מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אביליפיגימל21/09/2011
שלום
אני סובלת מחרדות כבר 12 שנה
במשך 10 שנים לקחתי פקטס (כדור ביום) ובשנה האחרונה עברתי לויפאקס 150
לצערי אני לא מרגישה כ"כ את השפעת התרופות ומשנה לשנה החרדות הולכות וגוברות
שמעתי מפסיכי' שהתרופה אביליפי עוזרת למי שהשפעת התרופות עליו לא מצליחה
האם נכון?
מה מיוחד בתרופה זו והאם היא שונה מאחרות?
אשמח לתשובה או להמלצות אחרות איך אוכל להפטר מהחרדות האלה כבר??
תודה
הסובלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביליפי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/09/2011אביליפי תרופה נוגדת פסיכוזה ולא נוגדת חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלאטהדני21/09/2011
שלום בן 32
בחודשים האחרונים אני סובל מחרדת בריאות בעיקר לב.
קיבלתי מהרופא סימבלאטה 60 מ"ג פעם ביום
אשמח לשמוע את דעתך על הכדור הנ"ל? האם יש בו תופעות לוואי?
והאם צריך לקחת את הכדור עם אוכל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלאטה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/09/2011לכל תרופה יש תופעות לוואי.
ניתן לקרוא בעלון, אם לא חשתה משהו מיוחד, לא מומלץ לחפש בכל מחיר.
ניתן לקחת כשעה לאחר האוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניות לא נותנות לי לחיותA20/09/2011
שלום,
יש לי מחשבות מעגליות בראש,אני לא מצליחה להיפטר מהן! אני סובלת!:'(
שאלה חשובה: התרופה לוסטרל לטיפול בהפרעות דיכאון ו OCD ,אני לוקחת ממנה 100 מ"ג ביום מחולק ל50 מ"ג בוקר 50 מ"ג ערב,בהתחלה זה היה בסדר ככה..אבל פתאום אני מרגישה החרפה במצב שלי..אי שקט,הראש שלי קודח
האם העלאת המינון תעזור?
מחכה לתשובה,
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות טורדניות לא נותנות לי לחיות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/09/2011לא ניתן להתייחס לשאלה, יש צורך בתמונה קלינית שלמה , את זה יש רק לרופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מציפרלקס לתרופה אחרתהללויה20/09/2011
שלום רופאים יקרים,
לאחר חמישה שבועות של נסיון להתרגל לציפרלקס (כשבשבוע האחרון הועלה ל-20 מ"ג), שכלל תופעות לוואי מרובות ורק הקלה חלקית בחרדות, דיברתי עם הרופא הפסיכיאטר טלפונית, והוא אמר שכנראה שהתרופה לא מתאימה לי ויש להחליפה. הוא גם אמר כי ריבוי התופעות נובע מן המינון הגבוה. הוא ייעץ לי לרדת ל-10 מ"ג עד שובו מחו"ל בעוד כשבוע. אכן הורדתי את המינון וכעת אני ממתינה לפגישה עימו, על מנת להחליף את התרופה לאחרת.
שאלותיי היא- 1. כיצד בד"כ נעשה המעבר לתרופה אחרת? האם פשוט מחליפים או יורדים ל-5 מ"ג במינון הציפרלקס ואז מתחילים לשתות תרופה אחרת?
2. מאחר והציפרלקס עשה לי תופעות לוואי שאין כדוגמתן - (בחילות, רצון להקיא והנורא מכל- עייפות, הרדמות וקושי להתעורר גם כשנטלתי אותה לפני השינה) האם גם לתרופה החדשה יהיה צורך להסתגל, או שעצם הסיבה שכבר לקחתי את הציפרלקס ימזער את ההסתגלות לתרופה החדשה?
תודה רבה
נסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מציפרלקס לתרופה אחרת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/09/2011שינוי טיפול נעשה באופן הדרגתי תוך מעקב רופא, התוכנית היא אינדיבידואלית, לפי רגישות וקליניקה.
לגבי תופעות לוואי, ייתכן ויש רגישות ויש צורך למינונים קטנים, יש מטופלים אשר הכבד שלהם מפרק את התרפה לאט ( SLOW METABOLISED ) למטופלים אלו רגישת יתר והם זקוקים למינונים הרבה יותר נמוכים מהממוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי לאדם שמסרב לקחתעודד20/09/2011
שלום רב,
אמה של חברתי נקלעה למשבר נפשי שנמשך מספר שנים. המשבר מתבטא במתח נפשי קבוע, עצבנות, חשדנות יתר, קושי ביכולת הקשב והריכוז ומכאובים פיסיים קשים שכוללים בעיקר כאבי ראש. היא כמובן מסרבת להכיר בבעיה נפשית וטוענת שיש לה בעיה של "אלרגיה". מיותר לציין שהיא פנתה לרופאים ולא נמצא לכך שום ביסוס רפואי. בעידוד משפחתה היא פנתה לקבלת ייעוץ פסיכולוגי אשר לא הועיל, הפסיכולוגית המליצה לה להבדק אצל פסיכיאטרים ולאחר מאמצי שכנוע רבים וארוכים היא הסכימה ללכת להבדק. הפסיכיאטרים החליטו כי היא זקוקה לטיפול תרופתי. היא מצדה סירבה לקחת את הטיפול וטענה שעשתה טעות שהלכה להבדק ושמטרתם של אותם פסיכיאטרים היתה להשפיל אותה. חברתי מתוסכלת ומיואשת ואיני יודע כיצד אפשר לסייע לה ולאמה. חשוב להדגיש כי אמה נוטה לפתח רעיונות וסיפורים על מזימות שאנשים (קרובים או רחוקים) רוקמים נגדה. כמעט תמיד מדובר על 90% ספקולציות שמנופחות למימדים נוראיים. חברתי החלה להשלים עם המצב תוך כדי שהיא רואה את אמה סובלת ומתייסרת יום יום. מכיוון שחברתי היא בת למשפחה חד-הורית ואמה גם מסוכסכת עם משפחתה המורחבת אין כמעט אף אחד שיכול לסייע ולתמוך בחברתי ולעזור לה בהתמודדות עם המצב הקשה הזה. ברצוני לדעת מה אפשר לעשות ומה אני בתור חבר קרוב (כמעט בן משפחה) יכול לעשות? האם קיימים גופים שיכולים לסייע למשפחות במצב הקשה הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מקווה שהמידע יעזור
שמוליק20/09/2011שלום עודד.
לא ניתן לכפות על אימה של חברתך אישפוז בכפיה, אלא אם כן היא מסוכנת לעצמה או לסביבתה.
מה שלדעתי ניתן לעשות זה להפריד את חברתך מאימה, על מנת שהיא תוכל להמשיך לחיות את חייה; אם אין אפשרות לעזור לאם, אז לפחות להציל את חברתך.
לצורך כך אני חושב שצריך לפנות לגורמי הרווחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי לאדם שמסרב לקחת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/09/2011גורמי רווחה , קופ'ח - לערב רופא מטפל , לערב בני משפחה וחברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות אובססיביותאנונימית20/09/2011
אני בת 37 נשואה ואם לשתי בנות (8 ו-5). לפני כחודשיים בערך באחד הלילות פשוט לא הצלחתי להירדם והחלו להופיע מחשבות מפחידות על הורים שפוגעים בילדים שלהם ושאלתי את עצמי האם גם אני מסוגלת לכך.
מיותר לציין שהמחשבה הזו הבעיתה אותי וגרמה לי לתחושת גועל מעצמי, שכן אין מצב שאני אפגע בבנותיי האהובות
ברצוני לציין שאני אדם נורמטיבי, עובדת, מעולם לא סבלתי מבעיות נפשיות ומעולם לא הזקתי או פגעתי בזבוב...
מאז, במהלך החודשיים האחרונים אני חווה שני סוגים של פחד - האחד פחד לא להירדם בלילה ושהמחשבות הללו יחזרו (חשוב לציין שלאחר כשבוע מתחילת התופעה אני כבר מצליחה להירדם כל לילה) והשני - הפחד שלי מאובדן שליטה והזקה לבנותיי האהובות.
עם רדת הערב אני מתחילה להרגיש שהבטן שלי מתהפכת והדופק שלי מואץ. אותה הרגשה מופיעה אצלי גם כשאני נמצאת עם בנותיי לבד (עד שבעלי חוזר מהעבודה).
ניסיתי ללכת על כיוון של רפואה אלטרנטיבית (דיקור בשילוב עם פורמולה צמחית), זה עזר מעט אבל חזר שוב.
כמו כן נפגשתי אתמול עם פסיכולוגית קלינית, אולם לטענתה אינני זקוקה בשלב זה לתרופות.
כל מה שאני רוצה זה שהמחשבות והפחדים הללו יעלמו במהרה ואוכל לחזור לתפקד כאדם נורמלי, שכן ברור לי ולבעלי שאין סיכוי שאפגע בבנותיי!!!!
יחד עם זאת ככל שאני מנסה להעלים את הפחדים והתחושות הללו זה רק מופיע יותר וברור לי שטיפול פסיכולוגי אינו נותן מענה מיידי אלא בטווח הרחוק.
מה לעשות? האם יש מקום לקביעת פגישה עם פסיכיאטר? האם יש טיפול תרופתי ממוקד בסיטואציה שאני חווה? האם ניתן לפנות לרופא משפחה?
אני ממש בלחץ!!! אודה על תגובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות אובססיביות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/09/2011כל עוד זה מחשבה וחשש - זה בגדר הנורמה.
באם ממשיך להציק - ניתן לשקול טיפול קצר ב CBT , טיפול התנהגותי קוגטיבי.
תרופות זה שלב אחרון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוותGORO19/09/2011
לאחר חציית קווים מוסריים וחברתיים החלתתי על הצד הקיצוני. המוח שלי שיכנע אותי שכך יהיה יותר טוב לכולם.לאחר תכנונים ובימואים שיראה מוות מתאונה, מה שמנע ממני לבין ההקלה זה קפיצה אחד אפילו צעד(שאני עושה כאלה אלפים ביום)
בערב צח אחד חיכיתי שהשמש תשקע (אף פעם לא עקבתי אחרי השקיעה בשמש כמו אז על הגג) ברגע שקצה עור אחרון נעלם ,אמרתי בי לעולם, כיפפתי בירכיים ו.........
רק הנשמה קפצה ,הגוף נשאר משותק ולא זז .מההלם חזרתי הביתה ישר נרדמתי ומאז אני לא מרגיש כלום שום רגשות אנושיים ,הולך ערפל מוחלט ללא מחשבות על העתיד וללארצון לכלום ושום דבר
לפעמים אני מתבונן בעצמי מהצד ואני נראה זומבי
מה עושים מה זה איך יוצאים מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים
GORO20/09/2011???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/09/2011פונים לעזרה מקצועית בהקדם.
ניתן לפנות לרופא משפחה, לפנות עצמאית למרפאת בריאות הנפש באזור כו'..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעלות של פגישה אחת
עדן מזור21/09/2011כ 800 ₪ אתה יכול לקבל שמונה פגישות אצלו בכללית מושלם.
כשהוא יחזור אליך תקבע תור עוד לפני שיש לך מושלם הרי התור הוא
לא מהיום למחר. ומחר בבוקר או בסביבות הצהריים תתקשר
לכוכבית 2700 ותאמר שאתה רוצה לעשות מושלם והם יבקשו
מספר כרטיס אשראי. תוקף הכרטיס. סוג הכרטיס (ויזה / ישראכרט וכולי)
ויורידו את זה בהוראת קבע אחת לחודש. זה ממש לא עולה 80 שקלים
אלא פחות בהרבה! לי זה עולה 35-38 שקלים לחודש וזה עוד הפלטינום
שנותן הטבות נוספות. אפשר להסתפק גם במושלם זהב. סה אחלה ואף
עולה פחות. אני אבדוק באתר ואברר לך עלויות ומהלך השדרוג.
יש לך עוד די הרבה הטבות בזה כמו אולי תרופות. שיניים. פלסטיקה. ניתוחים חלילה. אמבולנסים ועוד.
עדן
0525281778
זה הנייד שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדן, לגבי ד"ר ספיבק.
אנונימי22/09/2011שוחחתי אתמול בשעות הלילה עם אותו ברוך ספיבק... הוא חזר אלי ואמר לי שישנה תקופת הכשרה לאלו שעושים מושלם. אמר לי שאם אני רוצה אפשר לקבוע רק באופן פרטי. פגישה תעלה לי אצלו כ-500 ש"ח ובשביל חוות דעת לביטוח הלאומי(משהו שהוא לא מומחה בו, הוא אמר שהוא יכול להוציא מכתב, אך הוא לא בטוח שזה יעזור), נדרשות לפחות 6 פגישות, משמע הוצאה של 2500-3000 ש"ח....המושלם אכן עולה 32 ש"ח... אך שוב מפאת תקופת הכשרה של חצי שנה... לא ניתן לקבל את הטיפולים הפסיכיאטרים עד אז... במחיר מוזל. אגב, שמרתי את מספר הטלפון שלך עדן... ואצלצל אליך מתישהו. אני לא רוצה להפריע לך כרגע... אם אתה רוצה תדבר גם אתה עם אותו ספיבק.. ותקבל את אותה תשובה. יכול להיות שאלך בסופו של דבר על פסיכיאטר פרטי... כי אי אפשר נגד הביורקרטיה.. לפי מה שהבנתי גם אם הייתי הולך לאותו התור בעוד 4 חודשים בבת-ים... היו קובעים לי לאחר מכן עוד תור לעוד 4 חודשים או חצי שנה לפחות... ככה אמרו לי... ז"א עד שאזכה אם בכלל לקצבה... יעברו שנתיים שלוש.. אז הכי בריא.. כנראה ללכת לפרטי... למרות המחיר המופקע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ראיתי שכבר נשלח סליחה.
עדן מזור22/09/2011תה יכול להתקשר מתי שאתה רוצה או צריך. זלא מפריע לי. אתה חשוב לי.
לגבי תקופת ההכשרה אולי באמת עדיף ללכת לפרטי למרות שזה הרבה כסף. לי יש מרפאה לבריאות הנפש בהרצליה שזה שייך למשרד הבריאות.
אתה יכול לבדוק אם בבת ים יש מרפאה לברה. לא בטוח מכיוון שיש אצלכם את אברבנל כביח פסיכיאטרי ואולי הוא מהווה תחליף שהרי בו ניתן גם לאשפז ולפעול בדרכים נוספות מעבר לטיפול בשיחות. מתן מרשמים ואבחונים.
אני אברר לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליץ לך לעשות מושלם בלי קשר
עדן מזור22/09/2011כשתצבור וותק של חצי שנה ותצטרך פסיכיאטר
אז זה יהיה לך ממש מוזל.
בינתיים אפשר לקבוע באופן פרטי פעם בחודש או חודשיים
בהתאם למצב הכלכלי. זה שווה את הכסף. אתה זקוק לזה. כשיגיע התור במרפאת החוץ בשניים בינואא גם תלך. ממליץ לך.
אתה יכוח לקבל רטאואקטיבי מביטוח לאומי על שנה וחצי משמע גם נכות ואי כו
שר וגם כסף.
ותתקשר אליי כשתתפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדן... שבת שלום קודם כל.
אנונימי23/09/2011עדן, לי אין מכשיר נייד.... לעיתים אני משתמש במכשיר של אמי כדי לבצע שיחות, אך מפאת המצב הכלכלי אין לי.. וגם שיחות יוצאות מהטלפון הביתי אין... רק נכנסות... אז אם אתה רוצה, אשמח אם תתקשר אלי. הנה המספר : 03-5524048... אתה יכול להתקשר גם בשישבת... אנחנו לא שומרים... ובאמת שוב.. תודה רבה לך... אני אשמח אם תמליץ לי שם על פסיכיאטר פרטי שיודע להכין חוות דעת לביטוח הלאומי....ושוב תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אדם. צהריים טוביפ
עדן מזור22/09/2011כדאי לעשות מושלם. אני משלם על הפלטינום 35 שקלים בערך ואם אתה עושה זהב זה גם נחשב מושלם וזה עוד עולה פחות. יש לך כיסוי רחב והטבות גם בלי קשר לפגישה עם פסיכיאטר הלוא היא
התייעצות עם מומחה. גם אמבולנסים שלא נצטרך.
שיניים. ניתוחים. פלסטיקה וכולי.
תתקשר לכוכבית 2700 ושפ יבקשו את הפרטים של
אמא שלך כמו מס כרטיס אשראי. סוג כרטיס. תוקף וכו וישלחו לך הביתה. בינתיים תתקדר לפרופ הרוף ספיבק לקבןע פגישה. הוא זמין בעיקר בשעה 17:00 אחהצ.
גם אם עוד אין לך מושלם תזמין אליו תור שיהיה מהיר ככל האפשר.
אני אברר לך עלויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי נכות נפשית - ביטוח לאומי.אנונימי19/09/2011
אני ביקשתי כאן עזרה מכם. לגבי קבלת חוות דעת בחינם דרך פסיכיאטר של קופ"ח. עכשיו אני חוזר מביה"ח אברבנאל. ממרפאת חוץ. שם דיברתי עם so called "פסיכיאטר". שקבע לי תור ל2 בינואר. קרי: עוד ארבעה חודשים. אני יושב בבית קרוב לשלוש שנים בחוסר מעש. במצב נפשי ירוד במיוחד. והם קובעים לי תור לעוד ארבעה חודשים. ביורוקרטיה הארדקור מה שנקרא. אמרתי כאן שאני אדם דל אמצעים... וכו'. ובחורה בשם אורנה מאוד עזרה לי כאן עם התשובות שלה. אך מסתבר שלא קלה היא הדרך... האם אני יכול לבוא אליהם ככה סתם ולבקש קצבה על נכות נפשית? כשאין לי שום מסמך? אשמח לשמוע תשובה... אני מתכנן כנראה לקחת הלוואה ולקבל את אותה חוות דעת דרך פסיכיאטר פרטי. אני מבין שאין ברירה. כסף הוא כח מסתבר.... אשמח אם תעזרו לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
עדן מזור19/09/2011שלום לך.
לא ניתן לקבל נכות נפשית מביטוח לאומי ללא שום מסמך.
יש פסיכיאטרים נוספים שאפשר לקבוע אליהם פגישה
מקופת החולים שלך. חלקם יהיו באיזור מגורייך וחלקם שלא - אני
מצאתי תורים בהמתנה ממש קצרה. שבוע גג שבועיים. אני בכללית.
אפשר לשקול החלפת קופת חולים: ניתן שלוש או ארבע פעמים בשנה קלנדרית כנראה.
עוד אפשרות: להגיע למיון של בית החולים הפסיכיאטרי
ושם מדפיסים חוות דעת במקום. זה לא מחייב אשפוז כמובן אלא אם הפסיכיאטר מזהה אפשרות לפגיעה עצמית ו/או בסביבה ומסוכנות. בקיצור צורך באשפוז עקב המגבלה הנפשית.
ואפשר גם פסיכיאטר פרטי. לא חייב מישהו מוכר מדי אלא רצוי בעל המלצות חמות וטובות. בנוסף יש ארגונים ורופאים וגם עורכי דין שעובקים במיוחג בענייני תביעת נכויות כלליות מביטוח לאומי.
תתחיל בלהשיג טפסים ולמלא. תצטרך את הרופא משפחה למילוי אבחנות בשלב מסויים.. וזה כדאי לדעתי אחרי החוד מפסיכיאטר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדן..
אנונימי19/09/2011קודם כל תודה... ואני בכללית... הלכתי לרופא המשפחה שלי בכללית. שהפנה אותי לפסיכיאטר.. שקבע לי תור לעוד 4 חודשים... בלי להקשיב ובלי כלום.. כמו רובוט.
לגבי הארגונים שאמרת.... אם תוכל להרחיב.. להמליץ לי על עורך דין/פסיכיאטר.... ארגון כלשהו שיכול לעזור לי.... אני מאוד אשמח... ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עדן מזור19/09/2011יש לי את החוברת הסברה לזכויות נכים בישראל מביטוח לאומי ואני גם אחפש. ארשום לך כפי שאוכל כשאגיע הביתה.
תמיד יש דרך ומוצא. תתקשר לכוכבית 2700, תזדהה
ותבקש שישלחו לך במייל או שיפקססו אליך אם אפשר את הרשימה של
כל הפסיכיאטרים ואולי גם הפסיכולוגים שעובדים עם הכללית
באיזור מגורייך ותתקשר אחד אחד לברר לגבי תור קרוב.
אגב תמיד אפשר לקבל חוד נוספת כבכל עניין בריאותי.
בהצלחה וארשום כשאגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה....
אנונימי19/09/2011אשמח אם תתן לי גם שמות של עו"ד/ארגונים.... משהו שיהיה לי. כי אני ממש לבד בעניין... ואין לי שמץ של מושג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקורות
עדן מזור19/09/2011אתר האינטרנט של ביטוח לאומי:
www.btl.gov.il
אם תרצה טלפון ספציפי של הסניף שלך תאמר לי איפה ואמצא.
באופן כללי הטלפון הארצי הוא כוכבית 5060
קבלת קהל בסניף:
ימי ראשון שלישי וחמישי מ8:00-12:30
בימי שני ורביעי מ15:00-17:00
בסניף תל אביב אין קבלת קהל אחר הצהריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפונים
עדן מזור19/09/2011משרד המשפטים של המדינה נותן סיוע משפטי בנושאי המשפט האזרחי גם בענייני ביטוח לאומי.
הבקשה לסיוע משפטי היא על ידי פנייה לאחת הלשכות.
תאמר לי לאן אתה שייך ואתן לך את הטלפונים:
תל אביב
ירושלים והדרום
חיפה
באר שבע
תצטרך להצטייד באישורים על הכנסות. חייבת להיות לך הכנסה אפילו
שלא מעבודה ועדיין לא מהביטוח הלאומי ויש סיכוי שיידרשו
טפסים נוספים הקשורים לבקשה כמו חווד פסיכיאטריות תרופות
קבועות מסמכים כלליים מרופא משפחה וכולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמותת בזכות
עדן מזור19/09/2011בזכות - המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות.
זכאים גם בעלי מוגבלות נפשית. ניתן לפנות בכתב בדואר רגיל. פקס. דואר אלקטרוני הכוונה מייל וכן בטלפון.
השירותים:
מוקד לפניות ציבור ומתן מידע וטיפול במקרים שבהם יש פגיעה בזכויות עקב מוגבלות.
מרכז ליווי לאנשים עם מוגבלות נפשית.
ארגוני שטח המייצגים את כל סוגי המוגבלויות הפועלים לקידום זכויותיהם.
הסניף הראשי בירושלים.
ת"ד 35401. ירושלים 91352
פקס
026521219
טלפון
026521308
אתר באינטרנט
www.bizchut.org.il
שם גם תמצא את המייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזור: נכים לטובת נכים
עדן מזור19/09/2011טלפקס
026716653
לנכים כלליים, ילדים ומבוגרים
יש למלא טופס הצטרפות ותמונה ואישור נכות מוכר. מאחר ועוד אין לך נכות
אז ניתן להתקשר או לבדוק באתר:
www.mazor-org/forum-mazor.asp
נותנים סיוע ומידע גם בתחום הביטוח הלאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמותת סינגור קהילתי
עדן מזור19/09/2011פתוחה לכל אדם.
השירות הוא:
מתן מידע על זכויות חברתיות חוקים ונהלים
ייעוץ משפטי
סיוע במיצוי זכויות על פי החוק
הכוונה ייעוץ ואף סינגור כדי להבטיח את מימוש הזכויות
ישנו סניף בירושלים ובבאר שבע. תכוון אותי לאן ואתן את הדרך ליצירת קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. רבה זה מאוד יעזור לי...
אנונימי19/09/2011אני גר בבת ים. אז סניף תל אביב...
ואין לי שום הכנסה... אין לי על מה לדווח... עבדתי לפני יותר משנתיים וחצי.... ומאז לא קיבלתי שום הכנסה.... לדעתי יש לי חוב אל ביטוח לאומי... כי לא שילמתי גם ביטוח בריאות... שזה 130+ ש"ח.... אם אין לי שום הכנסה, אז להגיד להם שפשוט אין ולא הייתה? כי לא קיבלתי כלום... ממש כלום. היה לי שבר לפני שנתיים וחצי.. זה גם אחד הגורמים לדיכאון הקשה מאוד שהיה לי... כי זה ממש "שבר" אותי תרתי משמע...
ומאז אני פשוט לא עובד ולא יוצא בכלל מהבית... לא בקטע אגרופובי..
ב4 לאוקטובר אהיה בן 23... ואין לי בגיל הזה איך לדאוג לעצמי... פשוט מרגיז.
אבל תודה רבה לך... ממש עזרת לי עדן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדן..
אנונימי20/09/2011קיבלתי עוד טלפונים מהכללית... של מרפאות ופסיכיאטרים שפועלים באזור שלי.
חולון/יפו/ת"א... אך הם אומרים שמכיוון שאני גר בבת ים אין אפשרות. למרות שזו מהכללית גורסת שכן אפשרי. בקיצור: בלאגן.
ביורוקרטיה קשה מנשוא... אני לא יודע איך אני אסתדר עם תור לעוד 4 חודשים ב2 לינואר....
אשמח אם תתן לי את מספר הטלפון של הארגון הסנגורי בת"א...ובאמת תודה על הכל עדן. אגב שוחחתי עם בזכות טלפונית.. והם אמרו לי שיחזרו אלי בעוד שבוע.. מפאת המון פניות.. אז אני אחכה.. למרות שקשה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב וערב טוב
עדן מזור20/09/2011אני ממש מרגיש את המצוקה שלך דרך הפנייה בפורום, וממש כואב לי על זה ועם זאת אני יודע שתמיד יש מקום לשיפור ולתיקון.
מה שהנציגה בכללית אמרה לך הוא נכון ב300% - אתה יכול לקבל פסיכיאטר או טיפול במרפאה באיזור שלך כל עוד הוא שייך לכללית. כעיקרון ובאופן כללי פגישה עולה 100 שקלים ואפשר להיפגש עד 3 פעמים עם פסיכיאטר בשנה קלנדרית
(מתחילת ינואר עד סוף דצמבר של אותה שנה). במקומות מסויימים ניתן להשיג פגישות נוספות ע"י שימוש בכרטיס האישי של בן משפחה ובכך להשיג פגישות מוזלות נוספות בעלות חוזרת של 100 שקלים לפגישה.
זה לא נכון שאי אפשר לקבל טיפול או מענה בעיר אחרת באיזור שבו אתה תגורר, זה שאתה גר בבת ים לא אומר שאינך יכול להתקבל אצל פסיכיאטר לפגישה שמקבל בת"א או ביפו או בחולון וכולי.
אני אשמח אם תשיג לי את הטלפונים של המרפאות ו\או הפסיכיאטרים שהתקשרת אליהם, ואני אשאל אותם לפשר הדבר. בנוסף אני אשאל בכללית ואעביר את זה הלאה. אני אשמח אם תתן לי יד תומכת ותחזק את הטענה שלי, תוכל להתקשר שוב למרפאות ולשאול וגם לחזק זאת בכללית בכוכבית 2700. תמיד יש מה לעשות ואני לא מסכים לכך שתזומן לתור רק בעוד ארבעה חודשים הרי אתה סובל המון זמן וזה לא מגיע לאף אחד, בייחוד לא לך.
הטלפון של הסנגוריה הציבורית - סניף ירושלים:
יהודה הנשיא 1, ת.ד 30081 , ירושלים 91300
טלפון: 02-6402555
פקס: 02-6783491* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהנה הפרטים של משרד המשפטים
עדן מזור20/09/2011האגף לסיוע משפטי, לא ערב לכך שזה המענה המדוייק אבל שווה מאוד לנסות.
סניף תל אביב:
רחוב הנרייטה סולד 4
קומת כניסה, מיקוד 64924
טלפון: 03-6932777
פקס: 03-6932722* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדן..
אנונימי21/09/2011דיברתי עם בתי חולים לבריאות הנפש סניפים ת"א, יפו וחולון....
הטלפון של סניף יפו הוא :035151111, הם כמובן אומרים שרק לתושבי יפו מותר לקבוע תורים.
הטלפון של סניף חולון הוא : 035035255. אותו כנ"ל לגביהם.
והטלפון של סניף ת"א הוא: 035720808, שוב.. גם הם. אם אתה לא תושב ת"א. אין תור. הם אמרו לי לברר שוב עם הסניף שלי בבת ים, אבל ניסיתי זאת. זה לא אפשרי.
אולי בגלל שאני ביישן מדי אולי בגלל שאני לא יודע מאיזו סיבה... רופא המשפחה שלי לא מצא לנכון לשלוח אותי בהפנייה דחופה. אלא סתם הפנייה פשוטה. ואולי זו הסיבה שהתור נקבע לאותו תאריך. לצערי ולדאבון לבי הרב.. אני לא טיפוס דברן. לא אחד שיש לו פה שיכול לסדר לו דברים בעולם... זה הטלפון של מרכז קהילתי אברבנל בבת ים:
035552620, אולי אתה יכול לברר איתם.... שמי אדם לוי. לשאול אותם על אדם לוי, ואם אפשר לקבוע לו תור מחודש... וכמה שיותר בהול. לימים האלה..... כי אין כל כך מי שיעשה את זה... אני לא יודע כבר איך לדבר איתם, בכל זאת עדן.. באמת תודה על העזרה שלך... אתה היחידי שעושה משהו בשבילי.. ואני מודה לך מקרב לב. אני אתקשר עכשיו לסנגוריה הציבורית ואשאל אותם לגבי זה... ונראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אדם
עדן מזור21/09/2011קראתי את מה שרשמת וכנראה שלא הבנת או שלא הסברתי נכון -
כפי הנראה אי אפשר לקבל טיפול בבית חולים או במרפאה פסיכיאטרית שלא בעיר מגורייך, אולם אפשר להתקשר לכללית בכוכבית 2700 ולבקש רשימת טלפונים של פסיכיאטרים שעובדים עם הכללית באיזור מגורייך.
למשל, יש את פרופ' ברוך ספיבק שמקבל בראשון לציון ואפשר לקבוע אליו תור בעלות
של 100 שקלים בתנאי שיש לך כללית מושלם (לא משנה אם מושלם-זהב או מושלם-פלטינום), גם אם אתה גר בבת-ים, בת"א, בהרצליה או באילת לצורך העניין.
תתקשר לכוכבית 2700 ותבקש שישלחו לך הודעת אימייל עם הרשימה הזו.
תעדכן אותי בבקשה.
עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה חמה על פרופ' ברוך ספיבק
עדן מזור21/09/2011חבר טוב שלי קיבל אצלו טיפול.
050-6261579
ראשון לציון, ז'בוטינסקי 16
בתוך מרכז קניות, למעלה יש משרדים
יש לך כללית מושלם?
תתקשר, תאמר את השם המלא ואת מספר תעודת הזהות
ותאמר שאתה בכללית.
אם אין לך מושלם תצטרך לעשות, ואני אדריך אותך כיצד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדן..
אנונימי21/09/2011כללית מושלם אין לי, יש לי רגיל... דיברתי עם אמא שלי לגבי זה.. והיא מוכנה לעשות לי מושלם, אגב.. התקשרתי הרגע לאותו פרופ' ספיבק.. והוא הבטיח לחזור אלי. הוא פשוט עסוק עם אנשים. אולי אני אוותר על כל העול והביורוקרטיה הזו ואלך אליו באופן פרטי וזהו? לא יודע... אגב אשמח לדעת מה המחיר של הכללית מושלם לחודש? משהו כמו 80 ש"ח לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה
אדי03/06/2014בשנת 1976 התגייסתי לצבא עם פרופיל 97 לקרבי . עברתי טירות של קרבי והייתי אמור לעבור קורס לוחם. ב-1997 בקשתי מהצבא להשתחרר לרגל נישואין. היה מאד קשה להשתחרר באותה התקופה אולם לחצתי להשתחרר ולבסוף ניאותו. השתחררתי בשנת 1978 ונישאתי באותה השנה. כיום שהנני נכה ב-100% כללי בה ישנה נכות נפשית כתוצאה מעצם פרישתי מעבודה בגיל צעיר ועקב 5 מחלות כרוניות שהתגברו כתוצאה ממצב נפשי חרדתי. כאמור. אני מטופל ברפאה לבריאות הנפש וכן כדורים פסיכ'. המוסד לביטוח לאומי הכיר בתאונת עבודה על רקע נפשי. עברתי וועדה אצל פסיכ' שקיבל את נתוני מהצבא וציין שהצבא הבחן בזמנו שאני,"פסיכופט". עוד הוסיף לי שאין נכות פסיכיאטרית. המוסד מזמין אותי לוועדות של . ראומטולוג ורופא פנימאי. מה הם קשורים לתאונת עבודה זו?. אני מבקש לשאול האם כדי לשחרר אותי נאלצו לכתוב את המילה פסיכופט או שבאמת זו הייתה ההבחנה שלהם. אם כך האם עלי לתבוע את הצבא על כך שהם גרמו לי למחלה זו?. הרי התגייסתי עם פרופיל 97 ניתן לי בטירונות להשתמש בכלי נשק רבים ולאחר מכן אני מוגדר כפסיכופט. מאד נעלבתי כאשר נודע לי עניין זה לאחר 38 שנים והייתי מבקש את התייחסותכם לעניין זה. ( הנני מחזיק ברשיון לאקדח כבר 30 שנים ויש לי רשיון נהיגה לרכב ציבורי ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהיה קשה מאוד
שמוליק04/06/2014שלום אדי.
אינני רופא, ואינני משפטן, אבל זו דעתי.
עברו מאז שלושים שנה, ולו בשל כך יש התיישנות (שבע שנים), וזו יכולה להיות עילה לסילוק על הסף.
בנוסף לכך, לא ממש ברור איזה נזק נגרם לך בשל כך שהצבא כתב לך איבחון של "פסיכופט", במיוחד כשהאיבחון הוא לצורך כשירות לשירות ביטחון ולא מעבר לכך.
תוכל להתייעץ עם עורך דין, אבל על פניו נראה לי שכדאי לך לרדת מזה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק אבל אפשרי?
אדי05/06/2014שמוליק אבל האם יש סיכוי קלוש או שלפחות ימחקו את המלה הזו , פסיכופט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשביל מה?
שמוליק05/06/2014שלום אדי.
לא ממש ברור לי מהתיאור שלך שאכן הצבא כתב לך איפה שהוא את האיבחון "פסיכופט". יכול להיות שלא הבנתי טוב את דבריך, ואכן ראית או שישנם מסמכים רשמיים, ואם לא הבנתי נכון, אז קבל את התנצלותי.
האמת היא שאני לא הצלחתי להבין מדוע זה כל כך חשוב לך שהצבא ימחוק את האיבחון הזה אם הוא אכן נכתב. האם זה בקטע של סטיגמה חברתית או שישנה איזו מטרה ממשית שאתה רוצה להשיג ואיבחון הזה עצמו מונע ממך להשיג אותה.
גם אם ישנה מטרה מסוימת כזו, לא בטוח שזה המהלך הנכון כדי להשיג אותה.
בכל אופן, אני אשמח לעזור.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק תודה משום שאינני כזה.
אדי07/06/2014הנני אדם רגיש ולו ידעתי שאחרי , שהתגייסתי עם פרופיל 97 עברתי טירונות של קרבי הייתי אמור להמשיך לקורס לוחם הפעלתי נשקים רבים ואף טנק וכל שבקשתי מהצבא להשתחרר עקב נישואין שהם יכתבו דבר כזה מפריע לי מאד מה גם שזה נודע לי רק כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נועד רק לצבא
שמוליק08/06/2014שלום אדי.
אני מבין את ההרגשה שלך.
אותי בכלל העיפו מהצבא כבר בתחילת הדרך על סעיף נפשי, וההרגשה הנוראית מההשפלה הזו גרמה לי לאבד את העשתונות ולאישפוז הראשון שלי בחיים.
עם זאת, אין לכך יותר מדיי משמעות. כל האיבחונים הרפואיים הצבאיים ובכללם האיבחונים הפסיכיאטריים נועדו רק לצורך הצבא. זה אומר שאם נגיד תרצה עכשיו לחזור לצבא (כאזרח עובד צה"ל או אפילו סתם להתנדב), אז יכולים לעשות בגלל זה בעיות, אבל אם תתעקש, אז תוכל ללכת לפסיכיאטר (או אולי אפילו פסיכולוג), ותוכל לבקש חוות דעת עדכנית, ולבקש מהצבא להתחשב בחוות הדעת.
כל עוד אתה לא צריך משהו מהצבא - אין לאיבחון הזה שום משמעות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן למעוך כדורים ?לי19/09/2011
אני לוקחת וולבטרין כדור ביום, אתמול גיליתי כי הכדור שלקחתי יצא כלעומת שנכנס, כנראה הוא לא מתעכל, מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן למעוך כדורים ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/09/2011לשקול לשנות תרופה באם הדבר חוזר.
( XR - ציפוי מיוחד ואסור לשבור..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתמיכל18/09/2011
שלום,
לד"ר יונתן. תודה רבה על התשובה.
בהמשך לתשובתך, כתבת לי שיש חומצה פולית שיותר נספגת שניתן להזמין מחו"ל.
במידה ובבדיקות הדם רמת החומצה הפולית היא בנורמה, האם עדיין יכול להיות מצב
שהיא לא מגיעה כמו שצריך למוח וכן כדאי לנסות לקחת את החומצה הפולית מחו"ל,
או שבדיקות הדם מספיק מהיימנות?
והאם ניתן לשלב סימבלטה עם אדרל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/09/2011לגבי חומצה פולית- גם אם בטווח הנורמה , במצב דיכאון עמיד ניתן לקחת תוספות ואפילו מומלץ.
לגבי שילוב : לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתומר כהן18/09/2011
שלום,
רציתי לשאול אם אני מגיע לפסיכיאטר, ישנם מקומות עבודה שיבררו את זה ולא יקבלו אותי בגלל זה ?
אולי מקומות עבודה ממשלתיים או בטחוניים או פרטיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתומר
שמוליק19/09/2011שלום תומר.
אני יכול להרגיע אותך שלפחות במקומות עבודה פרטיים אף אחד לא יכול לדעת על זה. אני התאשפזתי ארבעה פעמי; שניים מתוכם היו בכפי, ואני עובד היום בחברת היי-טק.
המון הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפראמילמירה18/09/2011
לוקחת ציפראמיל כבר 6 שנים, האם זה מסוכן באיזשהו אופן? צריך לעשות הפסקה? זה עוזר לי מאד אך לא יודעת אם אחרי כל כך הרבה שנים עדיין משפיע ולא עושה איזה נזק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להזכיר
מירה18/09/2011עד לפני שנה זה היה רסיטל, אני משערת שזו אותה תרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
גיל18/09/2011מה היה לך יותר יעיל הריסטל או הציפרלקס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מרגישה הבדל,
מירה18/09/2011נדמה לי שזו אותה תרופה עם שם אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מרגישה הבדל, - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/09/2011אין מניעה, מומלץ להיות במעקב מסודר, קופ'ח ופסיכיאטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה דו קוטביתשלו18/09/2011
האם אדם שסובל מהפרעה דו קוטבית שלא היה מעולם בטיפול יכול לנהל אורח חיים נורמלי ללא טיפול בהנחה שהוא איננו משתמש בסמים איננו שותה כלל אלכוהול וישן באופן סדיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלו
שמוליק19/09/2011הניסוח של השאלה שלך מכיל סתירה; אם בן אדם ס-ו-ב-ל מהפרעה דו-קטבית, אז כיצד הוא יכול לנהל אורח חיים תקין?? במה מתבטא הסבל?
בכל אופן, נראה לי שהכוונה בשאלתך היא כלפי בן-אדם שאובחן במאניה-דיפרסיה.
התשובה היא בהחלט כן.
אני אובחני בין היתר במאניה-דיפרסיה (מאוחר יותר שינו לי את האיבחון לסכיזו-אפקטיב), והתפקוד שלי תקין לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק תודה
שלו20/09/2011האם אתה מטופל בכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני לוקח כדורים
שמוליק20/09/2011ראיתי שהכדורים עושים לי יותר נזק מאשר תועלת. תופעת הלוואי של עייפות קשה מאד של התרופות האנטי-פסיכוטיות גרמה לי להחליט להפסיק את התרופות האלה.
אגב, בעיקרון, חולי מאניה-דיפרסיה מקבלים חייצבי מצב רוח (דפלפט או טגרטול או לתיום וכיו"ב), והם אולי קצת מרדימים, אבל אפשר לחיות עם זה. רוב התרופות האלה הן במקור ניתנות לחולי אפילפסיה.
לפעמים נותנים לחולי מאניה-דיפרסיה גם תרופות אנטי-פסיכוטיות כנגד הפאזה המאנית.
הייתי לוקח גם מייצב מצב רוח (טגרטול), אבל הפסקתי אותו, אחרי שהשתכנעתי, שאין לי יותר שום בעיות.
ישנם אנשים שהתרופות מועילות להם. ראה למשל את סיפורו של "דג שקט" באתר "סיפור נפש", אבל לי זה מזיק יותר מאשר מועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לשמוליק
שרון20/09/2011אני קוראת את התגובות שלך בפורום והבנתי שאושפזת מספר פעמים, האבחנות שניתנו לך השתנו וכי כיום אינך מטופל בתרופות ומנהל אורח חיים תקין.
סגנון התגובה שבה אתה מציע לשואל להבחין בין הבעיה ממנה הוא סובל (ורוב השואלים פה מאוד סובלים) לבין האבחנה שניתנה לו ע"י המערכת הוא לדעתי מבלבל.
מקובל לכנות ולדבר על בעיות נפשיות במונחים שהמערכת הפסיכיאטרית הגדירה ומופיעים בלקסיקון הפסיכיאטרי. זה לא אומר שאי אפשר להתייחס באופן ביקורתי להגדרות הללו ולהבין שהמערכת עשויה לטעות.
יתכן מאוד שבמקרה שלך המערכת טעתה. יתכן גם שמצבים כמו פסיכוזה או דיכאון הם ברי תיקון, או שניתן להחלים מהם.
כל זה לא משנה את העובדה שלעיתים אנשים שנמצאים במצוקה קשה יכולים להפיק תועלת רבה מהתרופות - אפילו רק לפרק זמן קצר.
לדעתי אתה נוהג בחוסר אחריות כשאתה מספר שוב ושוב על כך שניתן לתפקד ללא כדורים. מי שסובל ממניה דיפרסיה יכול להיות מטופל במייצבים ונוגדי דיכאון ולא לסבול מהתופעות שאתה מתאר. אני מכירה כמה אנשים שסובלים מהבעיה ולא קיבלו מעולם נוגדי פסיכוזה. התרופות הללו מאוד-מאוד עוזרות. כמובן שאני מדברת מניסיון.
מציעה לך לקבל את זה שמה שקרה לך לא חייב להיות רלוונטי לכל מי שמתייעץ בפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זו זכות הציבור לדעת
שמוליק20/09/2011וחוץ מזה, אינני מתעלם מהעובדה שיש אנשים שהתרופות עוזרות להם. ציינתי במפורש את סיפורו של "דג שקט" באתר "סיפור נפש".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשלו
שרון20/09/2011הכל יכול לקרות, אבל אם יש לך היסטוריה של הפרעה דו קוטבית מרבית הפסיכיאטרים ימליצו לך לא לסכן את היציבות שהשגת וכן לקחת תרופות. בסופו של דבר זו החלטה שלך, פסיכיאטריה זה לא בדיוק מדע, אי אפשר באמת לנבא מה יקרה לך מבחינה נפשית בעתיד.
אולי תוכל לעבוד ולתפקד לנצח ואולי בשלב זה או אחר תיפול לדיכאון שאין לדעת כמה זמן ימשך - או שתעבור אפיזודה מאנית שתבלגן לך את החיים. אתה מחליט אם לקחת את הסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבין למה לא עניתם לי ??מושיקו18/09/2011
שלום ד"ר שאלתי אליך היא האם מינון גובה של ציפרלקס כדור וחצי ביום1.5 במנה אחת יכול לגרום לטשטוש כלומר כהות חושים הרגשה מן אתה לא אתה כלומר שאתה זר לעצמך הרגשה שבא ברפלקסים מן הרגשה שאים קשר בין הגוף שלי לנפש שלי מרגיש שהגוף שלי עובד מצד והנפש מופעלת מצד שני לא יודע אך להסביר לך את ההרגשה הזו הרגשה מאוד מוזרה לי כאילו גם אני מפחד להת\סתכל על עצמי במראה ממש מצחיק אבל זה מה שקורה לי .לפני זה הייתי 3 שנים על ריסטל כדור אחת ליום ולא היה לי כלום פשוט עבדה 10..הרופא לפני כמה ימים אמרה לי בטלפון תעלה את המינון ל20 פשוט אני במצב של כמו בן אדם שנתנו לי 10 זריקות הרדמה אדישלא זז לא הולך לעבודה אפילו המחשבות שלי השתנה התודעה שלי השתנתה ..היום הפסתי אות התרופה והרגשתי מצוין השאלה מה יקרה אם אני אפסיק אותך בכלל ואחזור לריסטל זה יגרום לנזק כלשהוא או איבוד המחשבות שוב או כל הבלבול שהיה לי מהציפרלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבין למה לא עניתם לי ?? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/09/2011אם מגיעים למינון בהדרגה ולאט אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אא18/09/2011
שלום ,האם יש קשר בין סטרואידים אנבולים להתקפי חרדה או התקפי פסיכוזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011כן !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)