מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מכדורי שינה והרגעהאילן04/10/2011
היי אני בחור בן 30 נגמל מכדורי שינה נוקטורנו וכדורי הרגעה לוריואן שלקחתי במשך שנתיים עקב הפרעות שינה.
רציתי לדעת תוך כמה זמן המוח חוזר לעצמו מרגע הפסקה מוחלטת של הכדורים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מכדורי שינה והרגעה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/10/2011זו שאלה מאוד אינדבידואלית, באופן כללי לא אמור להיות נזק בלתי הפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט בטוח שאני פסיכופת.מאור04/10/2011
שלום,
לפני כחצי שנה חל שינוי במצבי הנפשי, והפסקתי להרגיש.
נהייתי פשוט פסיכופת. נהייתי מניפולטיבי ברמות מזעזעות, שקרן, עשיתי מעשים מגעילים לאנשים, אני משפיל אנשים ונוגע בנקודות הכי רגישות שלהם וניהנה מזה. אין לי מצפון. אני מתגאה בכל המעשים שלי ואני מוצא להם הסבר רציונלי. החבר הכי טוב שלי נהרג ולא הרגשתי כלום, פשוט חייכתי והמשכתי הלאה. ידידה ממש טובה שלי נפטרה, שמעתי את זה והמשכתי הלאה. אני לא מצליח לאהוב יותר אף אחת. אני כבר לא מרגיש נאמנות, והייתי הבנאדם הכי נאמן בעולם. אני עושה הכל כדי להשיג את המטרה שלי, ולא אכפת לי כמה אנשים אני דורס בדרך. אין לי חברים בכלל יותר. אני לא מרגיש רחמים כלפי אף אחד. ידידה באה וסיפרה לי שהיא קיבלה סרטן, אמרתי לה "באסה" והלכתי לישון. עוד ידידה באה וסיפרה ששני ההורים נהרגו, וצחקתי עליה כי היא מאמינה הדוקה באלוהים ונהרגו שני ההורים שלה, והיא עדיין מאמינה. עוד ידידה סיפרה לי שהיא שכבה עם 12 אנשים, קראתי לה שרמוטה, אמרה ששניים מהם אנסו אותה, ואמרתי שזה לא מעניין כי שאר האנשים לא אנסו אותה והיא זונה.
יש לי בעיות עצבים נוראיות, אני לא שולט בעצבים שלי. פעם אפילו שברתי לעצמי את היד עם פטיש. אני מאוהב בעצמי ואני מרגיש שאני יותר טוב מכולם. איבדתי את כולם.
נדיר שאני מרגיש משהו, סוג של עצב או משהו.
ולפני התקופה הזו הייתי האדם הכי אמוציונלי ולויאלי שקיים.
היכן אפשר להיבדק כדי לראות אם אני באמת פסיכופת או לא? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט בטוח שאני פסיכופת. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2011מאור זה שאתה פונה לעזרה ומודע להתנהגות החריגה , זה שם ספק לגבי פסיכופאטיות.
לפי מה שאתה כותב, אתה מוקף בסבל, אסונות ומוות, לא פשוט, למה לא להגיד שאתה משתמש במערכת הגנה פסיכולוגית על מנת ללשרוד את כל הסבל ולא "להתפרק".
אתה מתאר חלקים של חסך נרקציסטי ופגיעה עצמית, אין ספק שמבנה האישיות מכיל קווים מקלאסטר B ( דראמטיות, התנהגות אמוציונלית ולפעמים הרסנית, אקסטרווברטיות).
יש לתכנן טיפול מסודר, בדיקה ואבחנה ,לתכנן טיפול - מענה פסיכולוגי, מענה תרופתי להפרעות נלוות( דיכאון, חרדה, חומרים ממכרים באם יש ועוד..).
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני נטול סרוקואל 300 מ"ג,אובחנתי כאמיר03/10/2011
אני בחור בן 40 הנדסאי,ופתאום לא יודע מה הטריגר שהביא אותי למצב זה.
כל זה החל לפני כ 5 שני,סרבתי ללכת לטיפול כי בהתחלה אמרתי מה לי ולזה ,הרי אני חי חיים נורמטיביים ,לבסוף כשהמצב החל להיות לא טוב,הפסקתי לעבוד הסתגרתי ועוד דברים רבים פניתי לרופא (וטוב שכך)
אובחנתי כסכיזופרן, וחרדתי,ויש לי לא מעט ירידות במצב הרוח (דיכאון )
לסכיזופרניה ולדכאון אני נוטל, סרוקואל 400 מ"ג,
לחרדה קלונקס 4"מ"ג .
שאלתי הראשונה היא, האם הסרוקואל הוא גם כדור אנטי דכאוני?
ברצוני לציין כי תופעות הלוואי של הסרוקואל גומרות אותי,עליה במשקל,כולסטרול,עייפות כרונית,וכו',
אולם עלי לציין שהכדור בשילוב הקלונקס חולל פלאים במובן החיובי של המחלה אך, אני עדיין מרגיש דיכאוני.
בביקור אחרון אצל הרופא הנהדר שמטפל בי,ביקשתי חלופה לכדור עקב תופעות הלוואי שיש לי מהסרוקואל שעושה עבודה נהדרת,עכשיו הגיע הזמן להתקדם שלב נוסף קדימה כי עדיין זה לא זה,ולנסות לחזור לשגרת חיים נורמאליים.
הרופא המליץ שננסה את הכדור ABILIFY,שגם מיועד לסכיזופרניה.
שאלתי השנייה היא, האם גם כדור זה יש בו תכונות אנטי דכאוניות?
לפי מה שהבנתי אין לו את כל תופעות הלוואי שיש לסרוקואל.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
אמיר04/10/2011האם ה ABILIFY יותר טוב מהסרוקואל?
למיטב הבנתי הוא כדור חדש יחסית,האם חולים בארץ מטופלים בו,ומה הפידבק שהם נותנים לכדור ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק05/10/2011שלום אמיר.
אינני רופא, אבל אשיב על פי מה שעברתי מנסיוני האישי:
עד כמה שידוע לי גם סרוקוול וגם אביליפי הן תרופות אנטי-פסיכוטיות, ולא אמורה להיות להן שום השפעה אנטי-דיכאונית, אבל חכה לתשובה מהרופא; אינני בטוח בזה...
לגבי תופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות - אני סבלתי מהן תקופה ארוכה מאד.
תופעת הלוואי שהכי הפריעה לי הייתה עייפות חזקה. הבנתי שגם אתה סובל מזה...
אין ספור פעמים עשו לי החלפה תרופתית ושום דבר לא עזר.
היה לי דיכאון שנבע מכך שלא יכולתי לתפקד בגלל העייפות. אמרו לי שזה דיכאון פוסט-פסיכוטי ונתנו לי כדורים נוגדי דיכאון שממש לא עזרו.
בסוף הפסקתי את התרופות, והכל חזר לקדמותו.
אמנם הרבה מטופלים הפסיקו את התרופות ומצבם התדרדר והם שוב התאשפזו, אבל זה נראה לי חשוב שתדע על האפשרות הזו. לדעתי, אם אתה במעקב, אז אם תהיה הדרדרות במצב, אז הרופא יוכל להבחין בכך ולהמליץ על לקיחת תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמיר09/10/2011כרגע אין מצב שאני מפסיק את הטיפול, ( אני עדיין לא מוכן נפשית היא עוזרת לי מאוד) אולם אני שוקל זאת זה כבר זמן מה,אולי בעוד כמה חודשים .
לעת עתה אנסה כפי המלצת הרופא את התרופה החדשה ונראה מה יהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נטול סרוקואל 300 מ"ג,אובחנתי כ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2011סרווקאל וגם אביליפי , תרופות היכולות לשפר מצב דיכאוני, אך לא תחליף לתרופה נוגדת דיכאון במקרה של דיכאון קשה.
אביליפי - תרופה מעולה, ללא תופעות לוואי מטאבוליות ועליה במשקל כמו סרווקאל.
שווה לישקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה עלליאת03/10/2011
תודה רבה על התגובה מטה בנוגע ל"משחק" עם האפקסור, מה שכן לא קיבלתי תשובה למה ששאלתי, האם תסמיני הבחילות ואי הנוחות במערכת העיכול עלולה להיגרם ממשחק שכזה.
תודה שוב.
