מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריספרדלשואלת17/09/2011
האם ריספרדל במינון 3מ"ג ביום עלול לגרום בעיות תיפקוד מיני אצל גבר? האם ויאגרה יכולה לפתור את הבעיה? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/20113 מ''ג עלול , מאוד אינדיבידואלי.
ויאגרה לא יכולה לעזור עם רמת פרולקטין גבוהה משנית לתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב ואדרלמיכל17/09/2011
שלום,
האם ניתן לקחת ביחד את התרופה רמוטיב ואת התרופה אדרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב ואדרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011לא !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות הפסקת ויאפקס 150 מגרבן17/09/2011
מהלך שנים רבות נטלתי באופן קבוע פרוזק. לאחרונה ,לפני כחודשיים,הפסקתי, ועברתי לויאפקס.
הפסקת הפדוזק לא השפיע עלי.
לפני כחודש הפסקתי עם הויאפקס.
מאז אני חש לחץ נוראי באזור המצח,אשר החל אולי עם
תופעות אחרות,וייתכן כי ההפסקה הסלימה את מצבי?
האם ייתכן קשר כלשהו בין ההפסקה,ללחץ בראש?
ישירות? בעקיפין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלכות הפסקת ויאפקס 150 מג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011ייתכן מאוד ואף הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים?
רבן18/09/2011אם כך ,שאלותי:
1. אם כה ייתכן והגיוני, הכיצד זה לא נאמר(אפילו לא באותיות הקטנות) של ה"עלון לצרכן"?.
2. לאחר שכבר הפסקתי עם התרופה,ואין בדעתי להמשיך (הנזק השיורי גדול מהתועלת!!)מה ניתן לעשות לשינוי המצב??( מדובר בלחץ בלתי פוסק ובלתי נסבל באזור המצח).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/09/2011לא בהכרח שמדובר בתופעת לוואי, יש לשלול בעיה גופנית תחילה, יש לפנות לרופא משפחה ולהמשיך בבירור לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פספוס כדור ציפרמילענת17/09/2011
שלום רב,
אני נוטלת מזה חודשיים וחצי כדור ציפרמיל 20 מג מדי בוקר, וההשפעה מצוינת
הבוקר שכחתי ליטול כדור. האם עליי לקחת בערב אחד במקומו להמשיך מחר כרגיל לקחת אותו מדי בוקר, או כבר לוותר על הכדור שפספסתי ולהמשיך לקחת את הכדור כרגיל מחר?
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פספוס כדור ציפרמיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011לקחת למחרת כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש יומיומי בדרליןמישהי17/09/2011
אני לוקחת מזה חודש כל יום כדור דרלין 10 מ"ג בשל חרדות שהתחילו לי בעבודה, ובעיקר עם הבוס.
האם יש מניעה להשתמש בכדור הדרלין כל יום ? מבחינה בריאותית וכו'.. לחץ הדם תקין נכון לעכשיו.
אני לא מעלה מינון ואני יודעת שיש אפשרות שהוא כבר לא משפיע והכל בראש שלי. אבל איכשהו אני חייבת לקחת אותו
אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי קוגנטיבי התנהגותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש יומיומי בדרלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011שאלה הקשורה לתיפקוד הגוף, דרלין עובד ל 8 שעות בקירוב, יש לברר צורך, לברר שינוי בלחץ דם ודופק, ליזכור שיכול להחמיר בעיות נשימה ואף לפגוע לעתים בתפקוד המיני. לכן יש לשקול תועלת מול סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבוליתליזה17/09/2011
לבת שלי אובחן לא מזמן הפרעת אישיות גבולית.
מרגע שהיא נולדה היא היתה שונה מילדים אחרים,אפילו שהיתה חברותית מאוד אף פעם לא התחברו ילדים אליה,ז"א לא היתה לה חברה אמיתית וילדים לרוב ניצלו אותה מסיבה אחת או אחרת.כל הזמן גם כן היתה רבה, מתפרצת במהירות וגם באותה מהירות נרגעת.כשהיתה בת 7-8 היו לה מחשבות אובדניות.מגיל 4 הייתי לוקחת אותה לפסיכולוגים ,איבחנתי אותה להיפרקטיביות (מה שלא מצאו).אמרו גם לתת לה רטלין ,אבל אני לא הסכמתי.
רק לפני שנה מצאתי פסיכולוג נהדר שאיבחן אצלה את הפרעה הזו וגם שלח אותנו להסתכלות אצל פסיכיאטר שנתן לה תרופה בשם-ריספונד.
רציתי לדעת האיך תרופה הזאת משפיעה ואם זה עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות גבולית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011ריספונד - תרופה נוגדת פסיכוזה, יכולה לעזור להפחית התפרצויות , לארגן מחשבות ולפעמים לראת את המציאות באופו אמיתי יותר.
התרופה הטובה ביותר , מוכחת מחקרית , בהפרעת אישיות גבולית, SEROQUEL XR , במינון של 300 מ''ג בקירוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב לעומת סימבלטהמיכל17/09/2011
שלום,
לקחתי בעבר סימבלטה ומאחר שעליתי לא קצת במשקל עברתי לרמוטיב.
רציתי בבקשה לברר: אני לוקחת היום רמוטיב במינון מקסימלי, את חומצת האמינו אל- טירפוטאן במינון 1000 מ"ג ואת חומצות האמינו אל - מתינון ואל פניאלינין,
ובנוסף את התוסף sma-e במינון 400 מ"ג ואומגה 3 במינון גבוה.
העניין הוא שלמרות שאני כבר כמה חודשים לוקחת את הטיפול, אני מרגישה עדיין בדיכאון קל.
האם מבחינת הסרוטונין, סימבלטה הרבה יותר עובדת על הסרוטונין מכל הדברים שאני לוקחת, או שאם אעבור לסימבלטה ההבדל יהיה זניח ולא צפוי כל כך שינוי בסרוטונין?
אני מניחה שבעניין הדיכאון יש גם מרכיב סוציאלי ובעצם נסיבות החיים...
אז אני תוהה אם באמת רק העניין הכימי חסר לי, וכן כדאי לי לנסות ולחזור לסימבלטה.
והאם אתה צופה שהעתיד הקרוב תהיה בדיקה שניתן יהיה לעשות בקופת חולים על מנת לגלות בדיוק כמה סרוטונין חסר, ומה מצב המוליכים העיצביים ואם בכלל חסר משהו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב לעומת סימבלטה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011רמוטיב מיועד למצבי דיכאון קלים - בינוני.
חשוב לברר מרכיב פסיכולוגי , סביבתי וגופני ( בלוטת התריס, הורמונים, ל'ד דופק, סוכר ועוד) , ניתן לשקול תוספת של חומצה פולית בפורמולציה משופרת :
L-METHYLFOLATE
אין בארץ רק בחו''ל ( יש EBAY , כמובן שאני לא ממליץ לקנות בחו''ל)
צריך לעשות סדר עם הכמויות של תוספי מזון, מה את צמה ? את צימחונית ?
בהצלחה
מצורף קישור להרצאה קצרה בנושא חומצה פולית ודיכאון עמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות בקשר לטיפול במאניה-דיפרסיה
שמוליק20/09/2011שלום ד"ר דוידאור.
ראיתי את הסרטון, ויש לי מספר שאלות:
כשהייתי באישפוז הסבירו לנו בקבוצת תרופות שהטיפול התרופתי שניתן למחלה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה) הוא מייצב מצב רוח (למשתתפי הפורום שאינם מבינים, מדובר בדפלפט,טגרטול,ליתיום וכיו"ב...).
עוד אמרו לנו, שלא נותנים תרופות אנטי-דיכאוניות, מפני שהן עלולות לגרום למצב מאני, אבל אם מייצב מצב הרוח אנו יעיל מסםיק לפאזה המאנית, אז נותנים גם תרופה אנטי-פסיכוטית(למשל ריספרדל,פרפנאן, טרוקטיל וכיו"ב).
ואמנם, באישפוז השני שלי אובחנתי במאניה-דיפרסיה, ולא קיבלתי תרופה אנטי-פסיכוטית. (באישפוז השלישי האיבחון שונה לסכיזו-אפקטיב ואז קיבלתי, ואין כאן המקום להאריך)...
השאלה הראשונה היא כאשר מגיע פציאנט שמתלונן על דיכאון - כיצד ניתן לדעת אם מדובר במחלה דיכאונית או שמדובר בפאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה.
השאלה השניה היא האם מייצב מצב רוח יכול להועיל כנגד מחלה דיכאונית.
והשאלה השלישית והכואבת:
לתרופות האנטי-פסיכוטיטות ישנם תופעות לוואי קשות; התופעה הקשה ביותר, לדעתי, היא עייפות חזקה, שבעטיה אי אפשר לקום לפני הצהריים. כאשר מגיע פציאנט שמתלונן על דיכאון, ונגיד שמדובר בוודאות בפאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה, למה לתת תרופה אנטי-פסיכוטית? האם לא צריך לתת מייצב מצב רוח? ונגיד שלא הבנתי נכון ושנותנים גם מייצב מצב רוח וגם תרופה אנטי-פסיכוטית (זה יותר הגיוני), האם זה לא מוקדם מדיי לקבוע שמייצב מצב הרוח אינו יעיל דיו לפאזה המאנית והוא צריך תרופה אנטי-פסיכוטית, כאשר הפאזה המאנית עדיין לא קרתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס זה לא הסרטון הנכון...
שמוליק20/09/2011הסרטון ששאלתי עליו הוא זה:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל גלוטמיןגידי16/09/2011
היי אני משתמש בכדור לוריואן. האם מותר לי לקחת תוסף של חומצת אמינו גלוטמין שהבנתי שגם משפיע על גאבא??
האם זה מתנגש או משהו או שאין בעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל גלוטמין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011ניתן להשתמש, אך יש צורך להיזהר, שימוש מופרז בחומצות אמינו לעיתים יכולות להוות גורם לבעיה בריאותית, יש צורך לברר כמויות עם דיאטנית מוסמכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה והריוןעינת16/09/2011
שלום רב,
יש לי אח בן 32 שנים שנישא לפני כשנה לאחר שנים רבות בהן הכיר את בת זוגו. אחי מזה שנים התגלה כדפוס חרדתי, איני יודעת אם אובחן כך אך בשטח הדברים נראו כך. הוא חשש ממפגשים משפחתיים ונטייה לא להגיע למפגשים אלו, חשש ממקקים, בחינות, חשש מאוד גדול מהחתונה ועוד. בנוסף לעיתים נכנס למצבים של דכאון.
אשתו כעת בהריון ומצפה ללידה, הוא נמצא בהכחשה של העתיד לבוא ואומר לעצמו ולסובבים כי לא יחול שום שינוי עם הלידה. בנוסף לכך הוא מקווה מאוד שהעובר יפול דבר שמבטא מרגע שנודע לו על ההריון. לדוג' אם אומרים לו שאסור לעשות משהו במהלך ההריון יאמר: "יופי אני אשמח לעשות זאת ואז תתרחש הפלה" (יש לציין כי הוא מדבר ברצינות ואינו צוחק עמנו), כמו כן מבטא רגש של קנאה גדולה כלפי העובר.
הוא מקבל טיפול פסיכולוגי באופן פרטי, אך נראה כי אין שיפור באמירות והתנהגויות אלו. האם מקרה זה מצריך נטילת תרופות פסיכאטריות?
החשש שלנו הוא שהוא יפתח דכאון לאחר לידה, כמו כן שעשוי יהיה להזיק חלילה למישהו בסביבה.
מה ניתן לעשות במצב זה?
תודה מראש,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה והריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011באם הוא נמצא בטיפול מסודר אצל איש מקצוע ( פסיכולוג קליני, עו'ס ), אז אין משהו נוסף כעת, ניתן לדון בסוגייה עם חבריו ויתר בני המשפחה ולברר את מידת הסבל והפגיעה בתפקוד , באם יש רושם להחמרה ניתן להציע לו בדיקה פסיכיאטרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מרמוטיב ללוסטרלחיים16/09/2011
שלום רב,
עקב חרדות קשות ומתמשכות קיבלתי מרופא המשפחה כדור רמוטיב 500 מ"ג, אותו נטלתי 5 ימים.
לאחר שהחרדות היו בלתי נסבלות פניתי לפסיכיאטר שהמליץ להפסיק את הרמוטיב ולהתחיל ליטול לוסטרל, ועל קלונקס עד שהלוסטרל יתחיל להשפיע.
בעלון לצרכן של הרמוטיב כתוב שאין לשלבו תברופות מסוג .SSRI
העליתי זאת מול הפיסכאטר ושאלתי אותו אם אין צורך לחכות במעבר מהרמוטיב ללוסטרל. לדבריו, אין צורך.
אשמח לחוות דעת נוספת בנוספת, מה מומלץ בד"כ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מרמוטיב ללוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011אכן אסור לערבב עם SSRI , ניתן להיזהר ולהמתין שבועיים טרם התחלת SSRI .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין וגתאיתן16/09/2011
רציתי לדעת אם ניתן לערבב רטאלין 10 - 20 מ"ג עם מיץ גת אורגני (חצי כוס- כוס)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין, אני שוקל 90 קילו.
איתן16/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין, אני שוקל 90 קילו. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011לא !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספנות כפייתיתשכנה שאכפת לה16/09/2011
שלום רב,
יש לנו, מספר שכנים בעיה חמורה עם אחת השכנות. כולנו גרים בבתים פרטיים (קרקע) ויש לנו שכנה מבוגרת בסביבות גיל 70 שאוספת זבל ביתי, ממש פסולת ביתית של בני ביתה וגם בלילה יוצאת ואוספת זבל מהפחים בסביבה, בנוסף לאחרונה בעלה הפך סיעודי והיא אוגרת בכל החצר בנוסף לזבל גם טיטולים שלו עם שתן וצואה. יש לה ילדים שניסו לעזור ולנקות לה אך כול מבצע ניקיון היא ממש מאבדת שפיות - צועקת, צורחת, מרביצה לעצמה. פשוט אישה אומללה. הילדים התייאשו ולא מגיעים יותר ואנחנו השכנים סובלים מריחות ועכברים וחולדות. מה ניתן לעשות? והאם זו מחלה מוכרת? יש תרופה? ממש סליחה על אורך השאלה ותודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספנות כפייתית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011יש לפנות לרווחה / פסיכיאטר מחוזי, לבקש בדיקה פסיכיאטרית. יש צורך לבדיקה על ידי איש מקצוע, כגון עו'ס בשלב ראשון.
ניתן לערב את גורמי התברואה בעירייה במקביל לרווחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגרנות כפייתית
שי שטיקגולד20/08/2013אחת מהמחלות הפחות נעימות שאנשים עלולים לחלות בהן, זו מחלה של אגרנות כפייתית, וזאת כיוון שמדובר על מחלה מורכבת ביותר. אנשים שהם אגרנים כפייתיים נוטים לאסוף לבתים שלהם מכל הבא ליד, מבלי בכלל לבדוק האם מדובר על משהו שהם יכולים לעשות בו שימוש כלשהו או לא. יש אנשים שאוספים מכשירי חשמל ישנים, בגדים ישנים או כל מיני קרעי עיתונים, ומה שמשותף לכל האגרנים, הוא שאין להם גבולות. לעולם לא מגיע השלב שבו הם אומרים שכבר יש להם מספיק דברים בבית, כך שדירות של אגרנים כפייתיים הן דיות מוזנות ביותר. חברת שי שטיקגולד פינוי אגרנות כפייתית זוהי החברה שאליה כדאי לפנות אם רוצים לעזור לאדם שהוא אגרן ואם רוצים להזמין לו שירות מקצועי ויעל של פינוי אגרנות כפייתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נעשה בהסכמת האספן
שמוליק20/08/2013שלום שי.
קודם כל, זה משמח שיש אנשים אכפתיים כמוך. כל הכבוד לך :-)
שם הפינוי נעשה בהסכמת האספן, אבל ככל הנראה מהשאלה, לא נראה שאותה אישה תסכים לכך...
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפינוי חפצים מדירה של אגרן כפייתי
שי שטיקגולד21/08/2013פינוי דירה של אגרן כפייתי היא תהליך לא פשוט כלל ויש לבצע אותו ברגישות ובצורה מקצועית. חברות המתמחות בסוג זה של עבודת פינוי דירה בדרך כלל מעסיקות אנשי מקצוע שכל תפקידם הוא לנהל משא ומתן מול האגרן הכפייתי בעניין גורל החפצים שלו. אגרן כפייתי לא יסכים להיפרד מהחפצים שלו בקלות, ולכך יש צורך באנשי מקצוע אשר יודעים איך לדבר עם אדם כזה בלי לגרום לו לאבד את העשתונות ולהתייחס אליו בכבוד לאורך כל התהליך. אני שי שטיקגולד מפנה דירות של אגרנים כפייתים בסבלנות ונהנה מאוד, אני מסתמך רבות בעבודתי על ניסיוני האישי שכן המציאות משתנה מבית לבית, ומחייבת מציאת פתרונות, כמובן שפינוי דירה אחד אינו דומה לקודמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכנראה שיותר קשה לשכנע מאשר לפנות
שמוליק21/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגרנים כפייתיים
איתן25/10/2015מסכים לחלוטין עם שי. אני פניתי לחברת דרור פינויים לאחר שקיבלתי המלצה. בדירה היה ציוד מחשבים מיושן רב אשר עמד לגובה הקירות בצורה מסוכנת. חייב לציין שיש חברות שיודעות כיצד להתנהל מול אגרנים כפייתיים וכדאי לדעת למצוא כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לויפאקסחגית16/09/2011
שלום, מזה שנתיים אני נוטלת ויפאקס 150 עקב התקפי חרדה.
במשך תקןפה זו הרגשתי מעולה,.לפני 3 חודשים התחלתי להוריד במינון הכדור עד להפסקתו לפני שבועיים.
מאז חזרו התקפי החרדה ואני מעוניינת לחזור לטיפול.
שאלותיי הם: 1- האם יש בעיה לחזור לאותו כדור(ויפאקס) לאחר הפסקתו(הרופא שלי טוען שלא ניתן לחזור לויפאקס לאחר שעשיתי ממנו הפסקה)
2. עפי המרכז הטראטולוגי , נטילת הכדור בזמן הריון אינו מהווה גידול באחוזי סיכון למומים.
האם עפ"י מידע זה ניתן להשתמש בכדור בזמן הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לויפאקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011ניתן לחזור לטיפול שבעבר היה מומלץ - לפעמים עדיף.
3 חודשים ראשונים של ההריון - באם אפשר , עדיף ללא טיפול תרופתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה ל-OCDא15/09/2011
האם קיימת תרופה שיכולה לעזור שלא גורמת ל:
1. בעיות שינה (עוררות גדולה או לחילופין עייפות גדולה - כמו אנטיפסיכוטיות)
2. בעיות בתפקוד המיני (גם בסיכוי נמוך)
3. עצירת שתן (גם בסיכוי קלוש) - היה לי מקרה כזה, כנראה בגלל אנטומין ודע היום אני בפחד מזה.
?
הבנתי שהתנאי השני כבר פוסל את כל הכדורים.
בנזודיאזפינים גם לא פתרון כי לתווך ארוך הגוף מתרגל, וגם לא נראה לי שהם ממש מרגיעים אותי.
האם קנאביס רפואי יכול לעזור?
יש לי OCD חמור כבר 7 שנים (אני בן 25), אני לא לוקח כדורים יותר מחצי שנה כי תופעות הלוואי האפשריות שלהם (ראו המשך) הם בעצם הפחד של ה-OCD (אני מפחד שלא אצליח להירדם, מה שגורם לבעיות שינה, וכו') ואם אני אקח אני אכנס עוד יותר לחרדה.
בתחילת השנה עשיתי טעות ולקחתי פלוטין בזמנו ואז נכנסה לי מחשבה טורדנית נוספת רק בגלל הפחד מתופעת הלוואי (2).
בזמנו עבוד מחשבה טורדנית (כשהייתי בן 16) אחרת טיפול של כמה חודשים עם סרוקסט+ריספרדל עם CBT נכשל לחלוטין ורק גרם נזקים. המחשבה עברה לי כמה חודשים אחרי שהפסקתי את הטיפול באופן ספונטני.
מגיל 18 שנכנסה המחשבה לקחתי פלוטין שגם לא עזר לדעתי כלל, אבל בלחץ של המשפחה שטענה שזה עוזר המשכתי לקחת עם הפסקות והתחלות של חצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה ל-OCD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011אכן אתה פוסל את רוב התרופות.
תפנה לטיפול CBT , התנהגותי קוגנטיבי, טיפול בשיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ותופעות לוואיהללויה15/09/2011
שלום לרופאי הפורום,
לפני חמישה שבועות קיבלתי ציפרלקס בשל התקפי חרדה ודיכאון שמעולם לא חוויתי. וזאת כתוצאה מפרידה מבן זוג שהביאה אותי לתחושת ריקנות כללית. אני בת 42. רווקה.
הפסיכיאטר המליץ לי להתחיל ב-10 מ"ג ולעלות בהדרגה ל-15 ול-20. לאחר 4 שבועות (לפני שבוע ) עליתי ל-20. בתחילה שתיתי את הכדור בבוקר אחרי אוכל.
הבעיה היא שאני חשה תופעות לוואי קשות ביותר- עייפות גדולה מאוד ממש ישנוניות, בחילות, רצון להקיא, צרבות, עצבנות, אי שקט, הזעות.
בגלל העייפות ותופעות הלוואי, הומלץ לי להתחיל לשתות את הכדור בלילה לפני השינה ואכן כך עשיתי בשלושת הימים האחרונים. ביומיים הראשונים היה בסדר אך היום התופעות חזרו על עצמן ביתר שאת, וכל הבוקר הייתי מנומנמת מאוד, והיו לי כל אותן התופעות האחרות שהזכרתי, וממש התקשתי לעבוד.
אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות, התור שלי לרופא הוא מאוד מאוחר. רע לי מאוד בשל התופעות וזה גורם לי סבל נוראי.
יש לציין כי החרדה ותחושת הדיכאון פחתו במעט אך לא לגמרי. עדיין יש לי התקפי חרדה אם כי קלים יותר.
האם לדעתכם אני צריכה להחליף את הכדור? שהרי 5 שבועות זה מספיק זמן לא? איני יכולה לשאת יותר את תופעות הלוואי, וגם לחרדה זה לא לגמרי עוזר.
אודה על חוות דעתכם.
תודה נסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי
גוי15/09/2011תאמיני לי גם לי זה קורה ולא יודע מה לעשות כל הרופאים האלה יודעים רק כסף אבל בשעת אמת לאף אחד אין תשובה חוץ מהתרופות האלה אם יתנו לך תשובה עניינית אשמח לשמוע ...בנתיים אסור לך להתאייש והתופעות האלה יעברו לך מה שנאמר לי שאלה הפרעות יחסית קלות מאוד לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עומר18/09/2011היי נסיה,
אני לוקח לוסטרל 50 מ"ג (זה כמו 20 מ"ג ציפרלקס המינון שונה פשוט)
תופעות הלוואי של משפחת כדורי הSSRI בדר"כ עוברות, תני לזה עוד שבוע-שבועיים, כי לפעמים לוקח חודש-חודש וחצי עד שהתופעות עוברות, למרות שזה פחות שכיח.
תתקשרי לפסיכיאטר שלך ותבקשי להקדים את התור בדחיפות המירבית, חבל שסתם תסבלי! אולי את באמת צריכה להחליף את הכדור לכדור אחר מאותה המשפחה.
אגב אני למשל התחלתי עם ציפרלקס ועברתי ללוסטרל אחרי זמן מה, הוא לא עשה אותי ישנוני ותופעות הלוואי שלו היו קלות וחלפו מהר מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להחליף תרופה אצל רופא משפחה
טניה18/09/2011היי, נשמע שאת ממש סובלת, נסי לפנות לרופא/ת משפחה שלך - הם יכולים לתת מרשמים לתרופות נגד דיכאון. אני מכירה אנשים שמעולם לא ביקרו פסיכיאטר אלא קיבלו מרשם לנוגד דיכאון מרופא/ת המשפחה שלהם.
בנוסף, אני ממליצה על רסיטל או על וולבוטרין - שתי התרופות האלה מעולם לא גרמו לי לתופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להחליף תרופה אצל רופא משפחה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011באם תופעות לוואי לא חולפות,
יש לנסות להוריד מינון
יש לשקול שינוי לתרופה אחרת
יש לברר שתיה ,נוזלים, לברר דופק לחץ דם , לעיתים ירידה
בלחץ הדם או דופק נמוך יכולים להחמיר את העייפות.
לישקול טיפול פסיכולוגי בשיחות ואולי להפסיק תרופות בהדרגה - גם אופציה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי לוולבוטרין..
דינה04/10/2011לקחתי אותה בערך חמישה שבועות והרגשתי עצבנות ורגישה בטירוף. כל דבר עצבן אותי וכל דבר שקראתי והיה בו אלמנט של רגש גרם לי תחושת צער חזקה מאוד, ברמה בלתי נסבלת. אני לא יודעת אם זו תופעה מוכרת. כמובן שאשמח לשמוע אם זה קרה למישהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)