מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איקדסל ודופק מהיריעל09/10/2011
אני בת 40, לוקחת איקסל מזה כשבועיים וחצי בגלל הפרעת חרדה כללית. קרוב לשבועיים במינון 100. מרגישה קצת יותר רגועה, טרם עוזר לחרדות. מאז סובלת מטכיקרדיה רצינית, במיוחד במעבר מישיבה לעמידה, וכל מאמץ קל מקשה עלי(מעל ל150 דופק בעמידה) בישיבה זה די נורמלי. (סובלת גם מעצירות)האם זו תופעת לואי שעשויה לחלוף? זה מאוד מקשה עלי כרגע... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקדסל ודופק מהיר - תגובה
ד''ר אלון אשמן11/10/2011עליך להיבדק ע"י רופא המשפחה/קרדיולוג לאבחון מדוייק של התופעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי צחוק היסטרירוני גולן09/10/2011
שלום.לבעלי יש בשנה האחרונה התקפי צחוק היסטרי פתאומיים.יכול להיות מצב שאני והילדים צופים בסרט או משהו והוא מתיישב ובלי סיבה פורץ בצחוק שמזכיר ילד קטן.הוא בן 45 ובעבר נהג להתפרץ בהתקפי זעם.מאחר שהבהרתי שאיני מוכנה להמשיך כך,הפסיק וכעת הגיע הצחוק המביך.כמו כן כשהוא בבית,הוא לא מפסיק לאכול וביום כיפור זה אפילו מחמיר והכוא לא עוזב את המטבח.האם זה סימן לדיכאון או רצון להתגרות ןלהראות כוח.?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי צחוק היסטרי - תגובה
ד''ר אלון אשמן11/10/2011התקפי צחוק והתקפי אכילה יכולים להיות סימן להרבה הפרעות פסיכיאטריות (שימוש בסמים נמצא בראש הרשימה). עליו להיבדק ע"י פסיכיאטר כדי להעריך את מצבו הנפשי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה לכדורי שינהרון09/10/2011
שלום,
אני נוטל זודורם עקב בעית הרדמות, לאחרונה התחלתי ליטול גם כשאני קם, ואם אני לא עושה זאת אני מוטרד כל היום. האם תרופות נוגדות דיכאון במינון נגד אובססיה יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה לכדורי שינה - תגובה
ד''ר אלון אשמן11/10/2011אפשר להשתמש לרעה בתרופות מיישנות דוגמת הזודורם. הדבר מסוכן ועלול לגרום לנזק או להתמכרות קשה. כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר ולהתחיל בתהליך גמילה מסודר. לרב נעזרים בתרופות ממשפחות אחרות כדי להגמל מכדורי השינה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי וולבוטריןטליה09/10/2011
היי, אני נוטלת נוגדי דיכאון מספר שנים, בעבר ציפרלקס ולאחר מכן רסיטל. תופעת הלוואי היחידה שהיתה לי היא אובדן חשק מיני, בעיקר עם הרסיטל.
החלפתי את הרסיטל לוולבוטרין כי ידוע שהיא לא פוגעת בדחף המיני, ולאחר כחודש התחלתי להרגיש עצבנית מאוד, כל דבר הרגיז אותי או העליב אותי, הפכתי להיות מאוד לא יציבה ומלאת אגרסיות. בעצת הפסיכיאטר הפסקתי עם הוולבוטרין, אבל אני עדיין רוצה לדעת אם זה באמת קשור -
מישהו חווה תחושות של עצבנות ואגרסיביות עם וולבוטרין? שמעתם על מישהו שזה קרה לו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי וולבוטרין - תגובה
ד''ר אלון אשמן11/10/2011וולבוטרין יכול לגרום לעצבנות ונדודי שינה. במידה וזה לא עובר תוך מספר ימים מומלץ להפסיק את הכדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגולשים על אובדן כושר השתכרותעמית09/10/2011
היי, יש לי אחוזי נכות זמניים שקיבלתי בעקבות מצב נפשי (הפרעה דו קוטבית).
קיבלתי משהו כמו 40% נכות בחישוב כולל - 1900 ש"ח לחודש.
אני עובדת במשרה מלאה ומקבלת קרן פנסיה, אך סוכן הביטוח אומר שחברות הביטוח מסרבות לבטח אותי על אובדן כושר השתכרות.
האם זה כך בכל חברות הביטוח או שיש לכם ניסיון ספציפי עם חברה אחרת שכן תסכים לבטח אותי? יש משהו שאפשר לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק09/10/2011גם לי יש את הבעיה הזו.
נקבעו לי 75% נכות לצמיתות בגלל "מחלה" פסיכיאטרית, ואני עובד במשרה מלאה. אני מרוויח מעל 10,000 ש"ח בחודש, כך שאינני מקבל קצבת נכות. סוכן הביטוח מטעם מקום העבודה אמר לי שאף חברת ביטוח לא תרצה לבטח אותי.
ניסיתי לבדוק באמצעות סוכן פרטי מה ניתן לעשות. אמרו לי שחברת הראל (אינני חושב שתהיה בעיה עם חברה אחרת) מסכימה לבטח אותי עם החרגות. כלומר, שאם יקרה משהו בשל בעיה פסיכיאטרית - זה לא יהיה באחריותם.
בפועל, העדפתי שכל הסכום שמועבר לביטוח מנהלים יועבר לקרן השתלמות וקרן פנסיה.
זה ברור שאם למשל תשברי רגל, אז זה לא קשור לבעיה הפסיכיאטרית, וממילא, אין שום סיבה שחברת הביטוח תוכל להתנער מזה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה בבקשההדר09/10/2011
מדובר באבא שלי בן 53 אלמן + שלושה לפני כ15 שנה החלו לו התקפי חרדה ופחדים עד כדי מצב שכמעט נזקק לאשפוז פסחכאטרי.מותה של אמי גרם לו להבין שהוא יכול לצאת מהמחלה השוק שהוא חטף והרצון לגדל את שלושת ילדיו הקטנים.
לפני שלוש שנים הכיר אישה לאחר ההכרות איתה הוא החל לחשוד בכישופים שככביכול נעשו על ידיה. שגורמים לו ל''השתגע'' אט אט ממכשפה למכשפה באובססיה להפסיק את ה''כישוף''. לפני חצי שנה המצב הדרדר עד כדי כך שהוא חושד בכל אחד כולל בנו הילדים שלו. הוא לקוח ויפאקס קלונקס ומירו אך אומר שזה לא עוזר מפני שהוא עצמו לא חולה נפש אלא עשו זאת. חששותיי הן שיזיק לאחיי שגרים תחת קורת גג איתו. אפילו לרחוב הוא לא יוצא כי הוא חושש שרודפים אחריו והמכשפה שומעת אותו. אני קוראת שאשפוז בכפייה מלווה בעינוי לחולה כולל שימוש בסמים וקשירות . מה עליי לעשות? יש כדור מסויים יתכן שזו סיכזופרניה? יש טיפול למחלה הנוראית הזו???????? יש כדור שיכול להפסיק לגרום לו לחשוד בכולם? הוא עשקן ומסרב להבין שזו מחלת נפש? להגיד לו שזו מחלת נפש או להסכים איתו שעשו לו את זה המכשפות שלדעת כולם לא קיימות
תודה עמוקה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיוון אחר
שמוליק09/10/2011אם האחים שלך קטינים, אז ניתן לבקש להעביר אותם למקום אחר.
גם אם לא, אז ניתן לנסות לערב את גורמי הרווחה, שיאפשרו להם מגורים בסביבה נורמלית, כך שהם לא יצטרכו לסבול מהבעיות שלך אביך.
לא ניתן לכפות על אביך אשפוז, אלא אם כן הוא נמצא במצב שהוא מסוכן לעצמו או לסביבתו - ומיד שברגע שהוא יוצא ממצב כזה הוא יכול לדרוש להשתחרר וחייבים לשחרר אותו תוך 48 שעות, ואח"כ הוא יכול לעשות ככל העולה על רוחו עד הפעם הבאה...
אם זאת, אינני בטוח שזה הדבר הטוב ביותר עבורם; לצורך זה צריך להכיר את המקרה טוב יותר. אבל לדעתי, כדאי שתדעי על האופציה הזו, ותוכלי לעשות עבורם את הטוב ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעזרה בבקשה - תגובה
ד''ר אלון אשמן11/10/2011נראה שמדובר במצב פסיכוטי. במקרה כזה כדאי להפסיק את הכדורים האנטידיכאוניים (מירו, ויאפקס) ולהתחיל טיפול אנטי פסיכוטי. אפשר להעזר ברופא המשפחה אם הוא מסרב להיבדק עי פסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהריקי09/10/2011
1.התחלתי לקבל פרימה 60 3כדורים של 20 כל כדור אני סובלת מפצעים ופטריה בלשון ובפה האם זה ישפיע להחמרה עם לקיחת פריזמה או אין שום קשר? 2. אני בחורה מלאה האם פריזמה יכולה לירידה במישקל? 3. האם אפשר לישתות נס קפה אחרי לקיחת פריזמה4 וכמה זמן יש לחכות בין לקיחת פריזמה וקסניקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד''ר אלון אשמן11/10/20111. אין קשר בין נטילת פריזמה או כל תרופה ממשפחת ה SSRI לפצעים או פטריות בפה.
2. לעיתים נטילת פריזמה גורמת לירידה בתאבון ולירידה במשקל אך לרב אין ירידה או עליה במשקל
3. אפשר לשתות קפה או לקחת קסניקל עם פריזמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגד חרדהצחי09/10/2011
איזה תרופה נגד חרדה כגון אלפראליד קלונקס וכו'
מתחילה להשפיע הכי מהר
לזמן הארוך ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגד חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/10/2011אסיוול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגד חרדה - תגובה
ד''ר אלון אשמן11/10/2011כל הבנזודיאזפינים מתחילים להשפיע פחות או יותר אותו דבר (כחצי שעה). נטילת הכדור מתחת ללשון מקצרת את הזמן לכ חמש דקות. התכשירים ארוכי הטווח במשפחה זו: אסיוול, קלונקס, קסאנקס אקס אר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמטרידה אותינ'09/10/2011
היי...
אני יודעת שבפורום איני יכולה לקבל אבחון פסיכיאטרי....זה ברור לי....
אני מטופלת אצל פסיכיאטר רק שהוא נמצא בחופשה ויחזור עוד המון זמן ובינתיים אני מתמודדת עם תחושות חדשות שלא היו בעבר שדיי מטרידים אותי.....אם בבקשה תוכל לומר לי לאיזה כיוון זה נוטה...כלומר האם מדובר בפסיכוזה? אף פעם לא היו לי קווים פסיכוטים....האם לדעתך זה נוטה לכיוון אחר? יש לציין שאני יודעת שאתה לא בודק אותי בדיקה מעמיקה ואינך יכול להצביע על אבחון וודאי אבל אני מבקשת רק רושם ראשוני ממה שאכתוב או השערות ואת הבעת דעתך בבקשה....זה מאד חשוב לי....
אז ככה....התחושות הן כאלה:
אני אציין את התחושות שאני לא מכירה ולא התמודדתי בעבר
תחושה שהכל רעיל בגוף....שאני איכשהו צריכה להוציא את כל הרעל....לחתוך הכל ושייצא...גם הדם....הכל רעיל....אני מזוהמת......ולפעמים הרעל צוחק עליי....הבטן רועדת....אני רואה אותה עולה ויורדת במהירות ומבינה שהרעל צוחק עליי ואני נכנסת לחרדה עמוקה......רוצה לומר שלא כל היום אני מרגישה ככה....זה בהתקפים.....בהתקף אני מרגישה שזו לא אני...אני לא מכירה את עצמי.....אני מרגישה שמשתלטים לי על המוח......תחושה נוספת שמלווה אותי כמעט כל היום אבל לא תמיד....ניתוק מהגוף.....הגוף לא שייך לי.....הוא לא משרת אותי.....הוא לא שלי.....הוא סתם מחובר עליי וסתם מכביד....ולכן אני גם לא אוכלת כלום כבר המון זמן כי למה להזין משהו לא שלי.......יש עוד המון תופעות אבל מוכרות לי מהעבר אז בעצם אני שואלת על התופעות החדשות....בבקשה מבקשת התייחסות....תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שמטרידה אותי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/10/2011באם את משוכנעת שהכל אמיתי, מומלץ לפנות לחדר מיון ולהיבדק על ידי רופא פסיכיאטר בהקדם. בכל מקרה יש צורך בבדיקת פסיכיאטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוףףףףף
נ'09/10/2011תודה על התגובה
במוח אני מבינה שזה לא יכול להיות אמיתי אבל אני מרגישה ככה ואני לא יכולה להתווכח עם מה שאני מרגישה כי זה כל כך אמיתי....כל הרעל הזה....כל הניתוק הזה....כן...זה לא הגיוני אבל באמת משהו קורה לי....משהו השתלט על המוח שלי ואני כבר לא יכולה לחשוב בהגיון כי זה כבר לא אני....
לא ענית לי....זה קשור לפסיכוזה? רק תענה לי על זה??? כי אם זה לא אמיתי אז אני צריכה שיעזרו לי לסלק את הרעל ולעזור לי להשתלט על המוח שלי בחזרה.....
תעני לי יותר משלוח אותי למיון....כי זה מה שכולם אומרים ואני רוצה תשובה אחרת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוףףףףף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/10/2011אם את מבינה שזה לא אמיתי, המצב יכול להיות משני למצב חרדה ומרכיב אובסיסיבי, בכל מקרה כדי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמישהי09/10/2011
בתקופה האחרונה מזה 5 חודשים לא הפסקתי ללכת לקופות החולים כל פעם משהו חדש צץ ולא מוצאים כלום לפני כחודש התגלתה לי פיטרית הקנדידה שגורמת לי ליובש בפה וחוסר רוק עשיתי שוב בדיקות כלליות בנוסף לאיידס ויצא שלילי אני חברדות התפרצויות של בכי מצב לא טוב כל הזמן חושבת שלילי ועל הכי גרוע מחוסר הוודאות למה זה קורה מה הסיבה למה לא מוצאים אותה בעבר סבלתי ממשבר נפשי לא צרכתי כדורים יצאתי מזה בכוחות עצמי אבל עכשיו המב הוא שונה היובש בפה מכניס אותי לפרוניה למחשבות על מחלות ועוד מה עליי לעשות מה מומלץ נימאס לי מהצב והאם יבוש בפה יכול להגרם ממצב נפשי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/10/2011אין קשר בין יובש בפה ומחלה נפשית.
יש לשלול בעיות גופניות, בו בזמן באם הסבל הנפשי ממשיך
יש צורך ביעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס וחרדהאמיר09/10/2011
שלום רב
לפני 4 חודשים עברתי פרידה מחברה
ונכנסתי לחרדות ופחדים
בביקור אצל פסיכיאטר התחלתי ציפרלקס 10 וקלונקס0.5 לעת הצורך.
היום אני לוקח כל יום חצי כדור קלונקס שיעביר לי את הדיכאון והכאב ראש
האם זה נכון לעשות כך או שכדאי להיגמל מהקלונקס בשלב הזה כשיש פחות חרדות?
לגבי הציפרלקס כמה זמן צריך להשתמש איתו לפחות עד שחושבים על גמילה ממנו?
אני כבר 4 חודשים ונראה לי שהתופעות לוואי גוברות על ההשפעה הטובה שהוא צריך לעשות.
תודה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס וחרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/10/2011מומלץ להיגמל מקלונקס בהקדם, אך רק תחת מעקב רופא.
לגבי משך נטילת ציפראלקס, תלוי בקליניקה, בדר'כ כלל האצבע, מינימום כחצי שנה לאחר השגת הטבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה לפסיכאטר ע"מ לקבל תרופהניב09/10/2011
שלום לד"ר, אשמח לעזרתך.
אני הולך מחר בעזרת ה' לפסיכיאטר ע"מ שיתאים לי תרופה לדיכאון.
אני חסר ידע בנושא, לחוץ ועם הרבה חששות.
רציתי לשאול אם יש עניין לבקש תרופות "מהדור החדש" או משהו בסגנון.
שמעתי שלפעמים קופות חולים אומרות לרופאים להתאים תרופות מסויימות שיותר זולות אע"פ שהן עלולות להיות גרועות יותר. (דוגמא לכך שמעתי דווקא מהתחום של התרופות להורדת הכולסטרול)
בתודה ובברכת חג שמח,
ניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה לפסיכאטר ע"מ לקבל תרופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/10/2011מותר לך לשאול פרטים לפני קבלת תרופה, אני סמוך ובטוח שתקבל תרופה טובה ומקובלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, אבל לא הבנתי -
ניב09/10/2011מה בדיוק אני אמור לשאול?
בשביל זה פניתי אליך, כדי לדעת אם יש תרופות טובות יותר או פחות ואם כדאי לבקש משהו מסויים.
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, אבל לא הבנתי - - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/10/2011בחירת תרופה, רק לאחר בדיקה מסודרת.
בדר'כ - ציפראלקס נחשבת כתרופה מאוד יעילה בדיכאון וחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PAXXET HELPAndra09/10/2011
שלום
נתקעי ביום כיפור בלי PAXXET, בגלל חוסר אחריות שלי ויצא מצב שלא לקחתי יומיים וחצי את הכדור. היום בבוקר לקחתי אחד, אבל אני סובלת מסמינים פיזיים של הקאות, בחילות, סחרחורות ורעידות. מתי זה אמור להסתדר ? אני חוששת שלא אוכל לתפקד בימים הקרובים. איך זה ישפיע עליי בהמשך ?
אני לוקחת מינון של 20 מ"ג
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PAXXET HELP - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/10/2011זה יכול לקחת מספר ימים.
תקפיד לקחת לאחר אוכל , לא על בטן ריקה.( כשעה לאחר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גאבא וציפרלקסדוד09/10/2011
אני נוטל ציפרלקס 20 מ"ג פעם ביום.
רציתי לדעת מהן ההשלכות של לקיחת כדור גאבא 500 מ"ג פעם ביום בנוסף.
האם השילוב יהווה אפקט חיובי או שמא מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גאבא וציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/10/2011לגבי תוספי מזון יש להיזהר,מומלץ יעוץ עם דיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה בילתי הפיכה עקב זיפרקסהרועי08/10/2011
שמי רועי ואני בן 28 , למדתי מדריך חדר כושר בכיר ויעץ תזונת ספורט בכיר..
לפני כשנה קיבלתי מפסיכאטר כדורי זיפרקסה במינון נמוך(5-10 מג), כדי שיעזרו לי לישון בזמן גמילה מכדורי שינה !
העלתי במשקל בחודש וחצי כ 17 קילו !
כאשר נגלה לעניי הנזק הרב ,הפסקתי מייד עם התרופה הנ"ל !
עשיתי בדיקות דם לבלוטת התריס, סוכר אינסולין , וקושינג, כולן יצאו תקינות !
וגם עשיתי בדיקת bmr בוינגייט שיצא בא 100% מהמדד החזוי , 2155 קלוריות ..
התחלטי בדיאטה שבא אני אוכל כ 1900-2100 קלוריות ביום (שזה מה שלמדתי בלימודים ,שדיאטה שצריכה להיות עם כמות קלוריות באזור ה bmr )
ובנוסף אני עושה גם ספורט 3-4 בשבוע ,אשר שווה ערך לכ 350-500 קלוריות באימון !
בחישוב גס ,הייתי צריך (לפי 7200 קלוריות לקילו שומן ) לרדת במשקל מאז ועד היום כ 36 קילו !
במקום זה ,(ואין לי מושג איך זה קורה !! ) אני רק עולה במשקל מאז , לאט לאט !
ב11 החודשים של הדיאטה עם גרעון ממוצא של כ 500-1000 קלוריות ביום אני עולה במשקל כחצי קילו בחודשים לערך !
אני היום כ 26 קילו מעל מה שהייתי לפני הזיפרקסה, וזה לא הסוף לדעתי !
הייתי אצל 2 תזונאיות כבר אשר בדקו לי יומני אכילה , ושתיהן לא הבינו איך אני לא מרזה, ועד מרזה הרבה !
ולגבי ההשמנה שעוד מתרחשת אצלי אין להן בכלל מושג איך זה קורה !
הייתי אצל אינדיקרינולוגית כמה פעמים , כמובן שהיא חושבת שאני טועה בחישוב קלוריות , ואני בהחלט מבין אותה, אך הדבר לא נכון !!
בדקתי את זה בצורה יותר ממחקרית שאני בגרעון , ובגרעון גדול !
אני ממש רוצה להרזות , ואין לי מושג מה לעשות , וממש מפחידה אותי התופעה שאני ממשיך להשמין ..
אין לי כבר בגדים , ומבחור צעיר ורזה הפכתי לבחור שכבר צריך לקנות בגדים במידות גדולות !
אני ממש רוצה לבקש מימך להעמיק חשיבה במה יכול לעזור לי להפסיק להשמין , איך יתכן שמינון דיי נמוך שנלקח בעבר של זיפרקסה גרם לדבר כזה ...
אני כבר ממש חסר עונים , ולדעתי הדבר האחרון שנותר לי הואלעשות דיאטה עם אקסטזי .. בשל זה שזה מעלה מאוד את חום הגוף .אני מודע לזה שזה עלול להיות קצת מסוכן ,אך אין לי כבר ברירה ..
כל הכוחות הנפשיים נגמרו לי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה בילתי הפיכה עקב זיפרקסה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/10/2011היי רועי
נשמע מאוד מתסכל ולא ברור, השפעה של זיפרקסה אמורה להיות זמנית ללא נזק בלתי הפיך. יש כלל בסיסי, מאזן קאלוריות, אם אתה במאזן שלילי - מצופה שתרד במשקל, לא יכול להיות מצב שאדם צם ולא אוכל וממשיך לעלות במשקל.
ככל הידוע, דיאטה ושילוב פעילות גופנית תוביל לירידה במשקל,
באם תוכל לרוץ כל יום לפחות חצי שעה או יותר + דיאטה ( ללא לחם ומזונות שומנים ) אני מאמין שתוך שבוע תראה שינוי ראשוני כל שהו.
בהצלחה אל תתייאש ולא מומלץ ליגוע בסמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)