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על - תגובה
ד''ר חיים שם דוד03/10/2011תסמיחני בחילה יכולים להיות מ 2 סיבות הא\חת היא התרופה עצמה- השימוש בה. אולם לא נוכל לדעת מה הסיבה לאשורה בגלל שגם הפסקה פתאומית יכולה לגרום לתופעות לוואי בתחום הזה .
לעתים, התופעות גם לא קשורות בהכרח לתופה, וגם את זה צריך לזכור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבחנהאור03/10/2011
כמה חודשים אני מרגישה כאילו מישהו מדבר אלי ולא עוזב אותי לכל מקום שאני הולכת , וכמובן שמחת החיים שהיתה לי התפוגגה ,ובזמן האחרון אולי בעקבות שאני נלחמת במחשבות אלי הראש שלי קופץ מידי פעם ללא שליטה אנא תנחו אותי מה זה יכול להיות???? והאם יש קשר בין הקולות לקפיצות בראש שאין לי שליטה עליהם כך לפחות אני מרגישה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבחנה - תגובה
ד''ר חיים שם דוד03/10/2011אי אפשר לומר מה האבחנה אבל זה יכול להצביע על חרדה.
פני אל פסיכיאטר ואי בטוח שהוא יוכל לתת לך מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תענו בבקשה!!! -שינויי לאחר השתלהאולגה03/10/2011
שלום רב! אני זקוקה נואשות לעצה. אתם די תיקוותינו האחרונה.
בעלי עבר השתלת קרנית ומאז הוא פשוט השתנה. כולם שמו לב לזה: אני, משפחתו, חבריו. הוא אמר שהוא מרגיש דפוק, שהוא רוצה להתגרש, הוא לא מוכן לאכול, הוא עושה ספורט בצורה מוגזמת ועושה דבריו שפעם סלד מהם (עישון, שתיית אלכוהול). לפעמים הוא אומר שהוא מרגיש שכאילו משהו משתלט עליו והוא מבין שזה לא מתאים לו ושהוא פוגע באנשים בדבריו אך אינו יכול לעצור את עצמו. יחד עם ההכרה שיש לו בעיה-הוא אינו מוכן בשום פנים ואופן לגשת לטיפול. מה אפשר לעשות במצב כזה? והאם מצב זה ידוע באנשים שעברו השתלות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו בבקשה!!! -שינויי לאחר השתלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011יש לברר מול רופא משפחה ראשית, תרופות כעת, האם מקבל סטראוידים, האם יש שינוי בתיפקוד המיני - בירור רמת טסטוסטרון וכן בלוטת התריס וכן מומלץ להגיע לבדיקת פסיכיאטר לאחר בירור המצב הגופני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס במקום לוריואןאילן03/10/2011
אני בחור בן 30 לוקח כדור לוריואן 1 מ"ג מחולק לחצי בוקר וערב.
ברצוני להחליפו בכדור קלונקס. כמה מ"ג קלונקס שווה ל1 מ"ג לוריואן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס במקום לוריואן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/20110.5 מ''ג ( חצי בבוקר 0.25 מ'') וחצי בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסורליאת02/10/2011
שלום רב.
נוטלת אפקסור מזה 4 שנים (OCD) בשנה וחצי האחרונות "משחקת" הרבה עם הכדור, המינון הוא 150 מ"ג ביום. אבל - נוטלת אחת ל - 4-5 ימים מזה כשנה וחצי כאמור. במקביל החלו להופיע בחילות ויציאות לא תקינות (לאו דווקא שלשול אבל אי נוחות במערכת העיכול) שמופיעות גם כשנה וחצי. בהתחלה לא קישרתי בכלל ושמתי לב שלמרות שאני לא אחת שסובלת בכלל משילשולים יש לי לעיתים קרובות הפרעות במערכת העיכול (אין לי גם תיאבון רציף , אחת לכמה ימים אני יכולה לחוש רעב ואז לאכול טוב. יש לי 2 ילדים קטנטנים, עובדת המון אז ככה זה יוצא...אני מאוד רזה ולא אוכלת סדיר שנים רבות.
קשה לי לשים את האצבע האם זה קשור לכדור, נבדקתי ע"י גאסטרואנטרולוג לפני שנה ו - 3 חודשים והכל תקין (כמובן שאובחנתי עם IBS), אני מניחה שיש לי גם רגישות ללקטוז, למרות שאני כמעט ולא אוכלת דברי חלב וכבר אין משהו ברור שבגללו מופיעות ההפרעות בעיכול. יש מדי פעם כאבי ראש (אינני סובלת בכלל ממיגרנות, בחורה בריאה בד"כ ואחרי לידתו של בני לפני שנתיין וחצי התחלתי עם כל מיני תסמינים...).
מה שכן, כשאני מתעמקת אני מבינה שבמקביל לתחילת ה"משחק" עם המינון הופיעו ההפרעות בעיכול, כאבי ראש מדי פעם, 3 ארועי ורטיגו בשנתיים האחרונות (שהיו קיימים גם בעבר ואובחנו כ - BPPV)...בקיצור - החלטתי פשוט לברר האם ייתכן שיש קשר.
אני מאוד נזהרת שלא לאכול בחוץ, ולפעמים אני פשוט לא מבינה מה זה היציאות הלא נוחות שיש לי ופתאום קולטת שלא לקחתי כדור כבר 5 או אולי 6 ימים ברצף...
מה ידוע לכם על "משחק" שכזה בכדור? האם עלול לגרום לתסמינים הנ"ל? ממה שמצאתי באינטרנט שלשול אינו תסמין גמילה שכיח, בחילות יש לי המון. ככה אני חיה כבר שנה וחצי וזה מעצבן ממש.
ושאלה חשובה נוספת: אם אני לוקחת אחת לכמה ימים, האם הגוף, כביכול, "חווה" גמילה כל פעם מחדש??...יש מצב שזה כך??
אשמח להבין מה קורה לי.
חן חן.
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011יש צורך להפסיק "לשחק" עם הכדור, לקחת באופן סדיר, מינון קבוע וזמנים קבועים, כחצי שעה לאחר ה אוכל.
מומלץ לפנות לדיאטנית, להסדיר את נושא הדיאטה והמזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ציפרלקסקרן02/10/2011
שלום
ילדתי לפני 10 חודשים והתחלתי ליטול ציפרלקס 10 מ"ג בהוראה של פסיכיאטר לפני כחמישה חודשים. לפני כחודש בערך אחרי תקופה שאני מרגישה טוב מאוד התייעצתי עם רופאת המשפחה שלי איך רצוי להפסיק את הכדורים. הורדתי לשלושת רבעי למשך שבוע אחרי שבוע לחצי במשך שבוע ואחרי שבוע נוסף לרבע למשך שבוע. עכשיו אני שבוע בלי כלום נפשית אני מרגישה מצויין אך כל הזמן מסתובב לי הראש(סחרחורת) אני יודעת שזאת הנטייה שלי כי זה היה קורה לי גם כשהייתי שוכחת פעם אחת. השאלה שלי היא מה כדאי לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011כדאי לראות רופא פסיכיאטר מטפל, לעדכן אותו ולברר את מצבך, מומלץ להיות במעקב פסיכיאטרי , אפילו ללא תרופות, לנטר את מצבך הנפשי , לפחות עוד חצי שנה ואז להחליט לגבי העתיד. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסה ובצקות פריפריותשרית02/10/2011
האם זיפרקסה יכולה לגרום לבצקת בכף רגל (משך טיפול חודש וחצי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה ובצקות פריפריות - תגובה
ד''ר חיים שם דוד03/10/2011זיפרקסה כמו כל תרופה יכולה לגרום לבצקותצ.
יחד עם זאת ההחלטה להפסיקה או לא תלויה בגורמים רבים ובעיקר במצב הנפשי של המטופל והמשמעות של הבצקות הללו מעבר לעניים האסטטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמוטטות עצביםענבל02/10/2011
שלום,
רציתי לדעת אם עברתי התמוטטות עצבים או שאני בדרך לזה מה שקורה זה שכבר פעמיים חודש ואחרי חודש התעצבנתי ולא יכולתי לנשום היו לי נשימות כבדות התחלתי לקבל זרמים שהתחיל בראש וירד לצוואר ואחר כך לרגליים.
הידיים והפנים התעוותו לי ישר הרטבתי את הידיים והפנים והם חזרו למצבם.והכל היה בסדר כאילו כלום לא קרה רק המחשבות שמטרידות אותי למה זה קרה לי ואיך הגעתי למצב הזה?
מה קורה לי? אף פעם לא חוויתי דבר כזה אני מפחדת שאני לא יגיע לאישפוז או שמא אני הולכת ומשתגעת יש לציין שבמשפחתי אין חוסר שפיות או שיגעונות או אישפוזים על דבר דומה אודה על תשובה מהירה אני ממש מוטרדת שזה לא יקרה לי שוב ברגע של עצבים והאם אני צריכה טיפול או שאני יכולה לקחת תרופה או משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמוטטות עצבים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011את מתארת חרדה, יש אופציה לטפל בתרופות ( ממשפחת SSRI כגון פרוזאק) וכן או לבד או בשילוב עם תרופות , טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
ראי באתר שלי פרטים לגבי CBT וטיפול פסיכותרפיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה חדה בזיכרון לאחר נטילת תרופותחושש02/10/2011
נטלתי בתקופה האחרונה 3 סוגי נוגדי דיכאון שונים כאשר הפסקתי 2 מהם עקב תופעות לוואי מרובות ועכשיו נשארתי על רמוטיב,שמתי לב בתקופה הזאת שהזכרון שלי פשוט הדרדר,היה לי זכרון מעולה,והייתי זוכר שמות של אנשים,זמרים וכאלה מלפני 10 שנים ללא בעיה,עכשיו אני מרגיש שאני מנסה להזכר באנשים כאילו שזה עומד לי על הלשון אבל אני לא מצליח לשלוף את השם ואני משתגע מזה,רק אם אני מחפש את השם אני פתאום נזכר ואני לא מבין למה זה עומד לי על קצה הלשון אבל הזכרון לא מצליח לשלוף את השם ...וכל פעם שראיתי את השם אמרתי איך לא זכרתי את זה,וזה באמת היה אצלי בזכרון ולא הצליח לצאת ,זאת תופעה שלא היתה לי מעולם,תמיד זה היה נשלף לי במיידית ואני די חושש שהתרופות גרמו לבעיה בשליפת מידע מהזכרון שלי,מה עליי לעשות במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה חדה בזיכרון לאחר נטילת תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011יש צורך לברר האם היו תופעות לוואי מהטיפול אשר החמירו ( ירידת לחץ דם, עייפות ועוד ..) ,] לא אמור להיות נזק בלתי הפיך מתרופות נוגדות דיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוףאור02/10/2011
כמה חודשים אני מרגישה כאילו מישהו מדבר אלי ולא עוזב אותי לכל מקום שאני הולכת , וכמובן שמחת החיים שהיתה לי התפוגגה ,ובזמן האחרון אולי בעקבות שאני נלחמת במחשבות אלי הראש שלי קופץ מידי פעם ללא שליטה אנא תנחו אותי מה זה יכול להיות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011יש לברר זאת בבדיקה, יכול להיות סיבות רבות וזה לא נכון להיכנס לספקולציות וניחושים ולבלבל אותך, תפני לאיש מיקצוע, תעברי בדיקה מסודרת ואז תקבלי תשובה מדויקת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זייבן עם ציפרלקסאבי02/10/2011
אני מעוניין להפסיק לעשן בעזרת זייבן. האם אוכל להמשיך ולהשתמש גם בציפרלקס
(10 מ"ג ליום) באותה תקופה? אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זייבן עם ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011תאורתית ניתן, יש להיזהר מתופעות לוואי וניטור המצב הנפשי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינווגהשואלת02/10/2011
שלום רב,
הבנתי שאינווגה היא ניגזרת של ריספרדל.
אם כך, באילו מיקרים רושמים ריספרדל ובאילו אינווגה?
שאלה נוספת, במקרה שריספרדל גרם לתופעת לוואי של בעיה בתפקוד המיני, האם יתכן שהחלפת התרופה לאינווגה לא תגרום לתופעה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינווגה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011אינווגה חוסכת את הפירוק בכבד שחייב לעבור רספירדל.
במצבים של רגישות יתר ( SLOW OR FAST METABILISED ) או במצבים שיש שימוש של תרופות נוספות בו בזמן, אשר מתפרקות בכבד ועלולות לפגוע בפירוק רספירדל, השימוש באינווגה עדיף.
לגבי תופעות לוואי , במינוים גבוהים אין הבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)