פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבילפיי
    גיא
    05/02/2013

יש משהו שאני יכול לעשות בשביל לקבל אישור לאבילפיי, הלכתי לקופת חולים הם לא נותנים הפסיכאטר רשם להם שהטיפול בווילברטין לא הצליח וחייבים לאשר לי אתזה יש משהו שאני יכול לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבילפיי

הוספת תגובה

• אבילפיי - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    05/02/2013

שלום גיא,
    אביליפיי היא תרופה שמותוית לטיפול בסכיזופרניה. הקופה לא תממן את התרופה לטיפול במחלות אחרות, כך שלמרה הצער, אין הרבה מה לעשות כדי לקבל את המימון. ניתן לנסות לפנות לועדת החריגים, אך הסיכויים להצליח הם נמוכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרזודיל
    ערן
    04/02/2013

שלום
    אני סובל מחרדות תקופה ארוכה,קיבלתי את הכדורים רסיטל,פרוזק,ציפרלקס,אפקסור ללא הועיל
    אני מטופל כעת ב טרזודיל במינון של 25 מ"ג בתור התחלה
    1.האם הכדור הזה נחשב ממכר כמו ולריאן ואבן ודומיו
    2.האם הכדור גורם לירידה בלחץ הדם
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טרזודיל

הוספת תגובה

• טרזודיל - תגובה

05/02/2013

שלום ערן,
    הכדור לא ממכר ולא גורם לירידה בלחץ דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!!!!!!
    דנה
    04/02/2013

לקחתי שבוע כדור "דקינט" במינון של 1 מ"ג וזה גרם לי ליובש נוראי בפה בגרון ובאף
    יש לי גודש באף וטשטוש ושורפות לי העיניים והעיניים שלי אדומות וצורבות.

מה יכולה להיות הסיבה לכך שהכדור דקינט גורם לכאלה תופעות של יובש?

האם להפסיק את הדקינט? האם זה לא מספיק שבוע עד שהגוף מתרגל לתרופה?

כמה זמן לוקח לגוף להתרגל לדקינט?

האם הייתי צריכה להתחיל ברבע דקינט? כלומר ב-0.5 מ"ג דקינט במקום 1 מ"ג דקינט?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!!!!!!

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!!!!!! - תגובה

05/02/2013

שלום דנה,
    דקינט היא תרופה שמשמת לטיפול בתופעות לוואי של חלק מתרופות פסיכיאטריות. היא עלולה לגרום ליובש ולשאר התועפות שתיארת. התופעות בדרך כלל קלות ונסבלות טוב על ידי מטופלים. התגובה שלך היא ללא ספק חריגה, ביחוד לאור העובדה שנטלת מינון מאוד נמוך. עקב כך, אני ממליצה לך לפנות להערכה חוזרת של הפסיכיאטר המטפל ולבחון אפשרות להחליף דקינט בתכשיר אחר או להפסיקו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים אנטי חרדתיים דיכאוניים
    אלי
    04/02/2013

האם יש כדור לדיכאון בלבד? או שכל הכדורים הם גם אנטי חרדתיים?

הוספת תגובה

• כדורים אנטי חרדתיים דיכאוניים - תגובה

04/02/2013

שלום רב,
    התכשירים מקבוצת SSRI ו-SNRI משמשים לטיפול בדיכאון וגם כנוגדי חרדה. נוגדי דיכאון אחרים כגון רמרון (או מירו), וולבוטרין, טרזודיל ובונסרין לא יעילים לטיפול בחרדה ולא משמשים לטיפול בהפרעות חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות ודאגות טורדניות
    לימי
    04/02/2013

כפי שכבר ציינתי בעבר
    בת 21.מאובחנת במאניה דיפרסיה
    אדרונקס ואביליפיי
    לאחרונה סובלת מחרדות ודאגות טורדניות מאוד שגם מפריעות לי לישון
    מחשבות בלתי פוסקות(לא מחשבות שווא או משהו כזה)
    איזה כדור הכי טוב לקחת על מנת להפסיק את המחשבות והדאגות הטורדניות? מה הכי יעיל עבורי?בעבר לקחתי ציפרלקס ולא הניד עפעף אומנם לקחתי מינון קטן
    התחלתי חצי ציפרלקס במטרה להעלות בסופו של דבר ל-40 מיליגרם
    האם זו התרופה היעילה למחשבות שכאלה??
    אשמח לקבל המלצה לתרופה שעזרה כאן למישהו להתגבר על מחשבות טורדניות/דאגות/OCD ..
    סובלת מאוד
    זה למעשה הליילה הראשון בו אני לא ישנה ואני מקווה שזה הולך להיפסק..

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות ודאגות טורדניות

הוספת תגובה

• מחשבות ודאגות טורדניות - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    04/02/2013

שלום, לימי.
    קודם כל, אם את נתקלת במצוקה או ת. לוואי או בעיה חדשה עליך להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל. הוא כתובת הטיפול עבורך וכל יעוץ אחר יהיה לא מספק.
    ייתכן כי סובלת מחרדה ומחשבות אובססיביות, במקרה זה יש לשקול שינוי תרופתי. תרופה כמו ציפרלקס יכולה להיות מענה טוב להפרעות חרדה ו-OCD אך עלייך להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל שכן לכל טיפול תרופתי יש השלכות ות. לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת ריחוף
    אנונימית
    03/02/2013

שלום, אני בת 20
    מההתבגרות סבלתי מדיכאונות, מחשבות אובדניות, בהמשך אישיות גבולית שהתחלפה בסוג של היפוכונדריה או אובססיה (את החלק הזה של חיי עוד לא אבחנו אז אני זורקת מושגים שנראים לי מתאימים. אם יש לכך חשיבות, אני יכולה לפרט יותר).
    בחצי שנה האחרונה הרגשתי שסוף סוף אני קרובה ליציאה מהמעגל הזה עד שהתחלתי לסבול מהתקפי עצבים בלתי נשלטים, עד כדי וויכוחים, צעקות, קללות עם קרובים, ולפעמים ללא סיבה רצינית.
    לאחרונה הצלחתי לקחת את עצמי בידיים ולחיות כמו בנאדם, לצאת קצת עם אנשים, לנסוע למקומות, לשתות, לעשן.
    על זה רציתי לדבר.
    לפני כשבוע עישנתי חשיש, לא כמות גדולה, אבל כזאת שהספיקה להשפיע עלי. אני לא יודעת עם זה בגלל זה כי יכולות להיות אין סוף הסברים למה שעובר עלי, אבל משום מה כשחשבתי עם עצמי לאיזה פורום מתאימה השאלה שלי, ידעתי שלפסיכיאטריה.
    כל השבוע הזה אני מרגישה תחושה של ריחוף, לפעמים זה מתגבר.
    מכירים את ההרגשה כשאתם גמורים מעייפות וכל החושים שלכם "מרחפים"? אין לי איך לתאר את זה.
    זה מקשה עלי להגיב לסביבה, והרבה פעמים אני לא בטוחה עם עשיתי משהו או שזה היה בדמיון שלי.
    מה קורה לי? אני מרגישה שזה פסיכולוגי, זה יכול להיות פסיכולוגי? זה יכול להיות בהשפעת החשיש? אולי הוא סופית הרס לי את המוח? נשמע לכם מוכר התופעה?

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת ריחוף

הוספת תגובה

• תופעה מוכרת

רות
    04/02/2013

כן,זה מהחשיש.
    לא דפקת לעצמך את המוח.
    זה נראה לי יותר סוג של חרדה שלפעמים אנשים מפתחים מחשיש/גראס/מריחואנה.
    לי זה קרה פעם לפני המון שנים.
    כעקרון,החומר כבר יצא מהגוף שלך אם זה היה לפני שבוע,כך שמה שאת חווה עכשיו זה יותר על רקע היפוכונדרי/חרדתי/נפשי.
    אם יש לך בהישג יד כדור הרגעה (קלונקס,קסנקס,לוריבן) קחי כמה ימים אחד. זה אמור להסתדר אח"כ.
    כמובן שהחוויה הזו באה להראות לך שאת מאלו שמגיבים לא טוב לחומר הזה.נכון שלא כולם כאלה ויש אנשים שזה עושה להם נפלא או עוזר להם. אבל כמו שלא כולם מגיבים אותו הדבר לתרופות,כך גם במקרה הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

אנונימית
    04/02/2013

אבל אני לא חושבת שזה חרדה מהחומר כי כבר שכחתי מזמן שעישנתי וזה גם לא היה לי בעבר, אני מעשנת לעתים רחוקות כשמזדמן עם חברים, ובהחלט לא מגזימה בכמויות. שכטה פה ושם בשביל הכיף, מאמינה שזה יותר בריא מאלכוהול כל עוד זה לעתים רחוקות. אז את מציעה ללכת לפסיכיאטר ולהוציא מרשם לקלונקס? מה אני אגיד לו?.. כאן עוד איכשהו אפשר להיתקל במישהו שמתייחס ברצינות אבל פסיכיאטר של קופת החולים יצחק לי בפנים ויאבחן לי סכיזופרניה ואלף מחלות ותרופות אחרות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת ריחוף - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    04/02/2013

שלום רב.
    צריכת חשיש יכולה לגרום לעתים לאפקט אופורי של "התנתקות" או ריחוף". בד"כ מדובר באפקט זמני שפג עם סיום השפעת החומר.
    ממליץ לך להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי קשות
    דנה
    03/02/2013

אני סובלת מטיקים ורעידות, ופסיכיאטר רשם לי דקינט במינון של 1 מ"ג (חצי כדור). התחלתי ליטול את התרופה, התחלתי מ-1 מ"ג. וכבר יומיים שאני סובלת מסחרחורות וכאבי ראש בלתי נסבלים, ועייפות קשה. בשעות הראשונות שלאחר הנטילה סבלתי גם מתחושות קשות של טשטוש, הרגשתי כאילו אני מסוממת, מנותקת, כמו בחלום, ובקושי הצלחתי לתפקד.
    ברצוני לשאול האם התופעות הללו נורמליות? האם התופעות הללו יכולות לחלוף?
    כי אני לא מסוגלת לתפקד.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי קשות

הוספת תגובה

• תופעות מוכרות

שמוליק
    03/02/2013

שלום דנה.

אינני רופא.

דקינט זו תרופה שניתנת כנגד תופעות הלוואי של תרופות אנטי-פסיכוטיות.

התופעות שאת מתארת הן תופעות לוואי שכיחות של תרופות אנטי-פסיכוטיות.

ישנם הרבה מטופלים שסובלים מהתופעות שאת מציינת, וכנראה שגם הם מקבלים דקינט אבל זה לא ממש עוזר.

אני מקווה שלפחות אומרים לך את האמת שמדובר בתופעות לוואי ולא בסימפוטמים שליליים של המחלה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי קשות - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    04/02/2013

שלום,דנה.
    דקינט יכול לגרום לת. לוואי של סחרחורת וכאבי ראש.
    בד"כ מדובר בת. לוואי זמנית התחלתית ולא מזיקה.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
    בד"כ חולף תוך מספר ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רואקוטן
    ענבר
    03/02/2013

שלום,
    התחלתי לאחרונה לקחת רואקוטן לאקנה. (לקחתי גם לפני 6 שנים ולא הייתה לזה השפעה נפשית). ראיתי שהוסיפו בעלון של התרופה שהשימוש בה עלול לגרום לדכאון, נטיות אובדניות, פסיכוזה וכן שהיו כאלה שהתאבדו כתוצאה מהשימוש בה. מאוד נבהלתי, האם מוכרים מקרים כאלה? האם כדאי להפסיק את השימוש בה?
    (אין לי עבר פסיכיאטרי)

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    רואקוטן

הוספת תגובה

• רואקוטן - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    03/02/2013

שלום לך ענבר
    כל עוד את מודעת לסיכונים בנטילת התרופה ואת מעונינת להנות מהשיפור שהיא עשויה להביא לחייך ואת אכן זקוקה לשינויים הללו, אזי אין כל בעיה....
    מעקב ועירנות מספיקים..
    תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלישות פסיכוטיות - דחוף
    אנונימית
    03/02/2013

שלום רב,
    אני סטודנטית בת 21.
    במהלך שנות גיל ההתבגרות ( 13-17) סבלתי מדיכאון, OCD, הפרעות אכילה, חרדות, מחשבות אבדניות, התקפי חרדה וגלישות פסיכוטיות. טופלתי במגוון תרופות עם תגובה טובה ללוסטרל , רספירדל ואלידול. מספר ניסיונות אובדניים ואשפוז במחלקה פסיכיאטרית לפני כ 5 שנים.
    כיום, אני נמצאת בתקופת בחינות. תחילה, לקחתי את העניין בצורה פרופורציונלית,
    אך אמש, חוויתי גלישה פסיכוטית מלווה בשמיעת קולות, תנועות בלתי רצוניות, בכי אשר נמשכה למעלה משעה,התנשפויות, קשיי נשימה. עם תגובה טובה ללוריון 1 מ"ג.
    היום, גם כן במהלך היום, שמיעת קולות והתנשפויות חזקות, מלווה בכאב ראש חזק ברקות ללא תגובה לנורופן.
    חשוב לציין, כי בימים אלה אני מטופלת באפקסור XR 75 מ"ג, ולמיקטל 175 מ"ג ( עולה בשבוע הבא ל 200 מ"ג).

מה לדעתכם אני צריכה לעשות?
    האם נשמע כמו סכיזופרניה?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    גלישות פסיכוטיות - דחוף

הוספת תגובה

• גלישות פסיכוטיות - דחוף - תגובה

03/02/2013

שלום רב,
    מהודעתך ניתן להסיק כי מצבך נפשי לא מאוזן ואת חווה מצוקה. יחד עם זאת, על סמך התיאור בלבד, לא ניתן לאבחן באיזה בעיה מדובר: האם אלו הם תסמיני חרדה בלבד, או אכן מדובר במחלה פסיכוטית כגון סכיזופרניה. כדי להגיע לאבחנה מדוייקת יותר יש צורך בבדיקה, כך גם בנוגע להתאמת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של וולבוטרין ואפקסור?
    ממי
    02/02/2013

אני לוקח וולבוטרין 150 מ''ג ואפקסור גם 150 מ''ג. האם שילוב של התרופות האלו על להיות מעט מסוכן או בעייתי? כי מצד אחד הרופא שלי אמר לי לקחת את שניהם במקביל
    ואני רוצה לסמוך עליו. אך מצד שני ידוע ששילוב של שני משפחות תרופות עלול להיות בעייתי. האם אני אמור לחשוש מכך?

הוספת תגובה

• שילוב של וולבוטרין ואפקסור? - תגובה

03/02/2013

שלום רב,
    השילוב אכן עלול להיות בעייתי מאחר ואפקסור מעלה סיכוי לתופעות לוואי מסוכנות של וולבוטרין, כולל עליה בסיכוי לפרכוס. מומלץ לעלות את הנושא מול הרופא המטפל ולשקול אפשרויות טיפול אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב רמוטיב וריטלין אפשרי ?
    יניב
    02/02/2013

שלום,

אני בן 30 ומשתמש מזה כשנה ברמוטיב 250 מ"ג (2 כדורים ביום). אני חושד שאני סובל מהפרעת קשב וריכוז שמשפיע עליי מאד לרעה בעיקר בתחום האקדמי. קשה לי מאד להתרכז במטלות קריאה וכתיבה אינדווידואלית וכל דבר מסיח את דעתי (גם בסביבה שקטה כמו ספריה).
    האם ניתן לתקופה של כחצי שנה (עד תום הלימודים) לקחת ריטלין על פי מרשם של רופא המשפחה, ללא אבחון מסודר ? האם ניתן לשלב רמוטיב ביחד עם ריטלין ?

תודה רבה על התייחסותכם

הוספת תגובה

• שילוב רמוטיב וריטלין אפשרי ? - תגובה

03/02/2013

שלום עודד,
    קודם כל חשוב לציין כי יכולת להתרכז מושפעת ע"י גורמים רבים ועלולה להיפגע כתוצאה מהפרעות נפשיות רבות, כולל הפרעות חרדה ודיכאון. זאת אומרת שהפרעת קשב וריכוז היא לא הסיבה היחידה לירידה בריכוז. כדי לקבל טיפול נכון לבעיה שאתה מתאר, חשוב קודם כל לאבחן אותה, מאחר והטיפול הלא מתאים עלול להזיק ולא להועיל. למשל, ריטלין עלול להחמיר הפרעות חרדה וכך לפגוע עוד יותר ביכולת להתרכז ולתפקד. באופן כללי, אין מניעה והתווית נגד לשלב בין רמוטיב וריטלין, זאת כמובן אם הטיפול מותאם באופן נכון לבעיית המטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה ואלכוהול
    אבי
    02/02/2013

שלום רב.
    אני בן 28 סובל מחרדה כבר כ-10 שנים..בשלוש שנים האחרונות מטופל תרופתית ולאחרונה התחלתי CBT, כרגע על סימבלטה, לפני שבוע וחצי חזרתי משבוע חופש בחו"ל בו שתיתי אלכוהול בכמויות עצומות בכל ערב (יצאנו לבילוי חמישה ערבים מתוך סה"כ של שבעה ואפשר להגיד ששתיתי קרוב לשתי ליטרים וודקה נקיים במהלך חמשת הערבים הנ"ל).
    מאז אני שבוע וחצי בארץ, בהתחלה היה לא טוב, נעזרתי בקלונקס 3 ימים בערך (רבע כדור בערב לא מינון רציני), קצת התאזן, אבל עדיין מרגיש קצת נסיגה והחמרה במצב..מאז שחזרתי שבוע וחצי לא נגעתי באלכוהול, וגם לפני כן שותה אחת ל...
    האם ישנה סבירות שכבר שבוע וחצי והמצב פחות טוב? או שמא יכול להיות שזה לא קשור לאלכוהול ויש נסיגה בהשפעה של הסימבלטה עקב התרגלות הגוף?
    כמה זמן עליי להמתין לשיפור מלא חזרה? או מה עליי לעשות?

תודה מראש
    אבי

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה ואלכוהול

הוספת תגובה

• רק אוסיף שהקפתי לשתות את הכדור

אבי
    02/02/2013

הקפדתי לשתות את הכדורים (120 מ"ג סימבלטה) בהפרש של לפחות 5 שעות לפני הערב ..דהיינו לפני שתיית האלכוהול המאסיבית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה ואלכוהול - תגובה

05/02/2013

שלום אבי,
    ללא ספק לאלכוהול השפעה מזיקה על המצב הנפשי והגוף שלך עבר סטרס משמעותי בהשפעת הכמויות ששתית. יחד עם זאת, סביר להניח שבמהלך שבועות הקרובים מצבך נפשי ישתפר , כמובן כל עוד תימנע משתייה. במידה וזה לא יקרה תוך שבוע - שבועיים, יתכן ומדובר בבעיה שלא קשורה לשתיה ואז, יהיה כדאי לפנות להערכה של פסיכיאטר ולבדוק צורך בשינוי בטיפול התרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן המצב השתפר ימים אחדים אחרי שכתב

אבי
    06/02/2013

אחרי שכתבתי את ההודעה הזאת וחזר לקדמותו:),
    לא ברור לי למה ההקפדה לשמור על אי שתיית אלכוהול הרבה יותר חשוב בזמן טיפול תרופתי מאשר בזמן שאין טיפול תרופתי? אצל אדם חרדתי כמובן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי ארבע שאלות
    א
    01/02/2013

1. מהו שגעון?
    2. מהי שפיות?
    3. האם אני משוגע?
    4. האם אני שפוי?

בתודה,

א

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי ארבע שאלות

הוספת תגובה

• להלן

גבי
    01/02/2013

שגעון זה בדרך כלל המצב קודם למחלה " הפרוזדור " שמאופיין במחשבות שווא הזיות וכדומה .
    שפיות זה ההפך משיגעון נורמליות נורמטביות וכו
    אם אתה משוגע תגיד אתה אבל רוב הסיכויים שלא .
    ושפוי אתה כן אתה חושב לא ??!!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי ארבע שאלות - תגובה

03/02/2013

שלום רב,
    שיגעון אינה אבחנה רפואית. אם מנסים למצוא מקבילה למצב המתואר כ"שיגעון" באבחנות הרפואיות, אז ניתן לדבר על מצב פסיכוטי שהוא המצב שבא לידי ביטוי בראש ובראשונה בפגיעה בבוחן המציאות, כלמור ביכולת של האדם לפרש נכון את המצאיות. אנשים במצב פסיכוטי עלולים לחוות את המציאות באופן מוטעה, לשמוע קולות שלא קיימים, לחשוב שעוקבים אחריהם, שיש להם כוחות על וכד'.
    כדי לאבחן מצב פסיכוטי יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית ולא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה דחופה של אדם קרוב
    מיכל
    01/02/2013

ערב טוב
    יש אדם שמאוד קרוב אליי ויש לו התקפת עצבים וזה לא נותן לא מרגוע ולא בשליטתו
    הבעייה היא שהוא לא רוצה ללכת לטיפול פסיכיאטרי,שאלתי היא איך אוכל לגרום לו ללכת לטיפול מה עליי לעשות? אני אובדת עצות בבקשה עיזרו לי לעזור לו
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה דחופה של אדם קרוב

הוספת תגובה

• בעייה דחופה של אדם קרוב - תגובה

03/02/2013

שלום מיכל,
    מאוד קשה לשכנע אדם לפנות לטיפול הנפשי כשהוא לא מעויין בכך. כדאי להתייחס לחששות שלו בפני הפניה, למשל חשוב להבהיר כי לא ניתן כפות עליו לקבל תרופות במידה ולא יהיה מעוניין בכך. המקרים הבודדים בהם ניתן לכפות על האדם לבוא לבדיקה ולקבל טיפול הם המקרים בהם כתוצאה ממצבו הנפשי, האדם עלול להוות סיכון לסביבתו ו/או לעצמו ואלו הם מקרים נדירים יחסית. במקרים אלו, יש לפנות לפסיכיאטר מחוזי ולבקש להוציא הוראה לבדיקה כפויה. רשאים לפנות לפסיכיאטר מחוזי עם בקשה כזאת הם אנשי מצקוע מתחום הבריאות (רופא משפחה, אחות) או מתחום הרווחה (עו"ס).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ונטיות אובדניות
    קובי
    01/02/2013

שלום אני בן 26 ומזה שנים ארוכות אני בדיכאון כבד שגרם בין היתר גם לגירושין קשים וניסיתי מספר רב של תרופות נוגדות דכאון שלקחתי מרופא משפחה ומפסיכיאטר והפסקתי לאחר שלא חל שינוי במצבי גם לאחר העלת המינונים. חשוב לציין שהפסקתי את הטיפול אצל הפסיכיאטר בגלל שלא היה לי איך לשלם לו.

כיום התחלתי לעבוד בעבודה חדשה עם שכר נמוך לאחר תקופה ממושכת מאוד שלא עבדתי וכמובן שאני במצב כלכלי קשה מאוד עם חובות כבדים ובעל הדירה החליט להעיף אותי מהדירה בסוף חודש פבואר. ניסיתי למכור את האוטו שלי בשביל הכסף אך הראש מנוע התקלקל ואין לי אפשרות לתקן אותו.

אין לי לאן ללכת ואף בן משפחה לא מוכן לעזור כולל ההורים ואמרו לי שמצידם אני יכול לגור ברחוב.

אני מרגיש שאני לא מסוגול לתפקד אבוד ושאין לי סיבה להמשיך לחיות.
    מבקש עזרה מיידית.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ונטיות אובדניות

הוספת תגובה

• זו לא בעייה נפשית

שמוליק
    03/02/2013

שלום קובי.

זו ממש לא בעייה שפסיחכיאטר אמור לפתור. זו בעייה כספית.

עד כמה שידוע לי, אתה אמור לפנות לביטוח הלאומי ולבקש השלמת הכנסה.

אם נקבעה לך נכות, אז אתה צריך להיות זכאי להשתתפות של המדינה בשכר דירה בסך של כשבע מאות ש"ח לחודש, וכדאי לברר את זה.

בכל אופן, בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שכן

קובי
    03/02/2013

אם לא הייתי בדכאון אולי הייתי מצליח לתפקד ולהיות עצמאי מבחינה כלכלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ונטיות אובדניות - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    04/02/2013

שלום,קובי.
    באפשרותך לפנות לשירותי בריאות הנפש בקופות החולים השונות או למרפאות ציבוריות של בריאות הנפש במקום מגוריך.
    אם אתה חווה מחשבות אובדניות, אנא פנה למיון פסיכיאטרי לצורך הערכה דחופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה