מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיהודה27/09/2011
בן 32
בחודשים האחרונים אני סובל מחרדות בריאות (בעיקר לב)
עקב טראומה משפחתית אבי ואחי עבור צינטורי לב.
בשבועות האחרונים אני חולם כול לילה חלומות מפחדים
על מוות וכ"ו.
זה גורם לי להלחץ מזה ולהיות במצב רוח ירוד במשך כמה ימים
הפסיכארטר הציע לי לקחת סימבלאתה 60 מ"ג פעם ביום.
האם אתה מכיר את הכדור הנ"ל? האם הוא יכול לעזור לי?
ואשמח לשמוע ממך הסבר ממה נובע החלומות הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011חלומות ביטוי למצב נפשי במהלך היום וכן תכנים הלא מודע ( כפי שפרויד טען, החלומות הן דרך המלך לתת מודע).
סימבאלטה בהחלט יכול לעזור לחרדה ודיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוותר לוליאור .......26/09/2011
שלום וברכה לאחר אבחון פסיכודיאגנוסטי כבעל o.c.d ובעקבות כך מופנה
לפסיכיאטר לפתרון התמודדות שהוא כמובן טיפול cbt וכדורים ,
האם אפשר לקבל המלצה לפסיכיאטר באזור נתניה , כפר יונה (השרון) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוותר לו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011תפנה לד''ר אלון אשמן בהוד השרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה...אני26/09/2011
זה משהו שלא היה לי בעבר שמשפיע עליי פסיכולוגית כי אני לא מרגישה שאני חסרת ביטחון... אני פשוט מתבוננת באנשים במקום לשמוע את מה שיש להם להגיד אני מתמקדת במבט של העיניים וזה כאילו גומר עליי....אני מרגישה שאני תחת זכוכית מגדלת וכאילו המבט שלי הופך אחר... זה קורה ככה עם כולם... אני מתחרפנת.. אני לא יודעת מה לחשוב... זה מכניס אותי לדיכאון.... שאני בנאדם חברמני אבל בגלל הבעיה הכפייתית הזאת לכאורה אז זה מונע ממני מלפגוש אנשים אפילו קרובים....קוטע לי את האינטרקציה עם אנשים... גורם לי לרצות לשתוק....ולכמובן לכעוס.. מה עושים? זה מתסכל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי - לא בעיה פסיכיאטרית
דן27/09/2011אל תתפתי לטיפול תרופתי. לכי לטיפול פסיכולוגי ותתמודדי עם המחשבות האלה, כי את יכולה להגיע למצב שלא תרגישי עד כדי כך חסרת ביטחון, ותביני שאת לא תחת זכוכית מגדלת.
תזכרי, כולנו בני אדם. כל אחד עסוק בבעיות שלו, לא כולם בוחנים אותך ונותנים לך ציונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה
אני27/09/2011זה מגיע למצב שאני לא מסוגלת להביט בעיניים והעיניים שלי מתחילות לרעוד והמבט שלי נהייה עלוב וחסר ביטחון כשאני בכלל לא חסרת ביטחון.... זה מדכא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה
סיוון29/09/2011אולי כן כדאי לנסות משהו נוגד חרדה, אולי תתחילי עם משהו טבעי שאפשר לקבל ללא מרשם בבתי מרקחת בסגנון רסקיו או רגיעון. כמובן שדעתי לא מקצועית ואני לא באמת יודעת מה הבעיה.
אגב, אם את מחליטה ללכת לבדיקה אצל פסיכיאטר אני ממליצה לך לחפש פסיכיאטר על סמך המלצה ולא ללכת לסתם מישהו שמצאת באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- או.סי.דישרון26/09/2011
שלום.
הובחנתי ע''י פסיכיטאר באו סי די (קנאה מטורפת+טקסים)
ללא סיבה!
קיבלתי לוסטרל 100 מ''ג ביום.
אני כבר שבועיים ברצף לוקחת את הכדור, אומנם זה משפיע מעט אבל עדיין נתקפת בתופעות של המחלה.
האם כדי להחליף לציפרמיל או שזה בדיוק נותן את אותו ההשפעה?
לפי שקיבלתי את הלוסטרל הייתי כמה ימים בודדים עם הציפרמיל ואני חושבת שהרגשתי יותר טוב- או שאני רק "מדמיינת"?!
שאלתי השניה_ ההיתכן שזה גורם "יובש בנרתיק" מיכיוון שבעבר לא סבלתי מזה.
אשמח לקבל את תגובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או.סי.די - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011יש ללמצות את הטיפול, להגיע למינון מקובל ויעיל ( ב OCD יש צורך למינונים גבוהים) וכן יש להמתין מס. חודשים לפני החלטה לשנות.
לגבי תופעות לוואי, ייתכן ויש קשר, אך יש להמתין, לברר האם זה קשור או לא? האם חלף ? האם יש תופעות לוואי אחרות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אני לא חולה בסכיזופרנייוסי26/09/2011
לי כדורים של גם סכיזופרניה כמו ריספרדל 2 מ"ג ליום.
הם הכדור הזה יכול לגרום לי נזק אם אני סתם צורך אותו?
לאחרונה נתנו לי כדור אביליפי 10 מ"ג עם דקינט , האם התרופות האלו
יכולות להזיק, אם אין לי סכיזופרניה?
הכדור אביליפי הוא חדש בשוק-- מה הייתרונות שלו לגבי ריספרדל?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל תרופה שלקוחים אותה כשלא צריך...
שמוליק26/09/2011עלולה לגרום לתופעות לוואי.
אחת מתופעות הלוואי השכיחות של התרופות מהסוג הזה היא עייפות קשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב רוח עולהירון26/09/2011
שלום רב
קצת ארוך אשתדל לקצר
אני בחור בן 28 עם אבחנה של סכיזואפקטיב משנת 2006 לאורך השנים היו לי שני אישפוזים בעקבות מצב שמתחיל כהיפומאניה שנמשכת פרק זמן לא ארוך,כמה שבועותברכ אולי יותר מחודש וכל הזמן בעליה.עד שמגיע מצב מאני והתקף פסיכוטי פראנואידי.פעמיים קרו לי מקרים של היפומאניה בגיל 22 פעם ראשונה בעקבות כדור ציפרלקס שלקחתי ובעקבות זאת פרצה לי המחלה כעבור שבועיים וקצת ופעם שניה בעקבות פרוזק (לפני כשנה ו3 אשפוז אחרון)ץמאז האשפוז הראשון אני נוטל טיפול אנטי דיכאוני ואנטי פסיכוטי,ניסיתי את כל התרופות האנטי דיכואניות ,כולם לא עזרו חוץ משתיים שגרמו למה שציינתי.
לאחר השאפוז האחרון לפני שנה וקצת( בעקבות פרוזק) ניתן לי טיפול 6 מג אינווגה,600 דפלפט וולבוטרין ב6 שנים האחרונות הייתי אצל הרבה מאוד פסיכאטרים חלקם מהם מנהלי מחלקה כדי למצוא את הטיפול הנכון.מעולם לא ניתן לי מייצב מצב רוח, אלא רק אנטי דיכואני ופסיכוטי, פעם אחת ניתן לי ליתיום אך לא עשה לי טוב אז הופסק. יש לי רגישות לתופעות לוואי קשות מהאנטי פסיכוטיות לרוב דיסטוניה ואם לא אז השמנה.ומעבר לזה ,תרופות אלו גורמות לי לתפקוד נמוך מאוד ,במשך כל השנים יוצא מהבית לעיתים רחוקות מאוד ובקושי מתפקד.הפסקתי כמה פעמים אותם לתקופות ארוכות לא פרץ התקף, אך המצב נשאר אותו דבר בחוסר תפקוד עד שניסיתי פרוזק (אשפוז אחרון). ב3 חודשים האחרונים הפסקתי עם חלק מהטיפול ואני נוטל רק דפלפט 600 ,בחודש האחרון יש לי עליה במצב רוח בהדרגה,אני מתפקד יוצא מהבית החרדות והחוסר תפקוד משתפרים .הפחד שלי שזה ימשיך לעלות ובסוף אני יגיע לאשפוז שוב. אני יכול לציין שהשינה שלי התקצרה, אני ישן 5 שעות ביום לפעמים 6-6 וחצי יש לציין יקיצה טיבעית ללא שעון.יש לי מרץ יותר, מבחינת דיבור ותפקוד אני יותר חד ומהיר. אם אני משווה בהיפומאניות הקודמות שלי הם הופיעו לי בצורה יותר חדה ומהירה והתקדם מהר יותר, והיה גם עיניין של תאבון מגובר (הכל טעים יותר)שאינו קיים ונשאר אותו דבר, זה יותר עדין ולא חד אם אני משווה. השאלה שלי אם הדפלפט יגן עליי מלהכנס למחזוריות של אשפוז,רמתו בבדיקה תקינה. השינה היא לא בעזרת בנזדפואינים כי אני רוצה לדעת האם מצבי מדרדר וזה מסווה בתחלה. ההרגשה הכללית טובה חוץ מהשינויים שציינתי שלא אופיינים בדרכ. אנטי פסיכוטי מחזיר אותי למצב של חוסר תפקוד מוחלט. מה עליי לעשות?
בתודה מראש ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור
שמוליק26/09/2011אני שמח לשמוע שמצבך טוב.
גם אני לקחתי תרופות אנטי-פסיכוטיות בעקבות אישפוזים -חלקם בכפיה - וסבלתי מתופעות הלוואי הקשות של התרופות האנטי-פסיכוטיות; בעיקר עייפות חזקה.
לדעתי, אתה פשוט צריך לא לפחד!!
נניח שאי-פעם בעתיד תתאשפז, אז מה??
בינתיים אתה חי חיים טובים ומתפקד, האם עדיף לקחת תרופות אנטי-פסיכוטיות ולא לתפקד??
חוץ מזה, נראה לי שאתה באמת לא צריך לפחד, ואדרבה, הפחד מאישפוז עלול להיות נבואה רעה שתגשים את עצמה...
אינני יודע לומר האם הדפלפט (מייצב מצב רוח) יהיה מספיק יעיל במקרה של חס ושלום התפרצות. כשהחלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופה האנטי-פסיכוטית, הפסיכיאטרית אמרה לי שמייצב מצב רוח אינו נותן הגנה מספקת כנגד סכיזו-אפקטיב (זה היה האיבחון האחרון שלי...).
בסופו של דבר, אני הפסקתי גם את מייצב מצב הרוח.
אני מאחל לך שנה טובה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה לא צריך לענות על שאלות כאלה!
לשמוליק26/09/2011יש שאלות שרופאים צריכים לענות עליהן, גם אם אתה אישית לא סומך על פסיכיאטרים ויש לך חוויות שליליות בעקבות שימוש בתרופות. יש לך ניסיון רק על סמך מה שקרה לך, זה לא מספיק כדי לייעץ לאנשים במצבים מורכבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסענת25/09/2011
רציתי לשאול מאיזה מינון הקלונקס מתחיל להיות ממכר ילדה בת 17 עם התקפיי חרדות לאחר מות קרוב משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
עדן מזור26/09/2011קלונקס ממכר גם ב0.5 מ"ג ום ב2 מ"ג. כמובן שאם את חוצה את הכדור לשניים זה 0.25 או 1 מ"ג בהתאמה. הכדור עצמו הוא ממשפחת הבנזודיאזפינים והוא ממכר כעבור מס' שבועות של שימוש ולכן לא מומלץ רק בפיקוח של הרופא ורצוי שיהיה פסיכיאטר. שמעתי על מקרים שרופאי משפחה נותנים את הכדור וזה לא נראה לי מקצועי בכלל אעפ"י שזה עשוי להיות יעיל.
כל עוד הפסיכיאטר מאבחן ונותן את הטיפול תנו בו את האמון. וממליץ לילדה גם לטפל בשיחות למשל טיפול דינאמי או CBT יכול מאוד לעזור במיוחד למצבים של אובדן ושכול. אבל זה תהליך חשוב ואפשר לגלוש ממנו בקלות לדיכאון וגם למצבים פסיכוטיים חס וחלילה עם סביבה לא תומכת ועם מאפיינים ביולוגיים ואישיותיים שהמשפחה אולי לא יודעת על הילדה.
שתרגיש טוב ותחזקו אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בהטייה הבאה: EVEL ולא
עדן מזור26/09/2011מילית הניגוד אבל =אך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק, קלונקס ממכר בכל מינון.
דן27/09/2011לא לעבור את הכמה שבועות ועדיף לקחת רק במצבי חירום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס - תגובה
ד''ר חיים שם דוד03/10/2011התמכרו תלקלונקס אינה שונה מהתמכרות לתכישירם אחרים המשמשים להרגעה. המינון אהוא לא המשמעותי אלא משך השימוש בו.
משום כך לא מומלץלהשתמש בו לתקופה עולה על שבוע- שבועיים.
אחד הסימנים הראשדוניםפ מלהתפתחותה של בעיה היא כשיש צורך להעלותא ת המינון על מנת לשמור על ההשפעה. במקרה שכזה כדאי לנסות להגיע לפתרונות אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם תרופה ממשפחה מסוימת לא עובדת?נתן25/09/2011
נגד דיכאון וחרדה מה הסיכוי שמשפחה אחרת כן תעזור? מבחינה סטטיסטית על כמה אחזו מהאנשים אף תרופה לא עוזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם תרופה ממשפחה מסוימת לא עובדת? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011יש מקום למצות טיפול, מינון סביר וזמן סביר ( מס. חודשים).
לפעמים עלייה במינון התרופה מובילה לשיפור הרבה יותר טוב משינוי התרופה.
השאלה הבסיסית: האם היה תגובה לטיפול ? האם היה שיפור מסויים ? האם התרופה נסבלת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לא פולטליקלי קורקטאמיר25/09/2011
מה קורה אם מגבירים את המינון בציפרלקס מעבר למותר נגיד מ 20 מ''ג ל30 זה מסוכן? זה יכול לגרום נזק? זה יכול לעזור עוד יותר ממה שהיה עד עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסוכן
רעות25/09/2011לי הרופא רשם מראש 30 מג אז מסוכן זה בטח לא. אם 20 לא משפיע עליך אולי כדאי לעלות ואם לא עוזר להחליף כדור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה30 מ"ג זה לא מעבר למותר
סיוון29/09/2011לי רשם פסיכיאטר 40 מ"ג אז לא אמורה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה30 מ"ג זה לא מעבר למותר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011מאוד אינדיבידאולי, יש לישקול תועלת מול סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטיןשרית25/09/2011
האם פלוטין עוזר לחרדות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוטין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסחיים25/09/2011
שלום רב,
קראתי בעלון לצרכן של הקלונקס כי עלול לגרום לדיכוי נשימה. אני נוטלת אותו מזה שבוע, במקביל ל-SSRI ולא היו אירועים חריגים.
בעוד שבוע הפסיכאטר אמר לי להפחית במינון ולרדת 0.25 מ"ג. אני חוששת עד אז... האם הסיכוי לדום נשימה הוא גבוה במינון של 0.5 מ"ג? האם היו מקרים כאלה בארץ?
תודה מראש:_)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011במינונים נמוכים הסיכוי נמוך.
נושא תופעות לוואי אינדיבידואלי.
יש להזהר משילוב אלכוהול ותרופות ממשפחת בנזודיאזיפינים ( קלונקס, וואבן וכו..) , שילוב יכול להחמיר תופעות לוואי ואסור בתחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי פבוקסילשלי25/09/2011
ברצוני לשאול באיזה מצבים מפסיקים טיפול בפבוקסיל.
אחותי מקבלת כבר חודשים פבוקסיל שהועלה בהדרגה ומאז לקיחת התרופה החלו תופעות של שילשול, הקאות תכופות, (היא בעלת משקל כבד אולם כעת השילה המון ממשקלה, אך עדיין מאוד כבדה ) המצב הנפשי מדרדר יותר ויותר, הגיעה למצב של רעידות רבות, נפילות וכעת לא מסוגלת ללכת ולא שולטת בצרכייה ומבקשת למות.
האם התופעות הללו עלולות להגרם מהתרופה.
את המינון הסופי היא התחילה לקבל לפני כשבוע וחצי ואין שום שינוי רק התדרדרות אמרו לנו לחכות עוד שישה שבועות מהיום שהתחילה לקבל את המינון הסופי ורק אז ידעו אם זה טוב לה או לא. (כלומר שלושה חודשים וחצי מתחילת הטיפול הראשוני)
אציין שהיא חולה כבר שנים רבות וקיבלה תרופות רבות שלעיתים עזרו מעט ולעיתים לא עזרו כלל.
האם להמשיך עם התרופה? הרופא אומר שכן, אני מאוד מאוד מודאגת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי פבוקסיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011אכן , התרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי.
יש לברר את נושא המינון? ( אולי להוריד בתיאום עם רופא מטפל) להקפיד לקחת לאחר אוכל ( לאחר חצי שעה - שעה) . נושא שינוי הטיפול והמינון בידי הרופא המטפל, אשר בידיו תמונה קלינית מלאה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וירידה בסרטונין במוחרונן25/09/2011
אני נוטל ריטלין מזה חודש בערך ללמידה במבחנים,
לאחרונה התחלתי להרגיש שמפעם לפעם אני מרגיש דיכאונות ממש חזקים בזמן הנטילה של הכדור עד כדי תחושה של עצב כבד,תחושה
של חוסר שליטה בחיי,אובדן מוחלט,בעבר היה לי דיכאונות אבל בצורה ממש מינורית(דיסתמיה) אך לאחר שהתחלתי עם הריטלין ממש התחלתי להרגיש דיכאונות כבדים עד אשר משתקים אותי,ולאחר שההשפעה של הריטלין עוברת אני חוזר להרגיש יותר טוב מבחינת מצב רוח,האם ידוע לך על תופעה כזאת?האם ייתכן שההפרעות קשב וריכוז שלי נובעות בכלל מחוסר בסרטונין והגוף שלי בכלל לא צריך את הריטלין והוא רק מחמיר את ההפרעות קשב שלי ואת הדיכאון למצבים קיצוניים?האם יש דבר כזה הפרעות קשב וריכוז כתוצאה מחוסר בסרטונין עקב הפרעות חרדה ודיכאון או שכל הפרעות הקשב והריכוז הן תוצאה של חוסר בדופאמין?
כמו כן שאני נוטל את הריטלין אני מרגיש שאני נמצא בתוך "בועה" כזאת ושאני כאילו לומד כמו מעיין רובוט אבל אני כן יושב ולומד אבל שאני מסתכל אח"כ אני בקושי זוכר מה למדתי או עשיתי,למרות שכאשר אני לומד בלי ריטלין בחיים אין לי את התופעה הזו ואני גם לומד יותר מהר,הריטלין עוזר לי רק בעניין של החוסר מוטיבציה ללמוד ואז אני יושב ולומד שעות למרות שהתפוקה שלי נמוכה בהרבה אבל ללא הריטלין אני יושב בקושי שעה ללמוד ועוזב את זה,האם ייתכן שהריטלין במקרה שלי עושה לי הרבה יותר נזק מתועלת?האם נתקלת בעבר במקרה כמו שלי?מה הטיפול המומלץ במצב כמו שלי כדי שבאמת אצליח לשבת וללמוד אבל בצורה יעילה ושלא ארגיש סוג של "בועה" בזמן שאני לומד והחומר לא יכנס כמו שצריך...
ניסיתי בעבר גם לטפל בדיכאון בוולבוטרין,והתרופה לא השפיע בכלל על הדיסתמיה,
ייתכן שכל הבעיות שלי נוסעות ממחסור בנויטרמיסטור אחר כגון סרטונין או גאבא ונטילה של תרופות שמגבירות דופאמין גרמו לי בעצם להצפה של דופאמין במוח ולתחושות האלה ויחד עם דלדול בסרטונין שהיה לי מחסור בו מלכתחילה ובגלל זה הגעתי לאפיזודות דכאוניות קשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וירידה בסרטונין במוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011המודל של הפרעות קשב וריכוז מבוססות על תת פעילות דופאמין, במיוחד באונה הקדמית של המוח.
במצבים עמידים של דיכאון ( במיוחד זקנים עם כאב ) ריטאלין מהווה אופציה לאוגמנטציה טיפולית.
יש לברר באופן מסודר, נושא גופני( בלוטת התריס, טסטוסטרון... ) , נפשי ( פסיכולוגי ) וסביבתי ( דחק ומתח). בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב קבלת טיפולשלומית25/09/2011
שלום רב, אשמח לקבל יעוץ לגבי קרובת משפחה ,אישה בסביבות גיל 45. אנחנו מכירים כ 28 שנים (נשואה לדוד), מאז הכרותינו פעם בשנה-שנה וחצי מתרחש אירוע של פסיכוזה ,סביב חגים/אירועים שמחים או עצובים וכד'. התסריט קבוע: התקף פסיכוזה מתקרב, סימנים מובהקים מראים זאת- דיבור מהיר ולא קשור, תקיפות מילוליות ולאחרונה גם פיזיות, חוסר שקט, חוסר שינה, מילמולים לא ברורים וכד'. אז מזמינים משטרה כי היא מתחילה להיות מסוכנת (רק אז אפשר לשלוח אותה לאשפוז), אשפוז- ריסט למוח, חזרה הביתה, כמה חודשים נטילת תרופות , הפסקת נטילת תרופות וחוזר חלילה.
האבחון הוא מניה פסיכוטית. בבית גר ילד בן 14, הבן שלה, שעד לכל המתרחש וגם הוא כבר מראה סימנים של הפרעות נפשיות. השאלה היא כזו: בהנחה שהבעל לא מסוגל לחייב אותה ליטול תרופות מה הסיכוי שצוות טיפול, אחות ועו"ס, מגיעים אחת לחודש לתת טיפול בזריקה? (התרופה שמקבל היום סרוקל) האישה מהווה מקור סכנה לסובבים אותה, אתמול היא תקפה פיזית מכרה שלה ללא שום סיבה, בקלות יכולה לפגוע חזק יותר ולהוות סכנה ממשית להרג. האם יש מישהו במערכת הבריאות שאמור לקחת על עצמו את הטיפול הזה? לא יתכן שאישה יכולה פשוט להגיע למצב שהיא תוקפת אחרים ורק אז מאשפזים אותה, למה לא לתת טיפול מונע ולחייב אותה בכך. הלא לשם כך יש לנו מערכת בריאות נפש במדינה לא??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שהתשובה תעזור...
שמוליק25/09/2011אכן, לא ניתן לכפות על אדם טיפול תרופתי.
ניתן לכפות על אדם אישפוז רק אם הוא נמצא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו ולסביבתו. מיד ברגע שהבן-אדם מתייצב, הוא רשאי לדרוש את שיחרורו מבית החולים, ובית החולים חייב לשחרחר אותו תוך 48 שעות.
אחר כך, אין שום דרך לכפות לקיחת תרופות, ורק כאשר הוא נהיה מסוכן לעצמו או לסביבתו ניתן לאשפז אותו בכפיה...
נראה לי שמה שאפשר לעשות, זה לבקש להוציא את הילד מידיה של האם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפריע לך כל כך ?
גבי28/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לקבל תשובה מאחד הרופאים?
שלומית28/09/2011עם כל הכבוד למייעצים אשמח לקבל תשובה מקצועית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניה דיפרסיה-אבחוןחן24/09/2011
לאור תגובות שקיבלתי כדיעה על מצבי הנוכחי, החלטתי ללכת לאבחון. גם נכנסתי לקרוא קצת על ההפרעה באינטרנט והופתעתי לגלות שמהפרט הקטן ביותר ועד הפרט הגדול ביותר, רוב הסיפטומים נכונים לגביי.
רציתי לדעת למי פונים. בדקתי בקופ"ח שלי וראיתי שאין פסיכולוגים בעיר שלי, חיפה, מטעמה. אני לא רוצה ללכת לפסיכולוג פרטי כי מצבי הכלכלי לא מאפשר לי הוצאה כבדה כרגע ואני מניחה שההבדל הכספי משמעותי. רציתי לדעת איך אני יכולה לברר על עלויות והאם יש דרך נוספת לבצע את האבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה דיפרסיה-אבחון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2011באם מדובר במאניה דיפרסיה = חובה פסיכיאטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)