מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתיית יין של קידוש בשבתשולמית24/01/2013
שלום לרופאי הפורום.
אני נמצאת באישפוז במחלקה פתוחה. התחלתי לא מזמן לקבל חופשות הבייתה.
אמרו לי שאסור לשתות אלכוהול כשלוקחים תרופות.
אבא שלי נוהג לעשות קידוש על יין, ולא על מיץ ענבים.
האם אפשר לשתות קצת מהיין של הקידוש?
תודה ושבת שלום,
שולמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שכן
שמוליק24/01/2013שלום שולמית.
אינני רופא.
עד כמה שידוע לי קצת יין של הקידוש לא אמור להוות בעייה. אני זוכר שבקבוצות תרופות בבית החולים הרופאים אמרו במפורש שקצת אלכוהול מדי פעם, זה בסדר.
אני מאחל לך שיקום מוצלח.
שבת שלום,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך שמוליק, שבת שלום
שולמית25/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו את שכתבת לי על היחס שלי לרבנים?
שמוליק24/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, מבקשת סליחה
שולמית25/01/2013שלום שמוליק.
אני רואה שנפגעת מדבריי. אני מבקשת את סליחתך.
שבת שלום
שולמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסולח לך
שמוליק26/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית יין של קידוש בשבת - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור27/01/2013שלום שולמית,
כדאי בראש ובראשונה להישמע להוראות הרופאים ולהימנע משתיית יין בהתאם להמלצותיהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופת סוליאן - תופעות גמילהחן24/01/2013
שלום,
שמי חן, ואני עד לפני כשבוע הייתי מטופל בסוליאן (amisulpride)
200 מ"ג... אני מטופל כבר 10 שנים במגוון תרופות פסיכאטריות, אנטיפסיכוטיות, לטיפול בהיפו-מאניה והתקפי מאניה. לפני כשבוע, החלטתי (בפעם המי יודע כמה) להפסיק את התרופות, ולנסות להחליפן טיפולים אלטרנטיביים... בינתיים אני מרגיש דברים מוזרים במוח:
צמרמורת מוח, כאבי ראש, תחושת זרות ומעופפות...
מישהו מכיר תופעות כאלה?
בבקשה, אל תייעצו לי לחזור מיד לתרופות, אני למוד ניסיון, ולמוד ביקורת.. אם אצטרך אחזור בעצמי, על דעת עצמי... כרגע ארצה להתמודד עם תסמיני הגמילה.
המןו המון תודה,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך להפסיק בהדרגה
שמוליק24/01/2013שלום חן.
אני גם ניסיתי להפסיק במכה, והרגשתי הרגשות מוזרות בראש, שקשה לי לתאר אותן.
יכול להיות שהפסקת במכה, ואז זה גורם להרגשות מוזרות כאלה.
צריך להפסיק בהדרגה.
בהצלחה וכל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת כדוריםעדי23/01/2013
היי, חבר שלי אובחן במאניה דיפרסיה. אושפז בבית חולים פסיכיאטרי במצב מאני ושוחרר לאחר כחודש וחצי. היום חודשיים לאחר השחרור, מצבו עדיין לא מאוזן כמו שצריך. הוא קצת ב"דאון", לא ממש רציני אך אינו מסוגל לתפקד כראוי ולנהל אורח חיים תקין. לא חזר לעבוד ישן המון וכמעט ולא יוצא מהבית. הוא טוען שהכדורים עושים לו ממש לא טוב ולכן הוא ככה. חשוב לציין שהוא במעקב פסיכיאטר פעם בשבוע שבכל פעם משנה לו מעט את המינון. היום הוא נוטל סימבלטה ודפלפט. בעבר נטל גם זיפרקסה וסרוקוואל. בכל אופן הוא מעוניין להפסיק עם הכדורים. לא מוכן יותר לשתות אותם. אך הפסיכיאטר אינו מאשר זאת. רציתי לדעת האם השימוש בכדורים ילווה אותו לכל החיים או שיש סיכוי שמתישהו כן יאשרו לו להפסיק.ובמידה ויחליט להפסיק בהדרגה על דעת עצמו מה יכול לקרות לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להועיל ויכול להועיל
שמוליק23/01/2013שלום עדי.
את יכולה להיות בטוחה שהרופאים יגידו לך שאסור להפסיק את התרופות מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל.
בדרך כלל, ממליצים לקחת תרופות לכל החיים, אלא אם כן מדובר באישפוז בודד, וגם אז, לר כל כך מהר ממליצים להפסיק את הטיפול התרופתי.
אני מניח שהוא מקבל תרופה אנטי-פסיכוטית, וזה מה שעושה אותו זומבי.
בעיקרון התרופה שנותנים למאניה-דיפרסיה היא מייצב מצב רוח, ואת התרופה האנטי-פסיכוטית נותנים רק אם המייצב אינו יעיל מספיק לפאזה המאנית, ויכול להיות שהוא לא מקבל תרופה אנטי-פסיכוטית, אבל סביר להניח שכן.
