פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרטון אצל פרופסור קראסו אסנאפין
    דורית
    24/09/2011

דר יונתן שלום
    דיברת שוב על סוג חדש שנקרא אסנאפין שעובד על משהו שבע שעוזר ממש בעניין הסרוטונין וקשור מאוד למאניה דיפרסיה איפה הכדור מי מכיר. איש מהפסיכיאטרים שאני פונה אליהם לא מכירים.
    האם זה משהו סודי שלא כולם מכירים אשמח לדעת כמה זה עולה מי משווק כי גם כך האביליפיי עולה אלפיים שקל בחודש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הסרטון אצל פרופסור קראסו אסנאפין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2011

היי

אזנפין, Saphris , אמורה להיכנס לשוק בישראל, לא ברור מתי.
    בינתיים יש הזהרות FDA לגבי תרופה זו , תגובות אלרגיות קשות.
    אז אין מה למהר, צריך קצת יותר ניסיון, ייתכן והתרופה מלווה בסיכון מיותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזנפין

אבי
    31/12/2011

שלום,
    הבנתי שהתרופה כבר אושרה והחלו לשווק אותה בארץ.
    אפשר לקבל קצת רקע עליה...
    מה זמן ההשפעה מרגע לקיחת הכדורים ?
    האם היא יכולה להחליף טיפול בטגרטול וקלופקסול ?
    אשמח למידע

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזנפין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/12/2011

תרופה נוגדת פסיכוזה חדשה
    מיעוט תופעות לוואי אך בו בזמן פוטנטיות גבוהה לחסימת קולטן דופאמין.
    ייחודית נוספת השפעה נוגדת דיכאון דרך מסלול קולטן סרוטונין 7 .
    ( לפרטים ניתן לימצוא באפליקציה שלי לאנדרואיד, הכל בראש - סכיזופרניה, בקרוב גם לאיייפון).
    למידע נוסף חיפוש, SAPHRIS
    סרטון של הגורו מצורף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע לניצולת שואה
    עמרי
    24/09/2011

שלום רב,
    אני מתנדב אצל ניצולת שואה בשנות ה-80 לחייה. הגברת הלכה לייעוץ אצל פסיכיאטר בכדי שירשום לה חוות דעת על מצבה הנפשי ועל השפעות אפשריות שהותירה בה השואה. לגברת יש מספר בעיות רפואיות אשר היא מאמינה שפרצו בעקבות לחץ ופחד בו הייתה שרויה במהלך השואה. אצל הפסיכיאטר, הגברת גוללה את סיפורה ולאחר שהלכה אליו החלו לרדוף אותה חלומות וסיוטים אשר לא מניחים לה ולא היו לעולם לפני זה (כלומר, החלו לאחר ביקורה אצל הפסיכיאטר. הגברת שילמה לפסיכיאטר 600 ש"ח על הייעוץ (שעה) שבתומו קיבלה חוות דעת.
    1) הגברת גילתה כי היא יכולה לקבל החזר על הפגישה אצל הפסיכיאטר אך כאשר ביקשה ממנו קבלה הוא טען שהסכום לא מספיק בשביל להביא לה קבלה וכי היא צריכה להוסיף לו עוד כמה מאות שקלים לשם קבלת חשבונית (הדבר אינו חוקי נכון?!)
    2) האם הנזק שנגרם לה מקנה לה פגישות חינם אצל הפסיכיאטר או שהיא צריכה ללכת בתשלום כדי לטפל בבעיה שנוצר?
    אשמח לקבל את תגובתכם ואשמח להישאר בעילום שם לשם שמירה על פרטיותה של הגברת,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיוע לניצולת שואה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    25/09/2011

שלום.

נראה לעניות דעתי שהשאלות לא נשאלו בפרופום הנכון והן שאלות משפטיות. בכל אופן, אומר את מה שנראה לי לעניות דעתי:

שאלה 1, היא בהחלט שאלה שצריך לשאול עורך דין.

ובאשר לשאלה השניה:

לדעתי, אם הגברת קיבלה טיפול רשלני מאותו פסיכיאטר, אז למה שהיא תיתן בו אמון ותלך אליו עוד הפעם??

נראה לי שבעיקרון, אם ניתן להוכיח בבית משפט שנגרם לה נזק מאותו טיפול רשלני, אז בית המשפט יחייב את הפסיכיאטר לפצות אותה והיא תוכל להחליט למי ללכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת נפש - כיצד גורמים להכרה במחלה
    דלי
    24/09/2011

בני בן 23 מחלת הנפש התפרצה אצלו לפני כשנתיים וחצי
    מאז אנחנו במתמודדות תמידית כל המשפחה
    הוא לא מוכן לשום טיפול כל טיפולשהתחלנו הפסיק אותה באמתלה כלשהיא.
    ל"שלוות נפש" שלו הוא מצליח לשיג חשיש ולעשן.
    בזמן האחרון התחיל להתעסק בדת ויש דברים שמציקים לו ומהדהדים בראשו
    טוען שהיה לו נס שסיכת שדכן ששבר התחברה ומאז כל שיחה שלנו עמו שהוא לא מעוניין להיות חלק פעיל ולתת תשובות מזיכר את הנס וטוען שהוא מעויין.
    אלה ועוד דומה לזה הם חלקת חיינו מזה זמן רב.
    אציין שהבעיה התחילה בזמן הצבא כאשר שם ניסה את נסיון האובדני הראשון שלו.
    אין לי ספק כי הוא צריך טיפול וכמו כן טיפול תרופתי שהוא לא מוכן לה
    מה לעשות??????
    תודה מראש

הוספת תגובה

• מחלת נפש - כיצד גורמים להכרה במחלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2011

שלב ראשון לגבש קו אחיד משפחתי + חברים קרובים.
    לפנות לעזרה של אנשי מקצוע( מרפאה באזור, רופא פרטי)
    במקרה קיצוני ואו מסוכנות, יש לערב רווחה, פסיכיאטר מחוזי ואו משטרה באם יש סכנה ממשית לחייו שלו או פגיעה בסובבים.
    המפתח להצלחה זה שיתוף פעולה והסכמה לטיפול, זה קשה מאוד להשיג, אך כאשר משפחה מתאגדת ומעבירה מסר אוהב ולא מאיים ותוקפני לפעמים זה יכול לעזור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלאתה
    דני
    23/09/2011

שלום בן 32

יש לנו במשפחה גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם

האם סימבלאתה מעלה את הערכים האלו בדם? או שזה לא משפיע על זה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלאתה

הוספת תגובה

• חיפשתי ולא מצאתי שזה משפיע

עדן מזור
    23/09/2011

אבל אני לא באמת יודע. חכה לדעת הרופא.

חוץ מזה שאפשר לקרוא בתופעות לוואי בעלון לצרכן או לנסות להשיג את העלון המורחב לרופא.

תרגיש טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפשתי ולא מצאתי שזה משפיע - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2011

לא באופן ישיר, אך עליה במשקל עלולה להיות משנית לטיפול( כשיפור בדיכאון וכן השפעה חלקית של הטיפול), עליה במשקל כמובן שמהווה סיכון לסיבוך מטאבולי.
    באם לחץ דם, שומנים וסוכר בגדר הנורמה , ומקפידים על דיאטה ואורך חיים בריא, הסיכון לסיבוך מטאבולי פוחת באופן ניכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסיואל במקום לוריאון
    דודי
    23/09/2011

היי אני בחור בן 30 לוקח כדור לוריאן 1 מ"ג ביום מחולק לחצי בבוקר וחצי בלילה.
    ברצוני לעבור לכדור אסיואל במקום רציתי לדעת כמה מ"ג של אסיואל שווה לכמה מ"ג ללוריואן??

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אסיואל במקום לוריאון

הוספת תגובה

• אסיואל במקום לוריאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2011

אסיוול כדור שמחצית החיים ארוכה יותר, יש לבדוק האם באמת יש צורך, ממליץ להתיעץ בנדון עם רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לשלב ריטלין ורמוטיב?
    רונן
    23/09/2011

...

הוספת תגובה

• האם מותר לשלב ריטלין ורמוטיב? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2011

לא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ייתכן וזו חרדה??
    אורן
    23/09/2011

שלום רב שמי אורן בן 35.. אני מתעסק בתחום האומנות בענף דיי לחוץ ומתוח רווי טלטלות. כול הזמן משתדל בהחלט לשמור על אופטימיות אך גם מלא בדאגות וחששות ולעיתים חסרי שחר. מזה כחודש וחצי אני סובל מעייפות חובר אנרגיה, תשישות ובמיוחד סחרחורות ובחילות. בבדיקות רפאויות נמצא כי הכול בסדר ונראה לי כי אולי מדובר בחרדה וכן אני חרד מאד לעיתים מהעתיד ממצב כלכלי ועוד ועוד ולעיחים חי בחרדה סתם מסיבות לא ממשיות...
    האם אכן התחושות הפיזיות שתיארתי לעיל יכולות לנבוע ממצב נפשי ולהימשך גם זמן כה רב מעל חודש? מה עלייי לעשות??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    האם ייתכן וזו חרדה??

הוספת תגובה

• האם ייתכן וזו חרדה?? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2011

נשמע כמו נוירוסטניה , יש צורך בשינוי אורך החיים, כולל תוספות וויטאמינים ושינוי תזונתי..
    פעילות ספורט, אולי שיחות טיפוליות, אפשרות אחרונה תרופות נוגדות חרדה ודיכאון.
    בנוסף

נ.ב. מצורף סירטון , הסבר שלי לגבי חשיבות חומצה פולית בדיכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דווידאור, תודה על כתבת הווידאו

סיוון
    29/09/2011

לא ידעתי שחומצה פולית יכולה לסייע וגם התרגיל עם עצירת הנשימה לא היה מוכר לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טומפקס
    gali
    22/09/2011

שלום
    רציתי מאד לשמוע חוות דעת נוספת אני מטופלת בציפרלקס ולוריוון מספר שנים
    סובלת מחרדות ודכאונות הרבה שנים וגם שינויי מצב רוח
    הוסיפו לי את התרופה טומפקס במינון של 50 ליום מה דעתכם??? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טומפקס

הוספת תגובה

• טומפקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2011

יכול לתרום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכוזה
    חיים
    22/09/2011

שלום,

האם התקף חרדה או מצב של GAD ומתח קבוע יכול להביא להתקף פסיכוטי ואיבוד קשר עם המציאות, "להשתגע" ? או שהדברים לא קשורים בדר:כ ביניהם.

פשוט ראיתי לא מזמן כתבה על חייל שחטף התקפי חרדה ובעקבותם התקפים פסיכוטים קשים, צירוף מקרים ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכוזה

הוספת תגובה

• פסיכוזה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2011

תיאורתית מצב חרדה קיצוני וממושך יכול להוביל לגלישה פסיכוטית, במיוחד שברקע יש שימוש בסמים. זה נדיר ולא בדיוק שכיח בקרב הסובלים מהפרעות חרדה באופן כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה ואחכוהול
    נילי
    22/09/2011

שלום רב,
    רציתי לשאול כמה זמן אחרי שתיית אלכוהול מותר לקחת כדור שינה מסוג ברוטיזולאם.
    אני בת 53 ולפעמים אני שותה בין כוס אחת או שתיים של קוקטייל או יין.
    תודה
    נילי

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי שינה ואחכוהול

הוספת תגובה

• לתשומת ליבך שני דברים

עדן מזור
    22/09/2011

1. אלכוהול:
    מומלץ להגביל את כמות השתייה, אלכוהול עלול להגביר את תופעות הלוואי של תרופה זו.

נניח שאחרי מנה או שתיים של אלכוהול תחכי בין שעתיים לשלוש ואז תקחי את הכדור.

2. השפעת שימוש ממושך:
    שימוש סדיר בתרופה זו במשך שבועות רבים עלול להביא לירידה בהשפעתה ככל שהגוף מסתגל. בנוסף, עלולה תרופה זו לגרום התרגלות בשימוש לתקופות ממושכות.
    על כן מומלץ ליידע את הרופא ולהתייעץ איתו.

תרגישי טוב וחג שמח שיהיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה ואחכוהול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2011

אסור !!!
    לא לערבב אלכוהול וכדורי שינה או כל כדור ממשפחת בנזודיאזפינים, יש תגובה בינהם, עלול להיות תופעות לוואי קשות, עד דיכוי נשימה ומוות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור חדש ל-OCD ? - שאלה לד"ר
    אבי
    22/09/2011

שלום ,
    אני בן 35 סובל מ-OCD ומשתמש כעת בפבוקסיל .ניסיתי מספר רב של סוגי כדורים
    כולל האחרון אבל לגבי כולם יש לי תופעות לוואי של הפרעות בשינה או עצירות .
    האם ישנו כדור חדש ללא התופעות האלו ?

תודה

אבי

לקביעת תור
    סגירה
    כדור חדש ל-OCD ? - שאלה לד"ר

הוספת תגובה

• כדור חדש ל-OCD ? - שאלה לד"ר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2011

יש לבדוק בזהירות , יש צורך למיפוי תרופתי, כל תרופה לברר: משך הזמן? המינון ? מהירות השינוי במינון ? מחלות רקע ? תרופות נוספות ועוד...
    רק אז ניתן לשקול שינוי תרופה ואו תוספת. בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אבי
    25/09/2011

תודה על תשובתך !

ניסיתי כל כדור אפשרי משך חודשים ארוכים כל כדור ובכולם היתה תופעה של עצירות או הפרעות בשינה או גם וגם.
    האם ישנו כדור חדש שיצא לשוק בשנה שנתיים האחרונות ?

תודה ,

אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לעדן לגבי וולבוטרין

דינה
    04/10/2011

האם אתה מכיר מישהו שוולבוטרין גרם לו עצבנות - ברמה שכל דבר עיצבן אותו - ורגישות - ברמה שכל דבר גורם התרגשות חזקה מאוד ולא נעימה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופמין או סרוטנין
    רעות
    22/09/2011

הי
    איך אפשר לדעת אם אני צריכה כדורים שמעלים סרוטנין או אולי דופמין? תסמיני הם דיכאון חוסר מוטיבציה חוסר ריכוז ולעיתים אובססיה.
    רופא המליץ לי על ציפרלקס אך הבנתי שעושה בעיות בחשק מיני ואורגזמה וזה משהו שמעוד לא הייתי רוצה. לעומת זאת קראתי על וולבוטרין שעוזר לדיכאון ואנרגיה וריכוז ולא משפיע על חשק מיני כיוון שפועל על דופמין.
    אוף יש ככ הרבה תרופות ופרמטרים וגם הרופא המאבחן מגשש באפלה. אנא המליצו לי!

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    דופמין או סרוטנין

הוספת תגובה

• אנא תשובה?!?!?

רעות
    22/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה חלקית

עדן מזור
    22/09/2011

חוסר ריכוז ומוטיבציה מתקשר למוליכים דופמין ונוראדרנלין.
    עניין של אובססיה מתקשר לדעתי בעיקר לסרוטונין.
    ציפרלקס תרופה טובה נגד אובססיה, בעיקר OCD וצריך מינון גבוה יחסית בשביל לטפל.
    וולבוטרין תרופה טובה מאוד ומטפלת בדופ' ונוראדר' - בעיקר לעייפות, חוסר אנרגיה, חוסר ריכוז וחוסר מוטיבציה.
    שילוב של ציפרלקס וולבוטרין מאוד יעיל ומתאים. אם את מתחילה בציפרלקס אז 5 מ"ג כהתחלה זה המינימום ואם אין הטבה או שהינה חלקית - לשקול להעלות.
    וולבוטרין - טווח 150-300 מ"ג ליום רצוי בבוקר, 150 זה ההתחלתי. שאלי את הפסיכיאטר לגבי וולבוטרין ושילוב עם ציפרלקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני עברתי את אותן שאלות....

רונן
    23/09/2011

ניסיתי בהתחלה SSRI,התרופה פשוט עשתה אותי עייף,אפטי,כמו זומבי לגמרי,ישנתי 13 שעות ביום,הרגשתי שהמוח שלי רדום לחלוטין ולא יכול לחשוב או לתפקד,לאחר 3 שבועות הבנתי שזה נזק כימי למוח והחלטתי להפסיק,
    לאחר מכן אמרתי ננסה את הוולבוטרין כי גם אני חסר מוטיבציה,בעל הפרעות קשב בנוסף לדיכאון ,בשבועיים הראשונים בקושי יכולתי לישון,היו דפיקות לב ,הרגשתי מצד שני קצת הטבה אבל הייתי גם עייף מחוסר השינה שהצטבר לי ,ישנתי בקושי 3 שעות בלילה ,לאחר מכן התחלתי להרגיש שאין שום הטבה במצב רוח,מה גם שלא יכולתי לעשות ספורט כי כל מאמץ הקפיץ לי את הדופק לשמיים,ויותר מכך הרגשתי כל הזמן דרוך כזה ,מה גם שפתאום התחלתי להתקשות בלהזכר בדברים שתמיד נשלפים לי במהירות מהזיכרון,החלטתי לוותר גם על זה .
    בעבר ניסיתי את הרמוטיב שבאמת עזר לי מאוד אך לצערי גרם לנשירת שיער ,בהחלט שווה לך להתחיל לנסות בתרופה הזאת.....התרופות הכימיקליות מלאות תופעות לוואי ואף גורמות להתמכרות וקש הלהגמל מהן...

מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמנם לכל תרופה יש תופעות לוואי

עדן מזור
    23/09/2011

פוטנציאליות רבות אבל לא כל אדם חווה את אותן התופעות באותה הרמה ובאותה הכמות. ז"א, לאחד וולבוטרין יגרום טשטוש ראייה קשה שיפחת עם הזמן ואולי אף יישאר ולשני וולבוטרין יגרום כאבי ראש קלים ביותר שייכחדו שבועיים או שלושה לאחר הטיפול. אני שמעתי על מקרים שבהם ת. לוואי חולפות לאחרי חודש וחצי או חודשיים. ואפשר גם להסתגל לתופעות ולעשות יעילות ויתרונות מול נזק והפסד.

לי וולבוטרין הייתה טובה, לא חוויתי ת.לוואי לא טובות. זה גם תלוי מינון ושוב - זה מאוד אינדיבידואלי.

עוד דבר: רוב התרופות הפסיכיאטריות אינן ממכרות, פשוט תסמיני הגמילה הם מהפסקה - ככל שההפסקה תהיה בדרך הדרגתית ואיטית יותר - לאט ובזהירות לפי הוראת הרופא המטפל (פסיכיאטר כמובן) כך היא תהיה יותר בטוחה. להפסיק 450 מ"ג וולבוטרין בזבאנג זה לא חכם בכלל. ישנם רופאים, שעל מנת להיות בטוחים יותר, מורידים בהדרגתיות של ממש - למשל להוריד 5 מ"ג ציפרלקס כל חודש-חודשיים ואפילו שלושה על מנת לשמור על איזון נפשי וכימי במוח.
    תרופות הידועות לממכרות הן התרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים כמו קלונקס למשל. הם יוצרים תלות (קשה אפילו עם העלייה במינון ומשך השימוש). יותר מכמה שבועות עם קלונקס והגוף והמוח מתמכרים, ויש גם תלות פסיכולוגית מסויימת.
    הגוף צריך מינון גבוה יותר על מנת להשיג את האפקט הדומה וכמו כן תסמיני גמילה יהיו קשים יותר ולכן הכל צריך להיות בפרופורציות ובאיזון וכמובן בפיקוח הרופא.

תרגישו טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

רעות
    25/09/2011

מה יהיה איתנו המדוכאים הא?! העולם המודרני לא הטיב עימנו....:) בכל מקרה תודה לכם על השיתוף והתשובות, התחלתי ציפרלקס ונראה כמה יעזור. ידוע לכם אם יש תופעות לוואי בהתחלה גם של הגברת החרדה והמועקה? זה מה שאני חווה בינתים. ונכון התרגלתי לאסיוול ועכשיו כל ערב בא לי "לעלות על כדור" וזה קצת פחות משפיע כמו בהתחלה אז אנסה להפסיק........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים פסיכיאטרים זה זבל כימי

גיא
    12/06/2016

כדורים פסיכיאטרים זה זבל כימי,הכדורים האלה זה סמים (בהגדרת משרד הבריאות). "טיפול" פסיכיאטרי זה לא טיפול זה מרדים את הבעיה זה מונע ממך להרגיש את מה שקורה סביבך. כדי לטפל בבעיות צריך ללכת לפסיכולוג שנותן לך כלים איך להתמודד עם הבעיות ואיך לפתור אותם. צריך תזונה נכונה צריך לעשות ספורט צריך למלא את הנפש בעשייה וביצירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות בעבודה במישור האישי
    דניאלה
    21/09/2011

ראשית הערה - יתכן שזה א נראה הפורום הכי מתאים אבל חשבתי שיתכן שכאן ינתנו תשובות בעלות זווית מקצועית יותר מממוחים בעלי ניסיון בעומק נפש האדם.
    לכאורה זה התמודדות עם מצב בעבודה מתמשך, אבל יש כאן לדעתימשהו נפשי.
    אודה על ההתיחסות.

מתוך הנחה שאיננו יכולים לשנות אחרים, הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על דרכים להתמודדות עם בוס שהוא בעל אישיות פסיבית אגרסיבית.
    כדי להפוך את זה למיידי ולא סיפורי, הדבר המרכזי היא שנוצרת תחושה איומה של תסכול בגלל ההתנהלות שלו שלמעשה היא בעיני בעיתית ! ההנאה לענות אחרים בהתנה, בעיכוב בדחיה, ממקום של כוח. ולא בכעס גלוי אלה שלווה המחפה על כעס עמוק ויסודי מאוד ונקמני. שלדעתי בא מעברו באישי.
    כל זה יוצר הרגשה שבמקום להנות מהעבודה עם הזמן נוצרת בעצם התעסקות עם הבעיות הטכניות שנוצרות מההתנהלות הבעיתית שלו מולנו העובדים, שימוש שלו במנגנוני זמן במקום מהות, כדי לשלוט באנשים ו"לענות אותם" לראות אותם כועסים מתפתלים בכסאם, ממתינים כי ה"יומן שלו מלא" בעצם בכלום, כאשר הוא מצהיר בריש גלי שמה פתאום הוא הכי עסוק בעיקר ובעצם העובדים מבזבזים את זמנו, כאשר למעשה בכל ישיבה הוא מבזבז את הזמן על שטויות, על פורצדורה גודל האותיות בנייר לדוגמא, נראה כי הוא כל כך מאוים, שכל זה מנגנון הגנה, על איזה מהות של פחד ושקר שהוא חי בו. אבל כל זה לא מעניין באמת, אלאמלא ובכל זאת במקום להתרכז בעבודה פתאום אני מגלה שבעצם המצב הוא שמתעסקים בו ולו בעבודה ! והרי זה רק מקום עבודה !
    הוא כן חד שכלית, עצלן, אבל הפסיביות האגרסיבית מעפילה על הכל.
    בזמן האחרון נראה שהוא נמצא במתח ודכאון עמוק אבל לא גלוי, והוא שותה אלכהול ומזמין חברים למשרדו לשתות יחד.
    יש סימנים פיסים לכך אבל זה כאילו בסטייל !
    הדבר החמור מכל שמי שעובדת איתו במישור של ישיבות מקצועיות לא טכנית כמו מזכירה, אלא ממש ישיבות בחומר מקצועי, אני מרגישה שאחרי כל ישיבה, כאילו הייתי בתהום ואני יוצאת שאובה מכל טיפת אנרגיה פשוט כמו שנשמע, ושמתי לב שאנשים שהוא מרגיש שהם נדחים ממנו או דורשים להתעסק בעבודה, הוא ממעט את הפגישות, ואחרים שנכנעים יותרלגמותיו הוא מזמן יותר, באופן מוזר עוד עובדת אמרה לי את זה, וזרקה לאוויר מילה מאוד מדויקת" טפיל אנרגתי"
    פתאום הבנתי שבעצם הוא חימ החיות הנפשית של העובדים ומעין תחושה שוהא "חי דרכם " וכל ההתנהלות שלו זה ליצור משיכה אליו דרך דחיה, ואז עד שכבר מוזמנים בעצם זה מאפשר את הטפילות הזו" יוצאים שאובים עייפים חלשים, האם נתקלתם פעם בדבר כזה?
    הוא חביב מדי תמיד עם הומור טיפשי חמקן אף פעם לא ישיר.
    התאור נועד להבין את הבחירה שלי לא לשנות אותו כלל או כלל.
    יש עצות איך להתנהל?
    בתחילה בדקתי אולי זו תחושה אישית שלי,
    אבל ישנן כמה עובדות נוספות שגם מרגישות אותו דבר !
    וכמו כן, יש לזה השפעה פיסית ממש גופנית שלא לדבר על רגשית.
    זה מצב מתעתע כי לא מצליחים לשים את האצבע על מה קורה באמת כאן.
    תודה

הוספת תגובה

• זה באמת לא נראה לי הפורום המתאים...

שמוליק
    22/09/2011

אבל בכל זאת...

לעניות דעתי, אם את מרגישה שלא נוח במקום העבודה - אז פשוט תנסי לחפש מקום אחר טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת כדור
    עודד
    21/09/2011

שלום אני שתתי סראקסט 40 אחרי זה 60 כמה שנים החלטתי להורד מינון מי 60 ל30- קיבלתי אחרי חודשים לחץ ומתח נוראי הלכתי לרופאת משפחה ובקשתי ממנה להחליף את הכדור בגלל תופאת הלווא של הורדת המינון והיא נתנה רסיטל 20 עכשיו אחרי 4 ימים מההחלפה יש מתח יותר חזק ולחץ מה עושים האם זה יעבור והאם ההסתגלות מחדש לכדור היא עוד הפעה 4 שבעות והאם הלחץ הכבד קשור להחלפה של הסרוקסט מה עושים תודה תודה ומה עדיף הרסיטל או ציפרליקס

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת כדור

הוספת תגובה

• החלפת כדור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2011

אם סרוקסט עבד , אז למה לשנות?
    לא ברור הראציונל.
    אם המטרה להיגמל ולהפסיק לגמרי SSRI, עדיף פרוזאק
    ( פריזמה) בעל מחצית חיים ארוכה מאוד, הכי קל יחסית להפסיק
    לעומת סרוקסט, בעל מחצית זמן חיים קצרה יחסית וקושי יחסי להיגמל ולהפסיק.
    יש להתייעץ עם רופא מטפל בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה
    ריקי
    21/09/2011

אני לוקחת פריזמה כבר 3 חודשים.
    בדרך כלל זה כדור שהוא לא משמין אבל הרופאה אמרה שלכל בן אדם זה שונה.
    אני שמנתי 2.5 קילו ויש לי תיאבון רב אבל מצב רוחי השתפר.
    אני לוקחת את הכדור 60 מ"ג לOCD.
    ברצוני לשאול האם קיים כדור לOCD שהוא לא משמין ואפילו יכול להרזות?

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה

הוספת תגובה

• פריזמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2011

לדעתי פריזמה במצבך הכי מתאים, יחסית פחות משמין, אם את מאוזנת סביב OCD , לט מומלץ לשנות. יש להתייעץ עם דיאטנית, ספורט ושינוי אורך חיים, אני יודע שזה קשה, אך לדעתי יותר קל מאשר להתמודד עם OCD לא מאוזן וקשה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה