מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חייבת עזרה דחופה - אובדת עצות .אנונימית28/01/2013
אח שלי בן 21 השתמש במהלך חייו מספר פעמים ( בגדול בשתי תקופות ) בסמים , תחילה בסביבות גיל 16 היה משתמש בסמים ונגמל לבד כעבור שנה , ובגיל 20 חזר לעשן חשיש באופן כרוני ללא הפסקה - כל יום , כל היום ! היא היה עובד כטבח ומתפקד כרגיל על אף שהיה ניתן לזהות כאשר היה " מסטול " . אחרי שנה בערך של שימוש ממושך הוא החליט שהוא רוצה להתקדם לעבודה רצינית וללמוד עוד תואר שקשור למטבח והחליט להגמל , לבד . בשבועיים הראשונים הגמילה הייתה פשוט בצורה בלתי רגילה , לאחר שבועיים התחיל אצלו "קריז " לפי איך שהוא כינה אותו , זה נשמך כשבוע וחצי בערך עד שהגיע למצב ששבר את כל הבית , בזבז המון כספים , ואף דקר את עצמו ברגל והתעקש לעזוב את הבית ולנהוד במצב שהיה נראה כפסיכוטי . הוא אושפז לפני כחודש וחצי בגגה , אישפוז בכפייה שם הוגדר כסובל ממאניה דיפרסיה מה שבדיעבד נראה כאילו ברור מאליו עפ ההתנהגות שלו לפני האשפוז , הוא שוחרר לאחר כשבועיים אך מצבו לא השתפר והוא המשיך להיות מטופל אצל פסיכאטר פרטי וטופל באיטומין וואלפוראל וקלונקס ( לעיתים היה מסניף אותו ) המצב באמת השתנה אך לא ניתן לומר שהשתפר כי הוא בטח לא חזר להיות אותו ילד מדהים שהיה לפני כן . כעבור שבוע של שיפור חלה ירידה חדה והוא החל להכנס לדיכאון למצב דיפרסי , החלו אצלו מחשבות אובדניות והוא אף לבש בגדים לבנים כסמל לכך שהוא " מת " הוא החל לבכות ולהסתגר בחדר , ובהסכמתו נלקח לגהה וכרגע מאושפז שם מאתמול אך לא מטופל בכדורים נגד דיכאון כי מפחדים שזה יגרום להתקף מאני . המשפחה כולה אובדת עצות , זה מעין מבוי סתום שאין לו סוף , אנחנו לא רואים מתי הוא חוזר לעצמו ולכן התחלנו לשקול לשלוח אותו למקום כמו כפר איזון , השאלה היא האם הדבר יעיל למקרה שאני מתארת ( המאניה דפרסיה התפרצה כנראה משימוש בסמים ) , מה סיכויי ההצלחה שהוא יצא משם כאדם נורמטיבי כשהיה , מה העלות ( בערך ) ואם ישנה השתתפות של המדינה ? וכמה זמן האיששפוז עלול להמשך ? אמשח לתגובה מהירה ובכללי למידע על הכפר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שקשה מאוד להעריך עכשיו
שמוליק28/01/2013שלום.
מצטער לשמוע...
בכל אופן, ניתן לחזור לחיים נורמטיביים אחרי אישפוז, ואני חושב שהדבר הכי חשוב הוא שתתנו באחיך אמון שזה יקרה.
אני חושב שכרגע מוקדם מדיי להעריך כמה זמן זה ייקח...
בכל אופן, אם אחיך הצליח להיגמל פעם אחת מסמים, אז זה אומר שהוא בחור חזק, וכנראה שיש לו את היכולת להתמודד עם הבעייה הנפשית.
אני חושב שכרגע צריך לחכות עד שהוא יתייצב, ואז לעשות הערכת מצב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם על הההודעה
אנונימית31/01/2013אני מודה לך מאוד על התשובה שמוליק .
אשמח לתשובה מאחד המומחים שדילקו על ההודעה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהגיד לך תאמת...
דני31/01/2013מביקורים קצרים שלי בפורום הזה.
שמוליק נותן עצות פי כמה וכמה יותר טובות מהפסיכיאטרים פה.
ככה שכדי לך להעזר בו.
הפסיכיאטרים ייתנו לך תשובה קצרה ושטחית.
לא ייתעמקו בנושא יותר מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני, תודה על המחמאה
שמוליק31/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בונא אתם מפגרים...דני28/01/2013
איך אתם לא מבינים שהפסיכיאטרים לא יוציאו אתכם מן הבעיות שלכם.
לפסיכיאטריה אין את הכלים לרפא מישהו.זאת עובדה.
לא משנה מה הבעיה שלכם..פסיכיאטריה זה רק מקום לצרות ותלות.
חבל שתבינו הכל מאוחר מידי..
אתם לא מבינים שאתם לוקחים כדורים שמשפיעים על תהליכים כימיים במוחכם?בלייי שום בדיקה מדעית!!!שתוכיח שאתם זקוקים להשפעות הכימיות של אותם כדורים!.
אדם נכנס למשרדו של הפסיכיאטר..מסביר לו בצורה מילולית על כל הדפקות שלו בחיים.והופ!ניתנת האבחנה ומרשם לכדורים. שמשפיעים על הסרוטונין,דופאמין..וכו'.
אבל מי אמר שזה מקור הבעייה?!.איפה בדיקת הדם שמוכיחה זאת,בדיקת סי טי...משהוA?!
תשמעו אני בריא חבר'ה...ותכלס לא ממש אכפת לי מה תעשו הלאה..אבל אתם צריכים לדעת את זה.פסיכיאטריה לא תעזור לכם באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמתן...
שמוליק28/01/2013שלום דני.
אני חושב שכדאי לך להתמתן, כי אחרת ימחקו את התגובות שלך.
אני חושב שדעתי בעניין ידועה.
בכל אופן, ישנם אנשים שחושבים שזה עוזר להם, ואפילו אם מדובר באפקט פלסבו בלבד, אז שיהיה להם לבריאות ושייקחו תרופות.
בכל אופן, אני בעד שלגבי תופעות לוואי של התרופות, שיגידו את האמת שמדובר בתופעות לוואי של התרופות ולא בסימפטומים שליליים של המחלה, ומי שסובל מתופעות הלוואי של התרופות שיעשה את השיקולים שלו, ויחליט מה שהוא רוצה.
מי שהחליט שהוא מעדיף לקחת תרופות - זו זכותו המלאה, בדיוק כמו שאי אפשר למנוע מאנשים לעשן, אע"פ שידוע שזה מזיק להם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מה לעשות
גבי29/01/2013יש כאלה שטוב להם ויש כאלה שלא , אי אפשר להתעלם מהסבל שנוצר מה" טריגרים " -- סמים וכדומה . יש מחלות זה לא המצאה , אבל הנסתר רב על ידוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון ציפרלקסמשה28/01/2013
שלום רב,
הפסיכולוג שלי המליץ לי לקחת ציפרלקס זמנית כדי שנוכל לעבוד עם CBT, כרגע החרדה (חרדת נטישה) והפחד שלי מניעים אותי וגורמים לי לחוסר רוגע כדי שאוכל להתקדם בתהליך (מחשבות שליליות, פחד, חוסר שינה, אי שקט).
אחרי חודש של שימוש בצירפלקס 10 מ"ג (על הבוקר) אני לא חש בשינוי כל שהוא, האם מומלץ להעלות את המינון (כרגע ל-15 מ"ג) או להחליף את התרופה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת מינון ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/01/2013לפני שמעלים מינון, יש צורך בבירור מצב גופני, עבר תרופתי, גורמי דחק ועוד..
באם אין שום תגובה לציפראלקס 10 מ''ג, אפילו מינמלית, יש צורך לישקול שינוי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה?
משה28/01/2013מה הכוונה לגורמי דחק? איזה בירור גופני יש לעשות? (אני בריא מאוד, בן 22 ללא שום מחלות ברקע) אין שום עבר תרופתי אחר, אני נוטל ציפרלקס חודש וניתן לומר שההשפעה חלשה מאוד עד כלא קיימת. האם מומלץ להעלות את המינון? כמה זמן לוקח למינון החדש להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבל אכזריסובל28/01/2013
שלום כבר כמה חודשים שיש לי מחשבות שטניות ומחשבה מוגברת ומחשבות שווא אני לפעמים בטוח שנכנס בי שד ואני כל הזמן מתווכח איתו במוח הדימוי העצמי שלי התקלקל אני לא מקשיב לכלום שהמוח שלי חושב אני נרדם לפעמים ושומע כל מיני קולות בראש של שדרני חדשות וכל מיני דברים מפחידים אני מתעורר בבוקר אם שמות תקועים בראש של אנשים רעים ואני לא יודע מה זה כי זה לא אני ואני לא בנאדם כזה וזה גורם לי לרצות להתאבד ..האם טיפול בנזעי חשמל יכול לטשטש לי את המחשבות אני כל הזמן מחפש דרים איך לאבד את הזיכרון..הייתי אצל פסיכיאטר טופלתי בזיפרקסה וזה עשה רק יותר גרוע מה הפיתרון ואיך חוזרים למסלול הרגיל של החיים??תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק28/01/2013שלום.
שלום לך.
קודם כל, אני בהחלט מזדהה עם הסבל שלך, ומאחל לך הצלחה וכל טוב, ושתמצא את הדרך לחזור לחיים תקינים ומאושרים.
אינני יודע אם טיפול תרופתי מתיימר לעזור במצבים כאלה בכלל, יכול להיות שלא, ושצריך לנסות כיוונים אחרים של טיפול.
בכל אופן, אני חושב שאתה צריך להאמין שמתצא בסוף את הדרך לחזור לחיים תקינים, וככל שהאמונה הזו תהיה חזקה יותר, אתה תרצה לחיות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
סובל29/01/2013אין איזה דרך בעולם הזה למחוק את הזיכרון כל הטכנולוגיה לא יכולה לעשות משהו כל הפסיכיאטריה הזאת לא עוזרת לכלום רק כדורים שעושים עוד נזקים
איך אפשר להמשיך לחיות במצב הזה שאני במלחמה אם המוח שלי זה לא חיים זה גיהנום זה לא הגיוני שאין לזה תרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל יכול להיות...
שמוליק29/01/2013שלום.
יכול להיות שישנה תרופה כזו שיכולה למחוק את הזיכרון, אבל עדיין לא גילו אותה.
יכול להיות שגילו תרופה כזו, ולמרות זאת, לא משתמשים בה.
יכול להיות שהפתרון הוא מכיוון אחר לגמרי.
העיקר, להמשיך לחפש ולא להתייאש.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לרופאים פה תשובה?
סובל29/01/2013אין לכם תשובה או הסבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבל אכזרי - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור05/02/2013שלום רב,
אין ספק שהתסמינים שתיארת מעידים על בעיה נפשית שמחייבת התערבות וטיפול דחוף. לא תמיד התרופה הראשונה שממנה מתחילים (כמו זיפרקסה, במקרה שלך) עוזרת ובמקרים אלו יש צורך בתרופה אחרת. חשוב לזכור, כי התרופות ברוב המקרים לא עוזרות באופן מיידי. לטיפול בנזעי חשמל מגיעים רק במקרים מאוד קשים בהם האדם הסובל מתחיל לסכן את עצמו ואת סביבתו ויש צורך להשתלט באופן מהיר על המחלה. בכל מקרה, חשוב להדגיש שאם הינך חש במצוקה משמעותית וסובל, עליך לפנות באופן דחוף ביותר לבדיקת פסיכיאטר במיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנס
גבי09/02/2013אין ספק שבעייתך מעידה על בעיה נפשית חמורה עליך לפנות לחדר מיון לקבלת טיפול !!!!!!
מה אתה מצפה שיענו לך כל הרופאים אותו דבר אולי פרט לאחד
אל תעשה נזעי חשמל טעעעעעעעעעעעעוווווווותתתתת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטלgf28/01/2013
כשלוקחים רסיטל-
1)עוזר להחלים מדיסתמיה או שזה כדור שמיועד לכל מיני סוגים של דיכאון?
2) מותר לעשות טיפולי שיניים עם הרדמה מקומית?
3)מותר לקחת אדוויל ליקוויל ג'ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/01/2013היי
כן X 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
דנה29/01/2013שלום,
אימי בשנה האחרונה הרגישה כאבים חזקים בצוואר ורעשים באוזניים.
מכיוןן שהיא ממש לא אוהבת רופאים, היא מעולם לא הלכה לאורטופד והמשיכה לסבול מכאב שהיא מכנה אותו "לחץ שמושך אותה".. יש לציין שאימי עברה משבר מאוד גדול לפני כ-3 שנים של מוות של אח ואז של אביה + מתח נפשי גדול ולחץ כתוצאה מענייני משפחה. כמו כן, היא אובחנה כחולת לחץ דם קל והחלה ליטול 'טריטס' ללחץ דם.
היום היינו אצל פסיכיאטרית שהחליטה לתת לה כדור בשם: 'אבילפליי'- 1 ביום.
אימי מעולם לא נטלה כדורים מחייה, ואיך שהגענו , אחרי כרבע שעה, הרופאה רשמה לה את הכדור הזה. בתור ביתה, אני מאוד חוששת, האם הייתי צריכה לקחת אותה לפסיכולוג, רק לשיחות? האם עצם זה שהכרחתי אותה ליטול את הכדור עשיתי לה נזק?
יש לכם אולי המלצה לפסיכולוג קליני טוב..? מבחינה מצפונית, אני ממש חוששת ומבקשת את עזרתכם..חשוב לי לציין כי אמא בחודש האחרון כל הזמן אומרת : "תחזירי אותי לעצמי", "אני לא במיטבי", "איפה הפנים שלי " וכו'..
האם לקיחת כדור זה , הוא צעד נכון או שמא תופעות הלוואי רק יעשו לה רע.??
לתשובתכם הבהולה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בהולה
דנה31/01/2013עדיין מחכה לתשובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון עמוקגבי27/01/2013
שלום.
אני בן 36, נשוי ואב לשניים.
לפני שנה אובחנתי כסובל מדיכאון עמוק והתחלתי להיות מטופל בתרופות שונות.
היום אני מטופל בסרוקסאט 20 מ"ג וויאפקס 150 מ"ג, נוקטורנו 3.75 לשינה, קלונקס SOS (משתדל כמה שפחות). במהלך השנה היו עליות ומורדות, אך לא חזרתי לעצמי.
בשבועיים האחרונים חלה החמרה במצבי שמתבטאת בחרדה, אנרגייה נמוכה, מצב רוח ירוד מאד. כמו כן אני מרגיש אפטי מאז שהתחלתי ליטול את התרופות וגם מידי פעם סובל מסחרחורות, ונימולים בפנים (לא בזמן חרדה). הודעתי לפסיכיאטר המטפל על המצב ובשתי דקות של שיחה חושב שעליי להעלות את מינון הויאפקס.
אני מאד חושש מכך כי מרגיש שהתרופות לא עושות לי טוב.
האם למישהו יש עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון עמוק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/01/2013עליה של וויפאקס בהחלט אופציה, בתנאי שסרוקסט יופסק, סיכון לתופעות לוואי מיותרות ואף קשות ( תסמונת סרוטונין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה התנהגותיתאנונימי27/01/2013
שלום
אם מישהו יכול לסווג את הפרעה הבאה:
מישהו מאוד יקר לי סובל מהפרעה הבאה:
בן אדם מפחד שדעתו תיהיה לא מעורכת מספיק, כתגובה יש לו התפרצויות זעם. כל פעם מנסה להגיד דברים מסוג: "תן לי קרדית", "עשיתי עבודה מעומקת בתחום הזה" ועוד.
זה קורה בזמן סיחה על דברים אבסטקטיים או על העודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה התנהגותית - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור27/01/2013שלום רב,
לא ניתן להגיע למסקנות כלשהן על סמך המידע כה מוגבל. מצד אחד יתכן ומדובר בקווי אופי של האדם המתואר שאינם מהווים סימן להפרעה כלשהי, אך מהצד השני, יתכן ומדובר בבעיה נפשית כלשהי שהביאה לשינוי בקווי האופי הרגילים וגם לשינוי התנהגותי חריג. קיים מגוון רחב של בעיות נפשיות שמשפיעות על התנהגות וכדי להגיע לאבחנה יש צורך בבדיקת מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיפקוד מינידני27/01/2013
ריספונד 2 וסרוקוול פוגע בתיפקוד מיני. בגלל זה חולה מסרב לקחת תרופות. איך מטפלים בבעיה? ואם זה טיפול נכון לתחלואה כפולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקוד מיני - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור27/01/2013שלום דני,
קודם כל יש ברר באיזה סוג של בעיה מדובר, מאחר ופגיעה בתפקוד המיני כתוצאה מהתרופות היא בדרך כלל חלקית, ניתן ע"י שינויים מסויימים בטיפול (שינויי זמן נטילת הכדור, שינוי לא משמעותי במינון), לשפר את התפקוד מבלי לפגוע ביעילות התרופות. כמו כן, בהתאם לסוג הבעיה, ניתן להיעזר בתרופות כגון ויאגרה. חשוב לציין שלפעמים מדובר בבעיה בתפקוד המיני שכלל לא קשורה לטיפול התרופתי וגם כאן ניתן לרוב למצוא פתרון מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במאניה דיפרסיהבועז26/01/2013
כמה זמן נמשך התקף מאניה בדרך כלל
חצי שנה ?
3 חודשים?
אני מודאג מאד וקרוב מאד לאישפוז בגלל זה
אשמח לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק26/01/2013שלום איציק.
אני מקווה שהבנתי את שאלתך נכון.
בדרך כלל, מי שנכנס למאניה, אם הוא לא מוכן לקבל טיפול, אז עובר זמן קצר מאד (בדרך כלל כמה ימים עד שבועיים) עד שהוא מגיע למצב שמצדיק אישפוז בכפייה.
בכל אופן, אני חושב שאם אתה מרגיש לא טוב, עד כדי כך שאתה חושש מאישפוז, אז תלך לפסיכיאטר, תיקח קצת תרופות עד תרגיש יותר טוב.
בכל אופן, אני חושב שלא צריך לפחד מאישפוז. אם יהי צורך, אז לא צריך להתבייש בזה; זה נכון שהחברה מפחדת מ"נפגעי נפש", אבל צריך לדעת שישנה בורות בחברה, ולא לפחד מהתמודדות עם הסטיגמה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמאניה דיפרסיה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור27/01/2013שלום איציק,
ללא הטיפול, האפיזודה המנית עלולה להמשך עד 3 חודשים, כאשר הטיפול עשוי לקצר את המשך שלה ומנוע נזקים כתוצאה ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו שאני בטיפול
בועז27/01/2013ולוקח למיקטל 150 מילגרם פלוס איטומין בגלל אמניה
ומה שהכי מפריע לי זה האי שקט התופעת לואי של האיטומין
בעיקר ברגליים אי שקט
מה ניתן לעשות בנידון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה-גורמת לשרירי קרקפת ולסת תפוסיםאבי26/01/2013
שלום רב,
אני סובל מחרדה כבר כ-10 שנים..לפני כ 3 שנים התחלתי טיפול תרופתי עקב התקף חרדה חמור מהחרדות שהיו לפני.בתחילה ציפראמיל שנה וחצי ולאחר מכן עברתי לסימבלטה...המצב מאוזן עם התרופה אך עם זאת הקרקפת שלי תפוסה כל הזמן ושאני מניע את הראש במעגלים יש קליקים רציניים בקרקפת..כמו כן שרירי הלסת תפוסים ונוקשים (רופאת לסת הכניסה לי אצבעות לאוזניים ואמרה לפתוח את הפה..נשמעו קליקים רציניים כרעש של מפרקת שנשברת..-אני מרגיש כי הדבר מהווה בעיה בפעילותו הטבעית של המוח וכמו כן טריגר לחרדה ולהפך ...כיצד פותרים את נושא השרירים התפוסים שאני מאמין שמהווה מחסום בדרך להחלמה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה-גורמת לשרירי קרקפת ולסת תפוסים - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור28/01/2013שלום אבי,
קודם כל כדאי לקבוע מהו מקור הבעיה: האם מדובר בבעיה גופנית/נוירולוגית או לסירוגין, בתופעה שקשורה למצב הנפשי (הרי חלק מביטויים של הפרעת חרדה הם ביטויים גופניים, כולל אלו שתיארת). במידה ולא מדובר בבעיה גופנית, יש לבחון עד כמה התסמינים פוגעים בתפקודך ואם מדובר בפגיעה משמעותית, כדאי לבחון מחדש את הטיפול שאתה מקבל ולשקול שינויים. כמו כן, מומלץ להיעזר בתרגילי הרפיה למיניהם, בשיטות כמו יוגה ורבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לד''ר יונתן דוידאורדנה26/01/2013
שאלות לד''ר יונתן דוידאור
1)האם התרופה PK-MERZ יכולה לגרום לשינויים במוח ולנזק בלתי הפיך כמו התרופות האנטי-פסיכוטיות אשר יכולות לגרום לנזק בלתי הפיך (לדוגמא הפרעת תנועה מאוחרת) בגלל שמשנות את הרגישות של הדופאמין במוח (בכך שנוצרים קולטנים סופר סנסיטיביים לדופאמין)?
2)האם יכול להיות תופעות לוואי מאוחרות לאחר נטילת התרופה PK-MERZ בדומה למרבית התרופות הפסיכיאטריות אשר משנות את הפעילות המוחית???
3)האם התרופה PK-MERZ יכולה לשנות את הפעילות המוחית בדומה למרבית התרופות הפסיכיאטריות?
4) כתוב שהתרופה pk-merz מעלה את רמת הדופאמין ,
אך בטיקים ובתנועות לא רצוניות יש עודף דופאמין!
אז מדוע רשמו לי לרעידות בראש תרופה לפרקינסון שמעלה את רמת הדופאמין???
במקום להוריד את רמת הדופאמין רשמו לי תרופה שמעלה את רמת הדופאמין. - איך זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לד''ר יונתן דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/01/2013pk-merz , אמנטאדין, תרופה אנטי וויראלית , אשר יעילה במניעה של תופעות הקשורות למחלת פארקינוסון, תנועות ורעד לא רצוני.
התרופה עובדת במנגנון קולטני NMDA , בדר'כ בשילוב עם L DOPA , התרופה לבד לא הכי יעילה במניעת תופעות הקשורות למחלת פארקינסון, בדר'כ ניתנת בשילוב תרופות אחרות, כגון הנ''ל.
ראי תשובה נוספת בנדון בשאלה אחרת שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תסביר לי ד"ר יונתן דודיאורדנה26/01/2013
בבקשה תסביר לי ד"ר יונתן דודיאור
כתוב שהתרופה pk-merz מעלה את רמת הדופאמין ,
אך בטיקים ובתנועות לא רצוניות יש עודף דופאמין
אז מדוע רשמו לי לרעידות בראש ולטיקים תרופה לפרקינסון שמעלה את רמת הדופאמין?
במקום להוריד את רמת הדופאמין רשמו לי תרופה שמעלה את רמת הדופאמין ! ! !. - איך זה יכול להיות?
מדוע רשמו לי תרופה שעושה פעילות הפוכה לבעיה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תסביר לי ד"ר יונתן דודיאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/01/2013התרופה הנ''ל יעילה להפרעות מסוג פארקינסון, פעילות אקסטרה פרימדלית..
הבסיס להפרעות מסוג "פארקינסון" זה פעילות מועטת משמעותית של דופאמין, לכן המטרה לעלות.
בטיקים , הבעיה לא חוסר דופאמין, אלה פעילות הקולטנים באיזור מסויים במוח( במיוחד גרעין קאוודט)
לכן חשוב האבחנה וטיפול בהתאם.
תרופות אשר מעלות דופאמין באופן חד ומהיר, כמו סמים או ריטלין, עלולות להחמיר טיקים, בגלל רגישות של הקולטנים ושינוי היר בריכוז.
יש צורך לפנות אל הרופא המטפל ולברר את נושא האבחנה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסום דם-מוחדויד26/01/2013
מה זה מחסום דם מוח ? ומהו המינון המינמלי הנחוץ כדי שתרופות ssri (צירפלקס למשל) יעברו מחסום זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסום דם-מוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/01/2013BBB - מחסום - מסננת סביב המוח המונעת חומרים מזיקים לחדור למוח.
SSRI חודר ואין מינון מינמלי..
אלכוהול - מזיק למסננת הזאת ובכך חושף את המוח לנזקים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מדיקוליגליתשאלה25/01/2013
שלום לרופאי הפורום.
אבקש התייחסות טכנית לסוגיה שאציג.
בתי בת ה20 סיימה שירות צבאי ומיד לאחר השחרור טסה עם קבוצת חברים לטיול בקוסטה ריקה..כחודש לאחר חזרתה פתאום התחילה להתלונן על לחץ נפשי ,חשה מתוחה ומבוהלת.אחרי כמה ימים של תלונות כאלו בבוקר בהיר פתאום אמרה שהיא לא מסוגלת לקום מהמיטה,וביטאה לדעתי תסמינים של מה שנראה כהתקף חרדה.התחילה לצעוק שהיא עומדת להשתגע,ונכנסה להיסטריה ,התיישבה על הכיסא והתחילה לזוז בצורה פראית ומלמלה מילים לא מובנים.החלטתי שיש להזמין ביקור בית של רופא פסיכיאטר שהבנתי שהיה מנהל מחלקה פסיכיאטרית בביה"ח כללי ולשעבר מנהל של ביה"ח פסיכיאטרי פרטי שהגיע ומיד אבחן שהיא סובלת מהתקף חרדה כתוצאה מתזונה מועטת,ומחסור בשינה.לא משהו רציני או אמר,קצת מנוחה וזה יעבור.הוא שלף בקבוקון והזריק לה לווריד שתי זריקות שמיד הפכו אותו לתמונה שזזה פחות מחפץ של איקאה.היא התיישבה על הספה
ואמרה שהיא חשה תענוג אדיר.בימים הבאים היא באמת נרגעה ונראה שהסיפור הזה מאחורינו.ובקיצור,כשבוע אחרי היא אושפזה במיון בגלל חולשת שרירים ופיתחה תגובה אלרגית אקוטית שלדברי הרופאים נחשבת נדירה וממש לא ברורה,מאוד מעורפלת ואפילו הבכירים שבמיון התקשו להבין .מיד דיווחתי לרופא שהיא קיבלה זריקה מפסיכיאטר ודרש לדעת את זהות החומרים שכן בסריקת חומרים או משהו כזה ובבדיקות שבוצעו על מנת לעמוד על הסיבה לתגובה החריפה שהציגה לא נמצאו עקבות של תרופות הרגעה סטנדרטיות.התקשרתי לרופא הפסיכיאטר והוא מסר לי את שמות החומרים שהזריק ואמרתי לרופא במיון את שמם לא רק שהוא ניבהל וחשב שלא הבנתי נכון מה שאמרו לי אלא דיווח לי במפורשות שאסור להזריק דברים כאלו גם במצבים הפסיכיאטריים החמורים ביותר ולמעשה מדובר בחומר הרגעה שגם מיועד לשימושים אנושיים אבל בעיקר מוזרק לחיות בר שמשתוללות.היא יוצבה ושוחררה הביתה עם הוראות מעקב.האם כדאי להתייעץ אם עורך דין האם יש מקום להגיש תביעה על רשלנות רפואית נגד הפסיכיאטר שבא הביתה על הדבר החמור הזה?הרי ששכבה במיון ואחרי שהובהר שקיבלה מה שקיבלה ופיתחה תגובה שלדברי מנהל המיון בנקל הייתה יכולה להגיע למחוזות בכלל לא נעימים,התקבצו סביבה מיטב המוחות במוסד הרפואי הזה וכל אחד בתורו דאג להבהיר לי עד כמה החומר הזה מסוכן ולמרות שפותח בידי חברת תרופות לגיטימית הוא נאסר לשימוש במדינות רבות ולמעשה רק במקומות כמו קובה וסין עושים שימוש בזה.מה על פי החוק עלי לעשות.הרי גם מנהל המיון וגם מנהל יחידת ההרדמה בבית החולים הזה שנחשב למומחה בפרמקולוגיה אמרו לי שמדובר בדבר חמור ביותר ובחוסר אחריות מצד הפסיכיאטר שמזריק דבר שיכול למוטט בדקה סוס.יש מקום להגשת תביעה על רשלנות?או לסירוגין להתלונן אצל גורם רלוונטי במשרד הבריאות או באגף לשירותי בריאות הנפש שלפחות יזמנו את הפסיכיאטר לבירור?מצטערת על דברי הארוכים פשוט עדיין בסערת נפש עקב האופציות הקטסטרופליות שעמדו לנגד עיני בגלל זריקה מבקבוקון תמים למראה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק26/01/2013שלום רינה.
אינני רופא. בכל אופן, הפורום הזה פתוח.
אני מבין ומזדהה עם התחושות הלא נעימות שאת מתארת.
אני חושב שקודם כל, צריך להגיד תודה שביתך יצאה מזה בשלום. זה הדבר הכי חשוב...
עם זאת, אני חושב שצריך לפנות לעורך דין, ואינני חושב שרופאי הפורום יוכלו לעזור.
אפשר לנסות לפנות לעמותת מגן. הם אמורים לטפל בדברים כאלה.
בכל אופן, אני מציע להפעיל שיקול דעת בעניין. אם תחליטי לנקוט בהליכים משפטיים, חשוב לקבל הערכה מעורך דין שמבין בנושא מהם הסיכויים ומהם הסיכונים. יש למרבה הצער, הרבה עורכי דין שאומרים שאי אפשר לדעת, שהם מבחינתם עושים את המיטב ולא ברורו מה יהיו התוצאות. צריך להיזהר מעורכי דין כאלה...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוני25/01/2013
שלום
אני בן 31 חולה בסכיזופרניה F20 הסוג רציתי לשאול אם יש קשר בין המחלה לבין חולשה עייפות אי שווי משקל חוסר יציבות וסחרחורות בגוף אם לא מה אני צריך לעשות ולבדוק אולי משהו פיזיולוגי אחר יש לציין שכול זה היה לי לפני טיפול תרופתי בתודה אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העייפות והחולשה - מהתרופות
שמוליק26/01/2013שלום אביב.
אם אובחנת בסכיזופרניה, אז אתה בוודאי מקבל תרופה אנטי-פסיכוטית.
עייפות וחולשה הן תופעות לוואי שכיחות של התרופות האנטי-פסיכוטיות.
אני הפסקתי את התרופות בשל כך, בניגוד להמלת הרופאים, וזה בדיוק מה שעזר לי.
אי אפשר להגיד שזה מה שנכון לעשות גם עבורך; המצב יכול להחמיר. בכל אופן, לרופאים יש נטייה לומר שמדובר בסימפטומים שליליים של המחלה. אני חושב שצריך לומר את האמת.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור27/01/2013שלום אביב,
ללא ספק, יש לשלול בעיות גופניות שעלולות לגרום לתופעות הנ"ל. לצורך כך יש לעבור הערכה מקיפה של רופא משפחה ו/או נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)