מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת התעללות מינית על הדור הבאאילנה31/01/2011
חברתי בת 45, גרושה ואם לשתי בנות (בגיל העשרה), מקבלת קצבת נכות נפשית מביטוח לאומי בגין התעללות פיזית ומינית שעברה בידי הוריה כשהיתה בת 6. האם ההתעללות שעברה האם בילדותה יכולה להשפיע מבחינה גנטית על בנותיה? האם הן עלולות לסבול מבעיות נפשיות בעתיד? האם הן עלולות לפתח בעיות נפשיות יותר משאר האוכלוסייה - כמו תופעות של דיכאון אחרי לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת התעללות מינית על הדור הבא - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/02/2011התשובה כן, יש קשר בין התנהגות פאתולוגית של ההורים והתפתחות נטייה להפרעה נפשית, ילדים פשוט לומדים מההורים. לדוגמה, הורה אשר תמיד הביע את רגשותיו בעזרת סומטיזציה, מחלות ותלונות גופניות, סביר להניח שילדיו ילמדו זאת ממנו ויראו בכך מנגנון מקובל להתמודדות עם דחקים ומשברים בחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת התעללות מינית על הדור הבא
אילנה01/02/2011ראשית - תודה רבה על ההתייחסות המהירה.
אבקש עוד שתי הבהרות:
1. מהתשובה אני מבינה שמדובר בהתנהגות נלמדת (נרכשת). אם כך, האם ניתן לומר שלא מדובר בהשפעה גנטית?
2. דבר נוסף - האמא עברה את ההתעללות כשהיתה ילדה קטנה (בגיל 6). בגיל 24 היא נישאה, ובגיל 30 התגרשה. את שתי בנותיה גידלה לבד, ותיפקדה בצורה סבירה עד שהבנות הגיעו לגיל 15- אז התדרדר תפקודה והיא אובחנה כסובלת מפוסט טראומה עקב ההתעללות שעברה לפני שנים רבות..
השאלה היא האם עדיין קיים החשש שהבנות יסבלו מהפרעה נפשית בבגרותן ? (בהתחשב בכך שהאמא תפקדה בצורה סבירה כשבנותיה היו קטנות).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני עושה ?גדעון31/01/2011
שלום אני בחור בן 30 סכיזופרני
לפני כ 3 שבועות התחלתי עבודה מסויימת
זו הייתה עבודה טובה , כסף טוב .
יום אחד לא קמתי בזמן לעבודה ואחר כך הכול התהפך ולאחר יומיים אמרתי לו שאני עוזב .
הימים אחר כך היו קשים
לא ידעתי למה עשיתי את זה , לא הרגעתי את עצמי ,
ההרס העצמי גרם לי לעשות דברים : לכבות עלי סיגריה ( אף פעם לא ההעזתי לעשות את זה גם מחשש מהכאב וגם מהסימן ) , הלכתי באמצע יציאה עם חברים .
אני לא יודע מה לעשות ?
בבקשה תיעצו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני עושה ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/02/2011הפיתרון לקחת אחריות על חייך, לעשות משהו לטיפול ושיפור המצב ולא להזניח. מומלץ להגיע לבדיקה איבחונית לשם בירור וקביעת תוכנית טיפול מסודרת. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים אם מדובר בטראומה?עילום שם31/01/2011
כשהייתי ילד קטן בין גילאי 5 עד 8 אני חושב (כיום בן 24) היה לי מקרה שבן דוד שלי נשכב עליי כששנינו לבושים לחלוטין והעמיד פנים שאנחנו מקיימים יחסי מין. השאלות שלי קצת מסובכות
1) האם מדובר באונס למרות שהיינו לבושים?
2) איך יודעים אם מדובר בטראומה או לא? אני לא זוכר שהייתי במצוקה גדולה בעת האירוע בעיקר בגלל שאני לא כלכך הבנתי מה הוא עושה ולמה.
3) כיום אני סובל מחרדות. איך אפשר לדעת מבחינה מדעית אם יש קשר בין טראומה לכאורה בילדות לבין הפרעה נפשית כמו חרדה או דיכאון בגיל הבגרות? (אני בכוונה שואל בפורום של פסיכיאטרים כי אני רוצה לשמוע תשובה רפואית מדעית אם יש כזאת ולא את השטויות של פרויד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יודעים אם מדובר בטראומה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/02/2011טראומה : חוויה נפשית קשה המובילה למנגנוני הגנה לא גמישים שמפריעים לתיפקוד, ההסבר הוא בראש ובראשונה פסיכולוגי ולפי "השטויות" של פרויד וחבריו, זה לא טראומה מתאונה , שהולכים לצילום ומאבחנים שבר, הבדיקה היא קלינית, התייחסות לנפש ולממצאים בבדיקה. לבירור הנשא יש צורך לבדיקה פסיכיאטרית מקיפה. ככלל אצבע , הפרעה נפשית ( כתוצאה מטראומה או לא) זה סבל נפשי ממושך מלווה בפגיעה ניכרת בתיפקוד החברתי, תעסוקתי ואקדמי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עילום שם01/02/2011הכוונה שלי הייתה שגם אם נניח אני אלך לפסיכולוג ויגיד לו שבילדות נאנסתי (אני לא באמת בטוח שזה אונס) ושעכשיו אני סובל מהפרעות חרדה איך הוא יוכל לדעת בוודאות שאחד מוביל לשני?
וקראתי לתאוריות של פרויד שטויות בגלל שאם הייתי הולך למטפל פסיכודינמי כדי לעבוד על טראומות ילדות הוא בטח היה רוצה להציף את הטראומה כדי שאוכל "לעבד" אותה או משהו כזה
וזה פשוט מעורפל מידי בשבילי. מה זה לעבד? איך זה אמור לפתור את הטראומה?
(אני אגב סטודנט לפסיכולוגיה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אי אפשר לדעת
ת02/02/2011הי עילום שם
מפתיע לקרוא שאתה לומד פסיכולוגיה ולא מתמטיקה..
דעתי היא שאין אף אדם שיכול לקבוע בוודאות מה הוביל למה בנפש או בגוף שלך. מלבד אולי......אתה! לשאלה שאתה שואל אין תשובה. היא שייכת לסוג השאלות שאתה צריך למצוא את התשובה להן לבד בחיפוש פנימי שלך ובעזרה של מי שאתה רוצה שיעזור לך. מנסיון- אין תשובה. כל איש מקצוע שתלך אליו ייתן לך תשובה אחרת כי הם פשוט לא יודעים.
הנפש נשגבת מבינתנו- בני האדם. אולי פעם נבין אותה עד הסוף, לדעתי לא..
זו אולי לא התשובה שאתה רוצה לשמוע אבל אתה צריך להתחיל לחפור פנימה ולעבוד על זה. אין כאן פתרון קל. אתה יודע לבד אם פגעו בך אתה יודע לבד מה אתה מרגיש. איש מקצוע יכול לעזור בחוות דעת אבל כל איש מקצוע יתן לך רק חלק אחד בפאזל. את מלאכת ההרכבה אתה צריך לעשות.
תסמוך על עצמך ועל הרגשות שלך. אל תחפש קיצורי דרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודבר נוסף- מזה משנה?
ת02/02/2011מלבד אולי אם אתה רוצה לתבוע את הבן אדם- ואז יש לך עניין למצוא סיבה ותוצאה באבחנה רשמית של איש מקצוע,
בכל מקרה אחר-יש כאן שתי עובדות- עברת משהו כילד, ואתה מרגיש משהו היום. זה באמת חשוב אם יש קשר בין הדברים? הכי חשוב שתטפל בעצמך, מה הסיבה לטעמי פחות חשוב- התוצאה היא המשנה. אם בכל זאת משנה לך הסיבה- כאמור, את התשובה תמצא רק אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עילום שם02/02/2011זה לא שאני רוצה לתבוע אותו או משהו
זה פשוט שאני רוצה לדעת בדיוק מה קורה איתי. מאיפה מגיעה ההפרעת חרדה והכל ולא רק ספקולציות או תאוריות מעורפלות כמו של פרויד.
מטפלים אומרים לי כל הזמן שזה לא כלכך רלוונטי ואני חושב שזה מגוכך שפסיכיאטרים אפילו לא יודעים איך תרופות נגד דיכאון עובדות. כאילו אם תשאלי למה בעצם ציפרלקס מוריד תחושות דיכאון בכנות אף אחד לא באמת יודע.
ואני מאמין שאם נדע לקשר בדיוק בין טראומות מסויימות בעבר לסימפטומים נפשיים בהווה נדע גם לטפל בצורה טובה יותר וכמובן שיש מקום לחקור את המנגנונים הביולוגיים שמאחורי דיכאון וחרדה.
זאת גם הסיבה שבגללה אני לומד כי אני רוצה בעתיד לחקור את הנושאים הללו
בכל אופן תודה על התגובות. הייתי צריך לשחרר קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011שלום, בראשית ברצוני להתייחס לנושא התרופות, אתה טועה, היום אנחנו יודעים הרבה וישנם תרופות רבות אשר מוכיחות את עצמן.
לגבי פסיכולוגיה וטראומה, אכן יש קשר, לפעמים מדובר בתהליכים בלא מודע, הדבר דורש עבודה ממושכת ובירור תהליכים פסיכולוגיים עד אשר מצליחים לזהות את מערכות ההגנה, קשרים דינמיים לעבר ועוד.
פרויד אכן הגדול מכולם, אני אישית משלב מספר גישות בטיפול דינמי, יחסי אובייקט, העצמי, קיומי ולפעמים בירור סכימות קוגנטיביות, אני מנסה לישמור על גמישות ולהתאים לכל מטופל באופן אישי. בדר'כ ניתן לברר תהליכים ולזהות את מקור החרדה די מהר. מאחל הצלחה בלימודים ובחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןאנונימי31/01/2011
שלום,
אני בת 24 ושוקלת 52 קילו
אני לוקחת קונצרטה 54 כל יום, מאחר ואני סטודנטית ויש לי ימי לימודים ארוכים, אולם זה מקשה עליי לישון בשעות הגיוניות והדבר שהכי מפריע הוא מיגרנות בכל יום החל משעות הצהריים.
ניסיתי לקחת 36 אבל זה כמו לא לקחת בכלל
ריטלין SR של 20 עובד טוב, אבל לטווח קצר מדי ועושה לי תופעות לוואי של עצבנות וכו'.
האם ריטלין la עדיף מ-SR מבחינת תופעות לוואי? לכמה זמן הוא משפיע? איזה מינון אני צריכה?
או שכדאי לקחת קונצרטה 36 עם תוספת של חצי כדור "רגיל"?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/02/2011היה עדיף ריטאלין LA במינון 40 מ''ג ואם עדין יהיו הפרעות בשינה יהיה צורך בריטאלין רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מבולבלתאתי סלח31/01/2011
אני אמא לילד בן עשר עם סיפטומים של הפרעת קשב וריכוז ללא ממצאים נירולוגים.
הילד מאובחן (כולל איבחון פסיכו - דידקטי לפני 3 חודשים)ומטופל בכל מיני דרכים כבר מגיל 3, אך עד היום לא נימצאה הסיבה להתנהגות ובעקבות כך גם לא פיתרון לבעיה.
פסיכולוגית בי"ס הציעה שאפנה עימו לייעוץ פסיכיאטרי. מה זה אומר? והאם זה יכול לעזור לנו במשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מבולבלת - תגובה
ד''ר חיים שם דוד31/01/2011הפרעות בקשב ובריכוז לא יכולות להיות מטופלות בצורה יעילה בטיפול פסיכלוגי אלא יש לפנות לאיש מקצוע רפואי (נוירולוג או פסעיכיאטר או רוא ילדים שמתמחה בתחום זה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אתי סלח31/01/2011העניין הוא שהוא לא מאובחן נירולוגית כסובל מהפרעת קשב וריכוז לכן לא נמצא מתאים לטיפול בהפרעה כזאת. הוא רק מראה סיפטומית כמי שסובל מהפרעה כזאת. לכן כל הבלבול והניסיון למצוא דרכי טיפול אחרות.
תודה על העזרה בכל זאת. נמשיך לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עצה-דחוף ביותר!!שני31/01/2011
היי!!
אני בת 24 וסובלת מהפרעת דימוי גוף וכתוצאה מכך גם מחרדה חברתית.
העניין הוא כזה: חברה הכי טובה שלי מתחתנת בעוד שבועיים ואין דבר כזה מבחינתה שאני לא ארקוד ואני ממש לא רוצה לאכזב אותה אבל לצערי אני יודעת שאני פשוט לא אהיה מסוגלת לקום מהכיסא ולרקוד כי אני אחשוב שאני אראה מגוחכת ושכולם יראו שאני חסרת ביטחון.לכל המתח הזה נוספת גם העובדה שהאקס שלי יהיה שם והמחשבה שהוא יהיה נוכח ושנשב באותו השולחן גורמת לי להיות יותר מתוחה ועצורה. מה עושים במצב כזה? אני מטופלת אצל פסיכולוגית אבל אנחנו בתחילת הטיפול כך שעדיין אין שינוי של ממש. זה מצב ממש הזוי שבו אני, החברה הכי טובה של הכלה חושבת על החתונה שלה יותר ממה שהיא חושבת.אשמח לעצות כי אני ממש לא יודעת מה לעשות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עצה-דחוף ביותר!! - תגובה
ד''ר חיים שם דוד31/01/2011יש אנשים שלא רוקדים מכל מיני סיבות ועדיין החברות לא מייחסות לזה את המרכז של מהות החברות שלהן.
במידה ותרצי לרקוד תלוכלי לנסות לקחת תרופות הרגעה לצורך כך כדי להפחית את המתח. לעתים כדאי לשקול טיפול פסיכיאטרי על ידי תרופות על מנת להגביר את היעילות של הטיפול הפסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תרקדי
ת02/02/2011זכותך להרגיש מה שאת מרגישה ולעבור מה שאת עוברת. את לא צריכה ליישר קו עם החברה בלקחת כדורי הרגעה רק כדי לרקוד ולרצות אחרים. אם החברה שלך באמת כזו חברה טובה תסבירי לה שאת לא מתכוונת לרקוד כי זה לא טוב לך כרגע לנפש.
או במלים אחרות: שמי זין!
חברה חברה..את לא חייבת לרקוד אם לא טוב לך!! ועוד לקחת כדור הרגעה בגלל זה? ממש טירוף בעיני!
אנשים עוברים כל מני תקופות בחיים- זכותך לא להיות מסוגלת לרקוד כרגע!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותשרית31/01/2011
בתי בת 15 סובלת מהתקפים פסיכוטיםם במשך שנה ההולכים וחוזרים ,היא קיבלה בהתחלה רספירדל עברה לזיפרקסיה ,אחר לסרוקאל ובסוף לפרידור ,שהעבירו אותה לפרידור היא קיבלה פארנויה מחשש שאנחנו מרעילים אותה ולא הסכימה לקחת תרופות ולא לשתות ולא לאכול רק מדברים סגורים ,היום היא 3 שבועות ללא טיפול ישנה טוב ומרגישה בסדר ,אבל אני בפחד מתי תהייה הפעם הבאה היום שהיא בסדר הוחלט שרופא בשלוותא יראה אותה ,הינו שם ואי אפשר היה לכפות אישפוז כי היום בסדר ,מה עליי לעשות איתה לאיזה כיוון לנסות כל הלא נודע מפחיד אותי ואני לא יודעת מתי זה יתעורר איך חוזרים לשגרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד''ר חיים שם דוד31/01/2011אני חושש שהפחד שלך מוצדק. הטיפול התרופתי נועד לא רק לטיפול אלא גם למניעה של האירועים הבאים. כעצה כללית אני יכול לומאר לך שכדאי שהבת תהיה בטיפול שיחתי בשלב ראשון עם פסיכיאטרי/ית שתוכל ליצור עמה קשר אישי טוב ולאחר מכן שבעת הצורך היא תעמין בה ותוכל להתחיל בטיפול תרופתי.
לצערנו (ולשמחתנו כאחד) אין תמיד אפשרות לכפות טיפול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אלפרלידרון30/01/2011
שלום,
אני בן 37, במשך שנים הייתי מטופל ב-effexor 75 לאחר שאובחנתי כסובל מבעיות חרדה. לפני שנה החלטתי להפסיק את לקיחת התרופה בהדרגה ולפני מספר חודשים הפסקתי לגמרי.
כעבור מספר חודשים בעקבות דיכאון וחרדה (שפרצו כנראה בגלל לחצים של מעבר דירה) הלכתי לפסיכיאטר אחר שאבחן אותי כסובל מ-ocd, היפוכונדריה ומבנה אישיות פרנואידי ונתן לי לוסטרל. התחלתי לקחת אותו לפני חודש שעלה בהדרגתיות עד למינון המקסימלי של 150 מ"ג (אליו הגעתי לאחר שבועיים). בנוסף לקחתי אלפרליד - בהתחלה 0.5 פעמיים ביום, אחר כך 0.25 פעמיים ביום, ועכשיו 0.25 פעם ביום.
אני רוצה להפסיק עם האלפרליד וגם רופאת המשפחה אומרת שאני צריך להפסיק , כי זה לא טוב לקחת אותו הרבה זמן (כבר חודש), אולם הפסיכיאטר מתעקש שאסור לי להפסיק ועלי לקחת את זה לפחות עד הפגישה הבאה איתו (עוד חודש) כי אם לוקחים את זה עם לוסטרל זה לא טוב להפסיק לגמרי
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אלפרליד - תגובה
ד''ר חיים שם דוד31/01/2011אפשר לקחת את התרופה בינתים על פי צורך , כלומר רק מתי שיש חרדה או התקף חרדה בהגבלה של מספר הפעמים ביום... זו התנהלות סבירה מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת יחסים לא ברורה.תמר30/01/2011
שלום רב,
אני כבת 26, מזה חצי חודש אני יוצאת עם בחור כבן 29. קיימת משיכה הדדית, וכיף לנו להיות יחד, במגע, בשיחות בבילוים וכו. אך מה שמעיב על המשך קיום הקשר הם סממנים נשיים של הבחור - הדבר מאוד בולט בקול (קול דק ונשי) ותנועות גוף עדינות, בעת הליכה קיים עינטוז של הגוף שמאוד בולט לעין. סביבתי הקרובה, אחות ואמא , כבר פגשו את הבחור ומיד הבחינו בכך שהוא "נשי". הדבר החל להפריע מעט גם לי. כשאני איתו אני חשה כאילו אני נמצאת עם בחורה ולא עם גבר. אני מאוד מתחבטת בהמשך הקשר, כי אני חשה שאני מתאהבת בו , אך לא יכולה, מצד שני, להתעלם ממה שהוא מפגין כלפי חוץ . ולפעמים אף נבוכה ומתביישת להציג אותו בפני משפחתי וחברות.
האם השילוב של הקול הדק והנשי יחד עם תנועות הגוף העדינות ועינטוז הגוף מבשרים על היותו הומו וכי היציאה מהארון היא רק עניין של זמן,? האם עלי לפתוח נושא זה בפניו , או שהעניין יכול להיות רגיש מדי עבורו ועבור שנינו יחד ? האם עלי להמשיך לפתח את מערכת היחסים הזו, על אף הספקות בנטיותו המינית של הבחור?
אודה מאוד על חוות דעת,
תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת יחסים לא ברורה. - תגובה
ד''ר חיים שם דוד31/01/2011אין קשר בין המראה הנשי כביכול לבין ההעדפות המיניות שלו.
המשיכה שלנו לאנשים כאלו או אחרים מושפעת מדברים רבים כולל מהמראה החיצוני. ההחלטה שלך לגבי המשך הקשר תצהיה בסופו של דבר על פי הרגשות לעומת הלחץ שהמשפחיה והחברים מפעילים והרצון שלך שיראו בו כבן זוגך על אף מראהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות וחשק מיניטלי30/01/2011
שלום
עד לפניי שבועיים קיבלתי ריספרידל ועברתי לגאודון בגלל שנפגע לי החשק המיני ועליתי 15 קילו .
האם גאודון לא פוגע בחשק?
האם הוא לא מעלה את רמת הפרולקטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות וחשק מיני - תגובה
ד''ר חיים שם דוד31/01/2011כל התרופות עלולות לפגוע בחשק המיני או להעלות את הפרולקטין. יחד עם זאת הגאודון יותר סבילה בתחומים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסעינת30/01/2011
שלום, רציתי לדעת אם הכדור ציפרלס במיון של 10 מ"ג ביום יכול לפגוע בחשק המיני, וכן גם גורם להשמנה? תודה עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד''ר חיים שם דוד31/01/2011שלום עינת,
התרופה ציפרלקס עלולה (כלומר זה לא בטוח שיקרה) לגרום לתופעות לוואי מיניות כפ שציינת וןעלולה להגביר תאבון.
יחד עם זאת רוה במטופלים והמטפלות לא סובלים מתופעות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מבולבלת
אתי סלח31/01/2011אני אמא לילד בן עשר עם סיפטומים של הפרעת קשב וריכוז ללא ממצאים נירולוגים.
הילד מאובחן (כולל איבחון פסיכו - דידקטי לפני 3 חודשים)ומטופל בכל מיני דרכים כבר מגיל 3, אך עד היום לא נימצאה הסיבה להתנהגות ובעקבות כך גם לא פיתרון לבעיה.
פסיכולוגית בי"ס הציעה שאפנה עימו לייעוץ פסיכיאטרי. מה זה אומר? והאם זה יכול לעזור לנו במשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות
אתי סלח31/01/2011סליחה, כתבתי במקום הלא נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להוצאת רשיון על מוניתחסוי29/01/2011
שלום רציתי לדעת אם יש סיכוי למישהו שחל שיפור במצבו הנפשי להוציא רשיון על מונית או אוטובוס? כלומר האם מה הסיכויים להוציא רשיון מהסוג הזה למישהו שעובד ומשתקם?
כי גם ככה לא לקחו אותי לצבא בגלל איזה 2 מ"ג רספירדל וחצי אישפוז (שבועיים ואחרי זה סילקו אותי כי הייתי תוקפני שהייתי נער עקב מצבי דאז) וזה מפריע להתקבל לעבודות עם תזוזה ובעלות סטאטוס לא שאין זכויות אחרות בקיצור נותנים מצד אחד ולא נותנים להתקדם מצד 2 כך אני מרגיש תודה לכל רופאי תל השומר מכל המחלקות הבית חולים הטוב ביותר שהייתי בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר להוצאת רשיון על מונית - תגובה
ד''ר חיים שם דוד31/01/2011"סיכוי" תמיד יש, אבל השאלה היא לא מה השיפור שחל אלא מה המצב שלך כעת.
על מנת שתדע מה המצב תוכל לבקש דיון חוזר בעניינך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה:אנונימי28/01/2011
אם אספר את פחדיי
לפסיכיאטר,שאני רק חושב את כל המחשבות שקראתי עליהם בסכיזופרניה(וזה הרבה)ומרגיש ממש רע מהן אך מודע לכך שאין אינן הגיוניות בעליל ולכן מתפקד בצורה הטובה ביותר,זה לא מפריע לי כלל,השינה שלי בלילה טובה מאוד והקשרים שלי טובים ואני לא מתרחק מאף אחד(למחשבות חוץ מהרגשה רעה אין השפעה עליי),ובעניין השני גם ההזיות גרמו לי להרגיש רע(קראתי על כך שחולי סכיזופרניה שומעים קולות של אנשים,ופתאום גם אני התחלתי לשמוע מעין קול בתוך הראש ולא באוזניים שאומר אני אלוהים אני המיטה אני איש בלתי נראה,סתם קול,שאני מודע שהוא לא הגיוני ולכן לא מתייחס אליו,אה ועוד דבר - אני שומע אותו רק כשאני חושב על זה,כלומר כמעט כל היום אני לא שומע כלום,וגם כשאני שומע זה בתוך הראש וזה עובר תוך שניות,כשאני כבר לא חושב על זה).
האם הוא יגיד לי שזה חרדה,היפוכונדריה,OCD או שיגיד שזה סכיזופרניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה: - תגובה
ד''ר חיים שם דוד31/01/2011בתתור התחלחה נראה לי שאתה סובל ועסוק מאוד במצשבות הללו. נראה לי שתחילת הפתרון תהיה לפנות אל פסיכיאטר ... אין לך מה לחשוש פסיכיאטרי מחוייבים בסודיות רפואית חמורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי היא מה הסיכוי שהפסיכיאטר
אנונימי31/01/2011יגיד שיש לי סכיזופרניה?יש סיכוי שזה משהו אחר?חרדה?OCD?או סכיזופרניה?שוב,המחשבות לא מפריעות לי לתפקד כלל כי אני מודע לכך שהן אינן נכונות ולא הגיוניות ולכן אני גם לא יכול לפעול על-פיהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון-פרופ יורם יובלשלי28/01/2011
מי שיודע,מה מספר הטלפון של פרופ יורם יובל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכוזה
עליזה04/06/2015האם זה נעלם אחרי טיפולים או שזה נשאר לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יכול להתרפא
שמוליק05/06/2015שלום עליזה.
אצלי זה התרפא לגמרי אחרי ארבעה אישפוזים!
ולא רק זה. אינני נוטל תרופות כבר ארבע שנים לפחות.
זה נכון שסטטיסטית רק 15% מחלימים אחרי אישפוז בודד, אבל אסור לתת לסטטיסטיקות לייאש. אני גם מאמין שהסטטיסטיקות האלו צריכות להשתנות ולהיות הרבה יותר גדולות.
להתעודד ולהתמודד!!!
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עליזה
אלי05/06/2015זה תלוי במשך הפסיכוזה חומרתה בהימנעות מטריגרים לפסיכוזה כמו סמים .
לפעמים פסיכוזה באה ללא טריגר לפעמים יש טריגר ברור.
נטילת תרופות אנטיפסיכיטיות אצל חלק גדול מהחולים מקטינה מאוד את הסיכוי לחלות שוב לעיתים מגינה בצורה אופטימלית.
בעיה שחלק גדול מהחולים מפסיקים לקחת תרופות על דעת עצמם.
אצל חלק גדול מהאנשים יש מה שנקרא איזון תרופתי מאזנים באמצעות התרופות את האדם והוא לא פסיכוטי יש אנשים שלא מחלימים מהפסיכוזה וחולים כל הזמן ויש שמקבלים התקפים חוזרים כל תקופה מסויימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר דוידאור תענה לעליזה בבקשה
אלי07/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר דוידאור תענה לעליזה בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/06/2015התקף פסיכוטי חד פעמי , ראשון בחיים, לפעמים חולף אחר טיפול, בסביבות 10 - 15% יחלימו ממצב פסיכוטי ואישפוז ראשון ויחיד.
יש לשלול סיבות, גופני, תרופות, חומרים, מרכיב אישיותי ועוד..
באם מדובר במחלה , סכיזופרניה וכו.. מדובר במחלה כרונית, ויש צורך לטיפול ומעקב מסודר, כמו במחלות גופניות כרוניות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור זכויותחסוי28/01/2011
שלום המצב הכלכלי שלי לא טוב ואני הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות לנכי נפש (אני סובל מנכות 100%) לצאת לחופשה כמו שעושים לנכי צה"ל לוקחים אותם לחופשה או שתיים לטורקיה או ים המלח ואיפה אפשר לקבל חוץ מאנוש כי מצבי הנפשי בשפל אבל אני יודע להסתיר זאת ולא רואים עלי בקיצור אני מתבייש שיחשבו שאני כזה לא שיש לי נגד חולים משהו חלילה וחס אני שואל כי ענית למישהו והנה תוכן התשובה "כן יש לך זכויות, תפנה לביטוח לאומי, תקח טפסים של נכות נפשית, תמלא בעזרת רופא פסיכיאטר ותגיש. באם תוציא מעל 40% נכות נפשית, תיהיה זכאי לסל שיקום, כולל: קיצבה, לימודים, מגורים, חופשות, טיפול שיניים ועוד.. בהצלחה !"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור זכויות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי28/01/2011התשובה שלילית. המדינה לא מממנת חופשות לאנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)