מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"ר יהונתן דודאור- ציפרלקסליטל18/01/2013
ד"ר יהונתן דודאור שלום
השאלה מופנית אליך משום דברים שאמרת בפורום, ולפיהם, אם נוטלים ציפרלקס מעל רמה מסוימת, זה פוגע בדופמין ובריכוז.
התחלתי ליטול ציפרלקס לפני כחודשיים וחצי, ובהתחלה עמדתי על מינון נמוך של 10 מ"ג ליום, ולצד זה נטלתי קונצרטה 36 או 18 או 27 (תלוי במטלות שהיו בפני באותו יום ובמידת הקושי של כל יום).
לאחר כ 3 שבועות של 10 מ"ג, העלתי ל 15 מ"ג (למרות שחשתי מצוין עם 10 מ"ג, נותרו חרדות במידה קטנה ורציתי לחסל אותן לגמרי). מה שהתרחש במעבר מ 10 מ"ג ל 15 מ"ג הוא עייפות כרונית, לאות, חוסר מוטיבציה ומעין דכדוך (לקחתי את הציפרלקס נגד חרדה לא היה לי דיכאון). פתאום קונצרטה 36 היה "קטן" עלי.
היות וקראתי לא פעם את דבריך שציפרלקס "גוזל" דופמין, החלטתי לנסות להעלות את הקונצרטה בהדרגה.
בהתחלה עברתי ל 45 ( 18 + 27), ל 54, ל 63 (36 + 27). רק ב 63 התחלתי לחוש שחוזרים אלי המרץ הריכוז והמוטיבציה של פעם וכשעליתי ל 72, פתאום חשתי שזה "זה".
אציין כי בעבר מעולם לא נטלתי קונצרטה 72. לפני שנטלתי ציפרלקס הסתפקתי בקונצרטה 54.
השאלה שלי היא:
א. האם הצורך בקונצרטה 72 נובע מכך ש 15 מ"ג ציפרלקס למעשה "גוזלים" דופמין וצריך לפצות על כך בהעלאת מינון הקונצרטה?
ב. אני לא רוצה להכנס למסלול אינסופי של העלאת מינון בקונצרטה, ואני רוצה לוודא שבהינתן מינון הציפרלקס, מינון הקונצרטה שלי "נורמלי" וברגע שמצאתי מינון קונצרטה ש"יושב טוב" עם הציפרלקס 15, אתקבע שם ולא אצטרך להעלות עוד ועוד.
חשוב לי לציין כי מנסיון עבר אין לי תופעת עמידות לריטלין וכל פעם שלקחתי מינון התמדתי בו זמן רב, והצורך להעלות מינון ריטלין נבע רק מהעלאת מינון הציפרלקס, עניין שניתן להבין דרך התיאוריה שלך שציפרלקס "בולע" דופמין.
אשמח לתגובתך וכן אם תוכל להסביר את התיאוריה שלך שמאד מעניינת על השפעה הדדית של ציפרלקס וריטלין.
בנוסף רציתי לומר ישר כוח, התגובות שלך בלא יוצא מן הכלל משכילות ומחכימות באופן יוצא דופן, ההסברים שלך מפורטים, משכנעים, מעוררים אמון ורואים שאתה משקיע בתשובות פרטניות לכל אחד, שלא לדבר על אכפתיות רבה מאד שעולה מכל תגובה שלך לשואלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר יהונתן דודאור- ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/01/2013היי ליטל ,
כאשר מעלים ציפראלקס, תרופה מאופן פוטנטית, עליה בריכוז סרוטונין, משפיעים על קולטן סרוטונין 2A באונה הקדמית, FRONTAL LOBE , אשר מוביל להורדת ריכוז דופאמין בצורה עקיפה ( נוגדי פסיכוזה דור חדש, חוסמים את קולטן סרוטונין 2A , אשר מעלה ריכוז דופאמין ולכן במצבים עמידים בדיכאון וחרדה, תופסת נוגדי פסיכוזה לפעמים יעילים).
אין תשובה חד משמעית, זה מאוד אינבידואלי, ריכוז הקולטנין באזורים שונים במח וכן תיפקודם ותכונות אחרות ...
ריטלין + SSRI , בדרך כלל דורש זהירות, ריטלין מעלה ריכוז SSRI .
במצב מורכז של קשב וריכוז על רקע ADHD המשולב בחרדה ודיכאון, אכן שורד "משחק" במאפיינים של התרופות..
השאיפה להוריד SSRI הנמוך ככל שאפשר בגלל הסיבות הנ''ל.
למצב חרדה עמידים ב ADHD , אני אישית מעדיף שילוב של קלונידין פומי, אשר יעיל בחרדה וכן ב ADHD .
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליטל20/01/2013ראשית, תודה על תשובתך המפורטת.
חשוב לי להבהיר מספר דברים - אין לי חרדה עמידה. שכן לאחר שנטלתי 10 מ"ג ציפרלקס, חשתי שנעלמות לי כל החרדות, או לפחות 90% - 80%. כמובן שנותרו מעט חרדות, אבל אני חושבת שזה טבעי, בייחוד במדינה כמו שלנו.
הצרות החלו לאחר שעליתי למינון של 15 מ"ג, מתוך שאיפה לחסל את מעט החרדות שנותרו לי. למרות שהייתי במצב טוב מאד. רציתי לעלות מ"טוב מאד" ל"מצוין" ושם נפלתי.
אם ההסבר שלך נכון, למעשה, ברגע שעליתי מ 10 מ"ג ל 15 מ"ג, למעשה נגעתי בקולטן 2A, שזה הקולטן שפוגע בספיגת דופמין. זו הסיבה, שכמה שלא עליתי בצריכת הריטלין, לא חזר לי הריכוז והמרץ שהיו לי בעבר עם מינוני ריטלין נמוכים יחסית?
כלומר, אם אשוב לצרוך 10 מ"ג ציפרלקס, כפי שהיה בעבר (ועשה לי טוב), למעשה לא "אגע" בקולטן 2A, ולמעשה, אשוב לריכוז ולמרץ שהיו לי בעבר עם מינונים נמוכים של ריטלין?
שאלה נוספת - אתה אומר שריטלין מעלה את ריכוז הסרוטנין בדם, כלומר, למעשה עם העלתי את מינון הריטלין, בהתחלה זה עובד (מקנה עירנות וריכוז) אבל תוך זמן קצר זה מעלה את ריכוז הסרונטין, וכך מגביר את ההשפעה על קולטן 2A?
אני שואלת, שכן מאז שהתחלתי לצרוך 15 מ"ג ציפרלקס במקום 10, אני מעלה ריטלין כל כמה ימים, אך ללא הועיל. עליתי כבר מ 27 ל 72, ותחושת העייפות ממשיכה. האם זה משום שכל פעם שעליתי במינון ריטלין, זה העלה את רמות הסרוטנין, השפיע על קולטן 2A וגרם עייפות?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/01/2013לגבי הקולטן סרוטונין 2A , אכן לפעמים עדיף להוריד ציפראלקס.
ריטלין לא מעלה סרוטונין, אלה ריכוז דופאמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין כדוריםיעל18/01/2013
האם ניתן לקחת יחד גם מירו וגם נומבון. אנא אנו לי זה דחוף לי מאד. תודה גדולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בין כדורים - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור20/01/2013שלום רב,
באופן כללי אין מניעה משילוב בין שני הכדורים. יחד עם זאת חשוב לזכור כי שניהם בעלי השפעה מרדימה משמעותית. והכי חשוב להדגיש כי אין ליטול טיפול תרופתי על דעת עצמך וללא התייעצות עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקח למיקטל 150 מילגרםאליהו18/01/2013
ללא גירוי מיני כלל
מה עושים?
ניסיתי כבר הכל ויאגרה סיאליס
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקח למיקטל 150 מילגרם - תגובה
למיקטל לא פוגע בתפקוד המיני. כדאי לפנות לבירור של בעיית התפקוד למומחה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה27 בהפרעה קשה מסרב לטיפולרוני17/01/2013
שלום רב
בני בן 27 במצב התנהגות מופרעת וקשה, עם חשש להתפרצויות זעם, אני לא פסיכולוגית אבל קראתי מידע בתחום זה, ונראה לי שהוא במאניה, אני חרדה שלא ייקרה אסון. אני אם יחידנית האב נטש אותו בגיל צעיר מאד. בני גר לבד בת"א ואני גרה בעיר מאד רחוקה מת"א. אני מגיעה לבקרו ולשכנעו לקבל טיפול ועזרה, אך הוא מתפרץ עליי בזעם. וטוען שאני משגעת אותו ושאין לו כלום.. הוא לא מודע שמיום ליום מצבו מחמיר. ביקשתי ממכרים לדבר איתו, אבל הוא מסרב. (עבודתו היא לקוחות).
ידוע לי שהוא מעשן קבוע (גרס) לא ידוע לי אם יש סמים אחרים .. איך גורמים לאדם כזה להגיע לטיפול?
אנא עזרתכם,
אמא חרדה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או בטובות או שישאפזו אותו בכפיה
שמוליק18/01/2013שלום מיכאלה.
אני ממש מצטער לשמוע על המצב המאד לא נעים של בנך.
למרבה הצער, אלו שתי האופציות: או שמישהו יצליח לשכנע את בנך ללכת לטיפול, או שבסוף יאשפזו אותו בכפייה.
אינני יודע אם יש מישהו שבאמת יכול לעזור לו להסכים ללכת לטיפול...
בכל אופן, מה שאני מציע זה לא לחשוש יותר מדיי ממקרה של אישפוז כפוי.
עברתי אישפוז כפוי הרבה פעמים, והיום אני מרגיש שההתמודדות עשתה אותי בסוף בן-אדם הרבה יותר חסון ממה שהייתי מקודם.
מה שכן, עד האישפוז בכפייה, הוא עלול להזיק לעצמו או לסביבתו, ולכן, אם אין ברירה אחרת, אז עדיף לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש בדיקה כפויה, ולא לפחד מהתמודדות.
אם זה מנחם, אז אני יכול להגיד שלפני האישפוזים שלי בכפייה, גם אני וענתי שאצלי הכול בסדר, וכל העולם משוגע, וממש לא היה עם מי לדבר...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני בן ה27 בהפרעה קשה מסרב לטיפול - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור20/01/2013שלום מיכאלה,
לא ניתן לגרום לאדם לפנות לטיפול ללא הסכמתו אלא אם כתוצאה מהפרעה במצבו הנפשי הוא מהווה סיכון לסביבתו או לעצמו. במקרים אלו, יש לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש להוציא הוראה לבדיקה כפויה. הפניה אמורה להתבצע ע"י איש מקצוע: רופא, עו"ס, אחות מוסמכת. על אף הקושי שבדבר, יש להמשיך לנסות לשכנע את הבן לפנות להערכה, להשתדל להימנע מעימותים אלא להציג את הדברים באופן כמה שיותר שקול ומנומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב דומה
אנונימית21/01/2013היי מיכאלה אני אומנם לא פסיכאטרית ואני רק בת 16 אבל המצב שאת מתארת הוא ב ד י ו ק המצב שאיתו אני ומשפחתי מתמודדים . גם אח שלי בן 22 נהג לעשן עד לפני חודשיים גראס כחלק מחיי היום יום שלו במתכונת גבוהה , הוא החליט להגמל לבד , אך מיד לאחר שבועים הוא החל לסבול מהתפרצויות שעם נוראיות , הוא מתעצבן מכל דבר , מקלל כל אדם אפשרי , זה הגיע למצב שבו הוא שבר את כל הבית ואף דקר את עצמו , כמובן שאשפזו אותו בכפייה והוא הוגדר כחולה במאניה. לפי מה שאת מתארת המצב של בנך אולי דומה שכן בבית החולים הפסיכאטר הסביר כי לעיתים שימוש ממושך בסמים יכול להובית להתפרצויות של מחלות נפש . מעבר לכן נסי לשים לב אם יש לו תסמינים כמו חוסר צורך בשינה , באכילה , בדיבור מהיר ללא הפסקה , התנהגות בזבזנית ויצירת רעיונות רבים בחייו ( כמו רישום ללימודים , מעבר דירה וכול מיני כאלה ) , אם כן כנראה שבאמת מדובר במאניה ואני מציעה לך לשכנע אותו על אף שכרגע הוא מסרב כי אין דרך אחרת שכן הוא לא אובדני ומסוכן לסביבה ואם לא יגיע לטיפול מצבו עלול להחמיר .
בהצלחה ורפואה שלמה לבנך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין לפונקס וקלוזפיןרחלי17/01/2013
אני הבנתי שלפונקס וקלזופין הם אותו דבר
האם זה הגיוני שכאשר אימי לוקחת לפונקס הוא משפיע בצורה טובה
וכאשר נותנים לקלזופין, זה לא משפיע והמצב שלה מדרדר?
לאיפה ניתן לפנות ליעוץ למשפחה של אנשים שחולים בסיכזו?
יש לי המון שאלות, והייתי רוצה לקבל הסבר פרטני
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין לפונקס וקלוזפין - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור20/01/2013שלום רחלי,
אכן, שני התכשירים מכילים את אותו החומר הפעיל, כך שלא סביר שמעבר מאחד לשנים הוא זה שגורם להרעה במצבה הנפשי של אימך, וסביר להניח שמדובר בצירוף מקרים. יחד עם זאת, אין מניעה מלבקש מהרופא / הרוקח, לתת לאימך את התכשיר הספציפי לפונקס.
כדי לקבל תשובות פרטניות בנוגע למחלת אימך, כדאי ורצוי לפגוש ולדבר עם הרופא המטפל שלה, כמובן לאחר קבלת האישור ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהטום17/01/2013
האם יש סיבות פיזילוגיות לחרדה ?
האם הפרעה הורמונלית כזו או אחרת יכולה לגרום לחרדה ?
בעיה בבלוטת האדרנל/יותרת המוח ?
איך שוללים חרדה על רקע פיזיולוגי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור20/01/2013שלום טום,
הפרעות הורמונליות עלולות לבוא לידי ביטוי בין היתר בתסמינים נפשיים ותסמיני חרדה. הפרעות הורמונליות בדרך כלל באות לידי ביטוי במגוון רחב של תסמינים והתסמינים הנפשיים הם לא התסמינים היחידים של הפרעות אלו. האבחון מתבצע ע"י בדיקה גופנית, בדיקות דם למדידת ההורמונים ובדיקות הדמיה שונות, בהתאם לסוג ההפרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטןדרור17/01/2013
שלום רב , הגעתי לפסיכיאטר עקב בעיית קשב וריכוז שהייתה לי , הפסיכיאטר חשב שהיא נבעה מחרדה ולכן הוא רשם לי ריספונד , אני כבר קרוב ל-5 חודשים נוטל את התרופה והיא לא עוזרת לי , יש לציין שהבעיה שלי קשה עד כדי כך שקשה לי אפילו לקרוא , לאחרונה הפסיכאטר רשם לי פרטן ופתאום חל שיפור במצבי בעת נטילת התרופה , שאלתי היא מה יש בתרופה פרטן שהרי הוא רק נתן לי אותה כדי שתרגיע לי את האי-שקט שנוצר כתוצאה מהריספונד ?והאי שקט הזה לא הפריע לי להתרכז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטן - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור20/01/2013שלום דרור,
קשיי ריכוז עלולים לנבוע ממספר בעיות נפשיות, ביניהן חרדה, הפרעות בתפיסת המציאות, דיכאון וכו'. סביר להניח שהטיפול שהרופא המליץ עליו שיפר את מצבך הנפשי באופן כללי ובעקבות כך השתפר גם הריכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזלמה זה קרה דווקא ביום שלקחתי פרטן
דרור20/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגבי17/01/2013
מה יקרה לי אם אני לוקח אינווגה ואני ישתה בירה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור20/01/2013שלום גבי,
לא מומלץ לשתות אלכוהול עם התרופות הפסיכיאטריות, כולל אינווגה, מאחר והוא עלול להחמיר תופעות לוואי של הכדורים ולסירוגין, התרופות עלולות להגביר השפעתו המטשטשת ומרדימה של אלכוהול. חשוב להדגיש כי יש הבלדים בין אדם לאדם בתגובתם לאלכוהול, כך שלא ניתן לנבא מראש, מאילו תופעות לוואי תסבול אתה באופן ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מינון ב"אדרלמשה17/01/2013
שלום וברכה
בננו בו העשר מאובחן כ PDD ומטופל ב: ריספונד (RISPOND) 1 מ"ג*2 ביום, בחצי כדור פרוקסיל, וכן אדרל (Amphetaminl) 10 מ"ג * 2 ביום.
מטעמי חיסכון שינינו לאחרונה את האדרל ל 20 מ"ג * 2 ביום כל פעם חצי כדור, (כמובן שזה נעשה בהתייעצות עם הפסיכיאטר המטפל).
בשבועות האחרונים הילד מאוד נסער, האם יתכן שהשינוי במצב רוחו נוצר כתוצאה מהשינוי במינון של האדרל? האם אכן חצי כדור של 20 מ"ג שווה לכדור שלם של 10 מ"ג, או אולי לא?
נשמח לתשובה בהקדם, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מינון ב"אדרל - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור20/01/2013שלום משה,
במידה ולא נעשה שינוי במינון התכשיר (מה שלא לגמרי ברור מהודעתך), אלא אם הבנתי נכון מדובר במעבר לחצי כדור שהוא במינון זהה למינון של כדור שלם שבנך קיבל קודם, הרעה במצבו של הבן לא קשורה לשינוי זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין רספונד לאינווגה ?גבי17/01/2013
הרופא שלי המליץ לי על אינווגה במקום הרספרדל .
מה ההבדלים ביניהם והתופעות לוואי של האינווגה ?
האם זה מחייב בדיקות תקופתיות ?
האם זה מפריע בנהיגה ?
ובמה האינווגה יותר טובה מהרספרדל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין רספונד לאינווגה ? - תגובה
מדובר בשני תכשירים מאוד דומים. סביר להניח שלאינווגה פחות תופעות לוואי מריספונד, כך שלא צפוי שינוי לרעה מבחינה זו אלא דווקא שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיביצחק17/01/2013
האם רמוטיב היא תרופה טבעית לגמרי?
האם היא יכולה להיות יעילה גם לטיפול בחרדה?
והאם היא יכולה להיות יעילה גם לadd?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/01/2013החברה שמפיצה מתעקשת שזה תרופה לכל דבר, דורש מרשם.
החומר הפעיל היפריקום, שורש סיני, במקומות מסויימים ניתן לקנות ללא מרשם, אך באיכוזת וריכוז לא ידוע ומדוייק כמו רמוטיב, לכן עדיף רמוטיב.
עוזר במצבי דיכאון וחרדה קלים, תיאורתית יכול לעזור מעט ב ADHD , אך לא לכולם ולא באופן קונסיסטנתי כמו ריטלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר וCIPRALEXדודי16/01/2013
לפני כחודש, הפסקתי לקחת CIPRALEX 2.5. שחחתח כמה פעמים, וכבר הפסקתי. מאז, יש לי בעיות ששינה (ער בלילה, רוצא לידון ביום) עייפות, צמא, הרבה שתן. ב נוסף, היו לי התכוצויות ברגליים ובידיים לפעמים לא ברצוני. ירדתי בחודש 6 עם כל השתן (אני שוקל 115). מרגיש שמלא נפיחות ירד מהידיים והרגליים. רק פעמיים היה לי מיני התקף חרדה, לא משהו רציני בכלל, שעבר בשניות.
היום חזר בדיקות עם סוכר בדם 267. בעבר היה לי בין 95 ל 106. FASTING GLUCOSE אז היה בסדר.
יכול להיות קשור לCIPRALEX WITHDRAWAL?
תודה
דודי בן 39* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר וCIPRALEX - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/01/2013נדיר ולא שכיח.
יש לשלול בעיות גופניות ראשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםמישהי16/01/2013
שלום
קיבלתי מרשם ל- זאפה 10, לוסטרל, וקסנקס.
יש לי כמה שאלות: לגבי הזאפה 10- לא מצאתי שום מידע באינטרנט לגבי התרופה הזו, אשמח לשמוע קצת על התרופה, בעיקר על תופעות הלוואי שלה.
שנית- קראתי על הקסנקס שהיא תרופה ממכרת שנורא קשה להיגמל ממנה,עד כמה הדבר נכון?
האם השילוב של 3 התרופות הללו בטוח, אני קצת חוששת.
אני בחורה בת 30 בריאה, מתפקדת היטב אבל סובלת נורא מאובססיות, דיכאון ועוד משהו שהרופא כנראה עוד לא החליט מה ולכן לא מוכן לשתף אותי.
אשמח לחוות דעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/01/2013זאפה = זיפרקסה , OLANZEPINE , המון חומר, זאפה שם מסחרי של הגנריקה.
קסאנקס בהחלט ממכר, במינונים גבוהים במיוחד לאחר שבועות - חודשים.
קסאנקס שייך למשפחת בנזודיאזפינים ( וואליום, קלונקסף לוריוואן וכוו.. ) שאשר שילוב עם אלכוהול עלול להוביל להרעלת אלכוהול ואף ממות, דורש זהירות...
שילוב של הנ''ל, מקובל במצבים מסויימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה ביפולריתדני16/01/2013
שאלה אקדמית עקרונית , ולא שאלה טיפולית למטופל ספציפי-
האם כעיקרון במחלה ביפולרית בשלב האחזקתי (כשאין גל מאני או דיכאוני) אפשר להסתפק בדר"כ בסרוקוו'ל או שחובה תמיד לתת עוד מייצב בנוסף?
כלומר, האם סרוקוו'ל כעיקרון יכול לשמש כמייצב בעצמו? או שסרוקוו'ל משמש רק כאנטי-פסיכוטי/אנטי מאני?
אודה לתשובה עקרונית בהירה.
תודה רבה,
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה ביפולרית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/01/2013בהחלט כן, סרווקאל נחשב כיום כמייצב מצב רוח, חלק מהמטופלים שלי עם הפרעה דו קוטבית , אכן מסתפקים בסרווקאל בלבד.
כמובן יש צורך בהערכה ושיקול דעת , זה מאוד אינבידואלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופותדלית15/01/2013
שלום רב,
אמי נוטלת מזה 3 וחצי שבועות זאפה 5 מ"ג (חצי כדור בבוקר וחצי בערב)+ כדור ולנפאקסין 75 מ"ג בבוקר לאחר אירוע טראומתי. כרגע היא מרגישה מצויין ומעוניינת להפסיק בהדרגה את התרופות. האם זה מוקדם מדי? האם זה אומר שבעת הפסקה הדרגתית של התרופות יחזרו סימפטומי החרדה (דפיקות בחזה, מיחושים ברגליים ובידיים וכו').
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור16/01/2013שלום דלית,
אכן, הפסקה מוקדמת מידי של הטיפול עלולה לעלות סיכוי לחזרתם של התסמינים של חרדה ו/או דיכאון. בדרך כלל, כשהטיפול התרופתי בנוגדי דיכאון וחרדה עוזר, מומלץ להמשיך אותו למשך לפחות חצי שנה או יותר, בהתאם להמלצות הפסיכיאטר. משך הטיפול תלוי במספר גורמים שיש להעריך אותם במסגרת בדיקה פסיכיאטרית והם משך המחלה, חומרתה, האם המטופל סבל מדיכאון וחרדה בעבר וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)