מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף פסיכוטינועה14/01/2013
שלום.אימי בת 50 עברה התקף פסיכוטי על רקע בעיה בבלוטת התריס ואירוע מוחי שהוגדר קל.כיום מטפלים בסימפטום שהוא ההתקף הפסיכוטי אך מה לגבי האבחון?אין בתמונה ייעוץ עם נוירולוג אלא רק פסיכיאטר...
מה עלינו לעשות כדי שנקבל את האיבחון הטוב ביותר?
האם הטיפול שהיא מקבלת כיום יעיל או שיש צורך בעירוב של נוירולוג.
אני ממש מודאגת.אודה לעדכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף פסיכוטי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2013חסר הרבה מידע לקבוע אם טיפול טוב או לא.
לאחר CVA , חובה מעקב ניורולוג והערכה נוירולוגית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כדוריםנגה14/01/2013
שלום רב,
אני לוקחת את הכדור רמוטיב מזה כשישה שבועות, עקב דיכאון והתקפי חרדה קלים. למרות הזמן שחלף, אני לא חשה שיפור במצב. יש לציין שתחילה לקחתי רמוטיב 250מ"ג, פעמיים ביום, ולא תמיד בשעות מספיק קבועות, ומזה כעשרה ימים אני לוקחת רמוטיב 500 פעם ביום, בבוקר. יש לי חפיסה של ציפרלקס שרופאה פסיכיאטרית רשמה לי לפני מספר חודשים, ולא השתמשתי בה (כי אז נודע לי על הרמוטיב, ורציתי לנסות אותו). האם ניתן להפסיק את הרמוטיב ולהתחיל מיד לקחת ציפרלקס, או שעדיף שאתן לכדור הנוכחי עוד זמן? אני לא מרגישה כלל שיפור במצב
תודה רבה
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2013שינוי טיפול מהווה שיקול קליני חשוב, לא רציני לתת יעוץ כזה בפורום.
אין מנוס, מומלץ להתייעץ עם רופא שמכיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לאשה חולת סכיזופרניהאלכס14/01/2013
שכנה לשעבר של אמא שלי מחו"ל עלתה לארץ לבד, ללא משפחה.
כעבור תקופה מסויימת, אושפזה באברבנל ואבחנה כחולת סכיזופרניה.
היא טופלה בבית חולים בשתי תקופות. כל טיפול נמשך כשנה.
בסיום הטיפול השני היא הופנתה להוסטל שאותו היא עזבה ועברה לגור ברחוב.
בנסיון לעזור לה, אימי פנתה לבית חולים אברבנל וביקשה עזרה, הם הפנו אותה למשטרה. במשטרה הבטיחו לחפש אותה אך לא שמענו מהם יותר. כעבור חודשיים הבחורה התקשרה שוב וסיפרה שהמשטרה עצרה אותה, החזיקה באבו כביר ושיחררה אותה שוב לרחוב ביודעין שהיא חולת סכיזופרניה.
היום היא מתגוררת ברחוב, מדי פעם מתקשרת לאימי וברור מתוך השיחה שהיא לא תמיד מודעת למה שהיא אומרת או למעשיה.
האם יש רשות או אגודה שיכולים לעזור לה? היא זקוקה לטיפול אך אין מי שיעזור לה או ישכנע אותה לקבל אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הרבה מה לעשות
שמוליק15/01/2013שלום אלכס.
קודם כל, כל הכבוד על האיכפתיות :-).
על פניו נראה שאין הרבה מה לעשות.
הדבר היחידי שניתן לעשות בכפייה הוא אישפוז ורק כאשר הבן אדם נמצא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו.
אחרי שהמצב מתייצב, הבן אדם חופשי לעשות ככל העולה על רוחו, וגם אם הוא הולך לעשות שטויות, ובסופו של דבר יצטרכו לאשפז אותו שוב בכפייה. אין שום דרך לכפות על מישהו שלא לעשות שטויות שיחמירו את מצבו.
