פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרוקוול 25 מג
    אילן
    08/10/2011

היי נתנו לי כדור סרוקוול 25 מג לקחת בלילה כדי שירדים אותי כגמילה מכדורי שינה .
    האם במינון כזה יש לו יכולת גם להשפיע על דיכאון או בכלל על מצב רוח או משהו שהוא מיועד לו בבסיס??

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרוקוול 25 מג

הוספת תגובה

• סרוקוול 25 מג - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

במינון 25 מ''ג , לא סביר שיעזור לדיכאון או מצב הרוח.
    משתמשים כתוספת בהפרעות דיכאון עמידות, בנוסף לטיפול נוגד דיכאון...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידעת כולם - אקספלון
    יער
    08/10/2011

לידעת כל המטופלים שמעתי שיצא אינווגה בזריקה, לתרופה קוראים אקספלון ושמעתי שהיא מאוד טובה, מישהו שמע על על זה משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    לידעת כולם - אקספלון

הוספת תגובה

• לידעת כולם - אקספלון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

(Paliperidone Palmitate) הינה זריקה ארוכת טווח במתן פעם בחודש לטיפול
    אקוטי ותחזוקתי (maintenance) בסכיזופרניה 1 .
    במחקרים קליניים, נמצא כי Xeplion שיפר באופן מובהק את הסימפטומים של סכיזופרניה הן
    בטווח קצר והן בטווח הארוך, עם פרופיל בטיחותי גבוה. נתונים אלו יחד עם מתן פעם בחודש
    מאפשרים: שחרור החולים מנטילה יומית של תרופות, שיפור ניכר ברמת הדבקות בטיפול , ירידה
    במספר האשפוזים החוזרים, מניעת הישנות ההתקף הפסיכוטי ושיפור מתמשך בתפקודם 3,2 .
    ?התחלת הטיפול: הזרקה IM ביום ה 1- וביום ה 8 , .
    ?טיפול אחזקתי: זריקה פעם בחודש .
    ?אין צורך במתן כיסוי של אנטי פסיכוטיים פומיים בתחילת הטיפול.
    ? זמין במתן זריקה בשריר הכתף )דלטואיד( או בשריר העכוז )גלוטאל(.
    ?זמין במינונים: 150 , 100 , 75 , 50 מ''ג
    ?מזרק מוכן להזרקה
    ?אין צורך בקירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור נוגד חרדה+תוסף תזונה
    אורן
    08/10/2011

האם אין בעיה לקחת תוסף תזונה (מולטי ויטמין) עם כדור נוגד חרדה ציפרלקס??
    וכן את אותו כדור גם עם פרופסיה המיועד לטיפול בהתקרחות אותו אני נוטל על בסיס קבוע.
    אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    כדור נוגד חרדה+תוסף תזונה

הוספת תגובה

• מצטרף לשאלה!

עומר
    08/10/2011

אני לוקח לוסטרל ואני רוצה להתחיל לקחת את הכדור נגד התקרחות..

אגב אורן, זה עוזר לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שכן

דניאל
    09/10/2011

כן.. פרופסיה עוזר מאד ..
    לדבי הכדור נוגד החרדה אוכל לענות לך בעוד חודשיים :-)
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור נוגד חרדה+תוסף תזונה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

אין בעיה לקחת וויטאמינים מקבוצת B , המסיסים במים.
    יש לזכור שתוספי מזון לא מבוקרים יכולים להזיק.
    מומלץ מעקב והמלצת רופא בכל מצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ נירופסיכיאטרי
    דעה זלטא
    08/10/2011

שלום רב!
    ב-2004 עברתי ניתוח ראש עקב גידול, במוח הקטן.בלי להלאות בהמשך הסיפור ,הניתוחים והטיפולים,עברתי 25 הקרנות לראש. בהיותי בת 44 הובהר לי כי אין מחקרים על תופעות לוואי מידיות או ארוכות טווח לטווח הגילאים שלי כי אם לזקנים או ילדים.בלוטת יותרת המוח נפגעה ,פגעה בבלוטת יותרת הכיליה ואין אני מייצרת סטאראידים ולכן נוטלת סטאראודים מלאכותיים.עובדה שנמצאה שנתיים לאחר ההקרנות.היום אני קרובה לחמישים ,סובלת מהפרעות בינה (נבדקתי במעבדת שינה ולא נמצאה כול בעיה),וכן מהתקפי כאבי ראש לא מוסברים.2 הדברים הללו פוגעים כמובן באיכות חיי.רציתי לשאול האם התחום המוזכר בנדון יכול לסייע לי ואם כן למי לפנות.
    תודה על העיון בפנייתי
    מאחלת שנה של הפתעות טובות
    דעה

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ נירופסיכיאטרי

הוספת תגובה

• יעוץ נירופסיכיאטרי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

ניתן לשקול : פניה לנוירו-פסיכולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת מינון
    אלי
    07/10/2011

אחרי שהשתמשתי בכמות גדולה של אקסטזי עברתי התקף פסיכוטי קשה אובחנתי כסכיזופרן והייתי מאושפז במשך כחצי שנה בבית חולים
    כיום אני מקבל 800 מ"ג סוליאן. מצבי התייצב ואני מרגיש טוב עברה כבר חצי שנה מאז שוחררתי מבית החולים הרופא לא מוריד לי את המינון של התרופה , רציתי לשאול האם בשלב כלשהו הרופא יוריד לי את מינון התרופה או שמעכשיו ואילך אצטרך כל חיי ליטול את התרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת מינון

הוספת תגובה

• הורדת מינון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

לגיטימי לנסות להוריד ואפילו להפסיק טיפול לאחר כשנה, תחת מעקב פסיכיאטרי.
    ( באם מדובר באשפוז יחיד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזיות
    ניר
    07/10/2011

שלום,
    יש לי סבתא בת 85 ,כבר כמה חודשים היא רואה דמויות,הם מדברות איתה היא מדברת איתם,הם "נותנים" לה דברים והיא "לוקחת",
    הבאנו רופא גריאטר לבית והוא אמר שיתכן שזה בגלל תרופות אבל החלפנו ונראה שזה לא בגללן ויתכן שזה בגלל הגיל ,ככה גם נראה לנו,היא מקבלת סרוקסט וריספונד,היא התחילה לקחת לפני בגלל קצת דכדוך אבל לא נקראה שזה עוזר לפחות להזיות
    והרופא שהבאנו אמר שאפשרי לתת לה תרופה אבל היא תשתק אותה או תהפוך אותה לצמח, אבל ממה שידוע לי על המבחר הגדול של התרופות שיש ,די בטוח שאפשר למצוא תרופה ששתתאים לה,
    הדמויות האלה מופיעות לה כל היום וכל הלילה וגם מעצבנות אותה,
    והיא כועסת עלהם אבל הדיבור איתם הוא גם ביום וגם בלילה ,וזה מפריע גם לאיכות חיים שלנו וגם שלה ,
    רציתי לדעת מה אתה חושב שזה? והאם יש טיפול בלי שיהפוך אותה ל"משותקת" או "צמח"
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הזיות

הוספת תגובה

• הזיות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

מאוד מורכב, יש להתייחס למחלות רקע, תרופות, מצב המוח - בעיה אורגנית.
    יש אופציות טיפוליות שונות, ניתן לשקול הפסקת סרוקסט וריספונד ולישקול סרווקאל או זיפרקסה במינונים מאוד נמוכים.
    כמובן רק לאחר בדיקה והמלצה של פסיכיאטר מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל דחוף
    עודד
    07/10/2011

אני שותה 20 מיל רסטיל עקב חרדה ומתח במשך שובעים אין הטבה הוסיפי לי עוד 10 מילגרם האם זה יעזור וכמה זמן עוד מרגע ההעלאה זה ישפיע

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל דחוף

הוספת תגובה

• רסיטל דחוף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

יש להמתין לפחות חודש.
    לגבי יעילות תרופה= מינון יעיל וטיפולי - למשך זמן של מינימום חודשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקוד מיני למטופל בויפקס 150 ומירו
    יוני
    07/10/2011

שלום,
    לפני שבועיים התחלתי להשתמש בויפקס XR 150 ומירו 30 בגלל חרדות.
    בינתיים נראה שאין שום שינוי דרמתי אם כי אני ישן יותר טוב בלילה.
    הבעיה שלשמה אני כותב היא חוסר החשק המיני שתקף אותי ובנוסף אם יש כבר קצת חשק מאוד קשה לי להגיע לאורגזמה והזיקפה לא מלאה. מה שהופך את כל המין ללא "משתלם" עקב המאמץ הרב שמושקע בדרך לאורגזמה מול איכות האורגזמה הירודה.
    האם תפקוד המיני אמור להשתפר?
    אם כן תוך כמה זמן אני ארגיש שינוי?
    האם אני צריך לבחור בין חיי המין שלי לחרדות?
    בבקשה ענו לי.

הוספת תגובה

• תפקוד מיני למטופל בויפקס 150 ומירו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

יש סיכוי שישתפר במהלך הזמן, באם לא לישקול להפסיק וויאפקס ולהשאר עם מירו בלבד. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מיידי או ארוך?
    יפעת
    07/10/2011

טיפול לחרדה כאן ועכשיו או טיפול ארו
    יפעת ‏(7.10.2011, 10:24)
    מבקשת את עזרתך בקשה:

היה לי לפני שבועיים לערך התקף חרדה כניראה- קמתי בלילה עם קוצר נשימה והרגשה שעומדת למות, מדדתי לחץ דם שהיה 150/100, הרגשתי מחנק , הורדתי תכשיטים וכל דבר לוחץ.

איני סובלת מיתר לחץ דם עקבתי כבר שבועיים *3 ביום והכל תקין, במבחן מאמץ דחות שהמליץ הרופא שלי הכל תקין.

אני בת 43 - עוסקת בספורט קבוע, אדם חיובי וחושב חיובי , אנרגתית- לצערי משהו קרה ואני מרגישה שזו לא אני- בכל לילה פוחדת ללכת לישון שמא מה שהיה יחזור, בכל ערב מאז הארוע מושכת את זמן הערות כדי לא ללכת לישון מחרדה וגם בערב מתחיה מאז הארוע - הרגשה כללית לא טובה- בזמן הזה אני מדברת לעצמי בשקט ומפסיקה את ההתעסקות במחשבה על זה באופן מלאכותי, עושה ספורט וכו.. והולכת לישון עם רבע עד כדור ואבן בינתיים.בתחילה מאז הארוע ישנתי במרחב גדול, עם חלונות פתוחים ווינטלטור מול טלויזיה פתוחה, היום כבר מרשה לעצמי אחרי מ"ס ימים מהארוע לישון עם בחדרי שלי, המיטה שלי ועם אור סגור( מתחילה בהכל פתוח).

תכלס- מה דעתך? האם נכון יהיה להקל על מצבי ולבקש תרופה נוגדת חרדה? איזו היית ממליצ?איני נוטלת תרופות אחרות.או האם טיפול היתנהגותי שלי ע עצמי כפי שציינתי נכון יותר אלא שהוא ארוך יותר מטיפול כאן ועכשיו?

יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מיידי או ארוך?

הוספת תגובה

• טיפול מיידי או ארוך? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

תרופה נוגדת חרדה - דיכאון יכולה לעזור ( מומלץ סרוקסט SEROXATE ), הטיפול המרכזי חייב להיות בשיחות, עדיף CBT , פרטים לגבי הטיפול באתר שלי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבים
    ליאור
    07/10/2011

שלום יש לי בעיה ענקית של עצבים , אני נוטה להתעצבן נורא נורא מהר , ואז אני סובל כי אני לא רגוע ואני לא מצליח לצחוק או להירדם , לא מצליח להתרכז , וזה בכלל תחושה של דיכאון , מה אני יכול לעשות? לפעמים אני מתעצבן על עצמי כשאין את מי להאשים וכשיש אז אני מתעצבן על האשם ולפעמים זה מישהוא שאני לא יכול להגיד לו כלום אז זה גם נורא קשה , אנא עזרה , זה בלתי אפשרי לחיות בצורה כזאת

לקביעת תור
    סגירה
    עצבים

הוספת תגובה

• עצבים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

אכן נשמע מצב בלתי נסבל. הפתרון טיפול, שילוב תרופות ( לתגובה מהירה) וכן שיחות ( להשגת שינוי לטווח ארוך) בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויאפקס בשילוב עם קרטיה אפשרי?
    לולה
    07/10/2011

בת 55, לאחר סרטן שד. נוטלת טמוקספן וקרטיה באופן קבוע. סובלת מאוד מגלי החום וגם מעט מחרדות. הומלץ לי ויאפקס להקלה גם על גלי החום וגם על החרדות. האם ניתן לשלב?

הוספת תגובה

• ויאפקס בשילוב עם קרטיה אפשרי? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

אין מניעה חד משמעית לשילוב קרטיה וויפאקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויאפקס - תופעות לוואי
    מיכל
    06/10/2011

התחלתי ליטול ויאפקס בסוף יוני.
    מהשבוע הראשון לנטילת הכדור התחלתי לסבול מעצירות , תופעה אשר מעולם לא סבלתי ממנה. התופעה הינה חמורה ומעיקה, ואינה חולפת. בנסוף, עליתי כשבע קילו (!!!) במהלך תקופה זו.
    אני בת 33 וזהו משקל שיא עבורי. מעולם לא הגעתי למשקל זה. אינני מרגישה שינוי בתאבון , אני פעילה ולא אוכלת יותר מבעבר.
    שאלתי היא מה ניתן לעשות בנידון? מלבד שתיי תופעות מעיקות אלו אני מרגישה יחסית טוב, אולם התוספת הגדולה במשקל בשילוב עם העצירות מעיקות מאוד , פוגמות במצב הרוח ובאיכות החיים.
    הסיבה בגללה התחלתי ליטול את הכדור הינה נדודי שינה בשילוב תופעות חרדה

לקביעת תור
    סגירה
    ויאפקס - תופעות לוואי

הוספת תגובה

• ויאפקס - תופעות לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

זה מאוד אינבידואלי , התגובה לטיפול וחומרת תופעות הלוואי, זה תלוי מינון, מחלות רקע, תרופות נוספות, נושא תזונה ואורך חיים.
    יש לברר באופן יסודי, מצב נפשי, גופני, ולישקול מחדש את הטיפול, אין סיבה שתמשיכי לחיות עם תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פבוקסיל קסניגס
    ים
    06/10/2011

האם רופא משפחה יכול לרשום פבוקסיל וקסניגס של חברת פריג'יו?

לקביעת תור
    סגירה
    פבוקסיל קסניגס

הוספת תגובה

• פבוקסיל קסניגס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

לגבי : פבוקסיל וקסניגס , התשובה : כן !
    מה שזמין בקופ''ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ים
    06/10/2011

היום המורה בבית ספר אמרה לי שיש לי בעיות בראש ואני צריך לעבור בדיקה בראש.רציתי לדעת למה יכול להיות שהיא התכוונה ומה זה בדיקת ראש ואיך עוברים את זה??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

גבי זה שאלה מאוד כללית, בעיות בראש יכול להיות מכינים ועד גידול.
    לא ברור לי מה זה בעיות בראש, למה היא אמרה לך את זה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית
    מישהי
    06/10/2011

שלום רב. הנני סובלת מחרדה חברתית קרוב ל3 שנים. התופעה התפרצה בזמן הצבא- מתוקף תפקידי עבדתי עם אנשים בכירים, קבלת קהל וכו' ומאז הבנתי שקשה לי לתפקד בסביבת אנשים.
    הבנתי איך קוראים לבעיה ומאז קראתי וחפרתי על הנושא באינטרנט וזה רק החמיר.
    בתקופת הצבא הייתי אצל קב"נית שלא ממש עזרה לי..ולא רצתה לתת לי כדורים
    לאחר מכן נרשמתי לקורס דיבור מול קהל- ומאז גם די החריפה הבעיה
    כיום אני עובדת במשרד וכשהבוס מבקש קפה, ידיי ממש רועודת עד כי אני לא מסוגלת לבצע את הפעולה.
    הדבר קורא גם אם מבקשים ממני לכתוב משהו בנוכחותם..
    לתת לבוס פקסים שלו וכו'
    כשאני נמצאת בתור עם הרבה אנשים וכו'...
    אני מרגישה שידיי ממש רועדות ולא יודעת מה לעשות
    הלכתי לפסיכיאטר לפני חצי שנה והוא רשם לי דרלין וקלונקס..
    הוא אמר לי לקחת אותם רק במקרים שאצטרך.
    אולם מאז הדבר רק מחמיר ובחודשיים האחרונים את הדרלין אני לוקחת כל יום ומרגישה מצוין!
    אני נמצאת גם בטיפול פסיכולוגי בשיטה הקוגנטיבית, שם למדתי על תרפיות וכו'.. אולם הפסיכולוג שלי ביקש שאפסיק לקחת דרלין.. אפילו יום כן יום לא בזמן העבודה.
    באמת שניסיתי אבל הדבר קשה. אני מרגישה שאני חייבת משהו שיחזק אותי ויתן לי בטחון כמו הכדורים האלה..
    גם הפסיכולוג וגם הפסיכיאטר לא המליצו על כדורים פסיכיאטריים שכן יש לי במשפחה נטייה של התמכרות
    אבל מה הבעיה אם אקח לתקופה מסויימת ובע"ה אם יהיה שיפור אפסיק?!
    אני כבר אובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

הטיפול המומלץ :שילוב תרופות ממשפחת SSRI ( ציפראלקס, פרוזאק ...) וכן CBT.
    בדר'כ עדיף שפסיכיאטר יעשה את המעקב התרופתי והטיפול ב CBT ולא מספר מטפלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

מישהי
    12/10/2011

אתה ממליץ שאלך לפסיכיאטר שגם יתן לי כדורים וגם ילמד אותי טכניקות CBT?
    תגובתך לא כל כך מובנת לי ואודה אם תחדד את דברייך

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישנם רופאים פסיכיאטרים

עדן מזור
    14/10/2011

שגם מוסמכים לטפל בפסיכותרפיה ו\או בCBT. הפסיכיאטר שלי מאוד מאמין בCBT, אין לי מושג אם הוא מטפל בשיטה הזו.

CBT = טיפול קוגניטיבי התנהגותי. לא עוסק במקורות ושורשי הדיכאון או החרדה (או ההפרעה) אלא במחשבות ובדפוסים קוגנטיביים שגורמים להרגשות שונות, למצב נפשי, להתנהגויות וכו'. כשמחשבה מתווספת ומתקשרת למעשה אני מאמין שהאפקט מועצם וגם קל יותר להבין, לחשוב, לעשות ולהפנים. יש תחושה שהמחשבה אולי פחות תיאורטית. "באוויר" " תלושה " וכו

אם אין באפשרותך לממן או למצוא קרוב לאיזור מגורייך פסיכיאטר שגם מטפל בCBT או טיפול דינאמי קלאסי, זה גם בסדר לעשות טיפול ומעקב תרופתי אצל הפסיכיאטר ובמקביל את הטיפול הנפשי אצל מטפל אחר, עו"ס קליני, פסיכולוג קליני או אולי רופא פסיכיאטר אחר. לא כל המטפלים חביבים בעיניינו וזה גם בסדר. כימיה וזה.. אבל חשוב שתטפלי!

תרופות ממשפחת SSRI מאוד עוזרות - ציפרלקס, סרוקסט, פרוזאק, רסיטל וכולי.
    באם החרדה עמידה או קשה מידי או שיש צורך לחזק טיפול מועיל אך לא מספיק בSSRI אפשר להוסיף אנטי פסיכוטי למשל סרוקוואל (עד 100 מ"ג בדרך כלל) או בנזודיאזפינים (לוריוואן, קסנקס, קלונקס וכו')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

עדן מזור
    14/10/2011

גם אצלי במשפחה יש בעיה של התמכרות לסמים, תרופות נוירולוגיות ופסיכיאטריות, סיגריות, אלכוהול, דיאטות, בגדים וכולי. עם זאת, אני לא חושב שאני משתמש לרעה בוולבוטרין, בציפרלקס ובסרוקוואל שלי, ובטח גם לא במשככי כאבים. עם זאת ישנם גורמים נוספים שמשפיעים כמו חינוך, תרבות, סיטואציות, מרכיבים נפשיים, מהלך ההפרעה ומהותה, הגיל, המין, המרכיב הסוציאלי והכלכלי וכן הלאה.

אם את והפסיכיאטר וגם הפסיכולוג שלך חושבים שתוכלי לקחת את התרופות במינון הנכון בצורה רציפה ועקבית (לא חושב שזה טוב לקחת דרלין רק כשצריך או לקחת יום כן-יום לא מאחר וזה פועל על מערכת העצבים ודרושה יציבות מבחינת ריכוז החומר הפעיל בדם וכך גם האפקט החיובי שהתרופה אמורה לעשות)

קלונקס עשוי להיות תרופת-מעבר, תרופה להרגעת חרדה (פאניקה או חברתית ועוד), להשריית שינה (BEFORE BED) ואולי נוגדת פרכוסים למרות שאין לי מושג לגבי העניין הזה. אפשר לקחת קלונקס SOS - מיידי, ההשפעה תוך חצי שעה עד שעתיים. ישנן תופעות לוואי לא כל כך נעימות. קלונקס מהבנזודיאזפינים - ממכר לאורך הזמן, בעיקר תלוי במינון ופחות במשך הזמן. חייב להיות בפיקוח רפואי. לא עם אלכוהול. מסוכן מאוד.

חשוב שתחזרי להתייעצות ומעקב אצל פסיכיאטר מומחה. חרדה חברתית זה אוייב לא נעים, רע שלא צריך לחיות איתו ואפשר גם בלעדיו.
    הרצון והמוכנות שלך לטיפול וכמו כן גם המודעות הזו לבעייה ולהלשכותייה היא חשובה מאוד. האם את מנסה למצוא מטענים או מרכיבים נפשיים שעשויים לגרום אצלך לחרדה מעבר לסימפטומים? החכמה היא לדעת גם לטפל בעצמך כשהמטפל לא איתך כרגע או בכלל.

כמובן להמשיך טיפול פסיכולוגי (בשיטה הדינאמית) ואפשר לשלב גם CBT עד כדי היכחדות החרדות.

בנוסף צריך לבדוק את עניין התזונה שלך, האם מספיק אוכל? חלבון, שומנים, פחמימות? האם שותה אלכוהול? מעשנת סיגריות או סמים? באיזו תדירות שותה אם בכלל? באילו סיטואציות? האם שותה יותר מידי קפה? (קופאין ברמה גבוהה מהווה לעתים טריגר לחרדה)

תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה