מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפים חרדהסרגיי23/12/2012
היולי התקופות חרדה די כשים בבית ,בעבודה מספר שנים (אמבולנסים,בתי חולים...).חיפסתי פיתרון עד שהגתי לרופא פרתי.היולי כמה פגישות איתו.הוא המליץ לי על ויפאקס 150 כדור אחד ביום.התרופא מעוד אזרה לי.התקפים ניחלשו ועם הזמן כמעת נהילמו.אני עם ויפאאקס כבר יותר מ-4 שנים.לא הירגשתי שום תופאות לוואי חוץ מי שינוים בחשק מיני,אבל על זה רופא עמר בהתחלה.אני משקים שזה לא די מפריה אבל מול ההתקפים זה עדיף.לפני חצי שנה החלפתי עבודה ומי רוב לחץ כמה חעמים שחחתי לקחת כדור.למחרת היולי כוהבי ראש נוראים (שחור בעינים,כמאת נפלתי מהרגליים).אכשב אני מפחד להשאר בלי כדורים או לשקוח אותם.לפיני כמה חודשים מי בתי מרכחת נהילמו ויפאקס 150-אני אברתי לויפאקס 75 שתי כדורים ביום.היום הלחתי לקנות את התרופות ואמרו לי שגם ויפאקס 75 חשר במדינה.אני לא מבין ויפאקס מיאצרים בארץ,אז לאמה האו חשר? רק אני קשור אלב וצריך את הכדורים האלו?ואוד שילה בית מרכחת במקום ויפאקס נתנו לי VENLAFAXINE XR של טבע (כתרופות אחרות מרדימות אותי וזה משהו חדש).העים התרופא הזה יכולה לעזור לי?עוד דבר אחד,אני נורא מפחד מיהתלות (כשר) שלי מהויפאקס (אני מרגיש כמו נרקומן )ולא יודע אך להפסיק אותו ומתאי?הכשר שלי עם רופא הסתים כבר מזמן (רופא פרטי -כלכלי זה היה מקה רצינית).
אני מעוד השמח עם תוכלו לעזור לי.
תודה סרגיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים חרדה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור24/12/2012שלום סרגיי,
ויפאקס היא תרופה נוגדת חרדה ודיכאון יעילה .
ונלפקסין מכילה את אותו החומר הפעיל כמו ויפאקס ולכן לא אמור להיות הבדל בהשפעתן של שתי התרופות. ויפאקס (וגם וונלפקסין), לא ממכרת ולא מייצרת תלות. יחד עם זאת, הפסקה חדה של הטיפול עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי, כגון אלו שתיארת.
ההחלטה על הפסקת הטיפול כדאי ורצוי לקבל בשיתוף עם הפסיכיאטר, זאת כדי לבחור נכון את מועד ההפסקה, הדרך לעשות זאת, להתכונן לתופעות לוואי אפשריות ולהתמודד איתן במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לפני השינהאוסנת23/12/2012
בת 20 פלוס מזה כמה שנים נוטלת כדורים אנטי דיכאוניים מפסיכאטר
וסובלת מאז היותי ילדה ועד היום מנדנוד ראש הד רוקינג
לפני שינה כדיי להרדם, זה מאד מרגיע אותי ממתחים נפשיים וטראומת ילדות.
הנדנוד עוזר לי להרדם שלווה יותר.
מאד יהיה לי קשה להיגמל, האם בכלל צריך להיגמל כי זה עושה לי טוב?
אם אני לא יכולה לנדנד ראש כי מישהו לידי, אני מזיזה את כף הרגל עד להרדמות.
וזה פחות מרגיע והפוך אותי למעט עצבנית.
מצד שני מאד מאד מתביישת מהבעייה מצאתי חומר לתופעה
רק באנגלית וגם החומר הזה מצומצם, הבנתי שלא רק למי שיש הפרעה נפשית או פיגור שיכלי, או שעבר טראומה בילדות יכול להיות מגיל צעיר נדנוד עד אפילו גיל 60.
זאת אומרת גם לאדם "רגיל" ובריא.
**אני רוצה לבדוק האם זה גרם או יגרום בעתיד נזק פיזי גופני כלשהו?
בשנים האחרונות היו לי בעיות וקשיים בשינה
לעיתים שינה מרובה לעיתים שינה קלה עם התעוררות בלילה, לפעמים גם כדור שינה לא עוזר לי.
** האם הפסיכאטר שלי יכול לאבחן אותי ולשלוח אותי לנוירולוג/ למעבדת שינה?
** מי הרופא שמטפל בתופעה?איך מטפלים בתופעה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לפני השינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2012ראשית יש לשלול בעיה ניורולוגית.
שנית, תנועות חוזרות שייכות היום לספקטרום של OC ( אובססיביב קומפלוסיבי)
טיפול בתרופות מקבוצת SSRI , במינון גבוהה יכול להיות יעיל או תרופה ישנה מקבוצת TCA בשם קלומיפראמין.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לתשובה דחופהאני23/12/2012
מהרגע שביצעתי מעבר למדינה זרה התחילו לי בעיות בעיניים המלוות בעיניים שורפות, ראיית כתמים ורגישות קשה לאור בנוסף יש לי צפצופים באוזניים. הדבר נמשך כבר מספר חודשים. בעקבות זאת התחילו לי התקפי חרדה. בעקבות זאת ולאחר שנבדקתי אצל אינספור רופאים, הגעתי לפסיכיאטר שנתן לי מרשם לקלונזפם. לקחתי במשך ארבעה וחצי חודשים חצי כדור בבוקר וחצי בערב.הפסקתי אותו בהדרגה לפני כשבוע ואני מרגישה רע מאוד. העיניים שורפות יותר, הראש כואב, אני לא מפוקסת, אני מרגישה חלשה, אין לי תאבון ואני משלשלת. האם זה קשור לתהליך הגמילה? כמה זמן אני עלולה לחוות זאת?אני ממש סובלת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לתשובה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012ראשית יש לשלול שוב בעיה גופנית.
גמילה אכן בעייתית אך אפשרית.
יש לתכנן זאת עם איש מקצוע, לעשות זאת בהדרגה, עם כיסוי תרופתי אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רואה את הסוף מתחנן לעזרה..!שי23/12/2012
שלום לכם ובוקר טוב..אני סובל מחרדה ודיכאון קל כבר חצי שנה..הרופא משפחה המליץ לי על רמוטיב 250 ביום אני כבר בשבוע החמישי של הטיפול. והרמוטיב רק העיר אותי ולא יותר מיזה..חוץ מהחרדה שהייתה לי עכשיו נוסף משהו חדש שניראה לי הדבר הכי רע בכל הסיפור הזה..יש לי חוסר שקט נפשי.סוג של לחץ כזה משהו נורא ואני מרגיש בתוך עצמי תחושה מאוד מוזרה ..ויש לי לחץ בראש ובעניים..יש לציין שאני רק בן 23 ואני כבר ממש מיואש מהמצב הזה. אני לא מזהה את עצמי כבר..אני כל הזמן מנסה לשקר על עצמי שהכל טוב וזה יעבור ואין לי כלום..אבל אין אפסו כוחותיי..ויש לי עוד תחושה שבאה פעם ביומיים אני מרגיש שהראש שלי בוהררררר...בבקשה מימכם תעזרו לי תכוונו אותי איך אני חוזר לעצמי???? היופ זה בידיוק חצי שנה מהיום שאני ככה..וממש ניראה כאילו עוד הדרך ארוכה....תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רואה את הסוף מתחנן לעזרה..! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012על פי התיאור , יש צורך לשנות טיפול, מומלץ SSRI וכן בדיקה מסודרת של רופא פסיכיאטר.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן תרופה ששיבשה דעתאסתר23/12/2012
אבי חולה אונקולוגי מאושפז בבית חולים סיעודי
שנים הוא בוכה אך לאחרונה התגבר הבכי וחוסר שקט ונתנו לו נוזינל הוא נרדם ליומיים איבד הכרה ונתנו לו אלידול להרגעה ונכון לעכשיו הוא לא מזהה אותנו נכנס לטירופים של בכי ודיבורים על העבר
מעולם לה היה במצב כזה ,רוצה לשאול אח זו אולי השלכה של הטיפול והאם זה יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן תרופה ששיבשה דעת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012מאוד קשה לתת תשובה מדוייקת, אין מספיק מידע.
יש כיום מספיק אפשרויות תרופתיות לעזור.
ממליץ יעוץ עם פסיכוגריאטר.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהקובי22/12/2012
שלום לרופאי הפורום הנכבדים
אישתי השתחררה מיאשפוז שלישי לפני חודש שם בנוסף למגוון התרופות שהיא מקבלת נתנו לה אלטרול בכמות 150 מ"ג בגלל שהיא מתלוננת על תופעה פיזיולוגית של זרמים חזקים ומתרידים מאד בכפות הרגליים נכון לעכשיו התופעה עדיין נמשכת אבל בעוצמה קטנה יותר בנוסף בשבוע האחרון התחילה להרגיש רעד פנימי חזק שמאד מציק לה אישתי מאד עצובה בוכה מספר פעמים ביום סף שבירה מאד נמוך היא מתקשרת אליי ולחלק מבני המשפחה מספר רב של פעמים במהלך היום כנראה בגלל הלחץ והחרדה הרבה שהיא נמצאת בה מה לדעתכם צריך לעשות במיידי כדי לייצב את מצבה של אישתי יכול ליהיות שתופעת הזרמים בכפות הרגליים שנמשכות כבר מעל שנה היא לא בעיה נפשית וצריך לטפל בה בדרכים אחרות רציתי לציין שהיא לוקחת בלילה 4 כדורי נוקטורנו לשינה בנוסף צירפתי לכם קובץ של סוגי התרופות שהיא לוקחת.
מקווה שתוכלו לעזור לנו
כל טוב ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012ייתכן מאוד והתלונות שייכות לתופעות לוואי של הטיפול.
יש לברר את המצב הגופני, תרופות אחרות במקביל ? תזונה ותוספי מזון ( לפעמים חוסר בוויטאמינים מקבוצת B קומפלקס יכולים להחמיר ועוד.. )
יש צורך בהערכה מחודשת, משך הטיפול והמינון, הופעת התלונות ביחס למינון והזמן , ולישקול המשך טיפול, הורדת מינון , שינוי טיפול ועוד.. כמובן שיש סיכון להחמרה במצב בכל שינוי תרופתי ויש לישקול תועלת מול סיכון.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא מבין את זהגבי21/12/2012
הפסיכאטר שלי איבחן אותי כדיכאוני ואני הייתי מטופל אצל רופאים שונים כלה במסגרות פרטיים ובתי חולים ודרך הקופה ואף אחד לא אמר לי שאני דכאוני .
כשהתחלתי להיות מטופל אצל פסיכולוגית ופסיכאטרית פרטית לפני 7 שנים אמרו לי היא אמרה לי שאני "דיכאוני ועוד משהו " והביאה לי רק רספרדל , אחרכך ששאלתי אמרה לי שיש לרספרדל מרכיב אנטי דיכאוני .
אני לא יודע אם תענו לי אבל למה הייתי צריך לסבול כל כך הרבה שנים מבלי שידעתי שאני סובל מדיכאון ?
ועוד כל הכסף שהלך לזה עשרות אלפי שקלים ושום דבר לא עזר , פשוט חרפה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מבין את זה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012היי גבי מבין את התסכול שלך.
אכן, כיום הגישה לראות במטופל ומשפחתו שותפים בטיפול ויש צורך להסביר ולאפשר השפעה למטופל.
לפעמים האבחנה לא ברורה ויש צורך להמתין, הופעה של תלונות על ציר הזמן מאפשר לפעמים לתת אבחנה טובה יותר רק לאחר זמן מסויים ולא מייד.
אין ביכולתי להתייחס לנ''ל, לא ברור לי הנסיבות והפרטים, אך חשוב לדרוש הסבר לגבי התרשמות אבחנתית, תוכנית טיפול, המלצות לחיי היומיום ועוד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלדולluisa21/12/2012
שלום מאובחנת בהפרעות חרדה ואובססיות+adhd וגם דיכאון קל..
לאחר שנים של חיפוש תרופה היום אני נוטלת פלוטין 40 מ"ג 63 יום.ולאחר חודשיים העליתי לסרוגין 60,40 מ"ג פלוטין במשך 35 יום.אני עדיין מרגישה חרדות אבל לא ברמה גבוהה כמו בעבר,שלא יצאתי כלל מהבית,יש קצת התקדמות.אבל אין לי ביטחון לחזור לנהוג ולנסוע למרחקים ולהיפגש לדייטים ועדיין מרגישה חוסר ביטחון ופחדים.יש לי מחשבות אובססיביות כל היום על אדם מסויים וזה מפריע לי לתפקד.וגם ביום שלוקחת 60 מ"ג מרגישה ממש עייפה.אז הוא הוריד לי כל יום בחזרה ל40 מ"ג והוסיף לי כל יום בערב 5 טיפול הלידול של 2 מ"ג.שאלתי היא מדוע הפלוטין לא עוזר לי לחרדות במאה אחוז?האם יש עוד סיכוי שזה יעזור לי ולחכות עוד קצת עם הפלוטין?
והאם הלידול עוזר לחרדות ?כי לי הרופא אמר שזה יעזור לאובססיות ?ואם יש תופעות לוואי להלידול?
והאם מינון כזה של הלידול יכול לעלות את רמת הפרולקטין בדם?כי יש לי בעיה אנדוקרינית.
בבקשה מכם תענו לי .
שבת שלום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלדול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012למה SSRI לא עוזר תלוי בגורמים רבים, כגון: חוסר וויטאמינים, בעיה גופנית , חוסר או בעיה הורמונלית ( כגון טסטוסטרון, אסטרוגן וכ..) , מרכיבים סביבתיים ופסיכולוגיים.
חרדה ואובססיות, מקור הבעיה זה פסיכולוגי, כמובן שגם ביולוגי.
יש צורך למענה בשיחות, CBT , תמיכתי וכו..
הלידול : תרופה נוגדת פסיכוזה, דור 1 , ישנה , תופעות לוואי ניורלוגיות, עיה בפרולקטין ועוד..
הלידול יעיל בהורדת פעילות דופאמין במוח ורגיעה.
אני אישית הייתי ממליץ על נוגד פסיכוזה דור שני, חדש, פחות סיכון ותופעות לוואי.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלדול
לואיסה23/12/2012גם אם זה אפילו 5 טיפות אלידול?כל ערב.
כי הרופא אמר שזה לא כזה רציני המינון.ושמינון כזה לא יכול להעלות פרולקטין
..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות על העבר-חרטהשיר21/12/2012
שלום
אני שלושה חודשים אחרי לידה,מאז הלידה יש לי מחשבות שחוזרות על עצמן בלילה בבוקר מוקדם אני קמה עם מועקה,על הבחירה שעשיתי בחיים,ועל כך שלא התחתנתי עם מישהו מהעבר....זה כל הזמן מלווה מחשבות האלה...מה היית מציע לי והאם יש לזה פתרון והקלה? אלה מחשבות של חרטה והן מתפתחות ומצערות אותי מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות על העבר-חרטה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012הפיתרון : שיחות , פסיכוטראפיה.
להקלה יש לשקול טיפול הרגעתי, תועלת מול סיכון בהנקה.
לפרטים אודות פסיכוטראפיה, את מוזמנת לבדוק באתר שלי, חומר רב זמין לקריאה וצפיה והאזנה חינם.
( מדיה --> רדיו )
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטוגבי21/12/2012
שלום לאחרונה הפסיכאטר שלי המליץ לי להתחיל אסטו 10 מג
לאחר שאיבחן אותי בדיכאון ,
אני בהתלבטויות אם להתחיל , אני מרגיש מדוכדך וגם חושב שאני בדיכאון ( תחלואה כפולה )
רציתי לשאול אם זה טיפול לכל החיים או שזה טיפול ממקד לכמה חודשים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012היי גבי.
הטיפול מאוד יעיל, מיעוט תופעות לוואי ולא לכל החיים.
מומלץ לקחת באם קיים דיכאון וסבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס משנה אישיות?חרדתי21/12/2012
אני גבר בן 25, לפני מספר חודשים חוויתי מספר התקפי פאניקה קשים לאחר שנים של חרדות יום יומיות ללא טיפול ולחץ רב, התחלתי במקביל לטיפול בכדורי הרגעה טיפול ב-10 מ"ג ציפרלקס, לאחר כחודש הציפרלקס החל לעבוד הפסקתי עם הכדורי הרגעה, ופשוט הרגשתי בנאדם חדש, לא הרגשתי חרדות או פחד, הפכתי לאדם חברותי,אמביציוזי בקיצור הרגשתי מעולה, לאחר חודש נוסף פתאום החלו תופעות לוואי של עייפות קשה,צורך לישון, רעב מוגבר(עליתי מספר ק"ג מאז), קושי להתרכז, ניסיתי לרדת לחצי כדור,בהתחלה התופעות לוואי פחתו, לאחר שבועיים שלושה שוב החלו לי לחצים בחזה ותחושות חרדה,כאילו חזרתי להיות האדם החרדתי שהייתי לפני, ניסיתי לאחר מכן שוב לחזור ל-10 מ"ג ולאחר מספר ימים שוב הרגשתי עייף ורדום ללא כוחות וללא יכולת ריכוז, וכעת שוב ירדתי ל-5 מ"ג ושוב אני מרגיש נסיגה ופתאום שחזרתי להיות שוב חסר בטחון,חרד מכל דבר. אני ממש בדילמה פה האם לספוג את התופעות לוואי, האם יש דרך למתן אותם? לא הבנתי גם מדוע בשבועות הראשונים לא הרגשתי כמעט את התופעות לוואי אך היתה הטבה משמעותית במצבי...... האם שווה לנסות להחליף כדור? או שאולי בגלל שאני מחליף מינונים באמצע תקופת הטיפול ה-10 מ"ג לוקח לו כמה שבועות לחזור לעבוד ושווה לחכות שוב להטבה שאולי תגיע ללא תופעות לוואי הפעם?
אשמח לשמוע דעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס משנה אישיות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012היי
כיום הגישה הטיפולית , TIME AS DRUG , יש לאפשר לתרופות לעבוד ולהשפיע על המוח, כיום לשם השגת הטבה יש להמתין עד לשינוי ביולוגי, שינוי במבנה המוח ותפקידו, לפעמים זה מתמשך מספר חודשים.
לשם קביעה שתרופה לא יעילה , כלל האצבע: מינוןן אפקטיבי - טיפולי לפחות למשך חודשיים.
כמובן שלעתים משנים לפני , רבות בגלל לחץ של המטופל לתוצאות וכן קושי של המטפל לאכזב, שוב , הגישה הנכונה כיום זה להמתין ולא "לרוץ" לשינוייים רבים ומהירים.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למוטריג'ין לדה-פרסונליזציהMaleficarum21/12/2012
שלום,
אקדים ואומר כי הודעתי נוגעת לשיטה טנטרית עתיקה שנויה במחלוקת שחונכנו כולנו לראות את תוכנה באופן שגוי, אך אבקשכם לראות מעבר לכך.
אני סובל זה תשע שנים מהפרעת דה-ריאליזציה ומהפרעת דה-פרסונליזציה. לפני כתשעה חודשים התחלתי להתנסות באורותרפיה, כלומר שתיית שתן עצמית, וגיליתי שהשיטה מקלה את תסמיניי באופן משמעותי. לפני שבוע התחלתי טיפול ב"למוטריג'ין", לכן נאלצתי לחדול מאורותרפיה, מחשש להגדלת מינון החומר בדם וצריכת חומרים לא רצויים.
כפי שצפיתי, בשבוע האחרון חלה הדרדרות משמעותית בתסמיניי; התמודדתי עם ניתוק קיצוני מהמציאות הסובבת אותי, התקשיתי לעקוב אחר התקשורת המתנהלת סביבי, שנראתה מורכבת וזרה כל כך, ועוד. היום נכנעתי ושתיתי מעט, וההקלה מורגשת.
לענייננו, נתיב ההפרשה העיקרי של "למוטריג'ין" (98%) הוא השתן, מתוכם 10% חומר שלא עבר שינוי והיתר מטבוליטים בלתי פעילים. בהנחה שהתרופה תתחיל להשפיע תוך מס' שבועות, האם יש מניעה שאבצע מעט אורותרפיה בשבועות הקרובים, עד אז?
אשמח לתשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוטריג'ין לדה-פרסונליזציה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012לא ממליץ , עדיף להצמד לתרופה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתאנונימית20/12/2012
שלום רב אני מודאגת מאוד לגבי מצבו של בני שכרגע מאושפז במחלקה פסיכאטרית , בני הפסיק להשתמש בסמים ( חשיש ) לפני 3 שבועות , השבוע וחצי הראשון עבר רגיל אך בשבוע וחצי שלאחר מכן הוא התחיל להתנהג בצורה מפחידה שאותה הוא מכנה קריזים , הוא מדבר מהר ללא הפסקה , מבזבז כספים , מקלל ומתנהג באגרסיביות , לא יושן המון זמן ולא אוכל והוא הפך להיות בן אדם אחר לגמרי ,לא מי שהכרתי . כרגע הוא בהסתכלות במחלקה סגורה לאחר שחתך את עצמו ברגל עם סכין והרס המון דברים בבית , מה שנאמר לנו בבית החולים זה שהוא כנראה סובל ממחלה מאניה , השאלה שלי היא מהם הסיכויים שהוא יחזור להיות אותו אדם שהיה ותוך כמה זמן הדבר יכול לקרות ? האם הגיוני שהמחלה נגרמה מסמים כי קראתי שהדבר נגרם מקוקאין ואל אס די אך לא מחשיש , ואין לנו רקע של המחלה במשפחה , איך ניתן בכלל לעזור לו ? תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק21/12/2012שלום ליזה.
חד משמעית- ניתן לצאת ממצבים כאלה.
אני אישית עברתי ארבעה אישפוזים וחלקם בכפייה.
בנתיים, צריך לחכות עד שהמצב שלו יתייצב, וזה לוקח ברדך כלל כמה ימים עד שבוע.
מה שהכי חשוב זה לתת בו אמון שהוא יחזור לעצמו. יכול להיות שזה קרה בגלל השפעת הסמים.
אשמח לעזור מנסיוני האישי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מודאגת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012לפעמים חשיש וגראס מעודדות התפרצות של מחלות נפש קשות.
יש קושי לענות לגבי העתיד.
ראשית יש צורך להתרשמות אבחנתית והשגת רמיסיה.
לאחר מכן השאלה של התקדמות המחלה על ציר של זמן.
לאחר כשנה , לאחר אשפוז יחיד וראשון, רצוי לנסות להפסיק טיפול,
מנסיוני, יש מטופלים שאושפזו פעם אחת במצב מאוד קשה, לאחר שנה טיפול,
בוצע הפסקה והשגחה מתוכננת, ולא תקופה הרושם היה של החלמה מלאה.
כך שיש עוד סיכויים לשינוי.
בהצלחה ולא להפסיק להאמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתימעיין20/12/2012
שלום,
אני מטופלת מספר שנים באמצעות ציפרלקס וסרוקאוול ( 20 מ"ג ו 25 מג" סרוקוואל) בגלל שהמצב עדיין לא יציב הרופא החליט שלשנות לי את המינון ללמיקטל עד 100מ"ג בהדרגה.
רציתי לדעת האם שימוש בלמיקטל משמש לבעיות של מניה דיפרסיה? תוך כמה זמן יש השפעה. אני בנתיים סובלת ממצבי רוח ורגשה לא טובה שבאה והולכת ואני צריכה פתרון מיידי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק21/12/2012שלום מעיין.
אינני רופא, אבל אתן תשובה על פי מה שידוע לי, ובכל אופן אני מציע לחכות לתשובה מהרופא.
בקבוצת תרופות שהייתה בבית החולים שבו אושפזתי, הסבירו שלא נותנים תרופות אנטי-דיכאוניות למאובחני מאניה-דיפרסיה מפני שהתרופות האנטי-דיכאוניות עלולות לגרום לפסיכוזות (ציפרלקס היא תרופה אנטי-דיכאונית).
למיקטל היא תרופה מייצבת מצב רוח, וזו תרופה שנותנים אותה למאובחני מאניה-דיפרסיה. יכול להיות שייתנו אותה גם לדיכאון.
בכל אופן, אם את מקבלת ציפרלקס, אז כנראה שהאיבחון שלך הוא לא מאניה-דיפרסיה.
מקווה שעזרתי בינתיים.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012בהחלט לאמיקטל בשימוש מאניה דיפרסיה וכן בהפרעות פסיכוטיות.
בגלל תופעות לוואי קשות, יש לעולות מינון של 25 מ''ג כל מספר שבועות, לשם מניעת תופעות לוואי מסוכנות, הטבה בדר'כ לאחר מספר שבועות חודשים, בדר'כ במינון של 100 - 200 מ''ג או יותר.
בהצלחה !
נ.ב. טיפול מעולה ומוכח למניעת מצבים דיכאונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה?שרון20/12/2012
שלום
אני בת 33. אני חווה לאחרונה תופעות פיזיות קשות. נדבקתי אצל רופא מספר פעמים שטוען שאני בסדר ושזו חרדה.
אודה לך אם תוכל להתייחס לסימפטומים והאם מתאימים לחרדה-
צפצוף קבוע באוזן - ערכתי בדיקת שמיעה שהינה תקינה
לחץ באוזניים
תחושת מחנק - ערכתי צילום חזה שהנו תקין
שרירים תפוסים בעיקר באזור הצוואר והכתפיים
רעד באצבעות הידיים
בכי
הרופא לא הסכים לתת לי כדורי הרגעה והמליץ על טיפול פסיכולוגי, הפסיכולגית שלי בחול ותהיה רק עוד 10 ימים. במתיים אני סובלת ולא מתפקדת.
כמו כן אני צריכה לטפל בבני הקטן והוא אומר שזה יפריע לתפקוד שלי יותר מהחרדה תודה רבה אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
אליאנה20/12/2012אני הייתי פונה לפסיכיאטר ניתן לפנות דרך מרפאת בריאות הנפש באזור מגורייך
או באופן פרטי
לא הייתי ממתינה כי חרדה באמת פוגעת בתפקוד היומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012בהחלט מתאים לתסמונת חרדה.
ניתן לשקול טיפול טבעי בחרדות, לא דורש מרשם, לוריוויאן, קלמנרבין, רגיעון של הדס ועוד. באם חמור ועמיד, יש צורך לפנות לפסיכיאטר, לשם קבלת טיפול מתאים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבת לפנות למרפאת אף אוזן גרון?
ליטל25/12/2012צפצופים באוזניים הם טיניטוס, בעיה מוכרת בתחום האוזן, שמטופלת על ידי רופאי אף אוזן גרון. גם לחץ באוזניים מטופל על ידי רופאי אף אוזן גרון. את מתארת מצב של מתח בשרירי הצוואר, לעיתים קרובות לשרירי הצוואר השלכה על מצב האוזן, עקב הקרבה הפיזית בין הצוואר לאוזן. מחנק יכול להיות קשור גם הוא למערכת של צוואר/אף/אוזן/גרון משום שמערכת הנשימה קשורה לאף, שקשור לאוזן ולגרון. נסי לשאול מומחי אף אוזן גרון ולהבדק אצלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)