מהסיבה הזו, לא ניתן לעשות כלום מלבד לשכנע את אותה אישה שתטפל בעצמה. רק כאשר היא תהיה מוכנה באמת לטפל בעצמה, אז ניתן לעשות משהו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לאשה חולת סכיזופרניה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור15/01/2013שלום אלכס,
אכן, יש קושי לגרום לאדם לפנות לטיפול פסיכיאטרי במידה ואינו מעוניין בכך והוא לא מהווה סכנה לעצמו או לסביבתו כתוצאה ממצבו הנפשי. מאחר והאישה דיירת רחוב, ניתן לנסות להיעזר בגורמי רווחה של העיריה וליידע אותם בנוגע לבעייותיה של האישה כדי לסייע לה במציאת מסגרת דיור יותר מסודרת, כגון מחסה לדיירי רחוב וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, האם ניתן לקחת SSRI עם ריטליןאסף14/01/2013
שלום, האם ניתן לקחת SSRI עם ריטלין אני לוקח תרופות SSRI כבר 5 שנים ואני התחלתי ללמוד לאחר שיחה עם אחיי ששניהם לוקחים ריטלין אני חש שגם אני זקוק לכך, אני מתפזר וקשה לי להתמקד במשהו יותר מעשרים דקות.
האם מותר לי לקחת ריטלין אני מקבל פלוטין 40 ומירו 30 לערב
תודה על עזרתכם
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, האם ניתן לקחת SSRI עם ריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2013ניתן, דורש זהירות, ריטלין עלול לעלות מיינון וריכוז SSRI ולהוביל לתופעות לוואי מיותרות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דיקור יעיל לדיכאון?לימי13/01/2013
בתוספת תרופות ופסיכותרפיה כמובן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דיקור יעיל לדיכאון? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2013לא מזיק , אם מאמינים שווה לנסות, הכל עניין של אמונה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטיאזין לתינוקת בת שנה ושולשה ח'אמא13/01/2013
ערב טוב
בתי בת שנה ושלושה חודשים סובלת מהפרעות שינה (ללא מוצץ), לאחר התייעצות עם רופא ילדים המליץ לי לתת לה פרוטיאזין למשך שבוע בהתחלה..
אחרי השבוע הראשון התרגלה לישון כרגיל וכל הלילה. ולאחר תקופת שבוע חזרה לאותם הפרעות. ומאז אנו נותנים לה באופן קבוע כל לילה מאותה תרופה בשביל שתירדם כרבע כפית קטנה וזה הצליח.
האם התרופה הזאת עלולה לפגוע בתפקודה של הילדה? האם אני יכולה להמשיך לתת לה כל לילה ואותו מינון?
נא תשובתכם ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה
אמא14/01/2013אני לחוצה מאוד, נא תשובתכם ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא מתייחסים לשאלה?
אמא15/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטיאזין לתינוקת בת שנה ושולשה ח' - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/01/2013אני מומחה למבוגרים.
התרופה שייכת למשפחת נוגדי היסטמין, השפעה הרגעתית, הפחתת בחילות והקאות ונוגד אלרגיה.
תרופה בטוחה בהריון, בילדים לפעמים נמצא בסירופ לשיעול..
לגבי שימוש ממושך - לא מומלץ, בגלל השפעות הנ''ל.
יש להתיעץ עם רופא ילדים בנדון בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל מעל 200 מגמיכאל13/01/2013
שלום
האם ניתן לקחת לוסטראל מעל 200 מג לטיפול בOCD, והאם זה יהיה יעיל יותר מ200 מג? (כמובן באישור רופא)
כי הבנתי שבOCD נותנים מינונים גבוהים מהמינונים המקסימליים שקבע היצרן, למשל ציפרלקס המינון שלו הוא 20 מג ונתנו עד היום גם 30 ו40 מג, באופן שכיח מאוד...
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל מעל 200 מג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2013הגבול הטיפולי 200 מ''ג
אכן לפעמים מעל יכול לעזור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה13/01/2013
עשיתי בזמן האחרון שימושים במינונים מטורפים של משכך כאבים פתידין pethidine/אפשר לקבל פסיכוזה מזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2013שייך למשפחת אופיאטיים, בהגזמה בהחלט ניתן לקבל פסיכוזה..( הזיות)
יותר שכיח זה דיכוי נשימה ...
יש להימנע מכך ולהתייעץ ברופא לשם מעקב וגמילה לפי הצורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת קלונזפם אחרי ארבעה חודשיםד``ר יונתן דוידאור13/01/2013
שלום ,
אני לקחתי ארבעה וחצי חודשים קלונזפם
חצי מיליגרם ליום = חצי כדור בבוקר וצי כדור בערב .
לאחר מכן הפסקתי בהדרגה .
3 ימים רבע בבוקר וחצי בערב
3 ימים רבע בבוקר ורבע בערב
3 ימים רבע כדור.
אני כבר חודש ללא הכדור כלל.
מאז שהתחלתי לרדת במינון ועד היום חודש לאחר מכן אני סובלת מכאבי ראש(באופן קבוע רק בעוצמות שונות ).
מעולם בחיי לא סבלתי מכאבי ראש. האם אילו תסמיני גמילה ? מתי יעבור ?
האם יש משהו שאני יכולה לעשות ע"מ להקל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי ? תודה
אני15/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונזפם - תגובה
ד``ר יעקב חרמון15/01/2013שלום לך
ככלל,לא מומלץ טיפול לאורך זמן עם קלונקס..גם הגמילה שעשית איננה מקובלת אלא יש צורך בשימוש בבנזודיאזפין אחר ארוך טווח...
יתכן מאוד שמה את חווה זה בעצם חזרה של הפסיכופתולגיה שבה טיפלת בצורה לא נכונה בקלונס..
אז קדימה,לאיבחון ולטיפול מתאים!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRe:
אני16/01/2013תודה רבה על התשובה .
האם תופעת הגמילה הזו פשוט תעבור ?
אם כן תוך כמה זמן לערך .
אני ממש לא רוצה לקחת בכלל כדורים וזה הפתרון שהפסיכיאטר נותן לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRe: - תגובה
ד``ר יעקב חרמון16/01/2013שלום לך
תשובה ספציפית לגביך קשה לי לתת בפורום.
בטוח שמומחה שלך ידע לעשות זאת היטב!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת הסתגלותאלעד13/01/2013
שלום רב
אני סטודנט בן 26, נטלתי 10 מ"ג ציפרלקס/אסטו לתקופה של שנתיים וחצי לטיפול בדיכאון וחרדה.
לפני כחצי שנה הפסקתי לנטול את את התרופה.
בחודש האחרון,כנראה בגלל שינוים כאלה ואחרים בחיי,אני מתחיל להרגיש הדרדרות במצבי הנפשי שמפריעה לי לתפקד-חוסר ריכוז עקב מחשבות,חוסר ביטחון,נדודי שינה…
בעוד כשבועיים אני מתחיל סדרה של מבחנים ממיינים בעלי חשיבות רבה עבורי ואני נמצא בהתלבטות לא קלה:
מצד אחד אני מפחד שאם לא אקח את התרופה אז יהיה לי קשה להתכונן ולצלוח את המבחנים (בעיקר עקב חוסר השינה והחרדות שצצות באופן שנראה רנדומלי)
מצד שני אני מפחד שהגוף שלי לא יספיק להתרגל מחדש לתרופה בתקופה של שבועיים ותסמיני ההסתגלות ימנעו ממני לתת 100 אחוז.
בפעם הקודמת שהתחלתי לקחת את התרופה אני זוכר שהתסמינים נחוו באופן מתון יחסית והחלתי להרגיש טוב יותר לאחר שבועיים.
עקב עומס וקשיים כלכלים אני לא נמצא בטיפול פסיכולוגי ואין לי עם מי להתייעץ בנושא חוץ מרופא המשפחה שנותן לי את המרשמים.
אשמח לתשובה כנה בהקדם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת הסתגלות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2013אלעד ההתלבטות נכונה.
ייתכן תופעות לוואי וכן ייתכן שהתרופה תפעל פחות טוב...
לחרדות ניתן לנסות טיפול הרגעתי טבעי
וכן יש לשקול , באם דפיקות לב וסימני חרדה אחרים, לנסות דרלין פומי,לזמן קצר, ניתן גם לפני המבחנים, זאת לאחר התייעצות עם רופא משפחה ובירור מצב קארדיו וואסקולרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לד"ר יונתן דודיאורדנה13/01/2013
יש לי שאלות חשובות:
1) כשהרמה של הדופאמין עולה אז כתבת שיש הזיות
והכדורים האנטיפסיכוטים מורידים את הרמת דופאמין שגורמים להזיות
מצד שני לאנשים עם טיקים ורעידות בשרירים אין להם הזיות והם בריאים בנפשם - אז איך זה יכול להיות שלאנשים שיש טיקים יש רמת דופאמין גבוהה שגורמת להפרעות תנועה אך אין להם הזיות ודימניונות שווא?
2) איך זה יכול להיות שלאנשים שאין סכיפורזניה שיש להם טיקים בלבד נותנים כדורים אנטיפסיכוטים?
3) האם רמת הדופאמין של אנשים עם סכירפורזניה שונה מרמת הדופאמין של אנשים עם טיקים והפרעות תנועה?
4) ולא הבנתי אם רמת הדופאמין גבוהה של חולי סכירפורזניה - אז מדוע אין להם טיקים והפרעות תנועה?
5) איך זה יכול להיות שלאנשים עם רמת דופאמין גבוהה יש טיקים ולאנשים שיש הזיות סכירפורזניים אין להם טיקים?
הרי רמת הדופאמין שלהם גבוהה- לשניהם!!!
6) ולא הבנתי עוד דבר- מדוע לאנשים עם טיקים רמת הדופאמין גבוהה והם בדיכאון ולא במצב רוח טוב? הרי כתוב שדופאמין מתקשר להנאה ולמצב רוח טוב- איך זה יכול להיות? - זה סותר אחד את השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לד"ר יונתן דודיאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2013היי דנה
שאלות מצויינות.
התשובה , רמה גבוה של דופאמין ( כמו בסמים ) או פעילות יתר, מחלות, תלויה רבות
בתיפקוד הקולטנים ומיקומם.
המוח בנוי בצורה כזאת שקולטנים הנמצאים בריכוז גבוה, או בתפקוד שונה מהנורמה באיזור המזולימבי, בגרעין אקומבנס, יוביל למצב פסיכוטי.
בסכיזופרניה לא בהכרח שיש ריכוז גבוה של דופאמין, יש פעילות יתר או שינוי בתפקוד הקולטן.
יש תאוריה הקשורה לגולטאמט, GLUTAMINERGIC SYSTEM , תת פעילות:
באיזור מזולימבי, בגרעין אקומבנס, יש פחות גאבא ( "הברקס" המוחי) יש פחות דיכוי פעילות דופאמין ואז יש פעילות יתר של דופאמין וכתוצאה מכך, מצב פסיכוטי.
בחלק הקדמי של המוח, FRONTAL LOBE , מרכזים האחראים על מצב רוח, מוטיבציה, רצייה, ריכוז קשב ועוד, יש תת פעילות של גלוטאמט ("הגז " המוחי), לכן יש פחות פעילות של דופאמין ויותר סימנים של חוסר מצב רוח, ירידה במוטיבציה, פעילות חברתית, ריכוז ועוד.. ( סימנים שליליים של סכיזופרניה).
טיקים, פעילות דופאמין לא מווסת במרכזי בקרת התנועה, מרכיב גנטי, פעילות שונה בקולטנים מהנורמה , בדר'כ יש קלאסטר גנטי הכולל : ADHD , OCD וטיקים.
מקווה שהצלחתי להסביר ולא לבלבל.
פירוט עם תמונות קיים בתוכנות שלי , הכל בראש - סכיזופרניה , למכשירי אנדרואיד, הורדה חינם בשוק האנדרואיד, גוגל.
מצורף תמונה - מסלולי דופאמין במוח:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס וגינקו בילובהדנה12/01/2013
שלום,
אני לוקחת ציפרלקס במינון של 10 מ"ג ליום.
המליצו לי לקחת גינקו בילובה לשיפור הזכרון.
(אני בתקופת לימודים וצריכה עזרה בשיפור הזכרון)
האם ניתן לקחת את האחרון בשילוב ציפרלקס?
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס וגינקו בילובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2013אין מניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב! אני נוטל סרוקוואל..בת2212/01/2013
אני נוטלת סרוקוואל 450 מג ליום מזה חודש. לאחרונה התחלתי להתאמן בחדר כושר והורדת המשל נמשכת זמן רב יותר מברגיל. האם זה נכון לשלב מוצרי הרבלייף (תחליף מזון להרזיה) או מוצרי הרזיה אחרים בזמן נטילת סרוקוואל? המשך יום טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב! אני נוטל סרוקוואל.. - תגובה
ד``ר יעקב חרמון12/01/2013שלום לך
ממש לא מומלץ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהנטלי11/01/2013
השאלה שלי האם זריקת מודיקטת מונעת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון12/01/2013שלום טניה
היא ממש לא מונעת הריון..
אך היא עשויה להשפיע על המחזור החדשי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונלאפקסיןאני11/01/2013
שלום
התחלתי לקחת אתמול בבוקר ונלאפקסין כדור אחד 75 מג' ביום
מאז ישלי כאבי בטן, בחילה, ושינוי בצבע הצואה-צואה מאד בהירה
האם יש להפסיק את הכדור?
לקחתי רק כדור אחד וכשהתחילו התופעות לא המשכתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ונלאפקסין - תגובה
ד``ר יעקב חרמון12/01/2013שלום לך
הבנתי שהפסקת... זה מייתר את השאלה באם להפסיק..
מכל מקום,הכדור לא אמור לגרום לשינוי קיצוני בצבע הצואה אך עלול לגרום לגירוי מערכת העיכול...
כדאי להוועץ ברופא המטפל.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)