מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאניה דיפרסיהתומר04/02/2011
אני חולה מאניה דיפרסיה בן 34 כבר יותר מחצי שנה נמצא בדיכאון קשה אחרי נסיונות של המון תרופות ושום דבר לא עוזר מה אני אמור לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/02/2011שלום תומר, יש לחזור לרופא המטפל, ליבדוק את התרופות, מינון ומשך, התגובות והערכה לגבי המשך הטיפול.
במקרה עמיד, יש לישקול להוסיף מייצב מצב רוח, נוגד פסיכוזה, וויטאמינים, נוגד דיכאון, בוספירון, בדיקת רמת בלוטת התריס, בדיקת גורמים פסיכולוגיים וסביבתיים, בדיקה גופנית - בדיקות דם ושתן. בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברסיפרדלבעל מודאג03/02/2011
בס"ד
אשתי חולה בכיזוסופרמיה הרבה שנים ומקבלת כבר למעלה מ- 10 שנים דיספרדל 3 מ"ג
עד לאחרונה היא היתה מאוזנת , עם חרדות לא רציני. נראה לי כי היא הפסיקה לקחת רפואות כשלושה שבועות היא נכנסה לחרדות שאנשים סביבה מתו וכן שירו בה. היות והיא מסרבת לקחת תרופות הרופאה שלה נתנה לה זריקת ריספרדל קונטה 25 מ"ג. ביום שלישי שעבר. הזריקה גרמה לה לישון הרבה , אך כשהתעוררה המשיכה עם ההזית והחרדות.
לקחתי אותה שלשום למיון גהה במטרה לתת לה תרופה חזקה יותר או לחילופין לאשפז אותה להגעה בחזרה לאיזון, והסתבר לי במיון כי בתקופה של חודש עם זריקות צריך גם להמשיך עם כדורי הריספרדל (הרופאה לא צינה זאת) ולכן מצבה לא השתפר. היא התחייבה לקחת את התרופות אך כאשר הגיענו הביתה היא סרבה לקחת אותם . לא אישפזו אותה כי היא לא הסכימה וכן היא לא מסכנת את עצמה ואחרים ולא רוצה לפגוע בעצמה.
אנחנו הערמו עליה ואתמול והיום , ריסקו לה את הכדורים והמסנו אותם בתוך שתיה , אתמול זה היתה בירה שחורה והיום קפה ללא קופאין עם חלב. עדין יש לה הזיות.
השאלה העיקרית שלי האם יש סוגי משקה שכאשר מוהלים בהם את התרופה היעילות של התרופה פוחתת - חייבים לתת שתיה שהיא לא מיים כדי שלא תבחין בכך
מצפה לתשובה מהירה כדי שאשתי תתאזן מהר ולא נצטרך לאשפזה.
בתודה ושבת שלום
בעל מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברסיפרדל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/02/2011שבירה וריסוק של התרופה לא מומלצת, פוגע בספיגה. כמו כן המלצה למתן טיפול נגד רצון המטופל מהווה עבירה על חוק זכויות החולה והחוק לטיפול בחולי הנפש,כמובן שאני מתנגד. הדבר היחיד שאני יכול להמליץ זה , ניסיון להשיג שיתוף פעולה ואת הסכמתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשיר03/02/2011
שלום, יש לי אחיינית שקרוב ל8 שנים לא יוצאת מהבית, היא הפסיקה ללכת לבית הספר והיא מסתגרת בחדרה, היא כיום בת 20, רציתי לשאול מכיוון שהא סובלת מחרדה (היא לא אובחנה) והיא מסרבת להכיר במצבה האם יש שירות של פסיכיאטר שמגיע לבית המטופלים? אפילו בתשלום, אנחנו פשוט לא יודעים מה לעשות, וככל שעובר הזה יהיה קשה לשקם ולטפל בה עקב כל התקופה שהפסידה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011התשובה כן, האופציות הן:
1. רופא משפחה וביקור בית.
2. שירותי רווחה- עו'ס
3. ביקור פסיכיאטר באופן פרטי.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל-ת.לוואימיקי02/02/2011
שלום,
אני סובל מ-או.סי.די
במשך 3.5 חודשים אני צורך לוסטרל. עם העליה האחרונה במינון 125 מ"ג ליום החלו לי כאבי בטן נוראיים. בעיצה עם הפסיכיאטר שלי הוחלט להפסיק ליטול את התרופה בהדרגה עד להפסקה מוחלטת.
1. בימים האחרונים יש לי יותר "סרטים".האם הדבר קשור בהורדת המינון או שזה יותר פסיכולוגי?
2. לאחר ניקוי מוחלט אעבור לתרופה בשם פריזמה. מה דעתך עליה? מה המינון הנכון לסובלים מ-אוסידי.
3. כמה זמן צריך לעבור מרגע הפסקת הלוסטרל באופן מוחלט עד לתחילת נטילת התרופה החדשה?
תודה,
מנשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל-ת.לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011לדעתי החמרה קשורה לירידה במינון.
פריזמה תרופה וותיקה ומעולה, בת משפחה של לוסטרל, כך שלא צריך הפסקות בין הטיפולים, לאחר הפסקה מתחילים פריזמה..
פריזמה לדיכאון 20 מ''ג בממוצע, ב OCD - בסביבות 40 -60 מ''ג .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין סרוקוול -לסרוקוול xrA02/02/2011
ידוע לי שסרוקוול xr היא בעצם אותה התרופה כמו הסרוקוול הרגיל רק בעלת שחרור מושהה..
השאלה,מה ההבדלים מבחינת תופעות הלוואי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין סרוקוול -לסרוקוול xr - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011ככל ששיחרור התרופה יותר איטי ומווסת וללא "פיקים" - שינוי פתאומי בריכוזים בדם, יהיה פחות תלופעות לוואי, קשור למה שניקרא פארמקוקינטיקה של התרופה, פירוק, ספיגה וסילוק מהגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקוואל xr פחות גורם לתיאבון מוגבר?
דניאל25/09/2016שלום דר.,
סרקוואל xr פחות גורם לתיאבון מוגבר מהסרקוואל הרגיל?
כי אני לוקח סרקוואל והוא גורם לי לתיאבון מדיי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקוואל xr פחות גורם לתיאבון מוגבר? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/09/2016לגבי תיאבןן אין הבדלים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי תודה רבה!
דניאל26/09/2016(שמעתי הרצאה שלך ביוטיוב, מאוד אהבתי ;) )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת הכדור רק לפני השינה זה פיתרן?
דניאל27/09/2016לקיחת הסרקוואל הרגיל (לא הXR) רק לפני השינה יפתור כת בעיית התיאבון המוגבר?
למרות שהעדיפות היא לקחת או אותו ביום ב2-3 מנות.
מבחינתי, אם אני לא מוצא פיתרון לזה, אני מפסיק עם הכדור, ומאוד חבל לי.
תודה רבה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת02/02/2011
לפני שבוע שאלתי אותך שאלה לגבי זה שאני סובלת ממתח וסטרס ורציתי לדעת אם אנדרונקס מתאים ענית לי שרמרון יכולה יותר להתאים אבל מכיוון שאני דוגמנית מפורסמת אני לא יכולה להרשוות לעצמי את הרמרון שלמיטב הבנתי יכול לגרום להשמנה השאלה שלי איזה כדור יכול להיות טוב למתחים וסטרס וחרדות ושלא גורם בשום פנים ואופן להשמנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011היי ליאת .
הטיפול הטוב ביותר זה תרופות וכן בשיחות, פסיכוטראפיה.
יש צורך להערכה מסודרת ובירור הגורמים המחמירים ( משפחה, סביבה, עבר ועוד)
ניתן לישקול טיפול בתרופה נוגדת דיכאון ( SSRI ) שטובה גם לחרדות וכן אובסיסיות ( מחשבות טורדניות חוזרות ומוגזמות) . טיפול נוסף יעיל, CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי, השיטה היעילה ביותר לטיפול בחרדות ופוביות. לחומר בנדון, באתר שלי, בדף מטופלים , חומר רב זמין חינם להורדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתרגום מונח מעולם הפסיכיאטריהנדב02/02/2011
אני כותב עבודה ונתקלתי במושג "צמצום אישיות" , חיפשתי בספרות ולא מצאתי את המונח הלועזי . אשמח לקבל תרגום לאנגלית במידה וזה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בתרגום מונח מעולם הפסיכיאטריה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011לא מוכר לי מושג כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לדכאון קלינישי02/02/2011
שלום
לפני כעשרים שנה אובחנתי כסובל מדכאון קליני וקבלתי תרופות נוגדות דכאון. במהלך השנים קבלתי תרופות שונות שעזרו לי למשך תקופה של שנה עד שנה וחצי. כיום אני מטופל בתרופה בשם מירו 45 מ"ג ולוסטרל 100 מ"ג.לקיחת התרופות החלה לפני שלושה שבועות, איני מרגיש שום שיפור. ברצוני לציין שזו הפעם הראשונה שאני משלב שתי תרופות. וזו הפעם הראשונה שאין שום שיפור, אני נמצא בתחתית ואיני מצליח לעלות. האם יש אפשרות שהשילוב של שתי התרופות מעכב את הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לדכאון קליני - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011כמובן שיש צורך לברר קודם עם הרופא המטפל, מה התוכנית הטיפולית.
יש צורך להגיע למינונים יעילים לפני שינוי טיפול.
במקרים עמידים, אחד השילובים הטובים ביותר : מירו + SNRI ( אפקסור, איקסל, סימבאלטה) , הכנסה של מערכות נוראדראנלין וסרוטונין ב 2 מנגנוני שונים באופן מאוד יעיל. מה שמכונה : CALIFORNIA ROCKET FUEL .
ליזכור, לפעמים במקרים עמידים יש צורך לתוספות, כגון: חומצה פולית ( L METHYLFOLATE ) בוספירון, ליטיום והורמוני בלוטת התריס ( T3).
ממליץ להתחיל בבדיקות דם בקופ'ח ( רוטינה מלאה, רמות הורמוני בלוטת התריס, וויטאמינים וכו') , להשתדל להיחשף לשמש ( לא בשיא החום), הליכה ושינה טובה.
( טיפול בכדורי שינה משפר את הסיכוי להחלמה מדיכאון קליני כאשר יש הפרעה בשינה) בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שי03/02/2011תודה רבה על תשובתך המהירה
במידה ואקח סימבלטה, האם לקיחת מירו במקביל מיותרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011במקרה של דיכאון עמיד, זה ממש לא מיותר, התרופות עובדות במנגנונים שונים ומובילות לאפקט מירבי. אך יש למצות תחילה טיפול יחיד. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות קשותגלית02/02/2011
אני בת 41 נשואה + ילדה בת 7. אני מוגדרת מאז שאני זוכרת את עצמי כטיפוס חרדתי ופחדן ביותר (לא אובחנתי מקצועית בעניין, אבל אני מספיק אינטיליגנטית להבין את המצב וכמו-כן הסובבים אותי טוענים שכך המצב). לאחרונה מסיבות שלא ברורות לי (במשך 4 חודשים אחרונים המצב החמיר. כל מה שהיה עד היום נהיה קיצוני יותר וקשה יותר.
כל היום אני מתעסקת במחשבה על מחלות ופחד ממוות. כל מחלה של מישהו שאני שומעת או קוראת מייד אני חושבת שחלילה גם לי יש את זה. אני טיפוס די עצבני וחסרת שקט נפשי
(עניין של טיפוס). לאחרונה החלו לי גם תופעות גופניות שאולי קשורות במצב הסטרס התמידי שאני שרוייה בו. החלו לי סחרחורות ונימולים שונים ותחושת מעין ריחוף וחוסר יציבות בגוף, כולל בכי רב וכל מיני דברים שמטרידים אותי (אפילו פוחדת להכנס להריון שני, כי פוחדת שזה יהיה כרוך באישפוז של שמירת הריון). עשיתי בדיקות דם מקיפות+סי.טי מוח+דופלר עורקי צוואר ובדיקות עיניים והכל יצא תקין. אך אני כמו שאני אף פעם לא מאמינה לרופאים והדאגה הבלתי נגמרת עדיין מכרסמת בי למרות שאני יודעת שדאגה רבה יותר מכניסה את הגוף לסטרס קשה יותר והתופעות מחמירות לי, אבל אני פחדנית ללכת לרופאים להמשך בירור אם בכלל צריך. הרופאת משפחה שלי טוענת שהכל על רקע נפשי.
כל התחושת כאילו סחרחורת והעייפות הרבה והרעדים בכל הגוף והבכי והפחדים זה רק על רקע נפשי והמליצה לי להתחיל לקחת קסנקס XR במינון 0.5 מ"ג כדור אחד ביום.
אני לוקחת כבר 10 ימים, אך לא יכולה להגיד שזה מחולל פלאים אצלי.
מבקשת להתייעץ: האם נראה שכל התופעות שאני מתארת אכן קשורות למצב נפשי וחרדתי?
מה נייתן לקחת חוץ מקסנקס?
לא מעוניינת להתחיל בטיפול פסיכיאטרי כי אני עובדת בבית חולים (מזכירה) ולא רוצה שזה יהווה לי כתם, כי חשבתי כבר מספר פעמים לפנות לפסיכיאטרית של ביה"ח לייעוץ.
איך יוצאים ממצב זה? האם זה דכאון או סתם חרדה קשה?
אשמח לתשובה מרגיעה (אם בכלל ניתן להרגיע טיפוס נוירוטי כמוני)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
עינת02/02/2011אני סובלת מאותן תופעות שאת מתארת אם בא לך לשוחח
צרי עימי קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות קשות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011תשובה שניתנה גם לליאת:
הטיפול הטוב ביותר זה תרופות וכן בשיחות, פסיכוטראפיה.
יש צורך להערכה מסודרת ובירור הגורמים המחמירים ( משפחה, סביבה, עבר ועוד)
ניתן לישקול טיפול בתרופה נוגדת דיכאון ( SSRI ) שטובה גם לחרדות וכן אובסיסיות ( מחשבות טורדניות חוזרות ומוגזמות) . טיפול נוסף יעיל, CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי, השיטה היעילה ביותר לטיפול בחרדות ופוביות. לחומר בנדון, באתר שלי, בדף מטופלים , חומר רב זמין חינם להורדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות מפגישה ראשונהנעמי02/02/2011
שלום
הייתי רוצה לדעת בבקשה
כמה זמן דרוש לשבת בפעם ראשונה מול הפסיכיאטר בשיחה?
מה זה בדיוק מבחן האצבע ומה הוא קובע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות מפגישה ראשונה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011פגישה ראשונה יכולה להיות מחצי שעה ועד שעה וחצי, הפגישה הראשונה היא חשובה לשם הכרות וניסיון להשיג התרשמות אבחנתית. אין לך מה לחשוש, באם יש קושי ניתן לפצל את הפגישה, פסיכיאטר סביר אמור להיות מספיק אמפטי על מנת לזהות קשיים של המטופל ולעזור לו להתמודד עם זה. מבחן האצבע מוכר לי בנוירולוגיה, בדיקת תיפקודים שונים במח, לא מבחן שאני מכיר בפסיכיאטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין ריספרדל לסוכרת?רות02/02/2011
לפני כשנתיים נטלתי לפי הוראת הפסיכיאטרית ריספרדל במשך כשנה. לאחר כשנה וחצי התפתחה אצלי סוכרת מס' 2. אני נוטלת תרופות פסיכיאטריות נוספות : מודל, בונסרין, קלונקס ואנפראניל. קראתי בעיתון שיתכן שהשימוש בריספרדל יכול להוות טריגר להופעת סוכרת. האם ידוע לכם על כך או על קשר בין התרופות האחרות שאני נוטלות ובין הופעת סוכרת? בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין ריספרדל לסוכרת? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011יש קשר תיאורתי, התפתחות של הפרעה מטאבולית, סוכר גבוה בצום, שומנים בדם ומשקל עודף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתמושי02/02/2011
שלום,
בן הזוג שלי, בן אדם מדהים אך לצערי סובל מלא מעט בעיות שנורא מקשות עליו קודם כל וגם עלי ועל חיי הזוגיות שלנו.
סובל מהפרעת קשב וריכוז, דימוי עצמי נמוך, חוסר ביטחון, פרפקציוניזם, ביקורתיות,ויסות חושי בעיקר מפריעים לו רעשים וחוש ריח מפותח בטירוף.
מטופל ע"י פסכיאטר, האמת כרגע בהפסקה של טיפול עם החלפת תרופה שלא התאימה לו (שנים טופל בפריזמה ועבר לוולבוטרין שהגיבה עליו איום ונורא - התקפות זעם נוראיות).
לאחרונה ובכלל בתקופה שאינו מקבל טיפול תרופתי כל התגובות שלו קיצוניות ומצב הרוח שלו ירוד ביותר, אפשר להגדיר דיכאוני למדי.
יש הרבה דברים שמפריעים לו אצלי ברמה האסטתית וזה לא שאני בחורה לא אסטתית פשוט רמות האסתיקה שהוא מצפה להן מאוד מאוד גבוהות.
אני מאוד אוהבת ניקיון וסדר אך ברמה הבריאה ובגלל שזה כל כך מפריע לו, בעיקר סדר אני באמת משתדלת יותר.
מבחינתנו זה מתבטא בזה שתמיד אראה מיליון דולר, לבושה אלגנטי, שתמיד ציפורניי יהיו מרוחות בלק ומסודרות,שחלילה לא אקסוס ציפורן לידו,שאקפיד בכלל על פדיקור, מניקור, ריחות זה דבר שמטריף אותו- ריח של שירותים- אם הייתי בשירותים ונשאר ריח הוא יכול למות מזה, ריח של כלור גומר אותו, הבאנו גורה הביתה והוא כל הזמן מריח אותה שלא נדבר על קקי ופיפי שלה שגמרו אותו.אם הילד שלנו לא התקלח בערב כי חזרנו נורא מאוחר בלילה זה ממש מטריד אותו, בכלל אם הילד התלכלך או מרח את האוכל או לא שטף ידיים אחרי שירותים הוא מאוד כועס עליו, אם האוטו שלי מלוכלך או מבולגן זה משגע אותו ומכעיס אותו.
זה מגיע לרמות כאלה שהוא מרגיש שהמשיכה המינית שלו אליי תלויה בכל זה.
הוא מודע לזה שהוא דורש יותר מידי בעניין אך אינני יודעת עד כמה העניין מטריד אותו עם עצמו אני כן יכולה להעיד שבתקופה שקיבל פרימה שזה ממשפחת ה- SSRI יש איזה שהיא הקלה, הוא פחות ביקורתי, פחות איפולסיבי פחות שם לב לפרטים האלה.
אני באמת מנסה לקבל את המגבלה הזאת אצלו ולקבל אותו כמו שהוא כי אף אחד מאיתנו לא מושלם ויש בו הרבה צדדים אחרים טובים שבגללם בחרתי בו, אבל ברגעים מסויימים אני פשוט כבר מיואשת ועייפה מכל הביקורתיות והסטנדרטים הכה גבוהים שאני חיה בהם.
אגב הוא גם כוסס ציפורניים.
כל הפסכיאטרים שטיפלו עד כה, אינני בטוחה שהוא חשף בפניהם את כל מה שעובר עליו והשאלה האם כל מה שאני מתארת באמת יכול לעזור טיפול בתרופות ממשפחת SSRI או שיש לתת מרכיב נוסף?
הוא גם נוטל ריטלין אבל לא באופן קבוע.
תרופת הוולבוטרין ממש גרמה לא להתקפות זעם נוראיות, עויינות, ביקרותיות יתר ואימפולסיביות האם זה אומר שכל התרופות מאותה משפחה לא אמורות להתאים לו?
אודה לתשובתכם.
הוא אמור לחזור לפסכיאטר אחרי 30 יום הפסקה עם הוולבוטרין אבל אינני סומכת על הפסכיאטר הזה מאחר ולמרות כל התלונות על תופעות הכדור הוא אמר לו להמשיך ולהמשיך עם התרופה עד שזה הגיע למצב שכמעט התגרשנו!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011תרופות ממשפחת SSRI אכן אמורות לעזור, לפעמים יש צורך במינון גבוה. על פי התיאור הנ''ל יש צורך לישלול הפרעה ביפולארית( מאניה דיפרסיה סוג 2 ) ואז יהיה צורך להוספת מייצב מצב רוח.( עוזר בהפחתה של תנודות במצבי הרוח וירידה באימפולסיביות). ממליץ לברר זאת מול הפסיכיאטר המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- panic disorderחיה01/02/2011
שלום,בעלי אובחן ע"י רופאה פסיכיאריה כסובל ב panic disorder, וכן הולמלץ ע"י הרופאה ליטול cipralex 10מ"ג ו alprox 0.25 מ"ג רק במקרה של s.o.s,אך מסתבר שתרופת ה cipralex גרמה לו לתשישות מדאיגה,סחרחורות,לחץ בבטן ובחזה וכן פחד גדול יותר ובהלה. השאלה שלי איך פותרים את הבעייה הזו שהינה גדולה ומעיקה עלינו כמשפחה
ואיזה תרופות אפשר לקחת במקום הנ"ל.מבקשת עזרה כחסרת אונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר panic disorder - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011זה יכול להיות נורמאלי באם מתחילים טיפול במינון של כדור שלם, במהלך השבוע הראשון. יש צורך להתחיל בחצי כדור, למשך שבוע שבועיים, לקחת לאחר אוכל ורק אז לעלות. באם תלונות ללא שינוי לאחר כחודש יש מקום לישקול שינוי.בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות נפשיתנעמי01/02/2011
שלום
אני בת 32 עברתי הרבה טראומות בחיים (התעלליות נפשיות, מיניות, אלימות פיזית ומילולית) כבר מעל 5 שנים מטופלת בפוריות וללא ילדים, שינה לקויה חרדות פחדים מעל 12 שנה שיש לי חלומות הזויים ומפחידים לחלוטין התגובה היא שאני מתעוררת מתוך שינה מבוהלת מפוחדת לגמריי כי אני רואה כל מיני אנשים מתים ופעמים גם את בעלי שלידי אני מדמיינת בכל מיני אופנים וכו'... דכאון נפשי עמוק! לא מסוגלת לתפקד בבית ולתפקד בעבודה איני עובדת ולא יכולה לראות אנשים וחברים .... מסתגרת בבית
אין לי שקט אני חלושה ונמצאת באפיסת כוחות. וכל זה ממש על קצה המזלג.
כרגע פניתי לפסיכאטר פעם ראשונה ועוד כמה ימים תהיה הפגישה
אני מאוד מפוחדת אולי אני לא אצליח להעביר את המסר ?
אייך הוא יוכל להבין בדיוק מה אני עוברת?
מה הטיפול למצב כזה והאם אני יכולה לבחור איך לטפל כלומר לא להיות בקבוצות תמיכה אלא בשיחה אחד על אחד?
2 שאלות חשובות
1 אם אספר לו שאני כמה מתוך שינה בהתקף גדול מקפצת מפחד קיצוני מאוד הוא יאשפז אותי? אני מפחדת שלא יאשפזו אותי בכפיה בגלל זה?
אני לא מזיקה לאף אחד. רע לי מאוד
2 אני בטיפול פוריות ולדעתי ילד זה כל הרפואה שלי האם יש סיכוי שישללו ממני את זה בגלל שיתנו לי נכות?
תודה על הסבלנות וסליחה על האורך
שיהיו ימים טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות נפשית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/02/2011היי נעמה, לקראת הפגישה את יכולה להכין נקודות חשובות שברצונך לשתף, לגבי אשפוז בכפייה - זה כפוף לחוק ורק במצבים פסיכוטיים ומסוכנות ממשית מאשפזים בכפייה , את יכולה להירגע מהבחינה הזאת. לגבי טיפול, הגישה היום לראות במטופל שותף בטיפול. אני אישית בונה תוכנית טיפולית ביחד עם המטופל, מעבר לזה, בטיפול ב CBT , בסוף כל פגישה אני מבצע בדיקה עצמית ופידבאק ביחד עם המטופל, לגבי הפגישה והטיפול ומתאים את עצמי לצרכי המטופל ומטרות הטיפול. בהצלחה !!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה וביפולר, תורשהא.מ.31/01/2011
הי,
התחלתי לאחרונה לצאת עם בחורה. שנינו מעל גיל 30 ולכן טבעי שנחשוב על ילדים.
לבחורה יש אח, חולה סכיזופרניה - אובחן בגיל 16.
לאמא שלי יש אח חולה סכיזופרניה שאובחן בגם באיזור גיל 13-16.
לאמא שלי לפני כמה חודשים החלה ללקות בתופעות של מחלת בי-פולאר (היא בת 60).
לשאלה: מה ההסתברות של ילד שיוולד לשנינו ללקות בסכיזופרניה או ביפולר, ביחס להסתברות הכללית באוכלוסיה למחלות אלו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה וביפולר, תורשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/02/2011סכיזופרניה 1 % באוכלוסיה הכללית , בן דוד 4% לקרוב.( אם משני הצדדים זה מצטבר)
ביפולאר 0.6 -1.2% באוכלוסיה הכללית , הסיכון לילדכם אם אמך חולה , בסביבות ה 4% .
( הנתונים לגבי בני דודים וכן נכדים לא מדויק ויש קושי לענות באופן חד משמעי, זה רק השערות ,מעבודות שונות, לגבי הסיכון באוכלוסיה הכללית קצת יותר מדויק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ
שמוליק01/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)