתי לעו"ס .ביקשתי ממנה לקחת אותי לאשפוז.במיון אבחנו לי התקף מניה חולף.כיום אני מסרבת לקבל את האבחון הזה כנכון.אני לא אדם אלים רחוק מכך.אני אדם רגיש עדין מתחשב בזולת.שומרת מצוות.אני הייתי במודעות ובהכרה מלאה.כל האבחון מתבסס על פרשנות של המאבחן לתשובות שעניתי.קיבלתי טיפול תרופתי דפלפט וריספרדל.בשחרור הורידו לי את הריספרדל כי הרדים אותי עד כדי שיתוק,עד היום אני עם הדפלפט במינון 1000מ"ג ביום .אני לא שלמה עם זה שלוקחת כדורים .לא שלימה עם האבחון .מה תוכלו להציע לי לעשות כדי שאהיה חופשייה ממחשבות יומיומיות טורדניות על נכונות הטיפול.אני מאמינה מאוד ברפואה טבעית סינית ודומיהם.איך כדאי להפסיק עם הכדורים בהדרגה.500 מ"ג ביום למשך כמה זמן?עד להפסקה מלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    אדם מכיר את עצמו הכי טוב

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    20/02/2013

שלום לך.

אני מאוד מבין לליבך.

אני יכול לומר לך בוודאות שהרופאים יתנו תגובה קצרצרה, והיא שאין להפסיק או לשנות את המינון מבלי להתייעץ עם הרופא.

אני אישית הפסקתי את התרופוןת על דעת עצמי אחרי אישפוזים כפויים שהיו בהחלט מוצדקים. את נמצאת במצב טוב יותר ממה שהייתי כשהתאשפזתי, שכן את החלטת על אישפוז מרצון, ולפי מה שכתבת, נראה לך שזו הייתה טעות, ושמצבך לא הצדיק אישפוז, ובוודאי שלא בכפייה.

הריספרדאל היא תרופה אנטי-פסיכוטית, וככל התרופות האלה היא מרדימה, הבנתי שהפסקת אותה.

לגבי הדפלפט, אני מציע להוריד 100 מ"ג לשבוע, עד להפסקה.

את האיבחון לא ניתן לבטל. אני מציע להתעלם ולהמשיך הלאה. פשוט שיהיה לך ברור שאת בסדר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של סיפרלקס
    דנה צחור
    20/02/2013

שלום רב,
    אני בת 40 ונוטלת סיפרלקס בערך 7 שנים.
    התחלתי מחצי כדור אחרי הלידה הראשונה ובארבע שנים האחרונות כדור שלם (לאחר הלידה השנייה). אני שמה לב שאני עצבנית ,חסרת סבלנות ואף לעיתים עושה עוויתות. אני אכן מרגישה שהכדור שולט בי וזה מתסכל . הייתי במעקב אצל פסיכיאטרית פרטית ידועה אבל היא לא התרגשה מהעניין .
    אשמח לתשובה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של סיפרלקס

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של סיפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2013

יש קושי לתת מענה מקצועי.
    ייתכן סיבות רבות , כגון ביולוגי - תזונה , מרכיב פסיכולוגי, ירידה בהשפעת הכדור ועוד..
    יש צורך בבירור גופני יסודי, לישקול תוספי מזון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילובים בעייתים?
    שלי
    20/02/2013

שלום,

אני מטופלת ב-50 מ"ג לוסטרל ליום ורציתי לדעת האם בעייתי במהלך הטיפול-

1. לעבור הרדמה מקומית בעת עקירת שן (אני לא מתכוונת לדווח לרופא על הלוסטרל).

2. לקחת מלטונין באופן זמני (כמה ימים עד שבוע) כדי לעזור עם ג'ט לג קשה.

3. ואם ניתן לקחת מלטונין, אז עד איזה מינון ליום?

תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שילובים בעייתים?

הוספת תגובה

• שילובים בעייתים? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2013

אין בעיה בשילובים הנ''ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט והשמנה
    ורד
    19/02/2013

שלום.
    אני נוטלת סרוקסט כ20 מ"ג ליום מאז יוני, עקב חרדה,
    ישנו שיפור משמעותי במצבי ! אך מאז שאני נוטלת אותה עליתי כ10 ק"ג במשקלי!
    התחלתי לאחרונה משטר תזונה וספורט ולא הצלחתי להוריד קילוגרם אחד..
    הדבר מאוד מטריד אותי ומפריע לי מאוד
    מעולם לא שקלתי כך..
    חשוב לי לציין שלפני שהתחלתי עם הטיפול הזה, ניסיתי ציפרלקס ורסיטל והתרופות הללו
    גרמו לי להחרפה במצב...
    שאלתי, האם יש תרופה אחרת שתהיה טובה לי?

