פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי ספיקת לב
    שיר
    31/12/2012

לום אני נוטלת כדורים להורדת לחץ דם ודימיטון אר מוריד קצב הלב
    קראתי מאמר ציפרמיל לא מומלץ למי י אי ספיקת לב

איזה כדור נוגד דייכאון אני כן יכולה לקחת?אני בדיכאון קל בעקבות לידה וכן סובלת מחרדות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי ספיקת לב

הוספת תגובה

• אי ספיקת לב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/01/2013

באופן כללי , כדורים ממשפחת SSRI נחשבים לבטוחים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זפרקסיה והרגעה
    צבי המבורגר
    31/12/2012

שלום רב רציתי לברר האם הכדור זיפרקסיה משמש גם לטיפול להרגעת מחשבות כלומר לסלק מחשבות דמיוניות ללא כל קשר לשמיעת קולות ולראות הזיות ?,וכן רציתי לשאול האם התרופה הזאת נועדה גם להרגעת הנפש כדיי להרגיש יותר טוב <?,הרופא רשם לי מרשם של זיפרקסיה 5 מג,על מנת לסלק מחשבות,הפחד שלי הוא שהזיפרקסיה יכולה לגרום למצב של ניתוק מהמציאות ולגרום אנרגיות רעות ולעצבים,יש בזה משהו או שאני סתם מכניס שטויות לראש ?,

לקביעת תור
    סגירה
    זפרקסיה והרגעה

הוספת תגובה

• זיפרקסה

סובל
    31/12/2012

אני הייתי מטופל בזיפרקסה 5 מיליגרם גם ובמשך השימוש המחשבות לא הפסיקו לי והייתי לי אנרגיה רעה חוסר סבלנות ניתוק מהמציאות בלבול מוחלט ומילא שזה היה עוזר לי למחשבות אבל זה לא אז החלטתי להפסיק אם זה כדי שלא יהיה יותר נזקים והחלטתי להילחם במחשבות בכוחות עצמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמור לעזור...

שמוליק
    01/01/2013

שלום צבי.

זיפקרסה היא תרופה אנטי-פסיכוטית, וניתנת חטיפול במצבים פסיכוטיים, וגם אחרי שהמטופל נרגע, ממשיכים לתת לו תרופה כזו כדי לחסום קולטנים של דופאמין. הפרשה מוגברת של דופאמין היא אחד מהגורמים להתפרצות פסיכוטית.

לתרופה זו ישנם תופעות לוואי.

התופעות הקשות והשכיחות הן עייפות חזקה, השמנה, וירידה בתיפקוד המיני.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זפרקסיה והרגעה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    02/01/2013

שלום צבי,
    זיפרקסה היא תרופה שנועדה לטיפול במצבים פסיכוטיים והן משמשת לטיפול בהפרעות מצב רוח מסוג מניה. לתרופה השפעה מרגיעה, כך שעל שאינה מותווית לטיפול בהפרעות חרדה, היא עשוי לעזור לאנשים עם רמות חרדה גבוהות שהטיפול המקובל לא נותן להם מענה מספק. התרופה לא גורמת לניתוק מהמציאות ולא למצבים פסיכוטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלוטן בכדורים פסיכיאטרים
    גול
    31/12/2012

האם בתרופות הבאות יש גלוטן: לוסטרל, סרנדה, סרטרלין? אני יודעת שכולם הם שמות שונים לאותה התרופה אך עדיין צריכה לדעת ספציפית לגבי כל סוג של תרופה זו.

לקביעת תור
    סגירה
    גלוטן בכדורים פסיכיאטרים

הוספת תגובה

• גלוטן בכדורים פסיכיאטרים - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    31/12/2012

לא..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסימן שאלה
    מויש
    31/12/2012

כ15 שנים נוטל תרופות אנטידיכאוניות. לאחרונה הרופאה שלי ב"כללית" נתנה לי מרשם ללוסטרל ולמיקטל. לאחר תקופה של נטילת התרופות שמנתי מאוד ואינני מרגיש שיפור נפשי. מה גם שאני מרגיש די רע גופנית ולאחר נבירה במספר מאמרים ראיתי את ההשלכות של הליתיום על הבריאות ונלחצתי עוד יותר ואני פשוט רוצה להפסיק את הליתיום.
    למעשה אני מקבל טיפולים מהרופאה שלי שלתחושתי אינם משרתים אותי אלא אינטרס אחר לתחושתי.
    א. האם אני יכול להפסיק עם הלמיקטל מיידית (להמשיך רק עם הלוסטרל)
    ב. כיצד אני יכול לעבור לרופא אחר בכללית?
    ג. אני מאוד הייתי רוצה לקבל מרשם מפסיכיאטר מוכר לאו דוודקא במסגרת קופ"ח. ואני לא רוצה לפתוח דפי זהב בשביל זה. לא יודע על מי אפול.

אשמח לעזרתכם!!!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בסימן שאלה

הוספת תגובה

• טיפול בסימן שאלה - תגובה

31/12/2012

שלום רב,
    קיים מגוון רחב של תכשירים נוגדי דיכאון שעשוים לתת מענה לאנשים שלקו בדיכאון ולא הגיבו למספר תרופות נוגדות דיכאון בעבר. אמנם, כדי להגיע לתוצאות משביעות רצון ולהנות מהטיפול, יש צורך במעקב עקבי וצמוד של פסיכיאטר שמטרתו להגיע לתרופה המתאימה במינון המתאים או שילוב תרופתי. מדובר בתהליך שעלול להיות ממושך ודורש הרבה סבלנות והתמדה. בנוסף לטיפול התרופתי, בחלק מהמקרים, מומלץ להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי.
    בנוגע לשאלה הספציפית על למיקטל : באופן כללי ניתן להפסיק את התרופה בבת אחת ללא השלכות גופניות, במידה והתרופה מותוות לטיפול בהפרעת מצב רוח (דיכאון) ולא כטיפול באפילפסיה (אז ההפסקה עלולה לעלות סיכוי לפרכוסים). כמובן, אין לבצע שינויים בטיפול על דעת עצמך וללא התייעצות עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסימן שאלה

moysh
    09/01/2013

היי.
    תודה רבה על התשובה. היות ולוקח כחודש לקבוע תור עם המטפלת בקופ"ח וגם ככה לא בטוח שדווקא אצליח לצאת באותו יום מהעבודה החלטתי להוריד מינון של 100מ"ג ל50 בשבוע ורוצה להפסיק בכלל, להמשיך רק עם הלוסטרל ללא הלמיקטל. אני חש עייפות מטורפת . למה זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי-הפרעות חרדה
    עופר
    31/12/2012

שלום.אני בן 30 מאובחן כסובל מהפרעת חרדה חברתית והפרעת פאניקה.
    לאחר ניסיון טיפולי במספר כדורים ממשפחת ה-SSRI ו-SNRI לא הושגה הטבה בהרגשה תחת הטיפול התרופתי.
    ביעוץ עם הפסיכיאטר המטפל, הומלץ על הפסקת הכדורים והתחלת טיפול בקלונקס 2 מ"ג
    ללילה.אני לוקח כבר כחודשיים ומרגיש הרבה יותר טוב מבחינת הפחתת חרדה,פחות התקפי פאניקה ויותר רוגע.
    לצערי,עדיין איני חש שינוי ממשי בתסמינים הגופניים של החרדה החברתית כמו רעד בקול/התרגשות בשיחה עם בעל סמכות.
    האם עלייה במינון הקלונקס תיתן מענה גם לזה?
    האם שימוש קבוע בנוסף לקלונקס בכדור פרולול(דרלין)יכול להיות חלק מהטיפול ככלי עזר להפחתת התסמינים הגופניים של מערכת העצבים?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי-הפרעות חרדה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי-הפרעות חרדה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    31/12/2012

שלום לך יאיר
    טיפול בקלונקס איננו נחשב כלל ועיקר כטיפול קבוע ומומלץ לחרדה.
    לא כל שכן להעלות את מינונו.
    גם לא דרלין..
    צר לי..
    תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון
    יעקב
    31/12/2012

מה הוא המינון שווה הערך של 20 מ"ג ציפרלקס בתרופה פאקסט ?
    תודה מראש לעונים

לקביעת תור
    סגירה
    מינון

הוספת תגובה

• מינון - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    31/12/2012

שלום,יעקב.
    מנון 20 מ"ג ציפרלקס הוא שווה ערך למנון 40 מ"ג פאקסט.
    כמובן שתמיד יש צורך בשיקול דעת קליני, בחינת המנון ע"פ האפקט הטיפולי ותופעות הלוואי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בונדורמין
    מאי
    30/12/2012

אני בת 23, לאחר פגיעת ראש וסובלת מבעיות שינה-קושי להירדם+התעוררות מכל רחש קטן. כדור אחד 25 מ"ג של בונדורמין כבר לא משפיע עליי כל כך, האם אני יכולה ליטול שתיים ללא השלכות קשות כלשהi?

לקביעת תור
    סגירה
    בונדורמין

הוספת תגובה

• בונדורמין - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    31/12/2012

שלום מאי.
    את בודאי מתכוונת למנון של 0.25 מ"ג.
    בונדורמין הינו כדור שינה לצורך טיפול מיידי קצר-טווח. לא מומלץ להשתמש בו לאורך זמן כי יעילותו פוחתת וקיים סיכון להתמכרות.
    כדאי לברר סיבות להפרעות-השינה ע"י פנייה לפסיכיאטר מומחה וכן בירור דרך מעבדת-שינה.
    ישנן תרופות יעילות יותר לטיפול בהפרעות-שינה עם סיכון מופחת להתמכרות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבל
    גבי
    30/12/2012

שלום
    לפני חודש הייתי אצל הפסיכאטר שלי והוא הוריד לי רספרדל מ6 ל4 מג הוא אמר שהמצב יציב ,
    אחרי שבוע הלכתי אליו בלי תור ואמא שלי התלוותה אלי הוא קיבל אותי ופשוט אמרתי לו שאני לא מרגיש טוב , וקראתי מדף שאני לא כתבתי בכלל שאני מדוכדך ולא בנוי לעבודה ( מה שבעצם סותר את זה שאני בכלל עובד ) והוא שאל אותי אם יש לי מחשבות על מוות ולא ידעתי מה לענות .
    מה שיצא שהרגשתי שדברים יצאו מהקשרם והוא המליץ לי לדחות תוכניות שלי שבכלל אני לא מוכן לזה . והוא אמר שיש החמרה במצב הדיכאוני ואמר לי לחזור לרספרדל 6 מג ולאסטו שהוא נתן לי פעם קודמת .
    בקיצור יש לי טיפול שבוע הבא אני כל החודש הזה חושב על מה שהיה ולא יודע איך " לבוא בראש " לשם .
    אני לא יודע מה אני רוצה ,
    יש מישהו שיכול לעזור לי
    בתודה מראש גבי

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבל

הוספת תגובה

• מבולבל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/01/2013

גבי אני מבין למצבך, מומלץ לשתף את הרופא במה שאתה מרגיש ולתת לו הזדמנות לעזור.
    ביום א הקרוב, אני אדבר ברשת א , בתוכנית של רם תדמור - רופא תורן בשעה 10:00 , על נושא המורכבות בטיפול, הסבר, שיתוף פעולה במחלות קשות.
    ממליץ לך לשמוע תוכל לקבל רעיונות וכן אתה מוזמן להתקשר ולשאול אותי שאלות , במהלך השידור.
    בברכה

ד'ר יונתן דוידאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירות צבאי קרבי לבעל פטור בגין OCD
    ירון
    30/12/2012

שלום רב. אני בן 22, בריא פיזית לחלוטין, ספורטאי ורץ 8 ק''מ פעמיים בשבוע. לצערי לא שירתתי בצבא עקב OCD וקיבלתי פטור. תרופות שניסיתי לא עזרו לי וכיום איני נוטל תרופות, מה שעזר לי זה הטיפול CBT וכיום אני פחות מוטרד מהמחשבות ומתפקד נפלא, עובד. כיום אני מעוניין לשרת שירות קרבי בצבא אך לא שירות מלא אלא לשרת שנה או פחות ויש סיכוי גבוה שארצה לשרת זמן ממושך יותר, אך אני לא רוצה להיות מחויב לצבא אלא כשארצה להשתחרר אז אוכל. אין לי ספק שהרופא שטיפל בי בעבר והפסיכולוג שמטפל בי ימליצו על כך בכתב. שאלתי מתחלקת לשתיים, האם זה אפשרי שאשרת שירות קרבי ואם כן למי לפנות? והאם אוכל לשרת שירות ללא התחייבות לצבא ואשתחרר כשארצה או יש מינימום שירות שאני אהיה מחויב בו, ואם כן מהו?

תודה רבה

הוספת תגובה

• אני חושב שהפרוצדורה היא לבקש להתנדב

שמוליק
    30/12/2012

שלום ירון.

גם טני קיבלתי פטור על סעיף נפשי, וזה הפריע לי בעיקר בנסיונות למציאת בת זוג בחברה הדתית ציונית, שבחברה זו, עושים מזה סרט...

היו שדכניות שהציעו לי לבקש להתנדב.

בסוף, החלטתי להתמודד עם הסטיגמה בדרך אחרת...

אינני יודע בדיוק מה הפרוצדרה. בכל אופן, יש לי מכר שקיבל פטור וביקש להתנדב, והוא אכן התנדב.

כמובן, שמי שמתנדב, אינו מחוייב להמשיך לשרת כלא נראה לו...

אני מציע לך לנסות לפנות במכתב ללשכת הגיוס.

כל טוב ובהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק

לימי
    30/12/2012

גם אני, כמוך, מגיעה מהמגזר הדתי לאומי
    ומאוד חוששת איך תגיב החברה מולי
    אני חושבת שיש יותר בורות לגבי בעיות נפשיות במיוחד בכל הנושא של שידוכים
    אשמח ליצור איתך קשר לשמוע איך אתה מתמודד עם הנושא הזה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין + אלפרליט
    מנסה
    29/12/2012

שלום, בן 21, נאמר לי ע"י נוירולוג לקחת ריטלין, וגם בבוקר מינון נמוך של אלפרליט.(חצי של 0.25)
    תרופות נוספות שמקבל - סימבלטה 30 מ"ג, ואלטרולט 10 מ"ג.

על פניו זה יכול להועיל, אך חושש מההשלכות - עד כמה(בשורה התחתונה, ולא מהעלון לצרכן) זה מסוכן? יכול ליצור תלות או נזק בלתי הפיך? יחמיר דיכאון? האם מסוכן ללב?
    האם זה שילוב מקובל?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין + אלפרליט

הוספת תגובה

• ריטלין + אלפרליט - תגובה

30/12/2012

שלום רב,
    אכן, אתה נוטל לא מעט תרופות וככל הנראה, לוקה בבעיה (או מספר בעיות) שמצריכות זאת. בכל מקרה, אין התווית נגד מוחלטת לשימוש בכל התרופות הנ"ל (יש אמנם להיזהר משילוב של שני נוגדי דיכאון - סימלטה ואלטרולט) אך מומלץ לבחון מחדש האם יש צורך בכולן (למשל האם כדאי לעלות מינון של סימלטה ולהפסיק אלטרולט).
    באופן כללי, הטיפול בריטלין אינו ממכר ואינו מסוכן. מאחר ולריטלין עלולה להיות תופעת לוואי של עליה ברמת החרדה, לאנשים שסובלים מהפרעת חרדה, מומלץ קודם לטפל בתסמינים של חרדה ורק לאחר מכן, להתחיל טיפול בריטלין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון לשאלה

מנסה
    31/12/2012

שלום, לא ניסחתי נכון את השאלה
    הבעיה היא עם ריטלין ואלפרליט באותו הזמן - הם לא מתנגשים?
    זה יכול להפחית את הת.לוואי של ריטלין, אבל השאלה היא האם זה בפועל.....לא פוגע במוח או בשאר הגוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם
    גבי
    29/12/2012

שלום אני בן 32 סובל מסכיזופרניה אני נוטל רספרדל 4 מג
    אני לא שולט בעצמי , קורה לי הרבה שאני מקבל התקפי זעם ומחפש לשבור משהו
    אבל אני מחזיק את עצמי .
    זה לא היה תמיד ככה אני שברתי דברים בעבר .
    אני לא בטוח אבל כשאומרים לי את האמת בפנים אני מקבל עצבים ולא מצליח לשלוט בחיים שלי .
    יש איזשהיא עזרה שאפשר לקבל ?
    אני מיואש

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם

הוספת תגובה

• הוספה

גבי
    29/12/2012

כשאני במצב כזה אני מחפש מה לאכול ולעשן
    ואין לזה סוף .
    אני לא שולט בחיים שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם - תגובה

30/12/2012

שלום גבי,
    קודם כל חשוב מאוד שאתה מודע לבעיה ומחפש עזרה. זהו בפני עצמו סימן חשוב שמצביע על סיכויים טובים שיש לך להתמודד עם הבעיה. השלב הראשון המומלץ הוא להתייעץ ולעבור הערכה אצל פסיכיאטר שמכיר אותך. ההתקפים של זעם שאתה מתאר עלולים להיות חלק מהחמרה במצבך הנפשי ויכולים להיות ביטוי למצבים כמו דיכאון, חרדה וכד'. אני מאמינה ששינוי בטיפול התרופתי וטיפול פסיכולוגי עשויים להועיל לאפשר לך להתמודד יותר טוב עם המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי ליטול פקסט אתמול..
    מעיין
    29/12/2012

אני נוטלת פקסט כבר כ 8 חודשים, מתוכם 4 חודשים במינון 60 מ"ג.
    אני בת 23.
    אתמול שכחתי לקחת ונרדמתי. האם לקחת עכשיו?
    אני בלחץ ולא יודעת מה לעשות...

לקביעת תור
    סגירה
    שכחתי ליטול פקסט אתמול..

הוספת תגובה

• שכחתי ליטול פקסט אתמול.. - תגובה

30/12/2012

שלום רב,
    קודם כל אין סיבה להיות בלחץ. הפסקה פתאומית של התרופה עלולה להיות מלווה בתסמינים של חרדה אך לא מדובר בתופעות מסוכנות. פספוס של מנה אחת לא אמור להביא להחמרה במצבך הנפשי. בכל מקרה, אין לקחת מינון כפול. ניתן לחלק את המינון של היום (60 מ"ג) לשניים: למשל בוקר - 20 מ"ג וערב 40 מ"ג וכך להוריד סיכוי לתופעות לוואי כתוצאה מהפסקה פתאומית. בכל מקרה מומלץ במידה ואת מרגישה לא טוב וחשה ספקות, להתייעץ עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    אירית
    29/12/2012

ד"ר שלום,

אני סובלת מחרדה חברתית מזה כמה שנים.
    עד לפני כמה חודשים נטלתי סימבלטה 120 מ"ג במשך כ 5 שנים והוא עזר לי מאוד עם החרדות, מה שכן לא סבלתי מתופעות לוואי במהלך נטילת התרופה. אורח החיים שלי השתפר פלאים.
    הבעיה הייתה שהיא עזרה לי מבחינת החרדות אבל לא מבחינת הדכאון.
    הפסיכיאטר שלי ניסה לשלב את זה וולבוטרין 150 מ"ג בתחילה שגם כן עזר לי מאוד אבל לאחר כמה ימים ההתנגשות עם הסימבלטה כנראה גרמה לאצירת שתן שלקחה אותי הישר למיון.
    בינתיים נשארתי עם הוולבוטרין ועליתי ל 300 מ"ג אבל הוא ממש לא עזר לי בתחום של החרדות, לכן הרופא רשם לי לוסטרל שאני לוקחת אותו כמה חודשים והוא לא משפיע.
    הרופא התעקש בכל פעם להעלות עוד ועוד מ"ג למרות שהוא לא עושה את העבודה, וכאשר תרופה משפיעה עליי תוך שבועיים אני מרגישה כבר הרבה יותר טוב מה שלא קורה במקרה הזה. בינתיים החלטתי לתת לזה צ'אנס ולהמשיך לקחת לוסטרל 150 מ"ג ביחד עם הוולבוטרין למרות שהוא לא מקל עליי, מה גם שפוגע בתפקוד המיני.
    השאלה שלי היא האם במקרה ואחזור לסימבלטה במינון נמוך יותר ממה שלקחתי בשילוב עם וולבוטרין במינון נמוך יותר עדיין יכולים ליצור את תופעת הלוואי הזאת של אצירת שתן או שהבעיה היא כללית בהתנגשות של 2 תרופות אלה ולא קשורה למינונים?

סליחה על האריכות לא מצאתי דרך לקצר את זה יותר ממה שזה:)

בברכה,

אירית.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

30/12/2012

שלום אירית,
    אצירת שתן אינה תופעות לוואי שכיחה של שתי התרופות ומומלץ לבחון סיבות אחרות לתופעה שחווית. בכל מקרה, להערכתי, במידה והטיפול בתרופות הנ"ל עזר לך, ניתן לנסות אותו שוב, אך כמובן במינונים נמוכים יותר. חשוב להדגיש שהשילוב בין שתי התרופות מעלה סיכוי לתופעות פרכוסיות וחשוב להיות במעקב צמוד של הפסיכיאטר המטפל ולא לבצע שום שינוי ללא התייעצות איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אירית
    31/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף
    חני
    27/12/2012

שלום,אני רוצה להתייעץ בקשר לאחי,בתקופה האחרונה שמתי לב שהוא נמצא במצב רוח רע,הוא מתוסכל מאי מציאת עבודה ומזה שהוא לא מצליח להתקדם בחיים,לאחרונה הוא החל לכתוב מכתבים המתארים את החברה הישראלית בצורה אפלה הוא מדבר על כאוס ואנרכיה ועל כך שהוא צריך לפעול למען שינוי המצב בחברה הישראלית, כמו כן הוא החל בזמן האחרון להתקרב לדת הוא מדבר על כך שהוא צריך להחזיר את כל החברה בתשובה ושיש לו כל מיני פתרונות למצב המדיני הכלכלי והחברתי,כאשר היה מדובר רק בדיבורים חשבתי שזה סתם עניין חולף אך לפני יומיים הוא התפרע במקום ציבורי וגרם לנזק ונעצר על כך,אני מאוד חוששת מאוד למצבו אני חושבת שאולי מדובר בהפרעה נפשית,בנוסף במכתב שהוא הראה לי יום לפני ההתפרעות היה כתוב כי הוא השתמש בסמים בעבר וכי הוא בתהליך התנקות,רציתי לדעת לאן אפשר לפנות במצב כזה ומה צריך לעשות,האם צריך לפנות לאיש מקצוע ואם כן למי.
    זה מאוד דחוף לי ואני אשמח אם תענו לי במהירות

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

• עזרה דחוף - תגובה

30/12/2012

שלום חני,
    את מתארת שינוי חריף יחסית במצבו הנפשי של האחיך שבא לידי ביטוי בהתנהגות, במצב רוחו ובתפקודו. על סמך התיאור, אין ספק כי אחיך זקוק להערכה פסיכיאטרית דחופה וטיפול. מומלץ שיפנה להערכה של פסיכיאטר מומחה במסגרת של מרפאה ציבורית לבריאות הנפש, קופ"ח, באופן פרטי, או במקרה קיצוני למיון של בית החולים. במידה ואינו מסכים לכך ויש רושם שהוא עלול להוות סיכון לסביבתו, מומלץ לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש להוציא הוראה לבדיקה כפויה דחופה. במקרה זה יחוייב על פי החוק להיבדק ע"י פסיכיאטר. חשוב לציין, שהפניה להוצאת הוראת בדיקה אמורה לבוא מאת איש מקצוע כגון רופא משפחה, עו"ס וכד' ולא מבני המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפה בין אסטו לציפרלקס
    לילי
    27/12/2012

שלום. אני בת 35, נוטלת אסטו ESTO במינון של 10מ"ג פעם ביום,מזה כשנה וחצי.
    כעת, הייתי רוצה להחליף לציפרלקס,מסיבות שונות.
    האם יש מניעה לבצע את ההחלפה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    החלפה בין אסטו לציפרלקס

הוספת תגובה

• אין מניעה להחליף מאסטו לציפרלקס

רן
    27/12/2012

מדובר באותה תרופה רק עם שם מסחרי אחר. את יכולה לעבור ללא חשש ובאופן מיידי מאסטו לציפרלקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפה בין אסטו לציפרלקס - תגובה

30/12/2012

שלום לילי,
    החומר הפעיל הוא זהה בשתי התרופות כך שאין מניעה ממעבר מתרופה אחת לשניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה