מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול מסוכן ואלטרנטיבותש10/01/2013
הטיפול הכפוי והתרופתי באובדנות מאוד מסוכן ולא מתאים. עדיף טיפול חיובי באומנות שמאפשר לבטא את הדחף האובדני, בשילוב מציאת פתרונות אלטרנטיביים למצב שהביא לאובדנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מסוכן ואלטרנטיבות - תגובה
ד``ר יעקב חרמון12/01/2013שלום
בטוח שאין פתרון אחד לבעיה כאובה זו..
אני מאמין שצריך להשתמש בכל דרך בלמנוע אבדנות הבאה מתוך מחלה הניתנת לטיפול סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה לא ממש קורה
ל ש -בת15/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רמת הדופאמין של אנשים עם סכירפורזניה שונה מרמת הדופאמין של אנשים עם טיקים והפרעות תנועה?דנה10/01/2013
יש לי שאלות חשובות:
1) כשהרמה של הדופאמין עולה אז כתבת שיש הזיות
והכדורים האנטיפסיכוטים מורידים את הרמת דופאמין שגורמים להזיות
מצד שני לאנשים עם טיקים ורעידות בשרירים אין להם הזיות והם בריאים בנפשם - אז איך זה יכול להיות שלאנשים שיש טיקים יש רמת דופאמין גבוהה שגורמת להפרעות תנועה אך אין להם הזיות ודימניונות שווא?
2) איך זה יכול להיות שלאנשים שאין סכיפורזניה שיש להם טיקים בלבד נותנים כדורים אנטיפסיכוטים?
3) האם רמת הדופאמין של אנשים עם סכירפורזניה שונה מרמת הדופאמין של אנשים עם טיקים והפרעות תנועה?
4) ולא הבנתי אם רמת הדופאמין גבוהה של חולי סכירפורזניה - אז מדוע אין להם טיקים והפרעות תנועה?
5) איך זה יכול להיות שלאנשים עם רמת דופאמין גבוהה יש טיקים ולאנשים שיש הזיות סכירפורזניים אין להם טיקים?
הרי רמת הדופאמין שלהם גבוהה- לשניהם!!!
6) ולא הבנתי עוד דבר- מדוע לאנשים עם טיקים רמת הדופאמין גבוהה והם בדיכאון ולא במצב רוח טוב? הרי כתוב שדופאמין מתקשר להנאה ולמצב רוח טוב- איך זה יכול להיות? - זה סותר אחד את השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לפסיכיאטר - תגובה
ד``ר יעקב חרמון12/01/2013שלום לך דנה
מדובר באיזורים שונים של המוח!
וכן מדובר בקולטנים שונים של דופמין..
מכאן ההבדל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה נפש - מושג בעייתי
שמוליק14/05/2013שלום אדי.
המושג הזה "חולה נפש" הוא בעייתי.
מחלה היא משהו פסיולוגי ונפש היא משהו מטה-פיסי. המושג הזה "מחלת נפש" היא שילוב של משהו פיסי עם משהו מטה-פיסי, וזו בעייה לכשעצמה.
חוץ מזה, לא ממש ברור בשביל מה שאלת את השאלה הזו.
אם אתה מרגיש לא טוב, ונראה לך שאתה זקוק לטיפול פסיכיאטרי, אז תלך לפסיכיאטר, אם הוא ירגיש שאתה באמת זקוק לטיפול אז הוא ייתן לך איבחון, וטיפול בהתאם לאיבחון.
אגב, כל האיבחונים הם בדרך כלל disorder. מה בדיוק התרגום הנכון של המילה הזו; האם זו מחלה או הפרעה - לא ניכנס לזה...
בין כך ובין כך, אני מציע לך לחשוב חשיבה עצמאית.
השאלה שלך יכולה להיות לגיטימית לגבי המונח הרווח בקרב הציבור, אבל בכל אופן, זו שאלה פילוסופית ולא רפואית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטראטה לעומת ריטאלין או קונצרטהמיכל10/01/2013
אני מטופלת מזה כשנה באבילפיי 10 ואדרונקס 8 יש לי בעיה קשה של קשב שהחמיר כפי הניראה בשלוש שנים האחרונות מאז אובחנתי כסכיזו אפקטיב עם דיכאון דסטימי עמיד
אני לומדת כעת בתכנית מלאה ואני מאוד חרדה לגבי המיבחנים כשאין לי ריכוז ללמוד או לזכור ניסיתי שוב לאמיקטאל בגלל הדיכאון ובהמלצה רפואית והגעתי ל 50 אך לצערי החמיר לי את בעיית הזיכרון הפסקתי אותו בהדרגה במהלך חודש שלא כמו בפעם הראשונה שהפסיכיאטר הפסיק 25 בבת אחת בלי להניד עפעפ בגלל הקאות
לשאלתי האם סטראטה מכילה את אותו חומר כמו אדרונקס והאם אפשר להשתמש במקום האדרונקס כי החרדות רק מחריפות ואני חוששת ליפול שוב לפאזה של הדיכאון מהלחץ ומהתיסכול שנפח הזיכרון שלי פחת ביותר מחצי
ויש לי הרגשה שמסתכלים עלי כמוזרה כי גם ככה אני עוף מוזר ושונה עם הנטיה שלי לדת לעומת האחרים שם שהם חילוניים לגמרי
עלי לציין שאני בשיחות שבועיות דרך המחשב עם פסיכולוגית פרטית זה חוסך לי יציאה מהבית יותר נוח ויותר זמין
מה תשובתכם לגבי הסטראטה או משהו אחר גם אם זה לא בסל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטראטה לעומת ריטאלין או קונצרטה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2013סטראטרה שייך למשפחת NRI , בדויק כמו אדרונקס.
סטראטרה מאושר לטיפול ב ADHD על ידי FDA , ומוכח מחקרית ליעילות.
אם אין הטבה לאדרונקס, או תופעות לוואי, סביר להניח שיהיה תופעות לוואי דומות גם מסטראטרה, אך שווה לישקול ניסיון טיפולי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מסראקסטעודד09/01/2013
שלום אני שתתי הרבה שנים סראקסט 50 לפני חןדש ירדתי בהדרגה כול שובעים 10מילגרם מזה שבועים מהורדה ישלי. כאבי בטן האם זה יכול להיןת קשור להורדה וכמה זמן זה יכול להמשיך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מסראקסט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2013בהחלט יש קשר ..
יש לתכנן את הגמילה, ירידה הדרגתית איטית, לפעמים 5 מ''ג כל שבועיים
ולפעמיים שינוי לפריזמה לתקופה ואז גמילה.
זמן מחצית חיים של סרוקסט 24 שעות
לפי חוק ה 5
לאחר 5 - 7 ימים הריכוז בדם אמור להיות קרוב לאפס.
אך ייתכן שתופעות גמילה ימשיכו מעבר.
לעתים יש צורך בטיפול הרגעתי לתקופה נוספת, יש לישקול פרוטיאזין 25 מ''ג עד 3 ביום, בגלל המרכיב נוגד היסטמין, אשר קיים גם בסרוקסט.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעת קולותנועה09/01/2013
שלום,אימי בת 60סובלת בשבועיים האחרונים מכאבי ראש חזקים,שומעת קולות,בטוחה ששמו עליה מכשירי ציתות והאזנה ומנהלת שיחות עם אנשים שלא בקרבתה.יש לציין שמתפקדת כרגיל בעבודה.לא מוזנחת אלא מקפידה על הופעה חיצונית נאותה,הגיונית בכל הקשור לנושאי היומיום חמעט הזיות וקולות שבטוחה שרוצים להרע לה.יש לציין שהיא לא ישנה בשבועות האחרןנים כלל ...
מסרבת ללכת חטיפול ובטוחה שאני לא מאמין לה.
ממה יכולים לנבוע התסמינים וכיצד אני יכול לעזור לה כבנה.
אובד עצות כיון שאני מרגיש שרופא משפחה ובני המשפחה הרימו ידיים ואינם מעוניינים לעזור לי????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעת קולות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור09/01/2013שלום רב,
אכן, אתה מתאר תסמינים מדאיגים שעלולים להעיד על מצב פסיכוטי אצל אימך. במידה ואימך לא סבלה בעבר ממצבים פסיכוטיים ולא אובחנה עם הפרעה או מחלה נפשית, חשוב קודם כל לבדוק שלא מדובר במחלה גופנית או נוירולוגית שבאה לידי ביטוי בתסמינים הללו. במידה ולא תמצא בעיה גופנית / נוירולוגית, חשוב שתגיע להערכה פסיכיאטרית. לעיתים קרובות יש קושי להביא אדם להערכה כל עוד הוא לא מודע לבעיה ולא מסכים לטיפול. חשוב להדגיש בפני אימך שמדובר קודם כל בבדיקה ולא ניתן כפות עליה טיפול ללא רצונה (אלא אם היא מסכנת את עצמה או את סביבתה, מה שלא עלה מהודעתך). חשוב לא להכנס איתה לעימותים ולא לנסות לשכנע אותה בכך שאינה צודקת ו"מדמיינת", אלא להצביע על כך שבני המשפחה מזהים שיש משהו לא תקין שמתרחש איתה ולכן, רוצים שתבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא עם בעיה נפשית - ייעוץרועי08/01/2013
שלום רב
אני בן יחיד לאם חד הורית, סובלת מפריצת דיסק וסכרת סוג 2. התגרשה בגיל 30. כיום קרובה ל-50.
החל משנות ה-20 בחייה הידרדרות בתפקוד, בעבודה, קשרים חברתיים וכו'.
ב-20 שנה האחרונות כלל לא עובדת, רוב הזמן בבית, ללא חברה, ללא בן זוג, נטל על המשפחה, הזנחה (היגיינה, סביבה וכו')
בגלל הסכרת – ההזנחה יכולה להפוך למסוכנת. למזלנו עדיין לוקחת תרופות ומשתפת פעולה (בעיקר כשרואה תוצאות שליליות כמו פגיעה בעיניים שאחריה טיפלה היטב ועברה סידרה של טיפולי הזרקות לעיניים דרך קופת החולים בלי שהיינו צריכים לשכנע אותה).
לאורך השנים מסרבת להכיר בבעיה, טוענת שהכל בסדר ולא מוכנה לשתף פעולה עם טיפול פסיכיאטרי/פסיכולוגי – מעבר לכמה פגישות ראשונות ש"הוכרחה" ללכת על ידינו.
בעבר אחד הפסיכולוגים העלה חשד לסכיזופרניה זחלנית, אך לא אומת על ידי פסיכיאטר.
המשפחה מקבלת עצות ממרכז "שלנו" לתמיכה במשפחות המתמודדות עם פגוע נפש במשפחה.
למדנו איך להתמודד איתה.
עם זאת, עדיין יש חשש ויש תחומים בהם לא יודעים מה לעשות.
לאחרונה שמתי לב גם לצמצום בהבעות, בתקשורת ובהצטברויות של כעס על בני משפחה (בעיקר ילדים) ש"לא מתייחסים אליה" לטענתה.
השאלה המרכזית, היא האם סכיזופרניה או כל מצב נפשי אחר (למרות שלא אובחנו) יכולים לגרום להמשך צמצום התפקוד והתקשורת, עד למצב בו היא כמעט לא תתקשר איתנו ותהפוך לצמח?
כמו כן, האם יש פתרון אחרון במצב בו היא מסרבת להכיר בבעיה ולשתף פעולה?
תודה לעוזרים (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא עם בעיה נפשית - ייעוץ - תגובה
ד``ר יעקב חרמון08/01/2013שלום לך
אכן,ישנן מחלות נפש שיכלות להראות כפי שתיארת.
מכל מקום חשוב להביאה להערכה וטיפול ויש להשתמש בכל דרך בכדי להביאה לעשות זאת...ללא כפיה בשלב זה..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעקב
רועי14/01/2013אנחנו יכולים להביא אותה למפגש ראשוני אצל פסיכיאטר - נניח לאבחון,
הבעיה שהיא לא תסכים בשום פנים ואופן לשתף פעולה או לקחת תרופות כלשהן, כי היא תטען שהכל בסדר אצלה.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב ציפרלקס ןסרוקוולדגנית08/01/2013
שלום רב,
ברצוני לנסות להבין בגדול- איך שילוב של מינון נמוך של סרוקוול עם ציפרלקס יכול להשתלב ביחד ולחתור לאותה מטרה כאשר הסרוקוול הוא אנטיגוניסטי לסרטונין (בין השאר), כלומר חוסם אותו, ואילו הציפרלקס משהה את הקולטנים יותר זמן על מנת כן לספוג את הסרטונין? איך שתי פעולות אלה אמורות להסתדר ביחד ולעזור בחרדה ודכאון? זה לא סותר האחד את השני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב ציפרלקס ןסרוקוול - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור08/01/2013שלום דגנית,
עד כה לא ידוע באיזה מנגנון הספציפי התרופות נוגדות דיכאון והתרופות שמשמשות ל"חיזוק" ההשפען (כגון סרוקוול), מביאות לשיפור בתסמינים של דיכאון. ישנן השערות רבות לגבי המנגנונים האפשריים אשר מורכבים הרבה יותר מחסימה פשוטה של קולטנים. ההמלצות לגבי התרופות הספציפיות מבוססות לא על המנגנונים המשוערים של השפעתן, אלא על תוצאות של מחקרים קליניים בהם הודגמה יעילות של התרופה הספציפית או השילוב של שתי תרופות (כמו בדוגמה שלך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקס או פבוקסילאני08/01/2013
אני לוקחת פבוקסיל במשך 3 שבועות 50 מג
ומעוניינת להפסיק ולעבור לויאפקס \ ונלאפסקין XR במינון 75 מג'
כמה זמן יש לחכות בין הפסקת פבוקסיל להתחלת ויאפקס?
וגם, עד כמה דומות התרופות סימבאלתה וויאפקס?
כי סימבאלתה מאד עזרה לי אבל עקב הריון אני לא יכולה לקחת אותה
תרופות ממשפחת ה SSRI לא עזרו לי
אני סובלת מ OCD חמור והיפוכנדריה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר, דילגת על שאלתי
אני08/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר, דילגת על שאלתי - תגובה
ד``ר יעקב חרמון08/01/2013ראי לעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויאפקס או פבוקסיל - תגובה
ד``ר יעקב חרמון08/01/2013שלום לך
למה להחליף?הפבוקסיל עדיף..
בכל מקום ,אין צורך בהמתנה..
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אלייך ד"ר
אני08/01/2013אני רוצה להחליף כי ה SSRI לא עוזרים לי
ומניסיון סימבאלתה מאד עזרה אז אני מעדיפה תרופה שדומה לה
את הויאפקס XR לוקחים בערב או בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שאני לא מבין על כדורים פסיכאטרgf08/01/2013
ל-מה הכדורים אמורים לגרום? להיות זומבי, כלומר מצד אחד אין דיכאון אבל מצד שני אין גם שמחה? או שהם אמורים באמת להעלות את המצב רחו ולהחזיר את השמחת חיים שאבדה? בכדורים שאינם פסיכאטריים אתה בדרך כלל יודע את התוצאה, אבל בכדורים פסיאטריים נוטים להגיד שעל כל אחד זה משפיע אחרת. השאלה מה התוצאה שאמורה להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה????
gf08/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו שאני לא מבין על כדורים פסיכאטר - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור09/01/2013שלום רב,
אתה שואל שאלה כללית בנוגע להשפעתם של הכדורים שמשמים לטיפול במחלות והפרעות נפשיות. בדומה לתכשירים תרופתיים שמשמים לטיפול במחלות גופניות כשהמטרה היא לרפאה מחלה או להקל על הסבל במקרים של מחלה כרונית שלא ניתנת לריפוי, גם בפסיכיאטריה, התרופות ניתנות כדי לטפל בבעיה הנפשית שגורמת למצוקה וסבל, לרפא אותה או להקל על תסמיניה. למשל, כדורים נוגדי דיכאון מכוונים לטיפול בתסמיני דיכאון למיניהם (מצב רוח ירוד, קשיי שינה, עייפות). בדומה לתכשירים תרופתיים בתחומי רפואה האחרים, גם כאן, המטופלים לא מגיבים באופן זהה לאותה התרופה ולא לכולם התרופה סהפציפית עוזרת. למשל, אקמול, גם הוא לא עוזר לכולם ולא לכל סוג של כאב, כך גם הכדורים לטיפול בלחץ דם וסכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרהnoam07/01/2013
שלום רב ד״ר אני בן 32 סובל מחרדות כבר 10 שנים
בנוסף יש לי מחשבות טורדניות ומעיקות הסובבות כל הזמן סביב
הנושא של אובדן השפיות ופחד אימתני מלהשתגע אינני יודע מה קודם למה
המחשבה לחרדה או החרדה למחשבה ב ב 9 שנים האחרונות טופלתי ע״י ציפרמיל
40 מ״ג שהיה מעולה + קסנקס 0.25 ולאחר 5 שנים הוחלף הכדור לציפרלקס 20 מ״ג בשילוב הקסנקס איתו הרגשתי
טוב, אך חוויתי כל הזמן עליות וירידות במטרה לחפש הטבה הוחלף הציפרלקס בסימבלטה 120, היה לי טוב אך הכדור גרם לדופק מואץ , הוחלט להמיר לאט לאט את הסימבלתה בציפרמיל בנקודה מסוימת של 20 מ״ג ציפרמיל ו30 מג סימבלטה הרגשתי טוב מאוד והוצע לי להישאר על השילוב הנל אך החשש מתופעות הלוואי של הסימבלטה הביאו להורדה מוחלטת שלה, הייתי כחודש עם 40 מ״ג ציפרמיל ו1.5 מג קסנקס ולצערי לא הרגשתי טוב הכדור הוחלף לפריזמה 40 גם לחודש ולא הייתה הטבה לאחר מכן למרוניל 150 איתו הרגשתי טוב אך היו המון תופעות לוואי לאחר מכן 3 שבועות על פבוקסיל ללא הטבה ועתה אני על 225 ויפאקס בשילוב 2 מ״ג קלונקס כבר חודש וחצי, יש שיפור ניכר במצב רוח אך לא בחרדות או במחשבות הטורדניות אני חש לחץ עצום דופק מואץ תעוקה בחזה קושי עז בריכוז ובדיבור קצת ניתוק ופחד מאירוע פסיכוטי (לא שאני יודע בדיוק מה זה ) על פי מה שרשום בפורומים הויפאקס טוב לדיכאון אך פחות לחרדה וocd אינני יודע מה לעשות אני מתפקד במשרה בכירה ומזה חצי שנה אני לא בנאדם הלכתי כבר ל 5 פסיכיאטרים שונים בחיפוש אחר מזור הפסיכאטר הנוכחי ממליץ להמתין עוד מה דעתך האם הויפאקס יכול לעזור ובאופן כללי כמה זמן לוקח לויפאקס להשפיע ? סליחה ענקית על האורך אין לי פשוט מושג מה לעשות ואני מיואש ולצערי מאבד תקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש עזרה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור08/01/2013שלום רב,
מהודעתך עולה שבעבר טופלת במגוון רחב של תכשירים נוגדי דיכאון וחרדה שבחלקם עזרו ושיפרו את מצבך. יחד עם זאת, לא ברורים השיקולים להפסקתם ועד כמה הפסקת התרופות שעזרו הייתה מוצדקת. כך או כך, חלק מהמטופלים שלוקים בהפרעה טורדנית כפייתית לא מגיבים באופן מיטבי לטיפול תרופתי, וכדי להגיע לתוצאות טובות יותר מומלץ על הטיפול התנהגותי קוגניטיבי - CBT.
בנוגע לויפאקס - מדובר בתרופה יעילה לטיפול בדיכאון ופחות לתסמינים של OCD. השפעתה מתחילה כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בהפסקת גאודוןאנונימית07/01/2013
הבנתי שאחת התופעות לוואי של הפסקת גאודון היא הזיות ושאר תחושות שמזכירות סכיזופרניה. השאלה תוך כמה זמן זה חולף, ומה הדרך הנכונה להפסיק גאודון? בכמה לרדת כל כמה זמן?
שאלתי כבר את הרופא אבל אני מחפשת חוות דעת נוספת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי בהפסקת גאודון - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור08/01/2013שלום רב,
הפסקת התרופה בפני עצמה לא גורמת להופעת הזיות ותסמינים אחרים של סכיזופרניה.
יחד עם זאת, מאחר וסכיזופרניה היא מחלה כרונית, ללא הטיפול התרופתי, עולה סיכוי להופעתם של תסמינים פסיכוטיים ולכן בדרך כלל מומלץ על טיפול ממושך וכרוני במחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים והשמנהאחד07/01/2013
שלום
ברצוני לשאול מדוע כדורים נוגדי דיכאון וחרדה גורמים להשמנה?
האם הם מפתחים תאי שומן או שהם מגבירים תאבון?
האם ידוע בממוצע בכמה ק"ג אנשים משמינים מכדורים אלו (כאלו שנוטלים 3 חודשים ומעלה)
אשמח מאד לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים והשמנה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי07/01/2013שלום, שני.
תרופות נוגדון דכאון וחרדה מקבוצת SSRI כמו ציפרלקס, רסיטל, פלוטין ועוד עלולות לגרום לעלייה בתיאבון ובמיוחד לעלייה בתיאבון לסוכרים ופחמימות ובכך להביא לעלייה מסוימת במשקל. המנגנון הוא באמצעות עלייה ברמת סרוטונין מוחי שאחראי למצב הרוח אך גם למרכז התיאבון.
העלייה במשקל משתנה מאדם לאדם ואינה מחויבת המציאות.
מומלץ להגביר מודעות לתזונה ובעיקר לשלב פעילות ספורט שטובה גם לגוף ולאיזון המשקל אך גם לדימוי העצמי וקיימות עדויות רבות הקושרות ספורט לאפקט נוגד דיכאון ומניעת דיכאון.
נראה כי לתרופות מקבוצת SNRI כמו ונלהפקסין, צימבלטה ואיקסל וכן לתרופות כמו וולבוטרין או רמוטיב יש פחות סיכון לעלייה במשקל.
בכל מקרה ממליץ לשתף ולהתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולולמעיין06/01/2013
שלום,
אני יודעת שפרולול אמור למנוע את הזעת היתר שנובעת מחרדה...
אך לי יש שאלה הפוכה,האם פרולול יכול לגרום להזעת יתר או להחמיר אותה?
וגם האם יש אפשרות לדיכאון?
אלו תופעות לוואי מוכרות ?
חשוב לי לציין שאני לוקחת מינון פעמיים ביום ערב ובוקר של 10 מ"ג כבר יותר מ3 חודשים,זה ניתן לי עקב מיגרנות אבל אני סובלת מחרדה חברתית ומנטייה להזעה...לכן אני מניחה שזה מתאים לפורום זה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולול - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי07/01/2013שלום מעיין.
פרולול הינה תרופה אשר חוסמת השפעה של אדרנלין על איברי גוף שונים וכן קיימת השפעה מוחית מסוימת.
פרולול אינה תרופה פסיכיאטרית וקיימות אופציות תרופתיות וטיפוליות טובות יותר ומתאימות.
כמו-כן לפרולול יש תופעות לוואי שחלקן משמעותיות באנשים הסובלים מבעיות רפואיות כמו אסטמה ומחלות לב.
מאידך יש לה השפע מיטיבה וחדה על התקפי חרדה.
ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח לעבוד - בעיה נפשיתאובד עצות06/01/2013
שלום
אני בן 24
במשך השנתיים האחרונות אני סובל מבעיה שלדעתי היא נפשית
אני לא מצליח לעבוד
מאז שיחרורי מהצבא, אני לא מוצא את עצמי ולא מצליח לעבוד. כל פעם לפני שאני אמור להתחיל עבודה חדשה, אני נתקף התקפי חרדה ופאניקה. כואב לי הבטן, יש לי סחרחורות, ואני לא מצליח לחשוב על שום דבר חוץ מהעבודה. אני גם תמיד מחפש ומוצא את הדברים השלילים בעבודה החדשה, מה שגורם לי בסופו של דבר לא ללכת ו"להבריז" על היום הראשון. ככה זה נמשך שנתיים.
אני כבר לא יודע מה לעשות.. אני אובד עצות.. אני רוצה לעבוד ולחיות חיים נורמלים אבל אני פשוט לא מצליח.. אני מוצא את עצמי מגיע לראיון עבודה ושנייה לפני שאני נכנס לדלת אני בורח משם. אני יודע שמשהו לא בסדר אצלי בראש. אני נתקף בהתקפי דיכאון מדי פעם ולא יוצא מהבית שבוע. כולם סביבי עובדים ומתקדמים בחיים ורק אני הולך אחורה
אני יכול להגיד שהדבר היחיד שאני חושב עליו כל הזמן זה התאבדות. איך אפשר לחיות ללא עבודה? ללא חיים נורמלים? תמיד שונה מהשאר?
בינתיים אני חזק ואני מתגבר על המחשבות הלא טובות האלה. אבל אני מפחד "ליפול" יום אחד. תמיד אמרתי לעצמי שזה מזל רע, ומתי שהוא אני אמצא את העבודה שמתאימה לי ויהיה בסדר. אבל בתוך תוכי אני יודע שלא יהיה בסדר, ומשהו לא בסדר אצלי בראש. אני חושב כבר זמן מה ללכת לטיפול אצל פסיכולוג או משהו כזה, אבל אני לא חשוב שזה יעבוד עלי. הרבה אנשים מדברים איתי ומסבירים לי כמה זה חשוב לעבוד, ולחיות חיים נורמלים, ומה אני מפסיד מזה שאני לא עובד. אבל איך אומרים - נכנס מאוזן אחת, יוצא מהשנייה.
מה עושים במצב כמו שלי? האם יש עוד אנשים כמוני? האם יש טיפול תרופתי שיכול לעזור?
אני גם יודע שטיפולים כאלה הם בוודאי יקרים, ולצערי אני ממש לא עשיר
אשמח לשמוע כל עצה או ייעוץ.. כי כמו שאמרתי, אני לא רואה איך אני משנה את המצב הנוכחי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח לעבוד - בעיה נפשית - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי07/01/2013שלום רב.
תיאור מצוקתך הנפשית נוגע ללב. אם מצוקה זו מביאה אותך למחשבות אובדניות ולחוסר תפקוד בחייך הרי שמדובר בבעיה משמעותית ולא סתם "יום עסל יום בסל".
ייתכן מאוד כי אתה סובל מהפרעת חרדה עם מאפיינים של חרדת ביצוע והמנעות מסיטואציות חברתיות ותפקודיות.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי. אפשר לעזור לך לצאת מהבור!
טיפול תרופתי יחד עם התערבות פסיכולוגית יכולה לשפר משמעותית את מצבך.
הרבה אנשים סובלים כמוך ומוצאים אפשריויות טיפול מתאימות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבר לעצמוגלית כהן06/01/2013
שלום רב,
לאחרונה שמתי לב כי בן משפחה מדבר לעצמו, הדבר מתבא במילמול לעצמו תזוזות עם הראש ותזוזות ידיים.
היו גם שני מקרים שראיתי שהוא מדבר לדמות (לא היה לידו אף אחד) את זה ניתן היה להבין לפי תנועות הגוף והידיים.
מה זה יכול להיות ואיך ניתן לטפל בזה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבר לעצמו - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי07/01/2013שלום, גלית.
ע"פ תיאורך ייתכן כי אותו אדם הוא הלוצינטורי וחווה שמיעת קולות דמיוניים. מדובר בתסמין פסיכוטי ולכן כדאי להפנותו ליעוץ אצל פסיכיאטר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבר לעצמו
גלית כהן07/01/2013תודה רבה על תשובתך המהירה :-)
אותו בן משפחה מודע לעובדה שהוא מדבר לעצמו כי ברוב המקרים הם עובר למקום בו לא רואים אותו.
אם הוא שם לב שרואים אותו הוא מיד מפסיק
בררוב המקרים זה תמיד נראה כאילו שהוא כועס על משהו
האם ההבחנה נכונה גם למקרה כזה??
אשמח לתגובתך
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)