ורד.

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט והשמנה

הוספת תגובה

• סרוקסט והשמנה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2013

יש מספיק אופציות לטיפול וניתן למצוא תחליף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ פסיכיאטרי
    ממ
    19/02/2013

שלום,
    יש לי בעיה של טיקים ,הבדיקות יצאו טובות ולא מצאו את הסיבה.
    הפנו אותי לפסיכיאטר רציתי לדעת מה יהיה ולמה דווקא פסיכיאטר ,ואם ימצא לזה פיתרון?<

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ פסיכיאטרי

הוספת תגובה

• בגלל

גבי
    20/02/2013

שתרופות פסיכאטריות ניתנות לטיפול בטיקים .....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ פסיכיאטרי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2013

טיקים בעיה ניורומוטורית.
    לפעמים שייך בספקטרום האובססיביב קומפולסיבי.
    יש לשלול בעיות נלוות.
    יש לברר וויטאמין B 12
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפי שאמרתי בוצעו הבדיקות הכל......ע

ספיר
    22/02/2013

אבל לא ענית על שאלתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר בין מירו לציפרמיל
    גיא
    19/02/2013

מזה כחודשיים אני נוטל מירו 30 מ"ג לטיפול בחרדה, אולם איני מרגיש שהכדור כ"כ עוזר לי,
    לציין כי בעבר טופלתי בציפרמיל ומאוד עזר לי.
    בעקבות זאת אני מעוניין לעבור מהמירו לציפרמיל (20 מ"ג).
    שאלתי היא כיצד לעשות זאת - האם להפסיק בבת אחת את המירו ומיד להתחיל את הציפרמיל, או להפסיק את המירו בהדרגה ובמקביל להתחיל כבר ציפמיל, או שבכלל לעשות הפרדה ביניהם...
    בקיצור איך לעבור ביניהם.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר בין מירו לציפרמיל

הוספת תגובה

• מעבר בין מירו לציפרמיל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2013

הפסקה הדרגתית ואיטית
    תקופת "ניקיון " ללא תרופות למשך 4 ימים
    התחלת ציפראמיל חצי כדור
    מומלץ מעקב רופא כמובן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת סימבלטה- דחוף
    ראומה
    19/02/2013

שלום רב,
    נטלתי סימבלטה במשך כשנה וחודשיים. בליווי פסיכאטרית ובאופן הדרגתי ביותר הפסקתי ליטול אותה. עבר חודש וחצי מאז נטילת הגלולה האחרונה. כיום מרגישה סחרחורות לא נעימות, אני כל הזמן מרגישה כאילו אני על אונייה. כאילו הסביבה מסתובבת למרות שאני עומדת במקום. רציתי לשאול האם זה חלק מתופעות הלוואי של ההפסקה והאם זה הגיוני שגם אחרי כל כך הרבה זמן שעבר עדיין יכולות להיות תופעות לוואי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת סימבלטה- דחוף

הוספת תגובה

• הפסקת סימבלטה- דחוף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2013

לא מאפיין שכיח.
    יש לפנות לרופא משפחה , לברר לחץ דם, דופק ואקג.
    יש לברר את המרכיב הגופני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל וזיפרקסה
    ירדנה
    19/02/2013

במקרה ולוקחים ריספרדל יחד עם זיפרקסה (בגלל קושי בבליעת כדור הזיפרקסה) האם ריספרדל 1 מ"ג מבטל השפעה של זיפרקסה 5 מ"ג?

לקביעת תור
    סגירה
    ריספרדל וזיפרקסה

הוספת תגובה

• לא אמור לבטל

שמוליק
    19/02/2013

שלום ירדנה.

אינני רופא.

שתי התרופות שציינת הן תרופות אנטי-פסיכוטיות, ולכן, ככל הנראה, הן אינן אמורות לסתור זו את זו, אלא להגביר את חסימת קולטני הדופאמין.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אמור לבטל - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    19/02/2013

תרופה אחת לא מבטלת את השניה -אך השילוב הוא לא הגיוני ולא נהוג לשלב בין 2 תרופות אלו-כדאי לקחת רק אחת מהן במינון טיפולי מאשר את שניהם במינונים נמוכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה לגבי מרשם תרופתי מפסיכיאטר
    רפי
    18/02/2013

שלום רב

לאחרונה אבי כבן 71 לקה בחרדה ודיכאון מדובר בתקופה של החודש האחרון אציין שאבי אדם בריא מאז ומעולם איש עבודה חרוץ עובד כחקלאי עצמאי במשך 44 שנה עובד שבעה ימים בשבוע כ 10-12 שעות ביום.
    אציין שאבי מעולם לא עבר שום חוויה דומה בעבר הוא טוען לפחות שאיננו יודע מה גרם לבעיה אותה חווה כעת, לא קרה שום דבר מיוחד הוא לא חווה שום אירוע טראומתי כלל והגורם איננו ידוע.

בכל אופן היינו אצל פסיכאטרית לפני יום והיא רשמה לו כדור מסוג " מירו " בנוסף לציפרלקס שהוא לוקח כעת מה שאני חושש ממנו זה תופעות לוואי ואחת מהן היא ש"מירו " גורם לחרדה כתופעת לוואי .
    השאלה שלי היא כזו .

1) כיצד ייתכן שרושמים כדור נגד חרדה ( שבה הוא לוקה לפי אבחנת הפסיכיאטרית) שתופעת הלוואי שלו היא חרדה ומתח ?

2) האם שילבו של מירו וציפרלקס הוא לא "אלים " מדי?

3)האם יכול להיגמל מהכדורים הללו מהר יחסית תוך כמה חודשים?

תודה מראש

הוספת תגובה

• מדוע לא קיבלתי מענה לשאלה שלי?

רפי
    20/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה לגבי מרשם תרופתי מפסיכיאטר - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    21/02/2013

שלום רב,
    מירו הוא תכשיר נוגד דיכאון עם השפעה מרדימה. הכדור לא גורם לחרדה. התופעות הלוואי הנפוצות שלו הן ישנוניות יתר ועליה בתאבון. אכן בדרך כלל בטיפול בדיכאון מקובל להתחיל מטיפול בתכשיר תרופתי אחד ולא מהשילוב, אך כל מקרה לגופו ואני מאמינה שלפסיכיאטר המטפל הייתה סיבה בגללה המליץ על השילוב.
    שתי התרופות שהומלצו לאביך לא ממכרות ואין צורך "להגמל" מהן כשמחליטים להפסיקן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצות לגביי פגישת עם פסיכיאטר...
    אורן
    18/02/2013

שלום רב ותודה מראש על העזרה.
    אני בחור בן 31 הנמצא בדכאון, לא דכאון כבד מדי, אני מתפקד, עבודה קבוע, גר לבד, אבל אני עצוב ובלי חשק לכלום, זה בעיקר בגלל לא מעט דברים בריאותיים שמתרחשים אצלי.
    טיפול פסיכולוגי בכלל לא עוזר ואני לא אוציא יותר כסף על זה. אני הולך לקבוע פשיגת עם פסיכיאר, אני מעוניין שהכדור שיתן לי גם יפגע בחשק המיני שלי, סליחה על הביטוי אבל אני מאוד חרמן וזה מאוד פוגע בי מבחינת נפשית, גם אין לי כוחות פיזים ונפשיים להיות במערכת יחסים וקשה לי עם הקטע של הסקס בגלל סיבות בריאותיות גם, זה מקובל אם אגיד לו מראש שאני מעוניין שהכדור שיתן לי לא רק יטפל בדכאון שלי אלא שתהיה גם סבירות גבוהה שזה יפגע גם בחשק המיני שלי?
    להגיד לו מראש שאני בכוונה רוצה לפגוע בחשק המיני שלי?

תודה

הוספת תגובה

• חושב שעדיף להגיד לו

שמוליק
    19/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיון אישי

גיא
    19/02/2013

(אינני רופא)
    קח כדורים נגד דיכאון - ציפרלקס ודומיו
    ותרוויח שני ציפרים במכה אחת -
    רוב הנוגדי דיכאון מורידים את החשק המיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור נגד דיכאון והריון
    עדי
    18/02/2013

שלום, בהתייעצות עם רופא המשפחה הוחלט להתחיל לקחת כדורים נגד דיכאון וחרדה.
    מכיוון שאני מתכננת הריון הרופא המליץ על סרטרלין.
    האם באמת ניתן לקחת את הכדורים גם כשאני נכנסת להריון? זה קצת מדאיג אותי. הרופא אמר שאפשר להמשיך לקחת גם בהריון ושהסיכון קטן לעומת התועלת.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כדור נגד דיכאון והריון

הוספת תגובה

• כדור נגד דיכאון והריון - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    19/02/2013

אכן סרטרליין הוא בטוח מאוד בהריון וגם בהנקה והתועלת ממנה היא רבה.בכל מיקרה תמיד ניתן לקבל מידע במרכז הטרטולוגי לגבי נושאים אלו ועידכונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה