מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני לא יודע מה לעשות.....אנונימי08/01/2011
הכול הרי התחיל לפני שבועיים שקראתי על מחלת הסכיזופרניה....נכנסתי לחרדות אדירים התחלתי לדמיין את המחשבות שם והרגשתי רע מאוד.זה נמשך ארבעה ימים ועבר לשבוע וקצת.לפני חמישה ימים זה חזר ובגדול אני לא מבין מה קורה לי יש לי פתאום מחשבות כמו של סכיזופרנים אני מודע לעצמי שאלה מחשבות לא הגיוניות חסרות בסיס אבל עדיין מפחד מאוד...אני לא יודע מה לעשות....מחשבות פתאום שאני שולט על כל העולם או שאני דמות גדולה שכולם בגלל זה מתנכלים לה ורודפים אחריה ושמדברים עליי עכשיו בחדשות או מחשבות שבכלל מישהו רוצה להרוג אותי ולכן גורם לי לרצות לעשות דברים((אני מודעעע לזה שהמחשבות הללו הן ממש לא בסדר חסרות היגיון ובסיס ומשמעות שהן דמיוניות ואין בהן משהו מציאותי ומפחד שיש לי סכיזופרניה בגלל זה אבל עדיין מרגיש ממש ממש רע עזרה בבקשה!!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא יודע מה לעשות..... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/01/2011מומלץ לפנות לעזרה מיקצועית, בדיקה פסיכיאטרית והערכת מצבך באופן מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתכן וכי זו בסה"כ הכל חרדה קשה
אנונימי09/01/2011מאוד מהסכיזופרניה(כי הרי לפני שקראתי על זה לא היה לי כלום)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שזה OCD או חרדה קשה?
אנונימי10/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב מודאגeee08/01/2011
בני בן 40 סובל מתקופת הצבא מבידוד חברתי מחשבות טורדניות
התקפי זעם וכן קושי להסתגל למקומות עבודה לדוגמא כל דבר שהוא עושה
מתלונן על קושי פיזי ונפשי ולא מסוגל להסתגל לשינויים....ממה הוא סובל?
וכיצד ניתן לשפר את מצבו?בתודה אב מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אב מודאג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/01/2011יש צורך בהערכה מסודרת, בדיקה פסיכיאטרית יסודית, לפעמים עד שעה וחצי, רק אז יש אפשרות להתרשמות אבחנתית מיקצועית ותיכנון טיפול מתאים. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריותקרן08/01/2011
אבקש לשאול , עקב ההחלטה להוציא מסל הבריאות את התרופות הפסיכיאטריות:
א. האם חולה שקיבל עד היום תרופות בקופת חולים לא יוכל לקבל יותר?
ב. אם כן, האם נכון הדבר לגבי כל התרופות הפסיכיאטריות, כמו סוליאן לדוגמא?
אודה על תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי08/01/2011לא הוציאו אתהתרופות הפסיכיאטריות מסל הבריאות. מה שקרה זה שלא הכניסו תרופות חדשות שרצו להוסיף לסל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטלדלית08/01/2011
שלום
הנני לוקחת רסיטל 20 מ"ג כ-6 שנים.
הכל התחיל בשל פחד מרעידות אדמה. פחד שהתרחב לפחד ממוות,ים וכו'.
לאחר שהרגשתי שהחרדות מתשלטות עלי ופוגמות באיכות החיים שלי פניתי לפסיכיאטרית שהמליצה לקחת רסיטל.
הרסייטל שינה את חיי מקצה לקצה וגרם לכל התחושות להיעלם.
לפני כ-4 שנים חוויתי אובדן של תינוק בחודש התשיעי להיריון בעת הלידה ולאחר .
לקח לי 3 שנים להיכנס שוב להיריון - כחודשיים לפני ההיריון הפסקתי לקחת את הרסיטל כי חשבתי שאולי גם הכדור מונע ממני להיכנס להיריון.
ואכן נכנסתי להיריון. בחודש שישי לאחר שחוויתי מספר התקפי חרדה ( לאור האובדן שחוויתי) הרופאה המליצה לחזור ולקחת רסיטל.
ילדתי לפני 4 חודשים ילדתי את בתי מניתוח קיסרי שתואם מראש.
לפני כחודשיים וחצי התחלתי לסבול מכאבי בטן חזרים (התכווצויות של דקה כמו צירי לידה) שהיו עוברים רק לאחר יציאה. כאבי הבטן מופיעים כמעט כל יום ועלי ללכת לשירותים מספר פעמים ורק לאחר כמה יציאות שהאחרונה בהן הינה שלשלול הכאב עובר. לאחר מען אני מרגישה חלשה והרגליים כואבות.
חשוב לי לציין כי הינני רגישה ללקטוז וכי הרגישות גברה לאחר ההיריון.
שמתי לב לאחר שקראתי את העלון המצורף לכדורי הרסיטל כי הכדור מכיל לקטוז ולכן הנני חושבת כי זו הסיבה לכאבי הבטן.
הנני מתגוררת בארה"ב אך רוכשת את הכדורים בארץ.
ביצעתי בדיקות והן נמצאו תקינים.
כמו כן הרופא הפנה אותי לבצע אולטראסאונד בטן. הפענוח הועבר לגסטרולוג שמתמחה במעיים אך טרם קיבלתי כל תשובה.
לאור זאת שאלתי מה ניתן לעשות?
האם ניתם להחליף את הרסייטל לכדור אחר שאיננו מכיל לקטוז? אם כן מהו?
אני יודעת שבד"כ כדי לשלול שהרסיטל אכן גורם לכאבי הבטן והשלשולים יש להפסיק לקחתו ולראות אם כאבי הבטן נעלמים. אך אינני יכולה לחשוב להפסיק לקחת את הכדור ולהסתכן ולעבור התקפי חרדה.
אודה לך מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי08/01/2011מה שהייתי מציע לך זה לפנות לטיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית CBT
בנוסף, אני בספק אם כאבי הבטן שאת מתארת הם כתוצאה מהלקטוז בכמות מזערית שנמצא בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים נוגדי דכאון - דחוףמבולבלת07/01/2011
שלום
מזה מס' שנים אני נוטלת תרופה בשם ציפרלקס מינון: 1 כדור ביום.
שאלתי הינה באם תהליך של נסיון להרות או בטיפולי פוריות או הריון האם ניתן לקחת תרופה זו? האם זה לא פוגע בעובר? איזה השפעות קיימות על התפתחות העובר? האם ניתן להניק? וכמובן הבריאות שלי.
באם לא ניתן לקחת ציפרלקס מה כן ניתן לקחת. ברצוני לציין שאני לא יכולה להיות ללא תחליף שמתאים לי. ע"פ בדיקה שערכתי הבוקר ע"י ערכה בייתית קיים הריון. עדיין לא נבדקתי ע"י רופא נשים (יום ג' יש לי תור). אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי. כי אני בלחץ נוראי מלחיץ שאני חשופה לבעיות כלשהן.
בתודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים נוגדי דכאון - דחוף - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי08/01/20111. כדאי לפנות לפסיכיאטר פנים אל פנים להתייעצות.
2. את יכולה להרגע, לא יקרה לעובר שום דבר גם אם תמשיכי לקחת את הכדור עד להתייעצות, הסיכוי לבעייה קטן מאד (פחות מ 0.4%)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינה בעקבות תרופותאנונימי07/01/2011
היי
יש לי כאב כרוני במשך יותר מ11 שנים.
בשנה וחצי האחרונות הכאב הפך לבלתי נסבל, יאוש עמוק, חוסר יכולת לתפקד בחלק מהזמן בעבודה שהייתה מאוד חשובה לי (הייתי קצין בקבע והשתחררתי לפני חודש וחצי). עד שהגעתי למצב שבלעתי מינון של יותר מפי 20 מהמינון היומי של כדור נגד דיכאון שלקחתי (רציתי להזיק לעצמי, אבל לא להתאבד ולא ממש ידעתי מה הנזק במה שאני עושה). לאחר מכן הגעתי לפסיכאטר שנתן לי זיפרקסה במינון של 10 מ"ג + רסיטל. בהתחלה 20 מ"ג ולאחר מכן 60 מ"ג. היה אמנם שיפור מתון בממוצע אבל עדיין יאוש עמוק, מחשבות על התאבדות בחלק מהזמן , חוסר עניין ובטח חוסר הנאה משום דבר (עד לפני חודשיים), והרגשה שהחיים הם סבל קשה מדיי. לפני חודשיים בדיוק התחלתי לקחת רסיטל במינון של 80 מ"ג ומאז בהדרגה המצב התחיל להשתפר:
מצב הרוח נהיה בסדר, התחלתי להיות אופטימי בהדרגה, הרבה פעמים כשאני סתם הולך ברחוב פשוט בא לי לחייך מרוב שדברים מתחילים להסתדר. אני מתחיל להיות מרוצה מעצמי, ולהרגיש בסדר עם עצמי. אני מצליח לעבוד ואני מצליח ללמוד ולהנות ממה שאני עושה.
כל הדברים שאיבדתי לאט לאט חוזרים. עוד דבר קטן ועוד דבר קטן ועוד דבר קטן מסתדרים, ועוד דבר קטן לא מסתדר, וכן מסתדר וכך בהדרגה החיים מעינוי מתמשך הופכים לא רק לדבר נסבל - הכאב אכן נהיה ברוב המכריע של הזמן נסבל איכשהו, אלא גם (ואני אומר את זה מאוד בזהירות) לדבר שהוא גם חיובי.
חשוב לי לציין ששיקול הדעת שלי טוב מהרגיל, אני בכלל לא מתנהג בפזיזות/מבזבז כסף/ממוקד בעצמי ופחות באחרים שזה מאפיין של היפומאניה.
תופעת לוואי של המצב הטוב הזה שבגללו אני מתייעץ בפורום זה שאני התחלתי לא לישון בלילה - ביום רביעי בלילה נרדמתי ב7 בבוקר ל5 שעות (ניסיתי לישון ב05:30 בבוקר והייתי עם יותר מדי מרץ (במקביל לעייפות) וגם הלילה אותו דבר.
כיום אני לוקח זיפרקסה במינון של 5 מ"ג, ובעבר הייתי ישן 11 שעות בלילה בכל לילה בכל הזיפרקסה.
אני מצליח לנצל את השעות ללימודים (אני סטודנט) ועקרונית אין לי בעיה עם זה.
השאלה שלי אם יכול להיות משהו בעייתי בתופעת הלוואי הזו של חוסר שינה, או שזו תופעת לוואי של הרסיטל במינון של 80 מ"ג ולא נורא (זה מה שנראה לי אבל אני רוצה לוודא).
ואגב את כל הסיפור הזה אני לא מספר לפסיכאטר שלי כדי שלא יפסיק את המינון של 80 מ"ג שמאוד עוזר לי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שינה בעקבות תרופות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי08/01/2011הפורום הוא בוודאי לא תחליף להתייעצות עםרופא שמכיר את כל הפרטים.
חוסר שינה לאורך זמן אכן יכול להוות בעיה כיוון שהוא פוגע מרמת העירנות והריכוז. הגוף זקוק לשעות שינה כדי להתאושש מאירועי היום. אם אינך ישן כראוי כדאי לטפל בבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים נפשייםיוגב07/01/2011
לילה טוב
אני סובל מסכיזופרניה עם כאבים נפשיים קשים.
הייתי מעוניין לקבל המלצה לתרופה לכאבים(אך לא ממשפחת הוולטרן בגלל בעיות בכליות שיש לי)
בתודה
יוגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
יוגב08/01/2011לילה טוב
רק רציתי להוסיף שמקור הכאבים הוא במחלה וזאת מכיוון שהם החלו עם פרוץ המחלה
בתודה
יוגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים נפשיים - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי08/01/2011אם מקור הכאב הוא במצב הנפשי אז הפתרון צריך להיות בטיפול למצב הנפשי ולא בכדורים לכאבים שלא יועילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יוסף09/01/2011לד"ר לוינסקי
תודה על תשובתך אך הייתי כן מעוניין לקבל המלצה לכדור נגד כאבים שיהיה יעיל כנגד הכאבים הנפשיים
בתודה
יוגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלודקאטעין06/01/2011
אני בשנות העשרים לחיי. אני מזריקה 12.5 מ"ג פלודאקאט פעם בארבעה שבועות. סבלתי בעבר ממחשבות שווא והזיות קלות שגרמו לי לחרדה. מאז שאני מקבלת טיפול בפלודקאט התאזנתי הפסיקו החרדות ונעלמו אט אט מחשבות השווא.
הפסכיאטרית חושדת כי יש לי הפרעת אישיות גבולית( כך רשום בתיק הרפואי) או חשד לסכיזופרניה. הבנתי כי פלודקאט היא תרופה נוגדת פסיכוזה- האם פסיכוזה הוא מצב שנמצאים בו גם אנשים בעלי הפרעת אישיות גבולית? ועוד שאלה - האם ניתן להוריד את המינון אותו אני מקבלת ליותר נמוך? מה המינון הנמוך ביותר שאפשר לקבל ולא לחשוש מחזרת מחשבות השווא? או באופן כללי יותר- מה המינון הנמוך ביותר המוכר לך שאדם בעל מחשבות שווא מקבל? אני מרגישה אי שקט פנימי תמידי/חוסר מנוחה פנימית וזה לדעתי נובע מלקיחת התרופה. אשמח ואודה לך אם תענה לשאלותיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלודקאט - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי08/01/2011גם לאנשים עם הפרעות אישיות גבוליות יכולות להיות גלישות פסיכוטיות שבהן הדמיון והמציאות מתערבבים.
המינון המינימלי הוא אינדיבידואלי, ולא ניתן לומר לך כאן בפורום מה המינון המתאים עבורך, את זה כדאי לבדוק עם הפסיכיאטרית שמכירה אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקוול xr טוב מסרקוול ?אין החזר xrחדי06/01/2011
האם סרקוול אקס -אר גורם לפחות תופעות לוואי ועדיף על הסרקוול הרגיל? מדוע אין מימון של מכבי על ה-xr אם זו אותה התרופה.כמו כן האם לקחת התרופה 300 מיליגרם בבוקר או בערב? אודה על תשובתכם.הענין חשוב עבור בן משפחה.אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקוול xr טוב מסרקוול ?אין החזר xr - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי08/01/2011סרוקוול XR היא תרופה שזהה במרכיב הפעיל אך במגלל מנגנון השחרור השונה של התרופה לדם היא פחות מרדימה.
בנוגע למועד נטילת התרופה, אפשר לקחת בכל שעה ביום כיוון שאין את אפקט ההרדמה, ולכן צריך להתאים את השעה לצרכים הטיפוליים.
בנוגע למכבי - אם יש אישור לסרוקוול רגיל אז צריך להיות לסרוקוול XR* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סקורוול xr במכבי!!!!!!!!!
a.w08/01/2011אני נמצאת באותה הבעיה!!! המחיר הוא 600 שקל לקופסא!!! מה עלי לעשות?!? אני לא רוצה לקחת סרוקוול רגיל כי יש בינהם הבדל גדול בשבילי!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח אוטיסט בן 17דניאלה06/01/2011
שלום רב,
אחי אוטיסט בן 17.
מטופל בכדורים כמו וליום,רספרידל,אינטומין,אנדרוקור ועוד.
לפניי כשנה הועבר להוסטל מתאין ומגיע אחת לשבוע הביתה.
כשהגיע להוסטל היה שמן מאוד ושקל 105 קילו כשגובהו 1.65 בלבד.
תוך שנה ירד 40 קילו למשקל של 65 קילו ללא דיאטה יזומה.
אנו לחוצים מאוד בעיקר הואיל והוא עושה סימנים כאילו אינו יכול לבלוע את האוכל.
הוא נראה כאילו האוכל נתקע לו ואז הוא יורק אותו החוצה.
לקחנו אותו לבדיקה רפואית שכללה גם בדיקות דם והכל נראה תקין.
גם הפסיכאטרית אמרה שאין בעייה מיוחדת מעבר לבעיות הרגילות שלו.
הוא ממשיך לרדת במשקל ואומר לעיתים ששמן זה מגעיל.
אנו לא יודעים מה קורה לו.
האם זה יכול להיות בגלל המעבר להוסטל?? האם זאת בעייה רפואית?האם חלילה נשמע כמו אנורקסיה(הוא היה מכור כפייתי לאוכל כולל משטר אכילה קבוע שאמר בדיוק מה המזון שיוגש לו בכל יום ובכל ארוחה)? איזה בדיקות כדאי לבצע לו ולאיזה עוד רופאים ניתן לפנות?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח אוטיסט בן 17 - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי08/01/2011כל השאלות ששאלת יכולות להיות נכונות. הדבר הנכון לעשות הוא לשבת עם אנשי הצוות שרואים אותו ביומיום, ולדון איתם במה שקורה איתו ולקבוע ביחד דרכי אבחון וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים נוגדי דכאון.מבולבלת06/01/2011
שלום.
מזה מס' שנים אני נוטלת 1 כדור ציפרלקס 10 מילגרם ליום ברצוני להכנס להריון.
האם ניתן לקחת כדור זה במהלך הריון? האם זה לא פוגע בעובר? ובאם זה אסור מה כן ניתן לקחת כתחליף.
ברצוני לציין שאין באפשרותי להפסיק את התרופה אני מכירה את עצמי ואני מפחדת להפסיק.
אנא תשובתכם בהקדם בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים נוגדי דכאון. - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי08/01/2011ראשית, מומלץ להפגש עם פסיכיאטר ולהציג בפניו את כל ההסטוריה הרפואית. המלצה בפורום אינה מספיקה כיוון שהיא מבוססת על מידע חלקי
ניתן לקחת ציפרלקס במהלך ההריון, אם כי הוא משפיע על הסיכוי להופעת סוג מסויים של מום לבבי בעובר. זו הסיבה שצריך לשבת עם רופא ולדון בשיקולים בעד ונגד התרופה במהלך הריון ובאלטרנטיבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאנונימית06/01/2011
כשמטפל מחליט שהמטופל צריך לקחת גלולות,
והמטופל מסכים ומנסה אבל יש לו בעיה רצינית
בלבלוע אותן, הוא לא מצליח.
כיצד על המטפל לפעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת להגיב
אנונימית07/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי08/01/2011ראשית צריך להבין את הגורם לקושי בבליעה. אם האדם מסוגל לאכול הרי הבעיה היא פסיכולוגית ולא מכאנית של מנגנון הבליעה.
בחלק מהתרופות יש אפשרויות נוספות מלבד גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמקור בבעיה
אנונימית08/01/2011הוא קושי בבליעה, הבן אדם מנסה לבלוע אך ללא כל הצלחה,
הדחף להקיא מבהיל אותו והוא לא מוכן לבלוע גלולות.
האם הפסיכיאטר מתרגל עם המטופל את הקושי הזה ואילו עוד דרכים נוספות יש חוץ מגלולות? תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבוליתאנונימית05/01/2011
האם ניתן להגדיר מישהו עם הפרעת אישיות גבולית כשלא נוכח הסימפטום של הנסיונות הנואשים והקיצוניים למנוע נטישה אמיתית או מדומה של אדם אהוב? או שהסימפטום הזה הוא הסימפטום העיקרי של ההפרעה?
אילו עוד הפרעות קיימות שתסמיניהן דומים לסימפטומים של הפרעת אישיות גבולית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת להגיב
אנונימית07/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות גבולית - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי08/01/2011כן, זה אפשרי. היום פחות מתעקשים על האבחנה הזו כיוון שלאנשים כמעט תמיד יש סימפטומים שמשוייכים גם להפרעות אחרות כמו נרציסטית או הסטריונית ועוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים
אנונימית08/01/2011תסמינים כמו תלות באנשים, דימוי עצמי בלתי יציב, אימפולסיביות, התנהגות אובדנית ופגיעה עצמית, חוסר יציבות רגשית ושינויים חדים במצבי הרוח, תחושת ריקנות כרונית וקושי לשלוט בכעס אלו תסמינים של אישיות גבולית, לא כך? או שהם יכולים להיות תסמינים של בעיות אחרות? אם כן, אילו בעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות גבולית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/01/2011לפעמים יש קווים אישיותיים, אשר לא מגיעים לרמה של הפרעה, לעיתים יש מרכיבים ממספר הפרעות ואז ההגדרה MIXED PERSONALITY DISORDER . בכל מקרה לשם אבחנה יש צורך בבדיקה מקצועית ומסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה רעהאנונימית05/01/2011
אני כל הזמן מרגישה כאילו שמשהו חסר לי החיים.
אני לא מצליחה להיות שמחה או עצובה לאורך זמן רב,
אני מרגישה שאין טעם לכלום.
אני חייבת לציין שבעבר סבלתי מדכאונות ונטיות אובדניות אבל זה לא מה שעובר עלי כרגע.
אני מרגישה כאילו נמאס לי מהכל, אין כוח לכלום, כאילו נתקעתי בתוך מצב של שעמום תמידי,
כאילו אין סיבה להיות שמח או סיבה להיות עצוב, אין טעם לכעוס או לצחוק, אין סיבה לכלום.
אין משמעות לשום דבר.
אני רק בת 18.
המצב הזה נמשך כשנה.
האם זה תסמינים של מחלת נפש כלשהי?
אני לא חושבת שניתן לטפל במצב דרך שיחות עם פסיכולוג.
אבל הרעיון לקחת תרופות כדי ליצור מצב של שמחה לא אמיתית לא מלהיב אותי.
מה קורה לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ....
ליר05/01/2011גם אני רק בת 18 אני נורא מזדהה איתך ונורא מבינה החוסר שקט הסערה הפנימית מציפה ואפילו אין לה על מה החיים ניראים כל כך חסרי משמעות וכל כך משעממים את מסתכלת לך דרך החלוןן ולא מבינה לאן אנשים הולכים או לאן חוזרים וכל סיטואציה לה את נקלעת כל כך מנותקת מעולם הרגשות שלך ומותירה אותך ריקה חסרת קול וכל משמעות .... אני מנסה ליבכות מהמצב שלי ולא מצליחה מנסה ליכעוס על זה ולא מצליחה נותרת כל כך לבד ואבודה בעולם ענק וחשוך ....... נכון שכל אחד והבעיה שלו אבל גם אני עוברת דבר די דומחה למה שתיארת את לא לבד .... למרות שזה סבל איום ונורא ...כמבון שהעצות שאתן לך לא יהיו תחליף למה שפסיכיאטר מומחה ייעץ לך אך אני יכולה ליתמוך בך ולהציע לך לעבוד במשו דינמי ופעלתני מול חברה לילמוד משו שאת אוהבת לקחת קורס במשו שמענין אותך ואם שיחות לא עוזרות את יכולה ליפנות לפסיכיאטר דרך קופת חולים לא עולה כסף הוא יכל לתת לך כדור שיחבר אותך לפה ויתן לך מצב רוח יש תרופות מעכבות סרטונין שמעלות מצב רוח ונותנות טעם לחיים צתוכלי לשנות את סדר היום שלך לדברים יותר מתשנים ודינמיים וגם בחיי החברה שלך כך שלא יהיה משעמם אני מאחלת לך כל טוב [=
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת להגיב..
אנונימית07/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשה רעה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי08/01/2011יתכן שהתחושה שלך קשורה לדיכאון, אך יתכן שהיא קשורה לאירועי חיים, למבנה האישיות והדרך שבה את מתבוננת בעולם סביבך. לכן הדרך להתקדם היא לפנות לאיש / אשת מקצוע ולקבוע פגישה מעמיקה שבה תדונות במה שקורה לך ובאפשרויות ההתמודדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשה רעה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/01/2011הפרעה נפשית= סבל ממושך ופגיעה בתיפקוד( החברתי, תעסוקתי, אקדמי)
לדעתי הטיפול האמיתי רק בשיחות, פסיכותרפיה, פסיכיאטר או פסיכולוג קליני.
תרופות אכן יכולות לעזור. בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספרו מנסיונכם על טיפול תרופתי...אני05/01/2011
שלום,
תמיד שומעים דברים סותרים לגבי טיפול תרופתי.
הייתי שמח לשמוע מהנסיון של המטופלים כאן, על החוויה שלהם עם תרופות (בעיקר נוגדי דכאון).
אם תוכלו לספר מנסיונכם האישי על ההשפעה של התרופות עליכם - מבחינת שינוי בחיים, השלכות ארוכות טווח, תופעות לוואי קשות ובעיקר על הנסיון להפסיק עם התרופה והאם הצלחתם.
אשמח לשמוע על התנסויות ארוכות טווח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת תרופות וגמילה מהם
גול06/01/2011שלום,
מהנסיון שלי עם הטיפול התרופתי: היתה לי בעיה של מצבי לחץ ונהייתה לי הרבה בעיות עם נטילת התרופות. התחלתי להסתבך עם התרופות ותופעות הליווי. היה לי קשה לדבר, היה לי שיבוש בראיה, התחלתי להרגיש מוזר ולקבל תוצאות של מסומם ומחשבות לא מאוזנות והזיות. הכניסה לעולם הכדורים היתה כואבת ובלתי אמינה היה לי הרגשה של עייפות וחולשה שלא הכרתי לפני. בהתחלה לא היה לי תיאבון ואחרי תקופה ממש קצרה התחלתי לאכול בלי סוף.נהייתי שמן ומוטרד מכל הכיוונים: מבחינה מינית וזוגיות, עבודה ועסקית, משפחה וחברה, בריאות ותזונה, נפשית והתדרדרות עם התרופות שלעולם לא היתה לי הטבה איתם.בסוף הגעתי למצב שהתרופות הם הבעיה הגדולה שלי.הרופא האחרון שהייתי אצלו אמר לי אחרי עשרים שנה של זריקות ותרופות מתחלפות כל הזמן(הייתי עכבר ניסויים לתרופות הפסיכיאטריה) בסוף אמר לי הרופא שהכול אצלי זה בגלל התרופות! והתחיל אתי בגמילה. לא היתה לי בעיה לוותר על הטיפול התרופתי כי לעולם לא היתה לי כל הטבה במצבי הנפשי להפך החמרה והתדרדרות זה מה שהיה לי עם כל הטיפול התרופתי.התחילה אצלי הבעיה הגדולה מהתרופות, רק התחלתי בגמילה מהתרופות והתחלתי להרגיש נורה איום. היציאה מהתרופות היתה יותר קשה מהבעיה עצמה של מצבי הלחץ שהיו לי ויותר קשה מהכניסה לאותם תרופות.הגמילה יותר מסוכנת מכל מחלה נפשית קשה. כמו שאומרים שאיש מסומם בסמים קוקאין וסמים אחרים שמגיע לנקודה שהוא צריך מנה ואין לו מנה אז הוא מתמוטט ונהיה הסתירי. בהפסקת התרופות צריך להתייעץ עם פסיכיאטר אמין שמוכן ללוות אותך לגמילה אחרת אתה אבוד ולא תצליח לצאת מהתרופות. ויכולת הפגיעה במערכת העצביים תהייה יותר גדולה.אני מציע למסימה זאת את הרופא שלי שפגשתי אותו בבדיקה בפעם הראשונה והיה מספיק נחוץ בדעתו שכל מה שעובר עליי זה מהתרופות ונהייה לי לתקופה קצרה המציל מהמחלה ומהסמים שלא מרפים אף אחד, הציל אותי והחזיר אותי לחיים נורמלים וחזרתי לתפקד כמו שהייתי לפני עשרים שנה. הרופא הזה שעשרות קודמתו לא התייחסו לי חוץ מאשר להשקיע אותי יותר עמוק בתרופות. מאיפה אני יכול להיות בטוח אם באמת היה להם עניין לתת לי את התרופות סתם כי הם מקבלים על זה שכר או אחוזים מחברות התרופות, כן מאיפה אני יודע. אני יודיע במאה אחוז שהרופא האחרון שהוציא אותי מהברוך הוא סיים את המסימה שלו, הוציא אותי בחזרה לאור ולחיים נורמלים. ואמר לי זה הוא לא רוצה לשמוע יותר שהיית אצל פסיכיאטר או פסיכולוג כי אתה היום אינך זקוק להתערבות פסיכיאטרית. זה הרופא האדם האמין לעבודה שלו ואמין לאנשות ובמיוחד לי שעזר לי ולבני משפחתי הינו הרופא הפסיכיאטר ד"ר תופיק קראקרה מהכפר עראבה שבצפון. אני מצדיע לו לסוף חיי. מהנסיון שלי אסור לסמוך על רופא אחד, צריך להבדק אצל כמה מהרופאים. ולזכור לא לקחת אתכם מסמכים רפואיים אחרת הרופאים בודקים את המסמכים ואת המכתבים שרופאים אבחנו ולא תואמות בין רופא לאחר ולא בודקים אותכם לעניין. הם פשוט לא אחראים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)