מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דו קוטביתאני12/01/2011
לאחרונה אובחנתי כדו קוטבית ואני נוטלת דיפלפט, האם זה משפיע על הזיכרון ועל הריכוז ואם כן כיצד אפשר לשפר זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דו קוטבית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/01/2011באופן כללי , באם הרמות בדם של דפאלפט מעל 100 יכול להוביל לישנוניות וירידה בריכוז , מומלץ לעקוב אחר רמות בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוזאילנה אלבז12/01/2011
בוקר טוב
ברצוני לדעת האם ילד עם הפרעת קשב וריכוז צריך לראות גם פסיכיאטר,או אפשר להסתפק בנורולוג.
ומה דעתכם על הרטלין? או אם יש חומר בקשר לנושא הזה יתרונות חסרונות השלחות אשמח לדעת.
תודה אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/01/2011היי אילנה , נוירולוג אכן מספיק. ריטלין טיפול מקובל ויעיל, המשפר משמעותית את הסיכוי לחיים נורמאטיבייים. לפרטים לגבי הפרעת קשב וריכוז, את מוזמנת לישמוע הרצאה שלי בנדון,התארחתי ברשת א', מופיע באתר שלי בדף שידורי הרדיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב וריכוז
אילנה אלבז12/01/2011תודה ד"ר יונתן אשמח להתרשם מההרצאה שלך ויום מבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהרות12/01/2011
שלום
הייתי נוטלת זיפרקסה 7.5 מיליגרם וגם פרטן פעמיים ביום עקב תופעות לוואי- גילגולי עיניים אז הרופא החליף לי לזיפרקסה ולווטאב 10 מיליגרם ועדיין יש לי לי תופעות לוואי שנמאס לי מהן- גילגולי עיניים מה לעשות זה מפריע לי בחיים נמאס לי מזה אילו עוד תרופות אנטי פסיכוטיות קיימות שלא יגרמו לי תופעות לוואי, ואציין גם שחליתי בחוסר פעילות של בלוטת התריס, הרופאה שלי הודיעה לי עקב בדיקות דם שעשיתי בגלל כאבי ראש, וקראתי על הזיפרקסה שיש לה תופעה הרסנית על מערכת הבלוטות האם בגלל הזיפרקסה יש לי חוסר פעילות של בלוטת התריס?האם צריך להחליף תרופה? מה עושים עם תופעות הלוואי? אני במצוקה נפשית וחושבת שעדיף למות (בעיקר בגלל התופעות לוואי).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/01/2011תתיעצי עם רופא מטפל לגבי : סרווקאל , אביליפי או סרדולקט, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!שירה11/01/2011
אני בת 26 ועקב חרדות + בעיות שינה + קיבה רגישה ולאחר המון המון בדיקות, הגסטרו שלי והפסיכיאטר שלי (שהייתי אצלו פעם ראשונה) קבעו שאני צריכה לקחת חצי כדור של התרופה בשם "מירו" כדי ללכת לישון וכדי שיהיו לי פחות בחילות.
בקיצור לקחתי ואכן נרדמתי כמו שצריך אך לא רק שכל היום אחרי זה הרגשתי מוזר ועייפה בצורה מאוד מאוד לא שגרתית אלא גם כל פעם שניסיתי להירדם אם זה בצהריים או בלילה, ממש ברגע הקטנטן הזה לפני שבן אדם נרדם, קיבלתי כמו שוק חשמלי, סוג של עווית אפילפטית ורעד מטורף בגוף וחזרתי לעצמי, וככה איזה 6-7 פעמים שניסיתי להירדם וקיבלתי בדיוק באותו רגע את השוק החשמלי הזה..שאני אפילו לא יודעת איך לקרוא לו.
בסופו של דבר נרדמתי ולא הרגשתי יותר שוקים חשמליים, אבל בחיים שלי לא היו לי תופעות כאלו מכדור!
מה אני אמורה לעשות? אני מאוד לחוצה.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/01/2011יש צורך לעדכן את הרופא המטפל וליבדוק סיכון מול תועלת באם להמשיך או לא , בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות ומסוכנותחדווה11/01/2011
אדם שנחשד כמסוכן עבור בתו, שאותה הוא מקבל לסופי שבוע, הוערך כסובל מהפרעת אישיות נרציסטית. האם אבחנה זו לבד, מעלה את הסיכוי למסוכנות אצלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות ומסוכנות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/01/2011אי אפשר להתייחס לשאלה שלך, זה הרבה יותר מורכב,פארמטרים חשובים לניבוי מסוכנות: עבר אלים, סמים, אלכוהול, אימפולסיביות ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פסיכיאטריחדווה11/01/2011
ברצוני לשאול לגבי דיוק באבחון פסיכאטרי. האם למשל אדם הלוקה בהפרעת אישיות נרציסטית (לדעת הסובבים אותו) אך הוא מתוחכם מאד, יכול לעבוד על הפסיכיאטר ? ואם לא, האם ישנו מקרה מדווח כל שהוא על מאובחנים שהצליחו לעבוד על המערכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכיאטרי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/01/2011אבחנה בפסכיאטריה מתבססת על תצפית ותיאור ( OBSERVATION AND DESCRIPTION ) , תיאור מפי המטופל, תצפית על התנהגות על ידי הרופא, הבעות פניו, אי שקט וכו'..
חשוב ליזכור, פסיכיאטר בראש ובראשונה רופא ולא חוקר שב'כ, המטרה של הפסיכיאטר זה להפחית סבל ולהחזיר לתפקוד ככל שניתן. התפקיד לא לחפש שקרנים.
מניסיון אישי בחדר מיון, יעוץ בבתי חולים ושנה במחלקה משפטית בבית חולים, די פשוט לזהות שקרנים, אך זה לא המטרה הראשונה שלנו.
לא ברור לי למה אדם עם הפרעת אישיות נרציסטית יבוא בכלל לפסיכיאטר לבדיקה לשם סיפורי שקרים ? ( אם מדובר בניסיון להוציא כסף או פילילי זה קל, כי יש עו'ד בתמונה ואז חייבים לשלול רווח משני )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של רסיטלאנונימי11/01/2011
יש לי כאב כרוני 11 שנים.
לפני חצי שנה התחלתי לקחת רסיטל במינון עד 60 מ"ג ועדיין חמישה חודשים עם רסיטל הייתי מיואש ועם מחשבות אובדניות.
לפני חודשיים התחלתי לקחת רסיטל במינון של 80 מ"ג ומאז מצב הרוח נהיה טוב, החיים הפכו מסבל לדבר גם חיובי, הכאב נהיה איכשהו נסבל. בקיצור שינוי דרמאטי.
השאלה שלי איך אני יודע שאני לא בדרך למאניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
אנונימי11/01/2011בנוסף אני לוקח 10 מ"ג של זיפרקסה כתרופה להקלה בכאב, וכמיצב למצב רוח.
חשוב לציין שאני ישן מצויין בכל לילה 9 - 10 שעות בממוצע (בגלל הזיפרקסה שמאוד מרדימה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/01/2011טיפול בכאב כרוני בדר'כ תרופה ממשפחת SNRI - מעקב ספיגה של סרוטונין ונוראדרנלין, היום מקובל סימבאלטה, אך אלטרול, איקסל ועוד יעילים גם. ( SSRI לא יעילים בדר'כ לכאב) לגבי החמרה - מצב מאניפורמי, יכול להתחיל כרגזנות , הפרעות בשינה קיצוניות ופעילות יתר, מומלץ לדון בנושא טיפול מתאים לכאב עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנפרניל sr וריטליןאריק11/01/2011
שלום וברכה,
אני בן 26, לוקח כל יום 150 מ"ג אנפרניל sr ו 10 מ"ג אסיוול. אני אמור לעבור מבחן tova ונאמר לי שלפני השלב השני של המבחן אני אקבל ריטלין האם אמור להיות בעיה בשילוב עם התרופות שאני לוקח?
כמו כן רציתי לשאול האם בשמחות וכדו' מותר לי לשתות כוסית וויסקי או כוס בירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנפרניל sr וריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/01/2011יכול להיות בעיה עם האנפרניל,דורש זהירות, יש לעדכן את הרופא המטפל ולפני המבחן, ככלל אצבע: אסור להשתמש באלכוהול או סמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת רספידל לתקופה ארוכהמור11/01/2011
האם נטילת רספידל לתקופה ארוכה פוגמת ביעילות הכדור לאחר תקופה מסוימת או שיעילותו נשארת ללא שינוי לאורך השנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת רספידל לתקופה ארוכה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/01/2011באופן תיאורתי יש סיכוי שבמהלך הזמן יהיה ירידה באפקטיביות בגלל הסיבה: שחסימה ממושכת של קולטן D2 ( דופאמין ) מובילה את המח ליצור יותר קולטנים כאמצעי התייעלות לחוסר יחסי, המצב יכול להוביל לרגישות יתר HYPERSENSITIVITY לדופאמין, ואז יש סיכוי לתופעות לוואי וחזרה של סימפטומים של המחלה. באופן מעשי,יש רבים מהמטופלים החיים עם מינונים מתאימים שנים רבות ללא בעיה מיוחדת,הנושא אינדיבידואלי, תלוי רבות בגורמים נוספים כגון: שימוש בסמים, לחץ מהסביבה והמשפחה, מחלות גופניות, תרופות נלוות ,תיפקוד הכבד ועוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ברסיטל - בהדרגה?מור11/01/2011
שלום,
בעקבות משבר שחויתי לאחרונה וממנו עדיין לא התאוששתי המליץ לי רופא משפחה ליטול כדור רסיטל - אחד ליום. שאלותי:
1. האם אני אמורה להתחיל עם כדור שלם ביום או להעלות את המינון בהדרגה?
2. אני מעוניינת לקבל את הכדור לתקופה של 4-5 חודשים ואז להפסיק. אפשרי?
3. הפסקת נטילת הכדור - בהדרגה?
4. האם קיים חשש שהכדור יגרום לנזק רב יותר לאחר נטילתו? כלומר לאחר שאפסיק את השימוש בו, אחווה תחושות קשות יותר בגלל נטילת הכדור? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברסיטל - בהדרגה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/01/2011היי מור,
1. מומלץ להתחיל חצי כדור למשך שבוע ואז לעלות.
2.אפשרי לקחת לתקופה קצרה, ההמלצה, לאחר השגת שיפור קליני, מומלץ מינימום לעוד חצי שנה במינון היעיל. ( תלוי במספר האפיזודות בחיים וחומרתם )
3.הפסקת הטיפול בהדרגה, ביעוץ עם רופא מטפל ועל פי שיקול קליני.
4.באם מדובר בהפרעה קלה, לא סביר שיגרום נזק לאחר הפסקה מסודרת ותחת פיקוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת קנאביסaaa11/01/2011
שלום, אני סובל מבעיות נפשיות (הפרעת אישיות מאשכול B-האבחנה המדוייקת לא ברורה וגם מ OCD) ללא שום שיפור מהותי במהלך הטיפולים שאני עושה ועל כן בדקתי אפשרות להשיג אישור רפואי לצריכת קנאביס. הבנתי שבשלב זה לא נותנים זאת לאנשים עם בעיות נפשיות מלבד הסובלים מפוסט טראומה, אינני סובל מפוסט טרואמה ועל כן אינני יכול לקבל, לפחות בשלב זה. מסיבה זאת אני מעוניין לצרוך באופן עצמאי לניסיון אך חשוב לי לעשות זאת באופן הזהיר ביותר מכיון שאני מודע שיש סיכונים בדבר.. רציתי לשאול מה הם המינונים שמקובל לתת או להתחיל לתת באופן רפואי (על אף שאני מניח שזה עשוי להשתנות בין אנשים עם בעיות שונות אבל אם ניתן לכוון אותי בכל זאת אשמח משום שאין לי שום ניסיון..) כדי לדעת בכמה להתחיל ומה חשוב לדעת לפני שאני מנסה בפעם הראשונה.. תודה רבה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה קטנה..
aaa11/01/2011אני רוצה לציין שדיברתי עם פסיכיאטרית שאמרה לי שלא אוכל להשיג שיפור מהותי במצבי מצריכה של גראס אלא תחושה נעימה באותו הזמן בלבד אבל עדיין אני רוצה לנסות ולראות מה יהיה אך כמו שציינתי חשוב לי לעשות זאת באופן הזהיר ביותר.. שוב תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה קטנה.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/01/2011מומלץ להתייעץ עם רופא המטפל המכיר אותך, המלצת שימוש מרחיאונה בפסיכיאטרה לא שכיחה . ( יותר שכיח בכאב עמיד, מחלות כרוניות קשות עם תופעות לוואי של בחילות, כאבים, איבוד משקל הגוף וכו'')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך זאת אני יודע כפי שציינתי
aaa12/01/2011בעצמי.. לכן רציתי לבדוק את נושא המינון שנותנים למי שנותנים על מנת שבבואי לעשות זאת באופן עצמאי אעשה זאת באופן הזהיר ביותר.. הפסיכיאטרית הנוכחית שלי אמרה לי כשדיברתי איתה על כך הבוקר שהיא לא אמורה לדעת שמטופל שלה יצרוך גראס, שהיא לא מבינה בזה וושאם אני מעוניין אז לדבר עם בי"ח אברבאנל אך מכיוון שאני יודע שהם לא יתנו לי אלא רק רוצה לברר שאלה כללית נראה לי לא לעניין לצלצל אליהם בשביל זה אם אפשר לברר דרך מישהו אחר.. לעומת הפסיכיאטרית הנוכחית שלי, פסיכיאטרית אחרת שטיפלה בי בעבר שנתקלתי בה בבי"ח שאני עושה את המעקבים אצל הפסיכיאטרית הנוכחית בכלל לא "נפלה מהכסא" כשאמרתי לה שאני שוקל לעשות זאת, רק אמרה לי שאם לנסות אז גראס ולא משהו אחר ( אז בטוח שזה מה שאעשה ואם זה לא יעזור אצטרך לחשוב טוב טוב מה הלאה) אך גם לשאול אותה פרטים לגבי הנושא נראה לי לא לעניין אם אפשר לברר באופן אחר כי היא כבר לא רופאה שלי.. אם אוכל לקבל מענה לגבי נושא המינון או דברים אחרים שכדאי לדעת בטרם אני מנסה באופן עצמאי אשמח ואני לחלוטין לא אראה זאת כהמלצה מרופא באתר שאנסה גראס אלא כמענה למישהו שממילא החליט על דעת עצמו לנסות כיצד לעשות זאת באופן הזהיר ביותר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בעת לקיחת נוגדי דכאוןעפרי11/01/2011
שלום,
אני לוקחת באופן קבוע סרוקסט במינון נמוך (10 מ"ג ליום), ואני רוצה לעשות טיפול להורדת שיער. נאמר לי שזה לא מומלץ כיון שהעור שלי רגיש לכוויות בגלל התרופה. האם זה נכון לגבי כל הטיפולים שיש בהם הבזקי אור על הגוף? (SHR, IPL). האם זה מאוד בעייתי או שאפשר לנסות בכל זאת ולראות איך אני מושפעת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בעת לקיחת נוגדי דכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/01/2011זה נכון ש SSRI יכולים לשנות את ריגישות העור לקרני השמש, אך זה נושא אינדיבידואלי ולא גורף, ניתן לנסות לאחר התייעצות עם רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפה בין תרופותרוני11/01/2011
שלום רב , אני לוקחת סרוקסט זה מס שנים+קלונקס מאחר ששמנתי מאוד מהתרופה ברצוני להחליף לפריזמה אנא כיצד לעשות את השינוי כדי לא לסבול מתופעות ההחלפה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפה בין תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/01/2011ההחלפה אמורה להיות איטית מאוד ותחת פיקוח רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בי פולארית - זכויותאור11/01/2011
אני בן 36, אובחנתי ע"י פסיכיאטר בהפרעה בי פולארית וטופלתי פסיכולוגית ע"י פסיכולוג מטעם קופת חולים, בנוסף אני לוקח כל יום 4 כדורי ליתיום וציפרלקס, אני מובטל מזה 5 חודשים ומרגיש שאינני מסוגל לחזור לעבוד עקב דכאון עמוק, רציתי לדעת האם יש לי זכויות כלשהן/השלמת הכנסה בגופים כמו ביטוח לאומי וכו, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בי פולארית - זכויות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/01/2011כן יש לך זכויות, תפנה לביטוח לאומי, תקח טפסים של נכות נפשית, תמלא בעזרת רופא פסיכיאטר ותגיש. באם תוציא מעל 40% נכות נפשית, תיהיה זכאי לסל שיקום, כולל: קיצבה, לימודים, מגורים, חופשות, טיפול שיניים ועוד.. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחור בריא ללא עבר רפואי, קיבל התקף פסיכוטיענת10/01/2011
שלום רב,
בן זוגי, בחור בן 23, בחור בריא ללא עבר רפואי, קיבל התקף פסיכוטי לפני יומיים.
קצת רקע עליו, הוא נוטל כדורי ציפרלקס כחצי שנה עקב תקופת לחץ שעבר, יחד עם זאת הוא מעשן גראס רפואי כ3 חודשים מכייון שחולה במחלת הירשפרונג והתעוררה בעיה קלה שהיה צריך לטפל בה בעזרת ניתוח מסוים והוא הצליח להוציא אישור רפואי למריחואנה לשיכוך הכאבים שהיו לו כתוצאה מבעיית המעיים. לפני כשבועיים החליט שאין לו צורך עוד בנטילת כדורי הציפרלקס והפסיק במכה אחת על דעת עצמו ללא התייעצות רופא. במהלך השבועיים האלו חלה התדרדרות במצבו הנפשית שבהתחלה לא ייחסנו לה חשיבות עד שהוא הגיע למצב שהוא מסוכן לעצמו ולסביבה ואינו שולט במעשיו. הוא סבל מהזיות ופרנויות. לבסוף הוא פונה לבית החולים ואושפז בהסכמה. נכון לעכשיו הוא נמצא בהסתכלות כבר יומיים.
שאלותי הן: האם זה התקף פסיכוטי או שזו יכולה להיות סכיזופרניה? כמה זמן ייקח לו לחזור לעצמו? והאם ההחלמה מהתקף פסיכוטי היא מלאה או שנשארים ליקויים וצלקות נפשיות? האם יוכל לחזור לתפקוד מלא ואם כן תוך כמה זמן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
ענת10/01/2011ממה שסיפרתי, מה יכול להיות הגורם שעורר את ההתקף הפסיכוטי? הגראס? הציפרלקס? השילוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
ענת10/01/2011כמה שעות אחרי, אולי 5-6 שעות הוא הגיב לסביבה כבר בצורה יחסית רציונאלית. הוא הבין שקרה לו משהו ושהוא איבד שליטה על עצמו. היום יומיים אחרי, הוא מדבר לעניין לעיתים אפשר לשכוח שהוא עבר התקף פסיכוטי ונראה שהכל מאחורינו עד שמידי פעם יש לו הבזק של הזיה/ פרנויה. הוא חושב שאנחנו, משפחתו וחבריו לא רוצים להוציא אותו מהאשפוז והוא חושב שבגלל שסיפרנו את מה שסיפר לנו על התגלות אלוהים אליו וכאלה דברים הזויים אז הוא הגיע לבית החולים. כעבור מספר דקות המחשבות הללו חולפות לו ונראה שהוא חזר לעצמו. מה זה יכול להעיד על מצבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף פסיכוטי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/01/2011ענת קשה לענות באופן כללי וחד משמעי, הדבר תלוי ומאוד אינדיבדואלי, יש גלישות פסיכוטיות, מצב פסיכוטי קצר אשר חולף ללא בעיות, יש מצבים פסיכוטים עד חודש( BRIEF PSYCHOTIC ) וכו''. יש להמתין לבירור המצב באשפוז ותגובתו לטיפול. אם העבר שלו עד כה, כלל הישגים אקדמיים חברתיים וכן תמיכה משפחתית וחברתית טובה, יש סיכוי שיחזור לתיפקוד משביע רצון, אך יש להמתין לתגובה והחלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)