פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזו
    מודאג
    28/02/2013

האם יכול להיות מחלת נפש באשה בגיל המבוגר שמתפקדת כרגיל אך החליטה שדוטקא בנה המסור מנסה להרוג אותה ולהרעיל אותה והיא כל הזמן מדברת על זה ?
    האם יש כזו מחלה שהתחילה רק בגיל המבוגר ? ואם כן מה שם המחלה ? והטיפול
    בברכה דו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכיזו

הוספת תגובה

• כנראה שכן

שמוליק
    01/03/2013

שלום.

אינני רופא.

עד כמה שידוע לי אין שום מניעה שזה יקרה בגיל מבוגר, אבל הסיכוי שזה יקרה לראשונה בגיל מבוגר הוא נמוך יותר מאשר שזה יקרה לראשונה בגיל צעיר.

אני זוכר שהיה איתי בבית החולים בן אדם מבוגר (לפחות 50), שזה היה האישפוז הראשון שלו.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזו - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    04/03/2013

שלום רב,
    התסמינים שאתה מתאר עלולים להיות חלק ממצב פסיכוטי שיכול להיות חלק ממספר מחלות או הפרעות נפשיות, כמו למשל סכיזופרניה, הפרעה דו-קוטבית (הידוע בשם מניה-דפרסיה), דמנציה. כדי לאבחן את המצב ולהמליץ על הטיפול המתאים, יש צורך בבדיקה של פסיכיאטר מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה
    .
    28/02/2013

שלום רב דוקטור

אני משערת שלכול רופא יש לו דעה על כל תרופה, חוץ ממה שרשום בהתוויה שלו,

רציתי לדעת מה דעתך מניסיונך ,על תרופה בשם סרוקסט ,גם כלפי החרדות ,ואולי לדיכאון אולי עוזר פחות , וגם אולי בהקשר לתקופה הזאת , === ובכלל ===

וגם על החומר שקיים בתרופה הזו.

לקביעת תור
    סגירה
    דנה

הוספת תגובה

• דנה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2013

סרוקסט תרופה ממשפחת SSRI , מעלים סרוטונין.
    אוד יעילה לחרדה ודיכאון.
    סרוקסט מאוד יעילה בהשפעה מרגיעה, בגלל חסימת קולטן היסטמין,
    אך בו בזמן מאוד מרגיעה ואף גורמת לעליה במשקל.
    חובה ליטול באופן מסודר ולא להפסיק ללא יעוץ בגלל סיכוי לתופעות גמילה.
    נחשבת הכי מרגיעה ומעולה במצב חרדה קשים ( מבין התרופות SSRI )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רע לי..
    יוסי
    28/02/2013

אהלן, אני בן 18 וחצי קודם כל, ושפוט רציתי לשתף ולקבל עצות. אז ככה, כמו שאמרתי אני בן 18 וחצי, עוד שבועיים מתגייס. לפני חצי שנה הכרתי את החברה הראשונה שלי, לאחר משבר נפשי מאוד קשה. האמת היא, אני אוהב אותה, באמת. האמת שעוד לא שכבנו ומאוד קשה לי עם זה, אבל ניחא. בחודשיים הראשונים בקשר, עשיתי שטויות עם בנות אחרות, סיפרתי לה את זה, היא נפרדה ממני וחזרה אלי שבוע אחרי. בתקופה שלא היינו יחד, כאב לי, היה לי מאוד רע, כאילו חרב עלי עולמי. ולאחר שהיא חזרה אלי היה לי נורא טוב, עד לפני שבוע בערך. באמת שאין לי שום סיבה להרגיש רע, או דיכאון. יש לי אחלה משפחה, אני מבוסס מאוד, חברה יפה וכו'. אבל לפעמים אני מכניס את עצמי לסרטים של אולי אני לא אוהב אותה מספיק? אולי זה לא זה באמת? למה היא אוהבת יותר ואני לא מצליח לאהוב כמוה? אני אוהב אותה בכלל? האמת שאני בן אדם מאוד קיצוני ברגשות שלו. פעם הכי בהיי ולרגע בתחתית הבור. אנחנו נמצאים המון ביחד, מבלים זמן לפני הגיוס. למשל כבר שבועיים אנחנו לא זזים אחד מהשנייה. ברור לי שיש תקופות פחות טובות בקשר, פחות אוהבים, אבל אין סיבה שארגיש כ"כ רע? אז למה לעזאזל למה הנפש שלי כזו פגומה?! גם אם לא אוהבים בכלל לא צריך להרגיש ככה. פשוט לא טוב לי. היא מדהימה, הכי מחבקת, אוהבת, דואגת. ואני פשוט לא יכול להתנתק מהמחשבות האלו. אני מאוד מנסה להגיד לעצמי, שזה תקופה, שהיינו המון ביחד וזה טבעי, לא תמיד מרגישים את ההרגשה ואת האור של האהבה, ואין מה להילחץ מזה ושהיה לי ככה רע. אבל זה לא עוזר. יכול להיות שזה מפני שאני כל היום בבית? הרי אני לא עובד, לא עושה הרבה במהלך היום, והאמת גם כשאני עושה אני לא מרגיש טוב. כל היום רע לי וכל היום אני מנסה לשכנע את עצמי שזה טבעי וזו תקופה ואין מה לעשות. לא יודע מה לעשות כבר, לא טוב לי. יש לי משקעים של חרדה מטורפת בעקבות משבר קשה שעברתי לפני 7 חודשים בערך, הייתי ממש שבור ולא באמת חייתי. יכול להיות שבגלל שלא טיפלתי בעצמי רגשית אז, זה מתנקם בי עכשיו? לא ביקשתי כלום, רק שקט נפשי ושיהיה לי טוב!! אשמח לעצות, תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    רע לי..

הוספת תגובה

• עצה

שמוליק
    01/03/2013

שלום יוסי.

אינני רופא.

בכל אופן, נראה לי שאתה צריך לשתף את חברתך בהרגשה הזו, ולשמוע את דעתה בעניין.

יכול להיות שמבחינתה זה בסדר, והיא מקבלת ממך מספיק. ואם לא, אז אולי ביחד תוכלו למצוא את הדרכים לכך שהיא תקבל יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעלפויות
    יונית
    28/02/2013

שלום רב,
    אני בת 44 סובלת מדיכאון קל מזה כמה שנים ומטופלת בסימבלטה. בזמן האחרון אני מאוד עצבנות וחרדה. מזה כשנה סובלת מסחרחורות התוקפות פתאום. שלשום התרופתי בקופת חולים למשך מעל שעה. יכולתי לשמוע קולות ואת המתרחש סביבי אך לא להגיב ולא לפקוח עיניים. ניסו להעיר אותי בדרכים שונות עשו לי בדיקות ואני לא הגבתי. הייתי מעולפת וידעתי שאני מטופלת אך ללא יכולת להגיב. כעת יש לי סדרת בדיקות לבירור. ברצוני לדעת האם מקרה כזה יכול להגרם מגורם נפשי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התעלפויות

הוספת תגובה

• התעלפויות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2013

תיאורתית יכול להיות מגורמים רבים
    ממליץ לשלול בעיה בלחץ דם, דופק, אקג
    בדיקות דם - סוכר, מלחים ועוד...
    האם היית במעקב לחץ דם ?
    רק בסוף הבירור הייתי מעלה ספק לגבי מרכיב נפשי ,מצבים דיסוציאטיביים וכו....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון פסיכוטי
    אניה
    28/02/2013

שלום רב,
    אבא שלי מאובחן כסובל מדיכאון פסיכוטי. אחרי 3 שבועות של אישפוז בבית חולים, בהם התחילו טיפול ברספרידל ובונסרין, הוא שוחרר מבית חולים. במהלך האישפוז היה שיפור מסויים במצבו, שבעיקר בא לידי ביטוי בכך, שהוא היה רגוע יותר. העכשיו הוא 4 ימים בבית ונראה שחלה הרעה משמעותית במצבו, שוב פען התחילו להופיע פסיכוזות. האם מצב של רגרסיה כזו לאחר שיחרור מהאישפוז היא בגדר תופעה נורמלית/סבירה?בכל מקרה ביום ראשון יש לו תור לפסיכיאטר שיעריך מחדש את מצבו לאחר האישפוז, אך אנו מודאגים והדרך עד ליום ראשון נראת עוד רחוקה.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון פסיכוטי

הוספת תגובה

• דיכאון פסיכוטי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2013

לא אמור להיות רגרסייה
    השיחרור מבית חולים צפוי להיות במצב של תגובה קלינית / רמיסיה
    וללא מצבס פסיכוטי ואו מסוכנות.
    באם קיים מצב פסיכוטי , חוסר יכולת להפריד בין העולם הפנימי והמציאות וכן סיכוי למסוכנות עצמית או לסובבים , חובה לחזור במיידי לבית החולים להערכה חוזרת דחופה ובטח לא להמתין מס ימים - שבועות ...

לפעמים היציאה מבית חולים והגעה הביתה, מחמירה את התיסכול, ערך עצמי - תחושות אשם ועוד, מה שיכול לתרום להחמרה במצב הנפשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון פסיכוטי המשך

אניה
    04/03/2013

שלום רב,
    תודה רבה על התשובה! אבא שלי לא הסכים לחזור לבית חולים, זאת הסיבה שלא חזרנו.
    אתמול היינו אצל הפסיכיאטר במרפאה (פגישה מתוכננת אחרי השיחרור). אבא שלי התהנג שם אחרת לגמרי ממה שהוא מתנהג אתנו בבית, אמא שלי ואני נוכחנו בפגישה וניסינו להסביר את המצב בפועל, אבל היה מאד קשה לעשות את זה בנוכחות האבא והרופא לא הסכים לדבר אתנו בלעדיו.
    בכל מקרה הוא העלה את המינון מרספרידל 1 ל 1.5 ובגלל שהוא נשאר בבית, אמר שאפשר גם לתת קלונקס. יש לי כמה שאלות:
    1. כמה זמן אמור לעבור על מנת שנרגיש את השינוי?
    2. האם חייבים להעלות את המינון בהדרגה (כלומר במקרה שלנו מ-1 ל-1.5) או שאפר היה לדוגמא להעלות אותו ישר ל-2? אני דואגת כי מכיוון שהרופא רואה התנהגות אחרת לגמרי מזו שאנו רואים, אינני בטוחה שהמינון הזה יעזור.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרול אלטרולט
    גליגל
    28/02/2013

אני בת 40 סובלת ממיגרנות שנים רבות ולוקחת אימטרקס(סומטרידקס-בממוצע 8-9 כדורים בחודש) בזמן התקף. במקביל אני סובלת ממחשבות חרדתיות רבות. הפסיכיאטרית שאותה פגשתי המליצה על אלטרול/אלטרולט. קראתי וראיתי שתרופה זו עצמה עלולה לגרום לחרדה.....יש לציין שלמיטב הרגשתי אני לא דכאונית אולי משהו קליל.. בעייתי המרכזית היא המחשבות החרדתיות המשתלטות על כל תחום.
    האם אכן זה הטיפול? אני חוששת לקחת אותו.
    כמו כן אני סובלת מגסטריס שהתפרץ לאחרונה (לדעתי לפן הריגשי גם "יד" בנושא) האם כדור זה בטוח לשימוש כשיש גסטריס?
    בברכת יום מצויין

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרול אלטרולט

הוספת תגובה

• אלטרול אלטרולט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/02/2013

במצבים מסויימים הטיפול הנ'ל מקובל.
    אני אישית הייתי מעדיף SSRI , כגון ציפרלקס, לוסטראל וכו..

אין בעיה עם גאסטריטיס, כל עוד יש בנוסף טיפול מתאים, כגון לוסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות ובדיקות
    אופיר
    27/02/2013

שלום.אני בן 30 לוקח מזה כשלושה חודשים ציפראמיל 20 מ"ג + קלונקס 2 מ"ג לטיפול בהתקפי פאניקה.
    האם התרופות הללו עלולות להגביר רמת כולסטרול/טריגליצרידים/סוכר בדם?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות ובדיקות

הוספת תגובה

• תרופות ובדיקות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/02/2013

לא שכיח ולא באופן ישיר.
    מומלץ מעקב תפקודי כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון ,דיכאון ,חרדה?
    שאול ב
    27/02/2013

שלום רב,סובל מטינטון קשה בשתי האוזניים,נוטל קלונקס לשינה ולהרגעה,{לא כל כך עוזר}נוטל את התרופה כ10 שנים,מזה מספר שנים חש אי שקט,היתפרצויות זעם,חוסר סבלנות לא רגוע,מסתגר בתוך עצמי,אין לי חשק לכלום,כמו כן חושש להישאר לבד,לנסוע לבד שלא יקרה לי משהוא בראש עקב הטינטון{מדי פעם עוצמת הטינטון עולה ואז גרוע מאוד},א,מה הבעיה שלי,ב-האיםפ ישנו טיפול,לחוסר השקט ,ולשאר הבעיות,{סובל מהטינטון כ40 שנה מוציא אותי מהדעת בן 62}. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טינטון ,דיכאון ,חרדה?

הוספת תגובה

• טינטון ,דיכאון ,חרדה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/02/2013

יש להפריד בין הבעיה באוזן למרכיב =הנפשי.
    הבעיה באוזן - קודם כל באחריות אאג.
    לגבי המצב הנפשי, מומלץ לעבור בדיקה והערכה של איש מקצוע, כיום מתן טיפול תרופתי ( ממשפחת SSRI , כגון ציפראלקס, פרוזאק .. ) בשילוב שיחות טיפוליות מאוד יעיל.
    כמו כן , יש להקפיד , הפחתת קפה, גורמים ממריצים, הליכה מסודרת בערבים - ללא טלפון, ישיבה בשמש , לא בשיא החום ( מעלה סרוטונין שיכול לעזור ), דגש על דיאטה נכונה, תוספי מזון, לפעמים יש צורך בבדיקות דם בקופ'ח ולברר את המצב ההורמונלי. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש תרופות נגד דיכאון וחרדה שלא גורמות להשמנה?
    גלי
    27/02/2013

שלום רב,
    עד לפני חצי שנה נטלתי 10 מ"ג ציפרלקס במשך חצי שנה. התרופה בהחלט עזרה באופן משמעותי, אך גם הביאה לכך שעליתי לא פחות מ-6 קילו! ואני בחורה רזה כך שממש ראו את העלייה במשקל (משהו בתרופה פתח לי את התיאבון בצורה לא מוסברת ושלא חוויתי עד אז). העלייה במשקל ביאסה אותי מאוד ולא משנה כמה עסקתי בפעילות גופנית וכמה הקפדתי על תזונה מאוזנת לא ירדתי אפילו גרם כל עוד נטלתי את התרופה, מה גם שההשמנה פגעה עוד יותר בביטחון העצמי שלי שגם ככה הוא לא משהו מלכתחילה. החלטתי בעקבות זאת להפסיק לקחת את התרופה וברגע שהפסקתי הקילוגרמים פשוט נשרו ממני מבלי שעשיתי משהו מיוחד. הפסיכיאטרית שלי הופתעה מההשמנה ואמרה שהחליטה על תרופה זאת בגלל שיש מעט תופעות לוואי עם ציפרלקס ביחס לתרופות אחרות. האם יש תרופות נגד דיכאון/חרדה שלא גורמות להשמנה? לעלות ככה במשקל אני פשוט לא מוכנה יותר בשום פנים ואופן כיוון שזה גורם לי לעוד מועקה וחרדות.

הוספת תגובה

• ציפרלקס והשמנה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/02/2013

אכן לא טיפוסי לציפרלקס.
    לוסטראל ופרוזאק , נחשבות הכי פחות משמינות ולעתים אף יש ירידה במשקל.
    הייתי ממליץ לנסות לוסטראל ,גנריקה סרנדה ( חומר פעיל : סרטאלין)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסדה לטיפול בדיכאון
    תקווה
    27/02/2013

שאלתי בנוגע לקסדות יש אחת עם מגנטים שלא התאימה לנו בגלל קבוצת סיכון אפילפטית אז מה עם הקסדה השניה המצאה ישראלית מה ההבדל בניהם והיכן ניתן להגיע לטיפול על דיכאון עמיד

לקביעת תור
    סגירה
    קסדה לטיפול בדיכאון

הוספת תגובה

• קסדה לטיפול בדיכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/02/2013

הקסדה "החדשה" , מבוססת על גירוי עמוק יותר.
    עדין הנושא חדש, בבדיקה, לא בטוח שמאוד יעיל, דורש עוד זמן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    gf
    27/02/2013

1) האם עילה במינון של הרסיטל יביא בהכרח עוד תופעות לוואי?
    2) האם ניתן לשלב רסיטל וקונצרטה להפרעת קשב וריכוז?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/02/2013

עליה במינון עד 60 מ''ג של רסיטל לא בהכרח יוביל לתופעות לוואי, למרות שכל שינוי במינון תיאורתית יכול להיות מלווה בתופעות לוואי מספר ימים.
    שילוב עם קונצרטה , מעלה את הסיכוי לתופעות לוואי, דורש זהירות ושיקול דעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור נגד דיכאון וכדור למיגרנה
    אורנג'
    26/02/2013

אני לוקחת כבר הרבה שנים 1כדור פרוזאק (המקורי) ליום. בתקופה האחרונה מצאתי כדור שמאד עוזר למיגרנות שאני סובלת מהם שנים רבות. "זומיג" נאורולגית אמרה לי שבמימון נמוך , מדי פעם אם אקח זומיג לא יקרה כלום.למרות האזהרה שלא לקחת את הכדור עם כדורים מקבוצת SSRI. בתקופה האחרונה סבלתי יותר ממיגרנות והשתמשתי ביותר כדורים (עד 15 בחודש) למיגרנה.

לא הרגשתי שיש בעיות (נוסף כמובן על המיגרנה שהיא בעיה גדולה) מיוחדות בשילוב הזה.. האם אוכל להמשיך במינון כזה גם להבא? אם יהיה צורך אפשר לקחת יותר זומיג. כמה אני יכולה לקחת ליום (הזומיג הוא 2.5מ"ג).

תודה מראש על התשובה

הוספת תגובה

• כדור נגד דיכאון וכדור למיגרנה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/02/2013

הסכנה בשילוב הנ''ל, תסמונת סרוטונין, שעלולה להיות קטלנית.
    דורש זהירות מרבית ויעוץ רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב והתחלת דיאטה
    עינב
    26/02/2013

שלום רב,
    אני נוטלת רמוטיב מזה כחודשיים. לפני מספר ימים התחלתי בדיאטה על מנת להוריד כשישה קילוגרמים. האם ייתכן שהרמוטיב יפריע לי בירידה במשקל או שהיא תהיה איטית יותר?
    תודה,
    עינב.

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב והתחלת דיאטה

הוספת תגובה

• רמוטיב והתחלת דיאטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/02/2013

לא בהכרח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חרדה לילדה בת 12
    אמא מודאגת
    26/02/2013

שלום רב
    ביתי בת ב12 מלווה בחרדה לפני השינה. יש לה חלומות קשים, כולל ראיה שהיא יוצאת מן הגוף שלה, היא רואה את עצמה ומנסה לחזור אך לא מצליחה, או שהיא חצי רדומה היא שומעת ולא יכולה לזוז, מנסה להתעורר אך לא מצליחה.

אני נותנת לה כבר חודש ימים MELATONIN 3 MG לא ממש עוזר.

היא לא מרוצה מהחיים, אני מגדלת אותה לבד, אין לה חברות, וגם לי אין. אנחנו די בודדות.
    היא לא רוצה ללכת לחוגים, היא בוכה המון, כי היא הרבה לבד, וזה לא מעט זמן.

איך מתמודדים עם זה? היא מדברת על זה שאין לה טעם לחיים, והיא ילדה רק בת 12
    היא אומרת שאין לה למה לשאוף, ומה לעשות בכלל, היא די משועממת מלבד בית הספר
    וגם שם אין לה ממש חברות, בקיצור המצב לא טוב

היא היתה בטיפול שנה שלמה פסיכולוגי ולא עזר דבר!!!
    היא לא סבלה ללכת אליה, ולא רוצה לשמוע על טיפול. מה עושים?

אבקש את עזרתכם המהירה למצוא פתרון
    אולי רופא מקצועי אחר? פסיכיאטר? מה לעשות?

אודה על כל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חרדה לילדה בת 12

הוספת תגובה

• בעיות חרדה לילדה בת 12 - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/02/2013

לפנות בהקדם לפסיכיאטר מומחה לילדים ונוער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוני
    25/02/2013

שלום
    אני בן 33 ועשיתי בדיקת CT מוח עם ובלי חומר ניגוד בגלל כאב ראש הבדיקה בוצעה במכון מור בבני ברק וקיבלתי דיסק של הבדיקה התוצאות של הבדיקה ללא ממצע פתולוגי
    שאלתי לפני 5 שנים אובחנתי חולה בסכיזופרניה האם ניתן לראות אל ידי הבדיקה בעיה מחלה או הפרעה של כול סוגי הנפש וכמובן סכיזופרניה? בתודה יוני

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/02/2013

לעתים יש עדות בהדמייה , התרחבות חללי המוח ( VENTRICLES ) וירידה בנפח המוח , אטרופיה של החומר האפור, זה בדר'כ בשלבים מאוחרים של המחלה ולא פאתולוגיה חד משמעית לשם אבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה