מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות בהריוןלאה01/10/2011
לפני ההריון נטלתי ציפרמיל, כדור ליום, שמאד עזר לי. כשניסיתי להיכנס להריון הפסקתי עם התרופותץ כעת אני בשבוע 21, החרדות, הלחץ והעצבים בשמים. האם ישנן תרופות הדומות לציפרמיל אותן ניתן לקחת בעת ההריון ללא סכנה לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011ציפראמיל ותרופות ממשפחת SSRI יחסית בטוחות במהלך ההריון, יש לברר מול רופא מטפל, תועל מול סיכון, לגבי המשך נטילה לפני הלידה ולאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה וזוגיותש01/10/2011
לכם!
אני בן 29 מיתמודד עם המחלה מ2004 מגיל 21 בגיל 22 התפרצה ממש היתי ב2 אישפוזים 1 איבחון 2 לא לקחתי תרופות לפי מה שאמרו אז החזירו אותי וזאת היתה פעם אחרונה.
מה שרציתי לומר זה שקשה לי מבחינה רפאוית פיזית יש לי רק רעידות כבר כמה שנים לפעמים פחות או יותר. כמו כן אני מתאר את זה כמו לקחת מחשב לפרמט אותו וללמוד הכול מחדש וכמו כן חרדות נלוות יחד עם הטיפול זה אחוז נמוך אבל יש עדיין הפרעות מחשבה, פחדים, רעד, בעיות קצת עיניים, מיגרנה פעם ב.., לחצים נפשיים מצבי רוח. אני מקבל דפלפט 1000 מג ורספרדל 5 מג עם השנים במהלך 7 שנים+ המצב ניהיה ב20 אחוז יותר טוב כמו כן לא הבראתי אבל איך שאומרים התרגלתי ללמוד על המוח על המצב החדש המחשבה שנדפקה ועכשיו חושב בצורה אחרת פיתחתי שיטות איך לחיות במצבים שוניים למרות שלפעמים זה גדול עלי מתי שיש קצת חרדה להתמודד ליד סביבה של אנשים בעבודה. עם השנים המינון של התרופות ניהיה חלש לכן היה צורך להגדיל אותו כדי להיות מאוזן חלקית.
זוגיות:
קשה לי בזוגיות זה לא כמו 7-8 שנים שהיה לי קל תוך 10 דקות שיחה של בחורה כבר היה לי מספר טלפון אני לא שמן אני יחסית נראה בסדר,
1.80 שוקל 73 ירדתי ב10 במהלך השנים חזרתי להיות כמו לפני המחלה במשקל, ניהיהתי קצת קירח בגלל גיל 30 כמעט, לא יודע בחורה בריאה 1 למצוא שעוד תרצה אני לא מזלזל בעצמי אבל שתרצה לחיות עם התיק שלי קשה לדעת עם יש מישהי שמוכנה לחיות איתי, עכשיו ניסיתי להכיר כמו בחורות עם תיק כמו שלי בעיה שהאיזון שלהם פחות משלי ממש עד כדי כך, ולמצוא בחורה מיתמודדת זה יותר קשה מלמצוא , בריא לבריאה, בכלל עוד יש היום גירושים בכל מקום זוג 2 או 3 מתגרש לאן הגענו איפה נמצא מישהי כל החיים חברים מועדונים זה נמאס לאט לאט.
אני עובד גם...
מה כדי מה ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה וזוגיות - תגובה
ד''ר אלון אשמן01/10/2011בהחלט לא פשוט למצוא ולחיות בזוגיות גם ללא סכיזופרניה. אני ממליץ להיות פעיל חברתית ככל באפשר במסגרות המתאימות לך (אולי מועדון אנוש) ושם אולי תכיר משהי נחמדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמים פסיכיאטרים בשילוב כימוטרפיהאלמוני01/10/2011
כידוע בזמן הטיפול הכימוטרפי אוסרים על מתן תרופות או כימיקלים (אפילו אוסרים על שימוש במוצרי טיפוח וקוסמטיקה) כיצד יוסבר הנוהג להלעיט בסמים פסיכיאטרים (רבים בו זמנית בזריקות ובהחדרה לפה ) חולים בטיפולים אונקולוגים? האם יש להתייחס לטפול כימוטרפי בזמן הלעטה בסמים פסיכיאטרים כאילו סוכל? ידוע על גרימת נזק למערכת העצבית, (עצירת שתן)נזק לראיה עד לגרימת עיוורון, נזק לכליות, וגרימת דום לב. אבקש לקבל הסבר לגבי הסוגיה.מדוע תרופות לא וסמים פסיכיארים כן?מדוע תמיד בכפייה ובאלימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמים פסיכיאטרים בשילוב כימוטרפיה - תגובה
ד''ר אלון אשמן01/10/2011לפי הבנתי הרופא המטפל נותן תרופות פסיכיאטריות במידה ויש צורך בכך כמו בהופעת תסמיני דיכאון או חרדה תסמינים פסיכוטים או נדודוי שינה. המטרה היא להקל על סבלו של החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני חוזר לעצמיהורה טרי01/10/2011
שלום רב
אינני יודע מהיכן להתחיל
לפני חודשיים חשתי בסחרחורת ומן טשטוש בראיה, הרגשה של שכרות.
לא הייתי לחוץ או חרד ממשהו ..
לאחר מכן לקחתי לוריון + מספר כדרים של צפרלקס והפסקתי ..
כעבור חודש + התחושות האלו נעלמו - אך עדיין נשארה הרגשה הזויה
מהיום הראשון שחשתי ברע- נכנסתי לאינטרנט (פורומים) וקראתי אודות תחושות של אנשים אחרים וכו..
זה הלחיץ אותי נורא ואף גרם וגורם לי ליישם תחושות אלו
כגון : קראתי על סכיזופרניה - ולאחר מכן כל הזמן יש לי מחשבות אלו " שאשתי מפחידה אותי וכו... "
או סיפטומים של חרדה "הרגשת ניתוק, לא אמיתי או במן חלום, או שפתאום מוזר לי לראות אנשים והם נראים לי מוזר "
ומכיוון שהרבה זמן הרגשתי הרגשת שכרות - פתחתי מחשבה שכלום לא אמיתי - כאילו אני בחלום ואני לא מצליח להפתר ממחשבה זאת ( בגלל הפורומים)
הרי אני מכיר את כל הסובבים אותו ויכול לספר על ההסיטוריה שלי וכן הלאה
אך מחשבה ומן פחד ששום דבר לא אמיתי ואני בחולם תוקפת אותי ( מאז החודש שבו הייתי מסוחרר מאוד והרגשתי כמו בחלום
כיום אני לוקח (במשך שבועים וחצי) רמוטיב ואכן רמת הלחץ ירדה - אך המחשבות וההרגשות של אי אמיתי נשארו - למרות שאני יודע שלפני שלושה חודשים הכל היה בסדר והייתי "נורמלי לחלוטין" והכל היה אמיתי ותקין
אודה באם תעזרו לי לחזור לעצמי - כי יש לי חיים טובים עם אשה נהדרת וילד מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לתגובתי
הורה טרי01/10/2011בהמשך - רק לחדד כי אני עובד בחברה בכירה ואני מתנהל מתפקד ועובד בצורה נורמלית ביום יום - המאבק שלי הוא פנימי - ולא נראה מבחוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני חוזר לעצמי - תגובה
ד''ר אלון אשמן01/10/2011אכן נראה שמדובר בתסמיני חרדה. כדאי להיתייעץ עם פסיכיאטר כדי להתאים טיפול תרופתי. רמוטיב עלול לתת מענה חלקי בלבד לתסמיי חרדה. בד"כ מומלץ לנסות תרופה ממשפחת ה SSRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
הורה טרי02/10/2011תודה
שאלה אחרונה - איך אני יודע שאיני סכיזופרן
המחשבה הזאת מלחיצה אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל והעדר חשק מנייעל01/10/2011
שלום
אני לוקחת למיקטל במינון של 100 מ"ג, כרגע הורדנו ל75 מ"ג.
אני עם התרופה הזאת קרוב לשנתיים והיא מייצבת את מצב רוחי.
לאחרונה נכסה זוגיות אל חיי ויש לי קושי בקיום יחסי מין.
אחד - אין לי חשק מני.
2 - כואב לי בחדירה.
כמובן שקבעתי תור לגניקולוג (שאמר שהכל תקין פיזית) וסקסולוג
אבל אולי יש ללימקטל קשר למצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל והעדר חשק מני - תגובה
ד''ר אלון אשמן01/10/2011לרב למיקטל אינו פוגע בתפקוד המיני או בחשק המיני אם כי הדבר אפשרי. במידה ולא תמצא סיבה אחרת יש להתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי האפשריות לפתור את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל יקרה
עומר01/10/2011אני לוקח למיקטל 200 מ"ג ולא מרגיש ירידה בחשק המיני.
לא יודע אם זה קשור ללמיקטל, אני ממש לא בטוח...
כאב בחדירה הגיוני למה שאת מתארת - הרי אם החשק המיני שלך נמוך, אז כנראה שאינך מתגרת מהסקס עצמו, מן הסתם החדירה תהיה קשה (כשאישה לא מגורה מספיק מהסקס החדירה כואבת-אני לא צריך להסביר לך למה... נראה לי שאת מבינה =])* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהים30/09/2011
האם יש התנגדות אסורה בין התרופות קסנקס ופרותיאזין prothiazine??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אלון אשמן01/10/2011אין מניעה לשלב בין השתיים רק מומלץ להיזהר משימוש לרעה מהתמכרות ומעייפות יתר במהלך היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפה חוזרתחיים30/09/2011
שלום
אחותי עוברת כרגע ארוע חוזר של בלבול חרדה והדחקה רצינית
יש לה עבר של טיפול פסיכיאטרי בכדורים. בעבר היא איבדה קשר עם המציאות ועל ידי טיפול תרופתי הצליחה להיתאזן זה קרה לפנע כ 10 שנים. לפני כ 5 חודשים היא ילדה בן אחרי בת שיש לה שהיא בת שמונה וחצי מאחרי הלידה לאט לאט היא מאבדת שוב קשר עם הסובבים אותה
רק יושבת לפני הבית של החבר לשעבר שלה ולא זזה משם
שכחה את הבת שלה ולא מוכנה ללכת לטיפול או להיפגש עם מטפל
איך אפשר לעזור לה?
האם אפשר להביא מישהו הביתה שיאבחן אותה?
האם יש משהו שאפשר לעשות בלי שיאיים על הילדים?
שלא יקחו אותם....
יש לה משפחה מאוד תומכת
אשמח לתשובות
תודה חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפה חוזרת - תגובה
ד''ר אלון אשמן01/10/2011נראה שמדובר במצב חרום. עליה להבדק בהקדם ע"י פסיכיאטר. אפשר לבצע זאת בביקור בית ע"י פסיכיאטר פרטי . אפשר גם להביא אותה למיון בית חולים כללי/פסיכיאטרי לבדיקה. במידה ואין כל שיתוף פעולה מצידה אפשר לבקש מרופא המשפחה שיבדוק אותה בביתה ואם הוא יתרשם שאכן מדובר במצב חרום הוא יבקש מהפסיכיאטר המחוזי שיביא אותה לבדיקה במיון בית חולים פסיכיאטרי בניגוד לרצונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת סילועןגאראן29/09/2011
רציתי לשאול איך פועלת תרופה הנ"ל , מה תופעות הלוואי שלה והאם היא עוזרת כ שיש מחשבות חוזרות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת סילוען - תגובה
ד''ר אלון אשמן01/10/2011אבקש לכתוב את שם התרופה באנגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSolian
גאראן02/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמינון יתר של תרופות?חיים29/09/2011
שלום רב,
הניי לוקח תרופות: בבוקר
2 רמ"ג ריספרדל
2 מ"ג קלונקס
דקינט
20 מ"ג פאקסט
16 מ"ג פרפנן
10 מ"ג דרלין
צהריים:
10 מ"ג דרלין
דקינט
אחהצ:
20 מ"ג פקסט
ערב:
3 מ"ג ריספרדל
16 מ"ג פרפנן
דקינט
10 מ"ג דרלין
2 מ"ג קלונקס
השאלה שלי האם כל התרופות האלה לא פוגעות בבריאות האם זה לא מינון יתר?
האם זה לא יכול לפגוע בלב?
מבקש בכל לשון של בקשה שתענו לי.
בנוסף רציתי להבהיר שאני בעל משקל עודף.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נראה לי יותר מידי
עדן מזור30/09/2011למרות שמשקל גופך גבוה עדיין המינונים נראים לי גבוהים מידי.
תלוי בפרמטרים כמו משקל, גודל, מצב נפשי, עמידות לתרופות וכולי.
בכל מקרה תשאל את הפסיכיאטר שלך ואפילו תבקש חו"ד נוספת כי זה יותר מידי.
נזק לטווח הקצר מבחינת כבד\לב אין אבל לטווח הארוך,
וחובה בדיקות שתיה, דם, כבד ולב פעם בחודש-חודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמינון יתר של תרופות? - תגובה
ד''ר אלון אשמן01/10/2011סוג בתרופות ומינונם נקבע ע"י הפסיכיאטר המטפל ששואף כמעט תמיד למינון הנמוך ביותר למספר התרופות המועט ביותר. לעתים המצב הנפשי מצריך כמות רבה של כדורים ו/או מינונים גבוהים. לא ידוע על נזק פיזי הנגרם מנטילת מספר רב של תרופות פסיכיאטריות תחת בקרה פסיכיאטרית אך מומלץ לבצע בדיקות דם+אקג אחת לחצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב סימבלטה עם טרמדקסענבר29/09/2011
האם שילוב של שתי תרופות כמו:
סימבלטה 60 מג (פעם ביום) וטרמדקס 100OD (פעמיים ביום) יכול להיות יותר מידי לאישה בת 77 הסובלת מכאבים קשים ממקור ניווני בעמוד השדרה בנוסף למצב רוח ירוד בגלל הכאבים הבלתי פוסקים?
השאלה המרכזית היא האם שתי תרופות שפועלות באותו מנגנון אינן יותר מידי יחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
ענבר01/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב סימבלטה עם טרמדקס - תגובה
ד''ר אלון אשמן01/10/2011ניתן לשלב סימבלטה וטרמדקס. טרמדקס הוא אופייט וסימלבטה היא חוסמת ספיגה מחדש של סרוטונין ונוראדרנלין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןמיכל29/09/2011
שלום,
האם ניתן לקחת את התרופה ריטלין עם חומצת האמינו L- DOPA באותו היום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011יש להיזהר מלקיחה של חומצות אמינו ללא ביקורת, עלול להיות מסוכן ואף להוביל לתופעות לוואי,באופן כללי אני אישית לא ממליץ, כן ניתן לפנות לדיאטנית ולהקפיד על תפריט בריא ומזין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסט או רמוטיבמיכל28/09/2011
שלום,
האם ישנו הבדל משמעותי בין סרוקסט לבין רמוטיב מבחינת ההשפעה על הסרוטונין?
ז"א, אם אני לוקחת רמוטיב והדיכאון עדיין נשאר, האם ההבדל עם הסרוקסט אמור להיות משמעותי או זניח?
ושאלה לגבי הפרוביג'יל, קראתי שמנגנון הפעולה שלה במוח עדיין לא ידוע.
האם זה לא אומר שזה יכול להיות מעט מסוכן ושעוד כמה שנים פתאום יכולים לגלות
שהיא עושה נזק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסט או רמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011רמוטיב = לדיכאון קל בינוני.
סרוקסט = לדיכאון קשה , חרדות ועוד..
התגובה לתרופה מאוד אינדיבידאולית.
פרוביג'יל = תרופה אשר משפיע על אזור ההיפוטאלמוס במוח, מובילה לשחרור חומרים שונים, במיוחד מעניין ההשפעה על גרעין TMN
, TUBORO MAMILLARY NECLUES
גרעין זה מהווה מרכז חשוב בוויסות השינה והערנות, זה הגרעין שמייצר היסטאמין.
פרוביג'יל מוביל לשחרור היסטאמין ובכך מוביל למצב ערנות ושיפור הריכוז, בין היתר לדיכוי התיאבון , לשם המחשה, תרופות לאלרגיה או התקררות, עובדות במנגון של חסימה של היסטאמין, והתוצאה : עייפות וישנוניות, פרוביג'יל עובד בדיוק הפוך.
בסל הבריאות יש הנחה רק לעייפות משנית לטרשת נפוצה ואו הפרעת שינה מסוג נארקולפסיה , כל היתר צריכים לקנות פרטי, והמחיר מאוד יקר, בין 500 ש'ח ל 1000 ש'ח לחודש, חבל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגבי28/09/2011
אני בן 31 בעברי 3 אשפוזים 2 של שבוע בהמתלה של התאבדות ואחד 3 חודשים
אני מטופל ברספרדל קונסטה כבר למעלה מ3 שנים . עברתי את כל המינונים ועכשיו 37.5
יש לי מחשבות יאוש , המצב רוח משתנה לי כל הזמן . אני עובד בעבודה בשוק החופשי ללא סידור כלשהוא והאבחנה סכיזופרניה פראנואידית .
יש לי חברים מצומצמים וכל ההתקשרות שלי עם אנשים חדשים מוגבלת . אני חי לפי העבר , כלומר אני לא מכיר אנשים חדשים ( חברים ) וכל הקשרים הם מהעבר .
המחלה התפרצה עקב סמים לסד וכו' .
אני מטופל הקופת חולים .
האם יש מקום לשינוי בתרופות ?
ומה ההשפעות שלהם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011שינוי תרופתי מהווה צעד מורכב מלווה בסכנה להחמרה, יש לישקול תועלת מול סיכון, להגדיר מטרות טיפוליות ולישקול את הנושא מול רופא מטפל המכיר אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה לנקיון הביתענת27/09/2011
שלום,
ברצוני לוודא אם אכן בעלי סובל מOCD, ומה עושים?
הוא מנקה כמעט כל יום את הרצפה ושוטף- טוען שהילדים מגיעים מהגן עם חולות וכל הבית חול- זה לא בהרכרח נכון.
, בודק לפני שיוצאים מהבית את המקרר הגז הדוד-בודק פעם 1.
,מסדר כוסות במדף בצורה מסויימת, אחרי שאני שוטפת כלים תמיד מעביר אותם מהשיש, לשולחן שיתיבשו בצורה שהוא רוצה- אומר שכך זה מהיר יותר.
במידה והבית לא מסודר או לא נקי על פי רעות עניו אין לו מצב רוח, הוא לא יצא מהבית אם הבית לא נקי ומסודר.
לא נותן ללדים הקטנים לאכול לבד-יושב ליד הילדים בני 3 ו-4 ועוזר להם לאכול בכדי שלא יפול ויתלכלך
הנ"ל לדעתי החמיר כשנולדו הילדים (בני 7,4,3)
הוא אומר שהוא לא כפייתי ואני מבלגנת ומלכלת-דבר שלא נכון ביתנו נקי
מה עושים איך מטפלים בבן אדם שלא מודע שיש לו בעיה
יש לציין שהבעיה בעיקר בניקוי הרצפות - מנקה כל יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שיש בעיה כפולה
עדן מזור28/09/2011מצד אחד סוג של OCD. ברור שמדובר בהפרעת חרדה.
מהצד השני - מה שמוסיף לעניין מאוד - חוסר המודעות לבעייה.
זה נותן אפקט כפול ומכופל בייחוד כאשר הוא "מפיל" את האחריות על כך
שהבית מאוד לא נקי ומבולגן ושהילדים ואת עושים זאת.
הפרעה נפשית כאשר מקורה בנפש (רגשית) והיא פוגעת בתפקוד ברמה ניכרת.
אם בעלך אינו יוצא מהבית ומרגיש מצוברח כאשר לטענתו הבית מבולגן ומלוכלך,
יש כאן בעיה. לא רק שהבית לדברייך (נסי לשאול גם את הילדים אולי) אכן נקי,
אלא שהוא מתעקש על כך ומצב הרוח שלו יורד וגם תחושת הביטחון בבית ושל הבית
ומכך גם שלו. ניסית לשאול האם מבחינתו זה מסוכן? האם מבחינתו זה תקין שהבית מלוכלך? נסי להפעיל עליו "פסיכולוגיה הפוכה" - שאלי אותו איך ייתכן שהבית כה מטונף,
או כ"כ מבולגן כל הזמן. אני לא חושב שזה יכול להעצים את הOCD.
הטיפול הוא תרופתי (בד"כ SSRI למשל ציפרלקס או סרוקסט או רסיטל\ציפרמיל וכולי) וכמובן שטיפול CBT יכול מאוד לעזור.
יש רמות של OCD, האם הדבר פוגע ביחסיכם? ביחסי המין שלכם? בעבודה?
מה בהקשר לעבודה - האם הוא יכול לתפקד ולעבוד בלי לחשוב יותר מידי על ניקיון הבית? האם הוא יוצא לעבוד גם כאשר הבית לדעתו לא נקי אלא מבולגן?
האם בעלך עובד?
מה יחסו לניקיון באופן כללי כמו למשל בבתי עסקים? בבתים של אחרים? היגיינה עצמית ושל הסובבים אותו? וכו'.
מה הוא מרגיש בנוסף לירידה במצב הרוח, כאשר הבית מלוכלך?
התנגדות אליו לא תעזור כי זה מגביר מתחים וקונפליקטים. אפשר לנסות להציע לו ללכת לרופא המשפחה או לפסיכיאטר, או אולי להתייעץ בבעל מקצוע. זה יכול לעזור.
לומר לו של חייב לקחת תרופות. שיבדוק במה מדובר.
אם מבחינתו כלל לא מדובר בבעייה אלא במשהו תקני - כנראה כשהתפקוד ממש יירד אז יתחילו האסימונים ליפול, רק חבל. צריך לטפל ולשים דגש גם על מניעה, כי OCD יכול להחמיר או לכל הפחות לא להיפתר ולהבריא וחבל.
הצלחה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שיש בעיה כפולה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011יש לברר את משך זמן העיסוק ואם הדבר גוזל זמן מוגזם ואף פוגע בתיפקוד, אם אכן יש פגיעה תפקודית יש צורך לפנות לאיש מקצוע , לעבור בירור ואבחנה ורק אז בניית תוכנית, שיחות ואו תרופות ואו שילוב.
ליזכור, באם התופעה החלה בגיל מאוחר יחסית ללא עבר פסיכיאטרי עד ההתחלה יש לשלול בעיה גופנית - אורגנית, כולל הדמייה מוחית ( במיוחד בירור גרעין קאוודט - MRI או SPECT ). בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלוואיגד27/09/2011
הלוואי שאני ימות זה מה שאני מאחל לעצמי , אני כבר 8 שנים סובל .
כשאנשים אומרים לדוגמא : ברחוב " בוא רוצה כלב " היום לדוגמא אני אומר בלב הלוואי שלא יפנה אלי . אני לא נהנה משום דבר .
מי יכול לעזור לי ?
בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
גד27/09/2011הלוואי והייתי יכול להחליף את גלעד שליט לפחות הוא היה נהנה , אני לא נהנה .
עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011גד ממליץ לך בחום לפנות לאיש מקצוע, ניתן לפנות לרופא משפחה, להתקשר למרפאות ברה'ן של משרד הבריאות - חינם, באזור מגוריך, במקרה קיצוני של יאוש, ניתן לפנות לכל חדר מיון בכל בית חולים.
בהצלחה, אתה לא צריך להחליף את גלעד שליט, ממה שכתבתה נראה לי שאתה סובל מספיק ואין צורך להוסיף סבל וענישה עצמית, הגיע הזמן לנסות לשנות ולהעריך את החופש , תן הזדמנות לאנשי מקצוע, כיום יש אמצעים רבים וטובים היכולים לתרום ולשפר את מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)