מנסיון אישי, לפעמים כדאי להפסיק את הטיפול, בניגוד להמלצת הרופאים.
גם אני סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות, עד שהחלטתי שגם אם אצטרך להתאשפז שוב, לא כבר לא משנה. המצב היה כל כך גרוע שרציתי כבר למות.
הפסקתי את התרופות בהדרגה (התחלתי להפסיק קודם כל את התרופה האנטי-פסיכוטית), וזה בדיוק מה שעזר לי לחזור לעצמי.
מאידך, הפסקת התרופות עלולה להחמיר את המצב, ויכול להיות שההחמרה תהיה כעבור שנים.
היה לי אישםוז ראשון בגיל 18, הפסקתי את התרופות אחרי זה, עשר שנים הכל היה בסדר, ואז היה לי שוב פעם אישפוז.
בכל אופן, אם הוא יהיה מוכן לקחת תרופות אם המצב יתדרדר, וישנה סבירות גבוהה שיהיה ניתן ללכת לטיפול בתחילת ההתדרדרות, אז אפשר לשקול את זה.
בכל אופן, אם הוא כבר משוחרר, אז לא ניתן לכפות עליו לקחת טיפול תרופתי.
רק מי שנמצא במסגרת שיקומית, אז הוא בבחירתו החופשית מתחייב ליטול תרופות, אבל מי שמחליט שהוא לא רוצה מסגרת שיקומית, אז הוא יכול להחליט להפסיק את התרופות על דעת עצמו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להועיל ויכול להזיק
שמוליק23/01/2013טעות בכותרת.
מצטער,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להזיק!
דוד23/01/2013שמוליק, מספיק כבר!
אני, אם אני מפסיק את הכדורים, תוך שבוע אני באישפוז. ניסיתי כמה פעמים.
אולי לך זה עשה טוב, אבל יאללה מספיק כבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם יכול להועיל!
שמוליק24/01/2013שלום דוד.
אני בטוח בכנות דבריך.
עם זאת, אני מאמין שהרופאים צריכים לומר את האמת הן על כך שתחושות הזומבי הן תופעות לוואי של התרופות ולא סימפטומים שליליים של המחלה.
בנוסף לכך, אני כבר הצעתי אין ספור פעמים שהנושא ייחקר.
חוץ מזה, דבריי מופנים בעיקר כלפי מי שטוען שהוא סובל מתופעות הלוואי של התרופות; מי שאינו סובל מתופעות הלוואי, והתרופות עוזרות לו - שימשיך לקחת אותן.
מקווה שדבריי הובנו נכון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון גבוה?אנונימי23/01/2013
אני מאובחן בסיכזופרניה.
אני קם בצהריים, וגם אחרי שאני קם אני זומבי. אני לא מסוגל לעשות עם עצמי כלום.
אני חושב שהמינון של התרופות שאני מקבל גבוה מדיי.
יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
אנונימי23/01/2013התרופות שאני שותה:
6 מ"ד ריספרדל.
600 מ"ג דפלפט.
2 מ"ג דקינט.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה כנראה בגלל הריספרדל
שמוליק23/01/2013שלום.
רוב הסיכויים שאתה מרגיש זומבי בגלל הריספרדל.
אני הייתי לוקח ריספרדל במינון של 4 מ"ג ליום וזה גמר אותי.
אם תנסה להפסיק, אז יכול להיות שזה מה שיעזור לך, אבל יכול להיות שההפסקה תדרדר את מצבך.
אני מקווה שלפחות אומרים לך את האמת שזו תופעת לוואי של הריספרדל, ולא אומרים לך שמדובר בסימפטומים שליליים של המחלה.
אגב, אם אתה קם בצהריים, אז איך שלחת את השאלה ב 10:45?
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון גבוה? - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/01/2013יתכן מאוד שאתה מרגיש כך בגלל מינון תרופתי גבוה מדי--לעיתים בתחילת טפיול תרופתי יתכן תחושות של כבדות- וזה חולף לאחר מספר ימים. אך אם הכדורים שאתה נוטל אינם חדשים לך וזהו הטיפול הקבוע שלך אז כנארה שיש צורך שינוי במינונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לוקח צ'יפרלקס ופריזיום כבר שנהאריק23/01/2013
אני מרגיש שבשנה הזאת אני יותר עייף מבד"כ. אני בן 28, ומעולם לא הרגשתי כל כך עייף. האם זה יכול להיות חלק מתופעות הלוואי?
(הפריזיום הוא תחליף ללניטין שלקחתי בחצי השנה הראשונה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לוקח צ'יפרלקס ופריזיום כבר שנה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור23/01/2013שלום רב,
סביר להניח שהעייפות קשורה יותר לטיפול בפריזיום ולא בציפרלקס. יחד עם זאת, גם טיפול בציפרלקס יכול לגרום לתשישות ועייפות כרונית, אם כי הסבירות לכך נמוכה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי להתקשר לרופא?
אריק23/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקס- החמיר את מצבימיכל22/01/2013
שלום, אני בת 34, הייתי מטופלת בלוסטרל שהיה מצויין עבורי אבל מאחר וגרם לנשירה בשיער הפסקתי בעצת הפסיכיאטרית ועברתי לכדור שנקרא אדרונקס. עבר חודש מאז אני נוטלת את הכדור ומצבי הנפשי רק החמיר, יותר מדוכאת, יותר חרדה בוכה המון, עצבנית מאד ולאחרונה הופיעו מחשבות אובדניות. האם חודש זהו פרק זמן מספיק להסתגל לכדור? האם זה אומר שהכדור לא מתאים או שצריך לחכות עוד? תודה רבה על תשובתך-מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרונקס- החמיר את מצבי - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור23/01/2013שלום מיכל,
במידה והטיפול לא הביא שיפור תוך חודש, בהנחה שנטלת את המינון הטיפולי (4 מ"ג פעמיים ביום), לא סביר שהמשך הטיפול ישנה את המצב ומומלץ לשקול מעבר לתכשיר אחר נוגד דיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת וסובלת ואין למי לפרוקלימי21/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אל תציעו לי ללכת לפסיכולוגים
לימי21/01/2013-פרשתי מזה
לא מאמינה בזה
זה יותר מידי
"כללי"
בשבילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבי איתנו
חן24/01/2013אני מבין אותך... אני התחלתי יוגה ומדיטציה... עוזר לי מאד לא לפרוק במילים בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרהמילה קוניס21/01/2013
סובלת כבר 3 שנים
מהרבה דברים
כיום בעיקר הדיכאון והחרדה
הבעיה היא שפתאום אני לא מסוגלת ללמוד לבד בגלל שכל המחשבות מציפות אותי
אין לי למי לספר/להגיד/לשתף
זה נורא מתסכל
גם פסיכותרפיה לא עזרה לי מי-יודע מה
אבל במצבים כאלה אולי הייתי יכולה להתנחם בה
הגרוע מכל הוא שאני חושבת שנעשיתי (שוב) פסיכוטית
אני רק חושדת בזה אבל אין לי למי לספר כי אם אספר להורים הם יאשפזו/יגבירו את המינון של הכדורים - דבר שאני לא רוצה ולא חושבת לנכון שכל ההיסטריה הזאת תתאים לי
מלבד זאת, אני סטודנטית ומפחדת להפסיק את הלימודים בעקבות תהליך פסיכוטי
שאני כמובן לא נסחפת לתוכו
מה לעעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה - תגובה
מתוך הודעתך עולה כי את במצוקה וסובלת. את מבינה שיש צורך בטיפול אך גם חוששת ממנו (הגברת המינון, האשפוז האפשרי). יחד עם זאת, חשוב להבין שללא הטיפול המצב עלול להחמיר ואז הסבירות שאכן יהיה צורך באשפוז היא גבוהה יותר. אני מניחה שאם תגיעי לטיפול מוקדם יותר, הסיכוי שלך לצאת מהמצב מהר יותר הוא גבוה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב שהעיקר זה שלא לפחד
שמוליק24/01/2013שלום מילה.
אפשר בהחלט להבין את המצב שלך ולהזדהות איתו.
זה באמת לא פשוט.
אני חושב שקודם כל את צריכה להאמין בעצמך, להאמין שגם אם סובלת מבעיות נפשיות, אז את לא סוג ב', והחברה צריכה לאפשר לך להשתקם ולתת לך הזדמנות להשתלב.
מסיבה זו, אני חושב שאת צריכה להיות בטוחה שגם אם חלילה יהיה צורך באישפוז, אז יש לך את הזכות המלה לסיים את הלימודים ולקבל הזדמנות נאותה לעבוד במקצוע כאשר תסיימי את התואר בהצלחה.
ואני אגיד משהו די חריף; אם החברה לא תאפשר לך להשתלב, הרי שזה פשע מצד החברה. צריך להפנים את האמת הזו!
אני מאמין שאם תפנימי את הדברים האלה, ותדעי שהצדק איתך, אז זה יוכל לעזור לך להתמודד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ציפרילקס ורשיון נשק.מיכאל21/01/2013
שלום ,אני לוקח כדור אחד ביום 10 מג של ציפרילקס, אני סטודנט ובזמן הלימודים אני רוצה לעבוד כמאבטח , האם העובדה שאני לוקח כדור של ציפרילקס יכולה לגרום לזה שאני לא אקבל רישיון לנשק אירגוני?(כלומר אישור מרופא משפחה )
בעבר לפני שלקחתי את הכדור היה לי רישיון לנשק.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור ציפרילקס ורשיון נשק. - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור23/01/2013שלום מיכאל,
עצם העובדה שאתה נוטל ציפרלקס לא מהווה עילה לאי מתן או שלילת רישיון לנשק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי, תודה רבה .
מיכאל23/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשיון לנשק
איציק25/04/2013שלום
הנני משוחרר מצה"ל על סעיף של פוסטראומה לאחר שנתיים וחצי.
יש לציין כי עברתי מבחן לנהיגה ועברתי אותו,בנוסף אני מתנדב במשמר אזרחי.
ברצוני לדעת האם אני יכול להוציא רישיון לנשק?
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיקרון כן
שמוליק26/04/2013שלום איציק.
עד כמה שידוע לי, בבקשה להוצאת רשיון לנשק ישנו סעיף שבו ישנה שאלה מפורשת האם המבקש רשיון עבר אישפוז פסיכיאטרי.
עצם העובדה שיש שאלה כזו מעיד על כך שגם מי שעבר אישפוז יכול להוציא רשיון לנשק. אחרת, אין שום מקום לשאלה כזו, ופשוט היו כותבים באיזה מקום שמי שעבר אישפוז אינו יכול לקבל רשיון לנשק, וגמרנו. זו ראיה שיש על מה לדבר.
יכול להיות שיהיה צורך לעבור בדיקה אצל פסיכיאטר מטעם המדינה כדי לצורך זה. יכול להיות שצריך להביא חוות דעת עדכנית של פסיכיאטר. אינני יודע מה בדיוק הפרוצורה.
בכל אופן, אם אתה צריך רשיון לנשק - לך על זה, ושיהיה בהצלחה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מאבחנים דכאון?רוית2520/01/2013
היי
רציתי לדעת כיצד ניתן לדעת שמדובר במצב של דכאון (לא דכאון מג'ורי אלא משהו מסוג יותר קל ומתמשך), אצל מי מאבחנים-פסיכולוג, פסיכיאטר, רופא משפחה?
מה הטיפול בדכאון מסוג זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין טיפול
לימי20/01/2013הכל פסיכולוגי
מי שלא מאמין בתרופה שתשפר את מצב רוחו
היא לא תעזור לו
מניסיון של 3 שנים, עם דכאונות מכל הסוגים וכרגע מינורי ואמיד לתרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי ממליצה לך בתאכלס
לימי21/01/2013הכי לא ללכת לפסיכיאטר, לנסות הכל חוץ מזה, כולל טיפולים אלטנרטיביים ומה שאפשר
כי מהרגע שנכנסת לפסיכיאטר- את מקוטלגת
ככה העולם רואה את זה
מה גם שהם הרבה פעמים לא מצליחים לעלות על הבעיה ו..
בקיצור..
אני אישית
לא יודעת מה אני עושה פה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון ריטליןרן20/01/2013
שלום רב,
רציתי לשאול עד כמה מינון ריטלין של כ30 מ"ג ביום נחשב לגבוה ביחס לבחור בן 27 השוקל 71.5 ק"ג, וסובל מחרדות ודיסוציאציה?
מניסיון הגעתי למסקנה שזה המינון הכי יעיל עבורי לקשב וריכוז (אמנם הייתי מעדיף מינון של 12 שעות אבל זה כבר יותר מדיי)
השאלה שלי היא עד כמה זה נחשב למינון גבוה ומסוכן לאור הנסיבות ולאור קשיי החרדה ברקע.
כשאני אומר 30 מ"ג ביום אני מתכוון ל:
la 30 מ"ג, כלומר 12 מ"ג ליחידת זמן, סה"כ 6-8 שעות
או
פעמיים ביום כדור וחצי של 10 מ"ג (כלומר ליטול 15 מ"ג בשחרור רגיל פעמיים ביום, כיסוי של 8 שעות)
האם זה הרבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ
שי23/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון ריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/01/2013נחשב מינון סביר ואף נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אצל ילד בן 6מיכל20/01/2013
שלום
בחודש /חודשיים האחרונים בני בן ה 6 מתלונן כל הזמן שמשעמם לו, הוא בוכה כמעט כל יום, מתרגז ומתוסכל המון, ואף החל לומר משפטים כגון: הלוואי שלא הייתי קיים.
הוא ילד שבדרך כלל שמח ויצירתי, תמיד מוצא עניין ומשחק וחכם מאוד. הוא לא עבר אירוע טראומטי אלא לדעתי חווה תקופה קשה מכל מיני סיבות: הוא נשאר בגן ולא עלה לכיתה א, בתקופה האחרונה יש לנו פחות זמן איכות גם בגלל שעות העבודה שלנו וגם בגלל שיש לו אח בן 2 שתופס המון תשומת לב, ובין כל אלה הוא מאוד בעייתי באוכל והתפריט שלו מאוד מצומצם.
לפי מה שהבנתי בגיל כזה לא נותנים בד"כ תרופות פסיכיאטריות. השאלה אם בכל זאת חשוב שטיפול יהיה אצל פסיכיאטר או שכדאי לטפל אצל פסיכולוג?
אין לי המלצה למטפל או רופא שמתמחה בילדים ובטיפול בדיכאון אצל ילדים, וההיצע הוא גדול. לפי מה שהבנתי יש חשיבות גדולה לטפל בבעיה במיידי ולא למשוך אותה ואני מאוד חוששת שנפנה לגורם או לסוג טיפול שאינו מתאים ובכך למשוך את הסבל שלו.
אם תוכלו לסייע בהכוונה לאן לפנות זה מאוד יעזור. אני מבינה שלא נוקטים בשם של מישהו אבל גם אם תכוונו אותנו לסוג טיפול/למכון / או לכל פרט שיסייע לנו לבחור מתוך השפע של המטפלים וסוגי הטיפולים שיש באינטרט
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי מנסה קודם ייעוץ הורים
מיכל23/01/2013היי,
ילד בן 6 במצב כזה, הייתי קודם כל בודקת איך אפשר לשנות שינויים התנהגותיים בתוך המשפחה לפני שמגיעים לתחום הפסיכיאטרי.
סה"כ נראה שיש לו מצב רוח לא משהו די בצדק... האח הקטן הגיע לגיל שבו הוא מהווה איום ותחרות, וההישארות בגן אולי מהווה פגיעה/עלבון מבחינתו.
מקווה שתצליחו להעלות אותו על דרך המלך.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףדחוף20/01/2013
שלום,
אני סובל מטיקים פניתי הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות,והרופא המליץ על פסיכיאטר,מה יכול למצוא הפסיכיאטר שלא הראו הבדיקות?האם יש טיפול לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ככל הנראה הבעיה שבגללה פניתה לבדיקות לא מסוברת ע"י בעיות גופניות או נוירולוגיות אך מושפעת ע"י מצבים נפשיים. פסיכיאטר, במידה ותחליט לפנות אליו, יאבחן את הבעיה, יקבע באיזה סוג של "טיקים" מדובר, עד כמה מצבך הנפשי משפיע על תדירותם, חומרתם וכד' ובהתאם להתרשמותו יציע לך טיפול אפשרי בבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו מכיר פראפסיכולוג מומלץ ?לימי19/01/2013
לאחר שנוכחתי שפסיכולוגים לא עוזרים לי
ובעלי מומחיות מיסטית כן
מחפשת את השילוב של שניהם- פראפסיכולוג
מי שמכיר אשמח לקבל המלצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש כל מיני
רן19/01/2013יש כל מיני רבנים
תלוי לאיזה בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה בעיה נראה לך??
לימי20/01/2013למה אני בפורום הזה??חחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מחרדות, בקיצור
לימי20/01/2013וגם צריכה הכוונה בלימודים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתי אתה פסיכולוג..
לימי20/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף פעם לא הייתי
רן21/01/2013התכוונתי שאולי אוכל לעזור לך ולהפנות אותך לפארא-פסיכולוג או לשתף אותך בעצות מועילות אחרות.
אי אפשר לנהל כאן שיחה.
אם בא לך תפני ואם לא סבבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי..
מילה קוניס21/01/2013מחכה לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה בלימודים ניתן לקבל
תומר10/11/2013מפסיכולוג תעסוקתי לגבי חרדות או מתח נפשי לא חסרים טיפולים לכך חפשי באינטרנט בטוח תמצאי יש גם טיפולים פסיכולוגיים מיוחדים טיפול התנהגותי קוגנטיבי או emdr לא חסרות שיטות לשיפור המצב פאראפסיכולוג זה בתחום העל טבעי רוחות גלגול נשמות אז זה ממש לא קשור רבנים חבל על הזמן לפנות אליהם
בקיצור יש מלא קליניקות לשיפור המצב חפשי בתחום חרדה דיכאון או חוסר ביטחון עצמי בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתחום המיסטי חפשי מישהי שיודעת
תומר10/11/2013לקרוא את העתיד וקולעת בול עם קבלות בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזוב אותך מרבנים
שמוליק23/01/2013שלום לכולם.
לא כדאי ללכת לרבנים, הם בדרך כלל מפחדים פחד מוות מנפגעי נפש. כלפי חוץ, הם מנסים להעמיד פנים כאילו הם מאוד רוצים לעזור, אבל באמת, הם עושים את ההיפך.
קח בתור דוגמא את הרב יעקב אריאל, רב העיר רמת גן.
הרב אריאל קיבל שאלה שבה בחור שעבר אישפוז ביקש מאיזה רב שיהיה ממליץ שלו לשידוכים.
אותו רב לא רצה להיות ממליץ. מה הוא עשה? הוא אמר שהוא מנוע. הוא נימק את המניעה בכך שכל מישהו אחר שיודע על האישפוז חייב לספר על כך לבחורה; והדברים נכונים בפרט כלפי ממליץ שיודע על האישפוז.
הבחור ביקש מהרב אריאל הסבר למה שאותו רב אמר בשמו. על פניו הבחור צודק; אין שום הגיון שלפיו הבחור יכול להסתיר את האישפוז מהבחורה על שהקשר מתחזק, אבל מישהו אחר חייב לספר לה מייד.
זה לא הפריע לבחור שהרב המנוול ההוא לא רצה להיות ממליץ; מה שהפריע לו זה שהוא לא רצה שאותו מנוול או מישהו אחר יקלקל לו שידוכים.
הרב אריאל ציין בתשובתו: "מי שהזיק לך בשידוך (הכוונה ע"י זה שהוא סיפר לבחורה על האישפוז) עתיד ליתן את הדין". ההערה בסוגריים שלי, ואינה במקור – שמוליק.
שבוע אחרי זה הרב אריאל השיב לשאלה אחרת שנשלחה ע"י אותו רב מוג לב שלא רצה להיות ממליץ (התשובה מצורפת כתמונה).
הדברים מדברים בעד עצמם.
אני מקווה שאף אחד לא יסתמך על השטויות האלה ויראה איזה היתר הלכתי להזיק למשודכים נפגעי נפש ע"י סיפור על האישפוז.
כל טוב,
שמוליק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככה לא מדברים על רבנים
שולמית24/01/2013שלום שמוליק.
הגזמת!
של נעליך מעל רגלך כשאתה מדבר על רבנים בכלל ובפרט על הרב הגדול יעקב אריאל שליט"א.
הרבנים הם אנשים ישרים טוהים וצדיקים, ועוזרים הרבה פעמים בחינם להרבה מאוד אנשים. הם גם אנשים חכמים מאוד וחכמתם מגיעה אפילו לתחומים שאין קשורים כביכול לתורה.
הרבה רבנים מייעצים עצות כלכליות טובות לאנשי עסקים עד כדי כך שהם לא עושים שום עיסקה מבלי להתייעץ איתם.
מה זה המילים האלה 'מנוול' 'פחדן' מוג לב'?? תתבייש לך שמוליק!!!
חוץ מזה, ניסיתי לחפש באתר ישיבה את השאלה הזו, ולא מצאתי אותה; מצאתי תשובה שבה הרב אריאל אמר את ההיפך הגמור, ושאין שום בעייה להיות ממליץ למשודך שעבר אישפוז.
כנראה שהתשובה הזו מזוייפת, וזה עוד יעלה לך ביוקר. אל תתפלא אם יום אחד יתבעו אותך על הוצאת דיבה.
שבת שלום לכולם
שולמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מזוייף!!!
שמוליק24/01/2013שלום שולמית.
אינני מעוניין להתייחס לטענותייך על היחס שלי לרבנים.
בכל אופן, לא מצאת את השאלה הזו, כי היא לא פורסמה באתר; היא הושבה למי ששאל אותה באופן אישי. את סתם חשדת בכשרים.
את יכולה לשלוח מייל למי שאחראי על שאל את הרב באתר ישיבה כדי לוודא שהתשובה הזו לא מזוייפת.
שבת שלום גם לך,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
שולמית25/01/2013שלום שמוליק.
אני מאמינה לך, ואם הצגת את המייל של האחראי על שאל את הרב באתר ישיבה, אז זה אומר שאתה בטוח בדבריך, ואני לא רואה צורך לבדוק את זה.
הדברים שכתבת קוממו אותי, והייתי פזיזה מדיי.
אני מבקשת סליחה.
שבת שלום
שולמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזו השאלה ששולמית התכוונה אליה
יעקב29/01/2013זו השאלה ששולמית התכוונה אליה שבה הרב אריאל כתב שאין שום בעייה להיות ממליץ למשודך שעבר אישפוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבי
שמוליק25/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקור לשאלה של הבחור
יעקב27/01/2013שלום שמוליק.
אתה מוכן בבקשה לציין את המקור לשאלה של הבחור לרב אריאל.
תודה,
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלח לי מייל
שמוליק28/01/2013שלום יעקב.
השאלה נשאלה בשאל את הרב באתר ישיבה של ישיבת בית אל.
אם אתה רוצה לקבל קישור לשאלה, אז תשלח לי בבקשה מייל [email protected]
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הרבנים יכולים למצוץ זין.
דני28/01/2013למה?כי הם לא קדושים,לא צדיקים ולא שום דבר אלוהי.
הם אנשים מחופשים לזורו עם זקן ופיאות מכוערות.
כל "ברכה" שניתנת ע"י רב שווה לברכה שתינתן על ידיי.
כל הרבנים הם אנשים פשוטים,כמו כל אחד אחר בעולם הזה..ומי שבוחר להאמין שיש להם כוחות לא מהעולם הזה לעזור למישהו בצרה הוא אידיוט גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה השאלה
יעקב29/01/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק, אתה זה שמדבר שטויות
דרור22/04/2013מה שהרב אריאל אמר הוא מאוד הגיוני, הרב שיודע שיש לבחור הזה רקע של בעיות נפש חייב לומר את זה לבחורה ששואלת אותו, כי מבחינתו יש חשש סביר שהדבר יפריע לה ובצדק, ובדיוק בשביל זה הבחורה שאלה אותו- בשביל לדעת האם כדאי לה להיכנס לקשר הזה, וזה בהחלט לגיטימי לא לרצות לצאת עם בחור שהיו לו בעיות נפשיות. אם הוא לא היה אומר לה את זה הוא היה מנוול!
אבל מהצד של הבחור, שהוא מכיר את עצמו הוא יכול לא לספר עד לשלב מתקדם יותר אם הוא משוכנע שהוא עכשיו בסדר ומאוזן והוא לא עושה בזה עוול כלפי הבחורה כי לדעתו אין כרגע משמעות לעבר שלו.
ובכלל מה אתה עושה הכללה על כל הרבנים, יש הרבה רבנים שמבינים יותר בפסיכולוגיה ויש להם נסיון ארוך והמון הצלחות , יותר מהרבה פסיכולוגים. אם הייתה רואה פסיכולוג אחד שאמר שטויות (ולא חסר כאלה...) גם היית אומר שכל הפסיכולוגים מטומטמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרור, תירגע בבקשה
שמוליק23/04/2013שלום דרור.
אני מצטער, אבל אתה לא רצית להבין את דבריו של הרב אריאל.
מה שאותו רב טען, זה שהוא חייב לספר על כך לבחורה, אפילו אם היא לא שואלת אותו.
ולא רק הוא, אלא כל מי שהבחורה תפנה אליו, גם אם היא פונה אליו שלא כממליץ.
חוץ מזה, נניח שהבחורה שואלת את אותו הרב, והוא חושב שאם היא שאלה אותו אז מן ההגינות שהוא יספר לה על כך מייד. האם הבחור חייב להסכים לזה???
האם אין לבחור את הזכות להחליט שהוא לא מעוניין לספר על כך לבחורה בשלב מוקדם כל כך ולהפסיק את הקשר???
וחוץ מזה, למה לספר על האישפוז? אם אותו בן אדם חושב שזה לא מתאים, אז שיגיד שלדעתו זה לא מתאים, ולא יספר על האישפוז.
לצערי הרב, ישנן עוד הרבה תופעות כאלה, אבל אין עליהם ראיות ברורות.
ישנם גם פסיכולוגים שטועים, אבל כאן לא מדובר בטעות; מדובר במשהו שהוא הרבה מעבר לכך.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק רב שיש לו רוח קודש יכול להמליץ
אני25/07/2013או רב שמכיר את הבחור אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרב אכריאל צודק בהחלט
איציק15/08/2013אני לא מזמן סיימתי קשר עם בחורה שהיה לה אישפוז. ביקשתי מהבחורה ממליצה והיא הפנתה אותי לחברה שלה שידעה על האישפוז והיא לא סיפרה לי על כך.
אני לא רוצה להתחתן עם בחורה שהיה לה אישפוז!!
חבל שהחברה שלך הבחורה לא סיפרה לי על האישפוז. זה היה מונע עגמת נפש ממני וגם מהבחורה.
הרב אריאל צודק בהחלט!!!
שמוליק, אני מציע לך לשמור על הפה שלך איך שאתה מדבר על רבנים!
איציק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאופן ענייני הוא ממש לא צודק!!
שמוליק18/08/2013שלום איציק.
אם אתה לא רוצה בחורה אחרי אישפוז - זו זכותך המלאה, אבל יכול להיות שאתה מפסיד.
על כל פנים, ישנם נורמות חברתיות בעניין והן מחייבות, ולכן אין לך מה לבוא בטענות כלפי החברה שלה שלא סיפרה לך על האישפוז. ישנה גם תשובה של הרב אריאל עצמו שאומרת שהיא יכולה להיות ממליצה.
על כל פנים, אני מציע לך שבפעם הבאה תבקש מהבחורה מספר ממליצות כך שהן יכסו את כל שנות חייה, ואז אם היה לה אישפוז, אז בהחרl אחת מהממליצות יודעת על כך, ופשוט תשאל. אם מדובר באנשים הגונים, אז אולי לא יגידו לך מפורשות, אבל אם מדובר בבחורה עם אישפוז, אז תהיה הבנה שאין טעם לנסות.
לו מהסיבה הזו, זה לטובתך שהממליץ יהיה מישהו שיודע על האישפוז. כך תוכל לשאול אותו, והוא כבר יבין את הרמז, בעוד שאם הממליץ יהיה מישהו שלא יודע, אז מה אתה מצפה שיקרה?
נראה לי שאתה סתם מנסה להוציא את העצבים שלך בלי לחשוב.
אני מאחל לך הצלחה רבה במציאת בת זוג.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין בבדיקה
איציק27/08/2013שמוליק, אני מצטער, אני ממש לא מסכים איתך.
שלחתי לרב אריאל שאלה וביקשתי ממנו שיסביר את העניין (ראה תמונה).
אני אעדכן בעזרת ה' כשאקבל תשובה.
איציק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מוכן להפסיק לבלבל את המוח?
משה08/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזוב אותו
אמונה10/11/2013שלום למשה.
אני הייתי הממליצה של הבחורה במקרה המדובר.
אני מציעה לך להניח לו...
אמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיציק, מספיק כבר.
אמונה10/11/2013שלום לאיציק.
אני מציעה לך להניח לנושא ולהמשיך הלאה, אני ממש לא מבינה למה אתה עושה מזה כזה עניין גדול. כבר עברו מאז כמה חודשים.
נכון, נפגשת עם החברה שלי שעברה אישפוז, ולא רצית אותה בגלל זה. זה בסדר גמור, אתה לא חייב להתחתן עם אף אחת שלא מוצאת חן בעיניך – תהיה אשר תהיה הסיבה לכך.
אבל תודה על האמת, שאלת אותי האם היא עברה אישפוז? אתה יודע טוב מאוד שלא, ולא נתת שום רמז ולו קטן ביותר שאתה רוצה לדעת על מצבה הנפשי בעבר.
שמוליק כבר כתב לך שאתה יכול לשאול את הבחורה או את הממליצה שלה האם היא עברה אישפוז. אם היה לבחורה אישפוז, יבינו שזה לא שייך להתחיל איתך קשר. אילו היית שואל אותי, כנראה שלא הייתי מספרת לך, אבל הייתי מודיעה לחברה שלי שאם היא רוצה להמשיך איתך את הקשר, אז שתספר, ואם היא הייתה מחליטה להמשיך איתך את הקשר, אז היא הייתה מספרת.
אני רק רוצה להגיד לך, שאני חושבת שאתה ממש לא מציאה גדולה, והחברה שלי יותר מדיי טובה בשבילך...
גם אני בודקת את העניין וגם אני שלחתי לרב אריאל שאלה דרך אתר ישיבה ולא קיבלתי תשובה. אני שולחת אליו את המכתב הרצ"ב, וכשאקבל תשובה, אביא אותה כאן בפורום.
רק תגיד מה נראה לך יותר הגיוני ההשערה שלך או ההשערה שלי.
אמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לאמונה
יוסי18/03/2014שלום אמונה.
אני מעריך את הנחישות שלך.
תודה על העצה שלך לפנות לרב אריאל ולבקש ממנו שלפחות יאסור על אחרים לספר על האישפוז מאחורי הגב שלי.
אני מצרף את המכתב ששלחתי לו.
אם הוא יואיל בטובו להשיב לי, אני אעלה את התשובה שלו.
יוסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בא לו להגיב
יוסי07/05/2014שלום.
אחרי שהרב אריאל לא ענה למכתב ששלחתי אותו בדואר רגיל, שלחתי אליו את המכתב בדואר רשום (RR267423179IL), המכתב נמסר לרב אריאל ב 2.4.2014. הרב אריאל לא ענה.
הבר אריאל אינו מסוגל לקחת אחריות על טעויותיו. הוא צריך היה להתוודות על כך שהשאלה האומללה ההיא לא נשלחה לצורך בירור הלכתי כבר כשאמונה פנתה אליו.
שלחתי את המכתב המצורף כתמונה לרב ששלח את השאלה האומללה היא בדואר רשום (RR360128651IL), והוא קיבל את המכתב היום.
אני מקווה שהרב ההוא ירד מהעץ הגבוה שהוא טיפס עליו ויקבל את ההצעה שהצעתי, שכאשר הוא ייתקל במקרה שבו הוא יראה את עצמו חייב לספר למישהו על האישפוז שעברתי, לפי שיטתו התמוהה, אז לפחות שלא יעשה את זה מאחורי הגב שלי, אלא שיגיד לי שלדעתו נסיבות העניין מצריכות לספר על האישפוז, וייתן לי להחליט האם לספר או להפסיק את הקשר.
אם תהיה ממנו תגובה, אעלה אותה בעזרת ה'.
יוסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תגובה
יוסי14/05/2014שלום לכולם.
הרב ששאל את השאלה ההיא הגיב, וזו תגובתו:
"נראה לי שכרגע יש פיתרון מאד פשוט לבעיה. כיוון שעבר זמן רב מאז שהיית בישיבה (שבה הרב האמור מלמד - הערה שלי) אני אסרב לתת כל חוות דעת מסיבה זו. על כל פנים אני מסכים בוודאי גם לבקשתך אלא שלהצעתי לא יהיה כל צורך לדווח לך מפני שאסרב למסור כל מידע.
רב ברכות".
אני שמח שלפחות בנקודה הזו יש בו הגינות.
יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק צפה ביו טיוב
אליאנה08/05/2014בדיאלוג פתוח ותראה עד כמה אתה צודק!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב תרופות מה ההשלכותעמית19/01/2013
אני לוקחת למיקטל ציפרלקס ופרפנאן
האם אני יכולה לקחת פוסטינור ולעתיד הרחוק גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערבוב תרופות מה ההשלכות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור20/01/2013שלום רב,
מבחינה פסיכיאטרית, אין מניעה מנטילת גלולות ופוסטינור. יחד עם זאת, חשוב להדגיש כי בכל מקרה יש להתייעץ עם רופא נשים לפני התחלת נטילת התכשירים הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)