פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון ...
    ליר
    10/01/2011

הי ... אני בת 19 וכרגע לא עובדת ולא לומדת מכיוון שהפסיכיאטרית שלי מטפלת בי טיפול תרופתי ואמרה לי שאני חולה וחייבת עקב המחלה הנוכחית להישאר בבית כאילו לעשות דברים שאני אוהבת ולצאת עם חברות אבל לא להיות בשום מסגרת כבר חודש שאני לא בשום מסגרת ואני מרגישה בדיכאון עמוקק עמוקק התרופות לא עוזרות לי אבל ידוע לי שצריך התמדה והמון סבלנות עד שהתרופות ישפיעו אך אני מרגישה מדוכאת נורא ומצבי לא משתפר המצב העמום שלי בזאת שאני לא באף מסגרת ואין לי על מה ללכת לישון ובישביל מה לקום בבוקר מוריד אותי למטה למטה ולא משנה מה אני עושה ...
    1. כידאי לי לעשות ??
    2.יש לי עוד שאלה .. בכללי מה מונע מאדם להיות בדיכאון בדרך כלל הן מבחינת אורח חיים הן מבחינת פעילויות יומיומיות והן מבחינת מאכלים אשמח לקבל כל טיפ שידוע כמשפר מצב רוח או מעכב סרטונים במח ומשחרר אנרופינים ודופמינים

תודה מראש [=

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ...

הוספת תגובה

• הלוואי וידעתי...

מישהי
    10/01/2011

שמעי, אני לא פסיכולוגית או שום דבר בסגנון אבל אני הייתי בטיפול פסיכיאטרי כבר משהו כמו עשר שנים בגלל דיכאון ושאר ירקות בסגנון... ועל המלצה של פסיכיאטרית לא להכנס למסגרת פרודוקטיבית של לימודים או עבודה עוד לא שמעתי... אפילו להפך.. בדכ בתקופות שממש רע לי מה שעוזר זה המסגרות הללו, ולא משהו אחר.... אפשר לשאול למה היא מייעצת לך ככה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגידי....

ליר
    10/01/2011

הטיפול הפסיכיאטרי בדיכאון עזר לך ?? אם כן עד כמה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב למה היא מיעצת לי ככה ...

ליר
    10/01/2011

בגלל המחלה שלי אני פראנואידית וקשר עם חברה בצורה יציבה כמו לימודים או עבודה סתם יזיק לי לכן אני צריכה להחלים בבית מבינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הממ...

מישהי
    10/01/2011

האמת? זה מורכב...
    אני כתבתי למטה על זה שאמא שלי נפטרה לפני שלושה חודשים ולכן התקופה שאני עוברת עכשיו היא לא פשוטה... אני כן יכולה להגיד לך שהמצב הרבה יותר טוב עכשיו ממה שהיה בעבר...אולי זה הגיל, או הניסיון... אני לא יודעת... יש תקופות טובות, יש תקופות לא כ"כ...

האמת שאני לא כ"כ מבינה למה לא לעבוד, אפילו משהו ממש ממש בקטנה שלא ייהיה לך קשה אבל שכן יתן לך יציבות... אבל באמת באמת באמת שקטונתי מלייעץ לך, אני לא אשת מקצוע... אבל אני תמיד ראיתי בקשרים עם אנשים משהו לא יציב... אם יש לך חברות קרובות וטובות שמבינות את המצב שלך זה נפלא ותאחזי בהן! והלוואי עליי ועל כל אחד שיהיו לו את האנשים שאפשר לסמוך עליהם ושטוב לך איתם ושאת יודעת שתומכים בך ויכולים להרים אותך, ככה נראה לי...
    לי לא היה ואין את זה... החברות שסבבו אותי אף פעם לא הבינו את המקום הנמוך הזה שפשוט רע לך... ואת לא יודעת מה לעשות עם עצמך.. לא התחשק לי להסביר את עצמי או להרגיש דפוקה מול אנשים או לשים מסכה אז התנתקתי ותמיד ניסיתי למצוא תעסוקה... משהו שאני תמיד יכולה לעשות או מקום שאני תמיד יכולה ללכת אליו ולהרגיש רצוייה...
    וואלה לא יודעת... אבל תהיי אופטימית.. זה שאת מנסה זה כבר טוב...
    אני מקווה שאני לא סתם מבלבלת או גורמת לך להרגיש עוד יותר גרוע...
    קחי את זה בערבון מוגבל ולכי עם מי שאת יודעת שאפשר לסמוך עליו...
    מעולה שיש לך מישהי שעוזרת לך...
    ואת יודעת משהו? לי לפחות, עזר אפילו סתם לכתוב פה ולהרגיש שכן יש מי שמבין...
    המון בריאות אושר והצלחהה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוי-תיקון

מישהי
    10/01/2011

אההה...
    מצטערת אבל קראתי עכשיו שוב את מה שכתבת...
    אם את אומרת שקשר יציב לא יעשה לך טוב אז זה לא כ"כ דומה לחוויה שלי כך שאני לא כ"כ מבינה איך ומה יעזור לך, לפחות מניסיוני....
    הדבר היחידי שהוא תמיד נכון, הוא שאם את מחפשת איך לצאת מזה ופתרון, תמיד תוכלי למצוא מי שירצה לעזור לך....
    המון הצלחה! מקווה שהמצב יסתדר במהרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

ליר
    11/01/2011

תגידי מה שתגידי בלי להכיר אותך..האנטואיציה שלי אומרת לי שאת בחורה מיוחדת ויש בך מנגנון הישרדותי חזק נתת לי כח ולא בלבלת עזרת תודה ובהצלחה גם לך ואגב אני חושבת שצריך ליסמוך על אנשים עד גבול מסוים לצערי הרב אנחנו חיים בעולם של אנטרסים אין מה לעשות כולם מנסים לישרוד כולם דואגים לעצמם ליפעמים על חשבון אחרים וליפעמים אין כח לאף אחד ליסחוב אותי עליו בנוסף לנטל מהחיים האישיים שלו שימי לב כמה קשה לאנשים להקשיב אחד לשני מרוב קושי הפכו את זה למקצוע מכובד עם כסף[פסיכלוגיה ] לכן אני סומכת על חברותי עד גבול מסוים צריך לדעת מה לספר ולמי לספר ומתי לא כל דבר אומרים בלי שום קשר לפארנויות שלי אני חושבת שכמובן חייב להרקין ראש ולהיות קשוים לעצות חדשות ולהושיט יד למי שרק רוצה לעזור אך 80 אחוז זה הרצון שלנו לעזור לעצמנו אם אנחנו לא נעזור לעצמנו אף אחד לא יעזור[= אני מודה לך עזרת לי גם לך המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכל הלב...

מישהי
    11/01/2011

אני מקווה שאת צודקת בקשר אליי, בקשר לשאר אני מסכימה איתך במאה אחוז....
    המון תודה לך ואם עזרתי עשיתי את שלי...
    אני באמת באמת מקווה שתמצאי אושר ושלווה בחיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/01/2011

לא ברור המלצת הרופאה המטפלת ומה היו השיקולים, אך באופן כללי , חשיפה לשמש , לא בשעות השיא, מעלות סרוטונין, תזונה בריאה ותוספות וויטאמינים מקבוצת B וכן חומצה פולית (מינימום 10 מ''ג) - תורמים ליצור סרוטונין במח.( L METHYL FOLATE - עדיף והכי יעיל, לצערי אין בארץ) , מומלץ על תיזמון פעילויות, בניית טבלה שבועית, תיכנון כל יום מה עושים, לשלב דברים כיפיים ( כל יום לפחות פעם אחת, כגון: הליכה לים, סרט, קניות, חברים וכו'..) , הליכה באופן מסודר, מינימום 4 פעמים ביום, שינה טובה ועמוקה ככל שניתן, להימנע מסמים ואלכוהול. הנ''ל יכול לתרום לשיפור המצב הנפשי. לקריאה נוספת לגבי דיכאון קליני, חרדה ועוד, את מוזמנת ליבדוק בדף המטופלים באתר שלי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימור היקרה

ליאן
    12/01/2011

היי לימור הייתי רוצה לשוחח איתך יש לך איזה מייל שאוכל ליצור איתך קשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסט-טראומה תלוית מקום
    dalia
    10/01/2011

שלום.
    אני בת 45 וחווה מזה זמן תסמינים של פוסט טראומה המלווים בדיכאון וחרדה.
    אלא שהתופעות באות לידי ביטוי רק כשאני נמצאת בישוב בו אני גרה. ברגע שאני יוצאת ממנו אני אדם אחר, ללא טראומה וללא שום תסמינים, ללא דיכאון וללא חרדה כלל.
    אני הולכת לפגישות טיפוליות להתמודדות עם הטראומה, אך עקב הצפות של בכי מתמשך וקושי בתפקוד היום יומי עם אנשי הישוב בו אני מתגוררת, הסכמתי לנסות ולקחת "רסיטל" 10מ"ג ליום.

הייתי מעדיפה לחיות ללא תרופות ולכן מטרידה אותי השאלה:
    אם התופעות הן תלויות-מקום, האם לא נכון לוותר על התרופות ופשוט לעזוב למקום אחר? (דבר שאני שוקלת ברצינות). האם יש טעם בהתמודדות עם תרופות כאשר המצב הפוסט-טראומתי הוא תלוי-מקום לחלוטין?

אשמח לשמוע חוות דעת.
    דליה.

לקביעת תור
    סגירה
    פוסט-טראומה תלוית מקום

הוספת תגובה

• פוסט-טראומה תלוית מקום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/01/2011

כחלק מהתמודדות פסיכולוגית של טראומה יש מרכיב הימנעותי, אשר מקבע את החוויה הטראומתית וכן את ההפרעה. ככלל אצבע, ההתמודדות הטובה ביותר עם חרדה בכלל ו PTSD בפרט, זה חשיפה, לא להימנע, תיכנון הדרגתי של חשיפה .( שיטת טיפול PE , CBT ועוד) . על מנת להשיג תוצאה טיפולית אמיתית, מומלץ לא "ליברוח" , כן להיחשף ולהתמודד, מה "שמחנך" את המח שכנראה אין סכנה אמיתית ובהדרגה התגובה אמורה לרדת. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול משולב בקלופיקסול ולפונקס
    יוסף
    10/01/2011

בני שמחלת הסכיזופרניה פרצה אצלו לפני כ-6 שנים , טופל שלש השנים האחרונות ב300 מ"ג לפונקס בתוספת קלופיקסול דפו אחת לחודש.
    לאחר 3 שנים "פוריות" בהן סיים תואר שני ועוד-הפסיק ,למספר שבועות כנראה, את התרופות-ו לקה לפני כחדשיים בהתקף פסיכוטי שני, חמור פי כמה מקודמו, ועדיין מאושפז במצב פסיכוטי, אם כי תוך הקלה מסויימת.
    זאת לאחר טיפול בלפונקס 700 מ"ג ליום- שעדיין אינו פועל לעניות דעתי, במידה הרצויה וזאת לאחר למעלה מחודש רצוף במינון הגבוה. (העלו במהירות רבה- מ-50 מ"ג ל700)
    שאלתי: האם עוד יחזור אלינו?
    האם הטיפול הקודם היה מיטבי, והאם היו צריכים לחזור ללפונקס- או שניתן היה לנסות תרופות אחרות, אולי קיימות חדשניות יותר? התנגדותו לכלולות שהוא מקבל נבעה מכך שהוא היה ישן שעות רבות בבוקר, ולקראת ההתקף כבר חווה מספר פציעות בבית כתוצאה מאי שליטה כשנזקק בלילה לשירותים. מה ששבר אותו לטענתו היה שהוא
    עשה בלילה את צרכיו בבגדיו- בעודו מגשש את דרכו לשירותים.
    הפרופסורים המטפלים בו הם בעלי שם עולמי בתחום- ובכל זאת...

הוספת תגובה

• טיפול משולב בקלופיקסול ולפונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/01/2011

לפונקס נחשב עדין כטיפול הכי יעיל במצבים עמידים.
    לעתים יש צורך בתוספת נוגד פסיכוזה ( רספירדל, סוליאן או מדור ראשון) ואו אוגמנטציות, כגון: מייצב מצב רוח ( דפאלפט, לאמיקטל).
    יש לזכור שהמרכיב התמיכתי פסיכולוגי מהווה חלק חשוב בטיפול.
    מקווה שיצא מהמצב במהרה. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור,
    שלי
    09/01/2011

ברוב טפשותי ואני בד"כ על תרופות פסיכיאטריות צרכתי במסיבה בערך חצי פחית של משקה אנרגיה ,, ו..ו....ו.. ברוב טפשותי ואני מודה שזאת הייתה שטות שאין שנייה לה ולעולם לא יחזור שיקול דעת כזה... ואני מודאג,אך זה היה פעם אחת ולעולם לא אעשה זאת בשנית אז יש סיבה לדאגה אך והיות וזה היה באמת חד פעמי כמו שזה נכנס דרך הפה כך זה ייעלם ולא יותיר נזק?

לקביעת תור
    סגירה
    דוקטור,

הוספת תגובה

• דוקטור, - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/01/2011

אם זה היה חד פעמי ועבר שבוע מאז והכל בסדר , פשוט תישכח מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש את ד"ר גדי כהן רפפורט
    אורן
    09/01/2011

הי,

מקווה שזוהי הודעה לגיטימית
    אני מחפש את מספר הטלפון (או מייל) של הפסיכיאטר ד"ר גדי כהן רפפורט אשר מטפל בקליניקה בקרית אונו
    גוגל לא עזר לי וגם לא רשימות הרופאים המפורסמות באינטרנט...

תודה

אורן

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש את ד"ר גדי כהן רפפורט

הוספת תגובה

• אוף אוף אוף
    מישהי
    09/01/2011

שלום....

האמת שקצת מוזר לי לכתוב פה אבל אני באמת שלא יודעת כבר מה לעשות..

אני בת 25 וסובלת מדיכאון. בעבר סבלתי גם מהפרעות אכילה (בולימיה ואנורקסיה) והייתי בטיפול תרופתי. בחודשים האחרונים חיי ספגו מכה קשה כשאיבדתי את אמי למחלת הסרטן אחרי התדרדרות קצרה אבל מאוד קשה. היא הייתה הבן אדם הכי קרוב אליי ולמעשה היחידי שנתתי לו להכנס פנימה ושיכולתי לדבר איתו. לאחר מותה התקרבתי קצת לאבי אבל זה לא החזיק. בכלל.
    קשה גם לו והחיים בבית מתוחים, רע לו ורע לי. בהתחלה היה לנו רע ביחד, מה שעשה את זה לקל יותר, אבל עכשיו אני מרגישה הכי לבד שהרגשתי אי פעם בחיים שלי. לא טוב לי בכלום ועם כלום. אין לי סבלנות לאנשים. לאף אחד ורע לי, פשוט רע.כל הזמן בוכה. אפילו לכתוב את השורות הללו מעלה בי דמעות. עד שהיא נפטרה הייתי בטיפול ומאז לא דיברתי עם המטפלת שלי ואני גם לא מעוניינת. אני לגמרי אבודה, מרגישה שהחיים שלי נעצרו ואני לא יודעת אם אני רוצה להמשיך או איך...
    מה עושים?...

לקביעת תור
    סגירה
    אוף אוף אוף

הוספת תגובה

• אני לא פסיכיאטר ולא שום דבר אחר

א
    09/01/2011

אבל את נשמעת חזקה מאוד ביחס למה שעברת. לאט לאט, אולי בהתחלה בסיוע תרופות, אם תמצאי לך מסגרת טובה ומתאימה (עבודה, לימודים), אני מקווה ומאמין שתצליחי להתאושש. מחזק את ידייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף אוף אוף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/01/2011

איבוד אדם אהוב מלווה בתקופת אבל, הכוללת דיכאון ותלונות נפשיות לפעמים עד כשנה ויותר. באם הסבל קשה , נמשך מעל חודשיים ופוגע בתיפקוד באופן ניכר, מומלץ לפנות לעזרה מיקצועית, בשיחות ואו תרופות. משתתף בצערך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה איתך

שרה
    10/01/2011

שלום,
    אני מזדהה איתך, גם עוברת חוויה דומה, דכאון של כבר שנה בערך, בלי יכולת לדבר עם אנשים ולא כלום..., אני בת 23. מה שכתבו כאן מעליי באמת רלוונטי - מה את עושה ביומיום, האם יש לך תכניות עבור עצמך? את עובדת/לומדת וכו'?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעזור לעצמי, אם אין לי מי לי ?

גול
    10/01/2011

שלום,
    אמי יקרתי נפטרה לפני חמשה חודשים, קשה מאוד בלי אמא. אהבתי אותה וממשיך לאהוב אותה לסוף חיי. באהבה והזכר שלה אני נהייה יותר חזק, אפילו שאני מרגיש לבד ואין לי אף אחד. אני חזק באהבה שגידלה וחינכה ותרמה לי לאורך חיי, והינה היום אני שורד וממשיך בגאווה ללחם במציאות הקשה בלי אמי. והתחלתי לדרוש מעצמי מה שאמי דרשה ממני , זה להצליח וליהנות ולהיות חזק. אני מודה לה בחיים שלה ואחרי מותה, וממשיך לאהוב אותה ומרוצה מעצמי כי מתחזק בעצמי ובזכותי אני מתחיל את החיים מחדש, והזכר של אמי במקום לכאוב מתחיל לנחם אותי ומחזק ומקל לי את החיים.

הייתי כל הזמן במחשבות סרק, מחשבות בלי תועלת, לא מקדמות להפך רק מטשטשות את הראיה מבלי לתפקד. הרגשתי חסר, וחלש בלי כל מטרה לחיים ואין לי תקווה.
    יום אחד אמרתי לעצמי אני רוצה בטוב לי ובהנאה, אז הרגשתי באהבה, וזכותי לאהוב ולאוהב, והתחלתי לאהוב את עצמי. לאהוב את עצמי זה אומר להרגיש שאני שווה ובעל ערך, ולהיות כזה צריך להיאבק וללחם. התחלתי לחפש עבודה, לא למודים כי היה מוקדם לחשוב עבור לימודים, ללמוד צריך כוח ומאיפה יש לי כוח? התחלתי לחפש עבודה ולא מצאתי. בכדי שלא אכנע, התחלתי לחפש עבודה בתרומה ובהתנדבות (חינם) ולא קבלו אותי. אפילו שחיפשו מתנדבים. הלכתי ותרמתי דם במגן דוד. היה מפחיד והתגברתי על הפחד גליתי לעובדים בתחנה התרימה שאני מפחד. הם תמכו בי ונתנו לי כבוד הרגשתי שאני שווה והינה יצאה ממני מנת דם. נהניתי מאוד והרגשתי באהבה כלפי עצמי שאני יכול להוכיח אחרת ממה שכולם חושבים. המשכתי לחפש עבודה והצלחתי לצאת לדרך הנכונה והיום יש לי עסק (אני עצמאי) ואני מצליח להמציא פטנטים, רשמתי בקשות לפטנטים בישראל וגם ב PCT. אין קשה מול הרצון ולא יכול להיות שכולם טועים ואני צודק, ולא צודקים ואני טועה: יעני פפטי פפטי המחשבות שלי לא צודקות במאה אחוז ואינם טועות במאה אחוז, צריך לסדר את המחשבות לפי הגיון. סדר זה סוד ההצלחה בחיים, הגיע הזמן להתחיל אצלך לסדר את הדברים. עצם העובדה שאת בחיים היא ליהנות מהחיים ולשאוף להצלחה. ללכת ולבקש סיוע מרופא המשפחה, וגם מעובד סוציאלי, מפסיכיאטר, מחברים ובני משפחה, ובסוף הכי יכול לסייע ולעזור זה אני לעצמי(אם אין לי מי לי) מהניסיון שלי הצלחתי, ולא היה לי אוהדים. אני אוהד בשבילך אז תנסי בשבילי+ בשבילך. בהצלחה קודם תנסי

באהבה ובברכה
    גול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

מישהי
    10/01/2011

כשכתבתי פה, זה באמת היה מתוך המון כאב ומצוקה, אני קצרה עם כולם כי אין לי סבלנות לכלום ואני כל הזמן עצובה ועל קוצים... הבעיה היא שבחוץ, אל מול העולם, אני שומרת על פאסון, ואז הכל מתפרץ דווקא על הבן אדם שסובל איתי, על אבא... אולי היחידי שלא הרחקתי ממני עד עכשיו, ועכשיו גם זה לא נכון... והמענה של כולכם כאן באמת מחזק...
    אומרים צרת רבים נחמת טיפשים אבל אני חושבת שצרת רבים חצי נחמה.... עוזר להרגיש שאת/ה לא לבד בחוויה שלך... וכל סערת הרגשות היא נורמלית...
    ואין לי שום אינדיקציה או קנה מידה של מה זה נורמלי בדברים האלה, אף פעם לא איבדתי מישהו שכ"כ כ"כ קרוב אליי והיה זה שהכי רצה בטובתי תמיד, גם כשלא הגיע לי.

אני לגמרי מסכימה עם התפיסה של "אם אין אני לי מי לי", אבל אני חושבת שזה בא, לפחות אצלי, ממקום שלילי של חוסר אמון משווע במין האנושי ובעצמי. שום דבר לא מספיק טוב, אף-פעם.האמת שאני משתדלת להיות כמה שיותר עסוקה... אני לומדת לתואר ראשון למרות שהיה עליי להוריד עומס של קורסים (היא נפטרה ממש בתחילת הסמסטר) ועובדת בסופי שבוע, ניסיתי להתנדב עם חיות אבל לא מצאתי מסגרת שמסתדרת לי עם לימודים ועבודה...
    אבל חוץ מזה? אני לא יוצאת, לא רואה אנשים, מרחיקה אנשים שמנסים לשמור איתי על קשר.. אבל אין לי כוח לאנשים, אין לי אנרגיה לשמור על הפאסון הזה... אני רוצה לבכות כשבא לי לבכות ולא להרגיש לא נעים מאף אחד... ושיפסיקו להגיד לי כאילו כלום "צאי מהבאסה"... לא יכולה...
    יש קבוצות תמיכה לדברים האלה? או משהו בסגנון?
    כי לטיפול פסיכיאטרי אין לי כוח... זה דורש תעצומות נפש שאין לי כרגע, ככה זה מרגיש בכל אופן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

א,א
    11/01/2011

היי,
    אני גם עוברת דבר דומה מהרבה בחינות. אני בת 23. ההתבודדות, חוסר היכולת לדבר עם אנשים, הבכי כל הזמן... ומה שעוד צריך.
    לגבי התנדבות עם חיות - גם אני חיפשתי, ודווקא מצאתי מקומות עם שעות גמישות, את מהמרכז?
    לגבי הטיפול הפסיכיאטרי. אני מסכימה איתך שלפנות לטיפול דורש להגיע מנקודה מסוימת - כלומר, לא מהמקום החלש ביותר, של תלות גמורה בפסיכיאטר או בעזרה החיצונית, אלא אולי קצת אחר כך, אחרי שבנית את היסודות בעצמך ואת מרגישה שיש לך רצון אמיתי להתחיל לעבוד על דברים שם בחוץ. אצלי, לפחות, נדמה שדברים צריכים קצת להבשיל קודם, ולא תמיד מצב של "פעולה" הוא מתאים מיד. לפעמים נדמה לי שיש ערך לתקופה הזאת של חוסר יכולת גמור להתרומם. אבל אולי אני טועה, אולי טיפול לא חייב תמיד להיות "פרקטי" ויכול גם להוות פשוט תמיכה ביומיום.
    קבוצות תמיכה - אני יודעת שיש במיינד קליניק וב"מאניקר". צריך כמובן לראות אם זה בכלל בכיוון שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מישהי
    11/01/2011

אני חושבת שיותר קל לשתף מישהו שאתה יודע שמבין, אם זה הדיכאון, ההתבודדות, אבל...
    בנוגע לטיפול, לדעתי אין פה צודק או לא, אם זה עוזר לך, זה הדבר הנכון...
    אני מהמרכז ואני ממש אשמח, אם את רוצה לדבר...
    לילה טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס?
    אאא
    09/01/2011

לפני כשבועיים אימא שלי התלוננה על התקפים של כאבים בחזה וכאבי ראש,
    הייתי בטוחה שמדובר בהתקפי חרדה, הרופאים מצאו אצלה משהו "בלב "
    הם לא הסכימו להגיד מה העניין אבל אישפזו אותה ליומיים לבדיקות מקיפות,
    היא עברה את כל הבדיקות ועד עכשיו לא נאמר לה מה העניין.
    אחרי שבוע מהאישפוז הכל היה בסדר ואז שוב הגיע ההתקף באמצע הלילה,
    היום היא הלכה לרופא משפחה שרשם לה קלונקס ואמר לה לחזור בעוד שבוע
    ולהגיד איך היא מרגישה,
    הוא אמר לה שהתרופה היא תרופה ללב.
    לא הזהיר אותה שזוהי תרופה פסיכיאטרית שיכולות להיות לה תופעות לוואי וכפי שהבנתי היא גם ממכרת.
    קודם כל אני שמחה שיש לי את הידע והנסיון בדברים, אני מתעניינת בפסיכיאטריה המון ושואלת כאן הרבה שאלות ותודה ענקית לכל מי שעונה לי ומעצים את הידע שלי,
    אני שמחה שמייד הבנתי באיזה תרופה מדובר.
    והשאלה שלי היא כזאת,
    אני רוצה לשמוע מכם כל מה שאתם אומרים למטופלים על קלונקס, האזהרות, ההשלכות, ההשפעות ותופעות הלוואי.
    הרופאה אמרה לה לקחת חצי כדור כל יום ועוד חצי עם המצב שלה מחמיר.

מהי הכמות המומלצת? איך למנוע התמכרות ותלות של הגוף?
    ושאלה נוספת, האם לרופא משפחה יש את הזכות לרשום למטופלים שלו תרופה שכזאת, ולא להגיד מילה על כך שזו תרופה פסיכיאטרית, ועל ההשלכות שיכולות להיות לה.

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס?

הוספת תגובה

• קלונקס? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/01/2011

לגבי מינונים זה אינדבידואלי, קלונקס טיפול נוגד חרדה ויכול לעזור בתקופות לחץ ודחק קשות ולא רק בקרב הפרעות נפשיות, לדוגמה, קושי להסתגל למצב של פשיטת רגל, אובדן אהוב, לאחר טראומה ועוד..( אפילו אם אין קריטריונים להפרעה נפשית)
    התמכרות בדר'כ לאחר שימוש ימיומי לאורך 3 חודשים.
    מומלץ לקחת את הטיפול למשך כשבועיים ולישקול אפשרות להפסיק, בתיאום עם רופא מטפל.
    אסור: לערבב עם אלכוהול ( סיכון להרעלה ), אסור להפסיק באופן פתיאומי( סכנה לפירכוס), יש להיזהר מנהיגה או כל פעולה הדורשת ריכוז ומלווה בסכנה. מומלץ ליקרוא את העלון לצרכן ולשאול את הרופא המטפל לפי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סטודנטית
    09/01/2011

ערב טוב!
    במסגרת עבודתי נתקלתי בסיטואציה המתוארת:
    אשה כבת30 (מוכרת כבעלת רקע פסיכיאטרי) בוכה בהיסטריה תוך שהיא מספרת (לא מתוך נסיון לשתף אדם ספציפי) על חוויות עבר שלה.
    בין בכי לבכי, הנ''ל כאילו מתעוררת ממעין חלום, חושבת בקול, איפה היא, מה קרה לה וכ'ו ומנסה לדלותפרטים מהסביבה מה היא אמרה קודם לכן.
    ולאחר כמה דק חוזרת לבכי היסטרי.
    חשוב לציין שבמהלך הבכי היא חרדה מאוד לגורלה הנפשי וגם הפיזי. מציינת כי היא מרגישה בדיכאון עמוק ומגדירה את התחושה שלה כמנותקת מהסביבה.
    מבקשת להתפנות לבית חולים פסיכאטרי לטיפול.
    מה ההגדרה למצב? ומהן ה''יקיצות'' למציאות הללו?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/01/2011

יכול להתאים למצב דיסוציאטיבי, אך יכול להתאים למצבים שונים אחרים( אישיות היסטריונית, סוג של אפילפסיה ועוד.. )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון קליני באדרונקס וסמים קלים?
    אנונימי 906
    09/01/2011

בן 29 מאובחן הפרעת קשב וריכוז ADD אני סטודנט כרגע ונמצא בלחצים נפשיים בעקבות הלימודים....ולא מעט פעמים אני חווה דיכאון קל, אני מעשן גראס / חשיש פעם בשבוע / שבועיים (ישנם פעמים שאני יכול לא לעשן גם מספר חודשים) ואני נוטל מזה שנה וחצי אדרונקס 4 MG האם ידוע משהו על השילוב הזה?

קיימים פעמים שאני מעשן גראס ואני מרגיש פי 4 יעיל יותר בארגון המחשבות שלי ופעולות שאני עושה בטוח של 24 שעות אחרי העישון....

האם קיים קשר בין השניים והאם יכול להיות לכך יתרון בכל הקשור ל ADD?

האם (גראס ,ירוק, הידרו) פועל על מערכת הדופמין במוח ואם כן אך הוא פועל?

אך וולבטרין יכול להגיב כתחליף לאדרונקס ומה הוא עושה למערכת הדופמין במוח?

אודה לכם מאוד על תשובה מפורטת ככל האפשר.

הוספת תגובה

• נסיון קליני באדרונקס וסמים קלים? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/01/2011

סמים אכן קשורים למערכת הדופאמין, אך בו בזמן גורמים נזק מיותר ולא מומלץ להשתמש בהם.
    אדרונקס - חוסם ספיגה של נוראדרנלין( NRI ) , באופן עקיף מעלה דופאמין באזור האונה הקדמית.
    וולבוטרין חוסם ספיגה חוזרת של נוראדרנלין ודופאמין ( NDRI ) .
    בארה'ב אישור מה FDA לטיפול בסטראטרה, עובד כמו אדרונקס ונימצא יעיל ביותר ב ADHD ADD .
    מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל להעלות את האדרונקס, או לעבור לריטלין, זאת במטרה להפחית את השימוש בסמים ולהשיג יעילות קלינית טובה יותר.
    מצורף סיכום אדרונקס :

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון פסיכיאטרי
    לירון
    09/01/2011

שלום שמי לירון ואני אם חד הורית לילד בכיתה א'. אין קשר עם האב כשנתיים ברצף ולפני זה בהפסקות.
    בית הספר דורש שיעבור אבחון פסיכיאטרי זאת לאחר שכבר עבר אבחונים נוירולוגיים ואחרים גם כן בהמלצתם.
    אני בטוחה שהילד שלי אינו פסיכוטי ולכן מוכנה שיעבור את האבחון. הבעיה היא שכדי לעבור את האבחון דרושה החתימה של האבא-מה שלא ביקשו ממני באף אבחון או טיפול אחר שהילד קיבל-כולל פסיכולוגית שהיתה לו במשך שנה וחצי דרך קופ'ח.
    שאלותי הן כאלה: האם בית הספר יכול לדרוש שהילד יעבור אבחון פסיכיאטרי ויתנה בזאת את המשך לימודיו? חשוב לי לציין שהילד אינו מתפרע,לא מרביץ ולא צועק.אלא בכיוון השני- הוא שקט מדי לעתים אינו מגיב כשמדברים אליו או שלא שם לב כשעוברים מכיתת האם לחדר אחר-למשל שיעור ספורט נשאר יושב בכיתה הריקה וכדומה.
    מה ביכולתי לעשות כדי לזרז את העניין? יש מקומות שלא דורשים חתימת האב?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון פסיכיאטרי

הוספת תגובה

• אבחון פסיכיאטרי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/01/2011

אני מומחה במבוגרים, אני לא בטוח באם ניתן לחייב בדיקה מסויימת בבית הספר, אך אם הבדיקה יכולה להיות לעזר ולאבחן בעיה מסויימת כדאי לעשות. לגבי חתימה, זה נושא משפטי, יש להתייעץ עם עו'ס או יועצת בבית הספר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    עינת
    09/01/2011

שלום,

אחי בן 20 חייל שנתיים, סוהר.

בשבוע האחרון החלה התפרצות עצבים חזקה מאוד, הופנה לבית חולים רמבם- ומשם הועבר לבית חולים טירת הכרמל.
    היום הוא נמצא בבית חולים מעל שבוע... מצבו לא השתנה שקט יותר - בגלל התרופות שניתנות לו.
    חשוב לציין כי הוא תמיד היה ילד שקט.
    אבא שלנו נפטר לפני שנתיים.

מה לעשות צריכה? עזרה בבקשה...
    מתחננת...
    מה עושים במצב כזה

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/01/2011

מומלץ לתמוך, לעודד, לנסות להיות אופטימים לידו לגבי העתיד, להיות שותפים לטיפול ככל שניתן. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניקה
    שירי
    09/01/2011

שלום.אני בת 57 מיזה 30 שנה אני מיתעוררת בלילה בהתכפיםשל פניקה ולא מודעת לזה הדופק עולה ולחץ דם בבוקר אני מיתעוררת מוטשת. היתי במכון השינה לילה אחד והסיכום היה שיש לי התכפי פניקה. שאלתי לאזה רופא אני צריכה ללכת לטפל וזה היה ברור פסיכיאטר.השאלה הי האים יש אזה כדור ליפני השינה כי אני כבר לא יחולה להחזיק את ההתכפים. תודה מיראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פניקה

הוספת תגובה

• פניקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/01/2011

יש הרבה כדורים, אך יש צורך לשלול בעיות גופניות תחילה, לאחר שנשלל בעיה גופנית, יש צורך לבדיקה נפשית מסודרת ורק אז תיכנון הטיפול.
    נ.ב. לגבי טיפים לשינה טובה יותר, הייגינה של השינה, ניתן לבדוק באתר שלי, בדף מטופלים, יש חומר להורדה. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכיאטר דרך קופת חולים
    אנונימית
    08/01/2011

בעקבות תשובה של מישהי לשאלתי, רציתי לשאול שאלה נוספת,
    קיבלתי הפנייה לפסיכולוג אבל בקופת החולים נאמר לי שזה לא
    קשור אליהם ואני צריכה לחפש פסיכולוג פרטי.
    אין לי כרגע את הכסף הדרוש כדי להתחיל טיפול אצל פסיכולוג פרטי,
    ובמילא חשבתי שעם הבעיות שלי עדיף לפנות לפסיכיאטר.
    האם יש פסיכיאטר דרך קופת חולים ואם כן,צריך הפנייה אליו? זה עולה כסף? איך זה עובד?
    תודה לעונים.

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכיאטר דרך קופת חולים

הוספת תגובה

• פסיכיאטר דרך קופת חולים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/01/2011

פסיכיאטר בקופה - תשלום כמו כל ביקור רופא מיקצועי.
    פסיכיאטר במרפאת ברה''ן ציבורית ( משרד הבריאות) - חינם.
    נ.ב. רשימת פרטי המרפאות בארץ באתר שלי, בדף מטופלים.
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

אאא
    09/01/2011

האם אתה יכול לתת מספר של מרפאת ברה"ן באזור הדרום?
    המספרים ברשימה שלך לא מעודכנים.

האם ידוע לך כמה עולה פסיכיאטר בקופת חולים כללית? או בסביבות איזה מחיר מדובר?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/01/2011

פרטי מרפאות ברה''ן באתר משרד הבריאות או חיפוש גוגל.
    מחיר בקופ'ח כמו מחיר ביקור רופא מיקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים למי לפנות?
    אנונימית
    08/01/2011

מישהו סובל מנטיות אובדניות, פגיעה עצמית, חוסר תיאבון ודכאונות,
    הוא רוצה להתחיל טיפול, מאיפה הוא צריך להתחיל? פסיכולוג? פסיכיאטר? איבחון?
    איך ואיפה מתחילים? תודה לעונים.

לקביעת תור
    סגירה
    איך יודעים למי לפנות?

הוספת תגובה

• איך יודעים למי לפנות? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/01/2011

הכי פשוט רופא משפחה. תמיד אפשר לפנות למיון כללי בכל בית חולים. ניתן להתקשר למרפאת ברה''ן ציבורית ולהזמין בדיקה דחופה, לבד או בעזרת רופא משפחה.
    יש ליזכור, באם יש חשש לחיי אדם מאובדנות, חובה לפנות במיידית למשטרה או מד'א, לדווח "חשש לחיי אדם" , ואו , אם לא מסוכנות במיידי, יש לערב עובדי רווחה במקום מגורים לעזרה. ( ברווחה עו''ס אשר בעלי רקע במחלות נפשיות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה ורישיון נהיגה
    אלי
    08/01/2011

אובחנתי כסכיזופרן אחרי שימוש מאסיבי באקסטזי , גראס וחשיש . לפני כן הייתי מאובחן כסובל מאישיות סכיזואידת אני מאושפז מזה כשלושה חודשים ומרגיש הטבה מסוימת
    אני סובל מהילוצנציות ( רואה תמונות ושומע קולות ואפילו מריח ריחות לא הגיוניים)
    הרופא באישפוז אמר לי שבבית חולים לא שוללים רישיון נהיגה , אני נוהג יחד עם הסימפטומים ולא נתקל בבעיות בזמן הנהיגה.
    האם יכולים לשלול לי את הרישיון?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה ורישיון נהיגה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה ורישיון נהיגה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/01/2011

כן, יכולים לישלול לך את הרישיון, מומלץ לא לנהוג כאשר המצב לא יציב ולא מאוזן, נא לעדכן את הרופא המטפל בנדון ולהימנע מנהיגה עד אישור מהרופא המטפל, המכיר את מצבך הכי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה