מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיקיםשרה03/03/2011
יש לי שאלה אחת פשוטה האם כשאני יקח את ילדי לפסיכיאטר הטיפול בו יהיה רשום בתיק האישי ויוכל לפגוע בו בהמשך דרכו בבית הספר ובצבא ובכלל .אני מופנת לפסיכיאטר וכולי חששות שאני רק יזיק לבני ויפגע בו.הוא טופל בעבר בריטלין ןעקב כך פיתח תיקים בצואר הוא קיבל טיפול נגד התיקים שלא עזרו לו והרופאה שלו ממליצה בחום לגשת לפסיכיאטר, האם אתה יכול להרגיע אותי בכל הנושא הזה תודה מראש האמא המודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקים - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי05/03/2011הצבא לא מונע מאנשים גיוס אם הם טופלו על ידי פסיכיאטר, הוא בודק כל מקרה לגופו ואם אין קשר ליכולת לשרת, אז דווקא יתעקשו על גיוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקס ותופאות לוואיאיציק03/03/2011
שלום,
אני נוטל כדור של 150 ליום. מזה שלושה חודשים. בחודש האחרון יש לי בעיות שינה, אני לא מצליח לישון שינה רצופה ומתעורר מוקדם ולא מצליח לחזור לישון.
בנוסף, אני מתעורר הרבה פעמים עם כאבי ראש וסחרחורות. באמצע הלילה אני צריך ללכת להשתין יותר מבדרך כלל.
יכול להיות שזה קשר לתרופה?
מה אפשר לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס ותופאות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/03/2011יש סיכוי שיש קשר, חשוב לדעת את קצב שינוי המינון והתפתחות התלונות, יש לברר האם היה ניסיון בתרופות אחרות, האם יש מחלות רקע, האם עדין חרדה ומתח ואו סיוטי לילה, שימוש בסמים או אלכוהול ועוד.. מידע שאמור להיות לרופא המטפל.
לגבי שיפור השינה, ניתן להתחיל בשינוי התנהגותי פשוט, ראה הייגינה של השינה בדף המטופלים באתר שלי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותד'02/03/2011
אני סובל מ OCD
בעבר טופלתי ע"י פסיכיאטרית כולל תרופות.
בתקופה האחרונה החרדות התחילו לחזור וגם הטקסים.
אני מיואש ומפחד לפנות לעזרה כי
א. לא יודע איך אני אוכל לעבור את כל זה שוב
ב. אני מבין לחלוטין שהמחשבות שלי והחרדות לא רציונליות, ועדיין לא מצליח להפטר מהמחשבות.
ג. אני חושש לפנות לפסיכולוג/פסיכיאטר בגלל שאני מפחד שיצחקו על הפחדים המדומנים והלא הגיוניים שלי
ד. אני חושש שאף פעם אני לא אצליח להפטר מהבעיה (וזה מדאיג אותי כי עם הפחדים יהיה לי קשה להקים משפחה)
מה אתה מציע לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/03/2011אני מציע לך לפנות לפסיכיאטר, אין שום סיבה שיצחקו על התלונות, תאמין , אנחנו שומעים דברים מאוד מוזרים , יותר ממה שאתה מדמיין ולא צוחקים, מנסים להבין את הסבל של המטופל ( להיות אמפטיים ככל שניתן) ואז לנסות לעזור.
הטיפול הטוב ביותר CBT + תרופות מקבוצת SSRI .
CBT - טיפול התנהגותי קוגנטיבי, לפרטים ראה בדף המטופלים באתר שלי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים כטיפול בבולימיה בבקשה!רינת02/03/2011
שלום,
אני כבר 7 שנים בולימית והתחלתי טיפול תרופתי ע"י פסיכיאטרית באפקסור (150) כרגע אני לא מרגישה שיפור משמעותי אך הסובבים אותי רואים אותו.
נוצרה לי בעיה עקב השימוש בכדור הזה בתפקוד המיני והיא הוסיפה לי את הוולבוטרין.
יש לי שלוש שאלות:
1.האם הכדורים האלו(או בכלל כדורים מקבוצת ה-SSRI) יכולים לגרום להחלמתי מהפרעת האכילה?
2.האם השילוב של שני הכדורים האלו יפתרו לי את הבעיה בתפקוד המיני?
3.האם ההפרעה שלי בשפה הרפואית נקראת OCD או OCPD?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים כטיפול בבולימיה בבקשה! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/03/2011להפרעות אכילה בכלל ובולימיה בפרט, הטיפול היעיל ביותר: תרופה מקבוצת SSRI + טיפול התנהגותי קוגנטיבי. ( CBT) . לפרטים הודות CBT את מוזמנת לבדוק בדף המטופלים באתר שלי, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה מענה נוסף על שתי השאלות
רינת03/03/2011תודה על המענה לשאלתי הראשונה אשמח בבקשה אם תוכל לענות לי על שתי השאלות הנוספות זה חשוב לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורותאיתן02/03/2011
שלום רב
1.האם תחושה שבה אדם מרגיש שהרצפה קצת עקומה, ושהלוח בכתה תלוי קצת עקום, נחשבת לסחרחורת?
לאחרונה אני חש תחושות כאלה.
יש לציין שאני סובל מחרדות, כולל חרדה חברתית ולעיתים התקפי חרדה, וגם אני לוקח ריטלין, וזה בד"כ אם לא תמיד קורה כשאני תחת השפעת חרדה + ריטלין
השאלה האם ניתן לשייך את התופעה הזאת לחרדה או ריטלין?
ואם כן, האם התופעה הזאת צריכה להדאיג? או שאפשר פשוט להתעלם ממנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/20111.אם החדר מסתובב סביבך - יש לברר מצב נוירולוגי ו - א.א.ג.
2. חוסר יציבות- כמעט נופלים - שינויים בלחץ הדם, חרדה ועוד..
יש לבדוק את השפעת התרופות על לחץ הדם והדופק, אפשר במסגרת קופ'ח.
יש להתיעץ עם רופא משפחה לאחר בדיקות הנ'ל לגבי משמעות התוצאות ולקיחת הטיפול התרופתי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקות
איתן02/03/2011החדר לא מסתובב סביבי, ואני לא נוטה ליפול
פשוט מעין תחושה שהלוח תלוי קצת עקום, הרצפה מעט עקומה, ללא השלכה מעשית וללא חשש נפילה
בעבר עשיתי בדיקות א.ק.ג (הבדיקות האלה שמחברים כל מיני מגנטים לגוף ובודקים את הלב, אם לזה התכוונת) וגם בדקו לי לחץ דם ויצא תקין
רופא כללי קבע על סמך בדיקות אלה שאני יכול לקחת ריטלין.
השאלה היא האם תחושות אלה יכולות להיות תסמין של חרדה, והאם אני צריך לטפל בזה, או פשוט להתעלם מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקות
איתן02/03/2011עשיתי בעבר בדיקות א.ק.ג ולחץ דם, ורופא קבע על סמך בדיקות אלה שאני יכול לקחת ריטלין.
אני לא מרגיש שהחדר מסתובב סביבי, וגם אני לא נוטה ליפול, אלא רק תחושה מסויימת שהלוח תלוי קצת עקום, ושהרצפה קצת עקומה, ללא משמעות מעשית של חשש נפילה וכו'.
האם זה תסמין של חרדה, והאם עלי לטפל בתחושות אלה או שאפשר פשוט להתעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/2011אם התלונות הנ''ל בלבד , זה לא מספיק ליקבוע אם מדובר בחרדה או הפרעה אחרת. יש צורך בבדיקה שלמה, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מריטליןרחל02/03/2011
מהרגע שמפסיקים לקחת את הריטלין (הפשוט)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/201124 - 48 שעות בקירוב. ( זמן מחצית חיים כ 4 שעות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות נוראית בגלל רמוטיבד``ר יונתן דוידאור01/03/2011
שלום רב,
אני נוטלת רמוטיב מזה חודש (250 מ"ג פעמיים ביום) וסובלת בעקבןת כך מעצירות נוראית. האם עלי להפסיק ליטול את התרופה? מה ניתן לעשות? האם כדאי להחליף לכדור אחד של 500 מ"ג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/2011באם יש תופעות לוואי, יש לשקול להפסיק ולהחליף תרופה. יש לבדוק ולברר האם התלונה אכן תופעת לוואי או בעיה נלוות ללא שום קשר לתרופה. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים חשדניותA01/03/2011
איזו תרופה נותנים לבחורה שכל הזמן בודקת ומבטיה בעדינות את המבט לכל מיני אנשים שהיא אפילו לא מכירה ברחוב או סתם במקום ציבורי...כביכול כדי להיות בטוחה שהם לא מסתכלים עליה וחושבים עליה משהו מוזר...?
מחכה לתשובה,ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים חשדניות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/2011לא נותנים שום תרופה, מפנים אותה לבדיקה מיקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו על אבחנהליאור01/03/2011
שלום!ד"ר,איך קוראים בשפה פסיכיאטרית למצב או דפוס או התנהגות שהבנאדם חוזר הרבה פעמים על אותם סיפורים בלי לזכור שסיפר אותם לאותו בנאדם,בזמנים שונים? בהפרש של ימים ושבועות,מילים דומות בשיחות, מציתות אסוציאטיבית את הסיפורים כמעט אוטומטית. תודה מראש על התשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו על אבחנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/2011יכול להתאים לרומינציות( יכול להיות בדיכאון וחרדה), באם מדובר בתשובה חוזרת לשאלה, בזמנים שונים ולא תואמים = פרסברציות.( הפרעות אורגניות , סכיזופרניה ועוד..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיות בעיקר...AA01/03/2011
שלום ד"ר,
אני בת 22 ותמיד הרגיז אותי שאמא שלי חושבת בקול. כמו שאנשים מתייעצים עם עצמם בלב כשיש התלבטות, אז היא עושה את זה בקול, במונולוג או בדיאלוג. היא מודעת לכך אבל לא רוצה לשנות דבר, זה מרגיז, אבל למדתי לחיות עם זה. לאחרונה זה יותר ויותר מעצבן, אבל אני שומרת את העצבים האלה בפנים והתפתח אצלי דיכאון. אולי לא רק בגלל זה. בנוסף, הפסקתי להרגיש. הכל נראה לי תפל ואין לא שמחה ולא עצב. בנוסף, יש לי הזיות: בראיה הצדדית אני לפעמים רואה צללים של יצורים וזה מפחיד אותי, וכשאני לא רואה אותם, אז אני מרגישה אותם! אני יודעת שהם תמיד שם - מאחוריי, רוצים לעשות לי משהו. לפעמים אני רואה צל זז בפתאומיות מול עיני כשאני מזיזה את הראש, וגם אני נורא התחלתי לפחד מחושך. אני לא מטומטמת ומבינה שאין שום יצורים ושום צללים או צלילים, אבל ככל שניסיתי להוציא את כל השטויות האלה מהראש, כך הם גברו.
רופא משפחה נתן לי רמוטיב לפני מספר ימים.
האם אני צריכה לפנות לפסיכיאטר בגיל כה צעיר, או שהכל יעבור בגלל התרופה? אודה מאוד להתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזיות בעיקר... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/2011אני ממליץ לפנות לרופא פסיכיאטר לבדיקה קלינית מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואלפורלטל01/03/2011
שלום,
עקב בעיות כספיות לא יכולתי לקנות ואלפורל. יצא ששבועיים לא נטלתי את הכדורים. המינון שלי הוא 600 מ"ג ליום. האם אני יכול לחזור לקחת 600 מ"ג, או שמא בהדרגתיות? (ואם בהדרגתיות - איך וכמה. יש לי כדורים של 200 מ"ג).
למקרה שזה קשור - אני לוקח גם 1 מ"ג קלונקס ו-40 מ"ג רסיטל ליום, אותם היה לי והמשכתי לקחת באופן סדיר בכל התקופה שללא הואלפורל.
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואלפורל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/2011ממליץ להיות תחת מעקב רופא, יש לשקול המשך טיפול על פי שיקול קליני, בדיקות דם, תיפקודי כבד, עמילז - רגישות ללבלב ? , רמות בדם ועוד..
מסוכן מאוד להפסיק את התרופה באופן חד, יכול להוביל לסיבוך גופני קשה, פירכוס ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואלפורל - תגובה
טל03/03/2011איזה בעיות גופניות זה יכול ליצור? שבועיים לא לקחתי (כאמור, בגלל בעיות כספיות) ולא הרגשתי שינויים גופניים, רק חזרה קלה של הסימפטומים הנפשיים. אתה מייעץ במקרה כזה לעשות בדיקות? ואם כן, איזה בדיקות (בדיקות ואפורל בדם רגילות, או משהו בנוסף?).
בפעם האחרונה שעשיתי בדיקות דם, רמת הואלפורל בדם (במינון יומי של 600 מ"ג) הייתה טובה. עכשיו כשיש לי שוב כסף, קניתי ואלפורל. האם אחרי שבועיים הפסקה הואלפורל התנקה מהגוף לגמרי, ואני צריך לחזור בהדרגתיות? כשהתחלתי לקחת, בזמנו, התחלתי עם 200 מ"ג שלושה ימים, 400 מ"ג שלושה ימים, ואז 600 מ"ג. האם צריך לחזור בצורה כזאת? האם בהדרגתיות שונה? האם שבועיים לא נחשבים פרק זמן ארוך, ואני יכול לחזור מיידית ל-600 מ"ג?
לסיכום, היום ואתמול לקחתי 200 מ"ג. כיצד להמשיך?
תודה רבה על התגובה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואלפורל - תגובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/03/2011טיפול במייצב מצב רוח מחייב מעקב רופא, המלצתי: להתייעץ עם רופא מטפל בנדון, במיוחד לגבי התחלה, מעקב גופני, בדיקות דם ועוד.. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהרונה01/03/2011
בן זוגי מזה שנה נוטל פריזמה כ3 שנים.
חשוב לי לציין שאינו לוקח את הכדור באופן סדיר,
למרות שאמור ליטול פעם ביום הוא נוטל יום כן יומיים לא, יומיים כן יום לא וכו' ,לא לפי סדר מסוים, עניין של שיכחה או הדחקה.
הוא אינו רואה חשיבות בנטילת הכדור בצורה סדירה וכזה הוא גם אופיו
לא ניתן להניע אותו מזה
עוד דבר שחשוב לי לציין - הוא אינו מתראה עם אותו פסיכיאטר שנתן את הכדורים לפני מס שנים, בעייני הוא נוטה להזניח את עצמו כאמור בכל הנושא הקשור ל"בעייתו" בשל חוסר השלמה.
עכשיו , לבעיה
הוא החליט שמדי פעם הוא צריך להתנקות מהכדורים, כדי לחזור להיות עצמו
(הוא טוען שהכדורים מפתחים אצלו אדישות ואפתיה לסביבה והוא שוכח מיהו ומהם רצונותיו, בנוסף הם מפריעים לתפקודו המיני דבר שמתסכל אותו מאוד)
ולכן הוא מדי פעם פשוט מפסיק למס' שבועות או חודשים את לקיחת התרופה.
רציתי לדעת מהן ההשלכות.
האם זה בסדר להפסיק לחודש ולחזור?
מה קורה לגוף? למוח? לרגש?
האם זה נורמלי לא לפגוש את הפסיכיאטר במשך תקופת זמן כה ארוכה?
האם הטיפול התרופתי הזה אמור להיות לכל החיים?
והאם חוסר נטילת הכדורים באופן סדירה עלולה לפגוע בו
תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/2011הדבר יכול להוביל לשינוייים במצב הנפשי, תגובות קשות להפסקת הטיפול, ירידה בתגובת הטיפול ואפילו להחמרה באופן כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים דבר כזה אשליות נורמטיביות?אנונימי28/02/2011
לא אשליות אופטיות,אני מדבר על אשליות שקורות לבני אדם רגילים,נורמטיביים,למשל שפתאום רואים משהו זז ואז מתסכלים ובעצם אין כלום.זה יכול לקרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיים דבר כזה אשליות נורמטיביות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/2011לפעמים יכול להיות , כחלק מפעילות מנטלית, דאגות, חרדות, מחשבות ועוד.. , כל עוד מבינים שזה לא אמיתי והדבר לא משפיע על התנהגות ומחשבות, אין בכך שום סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ריכוזחיה28/02/2011
שלום לצוות, אני נוטלת סרוקסט נגד דיכאון וחרדה והדבר עובד לא רע עם ירידות ונפילות מדי פעם. לפני מספר ימים קרה לי דבר מוזר. אני הרגשתי שאני מתחלקת למיליון חלקים, לא יכולתי להתמקד קבלת החלטות לא הייתה לי שליטה על כמות המזון שאני קונה הביתה. חוץ ממזון לא היו לי שום קניות חריגות , לא הרגשתי תחושת דיכאון אלא מעין חרדה קלה. האם זה יכול להיות התקף חרדה או שזה משהו נוסף ?
אודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ריכוז - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/2011על פי התיאור, יכול להתאים לחרדה, יש צורך לשתף את הרופא מטפל בנדון, יכול להיות סיבות גופניות, שאולי הרופא המטפל שלל, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רימוטיב לחרדה כלליתישמעאל28/02/2011
שלום, חקרתי הרבה על צמח ההיפרקיום אך לא הבנתי האם הוא עוזר רק במקרים של התפרצות חרדה או דיכאון, או שהוא יכול לשפר מצבים של חרדה ודיכאון מתמשכים (כמה שנים כבר). תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רימוטיב לחרדה כללית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/2011מומלץ למצבי דיכאון קלים - בינוני, לפעמים יעיל בחרדה, אך יכול להחמיר בגלל מעורבות של נוראדרנלין. לחרדה כללית מומלץ תרופה ממשפחת SSRI ( פרוזאק, ציפראלקס וכו'')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)